|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Ja, tak jak violisia od początku ciąży smaruję się oliwką baby dream. Ostatnio kupiłam też balsam z tej serii i mam zamiar go wypróbować. Mam nadzieję, że również się sprawdzi.
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Ja na razie też głównie w legginsach, luźniejszych bluzkach i dużych swetrach chodzę
Dobrze, że Św. Mikołaj przyniósł dwa sweterki na Gwiazdkę ![]() Zobaczymy jak będzie z finansami w przyszłym miesiącu, to może jeszcze coś dokupię.
|
|
#243 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
chyba zwariowalyscie! musialam skoczyc z mlody na wizyte kontrolna i nie wiem od czego zaczac czytanko
pewnie cos tam mi umknelo, ale bede odpisywac na ratyCytat:
![]() dziekuje ci bardzo ze poruszylas temat prywatnych porodow, nie slyszalam o tym szpitalu w lodzi. ja sie balam publicznego linczu za rodzenie prywatne. doczytalam twoja sprawe i ja cie popieram w tym co napisalas i sie zgadzam z toba. skrobne pod wieczor na priva Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) przemysle toEVE nasz syn tez ma pisownie nie polska imienia, (nie bylo zamierzone) moj maz bardzo sie upiera na imienia miedzynarodowe, zeby bylo ok w kazdym jezyku zeby chlopakom bylo latwiej. dla mnie bez roznicy. tez mialam cc przez ktora przebrnelam rewelacyjnie i niechce miec innego porodu Cytat:
Cytat:
IDE CZYTAC DALEJ |
|||||||
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 ale sniegu tam u Ciebie, to jeszcze nie stopnial?
a ktora to sie chwalila, ze za pierwszym razem zaciazyla? to naprawde trzeba miec szczescie!agus87 moj maz to mowi, ze ja bym chciala bez zadnego szwanku na urodzie wyjsc z ciazy
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
agus87 tez sie czaiłam na te koszulki ale stwierdziłam ze jeszcze moge trochę poczekać. Na początku przyszłego miesiąca kupie hihih
Fajne ![]() Tez staram sie słuchac co maja inni do powiedzenia w kwesti zakupów dla malcas ale jak słysze od kogos kogo nawet nie pytam o zdanie zę coś "muszę" to az mnie skreca. Jakos nigdy rodzice nie używali w stosunku do mnie takiego stwierdzenia a inni sie ośmielają ...Dziewczynki, myślicie ze nawilżacz powietrza tez musi być? Czy to tylko na zimowa porę? |
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej
Już jestem, robię krokieciki i doczytuje te 4 strony od rańca. Byłam u lekarza, hemoglobinę mam w dolnej granicy bo 12,6 a jest od 12 i on już przepisał mi tabletki. Glukoza przed 64 a po 81 czyli nieźle mogę się obżerać dalej ![]() :brzyda l:żartuję. Z wagą też spoczko na razie 9 kg a wyglądam jak mały wieloryb.Dobra idę robić dalej bom już głodna.
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny juz bez cytownaia
super macie brzuszki, moria i dziewczonka dzieki za komentarze przy albumach. ten smok nie byl duzy!!! to byl najmniejszy smoczek jakiego znalezlismy, to mlody byl tyci tyci ze tak nienaturalnie wyszlo
|
|
|
|
#248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się na cyckach zrobiły, pierwszy raz w życiu ale jak sie mamy pytałam to jej sie na brzuszku zrobiły przy 3 ciązy...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i proszę, od razu się udało, jest majowe, a ja kombinuję jak w kwietniu studia skończyć :P
|
|
|
#250 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja!!! my zaliczylismy wpadke, test pozytywny, beta ciazowa, w 6 tyg krwawienie i tyle, proba w kolejnym miesiacu i znowu sie udalo!!! no i jestem z wami jako mama majowa kochane ja uwazam, i zawsze uwazalam, ze najwieksze nieszczescie jakie moze spotkac czlowiek to jak ma problem z plodnoscia, albo jest bezplodny. uwazam ze leczenie bezplodnosci i te wszystkie zabiegi pozwalajace ludziom miec dzieci powinny byc refundowane, naprawde jeste za takimi ludzmi i trzymam za wszystkich, nawet tych co nie znam kciukasy zeby sie udalo!!! i mogli byc rodzicami1!!! moj gin mi mowil ze jak sie zdarzy zajsc w ciaze w trakcie pierwszego pol roku to duuuzy sukces, bo w dzisiejszych czasach jest z tym coraz trudniej, problem dotyczy nawet mlodych ludzi, i czesto sa winni mezczyzni, wiec on jakby mial kogos wysylac na badania to by zaczal od faceta ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
ja tez musze sie zmiescic zeby skonczyc |
||
|
|
|
#251 |
|
Moderatoreska
|
Diasy piękne zdjęcia, ślicznie wyglądałas na swoim ślubie, masz piekne oczy, można na nie patrzeć i patrzeć, pierwsze co się rzuca w oczy to własnie ich kolor
Ja dzis może zrobię jeszcze faworki, chodza za mną od kilku dni
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też bym chciała wyjsc bez szwanku z ciąży
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Oj niestety, ale możesz się zdziwić. Moja kuzynka rodziła w zeszłym roku i kleszcze były w użyciu. No, a w czasie porodu koleżanki z pracy też w 2010 r. wypychali dziecko uciskając łokciem na brzuch i mały miał coś z obojczykiem później. Także niestety, ale takie historie, to wcale nie przeszłość. Głównie to zależy od szpitala, personelu i panujących tam zwyczajów. To samo dotyczy kwestii nacinania krocza.
|
|
|
|
#254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, wiem, że to kruszynka była, ale widok z tym smokiem słodki
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
dorkabl mysle, ze nawilzacz powietrza to bardziej na zime, chociaz wystracza chyba te kontenitorki na kaloryfer z woda, nie wiem jak one sie zwa
![]() mysle tez, ze polskie mieszkania sa za cieple i przegrzane, u mnie w zime jest temperatura 19-20 stopni w mieszkaniu i ponoc taka jest najlepsza dla maluszka, gorzej u mnie w lato, mozna wykorkowac, mamy klimatyzacje we wszystkich pomoeszczeniach, ale tez nie moge ustawic na 20 stopni jak na zewnatrz 40ci...matallewar no to gratuluje, agnieszka:pe25 Tobie tez, ja takiego szczecia nie mialam, leczylismy sie ponad poltora roku i ja i maz, ale w koncu sie udalo
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaszalelismy po weselu kolezanki.Nic nie wyliczałam, nie chciałam nic planowac - doszłam do wniosku aby los sam za mnie zdecydował, bo sama w zyciu bym sie nie zdecydowała... ale że moj wiek... w tym roku stuknie mi 34 wiec przez rozsadek zaryzykowałam, choc nie bylo to moje marzenie byc w ciazy.. i ciagle martwie sie i motam jak to bedzie o jak bardzo zmieni mi sie zycie. Cytat:
|
|
#258 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy cukrzycy szybciej sie tyje niestety.... Cytat:
kurde tak patrze na te fotki z lata znad morza to strasznie mi sie zle zrobilo... bylam tam tylko na weeked. Spiekłam sie, strasznie mnie wszystko bolało, a gdy wrociłam do domku wyrzciło mi sie 6 opryszczekjak myslicie kiedy mozna z dziedziaczkiem sie wybrac nad morze? to lato to pewnie odpada?? ![]() kotuś to było zimą w polskich górach- 2 lata temu ![]() Cytat:
![]() gratuluje wynikow ![]() zazdroszczam...
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Szybciutko Ci to żelazo przepisał, ja mam cały czas tak pomiędzy 12,1-12,8 raz miałam 13,6 i słyszę piękna hemoglobinka (bo kobiety w ciąży ogólnie mają obniżoną). Boję się jak ognia tego żelazo, bo wszyscy mi mówią, że po tym są straszne zaparcia
|
|
|
#260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nawet mialam kwiaty polikwidowac(jestem kolekcjonerem juk i palmowych) zeby nie bylo wilgotnie, bo wowczas najlepiej sie rozwijaja roztocza kurzu-do kwiatow sie nie dostosowalam. nie wiem co myslec, ale cala zime mam zakrecony kaloryfer w sypialni i faktycznie wyhamowalam z temp w domu, princi masz racje ze w pl domach jest za cieplo.no i gratuluje tym bardziej flavia ze wam sie udalo |
|
|
|
|
#261 |
|
Moderatoreska
|
U mnie udało się za drugim razem teraz dzieciątko miało byc lutowe jak synal i mąż, ale nie wyszło, tż wyjechał i dopiero w sierpniu sie widzieliśmy i na wakacjach sie udało
przy synku wpadka więc nie wiem za którym to razem było Też nie spodziewałam się, że tak szybko to pójdzie, różnie mogło być, ostatnio w ciąży byłam 11 lat temu no prawie 12 Nigdy nie brałam tabletek anty no brałam 1,5 opakowania ale hormony nie dla mnie, więc jednym naszym zabezpieczeniem przez tyle lat była prezerwatywa, a ta 100% skuteczności nie daje, więc sie bałam że może być cos nie tak skoro już tyle lat i nic nie było
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 a nie spojrzalam na date, bo myslalam ze Cie juz kompletnie zasypalo i 4 miesiace zyjesz pod sniegiem
![]() agnieszka_pe25 czemu Twoj maluszek mial te rurki poprzyczepiane po porodzie? wczesniakiem byl?
|
#263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i wyszlo podwojnie dobrze!!! to sie nazywa szczescie!!!! kochane, dziekuje za wszystkie komentarze, widze ze fotka ze smoczkiem dziala na wyobraznie- on mial wtedy prawie 3 tyg! i byl na tyle duzy ze juz mogl byc z nami wiec wyobrazcie sobie co to bylo wczesniej, a smoczek byl najmniejszy z normalnych
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 | |
|
Moderatoreska
|
ja mam ciągle kaloryfery pozakrecane, jeszcze tej zimy nie odkręcałam ani razu, jedynie w łazience grzeje taki rurkowy ala suszarka i tyle, a czasami jest mi tak gorąco że okna otiweram, przez cały dzień mam uchylone okno w kuchni, dziś w nocy wstałam o 2 i otwierałam balkon bo było mi za gorąco. Ogólnie u mnie w mieszkaniu jest bardzo ciepło, trzeba wietrzyć nan stop bo się nie da, a mieszkanie mam narożne
![]() A i tak temp. w domu 21-22 stopnie. Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze niedawno bawilismy sie cale weekendy- alkohol, muzyka, ogniska, jeziorko itp. wszystko sie teraz zmieni, u mnie sie juz zmienilo... tyle zakazow heheagnieszka_pe25 moj Tż ma na imie Daniel. Kochana jesli tak nazwiesz synka spodziewaj sie pewnego siebie faceta w domu do tego dochodzi najmadrzejszy, ale dobry czlowiek, myslacy nie tylko o sobie...erotoman-gawędziarz
|
|
|
#266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczesniaczek, najpierw odzywiany przez kroplowke, a potem to w nosu to sonda |
|
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego kazal kompletnie odlozyc cukier wszystko, owoce, slodycze, jogurty, soki, napoje |
|
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podoba mi sie to imie musze to przemyslec hahaha i tu bym musiala poprosic o wypowiedz principessine bo jej maz to max w skrocie, czyli moja propozycja nr 1 hahahaha |
|
|
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez musze foty agnieszki oblukac ![]() i zbieram sie pod prysznic
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

Dobrze, że Św. Mikołaj przyniósł dwa sweterki na Gwiazdkę 

pewnie cos tam mi umknelo, ale bede odpisywac na raty
My już zbieraliśmy właśnie na drugą próbę bo wszystko szło "nie tak" podczas stymulacji, no ale udało się, mamy Igę więc wydamy to co odłożyliśmy na poród w Salve 
Tzn. Olek oczywiscie dla Polski jest Polakiem, ale poki co paszport ma tylko irlandzki.
CC juz znam, przeszlam cudownie, sprawnosc odzyskalam niemal natychmiast i nie musialam chodzic zgieta w pol, wiec nie boje sie nastepnego, a SN trudno przewidziec, jak slysze o porodach kleszczowych, o vacuum i konsekwencjach, to nie bardzo mam ochote.

Coraz mi ciężej z brzucholem zwłaszcza że jest tak wysoko i schylić się to już jest problem, ale buty jeszcze sama zakładam
Czekamy na Ciebie fasolko
Zaszalelismy po weselu kolezanki.

nawet mialam kwiaty polikwidowac(jestem kolekcjonerem juk i palmowych) zeby nie bylo wilgotnie, bo wowczas najlepiej sie rozwijaja roztocza kurzu-do kwiatow sie nie dostosowalam. nie wiem co myslec, ale cala zime mam zakrecony kaloryfer w sypialni i faktycznie wyhamowalam z temp w domu, princi masz racje ze w pl domach jest za cieplo.