|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężczyźni, którzy sie mądrzą w sprawie cesarek-specjalna kategoria szumowiny
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63549736]W którym miejscu widzisz z tym problem?[/QUOTE]
A widze taki, ze jako dziecko mialam ogromny szacunek do doroslych (tak zostalam wychowana), po drugie nie wiem jak mialabym ta swoja agresje okazac, zwyzywac pielegniarke? Pobic ja? Osobe dorosla, ktora moglaby sie na mnie zemscic? |
|
|
|
|
#242 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mężczyźni, którzy sie mądrzą w sprawie cesarek-specjalna kategoria szumowiny
Myślę że rodzące w bólach pacjentki rzadko są agresywne w stosunku do personelu
chyba że krzyczą z bólu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez prowadziłam obie ciąże na Nfz, Planowe cesarki tez w państwowych szpitalach bez dawania w łapę.
W obu przypadkach zaczynałam od wizyty w osiedlowej przychodni i tam bardziej czy mniej wprost lekarze mówili że mają prywatna praktykę i tam inaczej traktują pacjentki. Potem przeniosłem się do poradni przyszpitalnych przy tych szpitalach w których chciałam rodzić i to był strzał w 10. Potwierdzam ze zupełnie inaczej byłam traktowana na izbie przyjęć i w szpitalu bedac pacjentka lekarza który w tym szpitalu pracuje, i nie jałowego znaczenia ze chodziłam do tego lekarza na nfz a nie prywatnie. Personel średniego i niskiego szczebla różnie - były takie osoby dzięki którym przyjście dziecka na świat mogło stać się magicznym czasem i tez takie które minęły się z powołaniem. I tak od siebie wprowadziłabym limit studentów obecnych przy badaniu. Wiem ze można nie zgodzić się na ich obecnosc, ale psychicznie mi to nie przeszkadza. Dopóki mi nie szkodza, to niech się ucza. Ale litości - 11 studentów podczas jednego badania usg... ja rozumiem ze nietypowy przypadek, ale oddychać się w tym gabinecie nie dało i niemalże leżeli na mnie. |
|
|
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
wańka wstańka
|
A Martynka z tego co rozumiem ma doświadczenie z polska służba zdrowia i ta poza Polską. Ja podobnie.
|
|
|
#247 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cesarka nie odbywa się tak, że przychodzi miły pan lekarz, otwiera zamek błyskawiczny na brzuszku, wyciąga ślicznego dzidziusia, zapina zamek i wszyscy są szczęśliwi-to jest OPERACJA. Wiadomo, że kiedy cesarka jest konieczna, to jest konieczna, ale w innym przypadku poród naturalny zawsze będzie lepszy. Mam wrażenie, że teraz jest wielu mięczaków (mięczaczek )-oj to ja mam urodzić przez pochwę? Ale jak to? . Faktycznie-bardzo dziwne.---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tesknie za Polska, planuje wrocic i jedyne czego sie boje to sluzba zdrowia, na ktora niestety jestem skazana do konca zycia przez zle leczenie (w Polsce). |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
Co do nacięcia krocza... Koleżanka nawet się nie zorientowała, chociaż była uprzedzona o tym.
|
|
|
|
|
#251 |
|
Konto usunięte
|
Sorry, ale jak dla mnie to jest tekst właśnie na poziomie tych mało empatycznych pielęgniarek, które stanowią realny problem służby zdrowia.
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione - szczyt glupoty i chamstwa, ale tez mnie nie dziwi. Pewnie zawisc o to, ze ktos moze miec w twoim mniemaniu latwiej
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Martynko, możesz mi wierzyć/nie wierzyć ale ja widuję, do czego są zdolni dorośli pacjenci i jak potrafią ubliżać pielęgniarkom, żądać krzykiem tego, czego pielęgniarka dać nie może i dosłownie gnoić te kobiety (słowo mocne ale użyte świadomie). I nie są to dzieci ani rodzące bo akurat na tych oddziałach nie bywam prawie wcale (zresztą na dziecko lub rodzącą bierze się poprawkę).
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#254 | |
|
Konto usunięte
|
Golgie, to że ktos cierpiał mniej, to znaczy, że jest gorszą matka?
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#255 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ha, ha, ha. Jak zwykle. Wpaść na wątek, pokazać swój charakterek i wredność, po czym uciec.
łatwe do przewidzenia.
|
|
#258 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz, natura (wybaczcie jej mędrcy tego świata) tak to wymyśliła, że dziecko rodzi się przez pochwę, więc chyba nie jest to aż tak głupie i niedobre . Niech sobie rodzą jak chcą, ja wyrażam swoje zdanie-to problem? Chyba jak zwykle, wielki.---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Swoje fantazje trzymaj w ryzach.Nie mogę Ci pomóc, wybacz. |
|
|
|
|
|
#260 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Tak, na Twoim miejscu oszczędziłabym sobie nerwów i ją ignorowała.
|
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Co do personelu szpitala i porodu... Jak wyszłam z USG z wieścią, ze idę na porodowke to położna do drugiej powiedziała z wielkim zirytowaniem "No i roboty mi narobila" Byla bowiem jakaś 20:30
Pogonila mi akcje wstrzykujac mi cos przez wenflon, na chama zrobila dwa razy masaż szyjki, jak odepchnelam jej rękę to syknęła przez zeby czy przyszłam rodzic czy jęczeć. Wszedł mąż a ona obrót o 360 - a może piłkę, może wody, może do wanny... Lekarza wezwali, bo nie mogłam urodzić. Oparl mi się o brzuch, myślałam, ze umrę. Fakt, po chwili urodzilam, ale cóż... Nie miałam wyjścia, powalil sie na mnie, ze nawet na cm bym go nie ruszyla. Natomiast juz leżąc z dzieckiem po porodzie przyszla kobieta aniol... No skrzydeł jej tylko brakowało. Także wszystko tez zalezy na kogo sie trafi. Kolejnej nocy znów byla inna. Poszlam, by pomogla, bylo to moje pierwsze dziecko, niesamowicie plakalo. A ona do mnie, ze jak potrafilam zrobic to mam bawić. Nie chodzilo mi by bawila moje dziecko, a obejrzała, poradziła, pomogla. W końcu podobno od tego tam są. A bylam przerażona w tamtym momencie, dziecko robilo sie sine z płaczu. Teraz jak pomysle, ze kiedys znów tam będę rodzic.... Masakra, nie mam słów by opisać co czuje na sama myśl. |
|
|
|
|
#264 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Natura różne rzeczy „wymyśliła”, a nie wszystkie są według mnie fajne. Jak widać były jednak wystarczająco znośne, by ludzie mimo trudności, które przez nie mieli i tak się rozmnożyli i dane cechy przekazali swojemu potomstwu.
|
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
Nawiązując do agresji pacjenta wobec personelu medycznego:
przy pierwszym rozwiązaniu ciąży, mając bóle że omdlewałam, do cholernie szewskiej pasji doprowadzał mnie brak delikatności położnej która w nieludzki sposób w trakcie bólu pakowała paluchy do pochwy by sprawdzić rozwarcie, wybaczcie ale miałam ochotę zrobić jej krzywdę ![]() w tym samym szpitalu w drugim dniu po cesarce byłam przewożona na inną salę, miałam założony cewnik a worek był przypięty do łóżka, baby które mnie przewoziły tak niechlujnie to zrobiły że woreczek zahaczył o drzwi i wyrwały mi cewnik... ból nie do opisania, na szczęście obyło się bez niebezpiecznych mechanicznych uszkodzeń, ale te cholerne małpy nawet nie przeprosiły, ot - nie ma tematu |
|
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pakowala paluchy i pewnie rozpychała, czyli ten okrutny masaż szyjki. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Co do cewnika, masakra, malpy! |
|
|
|
|
|
#267 |
|
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;63551126]Sorry, ale jak dla mnie to jest tekst właśnie na poziomie tych mało empatycznych pielęgniarek, które stanowią realny problem służby zdrowia.[/QUOTE]
Dokładnie. Jak można oczekiwać empatii od mężczyzn i personelu medycznego skoro kobiety same mówią takie bzdury?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;63551126]Sorry, ale jak dla mnie to jest tekst właśnie na poziomie tych mało empatycznych pielęgniarek, które stanowią realny problem służby zdrowia.[/QUOTE] Za chwile będzie o tym że kobieta która nie rodziła 24h w bólach albo miała cc to nie matka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#268 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ale, kurczę, naprawde miałaś sporo szczęścia, że nic Ci się nie stało po wyrwaniu cewnika. Holender, nie chciałabym tego przezyć. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Wiecie co? Im dłużej Was czytam, tym bardziej podziwiam kobiety, które zdecydowały się na posiadanie potomstwa (metoda porodu dowolna). Ja sobie nie wyobrażam siebie wydającej dziecko na świat. Albo bym tego nie przeżyła albo moj wrzask rozwaliłby ściany.
|
|
|
|
|
#269 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#270 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zero stresu i bólu. Po dwoch dniach bylam w domu jak nowa. Nie ucierpiałam ani fizycznie ani co najważniejsze psychicznie. Dziecko ma się doskonale Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;63553876]Ale Ci się trafily.. :/ No to jak u mnie w mieście w szpitalu, 19 szpital idzie spac, a spróbuj coś chciec.. Tekst o tym, że jak zrobiłaś poniżej wszelkiego poziomu. No niestety, masaż szyjki jest chyba gorszy niż cały poród, a jak jeszcze położna jest niesympatyczną, to wspomnienie cudne. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- A jak karmiła mm, to matka ujemna [/QUOTE]Oo! O tym zapomniałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

chyba że krzyczą z bólu. 

. Faktycznie-bardzo dziwne.

łatwe do przewidzenia.

zero stresu i bólu. Po dwoch dniach bylam w domu jak nowa. Nie ucierpiałam ani fizycznie ani co najważniejsze psychicznie. Dziecko ma się doskonale