Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 12:16   #241
beatusia10
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Ja też coś czułam że mam dziewczynkę ale spokojnie czekałam. Dokładnie potwierdzę na polowkowym.
pomarańczko, gratuluję dziewczynki
tak się właśnie zastanawiam teraz.. my z mężem marzymy o dziewczynce, jak dowiedziałam się, że chłpoiec to w pierwszym odruchu strasznie płakałam (ale to bardziej chyba z tych emocji i zaskoczenia niż żalu).. ale jakoś zaczęłam to akceptować i się cieszyć. hmm, no i teraz tak myślę, czy bym chciała w poniedziałek usłyszeć, że to jednak dziewczynka..

nieee, no bez jaj, pewnie, że bym chciała
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:20   #242
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Czekam na wizytę, 2 godziny opóźnienia są.
Zamiast mojej pani doktor jakiś stary dziad przyjmuje
Schudłam tym razem 0.5 kg :-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:23   #243
Pallas Ril
Rozeznanie

Jezu dziewczyny, was zstawic na zamkniecie watku to jakas masakra jest... Tyle do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Witam się i ja tutaj

Widze,że pisałyście o AleksandrzeU nas zostaje Alek lub Leoś jak na razie

Dziękuje choć ja już 6kg na plusie mam

Menia za ruchy!!!
Pomarańczko gratulacje córy

heh ale tak się zastanawiam,czy bedzie jakiś przypadek u Nas na forum,że jednak z dziewczynki zrobi się chłopczyk i odwrotnie
Z tego co slyszalam, to predzej sie chlopak zamieni w dziewczynke niz na odwrot (pepowina miedzy nogami lub przerost lechtaczki).

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Muff dzięki
Nikii no niby się nie stało nic ale maly strasznego ma siniaka przy oku. Cale szczęście że w oko mu nic się nie stało bo rączka na ręcznik wystawała i chyba o to uderzył.
Mnie zaś caly bok bolał i teraz dol brzucha.
Wypiłam melisę i się uspokoilam trochę.
Ech szkoda gadać. Samemu se krzywdę zrobić i dziecku przy okazji.
Najwazniejsze, ze nic powaznego sie nie stalo

Moja kolezanka kiedys kapala dzieciaczka i on tak strasznie machal reka, az w koncu sie uderzyl o wanienke i na nastepny dzien okazalo sie ze reka zlamana! A w szpitalu ich wzieli za jakas patologie co sie zneca nad dzieckiem i nie za bardzo chcieli dziecko wypuscic do domu. Musieli przeyjezdzac inni czlonkowie rodziny i zeznawac, ze sie dobrze dzieckiem zamuja. No normalnie cyrk na kolkach. Teraz kolezanka sie boi jezdzic z dzieckiem do szpitala :/

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witam sie

U mnie w laboratorium sama kobitka powiedziala zebym sobie wziela cytrynke jak bede robic glukoze ale ja jestem pozytywnie nastawiona na to badanie przeciez lubie slodkie

Dzis i ja mialam sen erotyczny a w roli glownej Khal Drogo z Gry o tron Justyna bedzie wiedziala kto to z zyciu sie nie podejrzewalam o takie pierwotne instynkty ale sen byl za☠☠☠isty do tego stopnia ze pierwszy raz od nie wiem kiedy nie bylam w nocy siku bo jak sie przebudzalam to bylo "szybko szybko moze jeszcze sie przysni" szczegolow nie bede opisywala, moze Ramona znajdzie stosowna emotikone

Milego dnia mamusie

Jestem zazdrosna!!!

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Jak lubicie pietruszkę, natkę to po zjedzeniu dużej ilości czosnku mozna ją porzuć i ten zapach się niweluje Sprawdziłam to sama
To ja juz chyba wole miec w ustach czosnek niz pietruszke :P Ja w ogole was podziwiam, ze dajecie rade pic ten sok z pietruszki...

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dziś mamy piątek trzynastego -

tata zrobił kapustkę, idę chyba sobie nałożyć - dzisiaj powiedziałam, że mam lenia - nie robię nic. Bo nie wiem od czego mnie brzuch boli, tak ciągnie jakby...
Mnie tak czasami ciagnie... Nie jest to jakis mega silny bol, taki jak pare dni przed okresem. Biore sobie wtedy magnez i przechodzi.

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Tych nigdy nie próbowałam. Do kąpieli do ok. 1 roku emolium (Misia miała bardzo suchą skórę), do pupy Linomag (A+E lub z tlenkiem cynku) w słoiczku. Na odparzenia Alantan lub Linomag Maść. I tyle
A w ogole chcialam podpytac czy te plyny apteczne (przykladowo Emolium) sa rzeczywiscie lepsze i warto je kupowac, czy tylko wtedy kiedy dziecko ma jakies problemy ze skora?

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja miałam jedna paczkę tych newborn (1), a potem leciałam z dwójką. Używałam Pampersa.
Teraz rozmyślam nad wielorazowymi

Witaj
Chcesz wielrazowe od samego poczatku? Ja myslalam, ze sie zmienia dopiero kolo 1,5 roku jak chcesz dziecko odzwyczajac czlkiem od pieluch.

My wczoraj bylismy u znajomych co im sie wlasnie coreczka urodzila. Przesliczna
Kolezanka polecila mi pare fajnych rzeczy dla dzidziusia.

Przykladowo taka firme z ciuszkami careto. Jak macie znajomych w stanach to warto zamowic, bo sliczne ciuszki maja, i niezle ceny. Kolezanka twierdzi, ze jakosc tez super.

Kasianku, dla Ciebie specjalnie znalazlam http://www.carters.com/carters-baby-...V_121B693.html
Stary 2013-12-13, 12:25   #244
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Witam nową mamę

Ciężko mi idzie ta nauka... Nawet już paznokcie pomalowałam na odstresowanie. W ciązy jakoś gorzej przeżywam egzaminy. W tamtym roku na egzaminy szłam bez przygotowania z bananem na twarzy, teraz nie umiem, chyba dlatego że w domu siedzę i miałabym wyrzuty sumienia że mogłam się nauczyć a nie zrobiłam tego... Tyle, że mój mózg nie przyswaja tyle tego wszystkiego...

Ja ostatnio u siebie też zauważyłam spowolnione myślenie.. Czasami normalnie jestem jakaś przymulona.. Jakbym miała wodę zamiast mózgu

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Witaj Jak się czujesz? Ruchy już odczuwalne?

Czuję się bardzo dobrze. Ogólnie nie narzekam, nie miałam mdłości na początku. W pierwszym trymestrze tylko bym spała, a teraz wszystko idzie bardzo dobrze. Ruchów nie czuję.. Tylko przelewanie.

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:27   #245
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio u siebie też zauważyłam spowolnione myślenie.. Czasami normalnie jestem jakaś przymulona.. Jakbym miała wodę zamiast mózgu

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Czuję się bardzo dobrze. Ogólnie nie narzekam, nie miałam mdłości na początku. W pierwszym trymestrze tylko bym spała, a teraz wszystko idzie bardzo dobrze. Ruchów nie czuję.. Tylko przelewanie.
My to nazywamy budyniem nie wodą
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:29   #246
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
My to nazywamy budyniem nie wodą
No no O to chodzi

Aha... I ostatnio mam mega parcie na chrzan

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2013-12-13 o 12:35
Stary 2013-12-13, 12:36   #247
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
1, a są O Przez pierwszy miesiąc używaliśmy Pampersów, a potem przeszliśmy na Dady z Biedry. U Nas sprawdziły się rewelacyjnie.
a no właśnie są Ja też myślałam że są od 1, a tu kiedyś patrzę yyyjs O

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
To też chcielibyśmy już wiedzieć. Mąż oczywiście obstawia cały czas chłopaka A ja w sumie nie mam preferencji.. Byle zdrowa kruszynka była
Dokładnie takie samo mam zdanie
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Czekam na wizytę, 2 godziny opóźnienia są.
Zamiast mojej pani doktor jakiś stary dziad przyjmuje
Schudłam tym razem 0.5 kg :-P

2 godziny opoznienia
Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

Mnie tak czasami ciagnie... Nie jest to jakis mega silny bol, taki jak pare dni przed okresem. Biore sobie wtedy magnez i przechodzi.
Magnez to ja biore cały czas 3x1tabl.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 12:42   #248
Karola_927
Raczkowanie

Hej!!!
Melduję się w nowym wątku i lecę nadrabiać zaległości spowodowane 3 dniami bliskich spotkań z........wieprzowiną ale w końcu koniec
Czekając na... Łucję TP 20.05.2014
Karola_927 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:45   #249
ilkas
BAN stały

Bu..jak mi źle jak moje dziecko tak cierpi
Ja wiem, że to tylko głupi ząbek..że nic poważnego się nie dzieje...ale jak patrzę na tą smutną buźkę to mi serce pęka. No i gorączki ciąg dalszy

Także dziś na wizażu nie posiedzę i zajrzę do Was wieczorem

Cytat:
Ja miałam jedna paczkę tych newborn (1), a potem leciałam z dwójką. Używałam Pampersa.
Ja dokładnie tak samo!
Jak już przeszłam na 2 to próbowałam tych z biedry - dada i czasem używałam. Ale potem jak przeszłam na 3 to już nie mogłyśmy używać tych z biedry bo mała dostawała od nich wysypki Dziwne, że 2 mogła a 3 już nie Więc potem już tylko pampers.

Witaj Myska0
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:46   #250
Nikii89
Zakorzenienie

Myska witaj Jest to Twoja pierwsza ciąża więc masz jeszcze czas na czucie kopniaczków Ja w pierwszej ciąży poczułam jakoś 20-21tc

Gosius co do pampersów to 1 wystarczy na krótko. Ja tak samo jak Magdi kupiłam 1 paczkę newborn a potem przeszliśmy zaraz na 2 .
Stary 2013-12-13, 12:49   #251
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek my po spacerku, zaraz bedzie rybcia na obiadek, w ogole od wczoraj mam takie bole jak na okres, miewacie tak? nie moge tyle lazic, no ale rano chociaz na spacer i po zakupy...
Stary 2013-12-13, 12:51   #252
Nikii89
Zakorzenienie

Dziecko mi śpi a ja się chyba też położę bo coś mnie brzuch boli i kręgosłup ;/
Stary 2013-12-13, 12:55   #253
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:

Chcesz wielrazowe od samego poczatku? Ja myslalam, ze sie zmienia dopiero kolo 1,5 roku jak chcesz dziecko odzwyczajac czlkiem od pieluch.
Ale ja wielo nie chce do odzwyczajenia od pieluchy, ale chcę na stałe stosować. Myślę, że zacznę, jak dojdę do siebie po CC. Do tego czasu zakupię kilka paczek jednorazówek ekologicznych. Mam nadzieję, że uda mi się wytrwać

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien doberek my po spacerku, zaraz bedzie rybcia na obiadek, w ogole od wczoraj mam takie bole jak na okres, miewacie tak? nie moge tyle lazic, no ale rano chociaz na spacer i po zakupy...
Ja miewam, choć już mniej.

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:55   #254
gosius91
Zakorzenienie

Uciekam - może TŻ przyjedzie za godzinkę, trzeba się ogarnąć, i wyciągnąć go na zakupy

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 12:59   #255
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Ja dokładnie tak samo!
Jak już przeszłam na 2 to próbowałam tych z biedry - dada i czasem używałam. Ale potem jak przeszłam na 3 to już nie mogłyśmy używać tych z biedry bo mała dostawała od nich wysypki Dziwne, że 2 mogła a 3 już nie Więc potem już tylko pampers.
Bo każdy rozmiar to inna taśma produkcyjna i inny system produkcji Wiem, bo mam znajomego, który jest kierownikiem w P&G. Już się sporo na ten temat nasłuchałam i ja na dzień dzisiejszy jestem zdecydowana na wielo - przeraża mnie ilość tej chemii w tych pieluszkach Choć z jakości Pampersów byłam bardzo zadowolona

Stary 2013-12-13, 13:03   #256
agaaga89
Zakorzenienie

Myska witamy powodzenia na dzisiejszej wizycie
Paulka jak Ty to robisz, że chudniesz !!
Nikki i Principessina leżcie plackiem i czekajcie aż bóle miną !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:06   #257
lolitka888
Rozeznanie

Myskao witaj

Cytat:
Z tego co slyszalam, to predzej sie chlopak zamieni w dziewczynke niz na odwrot (pepowina miedzy nogami lub przerost lechtaczki).
Też tak właśnie słyszałamale w Naszym przypadku akurat nie ma szans na pomyłkę Same zobaczcie co mój synuś ma
P.S. Ostrzeżenie: Zdjęcie dla ludzi o mocnych nerwach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (37,8 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-13 o 13:09
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:11   #258
pikaso
Zadomowienie

Cytat:

To ja juz chyba wole miec w ustach czosnek niz pietruszke :P Ja w ogole was podziwiam, ze dajecie rade pic ten sok z pietruszki...
mnie chyba brak seksu rzuca się na mózg, bo zamiast przeczytać, że wolisz mieć czosnek w ustach niż pietruszkę, to wkradło mi się słowo członek
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:13   #259
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Myskao witaj

Też tak właśnie słyszałamale w Naszym przypadku akurat nie ma szans na pomyłkę Same zobaczcie co mój synuś ma
Sisiak jak nic

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
mnie chyba brak seksu rzuca się na mózg, bo zamiast przeczytać, że wolisz mieć czosnek w ustach niż pietruszkę, to wkradło mi się słowo członek
Ja teraz czytam Twojego posta i tak samo się pomyliłam jak Ty

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:15   #260
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Myskao witaj

łooo hihihi niezłe ma przyrodzenie ))

Ja mam nadzieję, ze moja Majeczka zostanie Majeczką i żadnych niespodzianek nie będzie, poza tym już wiem, ze troszkę ciuszków dziewczęcych dostane w spadku więc się cieszę bo zakupy ograniczą się do minimum Jedynie w zamian za otrzymane ciuszki kupimy coś dzieciaczkom.

Jak mnie głowa boliiiiiiiiii......... ja nie wiem czy to z nerwów czy co... ostatnio mam więcej problemów i nie potrafię sobie z tym poradzić...
Stary 2013-12-13, 13:16   #261
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Myskao witaj

Cytat:
Gratulacje

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-13, 13:19   #262
principessina
Zakorzenienie

lolitka padlam
Stary 2013-12-13, 13:20   #263
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Ale ja wielo nie chce do odzwyczajenia od pieluchy, ale chcę na stałe stosować. Myślę, że zacznę, jak dojdę do siebie po CC. Do tego czasu zakupię kilka paczek jednorazówek ekologicznych. Mam nadzieję, że uda mi się wytrwać

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ja miewam, choć już mniej.
To wyjde teraz na laika, ale jakie to ma zalety oprocz szybszego oduczeniA dziecka od pieluch?

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Jestescie niemozliwe dziewczyny :P
Stary 2013-12-13, 13:31   #264
meniaa94
Wtajemniczenie

Nigdy nie miałam problemu z piątkiem trzynastego ... a teraz jakaś masakra dosłownie nie dość,że oparzyłam sobie palec przy paznokciu i mam burchel i mnie piecze strasznie,to zaczynamy od dziś ciche dni z tż ...
Rano po śniadaniu odpaliłam zmywarkę i chciałam te pół godziny z nim poleżeć,odpocząć i później wziąć się za porządki ale on stwierdził,że woli grać albo sprzątać niż leżeć ze mną ... tak mi się przykro zrobiło aż się rozpłakałam, dosłownie okresu chyba dziś dostał ... poszłam do kuchni i wzięłam się jednak za sprzątanie i nie wiem co mu dziś odbiło naprawdę,puścił muzykę jakiej nienawidzę ... i sam dobrze wie,że w ciaży i jak dziecko się urodzi to nie będzie jej słuchał przy mnie .... po prostu nie lubię rapu,hip hopu i metalu ... a zwłaszcza rap z przekleństwami,już mnie nosiło ... stwierdziłam,że jak nie wyłaczy tego albo nie zainwestuje w słuchawki to idę do rodziców ale niestety robił dalej swoje . Później jak wzięłam się za mycie prysznica to nagle przyszedł milutki,że on to zrobi ... to powiedziałam żeby spieprz...ał i się rozpłakałam,że mam go już dość to zaczął krzyczeć na mnie,że jakaś niepoważna jestem itp ... dosłownie nie wiem już co mam z nim robić,naprawdę odkładam myślenie o ślubie w daleką przyszłość a może tak będzie że w ogóle nie wezmę z nim ślubu. Przed ciążą on nie był taki ... Jakbym wróciła do rodziców wtedy oni by mu dali ... By mi powiedzieli,że jak wrócę do niego to nie mam po co do nich wracać pewnie,bo już nie pierwszy raz się zdarzyło,że szłam do nich przez tż'ta ... Przepraszam,że tak się Wam wygaduje ale po prostu nie mam komu ...

kaorlak właśnie do mnie też się zwracali jako Mania,ale nie lubiłam tego,wolałam Menia albo po prostu Marlena ...

carolyna86 no już dawno ją skończyłam Teraz mam zamiar w styczniu kupić trzecią część bo narazie wydatki ... Ale spodobała mi się druga część naprawdę
Polecam jeszcze książkę "Tańcząc na rozbitym szkle" - piękna jest chyba jeszcze raz ją przeczytam .

Lucynka zrób sobie herbatkę i do tego wkrój mandarynkę,cytrynę,limonk ę a najlepiej jest to wycisnąć jeszcze,wlać sok malinowy jak masz,troszkę miodu i goździki ... nie dość,że pyszne to tak rozgrzewa że katar przechodzi

MyskaO witamy nową brzuchatkę

Carmenaa ja tak samo od 3 dni mam regularne puknięcia ... na wieczór zwłaszcza,chociaż jak dziś po śniadanku się położyłam odpocząć to tak samo mnie 2 razy puknęło

Pallas Ril właśnie u mnie w rodzinie był przypadek,że miał być chłopak a pod koniec 6 miesiąca wyszło,że jednak dziewczynka i u kuzynka urodziła się Zuzia
Stary 2013-12-13, 13:38   #265
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
To wyjde teraz na laika, ale jakie to ma zalety oprocz szybszego oduczeniA dziecka od pieluch?
Głównie chodzi o "chemię", która jest wykorzystywana w pieluszkach jednorazowych...
Tu jest dość prosto i według mnie sensownie opisane w skrócie co się z czym "je" (to na przykładzie pieluszek firmy Milovia)
http://www.sklep-milovia.eu/content/6-pieluszkowe-abc

Lolitka, widać, widać!

Stary 2013-12-13, 13:40   #266
lolitka888
Rozeznanie

Menia dawaj go tutaj

Faktycznie go olej dziś za takie zachowanie! Rozumiem,że wstał lewą nogą, ma zły dzień..ale z tą muzą przegiął i tym tekstem..co go ugryzło!?
i nie płakusiaj już więcej Myszko
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:42   #267
meniaa94
Wtajemniczenie

lolitka z chęcią sama bym mu coś zrobiła ... teraz siedzi dalej i napie...rza w grę ... nie mam zamiaru nawet obiadu robić , niech za swoje zachowanie sam robi !
Dosłownie tak już mi zniszczył humor,że nic mi dziś nie pomoże naprawdę ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 13:50   #268
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Igulka śpi a ja zamiast też odpoczywać bo coś mnie głowa boli to nie mogłam odpuścić sobie wizażu
wróciłam niedawno z tesco, karpia kupowaliśmy
teraz tata się nim "zajmuję" ile krwi przy tym

janeczka
tekst z moczem mnie zabił

witam nową mamusię

gosius91 co do pampersów używaliśmy najpierw 1 oryginalnych, potem przeszliśmy na Dada i do tej pory używamy, jak dla mnie są super.
Co do kosmetyków do kąpieli używaliśmy tak do 6 miesiąca Oliatum, szampon też i kremik do twarzy ,do pupy na odparzenia sudocrem lub linomag, to tyle chyba

nie wiem co dziś na obiad, zjadłabym rybę w sumie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 13:56   #269
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Głównie chodzi o "chemię", która jest wykorzystywana w pieluszkach jednorazowych...
Tu jest dość prosto i według mnie sensownie opisane w skrócie co się z czym "je" (to na przykładzie pieluszek firmy Milovia)
http://www.sklep-milovia.eu/content/6-pieluszkowe-abc

Lolitka, widać, widać!
Poczytalam i naprawde podziwiam! Mimo, ze staram sie byc bardzo eko, to niestety uwazam pampersy za jedno z najwiekszych dobrodziejstw wszechczasow i chyba sie nie skusze Jak mi sie przypomni co mama przechodzila z moja mlodsza siostra i te tony suszacych sie pieluch tetrowych to nie dziekuje :P
Stary 2013-12-13, 13:58   #270
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Nigdy nie miałam problemu z piątkiem trzynastego ... a teraz jakaś masakra dosłownie nie dość,że oparzyłam sobie palec przy paznokciu i mam burchel i mnie piecze strasznie,to zaczynamy od dziś ciche dni z tż ...
Rano po śniadaniu odpaliłam zmywarkę i chciałam te pół godziny z nim poleżeć,odpocząć i później wziąć się za porządki ale on stwierdził,że woli grać albo sprzątać niż leżeć ze mną ... tak mi się przykro zrobiło aż się rozpłakałam, dosłownie okresu chyba dziś dostał ... poszłam do kuchni i wzięłam się jednak za sprzątanie i nie wiem co mu dziś odbiło naprawdę,puścił muzykę jakiej nienawidzę ... i sam dobrze wie,że w ciaży i jak dziecko się urodzi to nie będzie jej słuchał przy mnie .... po prostu nie lubię rapu,hip hopu i metalu ... a zwłaszcza rap z przekleństwami,już mnie nosiło ... stwierdziłam,że jak nie wyłaczy tego albo nie zainwestuje w słuchawki to idę do rodziców ale niestety robił dalej swoje . Później jak wzięłam się za mycie prysznica to nagle przyszedł milutki,że on to zrobi ... to powiedziałam żeby spieprz...ał i się rozpłakałam,że mam go już dość to zaczął krzyczeć na mnie,że jakaś niepoważna jestem itp ... dosłownie nie wiem już co mam z nim robić,naprawdę odkładam myślenie o ślubie w daleką przyszłość a może tak będzie że w ogóle nie wezmę z nim ślubu. Przed ciążą on nie był taki ... Jakbym wróciła do rodziców wtedy oni by mu dali ... By mi powiedzieli,że jak wrócę do niego to nie mam po co do nich wracać pewnie,bo już nie pierwszy raz się zdarzyło,że szłam do nich przez tż'ta ... Przepraszam,że tak się Wam wygaduje ale po prostu nie mam komu ...
Trzymaj się i staraj być spokojną... I nie płacz!!! A dla TŻ bacik !!! Żeby kobietę w ciąży denerwować!!!

Cytat:
MyskaO witamy nową brzuchatkę

Cytat:
Carmenaa ja tak samo od 3 dni mam regularne puknięcia ... na wieczór zwłaszcza,chociaż jak dziś po śniadanku się położyłam odpocząć to tak samo mnie 2 razy puknęło
Ja też chcę...

Cytat:
Pallas Ril właśnie u mnie w rodzinie był przypadek,że miał być chłopak a pod koniec 6 miesiąca wyszło,że jednak dziewczynka i u kuzynka urodziła się Zuzia
Ja znam przypadek odwrotny. Miała być dziewczynka, a wyskoczył chłopak To dopiero niespodzianka była

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości