|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wykroje dla lalek
Cytat:
Szycie ręczne też może być atrakcyjne dla nabywcy, jeśli jest starannie wykonane, szwy ładne i mało widoczne, a przede wszystkim nieprujące się. Zdarza się przecież, że ubranka ze sklepu zaraz się prują, bo są szyte na ilość nie jakość. Bierz więc ze sobą ręcznie szyte ubranka, a na pewno znajdziesz na nie nabywców!!! Pochwal się, co szyjesz i co udało Ci się spieniężyć ![]() Zapraszam Cię do prezentowania swoich dzieł w moim wątku Zabawki dla naszych milusińskich (link poniżej). Zresztą - chyba już tam byłaś ![]() Ja dziś przedstawiam w moim wątku nową kreację - szydełkowy dres. W końcu opanowałam szydełkowy sposób na spodnie Serdecznie zapraszam zainteresowanych do obejrzenia!!!
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2007-06-16 o 21:57 Powód: usunięcie zdjęcia, wklejone przez pomyłkę |
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może jeszcze dziś załącze opis do "spódnicy" przyszywanej go gorseciku - tak aby powstała wspaniała i zarazem prosta suknia balowa Dzięki serdeczne za wkolejne wykroje szlafroczków - będzie co szyć
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
hejka
![]() obiecany opis "spódnicy" do gorseciku skroić: - spódnice w 2 częsciach szer. każdej 28cm i dł.17cm (polecam z czerwonej satyny) - 3 halki szer. kazdej 50cm, dł. 17cm (z czarnego tiulu) uszyć 3 halki tiulowe, ktore nalezy razem ze spódnica przymarszczyć na obwód 12 cm (wcześniej spodnice zszywamy tylko wzdłuż jednego boku dł 17cm), wszystko przyszyc do gorseciku. mam nadzieje ze skrótowy (i poglądowy) opis wystarczy. zapraszam do szycia
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
widze mały zastój w temacie to może byśmy "wspólnie uszyły" jakiś kombinezon dla barbie. ma ktoś jakie pomysły?
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, mam taki wykrój kombinezonu - znaleziony chyba tu na forum. Co prawda wygląda bardziej jak spodnie ogrodniczki, ale cóż...
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie ; czy któraś z Was kupowała może na Allegro wykroje dla Barbie?
Chodzi mi o te : http://www.allegro.pl/item205737896_...ena_duzo_.html zastanawiam się czy są warte zakupu....
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
fajne.... na początek to jakaś myśl.
ja zastanawiałam się czy nie połaczyć wykroju spodni z wykrojem bluzeczki wiązanej na szyji - tył byłby zapinany na rzep i wiązany na szyi - co wy na to? bo ja nie jestem pewna mojej ideii
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
i co? warto? jeszcze niedawno też myślałam nad zakupem przez Allegro gotowych wykrojów, ale w internecie jest ich tyle (trzeba miec tylko cierpliwosc do szukania), że "odpuściłam" sobie. Ale jestem ciekawa czy te z Allegro są ciekawe i dokładne. I zostawiam wykroje kombinezonów
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, skorzystałam z wykroju szlafroczka i wyszło mi takie oto coś
![]() Dołączam również zdjątko spódniczki i topika oraz szydełkowej spódniczki Pozdrawiam |
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Aniu śliczny ten szlafroczek, podobnie komplecik i szydełkowa spódniczka........... Ken napewno by się skusił
szkoda że ja tak nie potrafie szyć
|
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Aniu super ciuszki. Kiedy znajdujesz na to czas?
Znalazłam link z wykrojami butów: http://picasaweb.google.com/tagerty....ShoesWorkbook1 |
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Adremima, jak zwykle nieoceniona jesteś. Aniu - wszystko boskie. Co do wykrojów z allegro, to powiem wam, że kusiło mnie ale tu jest taka skarbnica wiedzy, że spasowałam. Zresztą myślę, że wykrój to jedno a wykonanie - druga sprawa.
Poza tym mam takie zaległości względem obietnic składanych tutaj,że aż wstyd. Postaram się nadrobić. Super wątek. Ściskam, Ba-ha
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
coś odemnie - ściągnęłam kiedyś z internetu - pikowana kurteczka z kapturem(wiem że dopiero od kilku dni mamy lato, alo warto sie przygotować wcześniej na chłodniejsze dni)
Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 21:22 |
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
![]() http://picasaweb.google.com/91700chr...e/DollsClothes miłego szycia .
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
fajna stronka - ale ja nic z niej nie kumam - blondynka jestem- tzn nie wiem ktore wykroje to dla barbie a które dla innych lal - pomózcie
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Chyba to trochę skomplikowane. Ponieważ kiedys szyłam "dorosłe" ubrania, służę pomocą w znalezieniu wykroju do danego zdjęcia |
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam takie różne:
|
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
i takie
|
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Co prawda to nie wykroje a "dzierganki" i nie dla Barbi, ale można popatrzec:
http://picasaweb.google.com/91titine http://picasaweb.google.com/91titine...ndnesDukke0005 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Panie!
Od niedawna zaczełam szyc ubranka dla lalek ( moja siosrzenica uwiebia je ciągle przebierać) mam tylko jedno pytanie , na pewno jest ono głupie ale mam tylko 15 lat wiec mam prawo nie wiedziec Co oznaczają te strzałki na wykrojach?? Bardzo proszę o odpowiedź
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje badzo za odpowiedz, teraz bedzie mi łatwiej
Wyciągnęłm wczoraj maszyne do szycia, ale z tym zabawy troche krzywe te szwy ale co tam na początku może być
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
Jak tylko będe miała modelke i aparat to się pochwale. Jestem ciekawa czy wogule będą pasować. Bo siostrzenica przyjerzdza dopiero za pare dni a ja niestety nie mam juz lalek
A może któraś z pań podałaby mi wymiary lalki barbie
|
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Lalki starszego typu mają inne wymiary niż te nowsze (mówia na nie chyba pępuszkowe). Dlatego nie wiadomo jakie ma Twoja siostrzenica. Lepiej poczekac jak pzyjedzie. Gdzieś widziałam forum, gdzie były wymiary wszystkich lalek i tych nowych i starych, jak znajdę, to wkleję. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Szperając w internecie znalazłam fajny pomysł na szafe.
http://www.tinyzippers.com/closet.html. Ja obkleiłam karton papierem kolorowym . A tu pomysł na wieszaki. http://www.tinyzippers.com/hangers.html Bardzo mi sie to spodobało bo to dobry sposób rzeby nie pogubić ubranek no i lalka ma właną niepowtarzalną szafe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

Proszę o odpowiedz

to może byśmy "wspólnie uszyły" jakiś kombinezon dla barbie. ma ktoś jakie pomysły?

. Chyba to trochę skomplikowane. Ponieważ kiedys szyłam "dorosłe" ubrania, służę pomocą w znalezieniu wykroju do danego zdjęcia