|
|
#2671 | |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
z miary wychodzi ponad 100 ale jak pisałam nie byłam pewna tego pomiaru bo mam biust celujący sutkami na boki a nie wprost i dużo mi cm z mojego obwodu wychodziło z naprężenia miary a nie "po skórze" a mierzyłam wszystko co mi dali i koniec końców sama nie wiem co kupiłam, później lookne |
|
|
|
|
#2672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mierzyłaś się w pochyleniu czyli tzw zwisie? (omijamy brodawki) 105 a 96/99 to 2/4 rozmiary różnicy to dość dużo chyba że ten stanik jest baaardzo dużomiseczkowy albo się źle mierzyłaś, a ile wyszło jak mierzyli Cię w Yoshi?
|
|
|
|
|
#2673 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez mamzaawansowanegodowna Czas edycji: 2009-06-25 o 18:45 |
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam moje flamenco milenowe i zostawiam, bo nie dosc, ze sliczny, to rozmiar trafiony w 10
|
#2675 |
|
Przyczajenie
|
To gratuluję udanego zakupu. Ja z Mileny mam Lemon Sorbet, ale albo źle go nakładam, albo to taki krój. Wydaje mi się, że nakładam go zbyt nisko, dlatego w miseczce zostawała wolna przestrzeń, nałożyłam go wyżej, dalej to samo i zaczął mocno spłaszczać. Spróbowałam nałożyć jeszcze wyżej to nachodzi mi na pierś. Porażka :/
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tak sie podoba flamenco, ze zastanawiam sie czy zamiast polowac w ciemno na jasną arabelkę, to nie kupic magnolii, ktora jest jasna wersja flamenco ![]() Bo w arabelce boje sie pustych misek
|
|
#2677 |
|
Raczkowanie
|
Witam mam pytanko odnosnie ciasniejszego obwodu w biustnonoszu , czy py takim obwodzie nie bolaWas plecy , kark bo ja odzczywam czasami takie dolegliwosci a kiedy slsyzalam ze takie bole moga byc spowodowane zbyt ciasnym biustnoszem
|
|
|
|
#2678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nie wiem czy do końca było to spowodowane stanikiem czy tym że w nowym biustonoszu zaczęłam się prostowac w każdym razie przeszło i teraz mi bardzo wygodnie
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
prosze o porade expertek
dopiero sie nawracam na dobre staniki i planuje moj pierwszy zakup tylko czy dobrze wyliczylam rozmiar?ciasno pod biustem: 76cm luzno: 79cm w biuscie: 90cm "w zwisie" 92 cm wyliczylam 70D (32D UK) kupujecie staniki na E-bayu, bo przegladalam ofert i wlasciwie za ok. 60-80 zl mozna juz nabyc Freye.. A co polecacie na poczatek?
|
|
|
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Dawno się nie odzywałam, jak zwylke z braku czasu
![]() Staram się podczytywać Was na bierząco. Cały czas noszę Freye Rio 65F i jest dobra, niestety już wyrosłam z Panache Confetti rozmiar 65FF 0 małomiseczkowy i fiszbiny były dla mnie za szeokie - powędrował na allegro. Marzy mi się Effuniak, ale taki netralny tzn. interesuje mnie biały lub cielisty, a;e takich na razie nie ma i nie wiadomo kiedy będzie ![]() Bardzo mi się podoba Panache - Masquerade Isis i mam pytanie czy to model małomiseczkowy, czy standardowy? Potrzebuję na lato do jasnych bluzek - czy te drobne hafty odznaczają się pod białą bluzką?? Jak z fiszbinami czy są bardzo szerokie?? Może ktoś ma i wie - to proszę o odpowiedź. Dla przypomnienia moje wymiary: 72 pod biustem, biust w tzw. zwisie ok.94. |
|
|
|
#2681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny polecają na pierwszy dobry stanik Curvy Kate do jest dość tania ok100zł, ale Freya chyba też może być, mój pierwszy to właśnie Freya Arabella z ebaya
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co siedzę od pół godziny w nowym biustonoszu i oprócz tego że nawet przez wacik wbija się w mostek to jest ok Matra - dziewczyny na początek polecają modele z Curvy Kate (wiecie że na początku jak pisałyście CK myślałam że chodzi Wam o Calvina Kleina Przymierzyłam CK Princeskę 65DD na 71/86 i: - miski dobre, minimalnie przyduże, bardziej lewa pierś (mniejsza). Stwierdziłam że zostawię bo czekam na migrację, a mniejszy rozmiar byłby za mały na większą pierś; - jest ładny, mimo że czerwony ![]() - gniecie mostek Włożyłam wacik. Minie?- czy to że tył obwodu nachodzi 1,5 cm na łopatki, ale tylko kawałek tak na szerokość, tam gdzie jest połączenie z ramiączkami jest ok czy obwód jest za duży? Dodam że dałam radę zapiąć się na najciaśniejszą haftkę; - Wasze biusty są jakieś bardziej okrągłe w stanikach, też chcę taki ![]() Jak sądzicie, jest dobrze? Nie wkleję fotek bo zgubiłam gdzieś kabelek do aparatu... |
|
|
|
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nosiłam moją Arabelkę z wacikiem jakieś 2-3 dni i już było dobrze
|
|
|
|
#2684 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanko jak ja pod biustem mam 72 a kolezanka ma 75 to znaczy ze ona jest grubsza czy poprostu ma wiekszy biust?????????
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Może ma inną budowę ciała... Poza tym 3 cm to niewiele przecież i skąd takie porównywanie się?
|
#2686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapytaj o obwód biustu i odejmij od obwodu pod, wtedy możecie sobie porównywać biustynie znaczy, że jest grubsza tylko ma szersze żebra, jeśli ciasno się mierzyłyście, to osoba z mniejszą miarą może być grubsza
|
|
|
|
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powyższe pytanie jest bardzo podobnej treści ![]() Twoja koleżanka może mieć zarówno większy, jak i mniejszy biust. Może też być grubsza lub chudsza od Ciebie. Liczba centymetrów pod biustem nie ma bezpośredniego przełożenia ani na wielkość biustu, ani na tuszę.
Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-06-25 o 22:11 Powód: bo pomyliłam liczbę z ilością :] |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tu kolezanke pocieszam i co?? Ona calkiem okazaly biust, dwa razy wiekszy od mojego. Szlag mnie trafia jak czytam cos takiego
|
|
#2689 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w tej najbliższej mają być czerwienie (a i możliwe, że straplessy będą).Cytat:
a co ma obwód do biustu nie wiem (ale pewnie producenci rozmiarów typu I,II,III, 32/70, 34/75 wiedzą).Cytat:
![]() jeśli mniejszy byłby za mały na większą pierś to znaczy że rozmiar dobry. Fiszbiny w ciągu ok. 2 tygodni powinny się dopasować (możesz spróbować je trochę poodginać). ten tył obwodu nie powinien nachodzić - bardzo możesz go odciągnąć od ciała? |
|||||
|
|
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
jeśli mniejszy byłby za mały na większą pierś to znaczy że rozmiar dobry. Fiszbiny w ciągu ok. 2 tygodni powinny się dopasować (możesz spróbować je trochę poodginać). ten tył obwodu nie powinien nachodzić - bardzo możesz go odciągnąć od ciała?[/QUOTE]
Jakieś 5cm, ale zauważyłam że dzieje się to tylko z jednej strony - może dlatego że mam krzywy kręgosłup, odchylony na środku w lewo? |
|
|
|
#2691 |
|
Rozeznanie
|
Kochana Luziko! dziękuję Ci za odpowiedź!
To poczekam do soboty, może coś ciekawego będzie w Szufladzie
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
weszłam sobie na strone triumpha i na moje wymiary 74/86 ich przelicznik pokazuje mi rozmiar 75A , a przy 85 w biuście 75 AA
yyyy |
|
|
|
#2693 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
całe szczęście już tak
![]() aha, reakcja mojego TŻ na mój pierwszy miękki stanik w rozmiarze 65D zamiast grubego pushupa75B - " a co Ty sie tak wypinasz do przodu"? |
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
Bo w końcu ja nie wiem jak szukać tych rozmiarów... patrząc teraz na moje biustonosze na każdej metce od niego mam wpisane 34/75
obliczałam na Bra-fitter i wyszło mi 65D więc jak ja mam szukać biustonoszy??? mam kupować takie na których na metce napisane jest 65D??? czy jak??? |
|
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 34/75 to beznadziejna bazarowa "numeracja" to oznacza, że obwód Twojego stanika naciąga się nie mniej jak do 75cm, a w praktyce na pewno więcej. o misce nic nie wiadomo. czyli to takie 75x gdzie x oznacza to, co się producentowi przypadkiem do obwodu przyszyło
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
Edytowane przez nelyen Czas edycji: 2009-06-26 o 01:10 |
|
|
|
|
#2698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)niestety na bazarku takich nie znajdziesz, widocznie Chinki mają wszystkie jednakowe biusty Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-06-26 o 01:37 |
|
|
|
|
#2699 |
|
Rozeznanie
|
Heheh dobre z tymi Chinkami
A więc teraz będe szukała z taka metka 65D lub 30DD, a i jestem z Elbląga
|
|
|
|
#2700 |
|
Copyraptor
|
Babeczki, bo będę się niebawem mierzyła w tym uroczo brzmiącym zwisie, to jak mam się obmierzyć bez brodawek? Nad nimi, pod nimi?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

jeśli jest dobrze dopasowane to pewnie szybko z niego wyrośniesz
ale i tak będzie lepsze niż 85B