Ile 'psików' i gdzie, czyli o testowaniu i noszeniu perfum - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-21, 23:52   #241
kroliczek190
Zadomowienie

Dot.: Ile 'psików' i gdzie, czyli o testowaniu i noszeniu perfum

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
hmm dziewczyny, bez urazy ale zastanawiam się czy bierzecie pod uwagę to, że waszego entuzjazmu mogą nie podzielać osoby obok was w zatłoczonym tramwaju, kolejce do kasy w sklepie?
Jeśli chodzi o "słabizny" typu Puma czy Lacoste - nie ma szans żeby się ktoś udusił!

Of course Alienem czy Poison nie zlałabym się nigdy - po jednym psiku za uszami wystarcza mi spokojnie by delikatnie (lecz mocno) pachnieć przez cały dzień.

Ale moja ulubiona i chwalona Puma Create na przykład - 4 psiki? W życiu! Nawet jak napryskam tych psików 10, otoczenie ledwo co czuje - dopiero gdy się poruszę, nieraz ktoś się zaciąga z lubością i mówi że WŁAŚNIE WYCZUŁ czarowną mgiełkę czegoś tak ładnego...

Dawno temu używałam namiętnie różnych specyfików Oriflame i Yves Rocher - zapachy tak ulotne, że nieźle musiałam się "zlać" żeby był jakikolwiek efekt... Dla porównania dodam, że różne Diory (na czele z J`adore i Dolce Vita) trzymały się na mnie mocarnie, więc musiałam dawkować je niezwykle oszczędnie by był efekt subtelnego zapachu.

Perfumy są potwornie drogie i gdybym miała używać ich niewyczuwalnie dla innych, byłoby to marnotrawieniem kasy. Jaki sens wydać 200 zł po to by jedynie mieć świadomość że coś tam mam na sobie?

W zamierzchłych czasach miałam pierwsze Chanel 5 - tak się nad tym trzęsłam że otoczenie nie czuło nic a mąż w końcu skomentował że na cholerę taki wydatek skoro nic nie czuć
Po latach, gdy Chanel nie było już tak drogie w stosunku do zarobków, spryskiwałam się bez zbytniej oszczędności - 6-8 psików. Otoczenie często zauważało piękny delikatny zapach...

Jak mówiłam - wyjątek robię z kimś w aucie - tu nawet słabymi wodami spryskuję się minimalnie
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 00:02   #242
trihomonas
Zadomowienie

U mnie roznie to bywa-zalezy na ile psikow mam akurat ochote
Niedawno spryskalam sie obficie do pracy perfumami Alien nie liczylam dokladnie psikow ale bylo ich wiecej niz 10
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 00:26   #243
kroliczek190
Zadomowienie

A propos Aliena, to jego niezwykłe piękno doceniłam dopiero niedawno - mało które perfumy tak cudownie przepoczwarzają się na skórze, od czasu do czasu tworząc absolutnie magiczną "ścianę" zapachu na ułamek sekundy - dla mnie to coś czego nie da się opisać słowami - po prostu czarodziejski zapach...

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2009-12-22 o 00:27
Stary 2009-12-22, 07:32   #244
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Używam sporych ilości perfum - do testów i do noszenia dla siebie.
2-3 "psików" w ogóle nie biorę pod uwagę, bo musiałabym co 2 godziny je poprawiać

Lubię intensywnie pachnieć - i nie wiem, czy to moja chemia, czy ciągle za mała ilość używanych perfum - a rzadko kiedy otoczenie komentuje moje zapachy

Bezkarnie pozwalam więc sobie na 6-10 psików - (nie liczę ich, ale tak mi "wychodzi")
Mam tak samo

Cytat:
hmm dziewczyny, bez urazy ale zastanawiam się czy bierzecie pod uwagę to, że waszego entuzjazmu mogą nie podzielać osoby obok was w zatłoczonym tramwaju, kolejce do kasy w sklepie?
wiesz, szczerze mówiąc niewiele mnie interesuje entuzjazm osób zupełnie mi obcych, przypadkowych, obok których stoję w ciągu dnia może kilka minut.
a powinien mnie interesować? Nie sądzę

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 09:58   #245
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że skoro osoby brudne, śmierdzące - nie przejmują się moimi estetycznymi potrzebami i odczuciami, dlaczego ja mam się przejmować, że ładnie pachnę???

