|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 4
I że tak zapytam: miałaś jakieś skutki uboczne? Głównie chodzi mi o świąd/pieczenie pochwy. :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze pocytowalam i zniknęło wrrr, tylko na telefonie mi się coś takiego zdarza. Nie cierpię tej głupiej aplikacji.
Z tego co pamiętam to: - ta która nie ma imienia dla córki a TZ chce Kingę... Kochana, nie jesteś sama . My też nie mamy jeszcze imienia :/.- owocowy... może przeczuwasz chłopaka, bo bardzo byś chciała chłopca. Ja przeczuwam, że Twoje drugie dziecko to będzie chłopiec, więc będziesz mieć parkę ![]() - likka chyba też jeszcze ciągle marzysz o drugiej dziewczynce ![]() - nie pamiętam już kto co pisał, my jechaliśmy z 3 tygodniowym noworodkiem kilkaset km na wakacje i robiliśmy przerwy co 2-3h. Kwestia co kto lubi, więc nie ma co kogokolwiek krytykować - jeszcze był jakiś temat ciekawy ale już mi się nawet nie chce wracać do tej głupiej aplikacji i szukać, bo tylko mi się ciśnienie podnosi jak widzę jak się ładuje
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87140577]Nie bardzo rozumiem? Dla mnie mniej kłopotliwe jest ugoszczenie rodziców przy noworodku niż jechanie 350 km w jedną stronę z maluszkiem. Przy KP ma być problemem niejezdzenie z dzieckiem? Wizyty u lekarza to nic strasznego, mam do 2 szpitali od 5-10 minut z buta, więc bobas w wózek i po robocie. Na spacery zamierzam wychodzić, ale podróże autem chcę ograniczyć do minimum. W marcu krótsze trasy, a potem dopiero do rodziny.[/QUOTE]
Ja jakbym miała tak daleko jechać to też bym szukała innych rozwiązań. Sama też teraz odwiedziłam Siostrę 250 km i mówię że szybciej niż na lato się nie pojawimy. Chodziło mi o unikanie kursów autem w okresie zimowym-ja wszędzie muszę dojeżdżać. Większe zakupy robię 3-4 razy w miesiącu, a jak jeszcze muszę polatac po urzędach, za ubraniami czy ☠☠☠☠☠☠☠ami to w 3 godz nie mam szans się wyrobic więc muszę Dziecko targac że sobą. Nauczona doświadczeniem z 1 dzieckiem, drugie od małego uczyłam butelki /smoczka żeby móc komuś zostawić ale niestety Córki wogole nie tolerowany silikonu w buzi ![]() Ciekawe jaki Bartuś będzie w tej kwestii. Ostatnio ciężko mi gdziekolwiek posiedzieć-jazda autem, siedzenie przy kompie czy choćby obiad to wielki sprzeciw i wiercenie w brzuchu do bólu. Nie wiem czy to kwestia ułożenia dziecka czy wieku ciąży. Też tak macie??? ![]() Wysłane z mojego MRD-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jakoś tak od samego początku czuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
Moja córcia jak ją odebrałam z przedszkola, to powiedziała sama z siebie, że jutro też idzie, więc chyba jej się podobało. Rano nie ma problemu, ale prowadzi ją mąż, ze mną może być gorzej.
Położną miałam wybraną w poprzedniej ciąży, mam nadzieję, że jeszcze pracuje, bo fajna babeczka mi się trafiła. Muszę wreszcie zajść do przychodni, ale jakoś mi nie po drodze. Ja z synem będę odprowadzała córkę do przedszkola, także kontakt z zarazkami będzie od początku. Oby znowu podziałała magia karmienia piersią i młody nie będzie chorował ![]() Zaczęliśmy malowanie przedpokoju. Mężowi marudziłam 3 tygodnie żebyśmy pomalowali i teraz muszę się nasłuchać 🤣 spełniać zachcianki. No nic byle do końca. Chociaż straszy mnie, że będzie remontował cały miesiąc, żeby mi się odechciało remontów 🤣🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wasze dzieciaczki też są takie ruchliwe? Moja mi żyć nie daje, mam problem, żeby wysiedzieć 5min bo zaraz cały brzuch się telepie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też dziś dyskoteka w od rana.
W dodatku ja mam leniwy dzień, to mały korzysta.
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha dobre ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co tam matka! Która to jest? 3 w nocy?! Wstawaj, nie ma spania! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się tylko w nocy przebudzę, to myślę, żeby nie dotknąć brzucha, bo jak poczuje i się rozfika to po spaniu. Teraz to chyba z każdym dniem będą coraz bardziej wyraziste, bo maluchy mają coraz mniej miejsca.Ale mnie te ruchy nadal strasznie jarają
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyny sposób to ręką TŻ, jak dotyka to jest spokój na moją przestała już reagować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2687 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Mamusie listopad 2019- cz. 4
Cytat:
Możesz spokojnie stąd uciekać![]() Cytat:
Już tak niewiele zostało! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Myśmy specjalnie pojechali na początku roku w razie gdybym jednak zaszła w ciążę, więc myśle, że czuję się zaspokojona w tej kwestii Choć pewnie gdybym miała stoki w pobliżu to by mi pewnie takie dziwne plany po głowie chodziły![]() Cytat:
![]() [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87140669]No ale czy ktoś pisał o siedzeniu całą zimę w domu? Bo pisałyśmy o podróżach autem, a wyszło jakbym chciała się zaryglować w mieszkaniu i nie ruszać. Nie wiem, dla mnie w ogóle wycieczki zimą nie są atrakcyjne[/QUOTE] Ja lubię zimowe wycieczki tylko w śniegu. Jak sobie pomyślę o kałużach i deszczu to mi się odechciewa i szczerze mówiąc mam ochotę zaryglować się w mieszkaniu do wiosny ![]() Cytat:
Cały czas ambitnie planuję marsz na porodówkę i powrót piechotą Moja mama dała radę, więc ja nie dam?!![]() Ja już po wizycie u położnej. Serducho bije elegancko. Położna próbowała sprawdzić w jakiej jest pozycji i tak mi brzuch pougniatała, że się zestresowałam, że mi dziecko połamie ![]() ![]() Cytat:
Nie dość, że ruchliwy to jeszcze zawsze dostaję porządnego kopa jak mu się moja pozycja nie spodoba Czasami tak się tam przestawia, że aż boli W nocy raz śpi, raz sobie bryka, ale rano budzi się po mnie Ogółem lubi być chyba dotykany, bo jak przykładam rękę do brzucha to często wypcha się pod nią jakąś częścią ciała Ostatnio smarowałam brzuch olejkiem i nagle „wyskoczyła” mi wielka gula z jednej strony do pomasowania
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi...!" ![]() Edytowane przez Miss_Bow Czas edycji: 2019-09-03 o 17:30 |
|||||||
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja jest najbardziej aktywna rano i późnym wieczorem, przed zaśnięciem. I robi mi siarę w sklepie
ostatnio stałam przy kasie, a ta wariatka postanowiła pokazać ludziom swoje odnóża czy co tam innego wystawiała. A że miałam obcisłą sukienkę to wszystko było widać Mam jakiś kiepski dzień dzisiaj, cały dzień brzuch mi się spina i pobolewa. Praktycznie cały dzień przeleżałam przed tv pod kocem. Zastanawiałam się dzisiaj nad jedną rzeczą: kiedy (i czy w ogóle) mierzona jest miednica tym dziwnym przyrządem i przez kogo, gina czy położną? i czy ma to jakiekolwiek znaczenie przed porodem? Różne opinie czytałam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Owocowy ja nie miałam żadnych skutków ubocznych ale brałam krótko z tydzień/dwa
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2691 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rusza się prawie cały czas, max 2h mam w dzień spokoju Teraz przynajmniej nie kopie po pęcherzu tylko boki i pod żebrami , bo wcześniej myslałam chwilami że już chce wyskoczyć ![]() Córcia jakoś przeżyła i powiedziała,ze jutro też idzie, więc nie było źle. Tylko jak mnie zobaczyła to z płaczem się przytuliła i powiedziała że przyjechałam po nią i dlaczego ją zostawiłam Potem w domu powtarzała że przyjechałam ją odebrałam i że tęskniła za mną i godzinę się przytulała Za bardzo to przeżywam i ona przez to też ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedziała, że „podejrzewa, że główką w dół”, ale tyle to ja też podejrzewam, bo jak w tamtym tygodniu był raczej nogami w dół, to nie miał litości dla pęcherza, aż łzy w oczach czasami miałam
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szkole rodzenia mówili, że już przy przyjęciu mierzą w szpitalu położne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio? A oko okomierzem? ![]() Chyba już nic mnie nie zdziwi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dość stary przyrząd ale nie wymyślono niczego lepszego to czemu nie używać ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie pocieszę - o ile wcześniej ręka TŻta była magiczna, tak mam wrażenie, że Antoś coraz bardziej lubi dotyk i nawet ręką męża go nie zraża. Ba, jak przyłożył głowę do brzucha to dostał kopniaka w ucho Cytat:
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2700 | ||
|
Raczkowanie
|
Mamusie listopad 2019- cz. 4
Cytat:
Ja mam do gór 60 km wiec jak jest zima to mnie nosi. U mnie sporo moich znajomych tak robi. Oni nam podsunęli takie rozwiązanie w tym roku chcemy w lutym jechać cała rodzina łącznie z babcia na narty na dłuższy urlop ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
U mnie w przedszkolu super. Zanoszę jest uśmiechnięta, odbieram i mówi ze było super. Ale z nią to już tak było od urodzenia. 0 problemów. Życzę wszystkim takich dzieci i sobie drugiego tez takiego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Odnośnie ruchów to ja cały czas czuje kopniaki z prawej strony w dole brzucha wiec podejrzewam ze ciagle jest ustawiona miednicowo. Edytowane przez piano2019 Czas edycji: 2019-09-03 o 19:45 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

. My też nie mamy jeszcze imienia :/.

ale jakoś tak od samego początku czuje.

Jak się tylko w nocy przebudzę, to myślę, żeby nie dotknąć brzucha, bo jak poczuje i się rozfika to po spaniu.
Możesz spokojnie stąd uciekać

W nocy raz śpi, raz sobie bryka, ale rano budzi się po mnie

Potem w domu powtarzała że przyjechałam ją odebrałam i że tęskniła za mną i godzinę się przytulała
Za bardzo to przeżywam i ona przez to też
w tym roku chcemy w lutym jechać cała rodzina łącznie z babcia na narty na dłuższy urlop
i sobie drugiego tez takiego.