|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem spowrotem,eh te mdłe posty
![]() Teraz może uda mi się zjeść śniadanie ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- karolca,fajny tekst ![]() emigra,kołysanka śpiewana przez męża niezła
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamuśki
![]() chciałam Was wczoraj wieczorem nadrobić i napisać coś, ale niestety mi się to nie udało bo Madziulek już po 22 sie obudził z płaczem i nie mogła się uspokoić miała zamknięte oczy i płakała, tylko cyc ją uspokoił, jak chciałam go wymienić na smoczka to był ryk, w końcu położyłam ją do naszego łóżka i też się położyłam spać bo mąż w pracy był. Były jeszcze 2 pobudki i w sumie spałyśmy do 8. Teraz też śpi już od 1,5godz.No i sie obudziła a ja znowu nic nie zrobiłam
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak u mnie co chwilę słysze " Górniku jesteśmy z Tobą nie opuścimy Cie....." albo inne takie nawet tz poprosił mnie jak byłam w ciąży żebym zrobiła na szydełku kocyk w barwach górnika no i zrobiłam tylko gdzie on jest ???![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry ![]() U Nas chyba kolejne ząbki idą bo Oskar marudny. W nocy pobudka co 2 godz jestem mega nie wyspana. Ale dziąsełka nie zapuchniete ani nic no ale przy pierwszych ząbkach też nie były. Pogoda nawet taka sobie 16stopni bez słoneczka ale na szczęście nie pada. Spacerek zaliczyliśmy teraz udało mi się uspać i odłożyć Oskara do łóżeczka. Moi rodzice mają za niedługo 25lat po ślubie i z braćmi planujemy zrobić im romantyczną kolację w restauracji lepiej byłoby w domu bo to tak sami od serca , ale ja czasu nie mam bracia nie umieją dobrze gotować a moi rodzice dawno nie byli gdzieś sami więc taka inna odmiana ![]() Moniq za 5 miesięcy |
|
|
|
|
#247 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
dla Adasia,ale on dzielny!Masz mamusia powody do dumy,zuch chlopak Cytat:
![]() No wlasnie w tej ksiazeczce to bylo wszystko bez glutenu.Bylo,ze najpierw warzywa,owoce,polecaja BLW.Pozniej mieso i ryby gotowane +kaszki dla dzieci,moga byc te ryzowe wafelki pozniej i kukurydziane przekaski,od 6 miesiaca mozna zwykle mleko do gotowania uzywac,dawac jogurty zwykle,ale mleko od krowy do picia po pierwszym roku,tylko przetwory mozna od 6 miesiaca. A jesli chodzi o witaminy,to ja biore dla karmiacych Pregnacere breast-feeding.A witaminy zawsze bralam na okres jesienno-zimowo-wiosenny,latem z reguly nie bralam,bo jest tyle swiezych warzyw i owocow,ze mysle nie potrzebowalam.Ja polecam Bodymax,jak skoncze karmic to bede go brac,bo ma zen-szen,ktory na mnie swietnie dziala,na zmeczenie.Jak by cie interesowalo,to tu masz linka z eBaya,mysle,ze cena dobra,bo opakowanie na ponad pol roku starczy,tylko po 3 miesiacach trzeba przerwe zrobic na 2-4 tyg,zreszta tam jest napisane: http://www.ebay.co.uk/itm/BODYMAX-PL...item35bfa7ad23 Cytat:
Radek tez to spiewa ![]() Cytat:
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
natka biore tesame witaminy co Gosia.
Moniq najlepszego dla Wiktorka. nowaken calkiem dobry pomysl na nastepny tytul naszego watku ![]() u nas nocka ok, tz wrocil z londynu po 23,mi sie juz spac odechcialo bo wczesnie zasnelam i sie wyspalam widocznie. Hania dzis konczy pol roczku, dokladnie o 21:11 ![]() hmm czuje sie pominieta, bo firma pojechala na lunch pozegnalny menagera do pubu, nikt mnie zaprosil...ze niby co? na macierzynskim to nie dotyczy??...Hania bardzo lubi byc w kawiarniach, restauracjach i pubach....jest wtedy bardzo grzeczna....w zamian menager nie dostanie kartki na pozegnanie. |
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Ania właśnie zjadła marchewkę z ryżem chyba jej bardzo smakowała wciągnęła pół słoiczka
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Melduję się dopiero w nowym wątku Nie nadążam ostatnio za wami ![]() karolca Ewelinka jest super. Widziałam filmik Ciekawe kiedy moja tak będzie
|
|
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken,to fajnie że smakowała marchew z ryżem.Z tego co pamiętma,mojemu też smakowało.
Moniuza pół roczku To niemiłe,że firma cię pomineła. pala:Zjadłam śniadanie,mały śpi.No,ale lekki hałas a ten oczy otwiera. ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- desiu88,dzielny Adaś
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Łyse mamy, łyse dzieci a nam leci kwartał trzeci :P
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
no to piszmy szybciej bo nowy tytuł już jest |
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Ja ciagle spiewam "Ciągną, ciągną sanie, góralskie koniki Hej ...."
Moja mama kupiła jakąs dzieciową gazete z płytą dla dzieci ale są takie aranżacje, że zostanę przy Polskim Radiu nie da sie tego sluchac.
Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-09-14 o 14:05 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego Antka to pieśni kościelne usypiały |
|
|
|
|
#257 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mąż wziął na mecz zamiast szalika i nim wymachiwałCytat:
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie tabletek |
|||
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
podoba mi się ![]() mnie też lecą włosy na potęgę ale nowa grzywka już rośnie taki małe firanki mi nad czołem widac Dermena widocznie pomaga![]() Cytat:
nie chyba raczej nie ma dwa szaiki a na mecze odkąd sie Filip urodził chodzi do salonu włącza cyfrę i ogląda
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Usłyszane w radiu:
Jak się nazywa ulubiony aktor Bin Ladena? Zamachowski |
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Cziqua, też mam dermenę. Żel dpo wcierania w skórę głowy.
zamachowski, dobre
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale w sumie to wypraszam sobie, Viki jest slicznie zarosnieta ![]() O sobie sie nie wypowiem
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
umiem sam trzymać butelkę
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania tez nie jest łysa ma włoski delikatne![]() Byłam na mailu super zdjęcia |
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej nie bylo tego rytualu ''kapiel, spanko'' wiec uparcie codziennie zaczelam to powtarzac - najpierw kaszka, pozniej kapiel i odrazu po ubraniu po kapieli ladowala w lozeczku, wyszalala sie tam jeszcze (bywalo ze zwyczajnie spac jej sie jeszcze nie chcialo) wypiszczala, czasem plakala to wtedy ja uspokajalam, najpierw poklepywaniem cicho-sza a pozniej podnosilam na rece, jak sie uspokajala to kladlam, glaskalam po policzku, przyslanialam oczy dlonia (ona z reszta czesto sama sobie nakladala moja dlon na oczy jak byla spiaca), spiewalam cicho kolysanke badz tylko szuszalam... trwalo to jakis czas, moze kolo tygodnia, dwoch dopoki nie przyzwyczaila sie do rytualu... na poczatku zasypianie trwalo nawet i 2h z wielkimi placzami, ciaglym podnoszeniem, kladzeniem i od nowa placzem... teraz usypia w 30 minut, obojetnie czy nie spala przed tem 3-4 h czy godzine... Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
ucielam sobie drzemke z Hania - bo tak mnie umeczyla ze myslalam ze padne,ona nadal spi...juz 2,5h..to chyba o 18 dzis nie zasnie.na spacer nie poszlysmy dzis bo wieje strasznie a tu wszedzie drzewa (ostatnio jak byl duzy wiatr to sie drzewo zawalilo na drodze ktora zawsze chodzimy) wiec wole nie ryzykowac. dawno juz w dzien nie spalam..ale troche zmulona jestem teraz
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wybaczcie, nadrobiłam ale jestem dziś tak padnięta, że niczego od siebie więcej nie napiszę. Może wieczorem...
|
#269 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
sie nalezy.Wiki tez bardzo lubila,najbardziej koledy.A jak miala jakies 2 i pol roku to zaczela je spiewac i tak na lata jej zostalo,nie wazne czy zima czy lato ona np szla chodnikiem i spiewala Przybiezeli do Betlejem
|
|
#270 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cieszę się, że umiemy się smiać z braku owłosienia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

miała zamknięte oczy i płakała, tylko cyc ją uspokoił, jak chciałam go wymienić na smoczka to był ryk, w końcu położyłam ją do naszego łóżka i też się położyłam spać bo mąż w pracy był. Były jeszcze 2 pobudki i w sumie spałyśmy do 8. Teraz też śpi już od 1,5godz.

niezla kolysanke Julci strzelil co? 

dla Adasia,ale on dzielny!Masz mamusia powody do dumy,zuch chlopak