|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
I tutaj prosze o pomoc was
Znacie jakies sklepy we wrocławiu gdzie mozna tanio kupic koraliki i inne rzeczy?Co powinnam mieć by zrobic kolczyki, łancuszki czy wisiorki? Czy nie jest to czasem drogie przedsiewziecie? robienie bizuteri tylko na swoje potrzeby? Prosze was o rady adresy i wszytsko co bedzie mi pomocne w zaczeciu moim robótek )z góry dziekuje
|
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chciałabym zacząc robic bizuterie...
witaj anapi
chyba troszke źle trafilaś. powinnas poszukać na temacie "zrób to sama" . tam znajdziesz troche na ten temat. z wroclawia co prawda nie jestem ale na inne pytania moge ci w skrocie odpowiedziec. zeby zrobic kolczyki potrzebojesz przede wszystkim bigli, do tego, w zależnosci jakie kolczyki chcesz zrobic, drucik albo żyłka. musisz miec też oczywiscie koraliki no i potrzebne tez bedą kuleczki zaciskowe (chociaz ja kupoje zwykle posrebrzane kuleczki, bo sa tansze, i zacziskam je obcęgami). wisorki to praktycznie to samo tylko jeszcze zapiecie potrzebne. to nie jest w sumie drogie jak juz w tym siedzisz, tylko na poczatku bedziesz musiala troche wydac na start. nie pierwsze zamowienie kosztowalo z 60 zlotych. wszystkie potrzebne rzeczy kupisz napewno na interncie. w sklepach internetowych albo poprostu na allegro ![]() o cho cho, ale sie rozpisalam ![]()
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chciałabym zacząc robic bizuterie...
zapraszam do wyszukiwarki, znajdziesz na prawde duuuużo wątków na ten temat
![]() i jeszcze jedno, to jest TARGOWISKO tutaj tylko wystawiamy swoje prace do wymiany, pytania dot. biżu zadajemy tu: http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=57 tam jest też nawet wątek, gdzie my wrocławianki ku[pujemy razem koraliki w sklepach internetowych, ponieważ tak wychodzi taniej, pozdrawiam!
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie znależć drut posrebrzany??
Odkopuje watek
Mam juz dosyc zamawiania ciagle drutu posrebrzanego w kawalkach przez neta i chce kupic wreszcie cala szpule, wyczytalam na forum ze taniej wychodzi kupic w sklepie elektronicznym... tylko nie bardzo wiem o co pytac... i z czego taki drut posrebrzany jest jeszcze zrobiony, znalazlam w necie cos takiego http://www.multisort.pl/products/237/1.html czy o to chodzi? I czy taki drut nie ma zadnych "domieszek" szkodliwych? Poradzcie cos
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
a umie ktos przeliczyc ile wazy jeden metr? bo te ceny nie wydaja sie niskie...
a co do drutu, to ja kupuje zazwyczaj w empiku, ale juz go dawno w zadnym nie widzialam
|
|
|
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
Do empika to ja mam daleeeeko... wiec szukam innych mozliwosci zdobycia dutu
. Tez sie zastanawiam ile takie 0,25 kg ma matrow...
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
kupuję drut srebrny na metro-gramy
1 m drutu 0,6mm waży 3 gramy.
|
|
#248 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Przyczajenie
|
rozterki początkującej (co?gdzie?jak?)
witam
![]() jako, że jestem w tej materii początkująca (a właściwie to nawet nie zaczęłam, mam tylko wizję), to nurtuje mnie kilka pytań- czy w koraliki, bigle i wszelkie inne przydatne rzeczy zaopatrujecie się tylko w sklepach internetowych? czy np. również w obi (bo wiem, że w obi można dostać interesujące rzeczy) istnieje możliwość zakupu bigli, korali? czy linki jubilerskie różnią się pomiędzy sobą giętkością? bo że różnią się grubością- zdążyłam się zorientować ![]() na allegro można spotkać się z określeniami- linka jubilerska, drucik jubilerski, linka stalowa... czy wszystkie określenia dotyczą tego samego? narazie tylko przychodzi mi do głowy. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: rozterki początkującej (co?gdzie?jak?)
Koraliki dostaniesz w pasmanteriach, empiku i tym podobnych sklepach, tyle ze w netowych jest najwiekszy wybor. Nie sadze zeby byly w obi (tam conajwyzej narzedzia). Po za tym poczytaj troche to forum. Jest watek dla zielonych w te klocki, proponuje od niego zaczac.
Linki.. Jesli grubsza to taczej bardziej sztywna. To chyba oczywiste. Po za tym czy sa roznice w gietkosci linek tej samej srednicy to nie wiem. Za bardzo sie tym nie przejmowalam.
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziesz na forum, wystarczy troche poczytac
![]() Jesli nie masz czasu lub cierpliwosci (albo ani tego ani tego) aby przebrnac przez kilka tematow to radze nie zaczynac z bizu
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Tabako witaj
![]() > czy w koraliki, bigle i wszelkie inne przydatne rzeczy zaopatrujecie się tylko w sklepach internetowych? Ja tak. Ale są też np. giełdy. > czy np. również w obi (bo wiem, że w obi można dostać interesujące rzeczy) istnieje możliwość zakupu bigli, korali? Nie wiem, ale nie sądzę. Najlepiej się przekonać naocznie i namacalnie. ![]() > czy linki jubilerskie różnią się pomiędzy sobą giętkością? bo że różnią się grubością- zdążyłam się zorientować ![]() > na allegro można spotkać się z określeniami- linka jubilerska, drucik jubilerski, linka stalowa... czy wszystkie określenia dotyczą tego samego? Linka jubilerska = linka stalowa zazwyczaj. Są różne grubości, ale słyszałam, że różnią się też jakością. Nie wiem, jak to rozpoznać po zdjęciach. Widziałam też gdzieś linki srebrne Drucik jubilerski to normalny drut np. posrebrzany. Są różne grubości do różnych celów - cienkie do owijania, grubsze do korpusów. Zajrzyj też na ten wątek, może Ci sporo wyjaśnić: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123055 |
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Co gdzie kupic?? i jak zrobic??
Mam pare pytań teoretycznych:}
1. Gdzie moge kupic takie specjalne małe kombinerki? 2. Gdzie kupie takie bigle? 3. Czy macie pomysł jak zrobić takie kolczyki??Z czego i czy jestem w stanie sama coś takiego "wykluc"? 4. Gdzie tanio kupie w wawie koraliki? Z góry dziękuje, wiem ze pytani banalne ale bardzo wazne! P.S. Bardzo mnie to wciaga :P Narazie mam taty kombinerki ale krzywe:P |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co gdzie kupic?? i jak zrobic??
nie jesteś nowa na wizażu, wiec dlaczego nie przegladniesz najpierw forum a potem zadasz pytanie? tutaj już były odpowiedzi na wszystkie pytania, które zadałaś.
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Sluchaj, nie jestes pierwsza zadajaca takie pytanie. Jesli szkoda Ci czasu na wyszukiwarke to odpusc sobie bizuteryjkowanie bo to wymaga jeszcze wiecej czasu i cierpliwosci. wszystko tu jest, ba dziewczyny nawet stworzyly watki dla poczatkujacych, podpiete specjalnie na gorze pierwszej strony pod forum, zeby kazdy nowy mogl odrazu trafic. Tam wszystko jest. Jesli nie ma, to wyszukiwarka (kurs obslugi tez podpiety...), jesli wyszukiwarka nie zwraca zadnych tresci na interesujacy problem WTEDY pytamy. I tu ttez sa zasady: nie twozy sie nowego watku jesli jest juz jakis o podobnej tematyce. zadaje sie pytanie w starym. Nawet sprzed roku, kazdy watek po dodaniu niwego posta laduje na gorze, nikt go nie przeoczy. Nowe watki zaklada sie zazwyczaj na nowy zupelnie temat. Jak bys miala bardzo orginalne pytanie, to owszem, ale nie 'gdzie kupic bigle?'...
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
OMG!
dobrze, że już wszystko zostało napisane, bo chyba bym się zdenerwowała...
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
A tak poza tym, to nie zżyna sie cudzych pomysłów, każdy sam tworzy cos oryginalnego. I jeśli wklejasz cudze zdjecia, to podajesz autora lub stronę, z jakiej pochodzą
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Niewiem czy wątek juz byl, jesli byl to bardzo przepraszam moderatorow i wizazanki, ale jestem tu nie dlugo i sie jeszce nie bardzo znam
...wiec moje pytanie brzmi tak: Gdzie mozna kupic materialy potrzebne do robienia biżu? Nie wliczajac w to sklepow internetowych... Po prostu jakis normalny sklep czy cos? prosze o odpowiedz pozdrawiam
|
|
#259 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Gdzie kupić materiały??
Przepraszam, ale nie mogę. Skoro nie chce ci się forum przeszukać, to raczej nie będzie ci sie chciało robic biżu - do tego o wiele wiecej cierpliwości potrzeba. Jest tu mnóstwo wątków na ten temat, a przede wszystkim jest watek DLA POCZĄTKUJĄCYCH, jak byk przyklejony na samej górze strony.
Wystarczy chcieć. Chyba się uniosłam, ale biżuteryjki wiedzą, dlaczego. |
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123055
niechce Cie obrazac, ale dla mnie Twoje pytanie to szczyt ignorancji. ale czytac jak widze umiesz a to podstawa
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3407745]Przepraszam, ale nie mogę. Skoro nie chce ci się forum przeszukać, to raczej nie będzie ci sie chciało robic biżu[/quote]
Aleś jej pojechała..... |
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
BOOOOŻŻŻŻEEEE, Asiu proszę Cię skasuj ten wątek
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
Czy pojechałam...? Niektóre Wizażanki jeszcze ostrzej reagowały na takie tematy. Nie jestem dumna z siebie, niestety - kazda cierpliwość ma swoje granice.
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3412766]Czy pojechałam...? Niektóre Wizażanki jeszcze ostrzej reagowały na takie tematy. Nie jestem dumna z siebie, niestety - kazda cierpliwość ma swoje granice.[/quote]
Ale grzeczna wyjątkowo! (całkiem serio to piszę!!!)
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
No co Ty, Nikki999
taki fajny wątek, a na dodatek się mocno wydłużył, bo nasza Joasia-Moderatorka wrzuciła takie posty do jednego worka
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
eh... tylko nerwy przysparzaja takie osóbki, które żerują na uczynności innych!! zamiast poczytać nowy wątek..
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
Z Ciebie szajajajaba to bardzo emocjonalna osóbka jest,widzę.
Czasami nie kumam na prawde po co tyle nerwów, przecież to tylko forum jest i ja Cie cos wkurza to można to zignorować
|
|
|
|
|
#269 | ||
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
Cytat:
jak posiedzisz dłużej na tym forum to zrozumiesz. |
||
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

Znacie jakies sklepy we wrocławiu gdzie mozna tanio kupic koraliki i inne rzeczy?

. tam znajdziesz troche na ten temat. z wroclawia co prawda nie jestem ale na inne pytania moge ci w skrocie odpowiedziec. zeby zrobic kolczyki potrzebojesz przede wszystkim bigli, do tego, w zależnosci jakie kolczyki chcesz zrobic, drucik albo żyłka. musisz miec też oczywiscie koraliki 

jestem również