Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ?? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-04, 14:00   #241
stokrotka007
Rozeznanie

Dot.: Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ??

Mnie zastanawia bardzo psychiczny aspekt całej sprawy... jako można chcieć usunąć coś co się robiło ze świadomością że zostanie na całe życie. Ja mam na sobie 2 duże tatuaże (w sumie "pokolorowane" 80 cm kwadratowych ciała) i zanim je zrobiłam poszukiwałam ponad pół roku najlepszego artysty który by mi je zrobił, kolejne pół zajeło wybranie i "oswojenie się" oraz zrozumienie wzoru który będzie towarzyszyć mi zawsze. Teraz jestem z nich dumna i z cała pewnością nigdy nie pożałuję.
Przed zrobieniem sobie dziarki kazdy powinien po 100 razy pomyśleć bo jeśli psychikę ma słabą i słomiany zapał to po czasie jest płacz, lasery i wyrzucone pieniądze. Po świecie chodzi tysiące osób które do sprawy podeszły ze zdrowym rozsądkiem i cieszą się dożywotnio ślicznymi i zadbanymi tatuażami, wyrazy współczucia dla tych wszystkich co głębszych pobudek nie mieli... od opisów usuwania aż się zimno robi.
stokrotka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 07:47   #242
sybir
Raczkowanie

stokrotka007 piszesz nie na temat.
Temat jest jak usunąć tatuaż i gdzie.
sie ma
sybir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 08:22   #243
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka007
Przed zrobieniem sobie dziarki kazdy powinien po 100 razy pomyśleć bo jeśli psychikę ma słabą i słomiany zapał to po czasie jest płacz, lasery i wyrzucone pieniądze. Po świecie chodzi tysiące osób które do sprawy podeszły ze zdrowym rozsądkiem i cieszą się dożywotnio ślicznymi i zadbanymi tatuażami, wyrazy współczucia dla tych wszystkich co głębszych pobudek nie mieli... od opisów usuwania aż się zimno robi.
masz racje, ze kazdy powinien sie 100 razy zastanowic i gratuluje dojrzalej decyzji, ale nie kazdy podchodzi do tego tak, jak ty, szczegolnie bedac mlodym i zbuntowanym! troche wyrozumialosci... moj tatuaz tez jest zadbany, a to, ze zaluje, ze go zrobilam, to inna sprawa. i nie potrezbuje wyrazow wspolczucia. troche tolerancji!
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 11:23   #244
Berylek
Przyczajenie

GG do Berylek

Cytat:
Napisane przez stokrotka007
Mnie zastanawia bardzo psychiczny aspekt całej sprawy... jako można chcieć usunąć coś co się robiło ze świadomością że zostanie na całe życie. Ja mam na sobie 2 duże tatuaże (w sumie "pokolorowane" 80 cm kwadratowych ciała) i zanim je zrobiłam poszukiwałam ponad pół roku najlepszego artysty który by mi je zrobił, kolejne pół zajeło wybranie i "oswojenie się" oraz zrozumienie wzoru który będzie towarzyszyć mi zawsze. Teraz jestem z nich dumna i z cała pewnością nigdy nie pożałuję.
No jakos tak własnie

Bardzo mi was wszystkich żal, bo ja kocham moje tatuaże niewyobrażalnie, planuje następne, i nie chce nawet sobie wyobrażać jakie to musi być straszne uczucie żałowac ze sie je ma...

Życze wszystkim żeby wasze ciała były takie jak tego chcecie.

www.berylek.getphoto.net

czekam na zlecenia, szukam modelek...
Berylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 10:43   #245
kasia24
Przyczajenie

cześć kochani, widze ze nie tylko ja mam taki problem i szczerze ciesze sie ze nie jestem sama, prosze napiszcie czy ktos usuwala tatuaz w czestochowie w solmedzie?
kasia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 13:09   #246
pavlo84
Raczkowanie

GG do pavlo84

witam was kasiu powiem ci ze tez sie zastanawiam nad solmedem ale na ich zdjeciu widac wyraznie ze barwnik zostaje ...niestety w przypadku moje tatuazu tego barwnika jest duzo... sam sie zastanawiam chyba przejade sie do Łudzkiej kliniki....pozdrawiam:jup i:
pavlo84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-15, 14:27   #247
kasiens
Raczkowanie

ja uwazam ze najpierw trzeba sie zastanowic i wszystko przemyslec. ale jezeli juz moge os doradzic to idz do dobrego hirurga.. moja znajoma zlapala jakis syf w gabinecie a do tego ma szkaradna blizne :/. pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki
kasiens jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-16, 11:23   #248
kasia24
Przyczajenie

witam was wszystkich
kasiens co masz na myśli mówiąc o dobrym chirurgu, czy twoja kumpela poprostu wycięła sobie ten tatuaż??
pytam bo ja tez chcialam tak zrobic a dlatego bo byloby raz na zawsze, jeden zabieg i po bólu, nawet byłam na konsultacji w klinice 2000 w katowicach (u tego lekarza ktory operuje teraz w tym programie na polsacie "chce byc piekna") ale powiedzial mi ze blizne mam gwarantowaną, bo moj tatoo znajduje sie na ramieniu a tam podobno jest splot mięsni... totalna załamka.
cena z przeszczepem skóry 2000 zł.
dlatego znowu zaczelam sie zastanawiac nad laserem. jestem z sosnowca wiec do solmedu mam najblizej.
kasiens napisz prosze o tej kumpeli moze sie zdecyduje na tego chirurga
Stary 2006-06-16, 11:27   #249
kasia24
Przyczajenie

dodam jeszcze tyle, ze juz jestem tak zdesperowana, ze powoli jest mi juz wszystko jedno czy blizna czy nie w kazdym razie chce sie pozbyc tego gówna jak najszybciej z mojego ramienia i założyc w koncu bluzke na ramiączkach... pozdrawiam wszystkich zdesperowanych.
Stary 2006-06-17, 00:46   #250
pavlo84
Raczkowanie

GG do pavlo84

ja niestety niemoge usunac tatuazu przez wyciecie poniewaz jest to duza powieszchnia a pozatym skure trzeba skas pobrac prawda a z tego co widzalem to skura przeszczepiona zawsze bedziee sie ruznic od innej ...ja tez mam kasiu desppp..... trzaba sie poszukac klinik , jak znajdziecie dobra klinike to piszcie pozdrawiam
Stary 2006-06-17, 19:06   #251
Izkaa
Raczkowanie

Nie liczcie na to ,że usuniecie tatuażu to bedzie chwila i po paru miesiacach nie bedzie śladu. Od pierwszego zabiegu usuniecia mojego tatuażu minął rok i wcale nie jest to koniec. Mimo tego , że juz skończyłam usuwanie tatuażu laserem CO2 ,to nadal przechodzę kolejne zabiegi . W tej chwili mikrodermabrazję w miejscu po tatuażu i dodatkowo laserem mam rozbijane resztki barwnika ( który w niektórych miejscach jest nadal głęboko osadzony) Liczę się z tym ,że potrwa to jeszcze i na pewno nie nastawiam się na całkowity brak blizn. Ale już teraz u mnie widać ,że jest szansa na to ,że blizny nie będą bardzo mocno widoczne. Swój tatuaż usuwam w CTL we Wrocławiu i każdemu moge polecic to centrum. Pracują w niej lekarze ,którym nie zależy tylko i wyłącznie na zainkasowaniu pieniędzy na zabieg , ale przede wszystkim na tym , aby efekt był jak najlepszy. Wszystkim zdesperowanym życzę odwagi i cierpliwości ( ta jest szczególnie potrzebna).Pozdrawiam
Izkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-17, 19:08   #252
Nola-Nola
Raczkowanie

Witam wszystkich, mam ten sam problem co niejedni z Was (na ramienu piękną różyczkę(...)a może miałam , bo teraz tego nie przypomina). Ja swoją przygodę z usuwaniem zaczęłam około 4 lat temu, w Szczecinie w jednym z salonów kosmetycznych (już go nie ma....), metodą dermabrazji. Chodziłam na zabiegi średnio co 1,5 miesiąca. Wyglądało to tak: pół godz. przed zabiegiem smarowałam tatuaż emlą (skuteczna) i pani specjalnym urządzeniem tak jakby wypalała mi naskórek. Trwało to około 15 minut, następnie smarowała jakąś maścią i zaklejała plastrem. Z dnia na dzień robił mi się strup, który po ok. 8 dniach odpadał. Po dwóch latach tatuaż dalej było widać i pewnego dnia , pocałowałam klamkę tego gabinetu...., został zamknięty, a nie ważne, że zapłaciłam za usługę 700 zł!!! pech chciał że nie zostawiłam tam swojego nr telefonu (ale pewnie i tak by to nie pomogło, aby dokończyć zabiegi, bo dowiedziałam się, że ten aparat został sprzedany do innego salonu , gdzie jeszcze nie dotarłam, może kiedyś dotre). Tatuaż mam nadal, lecz nie tak barwny i bez blizn. Chciałabym dokończyć tą metodą, bo mimo tylu lat widać efekty (skóra się opala), muszę tylko poszukać gabinetu , gdzie mają taki aparat. Może ktoś zna adres? A co do cytryny też słyszałam pozytywne zdanie, sama od czasu do czasu smaruję.Pozdrawiam
Nola-Nola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-19, 09:11   #253
vea82
Rozeznanie

GG do vea82 Send a message via Skype™ to vea82

Witam wszystkich,
kolejny zabieg mam z glowy(to juz trzeci).O dziwo nie boli mnie skora tak jak przy poprzednich.Jest cieplo i to niestety nie dziala na korzysc gojenia sie rany.Juz teraz mimo ze nawet nie ma jeszcze strupow(zabieg robilam w piatek),widze ze barwnik zejdzie w duzej mierze.U mnie najgorzej schodzi rozowy barwnik no i oczywiscie kontury czarne.Na wszystkie zabiegi jak do tej pory wydalam juz 720 zl.,ale nie odczuwam tak tego bo do Laser Line chodze co dwa miesiace.Niestety widze ze 3 zabiegi nie starcza,poniewaz na pierwszej czesci barwnika jest jeszcze sporo.Boje sie tylko jednego,ze skora w miejscu gdzie byl barwnik nie opali sie,jest innego koloru,bardzo blada,no ale nie probowalam jej opalac wiec nie wiem jak to bedzie.A blizny zostaja nie po laserze a po barwniku.Pozdrawiam.
vea82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-19, 11:53   #254
pavlo84
Raczkowanie

GG do pavlo84

witam izka chcialem sie dowiedziec ile juz wydalac na zabiegi mój tatuaz jest caly czarny i wielkoscie plyty cd przepuszcam ze bede mial duze blizny poniewaz to jest sam czarny barwnik ... co o tym sadzicie .... podrawiam
Stary 2006-06-19, 12:05   #255
pavlo84
Raczkowanie

GG do pavlo84
Dot.: usuwanie tatuaży-pomocy!!!

witam was ... kazetka jak bedziesz na forum to prosil bym cie o kontakt ze mna na gadu 6997810 ...pozdrawiam i czekam?
Stary 2006-06-19, 16:16   #256
Izkaa
Raczkowanie

do tej pory wydałam 900 zł. i więcej juz nie wydam. Tak naprawdę zapłaciłam za pierwsze 3 zabiegi , a wszystkie inne poprawki i mikrodermabrazje mam za darmo. Uważam ,że jest to całkiem fair w stosunku do pacjenta. Ale mój tatuaz był dużo mniejszy od Twojego i nie mam zielonego pojęcia jaki byłby koszt usuniecia tatuażu wielkosci płyty.
Stary 2006-06-20, 07:31   #257
sylweryna
Raczkowanie

GG do sylweryna

Cytat:
Napisane przez vea82
Witam wszystkich,
kolejny zabieg mam z glowy(to juz trzeci).O dziwo nie boli mnie skora tak jak przy poprzednich.Jest cieplo i to niestety nie dziala na korzysc gojenia sie rany.Juz teraz mimo ze nawet nie ma jeszcze strupow(zabieg robilam w piatek),widze ze barwnik zejdzie w duzej mierze.U mnie najgorzej schodzi rozowy barwnik no i oczywiscie kontury czarne.Na wszystkie zabiegi jak do tej pory wydalam juz 720 zl.,ale nie odczuwam tak tego bo do Laser Line chodze co dwa miesiace.Niestety widze ze 3 zabiegi nie starcza,poniewaz na pierwszej czesci barwnika jest jeszcze sporo.Boje sie tylko jednego,ze skora w miejscu gdzie byl barwnik nie opali sie,jest innego koloru,bardzo blada,no ale nie probowalam jej opalac wiec nie wiem jak to bedzie.A blizny zostaja nie po laserze a po barwniku.Pozdrawiam.
Z tego co mi powiedział lekarz na konsultacji w Warszawie, skóra po usunięciu będzie dużo jaśniejsza i przez długi czas nie będzie się opalać. Długi czas podobno należy liczyć w latach, nie w miesiącach . Ma to związek z dużo wolniejszym napływaniem barwnika do tego obszaru skóry.

Ja jestem już po pierwszej konsultacji i próbie na małym odcinku tatuażu. Obiecałam zamieszczać fotki z przebiegu usunięcia i obietnicę podtrzymuję, na razie jednak nie ma czego fotografować. Próbę miałam zrobioną na bardzo małym kawałeczku i teraz czekam na rezultaty, potem podejmę decyzję co do całości.
Pozdrawiam
sylweryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-20, 13:39   #258
kasia24
Przyczajenie

witam,izaa czy mozesz napisać w jakim miejscu mialas tatuaz?
i jakiej wielkości. i czy byl kolorowy
Stary 2006-06-20, 21:13   #259
Izkaa
Raczkowanie

tatuaż mialam na ramieniu, a więc w miejscu gdzie ciężko jest go usunąć bez blizn. Lekarz już podczas konsultacji powiedział mi ,że nie jest to najlepsze miejsce do usuwania tatuażu. Jeśli chodzi o wielkość to miał mniej więcej 2x3 cm.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-21, 09:36   #260
vea82
Rozeznanie

UUU,troche sie zmartwilam.Szperam wlasnie po Internecie,trafilam a calkiem fajna stronke z ktorej wyczytalam pare informacji,podaje linka http://www.lineacorporis.com.pl/inde...5Bex_path%5D=4 Laser IPL nie jest nalepszym sposobem na usuniecie tatuazui co teraz?
Stary 2006-06-21, 10:59   #261
kasia24
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ??

hej wszystkim
vea poczytalam troche ta stronke ktorej adres podalas i powiem ci ze mi pomogla, albowiem chyba zdecyduje sie na wyciecie tatuazu chirurgicznie.
bo jest stosunkowo mały (3 na 3cm) więc bedzie mala blizna. licze sie z tym ze bedzie bo tatoo jest na ramieniu, a tam najbardziej wychodza blizny (spojrzcie na slady po szczepionkach). ale mam nadzieje ze chirurg sie przylozy i nie zszyje mi tak jak na izbie przyjęc.
zdecyduje tak poniewaz jak pomysle ze mam wydac nie wiadomo ile kasy na zabiegi laserowe ktore wcale nie gwarantują mi doglebnego usuniecia to dziekuje bardzo .
Stary 2006-06-21, 12:08   #262
Kazetka
Przyczajenie

Cześć Wam wszystkim!!!
Podobny wątek jest już na forum, założony przez papryczkę!!! Ja tylko dodam od siebie dwa słowa. Jestem po kilku zabiegach IPL w centrum laserowym w Łodzi. Jak na razie jeszcze mam trochę drogi przed sobą, tatuaż znika powoli, ale znika, blizny jak na razie występują w postaci białej, nieopalonej skóry. Ciekawa jestem czy ktoś z Was był w studiu tatuażu w Krakowie i czy tam usuwał tatuaż tą metodą chemiczną?
Pozdrawiam i życzę cierpliwości.
Kazetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 10:54   #263
vea82
Rozeznanie

Kazetka,a czy lekarz ci powiedzial ze ta nieopalona skora z czasem sie opali?Bo ja mam podobnie,skorka jest bardzo jasna po laserze.Lekarz zapewnial mnie ze z czasem sie opali i bedzie dobrze.No nie wiem,jakos do konca przekonana nie jestem(nie wiem czemu).Moj atatuaz jest duzy,i nie chce miec bialego placka na plecachMoze bede smarowala samoopalaczem jak sie nie opali,w koncu to nie jest jakas martwa skora.Eh...szkoda gadac
Stary 2006-06-22, 16:18   #264
joka
Przyczajenie

witajcie przeczytałam o waszych problemach z tatuazami a włściwie o ich usuwaniu, słyszałam,widziałam efekty usuwania tatuażu laserem Q-swich-owym, dowiedziałam sie że taki laser mają w Medycznym Centrum Laserowym Specjalista spróbujcie.
pozdrawiam joka
joka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 16:21   #265
joka
Przyczajenie

znalazłam ich stronę www.specjalista.pl
pozdrówka
Stary 2006-06-22, 16:21   #266
joka
Przyczajenie

poprawka ta strona to www.specjalista.home.pl
Stary 2006-06-22, 17:41   #267
pavlo84
Raczkowanie

GG do pavlo84

hmm a był ktos tam??? zeby mogl powiedizec o effektach ..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-22, 20:01   #268
Kazetka
Przyczajenie

Hej. Niestety, tak jak ktoś już pisał na tym forum, skóra po laserze się nie opala, bo laser niszcze przy okazji pigment i włókna kolagenowe. Będzie się odróżniać i niestety będzie też trochę inna w dotyku...ja zdecydowanie mniej czuję na tym kawałku, na którym miałam usuwany tatoo....
Kazetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-24, 21:21   #269
USIA
Przyczajenie

Byłam w Krakowie i mogę powiedzieć tyle co do usuwania tatuażu metodą chemiczną - usuwa tylko i wyłącznie czarne i niebieskie tatuaze (czerwone, rózowe, żółte itp. wogóle) i niestety zostają blizny a skórka jest jak po opażeniach kwasami owocowymi :/
USIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-25, 01:34   #270
pavlo84
Raczkowanie

GG do pavlo84

ja pierdziele ... i co teraz laser żle, chemicznie żle to co teraz........:c onfused:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości