Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-25, 12:43   #241
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
A czemu kupujecie tak na Gemini? Tam jest najtaniej czy co?
Ja porównywałam z kilkoma sprzedawcami na allegro i gemini wychodziło najtaniej, więc w końcu zamówiłam tam.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:48   #242
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Olkka16 i Czarownica Tea bardzo wam współczuję ale robicie to dla dziecka.
Pocieszające jest to ze co raz bliżej końca.
Stary 2015-06-25, 12:48   #243
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mysle, ze na samym poczatku mowienie "ijo ijo" czy "am am" sie bardzo sprawdza. Dziecku latwiej powtorzyc przez co chetnie zaczyna mowic, tylko trzeba znac umiar i w pore wprowadzic normalne slownictwo. Przyklad z czterolatka jest przerazajacy. A przeinaczanie slow jest chyba norma; ja mowilam stemarz na cmentarz i siostra konna na zakonnice ;-)
jestem z dania ze na początku to normalne ze przedmioty, zwierzeta przybieraja nazwy dzwieków jakie wydaja bo dziecko chyba łatwiej kojazy ale po prostu trzeba w odpowiednim czasie wprowadzać właściwe słownictwo i nie zdrobniać tylko uczyć własciwej wymowy. no u 4-latka to faktycznie przesada ale u 2 latka to chyba jeszcze normalne. bo mam takie zakres dzieci w rodzinie i 2 latka własnie mówi na krowe mu mu ale juz 3 latek wie że to krowa.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:50   #244
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Fatal my mamy nowy z firmy Kiddy Luna Fix
Stary 2015-06-25, 12:51   #245
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
No i sie skusiłam i zaczełam czytać opisy porodów z czerwcówek.
Ale mnie teraz ściska w gardle. I zaczeła mnie az bożena boleć
boje sie tam zajzeć, i w ogole zaczyna docierac do mnie zraz z rosnącym bebzunem ze to juz niedługo
Stary 2015-06-25, 12:51   #246
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Agu23gda mnie to się w ogóle w ciąży seksic nie chce. Jak kiedy potrafiliśmy kilka razy w tygodniu tak teraz raz czy dwa. Chłop mój wyrozumiały jest bo wprost mu powiedziałam ze nie mam na to ochoty.
Stary 2015-06-25, 13:00   #247
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Duldu duldu rządzi! haha
Mój chrzesniak ja był mały i jeszcze nie mówił to wkładał paluszka jak słomke od napoju do buzi i mówił ssiiup

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
też tak pomyślałam
hasło tego wątku normalnie hehe

duldu duldu to może być jakieś tajne hasło jak np. któraś z nas zacznie rodzić

Też jestem za tym by dzieciom zezwalać na własne nazewnictwo
" ał ał" - pies
"kikaki" -truskawki
"ba ba" -babcia
"muu" - krówka
itp.
ale na Boga- nie ciumkać, nie świstaszyć: A cio Michałeciek jobił u babuńci,cjoooo? Kajmił ał ała jączką"
Rajt

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Melduje się w nowym wątku

Rany, ale lecicie z tymi postami ale Was nadrobiłam

Co do butelek, o które pytała jedna z Nas, i ja kiedyś pytałam, to obecnie majtam się między Aventami a Lovi, ale nie moge sie zdecydowac :P
ja narazie własnie kupiłam tylko mała antykolkową avent, a potem sie okaze czy mu pasuje czy nie, czy dopkupic bo nie bede mogła karmic , wiec narazie nie szaleje bo zawsze mozna dokupić, w koncu nie mieszkamy na syberii

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
no wiesz mój ostatnio to się tak pchał na pępek, że myślałam, że on naprawdę chce wyjść przez pępek
tez tak miałam, i to boliii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-25, 13:01   #248
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja to i raz w tygodniu byłabym zadowolona. Bo ochotę mam ale mój TŻ się całkiem zablokował. Mówi że nie jest w stanie jak wie że tam w środku jest dziecko i już. Na szczęście pozostają jeszcze inne formy no ale to nie to samo...
Stary 2015-06-25, 13:03   #249
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

W ogóle jaką dziś traumę przeżyłam w nocy
Budzę się aby się przekręcić i patrze nie mam brzucha Panika i już chciałam lecieć sprawdzać, ale sen mi odszedł i uświadomiłam sobie, że coś mi się pokręciło I TŻ się obudził i chyba zobaczył przerażenie w moich oczach i pyta "Co się stało?", no to mu powiedziałam, że wydawało mi się, że nie mam brzucha No to mój ukochany jak zawsze umie mnie uspokoić i skwitował to słowami "Chyba mózgu nie masz" i dał buziaka
hehe dobry tekst męza
Stary 2015-06-25, 13:05   #250
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja to i raz w tygodniu byłabym zadowolona. Bo ochotę mam ale mój TŻ się całkiem zablokował. Mówi że nie jest w stanie jak wie że tam w środku jest dziecko i już. Na szczęście pozostają jeszcze inne formy no ale to nie to samo...
No to mój podobnie :-P zresztą ja my mamy zakaz od gina przez pessar więc sprawa rozwiązała się sama...
Stary 2015-06-25, 13:09   #251
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
jakie majtki siateczkowe brałyście jakiej firmy ?
ja chyba z canpolu

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny, ta sesja z porodu... obrzydliwa. W dodatku nie wiem czy chciałabym, żeby mój TŻ siedział ze mną w basenie z moimi odchodami porodowymi.

Bosh... moi sasiedzi - te śmierdziele o których kiedyś wspominałam od rana sie awanturują do teraz, krzyki pijackie, rzucanie czymś, szok. W dodatku balkon, okna pootwierane że wszystko słychać. Wstydu takie to nie ma. A jak wychodzi ta stara szlora do sklepu to wymalowana, nos do gory... nie ważne, że od niej ☠☠☠ie... Póki co to to olewam tyle, że mnie to troche denerwuje i stresuje, ale jak już bedzie dziecko to od razu będe dzwonić na policje. Nie mam obowiązku ani ja ani dziecko wysłuchiwać krzyków, belkotu, wyzywania i ☠☠☠☠owania na całe osiedle.
współczuje sąsiadów

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj oglądałam kawałek jakiegoś porodu w telewizji to aż mnie brzuch rozbolał z tego wszystkiego

Czy tylko ja będę miała 3. prenatalne badania czy któraś z Was również się wybiera?
ja mam dzisiaj 3 własnie czyli te w 28 tyg.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-25, 13:20   #252
dirtyblack
Raczkowanie

witam sie i ja w nowym watku
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 13:23   #253
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja nie oglądam aby się nie nakręcac.
Jak weszło to jakoś wyjdzie

Heh ty to masz wyobraźnię.
Twój partner się z tobą nie nudzi

O matko może ci się śniło.

Jednak mnie rozstępy nie ominą.
Właśnie smarowałam się i na boczkach mam już kilka wzorów.
Mam nadzieje ze brzuch mi ominie, a smaruje się 2-3 razy dziennie na zmianę a to olejem kokosowym a to oliwka lub Babydream z Rossmana, ziaja tez miała swoje 5 minut.
Musze jakiś koncentrat kupić.
oj i mi sie pokazały pękniecia na piersiach, na brzuchu narazie nie widać i mam nadzieje że tak pozostanie. ogolnie to palmersem smaruje brzuch. piersi perfektą ale chyba to za mało.
Stary 2015-06-25, 13:28   #254
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Mój wie, ale szczerze go zupełnie to nie inreresuje czasami tylko pyta jak nie widzi "z kim ty tak tyle piszesz??" wtedy mu pokazuje lapka, widzi ze to wizaż i "aaaaaaa myslalem, że z jakimś gachem" i bekaa on za to gra w gry online od X lat (Bosh jakie to dziecinne) i tam tez czesto pisze na forum czy co... szczerze też mnie to nie interesuje.

Dziewczyny... idę na chrzciny do córeczki kuzynki... nie mam jeszcze prezentu... a nie chce wydawać nie wiadomo ile... ile najmniej wlożyc do koperty...a jeśli nie to co kupic w prezencie można?

Ja bym kupiła może jakąś przywieszke do łańcuszka bądź łańcuszek, można śliczne rzeczy kupić w srebrze raczej nie dawała bym pieniędzy bo nie wiedziała bym ile mam na to przeznaczyć. Zależy jeszcze właśnie za ile coś chcesz kupić, u mnie ostatnio był chrzest i mała dostała kolczyki srebrne łańcuszek zawieszki do łańcuszka. Dostała tez pałąk zabawkowy do wózka i kilka zabawek. Żadnych pieniędzy.
Cytat:
wieczorkiem usiąde przy kompie i to wszytsko posprawdzam

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

też to obejrzałam i I część też i aż mi słabo
Byłam w rossku i widziałam ten żel Hipp co masz w koszyku za 17.99 z karta.

Kupilam pieluchy dada 2 i 3 wszystkie otworzyłam pampersa i dady i szczerze powiem ze naprawdę wow. Jestem zaskoczona dada. Naprawdę są całkiem wporzo jedynie co mi nie pasuje to małe te ochraniacze po bokach na pupę żeby kupa nie uciekła bokiem. Ale myślę że przerzucam się na dady. O wiele taniej a jakościowo wyglądają wporzo.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 13:29   #255
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Aakkzzii bo bepanten i linomag są drogie
ja tu kupowałm część apteczną
http://www.kuzniazdrowia.pl/ i bepanten był akurat w promocji i oilatum wiec sie opłacało.
Stary 2015-06-25, 13:29   #256
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
oj i mi sie pokazały pękniecia na piersiach, na brzuchu narazie nie widać i mam nadzieje że tak pozostanie. ogolnie to palmersem smaruje brzuch. piersi perfektą ale chyba to za mało.
Wczoraj miałam jakiś kryzys. Dzisiaj już to mi obojętne. Na piersiach nic nie mam bo są małe wiec może się nie pojawia
Stary 2015-06-25, 13:30   #257
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No to mój podobnie :-P zresztą ja my mamy zakaz od gina przez pessar więc sprawa rozwiązała się sama...
Mnie ostatnio dziwnie było bo jak zaczęliśmy to czułam jak kopie - nie mogłam się oswoić ale zaraz chyba zwinęła się w kulkę i czekała aż przestaniemy

co do forum mój Tż wie, że piszę i wcale go to nie interesuje. Ostatnio sam znalazł jakieś forum dla tatusiów (siedząc w pracy) i powiedział podjarany, że on też ma swoje. I mówił z takim błyskiem w oczach, że bezzębny uśmiech dziecka w środku nocy wynagradza wszystkie nieprzespane noce zobaczymy czy później też tak będzie mówił
Stary 2015-06-25, 13:30   #258
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tu kupowałm część apteczną
http://www.kuzniazdrowia.pl/ i bepanten był akurat w promocji i oilatum wiec sie opłacało.
Tez te dwie rzeczy chce kupić
Stary 2015-06-25, 13:31   #259
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej, u mnie jeden z bardziej zje..anych dni Zus odrzucił mi zwolnienie, bo lekarz źle je wystawił. Jestem załamana. Muszę się odwołać, ale nie ma gwarancji, że to przejdzie. Prawdopodobnie stracę całą miesieczną wypłatę. Wyszłam z zusu i się powyłam. I mam cały dzień oczy we łzach. Na dodatek specjalnie czekali do samego końca zwolnienia, żebym sobie kolejnego nie wzięła. Ludzie to są podli. Gdybym nie zadzwoniła z pytaniem kiedy pieniądze będą, to dalej bym czekała, bo decyzja jeszcze nie przyszła nawet. A zwolnienie kończy mi się jutro! Na dodatek wyniki takie sobie, białko za niskie, bilirubina za niska. No nie chce mi się nic ;(

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-25, 13:37   #260
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Heh Wy macie wyrzuty sumienia bo nie macie ochoty (co totalnie rozumiem), a my z racji tego, że od samego stycznia miałam te krwawienia i ciągle były jakieś problemy to od tego czasu nic na szczęście mój TŻ wyrozumiały też się boi, że mogło by to zaszkodzić i dobrze znosi sytuację. Radzimy sobie jak możemy inaczej ale wiadomo, że to już nie to na szczęście już niedługo
ja mam wyrzuty sumienia bo widze ze mu tego brakuje, nie mam przeciwskazań ale w ogole nie mam ochoty a zwłaszcza jak teraz boli mnie te krocze i ogolnie cięzko mi już. nic nie mówi ale wiem ze na pewno bardzo mu tego brakuje. mi wystarczy buzi i przytulanie ale chyba dla faceta to ciut za mało
Stary 2015-06-25, 13:39   #261
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej, u mnie jeden z bardziej zje..anych dni Zus odrzucił mi zwolnienie, bo lekarz źle je wystawił. Jestem załamana. Muszę się odwołać, ale nie ma gwarancji, że to przejdzie. Prawdopodobnie stracę całą miesieczną wypłatę. Wyszłam z zusu i się powyłam. I mam cały dzień oczy we łzach. Na dodatek specjalnie czekali do samego końca zwolnienia, żebym sobie kolejnego nie wzięła. Ludzie to są podli. Gdybym nie zadzwoniła z pytaniem kiedy pieniądze będą, to dalej bym czekała, bo decyzja jeszcze nie przyszła nawet. A zwolnienie kończy mi się jutro! Na dodatek wyniki takie sobie, białko za niskie, bilirubina za niska. No nie chce mi się nic ;(
Sprawy związane z zusem albo skarbówką zawsze mnie doprowadzają do skrajnych emocji więc nie dziwię się że jesteś zła i jest ci przykro. Ale i tak się szybko uwinęli bo mogli wypłacić, potem stwierdzić że jest coś nie tak i ci kazać zwracać, takie są niestety urzędy.
A co było niby nie tak z tym zwolnieniem?
A wyniki jakie są w stosunku do podanych norm?
Stary 2015-06-25, 13:41   #262
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
A wasi męzowie wiedza ze piszecie na forum itd.?
Ja mojemu sie nie chwaliłam, bo wiem ze czytałby każdy jeden post no ale tez jakos tego nie ukrywam, nie kasuje historii, czasem wspomne ze coś tam przeczytałam na forum, ale bez szczegółów na jakim itd
Kiedyś jak pisałam na innym forum o kotach, bo kupiliśmy kota i chcieliśmy dowiedzieć się o danrj rasie wiecejwiecej, o karmieniu itd to moj tz wiedział o tym to sprawdzał mi nawet pw co mnie strasznie wkurzało, bo czułam sie conajmniej jak bym miała konto na portalu randkowym a nie na forum!

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Jak czytam te czerwcówki to aż zazdroszcze im, że mają maluchy koło siebie już ale z drugiej strony ciesze sie jeszcze, że jestem 2w1 ale wiem że jak przyjdą upały to znowu bede plakać że chce już urodzić bo wtedy tak puchne że to masakra... I wszystko mnie boli, szczególnie nogi.
Boje się troche jak to bedzie przy dwójce dzieci, szczególnie że mój 5 latek ma stwierdzoną nadpobudliwość psychowo-ruchową i naprawdę jedt ciężkim dzieckiem. Ciężko mu cokolwiek przetłumaczyć, wyjaśnić itd. Jakby żył w swoim świecie, oddzielony szklaną kulą... Ciężko, naprawdę... Jak widze dzieci w jego wieku jak sie zachowują to aż się dziwie że są takie dojrzałe i odpowiadaja pelnymi zdaniami i można z nimi prowadzić dialog. Mam wrażenie, że moj syn jest mniej rozwiniety od trzy latków które widze w przedszkolu... Masakra
no bedziesz miała cięzko, sporo cierpliwości i siły bedzie wymagało od ciebie wychowywanie 5 latka z nadpobudliwoscią i maleństwa ale im beda starsi bedzie łatwiej pewnie.
moj mąż wie że pisze na forum ale nie czyta tego i go to nie interesuje wcale
Stary 2015-06-25, 13:41   #263
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Osz ☠☠☠☠a mac. Z☠☠☠any zus. I co kolejne zwolnienie będą Ci też blokować?
Odwoluj się bo jaja sobie robią. A co tam źle Ci wypisal lekarz?

Cytat:
ja mam wyrzuty sumienia bo widze ze mu tego brakuje, nie mam przeciwskazań ale w ogole nie mam ochoty a zwłaszcza jak teraz boli mnie te krocze i ogolnie cięzko mi już. nic nie mówi ale wiem ze na pewno bardzo mu tego brakuje. mi wystarczy buzi i przytulanie ale chyba dla faceta to ciut za mało
Jedne chcą a nie mogą, drugie na odwrót. Ehhh ciążą jest przereklamowana heh.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-25, 13:42   #264
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też bym tak chciała ale wiem ze to za mało. jestem tak napalona na karmienie cycem ( bo mam nadzieje ze przez to schudne ) że nic nie może mnie od tego powstrzymać więc najlepsze kremy bede stosować na suteczki.
tez nie wyobrazam sobie innej opcji, bede walczyc o to zeby karmic.
Stary 2015-06-25, 13:44   #265
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
ZUS i urząd skarbowy to dwie polskie instytucje co mają swoje prawa.

Nie tylko w Polsce robią problemy. Kupiliśmy samochód. Ja mam meldunek stały, TŻ nie ma meldunku w Nl, bo jest krócej niż ja ( przyjeżdżał tu do pracy, ale teraz chce zostać na stałe).
Na meldunek pierwszy czeka się koło miesiąca. W urzędzie zarejestrowano samochód na mnie, ale nie mogę go ubezpieczyć, bo głównym kierowca będzie mój TŻ ( ja nie mam prawka, a nawet jakbym miała i TŻ miał tfu,tfu wypadek to ubezpieczalnie mogą kręcić nosem).
Myslalam, że jest jak w Polsce, że mozna ubezpieczyć bez prawka. No właśnie. Zarejestrować samochod mogę, a ubezpieczyć już nie. Dzwonilam do urzedu, bo mandat można dostac, ale na szczęście pani powiedziała, że nie dostane, bo to nie jest z mojej winy. Tak czy inaczej koło miesiąca samochód będzie stał nie jezdzony.
Wczoraj to tak płakałam... Że mogę karę dostać...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 13:46   #266
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Myslalam, że jest jak w Polsce, że mozna ubezpieczyć bez prawka. No właśnie. Zarejestrować samochod mogę, a ubezpieczyć już nie.
W Polsce też nie ubezpieczysz bez prawka także jest dokładnie tak samo. Nawet jak ubezpieczenie kupujesz na firmę (bo samochód firmowy) musisz podać głównego użytkownika z prawem jazdy.
Stary 2015-06-25, 13:48   #267
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj miałam jakiś kryzys. Dzisiaj już to mi obojętne. Na piersiach nic nie mam bo są małe wiec może się nie pojawia
a mi sporo urosły w ciaży a miałm takie nieduze B i boje sie ze skarpetki wyciagnięte mi potem zostaną

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

ide szykować sie na usg
Stary 2015-06-25, 13:49   #268
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
W Polsce też nie ubezpieczysz bez prawka także jest dokładnie tak samo. Nawet jak ubezpieczenie kupujesz na firmę (bo samochód firmowy) musisz podać głównego użytkownika z prawem jazdy.
Można ubezpieczyć bez prawka, podaje się tylko głównego kierowcę. Fakt, ubezpieczenie wzrasta, bo dzwoniłam wczoraj do Proamy. Koszt 3,5tys zł rocznie.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 13:54   #269
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

bianeczkaa
O masz:/ co tam niby złego napisał lekarz, że odrzucili? Masakra. Mam nadzieję, że możesz się odwołać i się uda!
Stary 2015-06-25, 13:55   #270
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Można ubezpieczyć bez prawka, podaje się tylko głównego kierowcę. Fakt, ubezpieczenie wzrasta, bo dzwoniłam wczoraj do Proamy. Koszt 3,5tys zł rocznie.
No okej, może i tak. Ale wciąż nie rozumiem co ma meldunek TŻ do ubezpieczenia? Nie można kupić ubezpieczenia na ten meldunek co ma teraz?
W ogóle ta kwestia z ubezpieczeniami jest mega głupia, powinno być ubezpieczenie powiązane z dowodem rejestracyjnym i tyle.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości