|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie wesele?
Hej, bylabym bardzo wdzieczna gdybys mogla podzielic sie ze mna bardziej szczegolowymi doswiadczeniami, szczegolnie organizacja w tym palacu. Jak bylo podane jedzenie, czy obsluga byla profesjonalna, ktore menu wybralas i czy ilosc jedzenia byla wystarczajaca? Bylabym ogromnie wdzieczna za Twoja pomoc.
|
|
|
|
|
#242 |
|
BAN stały
|
Moi klienci byli szalenie zadowoleni z obsługi, z jedzenia, ze wszytskiego.
Niestety nie koordynowałam tego przyjęcia stąd nie wiem jakie było menu, czy jedzenie było smaczne.... ale znając gusta klientów, ich wymagania wierzę,że było super! Mi dobrze się współpracowała z pałacem przy ustaleniach, któe trwały kilka miesięcy: - dekoracje - oświetlenie - nagłośnienie - DJ - noclegi - aranżacja pokoju Pary Młodej etc...
|
|
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was!mam pytanko czy zna ktos jakies fajne sale do wynajęcia z pokojami w Zabrzu lub okolicach za odpowiedzi bede bardzo wdzieczna mozna pisac na gg 4462232 pozdrawiam
|
|
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
Czytam wasze posty i jestem przerazona, jeszcze nie zamierzam brac slubu ale jak czytam ze trzeba zamawiac sale na ponad dwa lata do przodu to mi wlosy deba staja
wow....Nic tylko rozkrecic interes weselny w Polsce
|
|
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
nieopłacona reklama
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-24 o 20:50 Powód: nieopłaona reklama |
|
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mam pytanie do Wizazanek ze Slaska: napiszcie prosze, ktora z restauracji w Bytomiu, Tarnowskich Gorach, Radzionkowie lub Piekarach Sl. jest Waszym zdaniem najlepsza i do tego w miare przystepna cenowo? Bede wdzieczna za jakies info, byc moze jest nawet jakis temat zalozony wlasnie o knajpach na Slasku - troche to forum przekopalam ale jeszcze nie znalazlam - to prosze tez o link Tymczasem udaje sie na dalsze poszukiwania
|
|
|
|
|
#247 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie wesele w Kielcach ?
Cześć
![]() Bedziemy wdzieczni za wszelkie inormacje na temat Hotelu Łysogóry oraz Hotelu La Mar w Kielcach. http://www.lysogory.com.pl/hotel/index.php http://www.hotellamar.pl/ Zastanawiamy sie nad zorganizowaniem przyjecia weselnego (tak 60 -70 osob) w jednym z tych miejsc. Przed ostatecznym wyborem, chcielibysmy uslyszec jadnak jakies opinie na temat tych hoteli : jaka obsluga, jakie jedzenie serwuja, i ogolnie cala oprawa. Z gory serdecznie dziekujemy ![]() Krofffka&Kunik |
|
|
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
A oto nasza sala http://dom-karolina.ovh.org/. Jest ona w Radomyślu. Szkoda że na stronce nie ma zdjęć zrobionych z zewnątrz, bo na zewnątrz robi bardzo duże wrażenie. Są postawione stoliki z parasolami, drewniane huśtawki, taki domek na grilla, stawy z mostkami, bryczki. Wlaściciel cały czas coś tam modernizuje i powiedział, że do 2009 zrobi na zewnątrz jeszcze skansen i że prawdopodobnie będą też konie
Cena na dzień dzisiejszy wynosi 110zl za osobę, ale wiadomo, że do 2009 roku może wzrosnąć. My musimy zamówić tylko torta i alkohol.
|
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie mam jeszcze pojecia gdzie odbedzie sie moje wesele
Mieszkam w malej miesjcowosc kolo Malborka- Sztum i nie ma tu fajnych sal weselnych, jest jedno ale za male na moja ilosc gosci (ok 140 osob). Jesli ktoras z was jest z moich okolic i zna jakies ciekawe miejsce prosze o kontakt
|
|
#250 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie wesele? Mysłowice Jaworzno Tychy??
Hej! Mam wielką prośbę, napiszcie gdzie szukać informacji o salach do wynajęcia (ale nie w restauracjach, szukam samej sali); Może znacie takowe w okolicach Mysłowic??
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym wszystkim polecic lokal MARGERITA w Zielonkach k.Krakowa. Posiadają tam 2 sale.Czyściutkie, świeżo po remoncie, ładny wystrój, firany i stoły.Ja miałam na tej mniejszej sali z tego względuże miałam małe wesele. Organizacja wesela była świetna, niczym niemusieliśmy sie martwić, wszytko to co ustaliliśmy z szefowa to takbyło.Wystrój śliczny, dużo kompozycji kwiatowych poprostu nic dodac nicująć.Świetna obsługa i lokal.POLECAM
|
|
|
|
|
#253 |
|
BAN stały
|
aga _1984, bo takie panie co im sie marzy wesele w zamku ,palacu itp.tylko nakrecaja ten chory biznes i pozniej sa takie kolejki i ceny chore. ludzie robia wesela na ponad 100 osob-glupota,bo to sie nigdy nie zwraca,biora kredyty,nie maja z czego splacic w mysl zasady chorej i polskiej:Zastaw sie,a postaw sie ,a pozniej sie i tak 3/4 par rozwodzi i dlatego tak jest.ksylwia ,a czemu sami nie placicie?a nie tak naciagac rodzicow.nie masz sie z czego cieszyc.ja tam nie robie slubu ani wesela.w ogole nie planuje.wole kocia lape niz odstawiac szopki i cyrki przy rodzinie i ma mi jakis zespol smecic do kotleta.ja tam moge wziasc slub za granica.najlepiej szybki na wakacjach polaczony z podroza poslubna.tylko ja i moj facet bez tych ceregieli,gosci itp.chcemy to ominac,bo to nam do szczescia niepotrzebne mimo,ze nas stac na jakies zamki itp.im slub z wieksza pompa,tym pozniej glosniejszy rozwod-czy cos takiego
he he.czego nikomu nie zycze,ale jestem realistka i niektore z nas i tak to kiedys czeka,bo po pieknym slubie bajka sie moze szybko skonczyc,a ludzie co sie wkrecaja w te przygotowania sa jak nacpani,jak w amoku i w transie,a pozniej przychodzi otrzezwienie,ale niestety czesto dla wielu z nas jest juz za pozno i sie zaluje.
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się z Tobą nie zgadzam
generalizujesz i grubo przesadzasz każdy ma taki ślub, jaki chce i jego oprawa nie jest wyznacznikiem ani szczęścia ani trwałości małżeństwa tak samo liczba gości: głupotą jest robić duże wesele? Liczba gości jest wyznacznikiem mądrości? chyba Twoja praktyka prawnicza doprowadziła do tego, że jesteś z góry przekonana o rozpadzie małżeństwa zanim ono się na dobre zacznie... a przecież dobrze wiadomo, że pary biorące ślub z pompą ale i takie, które ślubu nie mają, lub mają tylko skromne przyjęcie na 30 osób się rozwodzą lub trwają przy sobie, ale historia ich związku ma korzenie w nich samych, ich sercach, głowach i rękach, a nie w wyborze miejsca wesela. |
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Z szukaniem sali jestem dopiero na starcie, chcielibysmy zrobic wesele za półtora roku, choć wszyscy mi mówią, że na szukanie to juz za późno. Mam nadzieję, że nie
![]() Dziewczyny może coś poradzicie, wesele chciałabym gdzies w okolicach śląska albo małopolski i koniecznie noclegi w pobliżu, bo mam mnóstwo przyjezdnych z drugiego końca Polski. To będzie lato, chciałabym więc, żeby był ogród, troche natury itp.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znam okolic Sosnowca więc co do sali nie jestem w stanie Ci pomóc. Moja rada szukajcie sali szybciutko to jest duża szansa że coś znajdziecie
|
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Jednak postanowiłam dzisiaj, że od jutra zabieram się za czynne szukanie, trochę mnie to przeraża, bo sama przez wiele lat pracowałam przy organizacji wesel i wiem, jak to właściciele sal zachwalają i wszystko przedstawiają idealnie, a potem okazuje się, że zawsze są jakieś niedociągnięcia i problemy. Mam nadzieję, że trafię na uczciwych, sympatycznych ludzi
|
|
|
|
#258 |
|
Przyczajenie
|
nieopłacona reklama
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-01-24 o 16:57 Powód: nieopłacona reklama |
|
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oto nasz dworek
|
|
|
|
|
|
#260 |
|
Przyczajenie
|
witam,
czy organizował ktoś wesele w Hotelu Lech w Łapczycy? Proszę o jakieś opinie |
|
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
jeśli ktoś planuje mieć wesele w Hotelu Astra to szczerze odradzam. Nie wiem skąd sie wzięły poprzednie opinie jakoby wszystko tam było super i w ogóle. Szukając miejsca na wesele sugerowaliśmy sie takimi opiniami i żle na tym wyszliśmy (albo w poznaniu przy lutyckiej są dwa hotele astra z których jeden jest dobry a drugi zły). Otóż tak: co do samego hotelu nie mam zastrzeżeń - sala ładna (pomimo, że klimatyzowana to latem i tak jest strasznie gorąco), ogródek ładny i to chyba tyle co można by powiedzieć dobrego o hotelu astra. Reszta to żenada i oszustwo. Ale po kolei: właścicielka na pierwszym spotkaniu zachwala i pokazuje jakieś albumy z jedzeniem i mówi, że tego jedzenia jest tyle że wszyscy sie najedzą i jeszcze na poprawimy starczy. Otóż jest to zwykłe kłamstwo bo na samym weselu jedzenia było mało a żeby starczyło na poprawiny to można sobie pomarzyć. Niektórzy goście musieli podchodzic do innych stolików bo na ich stoliku jedzenia było po prostu za mało!!! Po drugie jedzenie to jest tak świeże, że zachwalany przez właścicielke tort krabowy następnego ranka był do wyrzucenia. Po trzecie - i tu prosze zwrócić na to szczególną uwagę bo to nie jest przesada - przez całe wesele przed parą młodą były tylko 2 dzbanki z sokiem, 2 butelki napoju gazowanego i wspomniany wcześniej tort krabowy. Sprawa następna - między pierwszym a drugim daniem obiadowym minęło tyle czasu, że goście zdążyli powychodzić na papierosa. Następna sprawa - kelnerki które tam były chyba myślami były na innym weselu bo zupełnie nie wiedziały co i gdzie postawić a ich tempo poruszania się było tak powolne, że jeden porządny kelner szybciej by sobie z tym poradził. Kolejna sprawa - napoje - pomimo, że na końcu wesele została naprawdę spora ilość napoi (i soków i napoi gazowanych) niestety odjeżdzającym gościom nie można było nic dać na podróż gdyż pani właścicielka powiedziała że napoje są bez ograniczeń tylko w lokalu. Także jakby ktoś chciał urządzić poprawiny w napoje musi zaopatrzyć się sam (w jedzenie również z przyczyn opisanych wyżej). Na koniec wesela, co już było chamstwem na sali pojawił się mąż właścicielki i stukając kluczem w stół dawał do zrozumienia, że wesele czas kończyć. Acha i jeszcze jedno - pani właścicielka ma w sobie tyle tupetu, że pomimo że bierze ponad 200zł za osobę to ma czelność proponować małe torebeczki z cukierkami w cenie tylko 5zł za sztukę. Podsumowując jeśli ktoś nie chce czuć się oszukany już na początku nowej drogi życia, wstydzić się przed rodziną i nie mieć dużego kredytu do spłacenia niech się porządnie zastanowi, zanim wybierze ten lokal. Ja naprawdę żałuje tego wyboru. |
|
|
|
|
#262 |
|
BAN stały
|
A czy może któraś z Was miała wesele w Koszalinie? To jest małe miasto i bardzo trudno znależć coś ciekawego. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co prawda jestem ze Słupska, ale bywam w Koszalinie i gdybym miała tam robić nie za wielkie wesele, to wybrałabym Karczmę Jamneńską ze względu na wnętrze (ale i otoczenie).
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy ktoraś z Was miała wesele lub bawila sie na weselu w Restauracji MAXIMA w Wolanowie koło Radomia??
będę wdzięczna za jakiekolwiek uwagi i spostrzeżenia....
|
|
|
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
A ja szukam informacji o jakiś miłych salach/restauracjach w Zagłębiu
Na ok. 70 osób
|
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
witam. jestem tu nova i licze barzo na wasza pomoc mamy sale-to Dworek Anna w Jakubowicach pod lublinem jesli ktoras z was moze cos o nim powiedziec to barzo prosze o opinie a moze ktos robil tam weselicho bo jak narazie to spotkalam sie ze stwierdzeniem ze jedzenie nie ciekawe. pozdrawiam wszystkie lubelskie panny
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
a to moje miejsce slubu ....
Ciezkowice woj. malopolska http://www.zajazdrelax.pl/dance.html pozdrawiam
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
barzo ladna ta sala na pewno gosciom sie spodoba ale najwazniejsze jest twoje zdanie
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
|
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
a ja szukam sali Warszawa- Mińsk Mazowiecki - Węgrów..te okolice, może ktoś zna jakąś fajną salę... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

wow....Nic tylko rozkrecic interes weselny w Polsce

będę wdzięczna za jakiekolwiek uwagi i spostrzeżenia....