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 10:55   #246
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że skoro osoby brudne, śmierdzące - nie przejmują się moimi estetycznymi potrzebami i odczuciami, dlaczego ja mam się przejmować, że ładnie pachnę???
Dokładnie tak

Przypomniało mi się, jak jakieś 10 lat temu pracowałam z dwiema zawistnymi babkami w pokoju - przy nich wolno mi było uzywać tylko wód avonu bo nie dość że im się diory nie podobały (używane w ilościach śladowych zresztą) to jeszcze komentowały ile ja pieniedzy wydaję
Na szczęście nasze drogi się rozeszły i mogę sobie zbierać komplementy a nie się stresować ze wytwornie pachnę
Stary 2009-12-22, 11:24   #247
selya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
Mała ciekawostka - moja dobra znajoma psika się 13 razy przed każdym wyjściem z domu, a następnie w ciągu dnia około 3-5 psiknięć przed każdym wejściem (np. do pracy) lub spotkaniem z kimś. Co jednak najbardziej w tym ciekawe - zapach czuć na niej w miarę dostrzegalnie tylko pierwszych kilka minut a potem wszystko się ulatnia w tempie więcej niż ekspresowym...
Cytat:
Napisane przez sasia73 Pokaż wiadomość
Jestem posiadaczką takiego PH, że perfumy się mnie nie trzymają i już. BC na mnie to zapach intymny - czuję go tylko ja - mimo że wylewam na siebie hektolitry. OI reklamowałam, bo ... nie pachniała (to było dawno, kiedy OIka była normalnie w sklepach, a ja guzik o perfumach wiedziałam).
Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
ilość używanych bądź testowanych perfum przeliczam nie na psiki, ale na ml (...)
i co ciekawe
bywa, ze otoczenie wcale nie wyczuwa moich perfum
pachnę, ale kiedy pytam się o opinię na temat użytych perfum słyszę, że coś tam czuć, ale niewyraźnie i muszą podejść i powąchać, żeby się wypowiedzieć (...)
teraz myślę, że chemia mojej skóry jest dosyć specyficzna
mam 'warunki' aby zapach utrzymywał się na mnie długo: nie mam suchej skóry, mam długie włosy
ale przy niewielkiej ilości perfum to nie działa
taka już moja nieekonomiczna uroda
jak już tu wypisywałam psikam dużo i szybko zużywam perfumy
bez negatywnych reakcji otoczenia
ostatnio wpadłam na nowy trop, który być może wyjaśni dlaczego tak jest
otóż mam ogólną temperaturę prawie o 1st. niższą od przeciętnej
czyli w okolicach 35,8st.C w pierwszej fazie cyklu, w drugiej lekko podskakuje
i tu upatruję główna przyczynę używania dużej ilości perfum
w niższej temperaturze są po prostu słabiej wyczuwalne
poza tym inaczej się rozwijają
może koleżanka pirokseny i sasia mają podobną urodę

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 22:35   #248
agnyska81
Zakorzenienie

To ja jestem jednak megaekonomiczna 1 ml próbki starczają mi na kilka użyć globalnych, a perfum używam przeważnie 1-3 psiki (wyjątkiem jest właściwie tylko woda Cedre Yves Rocher, ale traktuję ją bardziej jako wodę kolońską i zlewam się dosłownie).
Faktem jest, że gdy rozważam zakup to duże znaczenie ma dla mnie kryterium trwałości - nietrwałość tak mnie drażni, że nawet ładny zapach może zdyskwalifikować i nie kupuję.
Po drugie - zapachy są na mnie chyba dobrze wyczuwalne i trwałe. Nieraz zdarzyło mi się, że współpracownice komplementowały mój zapach o różnych porach dnia (ta uwaga stąd, że nie dopsikuję się w ciągu dnia).
W przeciwieństwie do przedmówczyń nie ma dla mnie znaczenia, czy inni czują zapach moich perfum (choć oczywiście miło mi, gdy zauważają, że ładnie pachnę). Dla mnie najważniejsze jest moje samopoczucie Niestety wiele zapachów użytych w sporej ilości kręci mnie w nosie, a nawet powoduje dyskomfort (uroki przewlekłych chorób zatok), zdarza się też, że od intensywnych perfum po kilku godzinach boli mnie głowa. Lubię poza tym czuć wszystkie fazy zapachu, uwielbiam zagłębiać się w nie aż do wybrzmienia bazy, w końcu kupuję tylko te, które przemawiają do mnie od początku do końca Więc nie dopsikuję
A po ostatnie już - mam wrażenie, że z niektórych zapachów, użytych w nadmiarze (oczywiście jak na moje standardy) wychodzi coś, co nigdy nie powinno ujrzeć światła dziennego (kwiat pomarańczy, tuberoza).

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 23:19   #249
kroliczek190
Zadomowienie

A ja dziś stwierdziłam, że średnio na 1 dzień starcza mi 1 ml... to by się zgadzało.
Np. 30 ml Romance albo 30 ml Tresor, albo 30 ml Baby Doll... na miesiąc.
Ostatnio często wyrabiam sephorowe próbki z psikaczem 2-mililitrowe średnio trwałych perfum (jak Versence czy Flora Bella) i połówka idzie mi na dzień...

A propos nietrwałości, ostatnio po raz dziesiąty chyba testowałam czerwoną Ninę z zamiarem kupienia w Rossmannie - i znowu wkurzyłam się, bowiem 2 psiki Niny wietrzeją na mnie po kilkunastu minutach... zrezygnowałam z zakupu bo chyba musiałabym się tym zlewać do pępka i wcale tanio by nie wyszło
Stary 2009-12-23, 04:13   #250
angel 310
BAN stały

GG do angel 310

ja nieekonomiczna jestemlubię czuć moje perfumy i norma to też ok 10 psików a używam raczej kilerkówale chyba nie jest źle bo oprócz TŻ który ma nos jak pies,nikt nie powiedział,że za mocno pachnę
jeśli chodzi o testowanie-to na nadgarstek 2 psiki,takim jestem zużywaczem testerów
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 06:54   #251
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
jak już tu wypisywałam psikam dużo i szybko zużywam perfumy
bez negatywnych reakcji otoczenia
ostatnio wpadłam na nowy trop, który być może wyjaśni dlaczego tak jest
otóż mam ogólną temperaturę prawie o 1st. niższą od przeciętnej
czyli w okolicach 35,8st.C w pierwszej fazie cyklu, w drugiej lekko podskakuje
i tu upatruję główna przyczynę używania dużej ilości perfum
w niższej temperaturze są po prostu słabiej wyczuwalne
poza tym inaczej się rozwijają
może koleżanka pirokseny i sasia mają podobną urodę
kurcze, ja też rzadko mam te przepisowe 36,6 C, zazwyczaj poniżej.
może faktycznie na chłodniejszej skórze perfumy są mniej trwałe.

wpierw sobie podnieść temperaturę a potem psikać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 10:15   #252
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez angel 310 Pokaż wiadomość
ja nieekonomiczna jestemlubię czuć moje perfumy i norma to też ok 10 psików a używam raczej kilerków
no, coz, sama w tym nie jestes
zuzywam perfumy szybko, psikow tez jakos kolo 10 potrafie trzasnac, ale pocieszam sie, ze dzieki temu moge kupowac kolejne flaszki i nie mam (poki co) poczucia, ze do konca zycia ich nie wypije
Stary 2009-12-23, 12:39   #253
Julie_K
Wtajemniczenie

Zazwyczaj stosuję 5 psików- po dwa za uszami i jeden na dekolt lub we włosy. Nigdy nie perfumuję nadgarstków, bo często myję ręce i mijałoby się to z celem...Komplementy (czasem też komentarze...) zbieram, ale nie uważam, że pachnę za mocno- myślę że "w sam raz" jak na 5-6 godzin na uczelni. Choć raz usłyszałam od kolegi "To Ciebie czułem od wejścia!!"- zajęcia miałam na drugim piętrze...
Na imprezy używam więcej- ok.8-10 psików. Chyba że jest to Słonik On ma swoje dozowanie- 3 psiki na dzień i ok. 5-6 na imprezę
Julie_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 14:45   #254
klystianek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Perfumy są potwornie drogie i gdybym miała używać ich niewyczuwalnie dla innych, byłoby to marnotrawieniem kasy. Jaki sens wydać 200 zł po to by jedynie mieć świadomość że coś tam mam na sobie?
o ile psikasz sie dla kogos, a nie dla siebie, bo w takim wypadku musisz kupowac to co innym sie podoba bo przeciez psikasz sie dla innych :P
troche przewrotne ze niektorzy z nas psikaja sie dla innych tym co sami lubia
Stary 2009-12-23, 14:52   #255
iloneczka1
Wtajemniczenie

Cytat:
On ma swoje dozowanie- 3 psiki na dzień i ok. 5-6 na imprezę
Ile???? Chyba na tydzień!!!! Musieliby mnie reanimować, no ale ja i Słonik , zazdroszczę Ci, moze mnie puści...kiedyś :-(

Alien to co innego
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 15:35   #256
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klystianek Pokaż wiadomość
o ile psikasz sie dla kogos, a nie dla siebie, bo w takim wypadku musisz kupowac to co innym sie podoba bo przeciez psikasz sie dla innych :P
troche przewrotne ze niektorzy z nas psikaja sie dla innych tym co sami lubia
Fakt, poniekąd psikam się "dla innych" - a tak naprawdę dla siebie, bo lubię słuchać perfumeryjnych komplementów czy intrygować miłym zapachem
Nie wyobrażam sobie wydać paru stówek wyłącznie po to, by w tajemnicy nosić ulubiony zapach... Na ogół gusta mam zbieżne z tym co podoba się najbliższemu otoczeniu i jak chwalą, mam satysfakcję że warto było wydać kasę
Stary 2009-12-23, 19:45   #257
kanirak
Nocna Straż

Co do tej niskiej temperatury ciała (u mnie 35,3) i nietrwałości perfum w pierwszej części cyklu - myślałam że jestem tu osamotnionym dziwadłem , a tu proszę proszę - jest nas trochę takich.
Ma to swoje zalety np Angel użyty na takim podłożu jest tylko trupio - paczulowy i nie wysładza się - ale też niestety znika po 2 godzinach.
Stary 2009-12-23, 20:31   #258
iloneczka1
Wtajemniczenie

Muszą mieć ciepło aby parować, dlatego w lecie wszystkie lepiej czuć a w zimie to już musi być prawdziwy ogoniasty killer, tzn ja tak mam przynajmniej :-(
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 20:40   #259
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
kurcze, ja też rzadko mam te przepisowe 36,6 C, zazwyczaj poniżej.
może faktycznie na chłodniejszej skórze perfumy są mniej trwałe.

wpierw sobie podnieść temperaturę a potem psikać
Coś w tym może być. Wystarczają mi 2-3 psiki, większość perfum czuć cały dzień. A podobno jestem cieplutka jak piecyk

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 20:44   #260
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj po 30 min stania w kolejce za panią, która wylała na siebie flaszkę Opium, skapitulowałam. W jej przekonaniu z pewnością pachniała ładnie Niestety - stawiam ją na równi z brudnymi, niedomytymi ludźmi - ten sam poziom wrażliwości i mienia w czterech literach drugiego człowieka. W pracy, po wizycie klientki wysyconej do granic możliwości Angelem, koleżanka będąca w ciąży zwymiotowała.

Naruszanie cudzej przestrzeni nigdy nie jest w dobrym guście - a wdychanie oparów których się nie cierpi to wątpliwa przyjemność. Moja szefowa zlewa się perfumami do tego stopnia, że ciężko w pokoju oddychać. NIGDY nikt tych perfum na niej nie odważył się skomplementować w obawie, że zwiększy natężenie i pole rażenia - a bidulka ciągle narzeka, że nikt nie zauważa jej pięknych perfum

Trochę mnie to dziwi, że ludzie pachną "dla innych" - skąd wiadomo, że Ci "inni" życzą sobie takich, a nie innych "inhalacji"

------------

Ja psikam 2-3 psiki jedynie w to zagłębienie w obojczyku (?), tu gdzie pulsuje krew. Wszystkie zapachy tworzą na mnie ogony i pachną bardzo intensywnie przez wiele godzin. Może to jest jakiś patent? Bo z nadgarstków z kolei znikają błyskawicznie...

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2009-12-23 o 20:48
Layila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 20:58   #261
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyobrażam sobie wydać paru stówek wyłącznie po to, by w tajemnicy nosić ulubiony zapach...
Ja sobie wyobrażam i nawet to niejako czynię Bo spotykanym przeze mnie ludziom marka Lutens, Lubin, a nawet Mugler (pamiętam, że o te zapachy akurat mnie pytano) nic nie mówi Pławię się więc sama w swoim luksusie i myślę, że nikt poza mną (i całym naszym Forum oczywiście ) nie zdaje sobie sprawy ile na te zapachy wydaję

Layilo, ja również wolę jak ktoś pachnie na tyle dyskretnie, by to innym nie przeszkadzało, nie było wyczuwalnę przez cały czas i w całym pomieszczeniu, a jedynie przy bliższym kontakcie czy ruchu. Żeby mi coś pachniało, to perfumuję się

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-12-23 o 21:04
Stary 2009-12-23, 21:08   #262
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Trochę mnie to dziwi, że ludzie pachną "dla innych" - skąd wiadomo, że Ci "inni" życzą sobie takich, a nie innych "inhalacji"

------------

Ja psikam 2-3 psiki jedynie w to zagłębienie w obojczyku (?), tu gdzie pulsuje krew. Wszystkie zapachy tworzą na mnie ogony i pachną bardzo intensywnie przez wiele godzin. Może to jest jakiś patent? Bo z nadgarstków z kolei znikają błyskawicznie...
No nie popadajmy w skrajności
Każdy wszak wie, że zlewanie się mocnymi perfumami (jak Opium czy Angel) jest niedopuszczalne. To się rozumie samo przez się!!!!!!!!!!!!!

Mi chodzi o to że co poniektóre osoby twierdzą że używają np. 2 psików Niny czerwonej albo jakiejś Pumy, i co, mam uwierzyć że coś czują przez cały dzień? Przecież to leciutkie, ulotne zapachy.

Chodzi mi o to: jaki sens wydać 200 zł na PERFUMY KTÓRE WYCZUWAM WYŁĄCZNIE JA??? Rozpusta to mało powiedziane No kurczę, trochę chociaż powinno otoczenie czuć - przecież nie do wyrzygu, ale coś DELIKATNEGO lecz wyraźnego

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ja sobie wyobrażam i nawet to niejako czynię Bo spotykanym przeze mnie ludziom marka Lutens, Lubin, a nawet Mugler (pamiętam, że o te zapachy akurat mnie pytano) nic nie mówi Pławię się więc sama w swoim luksusie i myślę, że nikt poza mną (i całym naszym Forum oczywiście ) nie zdaje sobie sprawy ile na te zapachy wydaję

Layilo, ja również wolę jak ktoś pachnie na tyle dyskretnie, by to innym nie przeszkadzało, nie było wyczuwalnę przez cały czas i w całym pomieszczeniu, a jedynie przy bliższym kontakcie czy ruchu. Żeby mi coś pachniało, to perfumuję się
O, napisałyśmy równocześnie
Stary 2009-12-23, 21:09   #263
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Każdy wszak wie, że zlewanie się mocnymi perfumami (jak Opium czy Angel) jest niedopuszczalne. To się rozumie samo przez się!!!!!!!!!!!!!
Niekoniecznie. Niestety...

Cytat:
Chodzi mi o to: jaki sens wydać 200 zł na PERFUMY KTÓRE WYCZUWAM WYŁĄCZNIE JA??? Rozpusta to mało powiedziane No kurczę, trochę chociaż powinno otoczenie czuć - przecież nie do wyrzygu, ale coś DELIKATNEGO lecz wyraźnego
Oczywiście, że jest Jesli tylko zapach sprawia mi przyjemność - ma sens. Za to coś czego nie czuję, albo co gorsza nie lubię, a otoczenie komplementuje - nie ma mowy!

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 21:16   #264
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Jaką rozpustą musi być wydanie 420 zł za perfumy, których mimo solidnego użycia część ludzi w ogóle nie czuje? (Molecule01) To żart oczywiście

Nie chciałam, żeby moje posty zabrzmiały jak opozycja do innych. Po prostu wydaje mi się, że ze mnie perfumy akurat dobrze czuć i nie wyobrażam sobie psikania większej ilości razy, bo sama ze sobą czułabym się niekomfortowo i bałabym się, że sprawię innym przykrość lub dyskomfort.
A tym, którzy mogą psikać się obficie, z jednej strony zazdroszczę (bo mogą więcej kupować i zużywać do końca), a z drugiej lekko współczuję (bo na perfumy w tym wypadku trzeba wydawać znacznie więcej)

Stary 2009-12-23, 21:16   #265
kroliczek190
Zadomowienie

Ja tam i tak z reguły pachnę czymś nieinwazyjnym, co i mnie i innym się podoba
Jak jestem hmm z mężem to mogę sobie użyć 2 psików jakiejś słabizny przy cielesnym kontakcie... Ale jak idę między ludzi, np. do pracy, nie mogę liczyć na to że ktoś specjalnie wetknie mi nos w szyję
Za to jest mi przyjemnie jak obca osoba na korytarzu zaczepia mnie i pyta czym tak pięknie pachnę bo chce żonie kupić...
Stary 2009-12-23, 21:43   #266
Layila
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie problem w tym, że wiele osób nie rozumie - badź nie chce zrozumieć. Nie mam nic przeciwko pachnącym osobnikom płci obu, nawet jeśli pachną czymś, co nie do końca mi nie odpowiada. Ba, wręcz ubolewam nad tym, że spotykam je tak rzadko Ale jest różnica między osobą pachnącą, a osobą zlewającą się do pępka do tego stopnia, że wywołuje odruch wymiotny, kompletnie nie licząc się z odczuciami innych.

Ostatnio wyperfumowałam się dość intensywnie AoD, którego na sobie nie czuję i kątem oka zauważyłam jak kolejka za mną w mięsnym jakoś tak dziwnie się odsuwa Starsza pani stojąca tuż za mną w pewnym momencie zrezygnowała i do końca zastanawiałam się - czy z mięska czy z AoD Dlatego dzisiaj idąc do fryzjera wypachniłam się Addictem2, mimo że na AoD ochotę miałam niemożebną. Sama czasami odsuwam się od osób, które pachną b. intensywnie czymś, co nie do końca mi nie odpowiada i głupio by mi było, gdyby ktoś z tego samego powodu odsuwał się ode mnie.
Stary 2009-12-23, 22:31   #267
Julie_K
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iloneczka1 Pokaż wiadomość
Ile???? Chyba na tydzień!!!! Musieliby mnie reanimować, no ale ja i Słonik , zazdroszczę Ci, moze mnie puści...kiedyś :-(

Alien to co innego
Hehe Ja kocham Słonia miłością wzajemną na szczęście Jest to najczęściej komplementowany zapach, z tych które noszę. Aaaale- te ilości są duże jak na niego, wiem- dlatego pachnę cały dzień A na imprezach ma to swój plus- mam zaporę antydymową...
Julie_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 22:37   #268
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez kanirak Pokaż wiadomość
Co do tej niskiej temperatury ciała (u mnie 35,3) i nietrwałości perfum w pierwszej części cyklu - myślałam że jestem tu osamotnionym dziwadłem , a tu proszę proszę - jest nas trochę takich.
Ma to swoje zalety np Angel użyty na takim podłożu jest tylko trupio - paczulowy i nie wysładza się - ale też niestety znika po 2 godzinach.
no właśnie ja mam z Angelem tak samo a wolałabym, żeby był na mnie słodszy!

Cytat:
Ostatnio wyperfumowałam się dość intensywnie AoD, którego na sobie nie czuję i kątem oka zauważyłam jak kolejka za mną w mięsnym jakoś tak dziwnie się odsuwa Starsza pani stojąca tuż za mną w pewnym momencie zrezygnowała i do końca zastanawiałam się - czy z mięska czy z AoD Dlatego dzisiaj idąc do fryzjera wypachniłam się Addictem2, mimo że na AoD ochotę miałam niemożebną. Sama czasami odsuwam się od osób, które pachną b. intensywnie czymś, co nie do końca mi nie odpowiada i głupio by mi było, gdyby ktoś z tego samego powodu odsuwał się ode mnie.
To na pewno nie AoD jak już to połączenie zapachu i woni w rzeźniku.
Kiedyś często bywałam w sklepie, gdzie w środku vis a vis była cukiernia i stoisko mięsne, zawsze na wejściu robiło mi się słabo.
Te ciacha i wątróbki, golonki, brrr

Stary 2009-12-23, 23:17   #269
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
To na pewno nie AoD jak już to połączenie zapachu i woni w rzeźniku.
Kiedyś często bywałam w sklepie, gdzie w środku vis a vis była cukiernia i stoisko mięsne, zawsze na wejściu robiło mi się słabo.
Te ciacha i wątróbki, golonki, brrr
Mam nadzieję. Wiele osób jednak nie darzy sympatią tego zapachu, w tym przez dłuuugi okres czasu i ja. Niebawem wybieram się na szkolny zjazd i planowałam przywdziać na ta okazję właśnie AoD (nie wiem co mnie tak na niego napadło), ale nie chciałabym zesłania w najdalszy kąt, z uwagi na cmentarne opary
Stary 2009-12-23, 23:39   #270
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję. Wiele osób jednak nie darzy sympatią tego zapachu, w tym przez dłuuugi okres czasu i ja. Niebawem wybieram się na szkolny zjazd i planowałam przywdziać na ta okazję właśnie AoD (nie wiem co mnie tak na niego napadło), ale nie chciałabym zesłania w najdalszy kąt, z uwagi na cmentarne opary
A ja dla odmiany uwielbiam Ange ou Demon, aczkolwiek jest mocarny i dlatego używam go również niezwykle rzadko... Dla mnie to zapach snu o czymś nadprzyrodzonym, mgły. Trochę to zapach który pachnie "sam dla siebie" - nie tyle po to by podkreślać wdzięk kobiecy, ile samemu skupiać uwagę na sobie, czarować niezwykłością.
Podobnie Słoń - zapach nieziemsko piękny (niczym rajska dżungla) lecz nie mogłabym go używać gdyż na mnie jeden psik zadusiłby wszystkich.
Muszę przyznać że do pracy noszę wody lekkie i pospolite jak Eternity Moment czy Happy Heart, które wywołują aplauz otoczenia choć mnie samej nie rzucają na kolana
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości