Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 13:05   #241
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Gdyby nie te drzwi balkonowe, które muszą sie dużo otworzyć, to mogłoby być większe łóżko
my dwa tyg po ślubie wzięliśmy się za remont dawnego pokoju męża z przeznaczeniem na sypialnię- łóżko oczywiście 160 cm nie wyobrażam sobie węższego- na poczatku spałam z nim na wersalce to chciałam zabic gada po każdej nocy- strasznie się rozpycha a teraz mamy luzu a luzu- czasami muszę go szukac po tym łóżku, żeby się przytulic

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
No to ja w zasadzie też Jakoś tak nie zajarzyłam, że to już mi startnął 6 miesiąc. Jakoś do tego piątego się przyzwyczaiłam Ale fakt jest taki, że u mnie też zaczął się 23 tydzień, a więc i 6 mies.
Mamy ten sam TP, powiedz mi a jakie TP wskazywało Ci usg jak robiłaś badania?? U mnie dwa razy pokazywało na końcówkę grudnia, a ostatnio na 2.01.
z wyliczen mojego gina wypada termin na 06,01 a z USG na 05,01 także róznicy prawie nie ma najważniejsze, żeby już po sylwestrze było
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:06   #242
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Znalazłam cos takiego. Nie znam się na tym, tzn nigdy nie kupowałam ocieplanych leginsów wiec niech sie wypowiedza doswiadczone dziewczyny. a myslę ze cena przyzwoita

http://moda.allegro.pl/ocieplane-leg...568278892.html
oo fajne te leginsy ciekawa tez jestem, ja kiedys kupilam ocieplane no co za dziadostwo, tak sie zmechaciły wrrrrr

Cytat:
Kurka, ja jeszcze NIC nie mam. Jak zacznę kupować to was zamęczę pytaniami
ja to samo, tragedia, czas zacząć szał zakupowy! haha

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
nieeeeee, to muszą być konkretnie ciążowe, żeby cię nie cisnęło w brzuszek... musi być specjalne miejsce na brzuszek
no i modelować to się będziemy po ciąży...bo jak widzę te są modelujące, więc zapewne niewiadomo jak ściskające brzuch i uda.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
jestem za, będzie lepsza orientacja w cenach
Myślałam nad tym, dziewczyny, jest lista sprzedających u mamuś na wątku październikowym i grudniowym, tak więc zaczerpnę może stamtąd tych sprzedawców? ostatnio patrzyłam niektórych i się wydawali ok.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć)
Ja legginsy jak już pisałam kupiłam na razie w Bershce normalne, spokojni wchodzę, są grubsze, miękkie i nic mnie nie ciśnie, są pod brzuchem. Potem pomyślę o typowo ciążowych jeszcze - trochę nie mam pojęcia jakto wtedy będzie z rozmiarami, bo ja póki co nigdzie nie tyję, tylko brzuszek sam mi rośnie.

Wolałabym raczek kupować rzeczy które wykorzystam też później, ale nie jestem w stanie przewidzieć czy to możliwe

Dziewczynki : Wy kiedyś podawałyście obwód brzucha mierzony na wysokości pępka - ile macie? Jestem ciekawa, jakbym porównała z moim)

Odnośnie listy sprzedawców - jestem ZA!
Najlepiej wypisać takich sprzedawców, którzy ogólnie rzeczy dzieciowe sprzedają, ubranka, akcesoria wszystkie itp
ja mam już w obwodzie brzuchola 73cm.

Bershka- uwielbiam ten sklep. widzialam cudowne leginsy aachhhhh mam ochotę je kupić. Ale nie wiem..

Ufff... wlasnie jestem po korkach;]
wiecie co mi się dzis zdarzyło?????? wymiotowałam!! ale czemu moze od witaminek, na pusto wziełam więc może dlatego.. tzn jadłam sniadanie ale o 7 rano a witaminy wzielam gdzies przed 11 wiec moze dlatego ze na gloda? ;]

jem ciasteczka bebe mniam, dzidzia chyba lubi bo się rusza

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:15   #243
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
oo fajne te leginsy ciekawa tez jestem, ja kiedys kupilam ocieplane no co za dziadostwo, tak sie zmechaciły wrrrrr

ja to samo, tragedia, czas zacząć szał zakupowy! haha

Myślałam nad tym, dziewczyny, jest lista sprzedających u mamuś na wątku październikowym i grudniowym, tak więc zaczerpnę może stamtąd tych sprzedawców? ostatnio patrzyłam niektórych i się wydawali ok.

ja mam już w obwodzie brzuchola 73cm.

Bershka- uwielbiam ten sklep. widzialam cudowne leginsy aachhhhh mam ochotę je kupić. Ale nie wiem..

Ufff... wlasnie jestem po korkach;]
wiecie co mi się dzis zdarzyło?????? wymiotowałam!! ale czemu moze od witaminek, na pusto wziełam więc może dlatego.. tzn jadłam sniadanie ale o 7 rano a witaminy wzielam gdzies przed 11 wiec moze dlatego ze na gloda? ;]

jem ciasteczka bebe mniam, dzidzia chyba lubi bo się rusza
Które legginsy, zarzucisz linkiem??
A co do wymiotów od witamin : możliwe, ja tak miałam na początku ciąży, okropne to było bo czułam przy okazji ich ohydny (!) smak;/
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:17   #244
mitabe
Rozeznanie

Byłam w lampku wracając ze spaceru i kupiłam luźniejszy płaszczyk, taki na teraz na chłodniejsze dni i ciepłą tunikę. Pani w sklepie zapytała się kiedy termin, jak powiedziałam, że w styczniu to aż oczami przewróciła " a ja myślałam, że to sam początek. Nie wiem czy się cieszyć, że jeszcze słabo widać po mnie ciążę czy nie. Koleżanka z którą się widziałam na plotach wczoraj wygląda tak mocno ciążowo (w ciąży dłużej o tydzień), a ja wyglądam jakbym miała oponkę i była zaniedbana ehh. Dylematy kobiety w ciąży nie ma co

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:19   #245
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Które legginsy, zarzucisz linkiem??
A co do wymiotów od witamin : możliwe, ja tak miałam na początku ciąży, okropne to było bo czułam przy okazji ich ohydny (!) smak;/
http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...2Bpunto%2Broma

lub te; http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...a%2Bz%2Bpluszu

achhh piękna jest ta sukienka http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...2Bpunto%2Broma <3

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-08-31 o 13:21
Stary 2012-08-31, 13:19   #246
Ewik86
Zakorzenienie

Wstawiam swój brzucholek 20 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20tc.jpg (65,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20 t.c.jpg (70,5 KB, 46 załadowań)

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:22   #247
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć)
Dziewczynki : Wy kiedyś podawałyście obwód brzucha mierzony na wysokości pępka - ile macie? Jestem ciekawa, jakbym porównała z moim)
Hmm, u mnie 96 cm - 22 tydzień

Cytat:
Odnośnie listy sprzedawców - jestem ZA!
Najlepiej wypisać takich sprzedawców, którzy ogólnie rzeczy dzieciowe sprzedają, ubranka, akcesoria wszystkie itp
O to właśnie mi chodzi

Cytat:

Szaja: podasz mi producentów tych smoczków fajnych różnych co pokazywałaś kiedyś? Z wzorkami, jeszcze Marsi dawała linka, ale ja sklerozę mam. Jak smoczek kupić, są oznakowane np "0 - 3" ????
To niech to bedzie pierwszy wpis na naszą nową listę

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 13:22   #248
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie męczy kochana codzienne ból głowy...i tak jem te apapy i rzadko kiedy co pomaga
a może jakieś inhalacje? np. solą fizjologiczną... jaki masz kaszel? mokry czy suchy?
Suchy... kupiłam sobie dziś cebule i zrobie syrop, chociaz smak lubie, to niecierpie jak wali w całym domu cebula potem

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
A pytałaś o ten syrop Prenalen??? Mówię Ci kochana, ja go brałam chyba w 8 tygodniu i baaaaaaardzo mi pomógł. To jest syrop dla kobiet w ciąży z malin i czosnku. Zastanów się, bo ja go przetestowałam i polecam. I wracaj bidulko do zdrowia.
A on jest na receptę??

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
To mnie uspokoiłaś trochę. Też mam 20 tydzień i czasem czuję tylko lekkie puknięcia. Mam nadzieję, że dzidzia wkrótce się rozkręci

Mam pytanie do dziewczyn, które oglądały film "Zakochani w Rzymie". Polecacie? Bo nie wiem czy iść na niego czy na "Pamięć absolutną".
Ja widziałam i polecam ! Jest mega smieszny przynajmniej dla mnie, Allen ma większa role w tym filmie niz w dotychczasowych i gra prześmiesznie

Ja dziś w tesco kupiłam przecenione ubranko moze potem cynkę fotkę

Ktoś tu pytał o zdjęcia ślubne, ja będę robic i myslałam tak w okolicach pażdziernika, ale jak mój brzuch dalej będzie mały no to później...

Ide wcinac croissanta z marmoladka
Stary 2012-08-31, 13:24   #249
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Tez o tym pomyslałam ale może lepiej się ich podpytac czy moznaby sobie zapozyczyc od nich takowa liste, co?
Lecę zobaczyc jak tam moje mielone

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:28   #250
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
o jaki malutki

Cytat:
Tez o tym pomyslałam ale może lepiej się ich podpytac czy moznaby sobie zapozyczyc od nich takowa liste, co?
Lecę zobaczyc jak tam moje mielone

Juz wkleiłam na pierwszą stronę, nie będę pytać bo same mamusie zapożyczyły od mamuś z 2011r. więc myśle że nie bedą się gniewać

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-31, 13:29   #251
mitabe
Rozeznanie

Taka lista to dobry pomysł. Wszystko w jednym miejscu przynajmniej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 13:32   #252
e_vel
Wtajemniczenie

Hej wczoraj padłam wieczorem jak niemowlak i spałam dziś z Niunią do 8.45... Już nie pamiętam kiedy tak długo spałyśmy. Zrobiłam już łazanki z pieczarkami i kapustką na obiadek, a teściowa ma mi dać uszka z barszczykiem uwielbiam

Jutro ma przyjść facet na pomiar okna - musimy przed zimą wymienić. Koszt ok 1050 zł za okno... masakra... Pieniądze i u mnie się rozchodzą jak świeże bułeczki...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:36   #253
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Suchy... kupiłam sobie dziś cebule i zrobie syrop, chociaz smak lubie, to niecierpie jak wali w całym domu cebula potem

A on jest na receptę??
Nie kochana, bez recepty go kupisz.

Cytat:
Fajny brzusio i faktycznie nieduży!!!
Stary 2012-08-31, 13:37   #254
mitabe
Rozeznanie

Idę trochę mieszkanko posprzątać , leń ze mnie dzisiaj straszny. Najgorsze, że nie mam pomysłu na obiad, jakoś nie chce mi się gotować tylko dla 1 osoby.

Stary 2012-08-31, 13:39   #255
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
o jaki malutki
Malutki? ooo a mi się wydaje taaaaki duży

Cytat:
Ja widziałam i polecam ! Jest mega smieszny przynajmniej dla mnie, Allen ma większa role w tym filmie niz w dotychczasowych i gra prześmiesznie
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Ide wcinac croissanta z marmoladka
Ja właśnie wcinam Michałki z biedronki

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Fajny brzusio i faktycznie nieduży!!!
To dobrze, że jeszcze nie jest zbyt duży i tak wygląda. Ja się cieszę, bo to lepiej na mój kręgosłup Dzięki

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:40   #256
e_vel
Wtajemniczenie

super sprawa z tymi linkami do sprzedających na All
Stary 2012-08-31, 13:40   #257
sylwietta1988
Zakorzenienie

pojadłam sobie własnie, mmmm........ duszona cebulka z wątróbką w sosie pieczeniowym ło matko, ruszyc się nie mogę a młodzież po porcji energii zaczęła buszowac po brzuszku, że hej

wieczorek mam dla siebie, planuję długą kąpiel i książkę w łózku
bo małżonek ma pożegnalną imprezę w pracy- odchodzi jego kierownik co jest doskonałą okazją do popijawy.. więc jak już się schlają to go odbiorę z punktu zbiórki a jutro będzie mi bardzo za to dziekował
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:43   #258
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny pisałam wcześniej o moim żołądku, wzięłam nospęi boli nadal do tego w podbrzuszu mnie kluje coś i brzuch twardy stan podgorączkowy do tego. Trochę zaczynam się martwić , myślicie że wziąć jeszcze jedną tabletke czy może coś innego?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:43   #259
e_vel
Wtajemniczenie

ja zamierzam kupić też taki łańcuszek do smoczka http://allegro.pl/lancuszek-zawieszk...548881255.html miałam taki przy Karince - ślicznie wygląda i nawet fajne zdjęcia z nim wychodziły Jedyny minus był taki, że jak zaczęła ćwiczyć dziąsełka to trochę zbrzydł :p
Stary 2012-08-31, 13:43   #260
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
my dwa tyg po ślubie wzięliśmy się za remont dawnego pokoju męża z przeznaczeniem na sypialnię- łóżko oczywiście 160 cm nie wyobrażam sobie węższego- na poczatku spałam z nim na wersalce to chciałam zabic gada po każdej nocy- strasznie się rozpycha a teraz mamy luzu a luzu- czasami muszę go szukac po tym łóżku, żeby się przytulic

z wyliczen mojego gina wypada termin na 06,01 a z USG na 05,01 także róznicy prawie nie ma najważniejsze, żeby już po sylwestrze było

o kurde...to dla mnie 160 wciąż jest za wąskie...
na następnym (już naszym mieszkaniu) na pewno kupię szersze
Stary 2012-08-31, 13:45   #261
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

Wczoraj zaczął się 18 tydzień ciąży, a ja nadal nie czuję konkretnych ruchów maleństwa. Takie pyknięcia, pstryknięcia tylko. Zaczynam się martwić.
Takie pyknięcia, pstryknięcia to właśnie początek. Nie martw się 18 tydz. to może być jeszcze wczas. Poczekaj cierpliwie do 20/21 tyg.

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Czesc,

Muszę się wyżalic dziewczyny, no jestem taka zła, że az chce mi sie płakac z bezsilnosci. Wczoraj dostałam skierowanie na badania okresowe, no wiec dziś udałam sie do przychodni bo jeszcze dzien wolny przed szkołą (byłam tam na 8.30). Do lekarza med. pracy kolejka prawie 30 osób, stałam 2 h żeby sie dowiedziec ze pani wiecej osób nie przyjmie (3 osoby razem ze mną juz sie nie załapały). Jedna kolejka olbrzymia była do wydawania kart a druga do tego lekarza. Nic nie załatwiłam Teraz jeszcze nie wiem jaki bede miec plan bo dopiero w poniedziałek bedzie wiadomo, a na pewno dnia wolnego na bad. nie dostane i ciekawe jak ja to załatwie, laryngolog tylko 2 dni w tygodniu
Stać 2 godziny w kolejce i nic nie załatwić to się nie dziwię, że jesteś wkurzona, tyle czasu stracić i nic. No ale tak czasem bywa.

Cytat:

Wczoraj wieczorem znowu postukałam w brzuch, Tż przyłożył rękę, czekamyy i pierwszy raz poczuł Maluszka Ale miał minę
Co do obwodu brzucha na wysokości pępka to ja sobie sprawdziłam tak z ciekawości. U mnie jest 82 cm (23 tydzień)

Cytat:

U mnie z wyliczeń według OM wypada na 6.01. ale usg różnie wskazuje, do tej pory dwa razy na końcówkę grudnia i raz na 2.01. Także ja coś czuję, że u mnie będzie przed sylwkiem. Mąż twierdzi, że pod choinkę.
Stary 2012-08-31, 13:46   #262
Debrah
Zakorzenienie

Te: http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...2Bpunto%2Broma właśnie wczoraj kupiłam. Spodobało mi się, że wyglądają tak solidnie, są grubsze, mięciutkie, takie "pluszowe" i mimo, że dobrze dopasowane to mają jakiś tam potencjał do rozciągania - w brzuch mnie nic nie cisnęło (wzięłam rozmiar S, a nie XS jak nosiłam przed ciążą, ale one są małe ogółnie), mam kolor wielbłądzi. Jeśli się sprawdzą - kupię drugie szare lub czarne, żeby mi do wszystkiego pasowały. Są lepsze od tych drugich bez zamków, bo tańsze i ciekawsze przez te skośne zameczki, bardzo mi się spodobały.
Sukienka też

Cytat:
Ale fajny!

Cytat:
Hmm, u mnie 96 cm - 22 tydzień
U mnie - zmierzyłam przed chwilą 80cm (tydzień 19 - to dużo???) - dużo na mnie bo ja chudzina i jak stoję w bieliźnie - mocno widać brzuszek/ Tak samo w obciślejszych rzeczach, sweterki itp maskują tak, że można nie zauważyć. Ale wczoraj na mieście byłam w Topie - i..widać.

Cytat:

A on jest na receptę??
Zapomniałam wczoraj o tym syropku! Na samym początku ciąży miałam mega kaszel i ogólnie byłam chora, ja poszłam na 1 wizytę do gin to od niej ten syropek dostałam, taką próbkę - pomogło! I nie jest na receptę.
Stary 2012-08-31, 13:47   #263
djerba
Wtajemniczenie

długo w takich legginsach nie pochodzisz...zaufaj mi..
no chyba, że chcesz latać z odsłoniętym brzuchem..a brzuch powiększy się jeszcze ohoho
jak dla mnie nie warto za taką cenę i na powiedzmy miesiąc....
Stary 2012-08-31, 13:48   #264
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zadzwoniłam do tej kobitki i ona będzie miała na pewno ocieplane legginsy pod koniec września..cena nie przekroczy 30zł
mówiła, że jakby się nas troszkę więcej zebrało to zrobi je wcześniej
co o tym myślicie?
O, super. Biorę 2 pary w rozmiarze M, kolor czarny.

Cytat:
Znalazłam cos takiego. Nie znam się na tym, tzn nigdy nie kupowałam ocieplanych leginsów wiec niech sie wypowiedza doswiadczone dziewczyny. a myslę ze cena przyzwoita

http://moda.allegro.pl/ocieplane-leg...568278892.html
Ja też się nad takimi zastanawiałam, bo są dość tanie, ale one będą cisnęły brzusia, więc nie ma sensu...

Cytat:
Cześć)
Ja legginsy jak już pisałam kupiłam na razie w Bershce normalne, spokojni wchodzę, są grubsze, miękkie i nic mnie nie ciśnie, są pod brzuchem. Potem pomyślę o typowo ciążowych jeszcze - trochę nie mam pojęcia jakto wtedy będzie z rozmiarami, bo ja póki co nigdzie nie tyję, tylko brzuszek sam mi rośnie.

Wolałabym raczek kupować rzeczy które wykorzystam też później, ale nie jestem w stanie przewidzieć czy to możliwe

Na później to na pewno będą Ci potrzebne typowo ciążowe, bo brzuszek będzie za duży do takich zwykłych, może i się zmieści w nie, ale będą cisnąć. Niestety, ale ciążowe spodnie podczas ciąży ( masło maślane) to akurat wydatek, którego nie unikniesz.
Co do brzucha, to ja mam 96cm w największym miejscu (nieco pod pępkiem).

Dziewczyny, dałam ten pierścionek do zmniejszenia, o którym wczoraj mówiłam. Kosztowało to 40zł, będę mogła go odebrać w poniedziałek. Pierścionek miał rozmiar 21, czyli prawie trafiłam (ale mierzyłam tylko linijką ). Na domiar wszystkiego, okazało się, że ja wcale nie noszę 11, tylko 8! Babka powiedziała, że mam paluszki jak jej wnusia.

Ps. Moje dziecię mnie kopię po całym brzuchu, ale jak kładę rękę, to cisza. Wredota jedna, chyba po mnie to ma.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-31 o 13:49
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:49   #265
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Idę trochę mieszkanko posprzątać , leń ze mnie dzisiaj straszny. Najgorsze, że nie mam pomysłu na obiad, jakoś nie chce mi się gotować tylko dla 1 osoby.
ja dziś placki ziemniaczane smażę
Stary 2012-08-31, 13:50   #266
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałam wcześniej o moim żołądku, wzięłam nospęi boli nadal do tego w podbrzuszu mnie kluje coś i brzuch twardy stan podgorączkowy do tego. Trochę zaczynam się martwić , myślicie że wziąć jeszcze jedną tabletke czy może coś innego?
Lenova : szczerze mówiąc przy takim zespole objawów + gorączka i brak reakcji na leki to ja bym pojechała na IP..
Jak z ruchami dziecka?
Stary 2012-08-31, 13:52   #267
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
pojadłam sobie własnie, mmmm........ duszona cebulka z wątróbką w sosie pieczeniowym ło matko, ruszyc się nie mogę a młodzież po porcji energii zaczęła buszowac po brzuszku, że hej

wieczorek mam dla siebie, planuję długą kąpiel i książkę w łózku
bo małżonek ma pożegnalną imprezę w pracy- odchodzi jego kierownik co jest doskonałą okazją do popijawy.. więc jak już się schlają to go odbiorę z punktu zbiórki a jutro będzie mi bardzo za to dziekował
A ja sobie dziś zjadłam żurek z ziemniakami i jajkiem. Zrobiłam jeszcze cukinie smażoną w bułce z ziemniaczkami z sałatką.
Teraz mam pełny brzusio. Teraz relaksik poobiedni Miałam w planie umyć okno w kuchni, bo już kiepsko wygląda, no ale pogoda się skiepsciła, rozpadało się, także odpuszczam okno Zatem zmiana planów, puszczę teraz maluszkowi jakąś muzyczkę, niech sobie chłopak posłucha

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hmm.. stan podgorączkowy i te bóle, powinnaś się chyba skontaktować ze swoim lekarzem.
Stary 2012-08-31, 13:54   #268
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
O, super. Biorę 2 pary w rozmiarze M, kolor czarny.

Ja też się nad takimi zastanawiałam, bo są dość tanie, ale one będą cisnęły brzusia, więc nie ma sensu...

Na później to na pewno będą Ci potrzebne typowo ciążowe, bo brzuszek będzie za duży do takich zwykłych, może i się zmieści w nie, ale będą cisnąć. Niestety, ale ciążowe spodnie podczas ciąży ( masło maślane) to akurat wydatek, którego nie unikniesz.
Co do brzucha, to ja mam 96cm w największym miejscu (nieco pod pępkiem).

Dziewczyny, dałam ten pierścionek do zmniejszenia, o którym wczoraj mówiłam. Kosztowało to 40zł, będę mogła go odebrać w poniedziałek. Pierścionek miał rozmiar 21, czyli prawie trafiłam (ale mierzyłam tylko linijką ). Na domiar wszystkiego, okazało się, że ja wcale nie noszę 11, tylko 8! Babka powiedziała, że mam paluszki jak jej wnusia.

Ps. Moje dziecię mnie kopię po całym brzuchu, ale jak kładę rękę, to cisza. Wredota jedna, chyba po mnie to ma.

Dokładnie...a brzuszka ściskać nie można..to też może dzidzi zaskodzić..

To wpisuję Cię na listę chcących ;]
Stary 2012-08-31, 13:56   #269
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
ja dziś placki ziemniaczane smażę

OOOO, a ja szukam w głowie pomysłu na tani obiad, bo do poniedziałku krucho z funduszami. No to będą placki.
Stary 2012-08-31, 13:58   #270
Debrah
Zakorzenienie

Na razie się nie deklaruję na liście chcących, potem się dopiszę, bo w ogóle nie wiem jaki rozmiar brać póki co. Ale będę pamiętać, dzięki za newsa, Djerba

Z tymi legginsami : jeśli faktycznie przestanę szybko chodzić w nich to mi zostaną na "po ciąży" najwyżej, są świetne.

Mam też ( z zeszłego sezonu) takie dzianinowe rajstopy jak z włóczki w paru kolorach - grube - nosiłam do swetrów i kozaków - ona mają "wysoki stan" i rozciągliwe, to mi się na pewno przyda w ciąży jesienią.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości