|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
nie wyobrażam sobie węższego- na poczatku spałam z nim na wersalce to chciałam zabic gada po każdej nocy- strasznie się rozpycha a teraz mamy luzu a luzu- czasami muszę go szukac po tym łóżku, żeby się przytulic ![]() Cytat:
najważniejsze, żeby już po sylwestrze było
|
||
|
|
|
#242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślałam nad tym, dziewczyny, jest lista sprzedających u mamuś na wątku październikowym i grudniowym, tak więc zaczerpnę może stamtąd tych sprzedawców? ostatnio patrzyłam niektórych i się wydawali ok. Cytat:
Bershka- uwielbiam ten sklep. widzialam cudowne leginsy aachhhhh mam ochotę je kupić. Ale nie wiem.. Ufff... wlasnie jestem po korkach;] wiecie co mi się dzis zdarzyło?????? wymiotowałam!! ale czemu moze od witaminek, na pusto wziełam więc może dlatego.. tzn jadłam sniadanie ale o 7 rano a witaminy wzielam gdzies przed 11 wiec moze dlatego ze na gloda? ;] jem ciasteczka bebe mniam, dzidzia chyba lubi bo się rusza
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wymiotów od witamin : możliwe, ja tak miałam na początku ciąży, okropne to było bo czułam przy okazji ich ohydny (!) smak;/ |
|
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
Byłam w lampku wracając ze spaceru i kupiłam luźniejszy płaszczyk, taki na teraz na chłodniejsze dni i ciepłą tunikę. Pani w sklepie zapytała się kiedy termin, jak powiedziałam, że w styczniu to aż oczami przewróciła " a ja myślałam, że to sam początek. Nie wiem czy się cieszyć, że jeszcze słabo widać po mnie ciążę czy nie. Koleżanka z którą się widziałam na plotach wczoraj wygląda tak mocno ciążowo (w ciąży dłużej o tydzień), a ja wyglądam jakbym miała oponkę i była zaniedbana ehh. Dylematy kobiety w ciąży nie ma co
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub te; http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...a%2Bz%2Bpluszu achhh piękna jest ta sukienka http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...2Bpunto%2Broma <3
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-08-31 o 13:21 |
|
|
|
|
#247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś w tesco kupiłam przecenione ubranko moze potem cynkę fotkę ![]() Ktoś tu pytał o zdjęcia ślubne, ja będę robic i myslałam tak w okolicach pażdziernika, ale jak mój brzuch dalej będzie mały no to później... Ide wcinac croissanta z marmoladka
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę zobaczyc jak tam moje mielone
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
o jaki malutki
Cytat:
Juz wkleiłam na pierwszą stronę, nie będę pytać bo same mamusie zapożyczyły od mamuś z 2011r. więc myśle że nie bedą się gniewać
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
Taka lista to dobry pomysł. Wszystko w jednym miejscu przynajmniej.
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
wczoraj padłam wieczorem jak niemowlak i spałam dziś z Niunią do 8.45... Już nie pamiętam kiedy tak długo spałyśmy. Zrobiłam już łazanki z pieczarkami i kapustką na obiadek, a teściowa ma mi dać uszka z barszczykiem ![]() Jutro ma przyjść facet na pomiar okna - musimy przed zimą wymienić. Koszt ok 1050 zł za okno... masakra... Pieniądze i u mnie się rozchodzą jak świeże bułeczki... |
|
|
|
#253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny brzusio i faktycznie nieduży!!!
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
Idę trochę mieszkanko posprzątać
, leń ze mnie dzisiaj straszny. Najgorsze, że nie mam pomysłu na obiad, jakoś nie chce mi się gotować tylko dla 1 osoby.
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Malutki? ooo a mi się wydaje taaaaki duży
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie wcinam Michałki z biedronki ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- To dobrze, że jeszcze nie jest zbyt duży i tak wygląda. Ja się cieszę, bo to lepiej na mój kręgosłup |
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
super sprawa z tymi linkami do sprzedających na All
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
pojadłam sobie własnie, mmmm........ duszona cebulka z wątróbką w sosie pieczeniowym
a młodzież po porcji energii zaczęła buszowac po brzuszku, że hej ![]() wieczorek mam dla siebie, planuję długą kąpiel i książkę w łózku ![]() bo małżonek ma pożegnalną imprezę w pracy- odchodzi jego kierownik co jest doskonałą okazją do popijawy.. więc jak już się schlają to go odbiorę z punktu zbiórki a jutro będzie mi bardzo za to dziekował |
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pisałam wcześniej o moim żołądku, wzięłam nospęi boli nadal do tego w podbrzuszu mnie kluje coś i brzuch twardy
stan podgorączkowy do tego. Trochę zaczynam się martwić , myślicie że wziąć jeszcze jedną tabletke czy może coś innego?
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zamierzam kupić też taki łańcuszek do smoczka http://allegro.pl/lancuszek-zawieszk...548881255.html miałam taki przy Karince - ślicznie wygląda i nawet fajne zdjęcia z nim wychodziły
Jedyny minus był taki, że jak zaczęła ćwiczyć dziąsełka to trochę zbrzydł :p
|
|
|
|
#260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurde...to dla mnie 160 wciąż jest za wąskie... ![]() na następnym (już naszym mieszkaniu) na pewno kupię szersze
|
|
|
|
|
#261 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
18 tydz. to może być jeszcze wczas. Poczekaj cierpliwie do 20/21 tyg.Cytat:
Cytat:
![]() U mnie z wyliczeń według OM wypada na 6.01. ale usg różnie wskazuje, do tej pory dwa razy na końcówkę grudnia i raz na 2.01. Także ja coś czuję, że u mnie będzie przed sylwkiem. Mąż twierdzi, że pod choinkę.
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka też ![]() Ale fajny! ![]() U mnie - zmierzyłam przed chwilą 80cm (tydzień 19 - to dużo???) - dużo na mnie bo ja chudzina i jak stoję w bieliźnie - mocno widać brzuszek/ Tak samo w obciślejszych rzeczach, sweterki itp maskują tak, że można nie zauważyć. Ale wczoraj na mieście byłam w Topie - i..widać. Zapomniałam wczoraj o tym syropku! Na samym początku ciąży miałam mega kaszel i ogólnie byłam chora, ja poszłam na 1 wizytę do gin to od niej ten syropek dostałam, taką próbkę - pomogło! I nie jest na receptę. |
|
|
|
|
#263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no chyba, że chcesz latać z odsłoniętym brzuchem..a brzuch powiększy się jeszcze ohoho jak dla mnie nie warto za taką cenę i na powiedzmy miesiąc.... |
|
|
|
|
#264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
masło maślane) to akurat wydatek, którego nie unikniesz.Co do brzucha, to ja mam 96cm w największym miejscu (nieco pod pępkiem). Dziewczyny, dałam ten pierścionek do zmniejszenia, o którym wczoraj mówiłam. Kosztowało to 40zł, będę mogła go odebrać w poniedziałek. Pierścionek miał rozmiar 21, czyli prawie trafiłam (ale mierzyłam tylko linijką ). Na domiar wszystkiego, okazało się, że ja wcale nie noszę 11, tylko 8! Babka powiedziała, że mam paluszki jak jej wnusia. ![]() Ps. Moje dziecię mnie kopię po całym brzuchu, ale jak kładę rękę, to cisza. Wredota jedna, chyba po mnie to ma.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-31 o 13:49 |
|||
|
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak z ruchami dziecka? |
|
|
|
|
#267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz mam pełny brzusio. Teraz relaksik poobiedni Miałam w planie umyć okno w kuchni, bo już kiepsko wygląda, no ale pogoda się skiepsciła, rozpadało się, także odpuszczam okno Zatem zmiana planów, puszczę teraz maluszkowi jakąś muzyczkę, niech sobie chłopak posłucha![]() Hmm.. stan podgorączkowy i te bóle, powinnaś się chyba skontaktować ze swoim lekarzem.
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie...a brzuszka ściskać nie można..to też może dzidzi zaskodzić.. To wpisuję Cię na listę chcących ;] |
|
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
OOOO, a ja szukam w głowie pomysłu na tani obiad, bo do poniedziałku krucho z funduszami. No to będą placki.
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie się nie deklaruję na liście chcących, potem się dopiszę, bo w ogóle nie wiem jaki rozmiar brać póki co. Ale będę pamiętać, dzięki za newsa, Djerba
![]() Z tymi legginsami : jeśli faktycznie przestanę szybko chodzić w nich to mi zostaną na "po ciąży" najwyżej, są świetne. Mam też ( z zeszłego sezonu) takie dzianinowe rajstopy jak z włóczki w paru kolorach - grube - nosiłam do swetrów i kozaków - ona mają "wysoki stan" i rozciągliwe, to mi się na pewno przyda w ciąży jesienią. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

nie wyobrażam sobie węższego- na poczatku spałam z nim na wersalce to chciałam zabic gada po każdej nocy- strasznie się rozpycha
a teraz mamy luzu a luzu- czasami muszę go szukac po tym łóżku, żeby się przytulic 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

moze od witaminek, na pusto wziełam więc może dlatego.. tzn jadłam sniadanie ale o 7 rano a witaminy wzielam gdzies przed 11 wiec moze dlatego ze na gloda? ;] 

stan podgorączkowy do tego. Trochę zaczynam się martwić , myślicie że wziąć jeszcze jedną tabletke czy może coś innego?