|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Witam ja juz po pracy
Kamilka zasnela wiec zabieram sie za obiadek a tak mi sie nie chce ze szok ![]() Ale cyrk z tymi puzzlami dobrze ze ich nie kopiłam to tez by już w koszu leżały ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- http://www.bebiko.com.pl/superdzieck...39f9f758488fdd
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Jestem
![]() Gratuluje Zaharii i Aniulce ide cos podczytać bo jestem w tyle jak zwykle i zaraz sie okaże że mnie z listy chcecie wykreślić ![]() AAaa Agusia Fifi tymi oczkami to mnie urzeka |
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
my już po wizycie kontrolnej - nie ma śladu po zabiegu - Iza i my mamy zapomnieć , ze go miała
wzieliśmy ze sobą Grzesia - ciekawe kiedy polubi jeździć autem - dl aniego 40 min to zbyt dużo chyba ze usnie teraz was poczytam - i zbieram się na imprezę - szkoda tylko ze znowu biorę antybiotyk |
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Superbabygirl!! ![]() Cytat:
Jakos nam to przez mysl nie przeszlo, ale skoro taki bacik dziala to pokazuj sie pokazuj! ![]() Wrzuce do KK... ![]()
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam sie - masa problemów zdrowotnych i alergicznych to generalnie wynik chemicznych substancji we wszystkim |
|
|
|
|
#247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eeeeeee no nie wiem... ogólnie moja mała za bardzo się nimi nawet nie bawi, tylko wywala i leżą po całej podłodze...ale myślę, że troszeczkę przesadzają, małe dziecko tylko na nich leży, jak może to być i w powietrzu? to i co my też możemy mieć jakieś nowotwory??? No zlitujcie się i bez przesady. dziś choróbsko moje już przechodzi, ale w boku coś tak mnie boli, że tylko leżeć mogę... na chwilkę wpadła, bo nie mam siły po prostu.
|
|
#248 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i zazdroszczę tych spotkań targów itp. u nas czegoś takiego niestety brak..nie jadłam ale z chęcia bym spróbowala ![]() hihi dziekujemy bardzo i specjalnie dla Cioci Malinki oczyska moje małe 131_jzzpl.jpgCytat:
Moje dziecko jest taaak padniete i nie chce spac. nie spi od 7
|
|
#249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- mój mąż mi właśnie przypomina że pod koniec roku ruszamy z pełną produkcją, pytam czego? a on mi na to - no jak to - dzieci!
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i moze namow Kropcie?? ja probowalam ale niestety z marnym skutkiem.. moze Tobie sie uda![]() ![]() ![]() ![]() pokazuj chlopakow![]() Cytat:
![]() oj się będzie pod koniec roku działo ![]() o nieee nie wyobrażam sobie dwóch takich filipow biegajacych po domu wykonczyla bym sie. a jak niektore kobiety maja np. 6 raczki? o nie to nie na moje nerwy
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja na nowym wątku
![]() Agusia pierwsza strona super Nie pamiętam co miałam komu napisać Oczywiście serdeczne gratulacje dla Zaharii i Aniulki z racji posiadania w niedługim czasie parki Ela teraz czekamy na wiadomości od Ciebie - ja czuję, że się złamiesz ![]() gocha to nie takie głupie - bliźniaki fajna sprawa ![]() Wszystkie zdjęcia i filmiki oczywiście Ja dziś miałam jechać na szczepienie i do kontroli do Krakowa, ale musiałam przełożyć wizytę. Niestety pierwszy wolny termin to koniec marca Byłam też z małą u okulisty, lekarka stwierdziła lekką wadę na plus. W obydwu oczkach różna. Powiedziała, że na razie nic z tym nie robimy, bo u tak małych dzieci to się zmienia jeszcze - mamy we wrześniu znowu do kontroli... Nie wiem co robić, skonsultować to z innym okulistą, czy czekać do września
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza
![]() Normalnie nie wiem co juz mam wymyslec bo Kamilka ostatnimi czasy nie chce jesc. DZis ostatnio jadłą o 14.30 i to nie zbyt duzo i do tej pory nic wiecej nie jadła. Wymyslam co tylko to co lubi najbardziej i nic, weźmie raz do buzi a potem wypluwa caly czas jak mam ja przekonac do jedzenia...
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusia ja bym dała spokój do kolacji. Jak niechce to nie. Moja też ma dni co by zjadła wszystko, a czasem takie, że nic nie chce
![]() Kamilka widze, że bohaterka i jak ładnie jej w kasku ![]() Gocha może być ciekawie ![]() Ela no to czekam na wieści ![]() Musze spróbować kotlecików ![]() Dobrze że nie miałam tych puzli piankowych |
|
|
|
#256 | ||
|
Zadomowienie
|
znalazłam dziś 9 zabek! prawa dolna dwójka!
Olka właśnie ussnęła na siedząco!!!!!!!!!! Ale ją obudziliśmy, bo o 20 musi antybiotyk dostać, ogląda w nagrodę SamSama ![]() ![]() Fifi jak wrzucisz przepis to będziemy jadły Cytat:
![]() jak Cię to niepokoi to możesz skonsultować z innym. Ale skoro to się zmienia to ja bym poczekała do września. oooo ja też tak mówiłam, dopóki nie zaszłam w ciązę a jak się okazało, że jest jedno, to odetchnęłam z ulgą! ![]() A Kamilka- to super-bohaterka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia piękne ma oczka
Suonko ja bym czekała do września. Madzia super, że wszystko ok! Miłej imprezy ![]() Co do puzzli my dawno nie mamy, bo ino bałagan był ciągle. Zostawiłam mu pare małych do zabawy- wkłada wyciąga zwierzątka. Ale nie popadam w przesadyzm, bo ich nie gryzie a co jest w tych czasach pewne i zdrowe? Kiepski mam dzień. Piotrkowi zęby idą ekspresem widziałam górną 5tke przebitą. Nie jestem wstanie wszystkiego zobaczyć, bo palca nie wsadze |
|
|
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Nie chcę niepotrzebnie męczyć dziecka tymi badaniami (samo badanie niby bezbolesne, ale 5 dni wcześniej musiałam jej zakraplać oczy kroplami na rozszerzenie źrenic, a to już przyjemne nie jest, m.in. wrażliwość na światło nawet do tygodnia po odstawieniu kropel). I tak dzielnie znosi wszystkich lekarzy zważywszy na to ile ją włóczę po nich... Troszkę mnie utwierdziłyście w przekonaniu, że powinnam poczekać do września...
Zebra też mam czasem taki dzień, że mam dość tego juczenia, ale wiem, że to ze zmęczenia, tak jest jak znikąd pomocy nie ma, przyjdzie gorszy dzień i tak się to wszystko nawarstwi... A co do puzzli to ja je jeszcze mam i raczej nie wyrzucę. Leżą sobie w kącie a na nich zabawki Lenki. W tej chwili nawet z tego nie korzystamy, ale np. na wiosnę będą robić za izolację od zimna, czy mokra na piasku ![]() Pietrusia ja mam ten problem z Lenką od 14-stu mc-y A może poprostu gorsze dni - ty też pewnie takowe miewasz
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko wiem i dlatego nie pisze, że jestem złą matką, bo wcale za taką się nie uważam, ale oczywiście źle mi, że tak straciłam cierpliwośc a on ząbkuje na maksa teraz...zresztą był zmęczony i usnąć nie mógł.
Normalnie jakaś deprecha przed wsiosenna... Wszystko mnie wkur... albo dobija. |
|
|
|
#261 | |||
|
Rozeznanie
|
Heloł!
No i zapisałam się na tą depilację laserową, ale dopiero na kwiecień, bo wtedy jest promocja 30% taniej na kolejne 3 serie zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jak sobie pomyślę, że miałabym na dłuuuugi czas spokój z depilacją to zniosę każdy ból i jeszcze za to zapłacę![]() Cytat:
![]() Mówiła, że fajnie było ![]() No i o tym spotkaniu w hotelu też jej mówiłam, bo ostatnio w pracy słucham radia Merkury i tam właśnie często to reklamują Co do koszulki to zamówiłam wczoraj - niebieską. Termin realizacji niby do 10 dni, ale ja potrzebuję na przyszły piątek i mam nadzieję, że dojdzie, bo jak nie to zostanę bez prezentu no i jeszcze jakąś imprezę trzeba zrobić, a tu póki co koncepcji brak...Cytat:
![]() A ja jak Pietrusia też chciałabym mieć bliźniaki, ale to się chyba takie fajne wydaje dopóki rzeczywiście się ich nie ma ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#262 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem, że skierowania nie trzeba, ale u nas w mieście nie ma okulisty dziecięcego, 30km dalej jest ta u której byłyśmy, następny to pewnie najbliżej w Rzeszowie (80km)... Sama już nie wiem... ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Wiosny nam trzeba Od walentynek do wczoraj miałam nerwa na tż, a dziś znów mnie wqrwiał na maxa
|
||
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko a Tż to mnie tak wkur... i od tak dawna, że już nawet nie licze... ale do tego ojciec, dom, stan tego domu, to, że nie jest mój, czuuje, że dłużej tego nie wytrzymam... Zawsze mieszkałam byle jak...zawsze...bo czasu ojciec nie miał...a teraz ma nową familie i tam robic ma i czas i kase... przykre to i dołujące... na wiosne i znowu w tym burdelu, bo mój Tz to leniuch i nie okiełznał remontu... Nawte jak na chwile nie myśle o tym wszytskim i staram się żyć to jednak... widząc mieszkania innych znajomych można się przewrocić z rozpaczy wstyd potem aż kogoś zaprosić... naprawde nie przesadzam...
|
|
|
|
#264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#265 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
1. Lenka ma urodziła się z cytomegalią wrodzoną, więc pierwsze co to bada się m.in. wzrok ![]() 2. Ucieka jej oczko
|
||
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ja bym jednak czekała do września. Lekarka na pewno wiedziałą co mówi
|
|
#267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Spadam spać, bo kręgosłup mi pęka... Miłej nocki
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko mieszkamy sami w teori a w praktyce dużo musze słuchac i znosić ze strony ojca i nie tylko... i nie jest to mój dom absolutnie
|
|
|
|
#269 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Elunia, zdrówka dla małej, no cholerstwo Wam się przyplątało... No i czekam z zapartym tchem do 3-go. Mam nadzieję że ulegniesz i będziesz chciała poznac tajemnicę... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko Ty mi Kochana doradziłaś, ale nie posłuchalam i żałuję bo do 6 spał spokojnie. ![]() Resztę postów mi zżarło. Dziś była u mnie koleżanka i na powitanie Staś uwiesił się na mnie, tak ze nawet kawy nie mogłam jej zrobić... Potem na szczęście zaczął jej pokazywac jak NOGĄ zmienia strony w książeczce na stoliku FP i mu jakoś przeszło... Karenina, nie wiem co jest, ale u nas tez od 3 dni po mleku o 6-tej nie chce już spać... Buziole i lecę bo mam dziś wieczor przy świecach
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-02-25 o 22:18 |
|||||||
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Nie daję rady nadrabiać już;-(
Suonko jeśli mała jeszcze ma rozszerzone te źrenice to możesz szybko skoczyć do innego okulisty. Jak nie to lepiej nie męczyć, bo to aż boli światło , a teraz szczególnie jak jest śnieg. Plusy to nie tragedia. Dzieci często z tego wyrastają. Koleżanka z pracy była teraz z czteroletnim swoim Kubą u okulisty i okazało się ,że ma +8. Mój starszy syn ma z kolei minus 8 i to już jest problem. Ma to po mnie, ja mam minus11 i siatkówkę w strzępach ( to jest efekt krótkowzroczności). Martwię się o Karola, żeby nie miał tego problemu, podobno to dziedziczą chłopcy po matce, wrrr Zebra nie mów,że wstyd, zaraz wstawię fotki jak ja mieszkałam przez ostatnie 5 lat, bo mój Tż też tylko obiecuje,że będzie robił remont. I tylko burzył,że jemu wstyd przyjmować gości, a palcem nie ruszył. Zwróć uwagę na łazienkę, to co jest w niej zrobione robił 5 lat, z tym wyjątkiem,że płytki zrobiłam ja, bo znudziło mi się chodzenie po betonie. Ale za to zrobił oczko wodne Agusia jak Ty chudniesz
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() Edytowane przez wywa Czas edycji: 2011-02-25 o 23:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Superbabygirl!! 
eeeeeee no nie wiem... ogólnie moja mała za bardzo się nimi nawet nie bawi, tylko wywala i leżą po całej podłodze...
55kg
:
i zazdroszczę tych spotkań targów itp. u nas czegoś takiego niestety brak..