|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shih Tzu cz. III
Cytat:
![]() Dlatego świetnym pomysłem też jest wystawienie takiego baseniku dla dzieci jak ktoś ma
Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-06-16 o 13:14 |
|
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Tobi jakoś sobie radzi
sapie jak lokomotywa i leży na płytkach/panelach albo przed wentylatorem . Spacerki w dzień krótkie i obowiązkowo woda , dopiero wieczorem robimy długi spacer no i częściej zmieniam mu wodę na chłodniejszą ![]() A jak byliśmy na domku to sam sobie radził brodząc pół dnia w jeziorze więc pomysł z moczeniem łapek jest bardzo dobry
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Witam
tak się wetnę w rozmowe moja też strasznie to znosiła. Dobrze, że ją obcieliśmy ogólnie leżała na płytkach, na parapecie, za łóżkiem, wszędzie gdzie ciemno Ogólnie dawno nie pisałam Dodaje fotki(z telefonu gdyby jakość nie zadowlała Dziewczyny, znacie jakieś schronika gdzie można znaleźć yorki, shih tzu, lhasa apso? Mogłabym prosić o linki stron , jeżeli schroniska mają? Będę naprawdę wdzięczna ![]() A na fotkach głównie Suzi śpiąca Tylko jeść nie chce, 23 będzie 7 miesięcy, cieczki nadal nie było. Pod koniec lipca planuje sterylizacje
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Suzi śliczna
![]() no Master też tak sapie hehe i się rozkłada na płytkach. gorzej właśnie jak nie ma go gdzie schować za bardzo i musi się grzać to się płacz okropny zaczyna. boję się, żeby jakiegoś zawału nie dostał albo czegoś jak mu aż tak gorąco ;/ (nie wiem czy to wogóle możliwe). skombinuję mu w takim razie coś do "kąpieli" w razie gdyby się potrzebował schłodzić na ogrodzie
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, już tak chyba musi być z tym odbarwianiem włosa. Fiona widocznie była myta, bo jak ją brałam, to nie miała tam takiego koloru. Chyba po prostu sięgnę po nożyczki i będę ją myła codziennie. Mam taki puder wybielający, ale to dla kota więc nie ma co kombinować.
Dzięki za przyjęcie do grona "shihtzomaniaczek":ha ppy: oto moje zwierze: |
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
O Witam kolejną Wrocławiankę
![]() San_D a to legowisko to już takie nie przy małe? ![]() Ze schronami trochę trzeba pogrzebać w internecie
|
|
|
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
No szukam szukam, ale pomyślalam, ze moze coś wiecie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
hehe, mój Master też ma za małe już ale uparcie się tam zwija w kulkę i na nim śpi
|
#249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi lhasaki to trafienie na takiego w schronie to 'cud' - na szczęście
Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2010-06-16 o 22:13 |
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
san_D - na dogomanii jest ogromny dzial psy do adopcji -
plaskatymi w potrzebie zajmuje sie - Agucha - http://www.dogomania.pl/members/90727-Agucha Osa http://www.dogomania.pl/members/81475-Osa tu jest wątek Kociego Świata - http://www.dogomania.pl/threads/8406...%C3%93W/page80 -------- jesli chodzi o Yorka - jest w tej chwili na dogo mix Yorka poszukujacy domu stalego - przebywa w domu tymczasowym - - od 18 strony watku relacje z domu tymczasowego KLIK Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2010-06-17 o 00:03 |
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Nie no ja mieszkam 50 km od Wrocławia czyli nie jestem taką czystą Wrocławianką. Co weekend jestem tam w szkole.
san_D, jaka szkoda... jakis czas temu facet ode mnie z miejscowosci szukał domu dla swojego apso... ![]() Fiona zjada swoje odchody... W internecie wyczytałam, ze albo to nawyk przejety od matki, ktora w ten sposob oczyszczała swoje gniazdo- albo brak witamin i minerałów. I teraz na dwoje babka wróżyła zetknął się ktoś z takim problemem?Aha i co do karmy, to chciałam ją przestawic na Acanę, ale u hodowcy jadła tylko Royala i teraz nie chce nowej karmy. Zmuszać ją, nie zmuszać? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dzięki, wróce ze szkoły i poprzeglądam
moja koleżanka szuka psiaka stąd moje pytanie, dzieki!
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
normalnie chyba uduszę mojego Denisa!!
zrobił się strasznie perfidny, że tak powiem. cały dzień jest na dworze, biega, bawi się trochę za mną, trochę z moimi dziećmi, trochę z drugim psem-teścia, a do domu wchodzi żeby się załatwić na podłogę. nie mogęgo tego oduczyć. robi tak już tydzień. mój mąż zagroził że jak tak dalej będzie to pies będzie mieszkał w przedpokoju. co z nim zrobić?? tzn. z pieskiem, bo z mężem to wiem ;P |
|
|
|
#254 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
marta24lata jak go dorwiesz na gorącym uczynku to przerwij mu to zajęcie i wynieś na podwórko oczywiście karcąc słowem "Fe" jak mu pare raz to zrobisz powinno przemowic mu to do rozumku i kup sobie ten preparat co Monika do rozkładania moczu bo zapewne wraca w to samo miejsce?
Czekoladopodobna na tym forum w poprzedniej 2 częsci wątek o "gównozjadach" się przewijał wiele razy, poszukaj
Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-06-17 o 11:20 |
|
|
|
#256 |
|
BAN stały
|
Planuję w niedzielę pod pergola umówić się z moim "wnusiem" , może jakieś wrocławianki chciały by przyjść na około 17:00 ???
W prawdzie to nie szitek ale miło by było w końcu sie zapoznać osobiście ! |
|
|
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
obecnie ma 6 miesięcy. ale już przestał mi sikać w domu i latał i szczekał żeby go wypuścić, a teraz ma to w nosie, wręcz specjalnie wchodzi do domu żeby się załatwić.
winogronku masz racje muszę kupić ten preparat bo robi w 2 miejsca tylko- te same. |
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Psiaki ślicznee
ehh a moja łobuziara nie daje mi życ;p wredna w dzien sie wyspi a wieczorami i nocami wskakuje na łóżko i ściaga ze mnie kołdrę chcąc się bawić;p normalnie cierpliwość mi się kończy;D Niedlugo idziemy wyrabiac paszport i w lipcu wyruszymy do Belgii zastanawiam się jak zareagje na tak długą podróż;/
|
#260 |
|
BAN stały
|
no to wszedł w taki "nastolatkowy" wiek w czasie którego głupieją i zapominaja czego sie juz zdążyły nauczyć. Często w ten sposób tak jakby sprawdzały nas na co mogą sobie pozwolić -- w tym czasie należy zwiększyć dyscyplinke aby nie weszły wam na głowy !!
|
|
|
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
chciałam sie Was zapytać ile kosztuje miesięczne wyżywienie takiego pieska?
![]() jako szczeniaka a poźniej dorosłego psiaka )
|
|
|
|
#262 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To zależy czym chcesz karmić. Jeśli porządną karmą typu Royal Canin (choc ostatnio poddaje się wątpliwości jego jakość) lub Acaną to będzie tak: Royalem wychodzi 1,5kg na szczenię czyli jakieś 40zł z hakiem. Potem się zwiększa dzienna dawka karmy i będzie wychodzić tak do 90zł myślę. Acaną wychodzi mniej, bo jakieś 26zł na szczenię i stopniowo wzrasta do 50zł z hakiem. Tak tylko sobie liczę, bo to zależy od wagi i trybu życia psa ![]() U mnie w mieście Royal dla szczeniąt ras małych jest po 27zł za 1kg, a Acana po 17zł za 1kg. Acana tańsza i ma lepszy skład, ale np. moja Fiona nie za bardzo chce ją jeść ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() bo ni wyszukuje mi podanej frazy
|
||
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
aha,bardzo chciałabym mieć pieska tej rasy,i orientuję sie co ile kosztuje
a powiedz mi skąd np. wiesz co ugotowac pieskowi,jakie jedzonko? to sie hm... 'czuje' czy wyczytałaś gdzieś? taka intuicja?a jak często trzeba sie wybierać do weterynarza? |
|
|
|
#264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skopiowane z shihtzakowgo forum może cię zainteresuje Zszokowała mnie dzisiaj informacja z Kociego Świata,ludzie którzy wzięli Rabiego chcą go oddać!!! Dają mu jeszcze tydzień u siebie!!! Potrzebny nowy dom!!! Dom tymczaowy!!! LUB Transport do Kociego Świata!!!(Sosnowiec-Warszawa) Będziecie się napewno zastanawiać DLACZEGO!!! Rabi juz był szczęśliwy,juz miał swój dom ale zjawiła się w tym domu osoba starsza, nie lubiąca psów ,znowu był stres i odgryzanie się i biedny Rabi potraktowany został jak niepotrzebna rzecz,nie dają mu czasu na aklimatyzację na przyzwyczajenie się do nowego członka rodziny. Ten piesk mimo młodego wieku juz tak dużo przeszedł,potrzebuje tylko domu i miłości. Przykre,jak tak można,dlaczego zwierze ma cierpieć przez bezmyslność ludzi. http://www.kociswiat.org.pl/index.ph...les&animal=573 |
|
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
biedny jak tak można?! nie rozumiem akich ludzi,jakby to było bliżej Wrocławia. . . .
|
|
|
|
#266 | |
|
BAN stały
|
Z kąd trzeba odebrać Rabbiego ?????
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
marchewki , selerki, pietruszki, buraczki , jabłuszka --"polskie" owoce ! NIE WOLNO : czekolady, ziemniaków (stosujemy na tz."odtrucie" pieska) żadnych cytrusów (są wyjątki ale to juz dorosłe pieski ) ! Do weta jak zajdzie poterzba -- ze szczeniakiem na szczepionki czyli cześciej ! |
|
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
myśle ,ze jakbym miala pieska o czym bardzo marzę to skorzystałabym z twoich rad i wtedy poszukam więcej informacji na ten temat
![]() dziękuję |
|
|
|
#268 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na raz ciężko wszystko wyszczególnić ale po troszkę ...... po troszkę ...... i uzbierasz to co powinnaś wiedzieć ! |
|
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Psiak potrzebuje spokoju i mega dużo miłości , żeby poczuł się bezpiecznie EDIT: Teraz dopatrzyłam że potrzebuje transportu Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2010-06-17 o 21:59 |
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
chciałam Wam oznajmić że Mayki ma dziś roczek pozdrawiamy wszystkich i dajemy jedno zdjęcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

sapie jak lokomotywa i leży na płytkach/panelach albo przed wentylatorem . Spacerki w dzień krótkie i obowiązkowo woda , dopiero wieczorem robimy długi spacer no i częściej zmieniam mu wodę na chłodniejszą 
W internecie wyczytałam, ze albo to nawyk przejety od matki, ktora w ten sposob oczyszczała swoje gniazdo- albo brak witamin i minerałów. I teraz na dwoje babka wróżyła