![]() |
#241 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy pracujecie w ciąży?
Cytat:
To blisko mojej branży, w której pracuję, co nieco wiem. Cytat:
Cytat:
Zgadzam się w 100% ![]() Cytat:
Ja byłam w ciąży więc się do watku wliczam ![]() dodam,że moja ciąża nie była do końca łatwa.
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
nie no z tym, ze w domu NIE MUSI pracowac to mnie na łopatki rozwaliłyście
![]() a w innym temacie pewnie padłby tekst "kobieta nie dośc, ze pracuje zawodowo to jeszcze musi w domu pracować" ręce opadają... co do agitacji Pani Santos, to bawisz się w szeryfa ![]() mnie to zawsze rozwala, ze najwiecej do powiedzenia w konkretnych tematach mają osoby z nimi nie związane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Juz pisalam, ze mam z tym tematem bardzo wiele wspolnego i dlaczego. 3. Powiem to inaczej, bo widac nie rozumiesz. G*** mnie jako podatnika opchodzi czy pani Frania musi gotowac zupe, a pani zdzisia odkurzyc dywan. Wszyscy musimy sie podcierac, myc, gotowac, sprzatac. I nie rozumiem, dlaczego w przypadku ciezarnej to jest nagle jakis problem. Ja tez musze gotowac i sprzatac, ale nikt mi nie daje L4, zebym nie musiala chodzic do pracy, bo "musze pracowac w domu". Oddychac tez wszyscy musimy i sikac tez. Nic z tego nie wynika. Pracowac tez kazdy musi. Bo z tego placi za zycie. Ciaza to nie jest uniemozliwiajaca jakakalwiek prace choroba ergo nei widze potrzeby zeby kazda ciezarna siedziala w domu i nie musza miec L4. Nie ma zadnego powodu zeby nie robily tego co wszyscy normalni, zdrowi dorosli ludzie (mucie, pranie, sprzatanie, podcieranie, sikanie, pracowanie), bo sa zdrowymi doroslymi ludzmi.
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-02-23 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
A co to za problem? Normalna rzecz, śmiało mogę powiedzieć (nie tylko na swoim przykładzie) że można to pogodzić. Poza tym takie rzeczy jak zakupy, gotowanie, sprzątanie z reguły robi się z partnerem, więc nie wiem czemu z tego powodu miałabym nie pracować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
santos mnie tylko zastanawia do czego zmierzasz
![]() aha i masz tyle do psioczenia bo jesteś podatnikiem ![]() byłaś w ciązy ? bo jakoś nie zauwazyłam, zebys o tym pisała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To,że człowiek nie ma dziecka, nie oznacza,że nie potrafi odróżnić oszustwa od nie-oszustwa. Ja zgadzam się z santos i jestem mamą. ![]()
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
ale mi nie chodzi o odróznianie oszustwa
![]() ![]() no chybaze była w ciązy to zwracam honor ale nie doczytałam tej informacji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
kobieta za ladą
|
***luna gdyby było to takie proste...żłobek najbliższy mam 20 km a płacić obcej osobie za wychowywanie dziecka 800 zł jak sie zarabia 1100....oza tym nie wyobrażam sobie zostawienie tak małego dziecka....chyba bym umarła z tęsknoty...
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wzięłam dodatkowy urlop macierzyński bezpłatny (w UK nie ma czegoś takiego jak wychowawczy); gdybym nie wzięła wracałabym do pracy w momencie , gdy mały miał jakieś 5miesięcy. W międzyczasie szukałam innej pracy. Gdy syn miał niecały rok zaczęłam pracować na pół etatu. I powoli powolutku zwiększałam ilośc godzin i zmieniałam miejsca pracy ![]()
![]() |
![]() |
#251 |
kobieta za ladą
|
ja jednak muzse zostać w domu,,,,za rok sie okaże czy ktoś z rodziny będdzie mógł mi zostać z mała a jak nie to niestety będę zmuszona przedłużyć wychowawczy pół roku do końca umowy a potem niestety zasiłek.......aż mała skończy 3 latka ...
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja sie nie wypowiadam o tym, jak czuje sie kobieta w ciazy. Jak dla mnie moze sobie wychodowac trzecia piers. Mnie interesuje to, ze ciaza nie jest jednostka chorobowa wiec nie podlega pod L4, z wylaczeniam juz przedyskutowanych wyjatkow.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
co do chirurga bardzo nietrafiony przykład
![]() no własnie w tym tkwi problem ![]() ![]() ![]() przypomnę Ci, ze napisałaś, ze kobieta w ciązy ma pracować i zajmować się domem, nie mając pojęcia jak taka kobieta może się czuć... jak dla mnie dyskusja z Tobą nie ma sensu poniewaz masz wiedzę jakąs wyczytaną bez doświadczenia. Jak już będziesz mieć doświadczenie to wróc, zobaczymy czy wtedy zdanie pozostanie takie samo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warunkowanie tego typu (o ciężarnych- mówią ciężarne itd) jest bardzo zawężonym postrzeganiem świata. Co do prac domowych. Zwykle w związku są dwie osoby i partner, który widzi nieprzyjemne dolegliwości ciążowe partnerki nie pomaga i nie wykonuje obowiązków domowych jest problemem, a nie ciąża kobiety. Co do opuchlizny: opuchlizna może być symptomem pogarszającego się stanu zdrowia kobiety, ale nie musi.
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
no owszem, ze się wie jak powinien wyglądać, no i co z tego
![]() jak dla mnie santos mogła mowic jako podatnik co juz zrobiła co do reszty jest wątpliwym dyskutantem koniec. zreszta i tak juz wszystko zostało tu powiedziane ![]() ku uciesze ogólu to moj ostatni post. Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-02-24 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
I masz do tego prawo, ale czy koniecznei musisz uzywac zlozliwego tonu, chamskich odzywek i wulgarnego slownictwa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze na koniec chcialabym sie odniesc do tego powyzszego. Przykro mi, ale trudnosci zyciowe nie upowazniaja nikogo do lamania prawa. Gdyby mi zabraklo kasy to przeciez nie pojde i nie ukradne. Kradziez jest lamaniem prawa, tak jak lewe L4. Twoja tesktona tez tego nie tlumaczy. Rozumiem, ze moze byc kobietom w ciazy ciezko, ale przegieciem jest opowiadac, jak to maja prawo kantowac, oszukiwac i okradac panstwo i jeszcze nazywac to eufemizmami i traktowac jak cos normalnego, naturalnego. Nie ma roznicy, czy ciezarna pojdzie na lewe L4 i dostanie te, lacznie pare tys zl, w killa miesiecy, czy pojdzie do banku i ukradnie kilka tysiecy. Jedno = drugie. To jest zlodziejstwo i oszustwo.
![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak jest w UK.
W Polsce takie zwolnienie to okradanie ZUS-u. I tu temat na caaaałą lekcję etyki: czy to wstyd okraść złodzieja? Co myślicie? Uff, będzie gorąco |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy bedzie. Dla mnie kradziez to wstyd, bez wzgledu na to, kogo sie okrada. Ale tu co poniektore maja inne zdanie, takze moze znajdziesz poklask EDIT: a jesli wam sie tak ten demoniczny ZUS nie podoba, to starajcie sie cos zmienic. Na poczatek proponuje w wyborach glosowac na partie, ktora optuje za zlikwidowaniem ZUS-u. No tak, ale wtedy nie bedzie kogo okradac....
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-02-24 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
ZUS okrada mnie od lat:
- składki zdrowotne - nie korzystam, bo nie sposób umówić się do lekarza na NFZ w rozsądnym terminie - składki chorobowe - nigdy nie mialam więcej zwolnienia niż tydzień, góra 2 w roku - więc to pracodawca ponosi koszty mojej niedyspozycji. Nie znam też zbyt wielu osób, którym by się w ciągu roku 30 dni uzbierało (pomijam ciężkie wypadki) - składki emerytalno-rentowe: tu jak jest wiadomo. ZUS płaci starszym ludziom jałmużnę zwaną emeryturą - tyle żeby przeżyli, renciści - z renty już nie wyżyją w żaden sposób. Więc branie składek tak - realna pomoc słabszym, którzy przez lata te składki płacili - nie. Starać się coś zmienić nie jest łatwo. Jak wiadomo do polityki w tym kraju nie pchają się ludzie z ideałami tylko skończone kanalie - niezależnie od reprezentowanej partii. Kłócą się o drugorzędne sprawy ideologiczne (choćby wiecznie niedokończona dyskusja o aborcji, czy teraz błazenada z in vitro) zamiast zająć się sprawani gospodarczymi i reformami takich właśnie kwiatków jak ZUS. [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1113284 2]I masz do tego prawo, ale czy koniecznei musisz uzywac zlozliwego tonu, chamskich odzywek i wulgarnego slownictwa?[/quote] Tak na marginesie... nie mogę się nie zgodzić. Ton wściekłej osy nie zachęca do dyskusji. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-02-24 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla twojej informacji sa w Polsce partie, ktore maja sensowny program gospodarczy i akurat optuja za zniesieniem ZUS. A jak ci sie nie podoba to, ze jest jak jest to to zmien. W kazdym razie nie usprawiedliwia cie to do popelniania przestepstwa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
kobieta za ladą
|
santos proponuje wróc do kraju zostań politykiem i ujadaj w sejmie...nie ujadaj tu bo kijem Wisły nie nawrócisz a na emigracji Polski nie zmienisz
nie nazywaj nikogo zlodziejem bo nie ciebie"okradam" bo ciebie tu nie ma ....tak ci tu było zle że musialas wyjechać...trzeba bylo zostać i zbawiac na miejscu a nie siedzieć tysiące km udawać Pana Boga oraz znająca temat kobiet w ciąży... to juz ostatni post bo mam lepsze zajecie......niż nagonka na kobiety które rodza dzieci na chwałe Polski i Zusu...który ja wrócisz miał ci z czego emeryturke wypłacić (jak już łaskawie wrócisz)....
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
kobieta za ladą
|
![]() |
#266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Temat sie chyba rozwiazal. Nikt nie czuje sie oszukany ani poszkodowany tym ze kobiety w ciazy ida na zwolnienie. Zadna z nas nie jest wiec "zlodziejem" i "oszustem".
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiec, ze w Kielcach to nie przeszkadza pracodawcom z ww stowarzyszenia. No i ? Z tego wynika, ze w Kielcach pewnej grupie pracodawcow to nie przeszkadza. Jesli dla was Polska sklada sie tylko z Kielc to gratuluje. Moje komentarzy byly bazowane m in na wypowiedziach ludzi z Lewiatana (stowarzyszenie polskich pracodawcow prywatnych) oraz na podstawie znajomosci podstawowych zasad ekonomii i zatrudnienia (w ktorych znaniu jestem tu chyba odosobniona). Nie zmienia to takze, ze lewe L4 = oszustwo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
kobieta za ladą
|
a mnie przeraża twoje chamstwo beszczelność i brak taktu gratuluje znajomości ekonomii sromii i lewiatana
nie musisz nas tu traktować jak głupków i chłopkow panszczyznianych wez sie za studiowanie po to tam pojechałaś a nie za chwalenie sie jaka ty jesteś moralna...guzik mnie to obchodzi i w głębokim poważaniu i w tyłku mam to co teraz napiszesz chamska paniusiu..... ..... umoralniać to mozesz sobie rodzine znajomych(jeśli masz a jak masz to już im współczuje)a nie nas w większości matki znajace temat ciaży i L4 OSTATNI POST TYM RAZEM OSTATNI jak któraś z was drogie dziewczyny chce pogadać(za wyjątkiem santos) zapraszam na PW hej
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
pozwolę sobie skomentować link
![]() ja własnie mówiłam o takich sytuacjach jak tutaj została opisana ( tylko brakowało mi artykułu ![]() ![]() zmieniając temat to uważam, ze granice dobrego smaku dawno tu zostały przekroczone. dudipopka niepotrzebnie dałaś sie sprowokowac takie osoby jak wiadomy na wątku tylko czekają żeby powbijać szpileczki a przy tym robią to bardzo umiejętnie. Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-02-24 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.