|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
BAN stały
|
Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12
Przykro mi Marto,że takie coś usłyszałaś od własnej mamy. :/
|
|
|
|
#242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice nie mają zbyt dużo kasy i mamie chyba chodzi o to, że musi wszystkim ciuchy jakieś eleganckie kupić (a mam 3 młodsze siostry). Na dodatek moja mama strasznie nie lubi eleganckich ciuchów nosić, więc dla niej to kara będzie. Cytat:
No ale zdanie babci to mam naprawdę w głębokim poważaniu, tym bardziej, że ona TŻ do tej pory moim kolegą nazywa ![]() No to się będziemy wspierać tym bardziej, ze ślubujemy tego samego dnia |
||
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, i My też Was wesprzemy.
Szkoda, że takie są rodziny, ale niebawem będziecie miały swoje rodziny i będziecie w swojej rodzinie szczęśliwe Ide wysuszyć włoski i wracam..
|
#244 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Aniolku trzymaj się, lecz się biedulko
Cytat:
![]() Cytat:
dokładnie u Tżta podobno pękł ten pasek i spadł oczywiście, no i właśnie ledwo co dojechał do zakładu, już się tak akumulator prawie wyczerpał że światła przestały świecić, ale jakoś dojechał i jutro mają mu to robić. A jeszcze w sobotę nie wiadomo czego właśnie po tym wypadku co w niego tir wjechał to mu siadł akumulator i musiał szwagier z klemami przyjeżdzać. Nikt nie wiedział o co chodziło, aż tu nagle po powrocie z jednej z miejscowości gdzie Tż nadzoruje budowę samochód przestał kręcić kierownicąObca idę coś obejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
ehh u mnie też na początku to był temat tabu, nawet rodzice jakoś dziwnie przyjęli wiadomość o zaręczynach, a planowanie czegokolwiek na 1,5 roku przed ślubem uważali za bzdurę. Teraz od niedawna trochę się im zmieniło, i chcą w grudniu ustalać ostateczną ilość gości żeby się finansowo przygotować do ślubu. Teraz widzę że się nawet tym trochę jarają, przede wszystkim mama, bo tata twierdzi że jeszcze jest mnóstwo czasu, no ale oczekiwaliśmy od początku entuzjazmu z ich strony, a bywało różnie ... ![]() Ale nigdy nie powiedzieli mi czegoś takiego co zabolałoby mnie i nie okazywali obojętności. Tego rodzaju zachowania ciężko byłoby mi zrozumieć... |
|||
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wyżaliłam się i już mi lepiej. Teraz zmykam spać, a jutro obiecuję wrócić w dobrym nastroju ![]() Dobranoc |
||
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pewnie, że możemy, jeszcze zobaczymy jak to będzie, chociaż nie wiem, czy przed slubem bedzie mi się chciało... bo póxniej jeszcze polter itp. ale zobaczymy, wszystko do ustalenia. |
|
|
|
|
#248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, u mnie tego na pewno nie ma w tradycji..Ja uciekam, dobrej nocki Drogie Panie
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też myślę, że jestem postrzegana jako ta mądrzejsza i spokojniejsza, no ale mimo wszystko nie chodzi mi nawet o to która lepiej wypadnie w oczach teściów, tylko o ogólną atmosferę i stosunki z nimi. Wołałabym się przyjaźnić. Cytat:
Wychodzę z takiego założenia, ze nie ma co się kłócić z głupim, bo najpierw zniży Cie do swojego poziomu, a potem wygra doświadczeniem... Cytat:
Oni poznali się na wakacjach, po 2 dniach seks, ona przyjeżdża do niego do domu i wszystkich ustawia, rządzi się, grzebie w półkach(oczywiście chce pomóc), łazi półnaga i zachowuje się jak u siebie w domu, znają się w tej chwili jakieś 2 lata, no a my już jesteśmy razem z 7lat i nie potrafiłabym się tak zachowywać, bo jednak czuję sie tam gościem, a nie domownikiem. nie mówię, ze nie można czasem pomóc, ja też np ostatnio zmywałam po imieninach, bo teściowa ma problemy z alergią na płyny do naczyń, ale to są zupełnie inne sytuacje i zachowania. jesli mnie o coś poproszą to chętnie pomogę. Sama nie chcialabym, żeby w moim domu ktoś mi tak grzebał w każdym zakamarku, to i ja tak nie robię. Cytat:
Cytat:
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Lain to super ci idzie odchudzanie- ojjj jak ja zazdroszczę determinacji
![]() a teraz pytanie za milion punktów!!! czy ktoś z was ma może w kuchni na ścianach między szafkami zamiast płytek szybę???? strasznie mi się to podoba ale nie mam zielonego pojęcia ile to kosztuje, jakie to jest w utrzymaniu czystosci i w ogóle.. czytam na necie różne fora ale już kręćka dostałam.. nie wiem piszą tu o jakimś szkle hartowanym, jakimś czymś co się nazywa lacobel i super wygląda na fotkach, jakieś plexi, jakieś panele na ściany, jakieś fototapety.. ceny też podają z taką rozbieżnoscią ze raz czytam 700zł za metr kwadratowy a raz że w Ikei to 30zł za panel 60cm na 45cm.. masakra jakaś.. byłabym w 7 niebie jakbym coś takiego miała na ścianach zamiast płytek ![]() http://images.google.pl/images?q=lac...N&hl=pl&tab=wi
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama mówiła, że nie zgadza sie na cywilny, ale my powiedzieliśmy, że i tak go weźmiemy. No to wiedziała, że jak ja juz tak mówię, że go weźmiemy to my i tak to zrobimy, bo ona mnie zna i wie, że ja jak coś mówię, że zrobię to napewno to zrobię. Przyjeła to do siebie i chciała nam zorganizować przyjęcie(jakieś małe), ale my nie chcieliśmy żadnego przyjęcia, ale jak ona się uprze, że coś ma być to i tak to będzie (w końcu to moja mama) no i zrobiła nam przyjęcie. Sama wszystko ugotowała, przyrządziła- trochę ciocia jej pomagała i moja teściowa i trochę siorki, ale zrobiła. a tata ciągle pytał czy napewno to przemyślałam, a w dzień ślubu ciągle przychodził jak się szykowałam i mówił: moja mała księzniczka, moja córeńka, moja maleńka itp ojjj jak ja ich kocham
|
|
|
|
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej musielibysmy sie na piechote przedzierac przez sniegi od Poronina (gdzie znalezlismy warsztat) do Małego Cichego jakbym to miala za soba dzwigac tyle drogi to bym tam chyba zeszla Cytat:
![]() oooo fajny taki lacobel i jeszcze tam jakies ladne obrazki wstawic za taka szybke jakby co to tu http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,6...726,0.html?v=2 masz caly wielki watek o tym - moze sie dowiesz czegos interesujacego no chyba, ze juz go widzialas ja tam sie przyznam szczerze na tym nie znam ja juz sie wypieknilam na noc i ide spac, bo jutro trzeba sie na uczelnie pofatygowac dobranoc
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-11-04 o 00:30 |
||
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
nie mam kuchni ![]() Dobranoc
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2009-11-04 o 00:45 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrej nocki dziewczynki, ja tez już lecę bo coś ziewać zaczynam
Tancia ja pierwszy raz widzę takie kuchnie, i podobają mi się |
|
|
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Tanciu koleżanka ma pleksi, jest zadowolona, psiknie płynem do okien, przetrze ściereczką i gotowe
Ja też chcę zamaist płytek własnie szkło, pleksi lub coś w tym stylu kiedyś w swojej kuchni ![]() Jozia dasz radę! to tylko staż, a do kwietnia niedaleko
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam coś takiego u szefa tżta w domu ale szczerze mówiąc to jakoś nie zwróciłam na to uwagi bo nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje dopiero tż wpadł na pomysł że by takie szkło pasowało do naszych ciemnobrązowych mebli co mają niektóre szafki z mlecznymi szybami.. fajnie by rozjaśniło w kuchni i w ogóle.. muszę znaleźć ceny tego bo nawet nie wiem czy finansowo to jest dla nas.. Cytat:
jest jeszcze opcja że można za kuchenkę dać panelik ze stali nierdzewnej- widziałam na zdjęciach i fajnie to wygląda jak kuchenka i okap są srebrne i ta płyta za nimi tez ![]() o rany niedługo stanę się Bobem Budowniczym
|
|
#260 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malinkowy fajny kolorek Pastelowe są babskie![]() No jak Twoj tz potrzebuje auto do pracy to dobrze, ze mu pożyczyłaś Fakt, że auto ułatwia życie i się człowiek przyzwyczaja, bo wsiadasz pod domem i wysiadasz na miejscu. I tak na prawde dopiero sie to zauważa jak się zacznie jeździć autem, bo dla mnie zawsze jazda mpk była taka normalna, że po co auto jak mam autobus spod domu, ale jak zaczęłam jeździć autem to zrozumialam.A co tego co tam Ci sie podziało to nie jestem w stanie zdiagnozować, bo ani moje auto ani tz sie nigdy nie zepsuło Tylko na przeglady jeździmy wymienic olej.Cytat:
Kuruj się, bo brzmi groźnieCytat:
MAm nadzieję, że nie zmienia wzoru, bo ja taki chcę![]() Cytat:
Może jak poczuje, że ślub juz blisko to poczujesz jej zaangażowanie![]() Cytat:
Cytat:
Jak wybieram coś nowego to zawsze czytam czy są konserwanty, jaka jest zawartośc tłuszczu itp.A co do sprawdzania mam na myśli moje prywatne sprawy, o których tu piszę, bo to, że podczas dyskusji argumentujesz to bardzo dobrze Chodzi mi np. o sytuację kiedy tak sie dopytywałaś o doktorat tz jakbym ja co najmniej ściemniała, ze tż ten doktorat robi![]() a co nk to też rozważam usunięcie konta, na razie usunęłam psudoznajomych. Jeszcze nie usuwam, bo korzystam na podyplomowych z funkcjonalności nk i będe miała zajęcia z gościem, który założył nk i moze cos ciekawego powie to przetestuję ![]() Cytat:
A tu jak im powiedzieliśmy w środę(bardzo się ucieszyli i wzruszyli i byli bardzo poztywnie zaskoczeni) to juz w sobotę nas wysłali na targi ślubne i w niedzielę jeździliśmy z nimi szukac sali W ogóle sami naciskali, żebyśmy wszystko szybko zaklepali, do tego nie wtrącaja sie w nasze wybory, tylko dopingują, żeby wszystko było zaklepane. Suknię kupowałam z nimi a od tej chwili jak mnie zobaczyli w sukni i welonie to sami mówią, że do nich dotarło ostatecznie, że ich córeczka wychodzi za mąż I teraz bardzo sie wczuwają w to, że sie wyprowadze z domu i chcą, żebym miała jak najlepszy start Juz kupili nam mase rzeczy a jeszcze mowia o kolejnych Na prawdę stanęli na wysokości zadania![]() Cytat:
Jak sie zdecyduje na nowoczesną kuchnie to tez takie coś rozważę
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazałam mamie i nam sie spodobało ![]() Tylko moj brat wkroczył z męskim pytaniem - czy jak w to nie walne to czy ta szyba nie pęknie...jak mi np. pokrywka spadnie. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Uciekam powoli, muszę spakować wino do torebki i jadę do tż Jak już wszystko na mieście pozałatwiamy to będzie degustacja
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
pokrywka na ścianę Ci spadnie? hartowane szkło czy pleksi nie pęknie od "normalnego" uderzenia, chyba, że młotkiem w to walić będziecie
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-11-04 o 09:38 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
A u nas dzisaiaj biało się zrobiło Brrrr jak zimno. Certina nie ma za co
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() W stolicy na razie "tylko" zimno i wiatr że głowę urywa ![]() Idę dzisiaj na drugą rozmowę i znów mnie brzuch boli ze stresu!
|
|
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki
I nie denerwuj się bedzie dobrze![]()
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Tancia, mi też się strasznie podoba takie szkło i też myślę o takim w kuchni! Wygląda super i pasuje do nowoczesnego stylu, a my w takim chcemy cały dom, no może z wyjątkiem gabinetu ![]() Cytat:
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() u mnie też biało i zimno ![]() od rana pisze o fazach rozwoju niemowlaka i mi się już w głowie kręci od tego. Lain muszę pogratulować bo świetnie Ci idzie! więc tak :ćwiczenia,odpowiednia dieta a makarony jadasz? i jak z serem żółtym? bo ja bym chyba z tego nie umiała zrezygnować![]() Joziu spóźnione ale szczere STO LAT!!!
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam robić na jutro referat a nie mam nastroju
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
ja muszę opisać banki w mojej okolicy i mam zamiar dzisiaj to zrobić. A tak mi się nie chce, ale może po południu się zachce
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

nie chciałaby być na slubie? jej... współczuję ci że rodziny tak to olewają.. u mnie zupełnie inaczej- mama bardziej się interesuje niż ja i tż razem wzięci i popędza nas żebyśmy coś sobie do śłubu już kupili
może w grudniu zapolujemy na obrączki
) a u mnie w domu cichosza. Jak prawie kupiłam suknię ślubną za 1300, to mama powiedziała: "Co taka droga?" A na pytanie czy się podoba, odpowiedziała: "Za tę cenę to MUSI być ładna 

u Tżta podobno pękł ten pasek i spadł oczywiście, no i właśnie ledwo co dojechał do zakładu, już się tak akumulator prawie wyczerpał że światła przestały świecić, ale jakoś dojechał i jutro mają mu to robić. A jeszcze w sobotę nie wiadomo czego właśnie po tym wypadku co w niego tir wjechał to mu siadł akumulator i musiał szwagier z klemami przyjeżdzać. Nikt nie wiedział o co chodziło, aż tu nagle po powrocie z jednej z miejscowości gdzie Tż nadzoruje budowę samochód przestał kręcić kierownicą
Wszystko mozna kupic przez neta, nawet lody

ffi cial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi