|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lokale weselne - Koszalin, Kołobrzeg i okolice
Cytat:
,,faktycznie dużo tego się wydaje,ale zobaczymy jakie ilości tego będzie może porcje bedą skąpe ..Miejmy nadzieję,że wszystko będzie tak jak ma być.
|
|
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
właściciele dobrze wiedzą ile wszystkiego potrzeba a im też zależy żeby wszystko wypadło jak należy, w końcu chodzi o ich renomę. Także ja jestem dobrej myśli
|
|
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie forumowiczki
![]() Mam pytanie odnosnie sali weselnej w sianowie Czy ktoras z Was organizowala lub byla na weselu w tym domu ?Sala jest piekna i duza ( na 200 osob nawet), ale martwi mnie troche menu. Co myslicie o jedzeniu, bo mi sie wydaje ze troche go za malo i nie jest urozmaicone. Czy wg Was starczy jedzenia na cala zabawe? Jesli macie namiary na inna duza sale, ktora bez problemu pomiesci około 160 osob w okolicach Koszalina, to dajcie znac ![]() Dziekuje za wszystkie odpowiedzi |
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
niestety o sali w Sianowie nie wiem nic nawet ze słyszenia, ale nie dawno byłam na weselu w Polonezie w Rymaniu (doczytałam Aniu że ty tam organizujesz swoje) i jeśli chodzi o jedzenie to stoły aż się uginają od ilości, także każdy na pewno znajdzie coś dla siebie i głodny chodzić nie będzie
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety ja też nic nie słyszałam o Sianowie..Przykro mi...Ale proponuję ci Poloneza w Rymaniu....mi poleciła koleżanka właśnie tą sale także spokojnie wejdzie tam 160 osób...
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
A jak wyglada sprawa noclegów w Polonezie? ile jest miejsc dla gości? i jak mniej więcej wyglądają ceny?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podaję ci linka do tej restauracji http://www.polonez.pl/ Kliknij sobie na spacer wirtualny i następnie kliknij na salę weselną. |
|
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Jedzenie naprawdę smaczne, obsługa była super, kelnerki były cały czas na sali, 100% profesjonalizmu, co do pokoi to nie wiem ile mają miejsc, pokoje ładne, czyste, naprawdę super, młodzi za swoich gości płacili jakoś 50zł za osobę, normalnie za osobę w 2-os pokoju 90, ale nie wiem czy cena czasem się nie zmienia na sezon,
wiem że w Polonezie są dwie sale, widziałam tylko tą w głównym budynku, nie podobało mi się przystrojenie, nie wiem może tak chcieli młodzi i kwestia gustu To miejsce mnie oczarowało, całe poprawiny spędziliśmy na zewnątrz, w ogóle to fajne miejsce na wypoczynek
|
|
|
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=e_wcia;19636178]Jedzenie naprawdę smaczne, obsługa była super, kelnerki były cały czas na sali, 100% profesjonalizmu, co do pokoi to nie wiem ile mają miejsc, pokoje ładne, czyste, naprawdę super, młodzi za swoich gości płacili jakoś 50zł za osobę, normalnie za osobę w 2-os pokoju 90, ale nie wiem czy cena czasem się nie zmienia na sezon,
wiem że w Polonezie są dwie sale, widziałam tylko tą w głównym budynku, nie podobało mi się przystrojenie, nie wiem może tak chcieli młodzi i kwestia gustu To miejsce mnie oczarowało, całe poprawiny spędziliśmy na zewnątrz, w ogóle to fajne miejsce na wypoczynek [/QUOTo miejsce jest magiczne.. Ja bedę chciała dekorację w kolorystyce róż i ecru..kwiaty oczywiście żywe.Za nocleg też 50 zł od osoby.
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to koniecznie po weselu będziesz musiała zdać relację..... ![]() Mi się to miejsce spodobało ze względu na to ze można przenocować wszystkich gości, ze względu na normalną cenę i całkiem fajną okolicę . Poprawiny chcemy zrobić w tym domku myśłiwskim z tyłu tak na luzie : piwko , kręgle, może karaoke zobaczymy. Tak jak pisała e_wcia wystrój tej sali mi się też nie podoba bo jest naciapane wszystkiego co się dało i niby chodziło właścicielce o zachowanie wiejskiego stylu ( chyba) to wyszło nijako . Lokal oferuje dekoracje za dodatkową opłatą zatem postanowiłąm wynając firmę dekoratorską i zapłącić za coś innego. Jadę 5.06 zobaczyć salę bo będzie jakieś wesele i porozmawiać o tym z właścicielką choc wstępnie powiedziałą zę nie ma nic przeciwko... Na pewno nie chcemy balonów na sali czy też sztucznych kwiatów...z atrakcji to tez chcemy strzelający balon.....postawiliśmy na dobra muzyke i wydalismy na to full kasy wiec chyba podarujemy sobie inne atrakcje ![]() Hmmm mysle ze nie mamy co sie mamy co sie martwic na zapas... bo przecież tak naprawde liczy sie nasze nastawienie i ustalenie wszystkich szczegółow przed imprezą
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Przyczajenie
|
Hej.
Co to jest ten strzelający balon? Zaintrygowało mnie to przy przeglądaniu postów? |
|
|
|
|
#253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() AA mam pytanie....Znacie może jakąś skrzypaczkę bądz skrzypka co by zagrał w kościele podczas ceremonii z naszych okolic..?---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak przygotowania???? My mamy przerwę, teraz szykujemy się do następnego wesela w rodzinie
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
życzę udanej zabawy.U mnie też narazie spokojnie...Panią od dekoracji kościoła i auta już sobie zaklepałam...Teraz jestem na etapie poszukiwań skrzypka .Jak narazie nic jeszcze konkretnego nie znalazłam.![]() Dziewczyny jak macie zaplanowany dzień ślubu? Bo ja nie wiem jak sobie to wsztstko poukładać....Mam fryzjera na 10 rano po fryzjerze makijaż i nie wiem co dalej..........
Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2010-05-31 o 10:40 |
|
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
mnie jak narazie te scisle przygotowania jeszcze nie dotycza, bo slub odbedzie sie dopiero w lipcu przyszlego roku
![]() Ale juz mam zalatwiona sale, fotografa, kamerzyste, kościól i zespol a Wam zycze owocnego przygotowywania i udanej zabawy na weselu
|
|
|
|
|
#257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Czy zdecydowałaś sie na coś innego.
|
||
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Sale w Sianowie wstepnie mialam juz zarezerwowana w lutym
z włascicielem jestem w ten sposob dogadana, ze jesli zrezygnuje z sali pol roku przed weselem ( ale nie pozniej) to odda mi zaliczke i nie bedzie robil problemow Ale tak mysle ze zostane przy tej sali, domowie troche potraw i bedzie okey Bardziej mi lokalizacja odpowiada, tym bardziej ze duza czesc rodziny mam w Sianowie, a poza tym sala jest bardzo przestronna ile wczesniej kupowalyscie sukienki? bo ja tak mysle nad grudniem/styczniem zeby zamowic ![]() pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja swoją suknię zamawiałam w marcu i czeka się 3 miesiące także na koniec czerwca powinna już być |
|
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
ja też zamawiałam suknie na początku marca, pierwsza przymiarka koniec czerwca początek lipca, co do dnia ślubu, to mam umówioną fryzjerkę i kosmetyczkę na 9.00 powiedziały. że wyjdę od nich dobrze po 12.00, ślub mamy na 16.00, więc błogosławieństwo gdzieś ok 15.00, co z resztą czasu nie wiem pewnie wyjdzie w praniu. znając życie i TŻ-a będzie mnóstwo niuansów do załatwienia
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
e_wcia Ty jesteś z Kołobrzegu? Jeśli tak, to podaj proszę namiary na fryzjera i kosmetyczkę. Aaa jeśli mogłabyś wkleić jaką chcesz fryzurkę to byłoby fajnie
|
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
ja tez bym bardzo poprosiła o namiary na dobrego fryzjera i kosmetyczkę w kołobrzegu...
a gdzie zamawiacie torty?? ma któras z Was może namiary na dobrą cukiernie albo kogoś kto zajmuje sie pieczeniem tortów... bede bardzo wdzieczna
|
|
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro wreszcie odbieramy obrączki po małych poprawkach...Jupiiiiiii
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
ja robię makijaż i fryzurę na zaplecznej w Fryzjernii, -co do fryzurki to jeszcze się nie zdecydowałam, chyba częściowo podpięte, zobaczę co mi doradzą przed weselem na które idę w czerwcu, to zdam dokładniej relację.
Co do tortu to my mamy w cenie sali, nawet nie wiem skąd biorą , mamy zdecydować tylko jaki chcemy, ale słyszałam od kuzyna że on bierze od jakieś Sowy, podobno super, robią nawet degustację, mówił mi że namiary znaleźli w necie.---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Już wszystko wiem zamieszczam link cukierni http://www.sowa-cukiernia.com.pl/ , w kołobrzegu jest na zaplecznej, dzwoniłam do kuzyna mówił że bardzo pyszne. |
|
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,ale narobiłyście mi ochotę na torta....Mniam mniam...
|
|
|
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
u mnie przygotowania idą jakoś cięzko.Dopiero w przyszłym tygodniu wysyłamy zaproszenia (rodzice zdecydowali ze to odpowiedni czas,bo niby po co wcześniej).Suknię ślubną będę miała ze Świdwina z zalonu Bożena.Ogólnie jestem teraz za granicą i jestem umówiona z babką na połowe czerwca,mam nadzieję,że znajdę coś dla siebie,menu będziemy wybierać dopiero w sierpniu.Zastanawiam się jak przystroić kościółek,parę żywych kwiatów i białych kokard a może poszukać kogoś kto robi to profesjonalnie???Może macie jakieś namiary?Jak tak czytam wasze posty to brzuch mnie boli,a mój przyszły kręci głową,że to przecież tylko szczegóły,ale przecież z nimi jest najwięcej problemów....
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ..A co do Kościółka to przystraja mi Pani która prowadzi kwiaciarnię w Białogardzie...Bo ja nie będę miała czasu na to...
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
napisz mi proszę w jakich mniej więcej cenach są te usługi...chodzi o tą panią co przystraja Wam Kościół?bo słyszałam że koło 800zł razem z samochodem ale nie chce mi się wierzyć że tak dużo
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do cukierni : bardzo polecam Gruszeckiego, mają przepyszne torty , można sobie samemu zażyczyc kształt, kolor dekoracje...nigdy sie nie zawiodłam na ich wyrobac. Byłąm tez w kwietniu na weselu na którym był od nich tort i rzeczywiście spisali się na medal ![]() Sowa niestety ma tylko określone wzory wg ich katalogu-wybór smaków ogromny ale niestety nie na bitej śmietanie tylko na kremie (torty jadą z Bydgoszczy chyba) wiec jak dla mnie odpada...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

..Miejmy nadzieję,że wszystko będzie tak jak ma być.

i fontanna czekolady...

, mamy zdecydować tylko jaki chcemy, ale słyszałam od kuzyna że on bierze od jakieś Sowy, podobno super, robią nawet degustację, mówił mi że namiary znaleźli w necie.