|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
ja tu niedługo muszę się po dziecko wykulać z domu a tu nadal żadnych wieści ....
|
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kciuki za wizytę zaciśnięte. Nie stresuj się - zobaczysz, że wszystko będzie ok i spokojnie będziesz czekać na maleństwo w domu.
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka - no to się zaczęło - poszedł nowy wątek jeszcze Konczi wysmarowała w starym ostatniego posta - i jako pierwsza z dzidziolkiem będzie. A zaraz po niej nasza Sojka, później może dołączyć Alfabia czy jest jeszcze któraś?
Ależ ten czas zapingala. Ja w ten piątek dumnie wkroczę w 37 tc. Auuaa ale młoda mnie kopie nie dość że na górze daje czadu to na dole swoimi rączkami non stop w coś wali, że aż boli
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-08-13 o 13:53 |
|
|
|
#244 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idź, ale wracaj w dwupaku. Do 17 jeszcze trochę czasu Cytat:
Cytat:
Ja dwa lata temu kupiłam w Naturze bo chciałam se perfuma przelać i się zepsuł po 1 dniu. Może miałam pechowy egzemplarz.
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
AAA pół dnia mnie nie było a tu Konczi rodzi. Zaciskamy z Jasiulkiem kciukasy za szybkie rozwiązania. Chociaż jak to takie przyjemne to KOnczi może chce jeszcze poczekać
![]() Co prawda ja mam jeszcze 2 miesiące ale ciarki mi zaczęły po plecach chodzić. Musze się zebrać i we wrześniu od razu kupić wszystkie brakujące rzeczy, spakowac sie i czekać bo nie zna się dnia ani godziny.
|
#246 | |
|
Raczkowanie
|
Ok, dzięki
Cytat:
Chociaż ja Cię doskonale rozumiem... Ciągle mam twardy brzuchol A z drugiej strony nie chce zaszkodzić dla dzidzi i jak mus to mus. Póki co się oszczędzam i nigdzie nie łażę, ale boję się że to nie pomoże... A na dodatek w tym tyg święto i dzień wolny od pracy, więc wolę go spędzić z TŻem, a nie w szpitalu
|
|
|
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
Ja dwa lata temu kupiłam w Naturze bo chciałam se perfuma przelać i się zepsuł po 1 dniu. Może miałam pechowy egzemplarz.
W Rossmanie też można kupić takie buteleczki z psikaczem albo takie małe pojemniczki żeby krem przełożyć z dużego opakowania.
|
|
|
|
#248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dobra troche ochlonelam
moge cos napisac ![]() wiec od rana bylam u lekarza i w zasadzie nic sie nie dowiedzialam, gardlo lekko zaczerwienione i kazala plukac rumiankiem i takie tam domowe sposoby.. ![]() Tz pojechal do pracy a ja zamulam.. i czekam na nowe wiadomosci Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte i oby szpital nie byl konieczny wstawilam foto na maila ![]()
|
||
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
a ja zmykam na ktg.wprawdzie mam na 15 ale zanim sie doczlapie to akurat godzinka zejdzie,i tez prosze o kciuki
a co
|
#250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Matko kochana... co za wieści na początek dnia - Konczi na porodówce! Trzymam kciuki za Nią i Dusię
a tak sie zastanawiałyśmy, która pierwsza będzie i chyba żadna by Konczi nie obstawiła na początku troszkę się zmartwiłam, jak zobaczyłam, że ma termin na 18.09 ale jak piszecie, że to 36t+2 to już spokojnie. Całe szczęście.Ciekawa jestem co tam i jak tam... i o której Małą powitamy ech,,, już się nie mogę doczekać pierwszych zdjęć Szkraba!No dobra, to która następna? Colds zajmuje środę tj. 15.08 Sojeczka w spzitali melduje się 17.08 więc jeszcze 14 i 16.08 wolne spokojnie można rezerwować ![]() BTW jak ja bym chciała w ogóle TO zaplanować, a nie tak czekać na pełną niespodziankę nie znając dnia ani godziny! Lubię mieć porządek i wszystko zgodnie z harmonogramem, a tu już mi dzidzia wywróci wszystko do góry nogami... Dziś urodziny męża i wcześniej myślałam, że może na urodziny swojego tatusia będzie chciała pojawić się na świecie, ale na razie nic na to nie wskazuje. zaraz chyba zabiorę się za przepakowywanie torby do szpitala i spakuję dwie: jedną na pobyt a drugą na sam poród... Cytat:
![]() wizyta jutro więc zapytam na pewno Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:d
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Sandra trzymam kciuki za KTG
chociaż w sumie to już nie ma co trzymać bo się możecie spokojnie rozpakowywać :P
|
#253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wizyty za ktg
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sojka - Mam nadzieję, że to nie wody Cytat:
, a nie tak hop siup i bach ![]() Ten czas leci i dlatego Nam się wszystkim wydaje, że mamy jeszcze sporo wolnego na przygotowania. A jednak.. niespodzianka Konczitka uswiadomila Nam, że jednak nie Hola, hola! Ja sobie rezerwuje ogólnie 18sierpnia! Ale od środy już pozwalam Melci, jakby chciała , wychodzić. Nie wcześniej
|
|||
|
|
|
#255 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w domu i z ciarami na plecach nadrobiłam 5 ston.
Myślałam, że colds o mnie zapomniała ( wybacz Kochana zwątpienie w Ciebie Czekam z niecierpliwością na wieści. ![]() A w międzyczasie nadrabiam: Cytat:
Przyjemny ból? Skoro Konczi, coś takiego pisze tzn., że chyba nie jest tak źle. Albo najgorsze dopiero przed nimi.Cytat:
Cytat:
Spokojnie, akcja może się rozwinąć szybciutko... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sandra za Ciebie i ktg również trzymamy z Antkiem kciuki. Musiałam młodego zaangażować w to trzymanie, bo mi samej już kciuków zabrakło.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-08-13 o 13:57 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
W zasadzie to mam nr tel tylko do Weroniki zapisany więc jakby coś to jej będę dawać znac.
Ale czuje że jeszcze do was wrócimy w dwupaku i sobie spokojnie do piątku poczekamy
|
#258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a proszę ![]() Maggie ubawiłam się twoim postem Jak się zastanowię to wytypuję datę na rezerwację ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra kciuki zaciśnięte
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-08-13 o 14:01 |
|
|
|
#260 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Przez te twardnienia żyję w ciągłym stresie i każdy nowy objaw wywołuje u mnie atak paniki A do terminu jeszcze prawie 2 miesiące. Ja się wykończę do tej pory |
||
|
|
|
#261 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Masz rację lepiej to sprawdzić niż siedzieć w domu i się zastanawiać i zamartwiać Cytat:
![]() A i proszę nie płakać i wracać do nas z dobrymi wieściami, to rozkaz Cytat:
![]() Cytat:
A tak na poważnie to ja wolę nie wiedzieć kiedy TO będzie, mam tylko nadzieję że przed terminem, bo jak minie termin a ja się nie rozpakuję to chyba z nerwów wykorkuję ![]() Oderwałam się od kompa na całe 2 godziny, łatwo nie było Ale zrobiła pranie przynajmniej i obiad, teraz już się stąd nie ruszam, czekam na wieści
|
||||
|
|
|
#262 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35862877]w aptece dbam o zdrowie[/QUOTE]
Dzięki, muszę w takim razie ją odwiedzić. Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() Nie wydaje mi się, bo po odejściu wód zmienia się ciśnienie w macicy, które wpływa na siłę skurczy i robią się one silniejsze i boleśniejsze. A tu już Sojka by drugi dzień chodziła z odchodzącymi wodami. Nieeee to tylko wilgoć w kroku zwykła mimo że upierdliwa. Ja teraz wróciłam z pracy i też gacie mokre, że wykręcać można. |
|||
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Zmykam do domu na obiadek, potem zakupy i spotkanie z koleżankami. Mam nadzieję, że jak zajrzę do Was wieczorem to przeczytam, że Konczi tuli swoją Duskę
![]() Do zobaczenia później. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Jeszcze nie ma wiesci. No nic. Teraz to wpadne za 5 godzin. To na pewno juz sie posypia gratulacje. Sandra kciuki trzymam. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to pewnie to pazdziernika nie urodze ![]() Po wczorajszych epizodach w toalecie jestem jakas rozdraniona. Ale mezus poprawil mi humorek i kupil mi ten puder jedwabny ktory GDA polecala. Mala rzecz a cieszy
|
|||||
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra laski, wiszę i wiszę odświeżam i odświeżam, Konczi pewnie dzielnie znosi wszystkie skurcze, to ja idem potańczyć z żelazkiem i zajrzę za godzin parę, może już nius będzie.
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tamllin kochana tutaj sprawa wygląda troszke inaczej, przy dziewczynkach przelezałam w szpitalu prawie tydzień z sączącymi się wodami, kiedyś już tu o tym wspominałam, no ale mam nadzieje że to jednak nie wody, bo wtedy jest bardzo duże ryzyko zakażenia wewnątrzmacicznego jeśli pęcherz płodowy ma jakieś przecieki a tego bym nie chciała. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Mam nadzieję że Konczi już po i sie nie meczy.. kurcze dała by znac nooo
|
|
#267 |
|
Konto usunięte
|
ja też czekam i czekam na info od konczi ale musze wyjsc z domu.mam nadzieje ze jak wroce to malutka już bedzie po tej stronie brzuszka
|
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę na obiad, wrócę po 15. To już będzie 12 godzin jak się Konczi do szpitala wybrała
|
#269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Huh nadrobiłam
jak mi Elena napisała esa że Konczi rodzi to o niczym innym nie myślałam tylko o wejściu na neta ![]() Cytat:
choć myślę że już urodziła ![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35862100]jeśli chodzi o płyny do higieny intymnej po porodzie to podobno wszystkie z wyciągiem z kory dębu są super.ja kupiłam ziaji[/QUOTE] ja mam akurat z Venus żel ale również z kory dębu ![]() Cytat:
zaciskam kciuki oczywiście i czekam na dobre wieści
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy normalnej, terminowej ciąży odejście wód wyzwala silniejsze skurcze, dlatego nawet w czasie porodu przy nie regularnej czynności skurczowej przebija się pęcherz. Konczi no daj jakiś znak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

kciuki za wizytę zaciśnięte. Nie stresuj się - zobaczysz, że wszystko będzie ok i spokojnie będziesz czekać na maleństwo w domu.

Jestem żonką 

klask i: