Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 12:32   #241
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Aha za 1h 25m konczmy 5 miesiecy
za 5 miesięcy

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:38   #242
Karinio
Zakorzenienie

Jestem spowrotem,eh te mdłe posty
Teraz może uda mi się zjeść śniadanie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

karolca,fajny tekst
emigra,kołysanka śpiewana przez męża niezła
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:39   #243
natkulec
Zadomowienie

Witam nowe mamuśki

chciałam Was wczoraj wieczorem nadrobić i napisać coś, ale niestety mi się to nie udało bo Madziulek już po 22 sie obudził z płaczem i nie mogła się uspokoić miała zamknięte oczy i płakała, tylko cyc ją uspokoił, jak chciałam go wymienić na smoczka to był ryk, w końcu położyłam ją do naszego łóżka i też się położyłam spać bo mąż w pracy był. Były jeszcze 2 pobudki i w sumie spałyśmy do 8. Teraz też śpi już od 1,5godz.
No i sie obudziła a ja znowu nic nie zrobiłam
Stary 2012-09-14, 12:50   #244
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elizzka Pokaż wiadomość
Emigra, moja niunia w ogóle nie zasypia na rękach, ale na początku jak się urodziła to nie bylo innej opcji. Im starsza tym mniej tego potrzebowała, teraz ją karminy po 20-stej i odkładamy do łóżeczka. I śpi Raz od razu, innym razem potrzebuje więcej czasu.

Co do kołysanek to nawet nie powiem co tatuś mojej śpiewa
Przyspiewki jakies durne i kibicowskie

tak jak u mnie co chwilę słysze " Górniku jesteśmy z Tobą nie opuścimy Cie....." albo inne takie nawet tz poprosił mnie jak byłam w ciąży żebym zrobiła na szydełku kocyk w barwach górnika no i zrobiłam tylko gdzie on jest ???

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:55   #245
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
tak jak u mnie co chwilę słysze " Górniku jesteśmy z Tobą nie opuścimy Cie....." albo inne takie nawet tz poprosił mnie jak byłam w ciąży żebym zrobiła na szydełku kocyk w barwach górnika no i zrobiłam tylko gdzie on jest ???
A ja ostatnio widziałam wózek w barwach Lecha Poznań czyli biało niebieski a na samym przodzie było napisane KKS Lech

Stary 2012-09-14, 13:17   #246
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ksiazka T.Hogg jest o rozwiazywaniu problemow wychowawczych, a jak ktos ni widzi problemu w usypianiu tak czy tak to po co sie meczyc? Mi bylo zle jak moj maz nauczyl Julke zasypiania na rekach i ja tego oduczylam, teraz ladnie zasypia w lozeczku, potrzebna jej moja obecnosc, ale ja lubie przy niej siedziec i spelniac role podawacza smoczka czasami biore ja nad ranem do siebie do lozka, bo tez to lubie, nie robie tego zawsze i nie pokazuje ze to jej miejsce do spania zawsze bylam przeciwna spaniu niemowlecia z rodzicami, w ciazy (jak to Desia juz wspomniala ) upieralam sie ze dzieciaka do lozka nie wpuszcze ale lenistwo i wygoda wygraly i czasem zamiast siegac do lozeczka co 5 min biore ja do siebie i wtedy spi mocniej i dluzej zastrzegalam sie tez ze bede chciala zeby moje dziecko spalo w lozeczku i tak tez jest - Julcia jest nauczona ze spanie odbywa sie przede wszystkim w jej lozeczku, a lozko rodzicow jest od czasu do czasu i oby tak zostalo, bo nie chcialabym miec kiedys problemu, jak meza ciotka ze ich corka spi z nimi a ma 6 lat ... ma dostawione swoje lozko do ich lozka i inaczej nie zasnie jak tylko u rodzicow.... i gdzie pozycie malzenskie wtedy?

A w ogole chcialam Wam sprzedac dobra wiadomosc pamietacie jak rok temu moja ex szefowa stracila dzieciatko w 25/26 tc? Teraz jest znowu w ciazy leci jej 21 tydzien i poki co wszystko w porzadku, tylko musi codziennie wstrzykiwac heparyne

A z zabawnych rzeczy to ostatnio wieczorem wykapalam Julke i polozylam ja juz na przewijaku i zaczelam nucic jej kolysanke, przychodzi moj maz zeby wylaczyc komputer i sobie zaczyna spiewac ''zabilem byka, co to byl za byk, krew z niego sika, siku siku sik'' niezla kolysanke Julci strzelil co?
A jak ją oduczyłaś?? Ja się staram i nic ;/ Oskar przy kolkach nauczył się zasypiać na rękach..

świetna kołysanka

Dobry
U Nas chyba kolejne ząbki idą bo Oskar marudny. W nocy pobudka co 2 godz jestem mega nie wyspana. Ale dziąsełka nie zapuchniete ani nic no ale przy pierwszych ząbkach też nie były.

Pogoda nawet taka sobie 16stopni bez słoneczka ale na szczęście nie pada. Spacerek zaliczyliśmy teraz udało mi się uspać i odłożyć Oskara do łóżeczka.

Moi rodzice mają za niedługo 25lat po ślubie i z braćmi planujemy zrobić im romantyczną kolację w restauracji lepiej byłoby w domu bo to tak sami od serca , ale ja czasu nie mam bracia nie umieją dobrze gotować a moi rodzice dawno nie byli gdzieś sami więc taka inna odmiana

Moniq za 5 miesięcy
Stary 2012-09-14, 13:26   #247
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Adasia wczoraj w szkole uzadlila pszczola
Ale moj dzielny maly chlopiec pierwsze co to wyciagnal sobie sam zadlo (mowi ze wystawalo) coby za duzo jadu nie przeniknelo do organizmu
Potem poszedl powiedziec Pani, dala mu wacik z octem i przytulila bo sie z tego wszystkiego poplakal
No ale wieczorem nawet zaczerwienione nie bylo, wiec chyba faktycznie nie dostalo mu sie tego jadu
No ale jestem z niego dumna
dla Adasia,ale on dzielny!Masz mamusia powody do dumy,zuch chlopak

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
gosia u nas tez 2 karmienia w nocy, budzi sie maly 3-4 ale daje mu smoka zamiast butli wiec mam nadzieje ze dojdziemy niedlugo do jednego karmienia
Mi to w sumie jakos mega nie przeszkadza- jedno-dwa karmienia to jest OK.W nocy przynajmniej jak karmie to je spokojne,a nie jak w dzien,ze ciagnie mi cycka na wszystkie strony,szczypie,kopie przy tym i gryzie dziaslami

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Oni tutaj chyba normalnie wprowadzają, tak jak wszystkie pokarmy.

No wlasnie w tej ksiazeczce to bylo wszystko bez glutenu.Bylo,ze najpierw warzywa,owoce,polecaja BLW.Pozniej mieso i ryby gotowane +kaszki dla dzieci,moga byc te ryzowe wafelki pozniej i kukurydziane przekaski,od 6 miesiaca mozna zwykle mleko do gotowania uzywac,dawac jogurty zwykle,ale mleko od krowy do picia po pierwszym roku,tylko przetwory mozna od 6 miesiaca.

A jesli chodzi o witaminy,to ja biore dla karmiacych Pregnacere breast-feeding.A witaminy zawsze bralam na okres jesienno-zimowo-wiosenny,latem z reguly nie bralam,bo jest tyle swiezych warzyw i owocow,ze mysle nie potrzebowalam.Ja polecam Bodymax,jak skoncze karmic to bede go brac,bo ma zen-szen,ktory na mnie swietnie dziala,na zmeczenie.Jak by cie interesowalo,to tu masz linka z eBaya,mysle,ze cena dobra,bo opakowanie na ponad pol roku starczy,tylko po 3 miesiacach trzeba przerwe zrobic na 2-4 tyg,zreszta tam jest napisane:

http://www.ebay.co.uk/itm/BODYMAX-PL...item35bfa7ad23

Cytat:

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A w ogole chcialam Wam sprzedac dobra wiadomosc pamietacie jak rok temu moja ex szefowa stracila dzieciatko w 25/26 tc? Teraz jest znowu w ciazy leci jej 21 tydzien i poki co wszystko w porzadku, tylko musi codziennie wstrzykiwac heparyne

A z zabawnych rzeczy to ostatnio wieczorem wykapalam Julke i polozylam ja juz na przewijaku i zaczelam nucic jej kolysanke, przychodzi moj maz zeby wylaczyc komputer i sobie zaczyna spiewac ''zabilem byka, co to byl za byk, krew z niego sika, siku siku sik'' niezla kolysanke Julci strzelil co?
No to swietna wiadomosc

Radek tez to spiewa

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A ja ostatnio widziałam wózek w barwach Lecha Poznań czyli biało niebieski a na samym przodzie było napisane KKS Lech
Bylam kiedys w sklepie Lecha,ale tam cudenka dla dzieci maja w klubowych barwach
Stary 2012-09-14, 13:39   #248
MoniaHan
Wtajemniczenie

natka biore tesame witaminy co Gosia.
Moniq najlepszego dla Wiktorka.
nowaken calkiem dobry pomysl na nastepny tytul naszego watku

u nas nocka ok, tz wrocil z londynu po 23,mi sie juz spac odechcialo bo wczesnie zasnelam i sie wyspalam widocznie.
Hania dzis konczy pol roczku, dokladnie o 21:11

hmm czuje sie pominieta, bo firma pojechala na lunch pozegnalny menagera do pubu, nikt mnie zaprosil...ze niby co? na macierzynskim to nie dotyczy??...Hania bardzo lubi byc w kawiarniach, restauracjach i pubach....jest wtedy bardzo grzeczna....w zamian menager nie dostanie kartki na pozegnanie.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:42   #249
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ania właśnie zjadła marchewkę z ryżem chyba jej bardzo smakowała wciągnęła pół słoiczka

Stary 2012-09-14, 13:44   #250
joanaros
Zakorzenienie

Doberek
Melduję się dopiero w nowym wątku Nie nadążam ostatnio za wami

karolca Ewelinka jest super. Widziałam filmik Ciekawe kiedy moja tak będzie
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:48   #251
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A jak ją oduczyłaś?? Ja się staram i nic ;/ Oskar przy kolkach nauczył się zasypiać na rękach..

świetna kołysanka

Dobry
U Nas chyba kolejne ząbki idą bo Oskar marudny. W nocy pobudka co 2 godz jestem mega nie wyspana. Ale dziąsełka nie zapuchniete ani nic no ale przy pierwszych ząbkach też nie były.

Pogoda nawet taka sobie 16stopni bez słoneczka ale na szczęście nie pada. Spacerek zaliczyliśmy teraz udało mi się uspać i odłożyć Oskara do łóżeczka.

Moi rodzice mają za niedługo 25lat po ślubie i z braćmi planujemy zrobić im romantyczną kolację w restauracji lepiej byłoby w domu bo to tak sami od serca , ale ja czasu nie mam bracia nie umieją dobrze gotować a moi rodzice dawno nie byli gdzieś sami więc taka inna odmiana

Moniq za 5 miesięcy
Ale masz młodych rodziców stażem moi mieli 38 rocznicę w sierpniu

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

u nas nocka ok, tz wrocil z londynu po 23,mi sie juz spac odechcialo bo wczesnie zasnelam i sie wyspalam widocznie.

hmm czuje sie pominieta, bo firma pojechala na lunch pozegnalny menagera do pubu, nikt mnie zaprosil...ze niby co? na macierzynskim to nie dotyczy??...Hania bardzo lubi byc w kawiarniach, restauracjach i pubach....jest wtedy bardzo grzeczna....w zamian menager nie dostanie kartki na pozegnanie.
Ja na pewno będę łysa do następnego wątku mam włosy krótkie ale takie juz do podcięcia ale boję się iść do fryzjera bo jak mi zetnie to będę miała prześwity

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 13:51   #252
Karinio
Zakorzenienie

nowaken,to fajnie że smakowała marchew z ryżem.Z tego co pamiętma,mojemu też smakowało.

Moniuza pół roczku To niemiłe,że firma cię pomineła. pala:

Zjadłam śniadanie,mały śpi.No,ale lekki hałas a ten oczy otwiera.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

desiu88,dzielny Adaś
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:59   #253
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
To nie będziesz sama kolejny wątek będzie miał w tytule łyse mamy
Łyse mamy, łyse dzieci a nam leci kwartał trzeci :P
Stary 2012-09-14, 14:01   #254
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
no to piszmy szybciej bo nowy tytuł już jest

Stary 2012-09-14, 14:03   #255
MoniqW
Raczkowanie

Ja ciagle spiewam "Ciągną, ciągną sanie, góralskie koniki Hej ...."
Moja mama kupiła jakąs dzieciową gazete z płytą dla dzieci ale są takie aranżacje, że zostanę przy Polskim Radiu nie da sie tego sluchac.

Edytowane przez MoniqW
Czas edycji: 2012-09-14 o 14:05
MoniqW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 14:05   #256
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ja ciagle spiewam "Ciągną, ciągną sanie, góralskie koniki Hej ...."
Moja mam kupiła jakąs dzieciową gazete z płytą dla dzieci ale są takie aranżacje, że zostanę przy Polskim Radiu nie da sie tego sluchac.

Mojego Antka to pieśni kościelne usypiały

Stary 2012-09-14, 14:14   #257
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Tia dopiero się zacznie u mojej mamy jest istna wystawa ziem odzyskanych oj będzie miał Wiktor czym się bawić

Dziękuję, też kocham takie klimaty tylko drogi sa tak rzjezdzone przez traktory ze czasami z wozkiem ciezko przejsc, miejscowe mamy jezdza sfaltem ale dla mnie to zadna frajda, pozatym jest tak wasko, ledwo sie samochody miajaj i troche strach tak spacerowac droga.

Musisz wysłać Karolce prośbę na priva

U nas niby napiecie jest ok i widze poprawe (nam zaleciła dokladnie to samo bylam ostatnio na szczepieniach i tam niewiele starsza dziewczynka obrocila sie na przewijaku w takim tempie, doslownie 2 sekundy to nie trwalo ze postanowilam sie spytac czy to juz czas czy spokojnie nie ma sie co spieszyc.

Nam pedistra kazała zacząć wprowadzać, niby jakieś nowe wskazania pediatryczne mowia o powolnym wprowadzaniu juz od 4 miesiaca przy dzieciach karmionych piersia. Ja sie chcialam wstzrymac bo TZ mial jako dziecko (chyba w 4 roku mu przeszlo) nietolerancje glutenu ale lekarz stwierdzil, ze tym bardziej trzeba powolutku zaczynac. Pisza ze nalezy wprowadzac po 2-3 g kaszki manny na 100 ml posilku. Duża łyzka to 12g więc jak gotuje na 3 dni dorzucam do zupki łyżkę manny.

Ja łykam femibion bo nie jest drogi i magnez. Włosy wypadaja mi garsciami wiem, ze to normalne ale wciaz sie dziwie skad ja mma jeszcze wlosy na glowie.

z okazji 5 miesięcy. Dziękuje za odpowiedź odnośnie tabletek.
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja pamiętam jak mówiłaś że robisz ten koc. mąż wziął na mecz zamiast szalika i nim wymachiwał
Cytat:

Cytat:

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie tabletek

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:29   #258
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

podoba mi się

mnie też lecą włosy na potęgę ale nowa grzywka już rośnie taki małe firanki mi nad czołem widac Dermena widocznie pomaga
Cytat:
z okazji 5 miesięcy. Dziękuje za odpowiedź odnośnie tabletek.

ja pamiętam jak mówiłaś że robisz ten koc. mąż wziął na mecz zamiast szalika i nim wymachiwał

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie tabletek
a może może nie chyba raczej nie ma dwa szaiki a na mecze odkąd sie Filip urodził chodzi do salonu włącza cyfrę i ogląda

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:31   #259
88natka
Zadomowienie

Usłyszane w radiu:
Jak się nazywa ulubiony aktor Bin Ladena?
Zamachowski

niespodzianka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 14:39   #260
elizzka
Raczkowanie

GG do elizzka

Cziqua, też mam dermenę. Żel dpo wcierania w skórę głowy.

zamachowski, dobre
Stary 2012-09-14, 14:57   #261
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Usłyszane w radiu:
Zamachowski

Stary 2012-09-14, 15:44   #262
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

To bardzo nieladnie!
Cytat:
Ania właśnie zjadła marchewkę z ryżem chyba jej bardzo smakowała wciągnęła pół słoiczka
Marchewkowa z ryzem? To Viki ulubiony sloiczek jak narazie
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
nowaken,to fajnie że smakowała marchew z ryżem.Z tego co pamiętma,mojemu też smakowało.

Moniuza pół roczku To niemiłe,że firma cię pomineła. pala:

Zjadłam śniadanie,mały śpi.No,ale lekki hałas a ten oczy otwiera.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

desiu88,dzielny Adaś
Dziekuje!
Cytat:

Ale w sumie to wypraszam sobie, Viki jest slicznie zarosnieta
O sobie sie nie wypowiem

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 15:46   #263
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

umiem sam trzymać butelkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01114.jpg (40,8 KB, 20 załadowań)
Stary 2012-09-14, 15:47   #264
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
To bardzo nieladnie!

Marchewkowa z ryzem? To Viki ulubiony sloiczek jak narazie

Dziekuje!

Ale w sumie to wypraszam sobie, Viki jest slicznie zarosnieta
O sobie sie nie wypowiem
Ania tylko marchewkę z dodatkami samej nie lubi Ania tez nie jest łysa ma włoski delikatne

Byłam na mailu super zdjęcia

Stary 2012-09-14, 16:39   #265
88natka
Zadomowienie

Cytat:
dla Wiktorka.

niespodzianka
Stary 2012-09-14, 16:47   #266
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem jak to dokladnie bylo, po prostu zaczelam ja klasc do lozeczka wczesniej nie bylo tego rytualu ''kapiel, spanko'' wiec uparcie codziennie zaczelam to powtarzac - najpierw kaszka, pozniej kapiel i odrazu po ubraniu po kapieli ladowala w lozeczku, wyszalala sie tam jeszcze (bywalo ze zwyczajnie spac jej sie jeszcze nie chcialo) wypiszczala, czasem plakala to wtedy ja uspokajalam, najpierw poklepywaniem cicho-sza a pozniej podnosilam na rece, jak sie uspokajala to kladlam, glaskalam po policzku, przyslanialam oczy dlonia (ona z reszta czesto sama sobie nakladala moja dlon na oczy jak byla spiaca), spiewalam cicho kolysanke badz tylko szuszalam... trwalo to jakis czas, moze kolo tygodnia, dwoch dopoki nie przyzwyczaila sie do rytualu... na poczatku zasypianie trwalo nawet i 2h z wielkimi placzami, ciaglym podnoszeniem, kladzeniem i od nowa placzem... teraz usypia w 30 minut, obojetnie czy nie spala przed tem 3-4 h czy godzine...
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
dla Adasia,ale on dzielny!Masz mamusia powody do dumy,zuch chlopak

Mi to w sumie jakos mega nie przeszkadza- jedno-dwa karmienia to jest OK.W nocy przynajmniej jak karmie to je spokojne,a nie jak w dzien,ze ciagnie mi cycka na wszystkie strony,szczypie,kopie przy tym i gryzie dziaslami

No wlasnie w tej ksiazeczce to bylo wszystko bez glutenu.Bylo,ze najpierw warzywa,owoce,polecaja BLW.Pozniej mieso i ryby gotowane +kaszki dla dzieci,moga byc te ryzowe wafelki pozniej i kukurydziane przekaski,od 6 miesiaca mozna zwykle mleko do gotowania uzywac,dawac jogurty zwykle,ale mleko od krowy do picia po pierwszym roku,tylko przetwory mozna od 6 miesiaca.

A jesli chodzi o witaminy,to ja biore dla karmiacych Pregnacere breast-feeding.A witaminy zawsze bralam na okres jesienno-zimowo-wiosenny,latem z reguly nie bralam,bo jest tyle swiezych warzyw i owocow,ze mysle nie potrzebowalam.Ja polecam Bodymax,jak skoncze karmic to bede go brac,bo ma zen-szen,ktory na mnie swietnie dziala,na zmeczenie.Jak by cie interesowalo,to tu masz linka z eBaya,mysle,ze cena dobra,bo opakowanie na ponad pol roku starczy,tylko po 3 miesiacach trzeba przerwe zrobic na 2-4 tyg,zreszta tam jest napisane:

http://www.ebay.co.uk/itm/BODYMAX-PL...item35bfa7ad23

No to swietna wiadomosc

Radek tez to spiewa

Bylam kiedys w sklepie Lecha,ale tam cudenka dla dzieci maja w klubowych barwach
dogadaliby sie nasi tz - ci
Cytat:

Cytat:
Usłyszane w radiu:
Zamachowski
omg
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 17:04   #267
MoniaHan
Wtajemniczenie

ucielam sobie drzemke z Hania - bo tak mnie umeczyla ze myslalam ze padne,ona nadal spi...juz 2,5h..to chyba o 18 dzis nie zasnie.na spacer nie poszlysmy dzis bo wieje strasznie a tu wszedzie drzewa (ostatnio jak byl duzy wiatr to sie drzewo zawalilo na drodze ktora zawsze chodzimy) wiec wole nie ryzykowac. dawno juz w dzien nie spalam..ale troche zmulona jestem teraz

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 17:55   #268
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Wybaczcie, nadrobiłam ale jestem dziś tak padnięta, że niczego od siebie więcej nie napiszę. Może wieczorem...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 18:02   #269
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Nie ladnie. sie nalezy.

Cytat:
Mojego Antka to pieśni kościelne usypiały
Wiki tez bardzo lubila,najbardziej koledy.A jak miala jakies 2 i pol roku to zaczela je spiewac i tak na lata jej zostalo,nie wazne czy zima czy lato ona np szla chodnikiem i spiewala Przybiezeli do Betlejem
Stary 2012-09-14, 18:11   #270
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Usłyszane w radiu:
Zamachowski

Cieszę się, że umiemy się smiać z braku owłosienia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości