Listopad- Grudzień 2014- część VI :-) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-11, 16:24   #241
tiera
Raczkowanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Szybkawolna ja to ci współczuję strasznie z tymi rewolucjami, przecież to jest straszne a u ciebie trwa tyle czasu. Mi się chwilę uspokoiło, ale nie jest tak tragicznie jak u ciebie, tyle łapią mnie takie jakieś bóle od pleców. A rodzić to ja nie chcę, jeszcze nie czas, mam tyle do zrobienia.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 16:36   #242
szybkawolna
Rozeznanie

mam nowa teorie co do skurczy
wywoluje je mj maż
wlasnie do niego dzwonilam ze od 1,5 h jest spokoj i nic sie nie dzieje- rozlaczylam sie. Posiedzialam 2 min i co i to skuczopodobne cos ;P

ale sraczka poki co ucichla ;p ostatnio byla okolice 11 :P

i teraz czekam czy bedzie nastepny skurcz albo czy pojawi sie sraczka ;p pakuje torebke i jade na izbe :p oszolomic ich moimi doznaniami

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Tiera no do najprzyjemnijeszych przezyc w zyciu bym tego nie zaliczyla no i meczace i wczerpujace to jest ;/

pocieszam sie ze ponoc bole porodowe sa bardziej bolesne i ze jeszcze moze byc gorzej ;P choc momentami mam wrazenie ze gorzej byc nie moze
Stary 2014-10-11, 16:39   #243
Keithlyn
Zadomowienie

martha - to wy kupujecie nico plus ?? fajna cena !

aleksandretta- chyba lepsze opinie ma mura i sevilla... a tak szczerze powiedziawszy to nie ma co się męczyć z wyborem wózka, idzcie na spontan i wybierzcie to co wam się obojgu na samym początku spodobało

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 16:39   #244
ela_86
Wtajemniczenie

szybkawlna noooo nareszcie!

daj znać czy IP była pod wrażeniem
Stary 2014-10-11, 16:40   #245
tiera
Raczkowanie

Ja się chyba wybiorę na ktg, w poprzedniej ciąży chodziłam regularnie od 37 tygodnia więc może teraz też powinnam. Ale wtedy to miałam krótka szyjkę, rozwarcie a teraz przecież wszystko pozamykane szczelnie.
Stary 2014-10-11, 16:43   #246
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

aleksandretta- chyba lepsze opinie ma mura i sevilla... a tak szczerze powiedziawszy to nie ma co się męczyć z wyborem wózka, idzcie na spontan i wybierzcie to co wam się obojgu na samym początku spodobało
Na początku to mi się Jedo podobał ale ni chu chu stelaż nie wchodzi nam do auta Sevilla i Mura mieszczą się jak zdejmie się koło. A lupo jest zwycięzcą w kategorii wielkość stelaża bo na styk ale się mieści

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 16:49   #247
LolaMontez
Wtajemniczenie

Keithlyn super, ze Cie wypuścili nie rób więcej takich numerów :P kolejny raz to juz porodówka ale to za kilka tygodni

Aleksandreta tez dziwi mnie czemu nie polecał bardziej mury, bo ma chyba lepsze opinie (moze lepsza prowizja) mura praktycznie sprzedaje sie sama

my na szczescie nie musieliśmy mierzyć wózka do samochodów ale teraz patrząc, ze wozek piesek do tego torba i spakowanie na weekend moze byc problemem moje auto znacznie większe ale benzyna juz nie firmowa
Stary 2014-10-11, 16:54   #248
Kasia427
Wtajemniczenie

O kuźwa... kryzys mam... az sie poplakalam... małż zabrał chłopaków na dwór, a ja leze i odpoczywam bo kregoslup mi wysiadke zrobil calkowicie..

Szybka dobrze ze jedziesz, daj znac czy się kolejny bobas na swiat szykuje! Tyyyy ale Ty mialas na mnie poczekac! Noco Ty odwalasz ;D
Stary 2014-10-11, 16:59   #249
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Na początku to mi się Jedo podobał ale ni chu chu stelaż nie wchodzi nam do auta Sevilla i Mura mieszczą się jak zdejmie się koło. A lupo jest zwycięzcą w kategorii wielkość stelaża bo na styk ale się mieści
To raczej obstawiałabym murę albo seville, tam zdjęcie koła to pare sekund

Lola- no chciałabym chociaż te 3 tyg jeszcze wytrzymać tak mi się wydawało że mi nic nie dolega, czuje się świetnie to mogę wszytko zrobić. Zakupy, sprzątanie, gotowanie a tu guzik prawda....sytuacja zmienia się w oka mgnieniu, także dziewczynki nie przeciążajmy się ! no chyba że już na terminie jesteśmy

Stary 2014-10-11, 17:02   #250
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
To raczej obstawiałabym murę albo seville, tam zdjęcie koła to pare sekund

Lola- no chciałabym chociaż te 3 tyg jeszcze wytrzymać tak mi się wydawało że mi nic nie dolega, czuje się świetnie to mogę wszytko zrobić. Zakupy, sprzątanie, gotowanie a tu guzik prawda....sytuacja zmienia się w oka mgnieniu, także dziewczynki nie przeciążajmy się ! no chyba że już na terminie jesteśmy
Wytrzymaj te 3 tyg chociaz
Ja od poniedziałku sprzątam chociaż nie wiem czy jestem gotowa, ciaza moze i tak ale ja to chyba nie potrafię sie na to przygotować
Stary 2014-10-11, 17:03   #251
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:

Co do opinii o wozkach to roznie z tym bywa. Ja mam wózek mutsy evo w wersji spacerowej i jestem nim zachwycona pod każdym względem. Nigdy mnie nie zawiódł, a opinie w internecie ma slabe.
I wkurza mnie to, bo producent mowi ze jest to wózek miejski (!) a ludzie piszą że sie nie sprawdza w warunkach terenowych
Wcześniej mialam 2w1 tako Captiva i byl beznadziejny. Po pół roku linki od hamulcow rdzewialy, zacinaly sie przyciski regulacji raczki i budki, dwa razy zlamala mi sie oprawka koła itd. A zas opinie miał dobre.... i bądź yu człowieku mądry

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
O kuźwa... kryzys mam... az sie poplakalam... małż zabrał chłopaków na dwór, a ja leze i odpoczywam bo kregoslup mi wysiadke zrobil calkowicie..

Szybka dobrze ze jedziesz, daj znac czy się kolejny bobas na swiat szykuje! Tyyyy ale Ty mialas na mnie poczekac! Noco Ty odwalasz ;D

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 17:03   #252
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasia odpoczywaj póki możesz
Stary 2014-10-11, 17:04   #253
Kasia427
Wtajemniczenie

Keithlyn fajnie ze juz w domku jestes, nie ma to jak swoje wyrko

Kochana ja się nie przeciążam, bo jest mi tak ciężko jakbym miała 101 lat i wazyla 101 kg... wszystko robię na raty...
Dzisiaj ustalilismy z mezem ze juz nie bede chlopakow zawozic i odbierac, w ogole w auto nie wsiadam po ostatnim przywaleniu w auto na parkingu jestem rozkojarzona i źle mi się jeździ...
Najchetniej do porodu pozostanę w domu... bo nawet ostatnio zepsulam dzieciom spacer bo juz stekalam bo isc nie moglam...
Stary 2014-10-11, 17:04   #254
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Keithlyn super, ze Cie wypuścili nie rób więcej takich numerów :P kolejny raz to juz porodówka ale to za kilka tygodni

Aleksandreta tez dziwi mnie czemu nie polecał bardziej mury, bo ma chyba lepsze opinie (moze lepsza prowizja) mura praktycznie sprzedaje sie sama

my na szczescie nie musieliśmy mierzyć wózka do samochodów ale teraz patrząc, ze wozek piesek do tego torba i spakowanie na weekend moze byc problemem moje auto znacznie większe ale benzyna juz nie firmowa
Ja się zdziwiłam bo pytałam najpierw o Murę a facet zaczął mi proponować tańszy wózek.

Stary 2014-10-11, 17:09   #255
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Mój główkę w dole trzyma, ale tułów przerzuca co jakiś czas na drugą stronę - wtedy brzuch się zniekształca po prawej, a piętki wypycha po lewej; albo na odwrót. Ogólnie to odnoszę wrażenie, że coraz mniej mu u mnie wygodnie. Jeszcze z tydzień bym chciała mieć na sprzątanie, a potem mogę się rozpakowywać i ulżyć dzieciowi w ciasnocie

Mierzyłam się w obwodzie dzisiaj - stoi w miejscu od jakiegoś miesiąca. W ciągu 5 tygodni wskoczyło mi 4 kg. Wy też tak macie, że pomimo tycia wymiary zostają bez zmian?
To moj chyba podobne akrobacje robi, ze glowka calynczas w dol, a pupka i nogami wedruje z jednej strony na druga

Mi tez kg przybywa, a w obwodzie nie
Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
coz taka cisza ? masowo zaczelscie rodzic ?!

U mnie siostra byla z ciachem
Teraz zjem jeszcze jeden kawalek i sie klade przed tv

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Ja czekam na pizzę, no nie mogłam się powstrzymać dziś
Mmmmm...zaraz sprawdze czy mam kase i chyba zamowie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Ta sraczka jest niestety zaraźliwa bo od dwóch godzin nie mogę zejść z ubikacji
Uuuu kolejna widze sie oczyszcza

Keithlyn super, ze juz w domku

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Szybka dobrze, ze jedziesz daj znac

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Ela mam nadzieje, ze ta wysypka to nic powaznego. Ja po moim Gilbercie nikomu nie zycze wysypki w ciazy 6 tygodni mnie trzymal i na plecach jeszcze slady lekki sa.
A tylko na dloniach masz?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 17:11   #256
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja się zdziwiłam bo pytałam najpierw o Murę a facet zaczął mi proponować tańszy wózek.
No właśnie dziwne chyba jednak miał większa prowizje za sprzedanie innego wózka a za mura prawie żadna bo w Tosi (chyba tam byłaś? ) cenę maja niziutką
W euro RTV tez maja tą politykę i proponują produkty, na których lepiej zarobią, szkoda bo sama pózniej nie wiesz co kupic, liczysz na rzetelna opinie a polecają Ci coś patrząc na swoje korzyści :-/
Stary 2014-10-11, 17:15   #257
GoniaaaS
Rozeznanie

Szybkawolna wspolczuje dobrze ze jedziesz.

Kasiu tez mnie kręgosłup nawala, mam nadzieję że szybko przejdzie Ci

Tiera biedaku i Ciebie wzięło

Ela moze cos Cie uczulilo? Ja mam wysypke na stopach ale to przez meza. Wstawil pranie proszku nawalil jak glupi bezdodatkowego plukania ehh wszystko trzeba tłumaczyć a najgorsze jak i tak zrobi po swojemu. Wczoraj mial kupic pampersy i chusteczki huggies w rossmanie to wzial nie te zielone natural care tylko takie bezowe pure a tam patrze sklad masakra, a czemu bo uslyszal kiedys ze aloes jest trujacy i z aloesem nie wezmie

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-10-11 o 17:19
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 17:29   #258
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Keithlyn fajnie ze juz w domku jestes, nie ma to jak swoje wyrko

Kochana ja się nie przeciążam, bo jest mi tak ciężko jakbym miała 101 lat i wazyla 101 kg... wszystko robię na raty...
Dzisiaj ustalilismy z mezem ze juz nie bede chlopakow zawozic i odbierac, w ogole w auto nie wsiadam po ostatnim przywaleniu w auto na parkingu jestem rozkojarzona i źle mi się jeździ...
Najchetniej do porodu pozostanę w domu... bo nawet ostatnio zepsulam dzieciom spacer bo juz stekalam bo isc nie moglam...

no końcówka, a potem będziemy jak nowe!

ja dziś też słabo, tż mnie irytuje....
ale to pewno przez to, że jestem taka ni chora ni zdrowa i jeszcze ta wysypka mnie wpienia, bo swędzi okropnie.... i boli...

Cytat:
[/COLOR]Ela mam nadzieje, ze ta wysypka to nic powaznego. Ja po moim Gilbercie nikomu nie zycze wysypki w ciazy 6 tygodni mnie trzymal i na plecach jeszcze slady lekki sa.
A tylko na dloniach masz?
manieczka na dłoniach to nie mam wcale
mam pod brzuchem parę krostek, ale skóra taka wrażliwa i na nodze z prawej strony takie siedlisko krostek, tak na wysokości majtek i jedna wyemigrowała nad kość biodrową w pas..... niby mało tego, ale wygląda okropnie i boli i swędzi okropnie........
grrrrrrrrrrrr

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Szybkawolna wspolczuje dobrze ze jedziesz.

Kasiu tez mnie kręgosłup nawala, mam nadzieję że szybko przejdzie Ci

Tiera biedaku i Ciebie wzięło

Ela moze cos Cie uczulilo? Ja mam wysypke na stopach ale to przez meza. Wstawil pranie proszku nawalil jak glupi bezdodatkowego plukania ehh wszystko trzeba tłumaczyć a najgorsze jak i tak zrobi po swojemu. Wczoraj mial kupic pampersy i chusteczki huggies w rossmanie to wzial nie te zielone natural care tylko takie bezowe pure a tam patrze sklad masakra, a czemu bo uslyszal kiedys ze aloes jest trujacy i z aloesem nie wezmie
Gonia to i tak, że było to poprzedzone jakimiś przemyśleniami mojego prosiłam żeby kupił sok w kartonie, zawsze kupujemy litrowe, bo mało tego idzie, ale mam chęć czasem, to pyta jaki konkretnie z wyrzutem, na co ja, zeby pomyslal jaki zawsze jest i taki kupił, a nie wszystko na tacy od do.... to kupił 2litrowy pomarańczowy...... nie wiem kto to wypije..... już pomijam etykietę i syrop glukozowo fruktozowy, on nie zwraca na to uwagi, ale do cholery, na złość kupił taki, chociaż dobrze wie jaki zawsze w domu stoi......
przyszedł ja już nic się nie odezwałam, siedzę w kuchni z wapnem, przymulona, a on z tekstem "co? zły sok kupiłem?" ja na to, ze nie wiem kto wypije 2 l tego soku zanim się nie zepsuje, a on: "no powiedziałaś JAKIŚ sok, to kupiłem JAKIŚ sok"....

także tak sobie dzis gramy na nerwach oboje, jedno lepsze od drugiego....

a wysypka, no nie wiem, tak jak pisałam wcześniej, ja nigdy alergii nie miałam, ani na proszki, ani na kosmetyki, ani na nic.... a wysypkę jakąś? chyba przy różyczce w przedszkolu ostatnio przynajmniej nie pamiętam żebym miała...
ale upierdliwe to, swędzące...... jeszcze ubranie podrażnia....
Stary 2014-10-11, 17:29   #259
esti87
Rozeznanie

wracam po szkole do domu w dobrym humorze,zapitalam do wątku a tu zamknięte:-P biegne do Nowego a tu takie wiesciAleaa serdeczne gratulacjetwó synuś jest slicznybrawa,ze taka twarda byłas!teraz spełniło się jedno z twoich najskrytszych marzeńniech Wojtus bd dla was największą pociechą! Wywaliło mnie z butów po tej wiadomosci a mówiłam,mówiłam ze jak do końca weekendu któraś się podda to stawiam winko?zapraszam kochane,czas się napić i odstresować!mamy juz 2 maluchów i to takie niespodziewajki
Nie odniose sie do wszystkich Sorki..
Szybka pusciłas srake na forum:-(wczoraj bylam poskładana:-(taki bol jelit i takie fontanny:-(porażka..dzis ranobylook wiec pojechała do szkoly ale bylam n lekkim prowiancie a teraz zjadlamobiad i znow luźna guma:-( w szkole wszystko pozłtwiałam i jak dam rade to jRo tez pojadeto tylko 5 godz.wszystkie laski sie w glowe pukały,ze jeszcze jestem.tak zazdroszcze tego mluszka,ze od jutra zaczynam z tz puf-puf
Mauska wróciła,prezenciki dla Frania,kropelki sab simplex a dla mnie slodycze,duzo słodyczy i sledzie w pomidorachwlasnie wcinam giotto ale juz mysle o tych sledziachNa bank znów bd sraka ale jestem w stanie poświęcic raz kakaowe oko
Stary 2014-10-11, 17:33   #260
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
wracam po szkole do domu w dobrym humorze,zapitalam do wątku a tu zamknięte:-P biegne do Nowego a tu takie wiesciAleaa serdeczne gratulacjetwó synuś jest slicznybrawa,ze taka twarda byłas!teraz spełniło się jedno z twoich najskrytszych marzeńniech Wojtus bd dla was największą pociechą! Wywaliło mnie z butów po tej wiadomosci a mówiłam,mówiłam ze jak do końca weekendu któraś się podda to stawiam winko?zapraszam kochane,czas się napić i odstresować!mamy juz 2 maluchów i to takie niespodziewajki
Nie odniose sie do wszystkich Sorki..
Szybka pusciłas srake na forum:-(wczoraj bylam poskładana:-(taki bol jelit i takie fontanny:-(porażka..dzis ranobylook wiec pojechała do szkoly ale bylam n lekkim prowiancie a teraz zjadlamobiad i znow luźna guma:-( w szkole wszystko pozłtwiałam i jak dam rade to jRo tez pojadeto tylko 5 godz.wszystkie laski sie w glowe pukały,ze jeszcze jestem.tak zazdroszcze tego mluszka,ze od jutra zaczynam z tz puf-puf
Mauska wróciła,prezenciki dla Frania,kropelki sab simplex a dla mnie slodycze,duzo słodyczy i sledzie w pomidorachwlasnie wcinam giotto ale juz mysle o tych sledziachNa bank znów bd sraka ale jestem w stanie poświęcic raz kakaowe oko

Stary 2014-10-11, 17:34   #261
manieczka1
Zakorzenienie

Ela no pij to wapno, moze przejdzie ja tez nigdy uczulen nie mialam, a tu takie dziadostwo mnie zlapalo. Dwoch dermatologow musialam odwiedzac.

Esti no to dalas rade co tam Franko za prezenciki dostal?

Monian czekam na pizze wszystko przez Ciebie
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-11, 17:39   #262
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cos mnie CMI w podbrzuszu

Mama jechała z tata na IP bo znowu miał ciśnienie wysokie,pomimo ze wziął tabletke

Esti padlam

Aleksandreta lupo comfort to był mój faworyt od poczatku,gdybym nie zaczeła oglądać innych wózków to na pewno bym go kupila

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 17:40   #263
manieczka1
Zakorzenienie

Czekoladka czyzbys byla kolejna, ktora bedzie siedziec godzinami na tronie?
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-11, 17:42   #264
esti87
Rozeznanie

Ela niestety z wysypką nie pomogę.Nie pokropkowało mnie
Kasia ja kiedys pisałam o takim bolu-myslałam ze to stanik ale nawet bez bolalO.smarowałam amolem a przy usg prosiłam by gin tam glowicą najechał.akurat byla tam glowa mlodego..uciskała na żebra. Potem pare dni spokój i znów.od 2 msc nie boli i nie uciska.moze u cb dupka małej albo nogami cie traktuje?
Jak ja nie lubie pisac z tel..marakra..
Stary 2014-10-11, 17:51   #265
Keithlyn
Zadomowienie

esti - padłam z twojego posta !

ej kobietki nie ródźcie już , dopiero początek października kto tu na forum w listopadzie- grudniu będzie siedział

Stary 2014-10-11, 17:59   #266
esti87
Rozeznanie

Manieczka. Jest ręczniczek z kapturkiem,milusi kocyk,2 smoki,spodenki ,śnieżnobiały misio-przytulanka
Czekoladko zdrówka dla taty.chodz z szybką i tiera zrobimy obrady okrągłego klopa
Dziec szaleje a mnie skurcz-e-byki łapiąesti zapraszamy do wielkiego brata..gorące klopy cz.3:-(
Stary 2014-10-11, 18:04   #267
fiorella22
Zadomowienie

Esti, co za teksty!

padlam

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 18:05   #268
tiera
Raczkowanie

Esti : hahaha:
Stary 2014-10-11, 18:06   #269
esti87
Rozeznanie

Keithlyn a ty sę juzdobrze czujesz?odpoczywasz?
A ja dzisiaj dam plusa mojemu tż-zrobił mi taką wyprawk Do szkoły jak na wycieczkę dzieckado warszawskich łazienek.minusa dam mojej smarkatej siostrze-bo bierze moje najlepszejsze ciuchybez pytania.helołł ja w tym bd chodzila po ciąży:-P
Stary 2014-10-11, 18:08   #270
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Kurde albo jakiś wirus albo sezon na porody skoro co chwilę któraś do wc biegać zaczyna. Ja idę zaciskać nogi bo nawet koszuli bym nie miała do szpitala.

Esti fajne prezenty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości