|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II
Po pierwsze dziękuję wszystkim za odzew
![]() Nie miałam pojęcia, że ta firma sprzedaje też na Allegro, wtedy może bym wiedziała, że mają urlop. A w sklepie niestety nie było informacji o przerwie. Spróbuję napisać jeszcze dzisiaj maila przez Allegro a jeśli to nic nie da, to jutro faktycznie zadzwonię na telefon podany w sklepie. Tylko jeśli rzeczywiście mają urlop, to wątpie, żeby wogóle odbierali telefony. Kurcze i pewnie po tej przerwie nazbiera im się sporo zamówień do realizacji a ja potrzebuje materiałów jak najszybciej. Kiepsko, że na stronie sklepu nie było żadnej notki. No chyba że wolne sobie zrobili tylko od Allegro, a sklep dalej działa... tylko jakoś tak... mozolniej ![]() RudaAB, pewnie sie załapałaś na wysyłkę przed tym urlopem jeszcze. A możliwe, że mieli w tym okresie dużo zamówień i stąd ta pomyłka. Ale reklamuj, oczywiście, że tak. Ja bym reklamowała gdyby nawet chodziło o 2 zł - dla zasady. Tylko ciekawa jestem, czy każą Ci odsyłać te które przez pomyłkę Ci zapakowali Daj znać, jak się dodzwonisz ![]() No i tak jak przypuszczałam, nie odbierają telefonu :/ Coś czuję, że nie doczekam sie zbyt szybko tego zamówienia
Edytowane przez Rossali Czas edycji: 2010-01-05 o 09:19 Powód: Dopowiedzenie |
|
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Z Piinecha nadal zero kontaktu..Ponad 2 tygodnie..
|
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Sunnyskies a na zamówienie czekasz? 2 tygodnie??? Ja dziś chciałam tam zrobić zamówienie,ale teraz się przestraszyłam i sama już nie wiem chyba gdzieś indziej poszukam,chociaż w Piinecha skompletowałam sobie zamówienie i tylko wysłać miałam...szkoda ![]() Sprawdziłam na allegro i konto tego sklepu zostało zawieszone,czy wie ktoś coś więcej? Edytowane przez Nestkaa Czas edycji: 2010-01-05 o 12:16 |
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętacie, jak pisałam o brakujących onyksach i pokruszonym agacie z beadshopu? Napisałam do nich i jest odpowiedź. Natychmiast je prześlą jeszcze raz
.
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Przynajmniej jedna dobra wiadomość co do sklepu,właśnie po raz pierwszy chciałam zamawiać w Bedshopie i trochę się bałam,ale widzę,że niepotrzebnie
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, czekam na paczkę, napisałam już 2 maile ale nikt na nie nie odpowiedział. Nie wiedziałam, że mają zawieszone konto na Allegro.. Teraz to już mam mętlik w głowie.. |
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Polecam MARMAD - paczuszka ekspresowa, antypocztowa (kto zamawia u beabitdesign, ten wie o czym mówię
) - kamyczki o pięknych kolorkach
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Kocuria czyli w Piinecha można zamawiać? A kiedy dostałaś tę informację?
A sklepu Marmad nie znałam, dziękuję za info, zaraz przejrzę co tam mają
Edytowane przez Nestkaa Czas edycji: 2010-01-06 o 17:02 |
|
|
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocuria, ja dostałam taka samą odpowiedź od pani Inez. Dobrze, że w końcu się wyjaśniło. Niestety, wypadki chodzą po ludziach.
|
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Witam
to może i ja się podzielę moimi spostrzeżeniami na temat sklepów. Jak dotąd robiłam zakupy u:- beabitdesign - paczki świetnie zapakowane, najmniejszych uszkodzeń nie znalazłam, na paczkę czekam 2-3 dni, raz się zdażyło, że brakowało srebrnych klipsów, zadzwoniłam od razu, sprawdzili sobie na zdjęciach (chyba fotografują każde przygotowane zamówienie) i na drugi dzień miałam przesyłkę ![]() - światkoralików2 - przesyłki ekspresowe, raz zamówienie składałam rano i od razu puściłam przelew, a paczuszka była drugiego dnia mają ładne srebrne szpilki z delikatnymi równiutkimi kuleczkami, niestety troche cienkie więc do lekkich kolczyków tu zamawiałam głównie srebro, linki i raz śliczne szkło weneckie w gratisie srebrne kuleczki, czyli coś, czego nigdy za wiele ![]() nie robili mi problemów jak ostatnio zapomniałam o żyłce i dzwoniłam do nich jak już mieli paczuszkę gotową do wysłania z prośbą żeby dorzucili 2 rzeczy ![]() - jubilex33 - tu już nie tak różowo - najdłużej czekałam na przesyłki, Swarki kiepsko zabezpieczone, 2 czy 3 sztuki były porysowane na dodatek jak sobie porównałam baroque crystal AB od nich i z beabitdesign to te od nich miały nieco inny kolor i z tyłu w 2 miejscach maleńkie krawędzie tam, gdzie powinien być wierzchołek - podróba? ale srebro od nich mi się bardzo podoba i ceny ok nie wiem czy tak jest w innych sklepach, bo dopiero zaczynam przygodę z kamieniami naturalnymi, ale zamówiłam ametysty - kule fasetowane - na zdjęciach rozmiar 6 i 8 mm oczywiście wyglądał identycznie, bo oczywiście dali to samo zdjęcie (tzn chodzi mi o kolor) na żywo 6mm są o wiele ciemniejsze - akcesoria.net.pl - tu robiłam maleńkie zamówienie, ale było super, nawet dali gratisy - kulki, niestety nie opisane i nie mam pojęcia czy to srebro, posrebrzane czy metal? ![]() a teraz mam pytanie do Was czy ktoś robił zakupy na szafir.pl ? chodzi mi głównie o bigle i klipsy, bo ceny mają niskie i aż się boję, czy jakość jest dobra?gdzie kupujecie bigle angielskie?
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio srebro kupuję w Hopei, czasem w Beadshopie. Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2010-01-07 o 10:47 |
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Poppy a jak jest z przesyłką w Hopei, jak to wychodzi ?bo to jakieś dziwne jest jak sie czyta na ich stronie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
ale jestem zakręcona, mają ceny podane za 1 sztukę a nie za parę
|
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W kazdym razie z tego co mniej wiecej wyczytalam to powyzej 400 zl jest tylko "gola" przesylka, bez zadnych doplat.....czyli tak czy tak mi wyszloby raczej normalnie. Sija - no tak za szt....tak samo jak w Hopei Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2010-01-07 o 11:59 |
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
ja znowu pochwalę Bukowiec
mimo zasp śnieżnych przesyłeczka dotarła ekspresowo ... no i gratisik był
|
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Przybiegłam zdać relacje ze zmagań z Jubilexem...Po poniedziałkowym (nieudanym, bo ani nikt nie odbierał telefonu, ani nie odpisywał na żadne maile) dobijaniu sie do nich, dostałam we wtorek powiadomienie, że doszły pieniądze. Ale dobre, bo odpowiedź na poniedziałkowego maila dostałam dopiero dzisiaj!! Że zamówienie jest w realizacji. Sorry, ale jak dla mnie, to ono powinno juz byc zrealizowane!! -> w regulaminie jest zaznaczone, że wysyłka nastepuje najpóźniej w dwa dni po zaksięgowaniu wpłaty (choć jestem pewna, że pieniądze mieli juz w poniedziałek, tylko nikt tego nie sprawdził), zastrzegli sobie też możliwość jednodniowego poślizgu, wobec tego przesyłka powinna być nadana dziś, a w wyjątkowych okolicznościach najpóźniej jutro. Oczywiście nie omieszkałam im o tym napisać w razie gdyby mieli problemy z liczeniem dni
Ale teraz zastanawiam sie, czy by ich jeszcze nie "poprosić" o dokładne zapakowanie Swarków po tym, co napisała Sija, bo na reklamacje w razie czego juz nie będę miała czasu.Podsumowując - kontakt prawie zerowy, tempo załatwiania zamówienia ślimacze... zobaczymy w jakim stanie dojdzie przesyłka... no i kiedy
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
No ja Jubilexa nie pochwalę też. Mam wrażenie jakby sobie "olewali" klientów- widać mają ich za dużo.;/
Przesyłka ekspresowa - fakt - to duży plus. Nie spodziewałam się. Ale są braki. Poprzednio nie dosłali mi rurek (niby 4 zł ale zapłaciłam przecie) - reklamację olali, na maile nie dostałam odpowiedzi. Odpuściłam bo nie miałam wtedy nerwów do tego. Tym razem musiałam zamówić u nich mimo mieszanych uczuc i zamiast satynowych czapeczek 6mm dostałam zwykłe i do tego ilość jest mniejsza. Zależało mi jednak na tych satynowych. Nawet nie wiem czy jest sens pisac do nich. tylko pierwsze zamówenie u nich było całkiem OK - drugie i trzecie juz nie takie fajne.
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Widać ja tak działam na ludzi
. Dzwoniłaś czy mailowo?
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Jubilex ma coś na$%^&ne ze skrzynkami, tzn ich adres home nie działa. Po tym jak napisałam do nich na jubilex-33@o2.pl otrzymałam natychmiastową odpowiedź.
Może to jakos pomoże wam coś załatwić. Moim zdaniem niedziałająca skrzynka nie przemwia na ich korzyść i nie jest usprawiedliwieniem, skoro o tym wiedzą powinni jak najszybciej naprawic i zadbać o dobra informację klientów. no chyba, że w ich interesie leży aby maile z reklamacjami nie dochodziły. Jeśli coś się do tej pory zmieniło w tym temacie to przepraszam, co złego to nie ja
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Ja pisałam kiedyś właśnie na ten adres na O2 bo tamten to pisze na stronie sklepu że nie działa. To ja może jednak napiszę do nich tym razem. Dzięki za info.
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
no ja pisałam maile zawsze na ten adres co Franio i zawsze byl odzew, ale też szczegolnych kłopotów z nimi nie miałam
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła do mnie paczuszka z Bukowca
To moje pierwsze zamówienie tam. Wszystko fajnie i nawet prezencik dostałam, chociaż zamawiałam w dniu gdy była 9% zniżka więc nie spodziewałam się już dodatkowych bonusów Ach bizuteryjkowe zakupy uzależniają
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Witam
A ja mam do Was dziewczyny pytanie troche z innej beczki. Szukam przekladek takich jak te (kupowalam ich masowo u CJ na allegro) Posrebrzane a ja szukam srebrnych zblizonych do tych. Przeszukalam wiekszosc wymienionych tu sklepow. Ktorej z Was mignelo? Ps. Wkrotce dodam swoja opinie o sklepich narazie zbieram fundusze
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
sylwia, zobacz tutaj
http://www.sklepbukowiec.pl/index.php?cPath=8_99 http://beadshop.pl/srebro-przekladki-c-12_166.html
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
To teraz ja .
Zakupy robiłam w: qnszt - dwie przesyłki na kwotę 100zł i dwie do 50zł. Drogawo mają.Kupowałam kamyki i troche zamówieńz konkretnymi kamykami mi sie posypało.Wysyłka szybka nie tak ekspresowa jak w świat koralików 2,ale niczego sobie.Ładne zawieszki maja nieporysowane. Zawsze gratis ,nędzny ostatnio ,bo dostałam paskudne muszelki . Świat koralików 2 - zamawiałm bigle z bitą próbą 10 szt za15,40,głównie koraliki.Zamawiam też drut, ale maja drożej niż u jubilexa.Szpilki natomiast jak dla mnie za delikatne.Przesyłka Ekspres.Brak gratisów przesyłki powyżej 100zł Jubilex - tylko w sklepie kupuję samo srebro.Wydaje mi sie ,że maja niedrogo.Raz miałam pomyłke przy zamówieniu ,wysłam maila troche trwałoale dorzucili to co chciałam.Kontak z duzym opuznieniem,ale jest.oczekiwanie na przesyłkę pozostawia wiele dożyczenia zwłaszcza kiedy świat koralików odrzutowo.I tak sobie czekam na to srebro od jubilexa i szału dostaje. finezja.eu -Trochę srebra,wysyłka bez zarzutu Zamawiam jeszcze z allegro od zelichman mały asortyment ,samo srebro niestety ,ale dobre i niedrogie.świetny kontakt i przesyłka szybka. I |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

chyba gdzieś indziej poszukam,chociaż w Piinecha skompletowałam sobie zamówienie i tylko wysłać miałam...szkoda 

na dodatek jak sobie porównałam baroque crystal AB od nich i z beabitdesign to te od nich miały nieco inny kolor i z tyłu w 2 miejscach maleńkie krawędzie tam, gdzie powinien być wierzchołek - podróba? 

Ale teraz zastanawiam sie, czy by ich jeszcze nie "poprosić" o dokładne zapakowanie Swarków po tym, co napisała Sija, bo na reklamacje w razie czego juz nie będę miała czasu.