|
|
#241 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
Edytowane przez aniulek87 Czas edycji: 2008-12-09 o 07:29 |
|
|
|
|
#242 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem czy wogóle są z kimś kompatybilne te biustonosze Cytat:
|
||
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10018930]przecież w tym sklepie są tylko 4 rozmiary ;| kto by chciał to zamawiać
nie wiem czy wogóle są z kimś kompatybilne te biustonosze [/quote] Dokładnie! Przecież intimissimi to chyba firma z najbardziej ograniczona rozmiarówką jaką znam. Chyba nawet chińczyki mają większy wybór rozmiarów. Jak można podzielić kobiece piersi na 4 rozmiary? Chyba każdy myślący człowiek zauważy, że kobiece biusty są bardziej urozmaicone. |
|
|
|
#244 |
|
Winter is coming
|
hikaru1989- no skoro push-up 32D był za mały, to oczywiście bierz miskę większą. Jeśli obwód jest ok, to nie ma sensu bardziej zaniżać, ważne, żeby podtrzymanie było odpowiednie. Z miękkich pewnie najlepsze by było 32D, może po prostu model który mierzyłaś był niekompatybilny. W takim razie jeśli trafiłabyś na rozciągliwca to w 65-tkach wychodzi ci, że jesteś na styku 65E/F. Nie wiem, czy la senza ma miski regularne czy jest małomiseczkowcem( na mój gigantyczny biust nie szyja
,ale jak to drugie to twoim regularnym rozmiarem brytyjskim będzie pewnie 65E. Zresztą metodą prób i błędów na pewno do tego dojdziesz.A intimissimi-brrrr. Jak można szyć w 4 rozmiarach? Szanujące się firmy mają ich 100 ![]() xal - jeśli miskowo 70E było ok, to celuj w 65FF. Pamiętaj, że rio ma większe miski niż standard, dlatego z innych modeli 65FF może być za duże. Ja w 65G rio się topię, a w innych stanikach ten rozmiar jest na styk Gaia jest rozciągliwa niestety, musiałabyś spróbować 70F lub G.
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Velika dziękuję bardzo za pomoc
. Już prawie jest ku końcowi rozwikłania zagadki, jaki powinnam wybierać biustonosz Jeszcze w środę przejadę się do drugieo sklepu La Senzy. Tylko powiedz mi jeszcze proszę, bo jestem chyba niewymiarowa według tych tabelek , czy mogę spokojnie brać (32)70 DD (push up) lub 32D (miękki, lub nie wypełniany)? Bo czytając masę artykułów, powinnam brać 65, nawet 60 (zmierzyłam się wczoraj ciasno i wyszło 69 pod biustem), a zapinając się najluźniej w 70-tce, trochę mnie ściskała :/ I jak tu coś dobrać W Polsce w ogóle nie ma 65 z lasenzy a w ciemno nie ma sensu kupować, bo co z tym później zrobić.. Ale eśli bym się przemogła to rozumiem, że 30E/F?
|
#246 |
|
Winter is coming
|
Wydaje mi się, że ci ciasno, bo po prostu nie jesteś przyzwyczajona do takich staników
Radziłabym ci przejść się jeszcze do peachfield, podawałam ci wyżej linka i ustalić rozmiar brytyjski. Tam też możesz pomierzyć obwód 65, może okaże się dobry? Wiesz, tabelki tabelkami a biust biustem Ja też jestem trochę nietabelkowa, mam 71 cm pod biustem i większość 65-tek jest na mnie za luźna. Trochę podejrzany wydaje się ten twój dobry obwód 70, dlatego radziłabym ci się wybrać właśnie do peachfield, gdzie ci doradzą doświadczone bra-fitterki Zawsze łatwiej doradzać na żywo, niż przez neta
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
oki, w takim razie przejdę się za Twoją namową.. I zdam relacje później
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam na mikołajki prezent w postaci staniczka 85C! Z początku myślałam, że nie będzie pasował a tu - paf! Niespodzianka - leży całkiem dobrze!
Po jego wyglądzie mniemam, że jest to stanik "bazarowy" - myślicie, że one mają jakoś pokręcone rozmiarówki? Co sklep, to inny rozmiar mi proponują...a na dodatek pasuje mi stanik z obwodem 85 (gdzie ja mam 69 pod biustem - jak się mocniej ścisnę miarką). Może to jakieś "chińskie" 85?
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
#249 |
|
Rzabbocop
|
hikaru1989 obwod mogl wydawac sie scisly bo moze mimo wszystko miseczka jeszcze ciut za mala byla i nie wygarnelas calego biustu do miseczek?
