Lokale weselne - Koszalin, Kołobrzeg i okolice - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 23:44   #241
ania2631
Wtajemniczenie

Dot.: Lokale weselne - Koszalin, Kołobrzeg i okolice

Cytat:
Napisane przez e_wcia Pokaż wiadomość
my mamy pięć gorących dań i 12 albo 13 zimnych , ale to też chyba zależy o której zaczyna się wesele, my na sali będziemy ok 18 zanim wszyscy usiądą do stołów to będzie gdzieś 19 i tak co dwie godziny ciepły posiłek powinno być w porządku, tak mi się wydaje,

Ania a te 12 dań gorących to chyba razem z ciepłymi przystawkami??? bardzo dużo jedzenia 24 różne potrawy, będą mieli goście w czym wybierać

my jesteśmy na etapie rozwożenia zaproszeń, właściwie kończymy
Kochana tak te ciepłe dania to razem z przystawkami,,faktycznie dużo tego się wydaje,ale zobaczymy jakie ilości tego będzie może porcje bedą skąpe..Miejmy nadzieję,że wszystko będzie tak jak ma być.
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 09:32   #242
e_wcia
Raczkowanie

właściciele dobrze wiedzą ile wszystkiego potrzeba a im też zależy żeby wszystko wypadło jak należy, w końcu chodzi o ich renomę. Także ja jestem dobrej myśli
e_wcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 10:50   #243
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
właściciele dobrze wiedzą ile wszystkiego potrzeba a im też zależy żeby wszystko wypadło jak należy, w końcu chodzi o ich renomę. Także ja jestem dobrej myśli
hihi,,,jak to się mówi gość najedzony to gość zadowolony.
Stary 2010-05-28, 11:53   #244
martula007
Raczkowanie

witam wszystkie forumowiczki
Mam pytanie odnosnie sali weselnej w sianowie
Czy ktoras z Was organizowala lub byla na weselu w tym domu?
Sala jest piekna i duza ( na 200 osob nawet), ale martwi mnie troche menu. Co myslicie o jedzeniu, bo mi sie wydaje ze troche go za malo i nie jest urozmaicone.
Czy wg Was starczy jedzenia na cala zabawe?
Jesli macie namiary na inna duza sale, ktora bez problemu pomiesci około 160 osob w okolicach Koszalina, to dajcie znac
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 12:15   #245
e_wcia
Raczkowanie

niestety o sali w Sianowie nie wiem nic nawet ze słyszenia, ale nie dawno byłam na weselu w Polonezie w Rymaniu (doczytałam Aniu że ty tam organizujesz swoje) i jeśli chodzi o jedzenie to stoły aż się uginają od ilości, także każdy na pewno znajdzie coś dla siebie i głodny chodzić nie będzie
Stary 2010-05-28, 12:48   #246
ania2631
Wtajemniczenie

Niestety ja też nic nie słyszałam o Sianowie..Przykro mi...Ale proponuję ci Poloneza w Rymaniu....mi poleciła koleżanka właśnie tą sale także spokojnie wejdzie tam 160 osób...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
niestety o sali w Sianowie nie wiem nic nawet ze słyszenia, ale nie dawno byłam na weselu w Polonezie w Rymaniu (doczytałam Aniu że ty tam organizujesz swoje) i jeśli chodzi o jedzenie to stoły aż się uginają od ilości, także każdy na pewno znajdzie coś dla siebie i głodny chodzić nie będzie
Kochana bylaś w Polonezie na weselu? Możesz coś więcej powiedzieć? np..jakie jest jedzenie,obsługa itp.....
Stary 2010-05-28, 12:54   #247
martula007
Raczkowanie

A jak wyglada sprawa noclegów w Polonezie? ile jest miejsc dla gości? i jak mniej więcej wyglądają ceny?
Stary 2010-05-28, 13:04   #248
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
A jak wyglada sprawa noclegów w Polonezie? ile jest miejsc dla gości? i jak mniej więcej wyglądają ceny?
z noclegami to jest sprawa indywidualna...Trzeba się dogadać z właścicielką,ale noclegów jest sporo..To też zależy od tego w jakim miesiącu odbywa się wesele z racji tego,że przyjeżdżają tam kolonie itp...Ja za osobę płace 170 zł oczywiście poprawiny osobno..do 45 zl..Proponuję ci skontaktować sie z właścicielką i dopytać się kilku spraw.
Podaję ci linka do tej restauracji http://www.polonez.pl/ Kliknij sobie na spacer wirtualny i następnie kliknij na salę weselną.
Stary 2010-05-28, 13:19   #249
e_wcia
Raczkowanie

Jedzenie naprawdę smaczne, obsługa była super, kelnerki były cały czas na sali, 100% profesjonalizmu, co do pokoi to nie wiem ile mają miejsc, pokoje ładne, czyste, naprawdę super, młodzi za swoich gości płacili jakoś 50zł za osobę, normalnie za osobę w 2-os pokoju 90, ale nie wiem czy cena czasem się nie zmienia na sezon,
wiem że w Polonezie są dwie sale, widziałam tylko tą w głównym budynku, nie podobało mi się przystrojenie, nie wiem może tak chcieli młodzi i kwestia gustu
To miejsce mnie oczarowało, całe poprawiny spędziliśmy na zewnątrz, w ogóle to fajne miejsce na wypoczynek
Stary 2010-05-28, 20:41   #250
ania2631
Wtajemniczenie

[QUOTE=e_wcia;19636178]Jedzenie naprawdę smaczne, obsługa była super, kelnerki były cały czas na sali, 100% profesjonalizmu, co do pokoi to nie wiem ile mają miejsc, pokoje ładne, czyste, naprawdę super, młodzi za swoich gości płacili jakoś 50zł za osobę, normalnie za osobę w 2-os pokoju 90, ale nie wiem czy cena czasem się nie zmienia na sezon,
wiem że w Polonezie są dwie sale, widziałam tylko tą w głównym budynku, nie podobało mi się przystrojenie, nie wiem może tak chcieli młodzi i kwestia gustu
To miejsce mnie oczarowało, całe poprawiny spędziliśmy na zewnątrz, w ogóle to fajne miejsce na wypoczynek[/QUO

To miejsce jest magiczne..Ja bedę chciała dekorację w kolorystyce róż i ecru..kwiaty oczywiście żywe.Za nocleg też 50 zł od osoby.
Stary 2010-05-30, 13:59   #251
teram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
My Ślubujemy 21.08.2010 Wesele w Polonezie,a Slub Kościelny w Parafii Tż....Ten kościólek jest malutki ma swój urok.....A jaki jest Kościół w Rymaniu to nie mam pojęcia..
Co sądzisz o tym lokalu...Mi osobiście sala się bardzo podoba i co najważniejsze Włascicielka jest kontaktowa.Jak to ona stwierdziła,że jej zależy aby gość był zadowolony.........Będziecie brać jakieś dodatkowe atrakcje? My zdecydujemy się chyba na.. Balona strzelającego,zdecydowani e Wiejski stół,stolik z kolorowymi alkoholami,beczka piwa gdzie każdy gość będzie mógł sobie sam nalać do kufla, oczywiście fajerwerkii fontanna czekolady...
Hej
No to koniecznie po weselu będziesz musiała zdać relację.....
Mi się to miejsce spodobało ze względu na to ze można przenocować wszystkich gości, ze względu na normalną cenę i całkiem fajną okolicę . Poprawiny chcemy zrobić w tym domku myśłiwskim z tyłu tak na luzie : piwko , kręgle, może karaoke zobaczymy.
Tak jak pisała e_wcia wystrój tej sali mi się też nie podoba bo jest naciapane wszystkiego co się dało i niby chodziło właścicielce o zachowanie wiejskiego stylu ( chyba) to wyszło nijako .
Lokal oferuje dekoracje za dodatkową opłatą zatem postanowiłąm wynając firmę dekoratorską i zapłącić za coś innego. Jadę 5.06 zobaczyć salę bo będzie jakieś wesele i porozmawiać o tym z właścicielką choc wstępnie powiedziałą zę nie ma nic przeciwko...
Na pewno nie chcemy balonów na sali czy też sztucznych kwiatów...z atrakcji to tez chcemy strzelający balon.....postawiliśmy na dobra muzyke i wydalismy na to full kasy wiec chyba podarujemy sobie inne atrakcje

Hmmm mysle ze nie mamy co sie mamy co sie martwic na zapas... bo przecież tak naprawde liczy sie nasze nastawienie i ustalenie wszystkich szczegółow przed imprezą
Stary 2010-05-30, 20:02   #252
zosiasamosia1980
Przyczajenie

Hej.
Co to jest ten strzelający balon? Zaintrygowało mnie to przy przeglądaniu postów?
zosiasamosia1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 22:49   #253
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teram Pokaż wiadomość
Hej
No to koniecznie po weselu będziesz musiała zdać relację.....
Mi się to miejsce spodobało ze względu na to ze można przenocować wszystkich gości, ze względu na normalną cenę i całkiem fajną okolicę . Poprawiny chcemy zrobić w tym domku myśłiwskim z tyłu tak na luzie : piwko , kręgle, może karaoke zobaczymy.
Tak jak pisała e_wcia wystrój tej sali mi się też nie podoba bo jest naciapane wszystkiego co się dało i niby chodziło właścicielce o zachowanie wiejskiego stylu ( chyba) to wyszło nijako .
Lokal oferuje dekoracje za dodatkową opłatą zatem postanowiłąm wynając firmę dekoratorską i zapłącić za coś innego. Jadę 5.06 zobaczyć salę bo będzie jakieś wesele i porozmawiać o tym z właścicielką choc wstępnie powiedziałą zę nie ma nic przeciwko...
Na pewno nie chcemy balonów na sali czy też sztucznych kwiatów...z atrakcji to tez chcemy strzelający balon.....postawiliśmy na dobra muzyke i wydalismy na to full kasy wiec chyba podarujemy sobie inne atrakcje

Hmmm mysle ze nie mamy co sie mamy co sie martwic na zapas... bo przecież tak naprawde liczy sie nasze nastawienie i ustalenie wszystkich szczegółow przed imprezą
Oczywiście relacje zdam ......Szczerze powiem,że nie przyglądałam się dekoracji,ale zawsze można coś zmienić także nie ma problemu oraz żywe kwiaty jak najbardziej. .Też będę miała balona strzelającego..Polecam również fontanne czekolady,podobno robi wrażenie na gościach.
AA mam pytanie....Znacie może jakąś skrzypaczkę bądz skrzypka co by zagrał w kościele podczas ceremonii z naszych okolic..?

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez zosiasamosia1980 Pokaż wiadomość
Hej.
Co to jest ten strzelający balon? Zaintrygowało mnie to przy przeglądaniu postów?
Jest to jeden wielki balon wypełniony małymi balonikami który w jakimś momencie pęka i wysypują się z niego te małe baloniki.
Stary 2010-05-31, 09:35   #254
e_wcia
Raczkowanie

Dziewczyny jak przygotowania???? My mamy przerwę, teraz szykujemy się do następnego wesela w rodzinie
Stary 2010-05-31, 10:39   #255
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jak przygotowania???? My mamy przerwę, teraz szykujemy się do następnego wesela w rodzinie
Hihihi...mały wstęp do waszego wesela życzę udanej zabawy.
U mnie też narazie spokojnie...Panią od dekoracji kościoła i auta już sobie zaklepałam...Teraz jestem na etapie poszukiwań skrzypka.Jak narazie nic jeszcze konkretnego nie znalazłam.
Dziewczyny jak macie zaplanowany dzień ślubu? Bo ja nie wiem jak sobie to wsztstko poukładać....Mam fryzjera na 10 rano po fryzjerze makijaż i nie wiem co dalej..........

Edytowane przez ania2631
Czas edycji: 2010-05-31 o 10:40
Stary 2010-05-31, 14:33   #256
martula007
Raczkowanie

mnie jak narazie te scisle przygotowania jeszcze nie dotycza, bo slub odbedzie sie dopiero w lipcu przyszlego roku
Ale juz mam zalatwiona sale, fotografa, kamerzyste, kościól i zespol
a Wam zycze owocnego przygotowywania i udanej zabawy na weselu
Stary 2010-05-31, 15:10   #257
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez airad17 Pokaż wiadomość
A może zauroczy Cię piękny dźwięk fletu? Wykonuje Ave Maria na flecie poprzecznym ( Koszalin i okolcie: Białogard , Mielno , Mścice, Kołobrzeg, Słupsk itp.) lub wokalnie. Szczegóły na priv. Pozdrawiam
Oczywiście,że jestem zainteresowana..Poproszę więcej informacji...

