|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
|
|
|
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taz zamiezam zrobić łuk, owinę go tiulem i kwiatami, a dom będzie przystrojony balonami, tymi błyszczącymi, ostatnio przystrajałam bramę i dom dla brata na ślub
|
|
|
|
|
#243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bede robic na klatce schodowej jarmarku z reszta nie widze zadmego racjonalnego sensu przystrajania klatki... z goscmi spotkam sie pod kosciolem dopiero... przed sasiadami tez nie mam zamiaru paradowac... wsiade szybciutko do auta i odjade ![]() Cytat:
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-10-29 o 16:51 |
||
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Ja znowu dziś tylko na chwilkę, zaczynam ostro się przykładac do pracy mgr bo pażdziernik prawie zleciał, a ja tylko plan pracy mam napisany ![]() W sumie mam już ogrom ksiązek ale przeczytanie ich mi zajmie chyba wieki......chyba zaczynam lekko panikować ![]() Co do przygotowań ślubno-weselnych to póki co nic sie nie dzieje, cały czas czekam na odpowiedz od fotografa czy będzie w stanie robic u mnie zdjęcia czy nie. I mam ochotę pójść do jakiegoś salonu i poprzymierzac suknie bo jak tak dalej pójdzie to nic nie znajde bo ciągle mi sie nic nie podoba A tak to chociaz bym wiedziała w jakim kroju mi dobrze ![]() sama nie wiem....... ![]() Cytat:
takie królweskie he he he....witaj imenniczko ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#246 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[quote=Samoa;9515835]Otóż: macie zamiar jakoś przystroić bramę wjazdową do domu?Czy tam wejście do klatki?/quote] Cytat:
|
||
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny,
dołączam do was, przegladam was od jakiegos czasu ale bardzo duzo piszecie chciałam sie wypowiedziec odnosnie długich welonow choc nie wiem czy ktoras juz czegos podonego nie zauwazyła i nie napisała bo naprawde duzo piszecie i nie wszystko przeczytałam, mianowicie długie welony sa sliczne i pieknie wygladaja ale chyba tylko wtedy gdy młoda stoi w miejscu, w sierpniu byłam na weselu kolezanki wiał lekki wiaterek kiedy młodzi zbierali gratulacje, zyczenia i kwiaty welon zaplatał sie w jeden z bukietow nie dało sie go wyplatac w koncu doszło do tego ze welon owszem odczepił sie ale została w nim dziura niby niewielka ale jednak, potem były problemy co z nim(welonem) zrobic w tancu, zawsze mi sie marzył długi welon ale jednak na dzien dzisiejszy z niego rezygnuje,a tak wogole to slubuje podobnie jak kaska87 17.04.2010r Edytowane przez metkaa Czas edycji: 2008-10-29 o 17:56 |
|
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
fotki, moze sie jakies znajda, nie pamieatm zebysmy przed domem robili foty, bo nie bylo czasu przed wyjazdem
ale poszukam cosu brata brame przystroiłam balonami, ale w związku z temperaturą ( ipec) duże pękało haha, dlatego ja wpadałm na pomysł z bramą z tiulu ( była gdzieś taka wklejona na wiazu, ale ja niestety nie smigam tak jak wy i nie znajde tego teraz, nawet nie wiem w jakim wątku któras wkleiła ) a dom był przystrojony balonami biało- niebieskimi- metalic, tez kilka pękło, ale na brami to była masakra, wszystko nagrzało sie, a dom troche cienia ma
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w kościółku chyba go sobie położę tak na ramiona ![]() Cytat:
wybaczcie,ze znowu wątek pod wątkiem ale rozgalopowałam się ;/;/;/ Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-10-30 o 08:55 Powód: proszę nie pisać post pod postem i zapoznać się z obowiązującymi zasadami forum, funkcją"edytuj" bądź "multicytowania"! |
||
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Co do przystrajania klatek to ja akurat bym chciała miec ubrana. Nauki przedmałzenskie to dla mnie hit bo czy sa jeszcze tacy ludzie ktorzy nie wiedza o co chodzi w małzenstwie? nie no przepraszam moze sa ale wiekszosc napewno wie co i jak wiec jak dla mnie to jest tylko i wyłacznie zdobycie papierka
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem dokładnie takiego samego zdania
|
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- u mnie przystrajanie bram to tradycja, u TZ tez będzie przystrajana klatka, a wogóle nie przeszkadza mi , że wszyscy będą na nas patrzeć w tym dniu
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam to na biomedyce robić na zaliczenie ale wykłuciłam sie i nie musiałam ![]() I na naukach różnież nie mam zamiaru oglądać śluzu, wyczuwac szyjke czy mierzyć temerature...a wykresy.....masa tego w internecie |
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Witaj metkaa
![]() rozgość się![]() U mnie z tego co zauważyłam jest zwyczaj przystrajania bram. Na razie jeszcze o tym nie myślę, bo dalej nie mamy zarezerwowanej sali:| orkiestrę już wybraliśmy, ale pierwsze chcemy zarezerwować salę (bo jesteśmy zdecydowani na tą i tylko tą )Suknie z trenem pięknie wyglądają w kościele i na zdjęciach, ale nie wydają mi się praktyczne. Tak samo bardzo długie welony ![]() Kiedy można zacząć chodzić za suknią, żeby nie wyjść na głupka ? kusi mnie strasznie, jak przechodzę koło salonów i widzę niektóre cudeńka, żeby wstąpić i poprzymierzać ale chyba za wcześnie jeszcze
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja własnie nie wiem jakie zdanie ma moja mama nt. ubierania bramy. My mieszkamy w domu, więc chyba tylko brama wchodzi w grę, o ile komuś będzie się chciało Jak się będzie nam chciało to zrobimy, bo ładnie będzie wyglądać jak będa np. delikatne białe wstążeczki w kokardki zawiązane, ale tak delikatnie. Baloników nie chcę. W sumie to teraz sobie uświadomiłam, że pewnie będę to miała, bo moja ciocia i kuzynka lubią sie bawić w takie rzeczy Ale jakbym ieszkała w bloku to tez bym nie robiła, bo klatka nie moja a brama moja
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
witam nową PM
![]() co do poradni rodzinnej i kalendarzyku malżeńskim to siostra dostała taka fajna ksiązeczkę i też pani kazal mierzyć temperaturę,żeby zorientować się kiedy ma się dnhi płodne a że sioska bierze tabsy to nie ma dni płodnych to wzieła sobie ściagnęła z netu i pani powiedziała że bardzo ładnie i spokój.. ja tam nie bedę się wdawac z nią w dyskusję, bo jeszcze nie podbije mi ksiązeczkę..
|
|
|
|
#260 |
|
Adwokat diabła
|
ja bym powiedziała że mam za pół roku ślub, a z resztą co im do tego
![]() klient masz pan! o! ![]() kurcze ale jakoś tak samej chodzić, hmm przydałoby się ściągnąć jakąś PM i chodzić razem ;D
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
tren zawsze da sie podpiac, tak sa skonstruowane suknie slubne
bo jak wy sobie wyobrazacie taniec z trenem, chodzenie miedzy goscmi itp. kiedy przeszkadza to nawet w odwroceniu sie w kosciele wyobrazacie sobie jakby taki tren wygladal jakby kazdy pare razy po nim przeszedl? ![]() na wszystkich slubach na ktorych bylam panny mlode mialy suknie z trenem i wszystkie go na wesele podpinaly (a wlasciwie to podpinane byly juz na etapie zbierania pieniazkow pod kosciolem, zeby nikt z gosci nie podeptal) Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-10-29 o 18:14 |
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
a ja będę miała spokój bo mi sie tren nie podoba
najgorsze jak dla mnie w nim jest to, że nawet jak podpięty to bardzo często się odpina (albo odpadnie guziczek, albo hawtka) a nawet jak nie to tyle razy widziałam po prostu brzydko podpięty i co za tym idzie okropnie układający się tren
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie urwie guziczek to w pogotowiu bedzie igla i nitka ![]() jak welony mi sie nie podobaja, to tren chce miec fajny taki tren... tak dostojnie sie idzie przez ten kosciol
|
|
|
|
|
#264 |
|
Adwokat diabła
|
Moje znajome nie miały trenu w sukniach więc nie widziałam źle podpiętego trenu
wiecie co, ja chce 'już' ślub (wstydzioszek )
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() no ale biorąc pod uwagę fakt, sama bym wymyślała tysiące powodów dlaczego one tam grzebią przy tej sukni..
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem tren podobnie jak welon wyglada pieknie jak sie stoi a jak młoda rusza to cały tył sie zwija do srodka
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
moze to zalezy od sukni nie wiem byłam na jednym slubie gdzie panna młoda miała własnie sukienke z trenem i niestety zwinał sie
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
mam niemozliwego TZa... wlasnie wyszedl z pracy i zadzwonil radosnie oznajmujac, ze on juz sie nie moze doczekac i najlepiej zebysmy poszli sobie juz dzis kupic prezenty na Mikolaja
![]() a na moje pytanie co bedziemy robic w Mikolaja jak juz dzis damy sobie prezenty, stwierdzil, ze pojdziemy na piwo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

Chyba, z przegapiłam
taz zamiezam zrobić łuk, owinę go tiulem i kwiatami, a dom będzie przystrojony balonami, tymi błyszczącymi, ostatnio przystrajałam bramę i dom dla brata na ślub