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Możliwe, bo większego rozmiaru aktualnie nie mieli
Dlatego jadę do drugiego sklepu jeszcze. Ale kurde, jak 32D był cisnący lekko, to powinnam brać niby 32DD lub nawet 32E. Ale jakoś nie mogę za bardzo uwierzyć, że mam spróbować mierzyć 30coś.. Mam wrażenie, że wtedy to będę jak te XVIII-wieczne kobiety, co mdlały, bo miały tak ściśnięte gorsety
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Cofam moje wcześniejsze spostrzeżenia
![]() Obwód jest jednak za luźny...z tyłu zapięcie ucieka mi na wysokość łopatek. Muszę przyznać, że tego nie czułam - dopiero w lustrze przed chwilą zauważyłam
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Rzabbocop
|
spokojnie staniki sa robione z rozciagliwych materialow
wzielam pierwszy lepszy z obwodem 32 - w spoczynku 65 cm rozciaga sie do 83-85 cm )
|
|
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A propos pań w sklepie to często ich propozycje są, delikatnie mówiąc, nietrafione. |
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja właśnie chcę wziąć taki - 32, a to jest nasze 70, więc dobrze zrobię, rezygnując z 30-tki (jeszcze przejadę się do peachfield dla pewności)?
|
#255 |
|
Rzabbocop
|
Nie bardzo, jest duza szansa ze jednak nie bedzie trzymal jak nalezy, lepiej poprzymierzaj 65 z roznymi miseczkami dla pewnosci.
|
|
|
|
#256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi wczoraj przyszedł stanik Pour Moi St Tropez, rozmiar 28G. Obwód ściśliwy, miski standardowe, mocno zabudowany u góry, ale oki. Jak go na szybko w pracy przymierzyłam, to wydawało mi się, że jest za duży. Ale jak już w domu zagarnęłam wszystko do środka, to biust ładnie wypełnia miskę, także zostawiam. Może jutro dołączę zdjęcie. |
|
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() Muszę przyznać że ledwo nadążam z czytaniem, a co dopiero z pisaniem ![]() Przyszedł do mnie parę dni temu mój nowy nabytek. Satynowy superboost gossarda w kolorze czekoladowym. Jak na zdjęciu poniżej. Wizualnie jestem w nim zakochana. Niestety, wszystko wskazuje że jest to miłość nieodwzajemniona. ![]() Wzięłam rozmiar 65dd przy moich 72/85. Niestety albo miska jest za mała, albo moje piersi aktualnie nie nadają się do tego typu stanika. Bułkują mi ale na dole Choć jak się tak dłużej przyglądam to stwierdzam że być może jest to kwestia jędrności Po drugim dziecku i karmieniu raczej mam pewne braki w tym zakresie i dlatego one ściśnięte tak jakby wypływają Może na pewien czas powinnam sobie dać spokój z pushupami Widziałam na ich stronie wersję satynowego superboosta balkonową i myślę że ta była by dla mnie odpowiedniejsza. Niestety, nie robią mojego obwodu w tym modelu. Chyba żeby wziąć 32 bo ta 30 ciśnie mnie niemiłosiernie. I nie wiem czy to jest kwestia obwodu, czy chodzi o fiszbiny które niemiłosiernie cisną żebra.
Edytowane przez tangerynka Czas edycji: 2008-12-10 o 13:13 |
|
|
|
#258 |
|
Konto usunięte
|
tangerynka
miałam ten biustonosz w rozmiarze 65FF (73/93) w innych stanikach rozmiar ten jest ok a czasami nawet za mały a w tym miski były tak ogromne że szok :| ale z tego co słyszałam to gossard jest bardzo "nieregularny" ;/ luizka__ bede wdzięczna za fotke bo wczoraj widziałam go w jakimś sklepie i tak się zaczęłam zastanawiać nad nim
Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe Czas edycji: 2008-12-09 o 14:31 |
|
|
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10021076]tangerynka
miałam ten biustonosz w rozmiarze 65FF (73/93) w innych stanikach rozmiar ten jest ok a czasami nawet za mały a w tym miski były tak ogromne że szok :| ale z tego co słyszałam to gossard jest bardzo "nieregularny" ;/[/QUOTE] Może jutro wkleję zdjęcia mojego to same ocenicie. |
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Na zdjęciach najlepiej wychwycić co jest nie tak, tylko muszą być zrobione pod różnymi kontami (z przodu np. buł nie widać, ale już z boku jak najbardziej
). Imp, powinnam jutro wieczorem wkleić. Zamówiłam też kolejny stanik Miss Mandalay Amelie 28G. Nie mogłam znaleźć o nim opinii, mam nadzieję, że będzie oki.
|
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
aaaargh. kolejna batalia z moją porcelanką=='
przegrana... to chyba jest nie dla mnie. i fotek też nie mam jak wrzucić, bo nagle mój komputer znielubił telefon i nie mogę zrzucić zdjęć... no to tak - dodatkowo się zmierzyłam - o ile bez stanika mam te luźno mierzone 85 w, to w porcelance tak samo mierzone 83O.o płaszczy strasznie! o ile na mniejszej piersi jeeeeszcze mógłby być, to na większej bez szans - buuuuła tu, buła tam. najmniej to widać, kiedy odepnę ramiączka i zapnę na najluźniejszy rządek haftek, ale wtedy zjeżdża, za nic nie chce się trzymać... ach, i jeszcze jedno. czy jak na większej piersi mam trochę luzu w dole miseczki pomimo wszelakich prób upchnięcia tam ciałka i bułę robioną przez górny brzeg miseczki, to to jest właśnie efekt pomarańczy w szklance? najgłupsze, że ściśnięta trochę fiszbina nagle sprawia cuda - pierś trafia na swoje miejsce, nic nie bułkuje... tylko żeby tak chciało zostać:/ ach, zapomniałam. imp18, Ty miałaś Clarisse i Louise ostatnio? mogłabyś napisać jak tam z rozciągliwością maksymalną Louise i jaki ma rozstaw fiszbin? bo mi się baaardzo spodobała
Edytowane przez nelyen Czas edycji: 2008-12-09 o 19:02 |
|
|
|
#262 |
|
Rzabbocop
|
To swiadczy o tym, ze jestescie z porcelanka niekompatybilne, ma dla Ciebie za szerokie fiszbiny i przez to splaszcza
|
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę drogie, ale trudno... W tej chwili mam tylko JEDEN stanik, który w ogóle mogę nosić - 75D - ale oczywiście jest i tak za duży w obwodzie, a miska za mała. Miałam jeszcze 75E z bazarku, ale rozciągnęły się tak, że mogłabym sobie z nich bungee zrobić
|
|
|
|
|
#264 |
|
Rzabbocop
|
Widzialam w malej Galerii Milene Flamenco i wyglada bardzo fajni, obwod tez podobno b. scisly a kosztuje chyba polowe tego co Polly czy Rio
Moze zmiescisz sie w rozmiarowke http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=373
|
|
|
|
#265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ktoś nie miał przypadkiem fotki wrzucić tego flamenco ? zdajcie relacje no bo ciekawa jestem
|
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10025438]
a ktoś nie miał przypadkiem fotki wrzucić tego flamenco ? zdajcie relacje no bo ciekawa jestem [/quote]to ja mialam dac fotke paczka juz przyszla ale zamowilam na adres domowy nie na wynajmowane mieszkanie i mama przywiezie w piatek jak przyjada do mnie w odwiedziny wtedy beda fotki. tak z relacji telefonicznej mamy to moj czerwony daje po oczach a jej fioletowy jest tak fioletowy ze az prawie czarny . Sa cieniutkie i bardzo delikatne.
|
#267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na pewno nie jest to pancerniak więc fajnie, ale te fiszbiny mnie interesują no ale zobaczymy czekam na relację
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#269 |
|
Rzabbocop
|
Co do tego to pewna nie jestem
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
a co sądzicie od 2 od góry, czyli ostatnim ?
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...towanie=1#3768 wzięłabym 60D ale on ma fiszbiny, bo to bardotka a chyba raczje większośc je ma ? ;/ a takich tańszych to nigdzie nie ma..
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

?

nie wiem czy wogóle są z kimś kompatybilne te biustonosze
,ale jak to drugie to twoim regularnym rozmiarem brytyjskim będzie pewnie 65E. Zresztą metodą prób i błędów na pewno do tego dojdziesz.
. Już prawie jest ku końcowi rozwikłania zagadki, jaki powinnam wybierać biustonosz 

Widziałam na ich stronie wersję satynowego superboosta balkonową i myślę że ta była by dla mnie odpowiedniejsza. Niestety, nie robią mojego obwodu w tym modelu. Chyba żeby wziąć 32 bo ta 30 ciśnie mnie niemiłosiernie. I nie wiem czy to jest kwestia obwodu, czy chodzi o fiszbiny które niemiłosiernie cisną żebra.