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
mnie jak narazie te scisle przygotowania jeszcze nie dotycza, bo slub odbedzie sie dopiero w lipcu przyszlego roku
Ale juz mam zalatwiona sale, fotografa, kamerzyste, kościól i zespol
a Wam zycze owocnego przygotowywania i udanej zabawy na weselu
Kochana a jaką salę wybrałaś?Tą w Sianowie? Czy zdecydowałaś sie na coś innego.
Stary 2010-05-31, 15:22   #258
martula007
Raczkowanie

Sale w Sianowie wstepnie mialam juz zarezerwowana w lutym z włascicielem jestem w ten sposob dogadana, ze jesli zrezygnuje z sali pol roku przed weselem ( ale nie pozniej) to odda mi zaliczke i nie bedzie robil problemow Ale tak mysle ze zostane przy tej sali, domowie troche potraw i bedzie okey Bardziej mi lokalizacja odpowiada, tym bardziej ze duza czesc rodziny mam w Sianowie, a poza tym sala jest bardzo przestronna
ile wczesniej kupowalyscie sukienki? bo ja tak mysle nad grudniem/styczniem zeby zamowic
pozdrawiam!
Stary 2010-05-31, 17:16   #259
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Sale w Sianowie wstepnie mialam juz zarezerwowana w lutym z włascicielem jestem w ten sposob dogadana, ze jesli zrezygnuje z sali pol roku przed weselem ( ale nie pozniej) to odda mi zaliczke i nie bedzie robil problemow Ale tak mysle ze zostane przy tej sali, domowie troche potraw i bedzie okey Bardziej mi lokalizacja odpowiada, tym bardziej ze duza czesc rodziny mam w Sianowie, a poza tym sala jest bardzo przestronna
ile wczesniej kupowalyscie sukienki? bo ja tak mysle nad grudniem/styczniem zeby zamowic
pozdrawiam!
Myślę,że zostaniesz już do końca przy tej sali..Zapewne niebawem pokażą się posty odnośnie tego miejsca także bądz dobrej myśli
Ja swoją suknię zamawiałam w marcu i czeka się 3 miesiące także na koniec czerwca powinna już być,a ślubuję w sierpniu.
Stary 2010-05-31, 23:32   #260
e_wcia
Raczkowanie

ja też zamawiałam suknie na początku marca, pierwsza przymiarka koniec czerwca początek lipca, co do dnia ślubu, to mam umówioną fryzjerkę i kosmetyczkę na 9.00 powiedziały. że wyjdę od nich dobrze po 12.00, ślub mamy na 16.00, więc błogosławieństwo gdzieś ok 15.00, co z resztą czasu nie wiem pewnie wyjdzie w praniu. znając życie i TŻ-a będzie mnóstwo niuansów do załatwienia
Stary 2010-06-01, 09:56   #261
yoko83
Raczkowanie

e_wcia Ty jesteś z Kołobrzegu? Jeśli tak, to podaj proszę namiary na fryzjera i kosmetyczkę. Aaa jeśli mogłabyś wkleić jaką chcesz fryzurkę to byłoby fajnie
yoko83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 10:27   #262
natka22
Przyczajenie

ja tez bym bardzo poprosiła o namiary na dobrego fryzjera i kosmetyczkę w kołobrzegu... a gdzie zamawiacie torty?? ma któras z Was może namiary na dobrą cukiernie albo kogoś kto zajmuje sie pieczeniem tortów... bede bardzo wdzieczna
natka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 10:52   #263
ania2631
Wtajemniczenie

Jutro wreszcie odbieramy obrączki po małych poprawkach...Jupiiiiiii
Stary 2010-06-01, 14:05   #264
e_wcia
Raczkowanie

ja robię makijaż i fryzurę na zaplecznej w Fryzjernii, -co do fryzurki to jeszcze się nie zdecydowałam, chyba częściowo podpięte, zobaczę co mi doradzą przed weselem na które idę w czerwcu, to zdam dokładniej relację.
Co do tortu to my mamy w cenie sali, nawet nie wiem skąd biorą, mamy zdecydować tylko jaki chcemy, ale słyszałam od kuzyna że on bierze od jakieś Sowy, podobno super, robią nawet degustację, mówił mi że namiary znaleźli w necie.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Już wszystko wiem zamieszczam link cukierni http://www.sowa-cukiernia.com.pl/ , w kołobrzegu jest na zaplecznej, dzwoniłam do kuzyna mówił że bardzo pyszne.
Stary 2010-06-01, 14:29   #265
ania2631
Wtajemniczenie

Dziewczyny,ale narobiłyście mi ochotę na torta....Mniam mniam...
Stary 2010-06-01, 17:31   #266
gosciowka
Przyczajenie

Cześć dziewczynyu mnie przygotowania idą jakoś cięzko.Dopiero w przyszłym tygodniu wysyłamy zaproszenia (rodzice zdecydowali ze to odpowiedni czas,bo niby po co wcześniej).Suknię ślubną będę miała ze Świdwina z zalonu Bożena.Ogólnie jestem teraz za granicą i jestem umówiona z babką na połowe czerwca,mam nadzieję,że znajdę coś dla siebie,menu będziemy wybierać dopiero w sierpniu.Zastanawiam się jak przystroić kościółek,parę żywych kwiatów i białych kokard a może poszukać kogoś kto robi to profesjonalnie???Może macie jakieś namiary?Jak tak czytam wasze posty to brzuch mnie boli,a mój przyszły kręci głową,że to przecież tylko szczegóły,ale przecież z nimi jest najwięcej problemów....
gosciowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 17:44   #267
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosciowka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynyu mnie przygotowania idą jakoś cięzko.Dopiero w przyszłym tygodniu wysyłamy zaproszenia (rodzice zdecydowali ze to odpowiedni czas,bo niby po co wcześniej).Suknię ślubną będę miała ze Świdwina z zalonu Bożena.Ogólnie jestem teraz za granicą i jestem umówiona z babką na połowe czerwca,mam nadzieję,że znajdę coś dla siebie,menu będziemy wybierać dopiero w sierpniu.Zastanawiam się jak przystroić kościółek,parę żywych kwiatów i białych kokard a może poszukać kogoś kto robi to profesjonalnie???Może macie jakieś namiary?Jak tak czytam wasze posty to brzuch mnie boli,a mój przyszły kręci głową,że to przecież tylko szczegóły,ale przecież z nimi jest najwięcej problemów....
Mój Tż jak sam stwiersził,że nie ma czasu,więc wszystkie przygotowania spoczęły na moich barkach..A co do Kościółka to przystraja mi Pani która prowadzi kwiaciarnię w Białogardzie...Bo ja nie będę miała czasu na to... będą ważniejsze sprawy.....Tak więc Kochana nie martw się.Wszystko samo zacznie się układać kawałek po kawałku
Stary 2010-06-01, 18:22   #268
gosciowka
Przyczajenie

napisz mi proszę w jakich mniej więcej cenach są te usługi...chodzi o tą panią co przystraja Wam Kościół?bo słyszałam że koło 800zł razem z samochodem ale nie chce mi się wierzyć że tak dużo
gosciowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 21:49   #269
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosciowka Pokaż wiadomość
napisz mi proszę w jakich mniej więcej cenach są te usługi...chodzi o tą panią co przystraja Wam Kościół?bo słyszałam że koło 800zł razem z samochodem ale nie chce mi się wierzyć że tak dużo
To też zależy z jakich kwiatów ma być dekoracja..z tego co wiem to róże w sezonie są drogie.......a najtańsze to chyba lilie.....Dokładnie nie wiem ile będzie moja usługa kosztować ale tak skromnie to 650 z autem,ale to jest kwestia dogadania się
Stary 2010-06-01, 22:20   #270
teram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natka22 Pokaż wiadomość
ja tez bym bardzo poprosiła o namiary na dobrego fryzjera i kosmetyczkę w kołobrzegu... a gdzie zamawiacie torty?? ma któras z Was może namiary na dobrą cukiernie albo kogoś kto zajmuje sie pieczeniem tortów... bede bardzo wdzieczna
Co do fryzjera to nie znam nikogo ale dziewczyny z K-gu polecają Fryzjernię, słyszałąm też dobre opinie o Arkadiuszu Serwecie (salon w Radzikowie)...co do kosmetyczki to tez mam zagwostkę, na brak tego typu usług nie można w Kgu narzekać ale nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Zatem trzeba się umówic w kilka miejsc na próbne make-upy
Co do cukierni : bardzo polecam Gruszeckiego, mają przepyszne torty , można sobie samemu zażyczyc kształt, kolor dekoracje...nigdy sie nie zawiodłam na ich wyrobac. Byłąm tez w kwietniu na weselu na którym był od nich tort i rzeczywiście spisali się na medal

Sowa niestety ma tylko określone wzory wg ich katalogu-wybór smaków ogromny ale niestety nie na bitej śmietanie tylko na kremie (torty jadą z Bydgoszczy chyba) wiec jak dla mnie odpada...

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości