|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - cz. 56 :-)
Cytat:
no to w prezencie był szybki seksik po pracy i naprawie motocykla i pojeździliśmy też i prawie wyrżnęłam znowu na parkingu, ale TŻ mnie złapał ![]() Obejrzałam niecałe 6 minut ostatniego odcinka GA i już nie mogę, aż mi się ręce pocą!!!
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna te pierwsze 8 minut to nic, uwierz mi
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl
ale masakra. Współczuję, ale w sumie... ja bym chyba wyszła na chwilę "na stronę". Nie wyobrażam sobie stać, mając okres i wiedząc jak to wygląda. Poza tym chyba się rzucało w oczy jak się wycierała chusteczkami co chwilę...
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Groszka nie ma wśród oczekujących
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Po nadrobieniu ![]() Carmi, będziesz piękną panną młodą ![]() Stygm spóźnione ale szczere wszystkiego dobrego ![]() Rain, gratuluję tytułu ![]() Britni gratuluję pracy |
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
jestem we wrocku po zajeciach i zabieram sie z kolezanka u ktorej spie za winko
![]() a jutro mamy scene artystyczna o 18 w klubie wlodkowica wiec zapraszam wroclawianki ![]() Bede wystylizowana na epoke wiktorianska
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Gocia dziękuję
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja na sekundę dosłownie i do nauki wracam. Jutro wieczorem Was nadrobię.
Proszę o kolejne MEGA kciuki jutro od 7.50 do 9 ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Gocia, ja Ci tylko powiem że masz przechlapane
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale że co? O fryzjera?
|
||
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee. Za dzisiejszą 16!
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Heh...
Szczerze mówiąc czułam, że tak to się skończy... Jak zawsze
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
pogoda się zje.... więc pewnie będę się lenić
![]() Cytat:
to już niedługo ale mi dziś nogi w
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Ol men, jestem piana!
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Też się nad tym zastanawiam.... na pewno bardzo.... lekko i zwiewnie
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Carmel poczytaj siebie jak wytrzeźwiejesz
![]() ...a ja chyba niedługo też będę pianą
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
kto chce w kalambury
>> jestem w pokoju zardaniki )
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
lap dans rulz
|
|
|
|
#260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nam nic o tym nie mówił, w necie też nie umiem znaleźć informacji, by już obowiązywało. edit: poza tym z tego co wiem proc. się będzie wahać od 0,1 lub 0,5 do 2 proc. Ale 2 proc. dotyczy tylko przedsiębiorców, nie mieszkań. Cytat:
Cytat:
współczuję jej... dibtry i papap Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2012-06-02 o 23:09 |
|||
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
tata mówił że przeszło :/
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
to się dopytam, bo wszędzie widzę w necie, że nie przeszło jeszcze i że jest wprowadzane etapowo, więc może po prostu u Was już jest
![]() poza tym editnęłam, ale napiszę jeszcze raz: z tego co wiem proc. się będzie wahać od 0,1 lub 0,5 do 2 proc. Ale najwyższa stawka 2 proc. dotyczy tylko przedsiębiorców, nie mieszkań.Mieszkań dotyczą stawki między 0,1 a 0,8 proc. (ale to maks, jaki podają). |
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() najka niezapłacenie podatku dochodowego od jakiejś otrzymanej sumy to nie jest pranie pieniędzy ![]() No i zgadzam się, nie warto angażować pośredników, oni zabierają masę kasy Sami dacie radę wszystko załatwić
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostała 85 tys. od rodziców. nie zgłosiła do gminy, tylko miała dla siebie jako wkład własny do nieruchomości. po dwóch latach prawie skarbówka się nią zainteresowała. spytali ją, skąd miała takie pieniądze, skoro pracowała dopiero półtora roku, a jej pensja średnia to 1400 zł netto. Fizycznie niemożliwe, by odłożyła tyle pieniędzy. Ona na to, że dostała od rodziców. I się zaczęło - kwota do 9600 bodajże, jaką się dostaje od rodziców, jest nieopodatkowana (a raczej 9600, które dostałaś w ciągu 5 lat ), od reszty trzeba zapłacić podatek od darowizny. jak nie zapłacisz, ryzykujesz, że US się Tobą zainteresuje i wtedy, jak im nie udowodnisz, że odłożyłaś tę kasę (to Ty musisz udowodnić, nie oni Tobie), to płacisz 20% podatku od darowizny (jakbyś zapłaciła od razu, to to tylko 3%). US ma 5 lat na sprawdzenie nieruchomości. Z tego co czytałam w necie - zdarza się to dość często. Wolimy dmuchać na zimne, podpisać umowę darowizny i iść z tym do skarbówki. Trudno... Teoretycznie kościołowi na tacę mogę rzucić 80 tys. i on podatku od tego nie odprowadza (jeśli się mylę, poprawcie mnie), ale jak dostanę tyle samo od rodziców, to muszę zapłacić, bo pieniądze nie mogą wędrować z rąk do rąk bez wiedzy skarbówki ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
ok, idę na drinka dobrej nocy |
||
|
|
|
#266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Wstałam o 7:00 ![]() Wczorajsze zakupy były nawet udane ![]() Najpierw odebraliśmy mamę, byliśmy u krawca i marynarka Tż wygląda super, ale spodnie są jeszcze do poprawki (wiszą na pupie). Moją suknią mama jest ponownie oczarowana i stwierdziła, że to jest to i wielkie WOW Miło ![]() Poza tym kupiliśmy moją bieliznę ![]() No i załączam ozdobę na drzwi wejściowe. Jak Wam się podoba? Będziemy stroić ogrodzenie (kwiaty z kokardą) i drzwi (ta zawieszka). Żadnych balonów! Zamówiliśmy też księgę gości i tablice rejestracyjne
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej.
Ale miałam wieczór, przy boksie ofkors ![]() Najeczko to prawda, lepiej zapłaćcie ten podatek i miejcie to z głowy, po co się stresować ![]() I faktycznie nie warto załatwiać przez pośredników, strasznie zdzierają... Carmi wszystko super! A planujesz jeszcze coś poza tą ozdobą? Ja miałam tylko organzę zawiniętą na poręczach schodów, na bramie nic nie miałam ![]() I organzę przyszła zdjąć sąsiadka od razu jak pojechaliśmy,bo u nas w okolicy było kilka przypadków, że domy weselników okradali.Na szczęście sąsiedzi nam pilnowali domku ![]() Mieliśmy wielki problem co zrobić z kasą i prezentami. W końcu uznaliśmy,że skoro moja Babcia przyjdzie tylko na ślub, to ona zabierze to wszystko do siebie. Nasz znajomy i zaufany taksówkarz zawiózł ją do domu i pomógł to zabrać Niby takie nic,ale trzeba sobie wcześniej przemyśleć gdzie to wszystko zostawić![]() A księga też super, będziesz miała coś napisane w środku? Ech jaram się razem z Wami wszystkimi,przypominam sobie swoje przygotowania Btw nie wiem czy w tle ozdoby to szafa czy drzwi,ale z tego samego drewna mamy meble w salonie
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku bardzo się cieszę, że cieszysz się razem ze mną przygotowaniami
Co do ozdób to planowaliśmy przewiązać kokardy na ogrodzeniu, ale przemyślimy to jeszcze. Nie memy jeszcze pomysłu jak zabezpieczyć prezenty i dom, bo najlepszych sąsiadów zapraszamy na wesele...
|
|
|
|
#270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaa i jeszcze coś - u nas najczęściej prezenty i pieniądze zabezpieczają świadkowie - odkładają do swoich pokojów lub do samochodu, który jest stale na oku (zresztą nikt z weselników nie ukradnie auta ani nie włamie się do niego chyba ).
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

Fajnie 
i pojeździliśmy też 
ale masakra. Współczuję, ale w sumie... ja bym chyba wyszła na chwilę "na stronę". Nie wyobrażam sobie stać, mając okres i wiedząc jak to wygląda. Poza tym chyba się rzucało w oczy jak się wycierała chusteczkami co chwilę...

O fryzjera?
Szczerze mówiąc czułam, że tak to się skończy...

13.03.2008