Styczniówki 2018 - część II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-09, 11:52   #2671
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco
Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
nad którymi się wahasz?
Myślę nad Kopernikiem, bo mój lekarz tam pracuje i poleca, nad Żeromskim bo znam położną która tam pracuje, koleżanka tam rodziła i chwaliła sobie. No i może ten Ujastek, chociaż trochę mam tam daleko.
A Ty gdzie rodziłaś?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-09, 11:53   #2672
nikopoia
Zadomowienie

Dzień dobry
Lovvi gratulacje!

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Czesc
Wy to juz trzeci trymestr, a ja dzisiaj zaczynam dopiero, albo juz 27tc

Kolezanka wczoraj urodzila coreczke w szpitalu, ktorym wybralam i go poleca, wiec to juz kolejna osoba, wiec jestem chyba spokojniejsza w zwiazku z wyborem.

FlexiLyn ja jestem uczulona na wszyskie wozki typu Adamex, Tako, Bebetto, itp bierz Cybexa. Na kazdy produkt znajdziesz zle opinie, sama rowazalam Cybex Priam Lux, ale odnosnie mojego wyboru znalazlam jedyna wada, ktora jest cena w opiniach innych, wiec zostaje przy Joolz 2.

Dziewczyny, czemu liczycie 27tc jako II trymestr? W Polsce przyjęto, że I i II trym. trwją po 13 tygodni, a III 14 tygodni, tak się wypośrodkowuje, żeby liczyły mniej wiecej tyle samo. I ostatni tydzień 6 miesiąca przez to jest początkiem III trymestru. Chyba, że macie aplikacje zagraniczne z j. polskim, tak?

Little miło, że piecyk hula, ale zdrówka bardzo Ci życzę i córci! Dobrze, ze babcia jest do pomocy

Sweet tak, widziałam, ze są już czerwcówki, ale pewnie część z nich jeszcze w ciążę zachodzi

Flexi ja nie mam zbyt doświadczenia, ale brałabym lżejszy wózek. Ja mam ciężki i się bardzo martwię jak ja dam radę go prowadzić.

literape dobrze, ze piszesz, u mnie nic nie powiedzieli o glukozie. Przynajmniej wiem, żeby nie podjadać w nocy przed badaniem (dzisiaj pierwszy raz mi się zdarzyło, bo myślałam o 4.00 że umrę z głodu, chociaż co noc głoduję )
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-09, 12:09   #2673
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Był spec i chyba naprawił piecyk tzn narazie działa więc wzięłam długą kąpiel. Oj tego było mi trzeba!
Córe niestety strasznie rozłożyło ale mam dziś babcie na pomoc (bo ja też chora) więc korzystam

A od kiedy jest III trymestr? wydawało mi się, że właśnie od 27tc ?
Gratuluje naprawionego piecyka!!! Oby dzialal i teraz tylko musicie z corcia wyzdrowiec

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
To już III trymestr
Fajnie że już masz wybór szpitala za sobą, ja nadal myślę w którym mam rodzić.

Dzisiaj mam senny dzień, oczy mam na zapałkach.
Little, super że piecyk działa. Oby tak już zostało.

Szpital mam wybrany w sumie od poczatku, bo wybieralam tez ginekologa prowadzacego ciaze, ktory pracuje w tym szpitalu i jest na telefon w czasie porodu.

A ja myslalam, ze trzeci trymestr jest od 26t6d, tak jak jest na naszej pierwszej stronie, a ja mam 26t0d. Aplikacja pokazuje mi, ze jestem w trzecim trymestrze, ale jakos nie ufam jej

Stary 2017-10-09, 12:11   #2674
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę nad Kopernikiem, bo mój lekarz tam pracuje i poleca, nad Żeromskim bo znam położną która tam pracuje, koleżanka tam rodziła i chwaliła sobie. No i może ten Ujastek, chociaż trochę mam tam daleko.
A Ty gdzie rodziłaś?

Ja rodziłam w Narutowiczu i mega polecam. Co do Ujastka to takie różne opinie słyszałam, że bardzo lubią cc robić. W Żeromskim rodziła koleżanka ale ona prowadziła ciążę u ordynatora i traktowali ją jak królewne na miejscu. Co do Kopernika to podobno ostatnio lubią odsyłać bo taki ruch mają. Gdybym miała rodzić wcześniej niespodziewanie to pewnie bym tam rodziła bo mają dobrą opiekę neonatologiczną
Choć powiem Ci z doświadczenia nie bierz szpitala daleko bardzo. Ja wzięłam w sumie najbliższy i się cieszę bo miałam szybki poród, teraz biorę ten sam bo nie chce urodzić w drodze
Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czemu liczycie 27tc jako II trymestr? W Polsce przyjęto, że I i II trym. trwją po 13 tygodni

Little miło, że piecyk hula, ale zdrówka bardzo Ci życzę i córci! Dobrze, ze babcia jest do pomocy
No właśnie czyli skończone 26 to II a początek 27tc to już by wychodziło, że III trymestr czy źle liczę

Oj tak, co prawda dziś wraca ale dobre i tyle

Edytowane przez LittleBeetle
Czas edycji: 2017-10-09 o 12:27
LittleBeetle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-09, 12:16   #2675
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
A ja myslalam, ze trzeci trymestr jest od 26t6d, tak jak jest na naszej pierwszej stronie, a ja mam 26t0d. Aplikacja pokazuje mi, ze jestem w trzecim trymestrze, ale jakos nie ufam jej

Tutaj aplikacja akurat ma rację ja aplikacjom też nie wierzę, ale sprawdzałam nie raz ile trwają trymestry i właśnie wg schematu 13-13-14
Ja z kolei zauważyłam, że tak jak ja liczyłam swoje tygodnie ciąży to tak liczy sprzęt usg w gabinecie gdzie chodzę, a w szpitalu odejmuje bieżący dzień, także nawet tutaj są minimalne rozbieżności w liczeniu dni tygodnia
Wg om jutro zaczynam 27tc , bo dzisiaj jest uwaga 26+7! I tak liczy właśnie aparat usg u nas. A w szpitalu miałabym 26+6
Stary 2017-10-09, 12:35   #2676
FlexiLyn
Rozeznanie

fiolek7317 chyba tak w końcu zrobię, jeszcze dzisiaj pojadę go oglądnąć, bo w sumie zamawiać i tak będziemy w listopadzie. Wagowo są fajne też Bogaboo, ale są dość drogie, biorąc pod uwagę, ze stelaż będę jednak zostawiać w piwnicy
nikopoia wiesz ja nawet bardziej niż prowadzenia to po prostu boję się noszenia -> gondola+dziecko+jakaś torba 4 piętra w górę i dół, a stelaż niby tylko pół piętra, bo do wózkowni/piwnicy, ale wszystko razem to trochę jest. Swoją droga może wyrobię sobie mięśnie rąk, bo mam fatalne ;/

Cytat:
Ja rodziłam w Narutowiczu i mega polecam. Co do Ujastka to takie różne opinie słyszałam, że bardzo lubią cc robić. W Żeromskim rodziła koleżanka ale ona prowadziła ciążę u ordynatora i traktowali ją jak królewne na miejscu. Co do Kopernika to podobno ostatnio lubią odsyłać bo taki ruch mają. Gdybym miała rodzić wcześniej niespodziewanie to pewnie bym tam rodziła bo mają dobrą opiekę neonatologiczną
Choć powiem Ci z doświadczenia nie bierz szpitala daleko bardzo. Ja wzięłam w sumie najbliższy i się cieszę bo miałam szybki poród, teraz biorę ten sam bo nie chce urodzić w drodze

No właśnie czyli skończone 26 to II a początek 27tc to już by wychodziło, że III trymestr czy źle liczę

Oj tak, co prawda dziś wraca ale dobre i tyle
Oby ten piecyk był już teraz niezniszczalny
Również zamierzam rodzić w Narutowiczu Co prawda zastanawiałam się jeszcze nad Rydygierem, bo mam do niego 15 minut pieszo, ale jednak Narutowicz. Na razie czytam o nim opinie i wydaje się ok. Nie widziałam tylko nigdzie, więc może Ty się orientujesz, czy w przypadku cesarki, o ile oczywiście dobrze bym się czuła to jest szansa na kontakt skóra do skóry i karmienie?
FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-09, 12:39   #2677
Blue_Turkus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim 😁

U nas dziś taka sytuacja 😁
Załącznik 7267486

Milo. 😍
witam w klubie jeszcze 10 do 14 tygodni
moi rodzice przyjechali w piątek więc weekend prałam i suszyłam zakupy dziecięce które mi przywieźli. masakra jak to teraz długo schnie
dzisiaj jeszcze zamówiłam prezent dla bliźniaków bo idziemy na 5 urodziny do kolegów z przedszkola, konika morskiego FP i grę na święta będzie od mojej mamy Lotti Karotti.
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-09, 12:43   #2678
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
Również zamierzam rodzić w Narutowiczu Co prawda zastanawiałam się jeszcze nad Rydygierem, bo mam do niego 15 minut pieszo, ale jednak Narutowicz. Na razie czytam o nim opinie i wydaje się ok. Nie widziałam tylko nigdzie, więc może Ty się orientujesz, czy w przypadku cesarki, o ile oczywiście dobrze bym się czuła to jest szansa na kontakt skóra do skóry i karmienie?

ja ogólnie jestem zachwycona, naprawdę. Położną miałam fantastyczną pomimo, że nie wykupywałam. Instrukcje oddechu dała taką, że po dwóch partych koniec. Cały czas wsparcie. Ogólnie naprawdę nie mam się do czego doczepić. Kontakt ze skórą. Miałam plan porodu który został przeczytany i przeanalizowany przy mnie (powiedziała że chce by wszystko było jak ja chce, mówiła co może być ianczej gdyby były komplikacje). Po porodzie sama stwierdziła, że plan zrealizowany w 100%. Z tego co wiem nie ma problemu po cc. Ogólnie babeczki bardzo pomocne, sale super. Ale w razie czego warto mówić o swoich wymaganiach bo moja znajoma rodziła przez cc i ona to miała pretensje, że po nocy gdzie nie miała dziecka(!) oddali jej dziecko i ona miała je przebrać o.O więc ludzie są tak różni...
jednak jak powiesz to nie sądzę by jakikolwiek problem robili )
Nad Rydygierem myślałam ale wygrała odległość i cieszę się z tej decyzji, teraz się nie zastanawiam
Stary 2017-10-09, 12:45   #2679
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
nikopoia wiesz ja nawet bardziej niż prowadzenia to po prostu boję się noszenia -> gondola+dziecko+jakaś torba 4 piętra w górę i dół, a stelaż niby tylko pół piętra, bo do wózkowni/piwnicy, ale wszystko razem to trochę jest. Swoją droga może wyrobię sobie mięśnie rąk, bo mam fatalne ;/

Ja już wiem, że nie będę mojego nosić, będę musiała zostawić na dole w klatce schodowej:/

a nie jest napisane nt. skóra do skóry w linku na pierwszej str gdzierodzic? Na tej str wyszukaj szpital, który Cię interesuje i tam w opisie powinni to podać
Stary 2017-10-09, 12:49   #2680
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:

ja ogólnie jestem zachwycona, naprawdę. Położną miałam fantastyczną pomimo, że nie wykupywałam. Instrukcje oddechu dała taką, że po dwóch partych koniec. Cały czas wsparcie. Ogólnie naprawdę nie mam się do czego doczepić. Kontakt ze skórą. Miałam plan porodu który został przeczytany i przeanalizowany przy mnie (powiedziała że chce by wszystko było jak ja chce, mówiła co może być ianczej gdyby były komplikacje). Po porodzie sama stwierdziła, że plan zrealizowany w 100%. Z tego co wiem nie ma problemu po cc. Ogólnie babeczki bardzo pomocne, sale super. Ale w razie czego warto mówić o swoich wymaganiach bo moja znajoma rodziła przez cc i ona to miała pretensje, że po nocy gdzie nie miała dziecka(!) oddali jej dziecko i ona miała je przebrać o.O więc ludzie są tak różni...
jednak jak powiesz to nie sądzę by jakikolwiek problem robili )
Nad Rydygierem myślałam ale wygrała odległość i cieszę się z tej decyzji, teraz się nie zastanawiam
No ja na pewno nie będę rodziła w Narutowiczu. Moja siostra miała tam terminację ciąży w 6 miesiącu i mam barierę psychiczną. Poza tym nie podobało mi się jak wtedy ją potraktowano, jak kogoś gorszego sortu, a była w tragicznym stanie psychicznym tego chyba mówić nie trzeba. Kiedyś tak myślała że może jakby trafiła do innego szpitala to byłoby inaczej, chociaż teraz już staram się nie myśleć. Może jak poród przebiega bez komplikacji i jest wszystko ok to traktują inaczej pacjentkę, sama nie wiem.
W każdym razie, chociażby na złe wspomnienia nie będę tam rodzić.
Prawdopodobnie zdecyduję się na Kopernika, no nic, jeszcze jest czas na zastanowienie.

Stary 2017-10-09, 13:02   #2681
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
No ja na pewno nie będę rodziła w Narutowiczu. Moja siostra miała tam terminację ciąży w 6 miesiącu i mam barierę psychiczną. Poza tym nie podobało mi się jak wtedy ją potraktowano, jak kogoś gorszego sortu, a była w tragicznym stanie psychicznym tego chyba mówić nie trzeba. Kiedyś tak myślała że może jakby trafiła do innego szpitala to byłoby inaczej, chociaż teraz już staram się nie myśleć. Może jak poród przebiega bez komplikacji i jest wszystko ok to traktują inaczej pacjentkę, sama nie wiem.
W każdym razie, chociażby na złe wspomnienia nie będę tam rodzić.
Prawdopodobnie zdecyduję się na Kopernika, no nic, jeszcze jest czas na zastanowienie.
tzn żeby nie było to ja uważam, że każdy szpital ma coś na sumieniu
ale jako, że nie mieszkałam w krk a w okolicach i ten szpital był najbliższy to większość koleżanek rodzi w nim i raczej pozytywne opinie ma (oprócz tej znajomej co sfochowana była,że jej po prawie dobie dziecko przynieśli ).
Niemniej jednak fakt, że wygląd porodu ma tu duże znaczenie u mnie poszło gładko aczkolwiek nie sądziłam, że w ogóle zwrócą jakąś uwagę na plan porodu, napisałam to tak w razie czego i pozytywnie mnie zaskoczyli, że tak dogłębnie go przeanalizowali
Stary 2017-10-09, 13:06   #2682
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
tzn żeby nie było to ja uważam, że każdy szpital ma coś na sumieniu
ale jako, że nie mieszkałam w krk a w okolicach i ten szpital był najbliższy to większość koleżanek rodzi w nim i raczej pozytywne opinie ma (oprócz tej znajomej co sfochowana była,że jej po prawie dobie dziecko przynieśli ).
Niemniej jednak fakt, że wygląd porodu ma tu duże znaczenie u mnie poszło gładko aczkolwiek nie sądziłam, że w ogóle zwrócą jakąś uwagę na plan porodu, napisałam to tak w razie czego i pozytywnie mnie zaskoczyli, że tak dogłębnie go przeanalizowali
To prawda każdy coś ma. No ja nie jestem obiektywna i chyba nie dam rady być więc poszukam innego szpitala.

Stary 2017-10-09, 15:06   #2683
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez literape Pokaż wiadomość
w moim labie dostalam kartke, ze mam nie jesc 8-12 h przed badaniem a dzien przed ograniczyc słodycze
Mi ginekolog (endokrynolog zresztą) kazał jeść normalnie przed krzywą. I w sumie to dla mnie logiczne, sprawdzamy jak się ten cukier ma przy naszej normalnej diecie. Imho takie jednodniowe powstrzymywanie się od słodkiego zafałszuje wyniki - będą lepsze, niż jak byśmy jadły normalnie, a przeciez nie o to chodzi, bo potem dalej będziemy jadły jak dotychczas

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Dzień dobry!
Był spec i chyba naprawił piecyk tzn narazie działa więc wzięłam długą kąpiel. Oj tego było mi trzeba!
Córe niestety strasznie rozłożyło ale mam dziś babcie na pomoc (bo ja też chora) więc korzystam

A od kiedy jest III trymestr? wydawało mi się, że właśnie od 27tc ?
Super! Oby już działał na wieki wieków

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

literape dobrze, ze piszesz, u mnie nic nie powiedzieli o glukozie. Przynajmniej wiem, żeby nie podjadać w nocy przed badaniem (dzisiaj pierwszy raz mi się zdarzyło, bo myślałam o 4.00 że umrę z głodu, chociaż co noc głoduję )
Podjadać w nocy się faktycznie nie powinno przed krzywą

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Ja dziś robiłam krzywą i wyniki mam ok
Trochę mi hemoglobina spadła, jestem niewiele pod dolną granicą normy, mam nadzieję, że więcej już nie spadnie
Stary 2017-10-09, 15:08   #2684
LittleBeetle
Zakorzenienie

U mnie zalecenie jeść normalnie, nie przeginać ze słodkim. Na badanie na czczo.

Córa ma zapalenie oskrzeli
Stary 2017-10-09, 15:17   #2685
Lovvi23
Zadomowienie

Przyszła nam wanienka 😁

20171009_131003.jpg

Niedługo będę robić zamówienie na łóżeczko i materac. 😀
Wybraliśmy łóżeczko sofia firmy Aruś
I materac lateksowy

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-09, 15:17   #2686
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie zalecenie jeść normalnie, nie przeginać ze słodkim. Na badanie na czczo.

Niedobrze :/ dostała antybiotyk?

Jeszcze w ramach ciekawostki wam powiem, że zbadałam sobie poziom wit. D i mimo suplementacji przez całą ciążę i ok. rok przed ciążą mam wynik na dolnej granicy normy (norma jest 30-80, ja mam 33). Także te 2000j. to chyba faktycznie malutko (chyba emeczka ostatnio pisała, że przy tej dawce nie da się przedawkować).
Stary 2017-10-09, 15:22   #2687
didi9
Raczkowanie

Hej, hej wszystkim

Nadrobiłam was w końcu po urodzinowym weekendzie.
Wszystkim dziękuje za życzenia dla córki!

Ja tez kompletuje gemini i koszyk na allegro, bo chce rozłożyć wydatki na te trzy miesiące :P Mimo, że to drugie dziecko to i tak jakieś duże wydatki mnie czekają

Wózek mam 3w1 jedo fyn, spacerówke joie litetrax
Łózeczko Ikea po Gabi
Leżaczek tiny love z budką (poluje na używkę)
fotelik recaro privia po córce, musze dokupić baze isofix

Brakuje mi: dostawki do łózka, szumisia, tulika, niani, nowego przewiajak, bo ten nam strasznie popękał, chusty, bazy isofix, leżaczka i dostawki do wózka dla starszej

Jeśli chodzi o Joie. Ja jestem baaardzo zadowolona z litetraxa. Teraz jak bym wiedziała że będzie drugie bobo to był dołożyła i wzięłabym wersję Air z pompowanymi kołami albo mytraxa właśnie. Sąsiadka ma mytraxa i przesiadła się do niego od razu z gondoli po starszym synu. Dla mnie ma za małą amortyzację dla półroczniaka mimo wszystko i nie da się "pobujać" w nim dziecka tak jak np w moim od Jedo fyn. A Gabula miała tai etap w swym życiu że zasypiała tylko w wózku.

U koleżanek jeździłam spacerówkami Valco i BabyJogger City mini GT i też są extra, nas ograniczał budżet, dlatego wzięłam Joie.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-09, 15:28   #2688
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość

fotelik recaro privia po córce, musze dokupić baze isofix
Jesteś z niego zadowolona? Jak się go użytkuje?
Stary 2017-10-09, 15:31   #2689
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła nam wanienka 😁
oj powiem Ci, że kręgosłup będzie Ci wdzięczny za stelaż naprawdę wygoda
Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
.
niestety tak...
2 dni w przedszkolu i 11 dni nieobecności będzie miała...jak dobrze pójdzie
Cytat:
Dla mnie ma za małą amortyzację dla półroczniaka mimo wszystko i nie da się "pobujać" w nim dziecka tak jak np w moim od Jedo fyn. A Gabula miała tai etap w swym życiu że zasypiała tylko w wózku.

U koleżanek jeździłam spacerówkami Valco i BabyJogger City mini GT i też są extra, nas ograniczał budżet, dlatego wzięłam Joie.
no właśnie kumpela poleca city mini gt z gondolą ale kurcze nie mała inwestycja...no i szczerze mówiąc nie podoba mi się wizualnie.
ale tak z ciekawostki i na przyszłość dla innych. Nie wszystkie wózki można bujać. Pomijam fakt, że takie wstrząsy nie są zbyt dobre dla dziecka tak znaczna część nowych wózków właśnie nie jest stworzona do bujania. A mówię to ja której babcia rozklekotała wózek przez to, że wózek nie bujający się...w końcu rozbujała Informacja od Pana który mi wózek naprawiał tak więc jak widzicie, że nie da się bujać wózka to nie próbujcie bo nity pójdą
Stary 2017-10-09, 15:32   #2690
Barb83
Raczkowanie

cześć dziewczyny!

miałam pracowity weekend. W sobotę szykowaliśmy z mężem pokój dla maluszka.Wreszcie jest posprzątane, tylko mebelki zamówić trzeba. W niedzielę robiłam drugą część urodzin dla córki-tym razem gośćmi byli dziadkowie(a tydzień temu robiliśmy w sali zabaw dla dzieci). trochę się więc nagotowałam w niedzielę, ale ponieważ jedzenia zostało- dzisiejszy i jutrzejszy obiad mam z głowy.

LittleBeetle-mam nadzieję, że córeczka szybko wyzdrowieje!

Majka1503- może nie martw się na zapas tą szyjką, skoro lekarz powiedział, że wszystko jest ok..? masz do niego zaufanie, od dawna do niego chodzisz? jeśli cię to nadal niepokoi, to może skonsultuj szyjkę z jeszcze innym lekarzem?

Amparo- głowa do góry, nie będzie źle z tą cukrzycą. ja też chodzę do gina prywatnie, a po skierowanie do przychodni diabet. poszłam do rodzinnego. W poradni na nfz muszą cię szybko przyjąć, bo od 2017 roku przepisy się poprawiły jeśli chodzi o ciężarne i termin wizyty muszą dla ciebie znaleźć. spróbuj może na nfz najpierw... w czasie wizyty dostaniesz glukometr i poradnik. no i potrzebujesz recepty ze zniżką na paski do glukometra. Moje opakowanie pasków bez recepty kosztuje 45 zł(a starcza nie niecały tydzień), a z receptą 12zł. więc różnica jest. Dużo czasu do końca ciąży ci nie zostało, więc na pewno dasz radę z dietą. jakbyś miała pytania, to pytaj..ja akurat dziś mam kontrolę w poradni diabet.- pokazuję tam książeczkę z pomiarami mojego cukru i biorę recepty na kolejne paski do glukometru..

coosik-wspolczuję cholestazy...na pewno będzie dobrze

Wszystkim dziewczynom, które zaczynają trzeci symestr gratuluję

Cay- piękne zakupy

sorki, jak kogoś pominęłam, ale ciężko było nadrobić..
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-09, 17:25   #2691
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze w ramach ciekawostki wam powiem, że zbadałam sobie poziom wit. D i mimo suplementacji przez całą ciążę i ok. rok przed ciążą mam wynik na dolnej granicy normy (norma jest 30-80, ja mam 33). Także te 2000j. to chyba faktycznie malutko (chyba emeczka ostatnio pisała, że przy tej dawce nie da się przedawkować).
ciekawe jest to co piszesz. A czy suplementowałaś wit.D3 z K2MK7? Mi lekarz i farmaceutka powiedzieli, że nie ma co suplementować poniżej 4000j i ma być w oleju. Czy takie brałaś? Pytam tak z ciekawości

Co do podjadania w nocy przed krzywą, to obiecuję, że nie będę

Little dobrze, że dostała antybiotyk, szkoda że zapalenie oskrzeli

Lovvi fajna ta wanienka A nie wiecie czy można gdzieś kupić tylko ten wkład? Ja mam w łazience blat, na którym postawimy wanienkę, także stelaża nie potrzebuję. Wanienkę też mam, ale właśnie bez takiego wkładu dla noworodka. No i nie wiem czy to nie musi być dopasowane do wanienki tej większej...
Stary 2017-10-09, 17:30   #2692
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
fiolek7317 chyba tak w końcu zrobię, jeszcze dzisiaj pojadę go oglądnąć, bo w sumie zamawiać i tak będziemy w listopadzie. Wagowo są fajne też Bogaboo, ale są dość drogie, biorąc pod uwagę, ze stelaż będę jednak zostawiać w piwnicy
Bugaboo to teraz chyba jeden z najpopularniejszych wozkow, ale wiem, ze bardzo polecany. Bugaboo wlasnie z Joolzem 2 przegralo w rankingu wozkow, dlatego zdecydowalam sie na Joolza. Bugaboo troche tylko wydaje mi sie za niski, ale gdybym miala zostawiac wozek na klatce czy w piwnicy to faktycznie zdecydowalabym sie na jakis tanszy bo to strach.

Cytat:
[/COLOR]Ja dziś robiłam krzywą i wyniki mam ok
Trochę mi hemoglobina spadła, jestem niewiele pod dolną granicą normy, mam nadzieję, że więcej już nie spadnie
Moze wprowadz do diety troche zelaza i bedzie ok super, ze krzywa wyszla dobrze.

Cytat:
Przyszła nam wanienka

Załącznik 7268131

Niedługo będę robić zamówienie na łóżeczko i materac.
I materac lateksowy

Czy ten stelaz jest skladany? Planuje sama wanienke stawiana na stol, ale cos mnie skusil Twoj stelaz

Cytat:

Ogolnie Polacy maja niedobor witaminy D, normalne w naszym spoleczenstwie, wiec przy sumplementacji i tak n apewno podnioslas sobie wynik, wiec jest dobrze

Tesctiowa dala mi dwie reklamowy ubran! W tym dwa kombinezony! Nie wiem kiedy moje dziecko wszystko wynosi. Kombinezon jesden jest super z 5-10-15, ale rozmiar 68 i boje sie ze bedzie zdecydowanie za duzy ...

Stary 2017-10-09, 17:30   #2693
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Przyszła nam wanienka 😁

Załącznik 7268131

Niedługo będę robić zamówienie na łóżeczko i materac. 😀
I materac lateksowy

Ale super wanienka 😊
Właśnie chcę kupić taką samą, ze stelażem. Tylko muszę wymierzyć porządnie czy mi się w łazience zmieści 😅

Cytat:

Współczuję 😳 oby wyzdrowiała szybciutko.

Grzeją już u Was dziewczyny? Bo u mnie tak lekko ciepłe są te kaloryfery. Pranie już 2 dzień schnie.

Stary 2017-10-09, 17:40   #2694
Lovvi23
Zadomowienie

Fiolek - tak, stelaż jest składany

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-09, 17:42   #2695
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawe jest to co piszesz. A czy suplementowałaś wit.D3 z K2MK7? Mi lekarz i farmaceutka powiedzieli, że nie ma co suplementować poniżej 4000j i ma być w oleju. Czy takie brałaś? Pytam tak z ciekawości
Brałam D-Vitum 2000j., a w ciąży mam w witaminach ciążowych, też 2000j.

Cytat:
Ogolnie Polacy maja niedobor witaminy D, normalne w naszym spoleczenstwie, wiec przy sumplementacji i tak n apewno podnioslas sobie wynik, wiec jest dobrze
Wiem, dlatego wcześniej suplementowałam w ciemno, bez określania poziomu, tym bardziej w ciąży jest większe zapotrzebowanie. Ale ostatnio słyszę różne głosy, żeby też z kolei tak nie przesadzać z tą wit. D i tak pomyślałam, że z ciekawości sobie sprawdzę. Także suplementuję się dalej Mojego męża też ścigam, żeby brał, ale on jest oporny i jak sama mu nie przyniosę pod nos to nie weźmie

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Ale super wanienka 😊
Właśnie chcę kupić taką samą, ze stelażem. Tylko muszę wymierzyć porządnie czy mi się w łazience zmieści 😅

Współczuję 😳 oby wyzdrowiała szybciutko.

Grzeją już u Was dziewczyny? Bo u mnie tak lekko ciepłe są te kaloryfery. Pranie już 2 dzień schnie.

U mnie grzeją i w końcu pranie ładnie schnie Bo wcześniej był dramat, po 3 dni wisiało.
Stary 2017-10-09, 17:56   #2696
nikopoia
Zadomowienie

Cay dzięki za odp. ja też mam teraz w suplementach, ale właśnie mi i tak kazali oddzielnie dokupić, też kupowałam D-Vitum.
SweetChoco u nas grzeją, pranie mam suche w większości jeszcze tego samego dnia na szczęście. Ale nie grzeją jeszcze na maksa.
Stary 2017-10-09, 18:01   #2697
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super wanienka
Właśnie chcę kupić taką samą, ze stelażem. Tylko muszę wymierzyć porządnie czy mi się w łazience zmieści

Współczuję oby wyzdrowiała szybciutko.

Grzeja juz od 11.09 nawet bylam w szoku, ze tak szybko.

Cytat:
Fiolek - tak, stelaż jest składany

O super, to bede nad nim myslec

Stary 2017-10-09, 18:05   #2698
didi9
Raczkowanie

Cay nam użytkował się dobrze, ale wkurzał mnie montaż, zdecydowanie polecam bazę, my nie mieliśmy wtedy hajsu bo wyprawka od góry do dołu była robiona, nic od nikogo w spadku nie dostaliśmy. I radziłabym przymierzyć go do auta, bo podobno do takich kanap ze spadkiem nie bardzo pasuje

Moja córka niestety nie lubiła się z tym fotelikiem. Teraz nadal nie lubi, ale już się przynajmniej aż tak nie drze, a nie mamy już przecież łupiny. Więc ciężko mi powiedzieć czy jej darcie się wynikało z samego modelu fotela czy jazda autem i przypięcie pasami ją wkurzało

Teraz gdybym kupowała nowy fotel to pewnie celowałabym w joie i-gemm, jak tak przeglądałam sobie propozycje, ale tez jakoś mocno się nie zagłębiałam w temat, bo fotelik mam.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-09, 18:20   #2699
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Cay nam użytkował się dobrze, ale wkurzał mnie montaż, zdecydowanie polecam bazę, my nie mieliśmy wtedy hajsu bo wyprawka od góry do dołu była robiona, nic od nikogo w spadku nie dostaliśmy. I radziłabym przymierzyć go do auta, bo podobno do takich kanap ze spadkiem nie bardzo pasuje

Moja córka niestety nie lubiła się z tym fotelikiem. Teraz nadal nie lubi, ale już się przynajmniej aż tak nie drze, a nie mamy już przecież łupiny. Więc ciężko mi powiedzieć czy jej darcie się wynikało z samego modelu fotela czy jazda autem i przypięcie pasami ją wkurzało

Teraz gdybym kupowała nowy fotel to pewnie celowałabym w joie i-gemm, jak tak przeglądałam sobie propozycje, ale tez jakoś mocno się nie zagłębiałam w temat, bo fotelik mam.
A zapina się go pasami jakoś inaczej niż inne foteliki? Zamówiłam z bazą, ale na pewno czasami będę musiała go zapinać na pasy, bo na przednim siedzeniu nie mam isofixa, a jak będę jeździć z dzieckiem sama, to wolę mieć na przednim siedzeniu. Do siedzeń w samochodzie pasuje
Stary 2017-10-09, 18:22   #2700
amparo27
Zadomowienie

Barb, dzięki Ci dobra kobieto😘 może faktycznie spróbuję iść do rodzinnego po skierowanie, chociaż oni są tacy wredni 😔 póki co mam same pytania, więc pewnie będę Cię męczyć 😉 jutro wizyta u gina, zobaczę co on doradzi i gdzie konkretnie pokieruje. Się chłop zdziwi, zawsze do gabinetu wpadałam z uśmiechem, zadowolona, a jutro będę się żalić na cukrzycę i na skurcze 😉

LittleBeetle, oby już ten piecyk działał, a córcia biedna 😔 niech szybko wraca do zdrowia.

Coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam co 😑

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości