Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-04, 22:28   #241
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali
Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II

Po pierwsze dziękuję wszystkim za odzew
Nie miałam pojęcia, że ta firma sprzedaje też na Allegro, wtedy może bym wiedziała, że mają urlop. A w sklepie niestety nie było informacji o przerwie. Spróbuję napisać jeszcze dzisiaj maila przez Allegro a jeśli to nic nie da, to jutro faktycznie zadzwonię na telefon podany w sklepie. Tylko jeśli rzeczywiście mają urlop, to wątpie, żeby wogóle odbierali telefony. Kurcze i pewnie po tej przerwie nazbiera im się sporo zamówień do realizacji a ja potrzebuje materiałów jak najszybciej. Kiepsko, że na stronie sklepu nie było żadnej notki. No chyba że wolne sobie zrobili tylko od Allegro, a sklep dalej działa... tylko jakoś tak... mozolniej

RudaAB, pewnie sie załapałaś na wysyłkę przed tym urlopem jeszcze. A możliwe, że mieli w tym okresie dużo zamówień i stąd ta pomyłka. Ale reklamuj, oczywiście, że tak. Ja bym reklamowała gdyby nawet chodziło o 2 zł - dla zasady. Tylko ciekawa jestem, czy każą Ci odsyłać te które przez pomyłkę Ci zapakowali Daj znać, jak się dodzwonisz

No i tak jak przypuszczałam, nie odbierają telefonu :/ Coś czuję, że nie doczekam sie zbyt szybko tego zamówienia

Edytowane przez Rossali
Czas edycji: 2010-01-05 o 09:19 Powód: Dopowiedzenie
Rossali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 11:32   #242
sunnyskies
Wtajemniczenie

Z Piinecha nadal zero kontaktu..Ponad 2 tygodnie..

Wymiankowo
sunnyskies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 12:04   #243
Nestkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunnyskies Pokaż wiadomość
Z Piinecha nadal zero kontaktu..Ponad 2 tygodnie..

Sunnyskies a na zamówienie czekasz? 2 tygodnie???
Ja dziś chciałam tam zrobić zamówienie,ale teraz się przestraszyłam i sama już nie wiem chyba gdzieś indziej poszukam,chociaż w Piinecha skompletowałam sobie zamówienie i tylko wysłać miałam...szkoda

Sprawdziłam na allegro i konto tego sklepu zostało zawieszone,czy wie ktoś coś więcej?

Edytowane przez Nestkaa
Czas edycji: 2010-01-05 o 12:16
Nestkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 12:40   #244
viktorej
Wtajemniczenie

Pamiętacie, jak pisałam o brakujących onyksach i pokruszonym agacie z beadshopu? Napisałam do nich i jest odpowiedź. Natychmiast je prześlą jeszcze raz . Kurcze, nie spodziewałam się, bo nawet im pisałam, że nie chcę stwarzać problemów i że mogę poczekać do następnej przesyłki na te braki, a nawet zrozumiem, jak ich nie prześlą, no bo przecież nie muszą mi wierzyć na słowo. Coraz bardziej zaczynam kochać ten sklep .
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 12:49   #245
Nestkaa
Raczkowanie

Przynajmniej jedna dobra wiadomość co do sklepu,właśnie po raz pierwszy chciałam zamawiać w Bedshopie i trochę się bałam,ale widzę,że niepotrzebnie
Stary 2010-01-05, 15:07   #246
sunnyskies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nestkaa Pokaż wiadomość
Sunnyskies a na zamówienie czekasz? 2 tygodnie???
Ja dziś chciałam tam zrobić zamówienie,ale teraz się przestraszyłam i sama już nie wiem chyba gdzieś indziej poszukam,chociaż w Piinecha skompletowałam sobie zamówienie i tylko wysłać miałam...szkoda

Sprawdziłam na allegro i konto tego sklepu zostało zawieszone,czy wie ktoś coś więcej?

Tak, czekam na paczkę, napisałam już 2 maile ale nikt na nie nie odpowiedział. Nie wiedziałam, że mają zawieszone konto na Allegro.. Teraz to już mam mętlik w głowie..

Wymiankowo
Stary 2010-01-06, 16:35   #247
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria

Cytat:
Witam!

Pierwszą rzeczą jaką jaką chcę zrobić w tym miejscu to przeprosić Panią najmocniej za wynikłą moją wręcz "niesubordynację"...

Umówiłam się z Panią na szybkie dostarczenie zamówienia do odbioru osobistego jednak sytuacja zdrowotna skutecznie w realizacji tego planu przeszkodziła. W dniach 21-24 XII zamówień nie wysyłałam o czym informowałam na stronie głównej sklepu.Tak się złożyło iż W poświąteczną niedzielę wylądowałam w szpitalu pod kroplówką. Lekarze stwierdzili że 29-30.XII można mnie pozostawić samej sobie (dlatego zaoferowałam się zanieść do sklepu zamówienie), acz w podobnym stanie wróciłam do nich wieczorem dnia następnego (gdzie cały sylwestrowy dzień przypłaciłam słanianiem się od ściany do ściany i brakiem kontaktu z rzeczywistością...) Takim sposobem przywitanie Nowego Roku 2010 nastąpiło w szpitalnym łóżku. Żeby było ciekawiej na zakończenie zostałam poczęstowana wirusem grypy (którą organizm przyjął widać bardzo ochoczo...) co mój pobyt przedłużyło po dzień wczorajszy.

Od trzech lat prowadzę działalność gospodarczą - jednoosobową. Nie zdarzyło się jeszcze aby coś przeszkodziło w realizacji na czas dłuższy niż 3-4dni. Fakt, że w listopadzie zeszłego roku przerwa nastąpiła mała z powodów zdrowotnych jednak nie było to nic alarmującego. Aktualnie zaistniała sytuacja przekonała jednak do przyuczenia kogoś zaufanego w realizacji i pakowaniu zamówień aby osobiste, nagłe sytuacje nie wpływały na czas realizacji. Od połowy stycznia osoba ta będzie pomagać w sprawach sklepowych przynajmniej co drugi dzień.

Mam pełną świadomość jak bardzo może być Pani zła na tę sytuację - na mnie w szczególności. Zamówienie zaniosę do sklepu w dniu 07.01.2010. Proszę o informację czy chce je Pani odebrać czy jest na to za późno (najlepiej mailowo - mój telefon lada dzień ma wylądować w serwisie...). Oczywiście w zaistniałej sytuacji może Pani jak najbardziej zrezygnować z niego. Jeśli sobie Pani życzy wysłanie go pocztą proszę o informację - uczynię to na mój koszt.

Liczę na Pani wyrozumiałość. Jeszcze raz najmocniej przepraszam za tę sytuację - na którą po prostu przygotowana nie byłam, a siły moje przerosła. Mam nadzieję, że para pomocnych rąk pozwoli na właściwe wywiązywanie się z firmowych obowiązków niezależnie od zaistniałych sytuacji w przyszłości..

Najmocniej przepraszam, postanawiam się poprawić

pozdrawiam serdecznie
Inez Mełges "piinecha"
czyli jak sądziłam, śmierć, szpital albo skarbówka.
kocuria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 16:54   #248
rusa1ka
Zadomowienie

Polecam MARMAD - paczuszka ekspresowa, antypocztowa (kto zamawia u beabitdesign, ten wie o czym mówię ) - kamyczki o pięknych kolorkach

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 17:01   #249
Nestkaa
Raczkowanie

Kocuria czyli w Piinecha można zamawiać? A kiedy dostałaś tę informację?

A sklepu Marmad nie znałam, dziękuję za info, zaraz przejrzę co tam mają

Edytowane przez Nestkaa
Czas edycji: 2010-01-06 o 17:02
Stary 2010-01-06, 17:16   #250
sunnyskies
Wtajemniczenie

Kocuria, ja dostałam taka samą odpowiedź od pani Inez. Dobrze, że w końcu się wyjaśniło. Niestety, wypadki chodzą po ludziach.

Wymiankowo
Stary 2010-01-06, 20:18   #251
krutko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wirella Pokaż wiadomość
Ale gdzie w Białymstoku? Mieszkam w okolicy, mogłabym tam zajrzeć. Czy adres na stronie internetowej jest właściwy - Przędzalniana 8?
Tak, to tam Kierunek Fasty.
krutko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 22:43   #252
Wirella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krutko Pokaż wiadomość
Tak, to tam Kierunek Fasty.
Strasznie dziękuję, zajrzę tam jak najprędzej.
Wirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 10:27   #253
sija
Zadomowienie

Witam to może i ja się podzielę moimi spostrzeżeniami na temat sklepów. Jak dotąd robiłam zakupy u:
- beabitdesign - paczki świetnie zapakowane, najmniejszych uszkodzeń nie znalazłam, na paczkę czekam 2-3 dni, raz się zdażyło, że brakowało srebrnych klipsów, zadzwoniłam od razu, sprawdzili sobie na zdjęciach (chyba fotografują każde przygotowane zamówienie) i na drugi dzień miałam przesyłkę
- światkoralików2 - przesyłki ekspresowe, raz zamówienie składałam rano i od razu puściłam przelew, a paczuszka była drugiego dnia
mają ładne srebrne szpilki z delikatnymi równiutkimi kuleczkami, niestety troche cienkie więc do lekkich kolczyków
tu zamawiałam głównie srebro, linki i raz śliczne szkło weneckie
w gratisie srebrne kuleczki, czyli coś, czego nigdy za wiele
nie robili mi problemów jak ostatnio zapomniałam o żyłce i dzwoniłam do nich jak już mieli paczuszkę gotową do wysłania z prośbą żeby dorzucili 2 rzeczy
- jubilex33 - tu już nie tak różowo - najdłużej czekałam na przesyłki, Swarki kiepsko zabezpieczone, 2 czy 3 sztuki były porysowane na dodatek jak sobie porównałam baroque crystal AB od nich i z beabitdesign to te od nich miały nieco inny kolor i z tyłu w 2 miejscach maleńkie krawędzie tam, gdzie powinien być wierzchołek - podróba?
ale srebro od nich mi się bardzo podoba i ceny ok
nie wiem czy tak jest w innych sklepach, bo dopiero zaczynam przygodę z kamieniami naturalnymi, ale zamówiłam ametysty - kule fasetowane - na zdjęciach rozmiar 6 i 8 mm oczywiście wyglądał identycznie, bo oczywiście dali to samo zdjęcie (tzn chodzi mi o kolor) na żywo 6mm są o wiele ciemniejsze
- akcesoria.net.pl - tu robiłam maleńkie zamówienie, ale było super, nawet dali gratisy - kulki, niestety nie opisane i nie mam pojęcia czy to srebro, posrebrzane czy metal?

a teraz mam pytanie do Was czy ktoś robił zakupy na szafir.pl ? chodzi mi głównie o bigle i klipsy, bo ceny mają niskie i aż się boję, czy jakość jest dobra?
gdzie kupujecie bigle angielskie?

sija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 10:44   #254
poppppy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
czy ktoś robił zakupy na szafir.pl ? chodzi mi głównie o bigle i klipsy, bo ceny mają niskie i aż się boję, czy jakość jest dobra?
gdzie kupujecie bigle angielskie?
Ja kupuję w Szafirze głównie chemię, srebro zamawiałam raz - ale tylko druty.....Ja jestem bardzo z tego zadowolona....I o jakość raczej bym sie nie obawiała...
Ostatnio srebro kupuję w Hopei, czasem w Beadshopie.

Edytowane przez poppppy
Czas edycji: 2010-01-07 o 10:47
poppppy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 11:37   #255
kasia_kati
Zadomowienie

GG do kasia_kati

Poppy a jak jest z przesyłką w Hopei, jak to wychodzi ?bo to jakieś dziwne jest jak sie czyta na ich stronie
kasia_kati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 11:38   #256
sija
Zadomowienie

ale jestem zakręcona, mają ceny podane za 1 sztukę a nie za parę tak to jest jak się siedzi przy komputerze bardzo późnym wieczorem po całym dniu z maluszkiem

sija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 11:57   #257
poppppy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kati Pokaż wiadomość
Poppy a jak jest z przesyłką w Hopei, jak to wychodzi ?bo to jakieś dziwne jest jak sie czyta na ich stronie
Wiesz co kochana nie wiem za bardzo...bo ja odbieram albo sama jak mam okazje....albo tesciu mi odbiera - tak jak dzis np
W kazdym razie z tego co mniej wiecej wyczytalam to powyzej 400 zl jest tylko "gola" przesylka, bez zadnych doplat.....czyli tak czy tak mi wyszloby raczej normalnie.

Sija - no tak za szt....tak samo jak w Hopei

Edytowane przez poppppy
Czas edycji: 2010-01-07 o 11:59
poppppy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 12:04   #258
maximaa
Zadomowienie

ja znowu pochwalę Bukowiec mimo zasp śnieżnych przesyłeczka dotarła ekspresowo ... no i gratisik był
maximaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 12:58   #259
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

Przybiegłam zdać relacje ze zmagań z Jubilexem...Po poniedziałkowym (nieudanym, bo ani nikt nie odbierał telefonu, ani nie odpisywał na żadne maile) dobijaniu sie do nich, dostałam we wtorek powiadomienie, że doszły pieniądze. Ale dobre, bo odpowiedź na poniedziałkowego maila dostałam dopiero dzisiaj!! Że zamówienie jest w realizacji. Sorry, ale jak dla mnie, to ono powinno juz byc zrealizowane!! -> w regulaminie jest zaznaczone, że wysyłka nastepuje najpóźniej w dwa dni po zaksięgowaniu wpłaty (choć jestem pewna, że pieniądze mieli juz w poniedziałek, tylko nikt tego nie sprawdził), zastrzegli sobie też możliwość jednodniowego poślizgu, wobec tego przesyłka powinna być nadana dziś, a w wyjątkowych okolicznościach najpóźniej jutro. Oczywiście nie omieszkałam im o tym napisać w razie gdyby mieli problemy z liczeniem dni Ale teraz zastanawiam sie, czy by ich jeszcze nie "poprosić" o dokładne zapakowanie Swarków po tym, co napisała Sija, bo na reklamacje w razie czego juz nie będę miała czasu.

Podsumowując - kontakt prawie zerowy, tempo załatwiania zamówienia ślimacze... zobaczymy w jakim stanie dojdzie przesyłka... no i kiedy
Rossali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 13:27   #260
naisha
Raczkowanie

GG do naisha

No ja Jubilexa nie pochwalę też. Mam wrażenie jakby sobie "olewali" klientów- widać mają ich za dużo.;/
Przesyłka ekspresowa - fakt - to duży plus. Nie spodziewałam się. Ale są braki. Poprzednio nie dosłali mi rurek (niby 4 zł ale zapłaciłam przecie) - reklamację olali, na maile nie dostałam odpowiedzi. Odpuściłam bo nie miałam wtedy nerwów do tego. Tym razem musiałam zamówić u nich mimo mieszanych uczuc i zamiast satynowych czapeczek 6mm dostałam zwykłe i do tego ilość jest mniejsza. Zależało mi jednak na tych satynowych. Nawet nie wiem czy jest sens pisac do nich. tylko pierwsze zamówenie u nich było całkiem OK - drugie i trzecie juz nie takie fajne.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520

naisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 13:49   #261
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naisha Pokaż wiadomość
No ja Jubilexa nie pochwalę też. Mam wrażenie jakby sobie "olewali" klientów- widać mają ich za dużo.;/
Przesyłka ekspresowa - fakt - to duży plus. Nie spodziewałam się. Ale są braki. Poprzednio nie dosłali mi rurek (niby 4 zł ale zapłaciłam przecie) - reklamację olali, na maile nie dostałam odpowiedzi. Odpuściłam bo nie miałam wtedy nerwów do tego. Tym razem musiałam zamówić u nich mimo mieszanych uczuc i zamiast satynowych czapeczek 6mm dostałam zwykłe i do tego ilość jest mniejsza. Zależało mi jednak na tych satynowych. Nawet nie wiem czy jest sens pisac do nich. tylko pierwsze zamówenie u nich było całkiem OK - drugie i trzecie juz nie takie fajne.
Ja reklamowałam u nich (ze dwa razy i całkiem niedawno) - odzew z ich strony zawsze był - na drugi dzień.

Stary 2010-01-07, 13:53   #262
naisha
Raczkowanie

GG do naisha

Widać ja tak działam na ludzi . Dzwoniłaś czy mailowo?

Stary 2010-01-07, 14:06   #263
franio
Zadomowienie

Jubilex ma coś na$%^&ne ze skrzynkami, tzn ich adres home nie działa. Po tym jak napisałam do nich na jubilex-33@o2.pl otrzymałam natychmiastową odpowiedź.
Może to jakos pomoże wam coś załatwić. Moim zdaniem niedziałająca skrzynka nie przemwia na ich korzyść i nie jest usprawiedliwieniem, skoro o tym wiedzą powinni jak najszybciej naprawic i zadbać o dobra informację klientów. no chyba, że w ich interesie leży aby maile z reklamacjami nie dochodziły.
Jeśli coś się do tej pory zmieniło w tym temacie to przepraszam, co złego to nie ja
Stary 2010-01-07, 14:07   #264
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naisha Pokaż wiadomość
Widać ja tak działam na ludzi . Dzwoniłaś czy mailowo?
mailowo

Stary 2010-01-07, 14:11   #265
naisha
Raczkowanie

GG do naisha

Ja pisałam kiedyś właśnie na ten adres na O2 bo tamten to pisze na stronie sklepu że nie działa. To ja może jednak napiszę do nich tym razem. Dzięki za info.

Stary 2010-01-07, 14:41   #266
kasia_kati
Zadomowienie

GG do kasia_kati

no ja pisałam maile zawsze na ten adres co Franio i zawsze byl odzew, ale też szczegolnych kłopotów z nimi nie miałam
kasia_kati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 19:46   #267
franio
Zadomowienie

Przyszła do mnie paczuszka z Bukowca To moje pierwsze zamówienie tam. Wszystko fajnie i nawet prezencik dostałam, chociaż zamawiałam w dniu gdy była 9% zniżka więc nie spodziewałam się już dodatkowych bonusów Ach bizuteryjkowe zakupy uzależniają
Stary 2010-01-08, 11:14   #268
sylviaaaaaaa85
Raczkowanie

Witam

A ja mam do Was dziewczyny pytanie troche z innej beczki.
Szukam przekladek takich jak te (kupowalam ich masowo u CJ na allegro)
Posrebrzane a ja szukam srebrnych zblizonych do tych. Przeszukalam wiekszosc wymienionych tu sklepow.
Ktorej z Was mignelo?

Ps. Wkrotce dodam swoja opinie o sklepich narazie zbieram fundusze
sylviaaaaaaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 11:20   #269
substytut
Zakorzenienie

sylwia, zobacz tutaj
http://www.sklepbukowiec.pl/index.php?cPath=8_99
http://beadshop.pl/srebro-przekladki-c-12_166.html
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 11:32   #270
malajka_mk
Raczkowanie

To teraz ja .
Zakupy robiłam w:
qnszt - dwie przesyłki na kwotę 100zł i dwie do 50zł. Drogawo mają.Kupowałam kamyki i troche zamówieńz konkretnymi kamykami mi sie posypało.Wysyłka szybka nie tak ekspresowa jak w świat koralików 2,ale niczego sobie.Ładne zawieszki maja nieporysowane. Zawsze gratis ,nędzny ostatnio ,bo dostałam paskudne muszelki .
Świat koralików 2 - zamawiałm bigle z bitą próbą 10 szt za15,40,głównie koraliki.Zamawiam też drut, ale maja drożej niż u jubilexa.Szpilki natomiast jak dla mnie za delikatne.Przesyłka Ekspres.Brak gratisów przesyłki powyżej 100zł
Jubilex - tylko w sklepie kupuję samo srebro.Wydaje mi sie ,że maja niedrogo.Raz miałam pomyłke przy zamówieniu ,wysłam maila troche trwałoale dorzucili to co chciałam.Kontak z duzym opuznieniem,ale jest.oczekiwanie na przesyłkę pozostawia wiele dożyczenia zwłaszcza kiedy świat koralików odrzutowo.I tak sobie czekam na to srebro od jubilexa i szału dostaje.
finezja.eu -Trochę srebra,wysyłka bez zarzutu
Zamawiam jeszcze z allegro od zelichman mały asortyment ,samo srebro niestety ,ale dobre i niedrogie.świetny kontakt i przesyłka szybka.
I
malajka_mk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości