|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
Też jestem za symbiozą ludzi i kotów
![]() Spokojnie, wędkę dostała na teraz (przeszczęśliwa jest, goni, poluje, tarmosi, czai się na nią), samej w domu z nią jej nigdy nie zostawię. Na takie okoliczności ma mnóstwo kuleczek do gonienia (bo oczywiście wszystko prędzej czy później kończy pod meblami i miau samo wpadło, wyciągnij), patyczek i inne dywaniki Kusicie z tą taśmą dwustronną na stole
|
|
|
|
#2672 |
|
Rozeznanie
|
Ratunku, pomocy!
![]() a wcześniej pańcia pościel zmieniała. |
|
|
|
#2673 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Mnie też oblazło... słowo daję, ze 6 kilo już waży, jest wielki! Cudne zdjęcie z rudym podglądaczem ![]() Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-11-03 o 12:21 |
||
|
|
|
#2674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
A co Ty myślałaś, że jakikolwiek szanujący się kot będzie w nieświeżej pościeli spał?!
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
#2677 |
|
KOTerator
|
Gwizdi 130g Orijen wchodzi na szklankę, to tak pół szklanki to porcja dzienna.
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez drapak w salonie pierwsza fotka jak stoi normalnie, druga jak trzeba bylo na swieta troche poprzestawiam bo choinka musiala byc
|
|
#2679 | ||||||
|
KOTerator
|
Cytat:
. Na pewno lepsze od marketówek Agatka a co Twoje koty jedzą? ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Niestety nie .---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
. Dziewczyny dobrze Ci radzą, może coś Rybiorek napisze mądrego jeszcze. Ja się cieszę, bo nie miałam problemów z wychowaniem. Raz Sonia miała obsesję na punkcie chodzenia po firance, ale później miała rujkę i później już tak nie robiła. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Moje jadły, ale podobno większość nie lubi ?---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Cytat:
.---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Ziazik rudy się robi coraz przystojniejszy , jak Ty to robisz ?
|
||||||
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wystarczy skracić, to przestaje. A... i jeszcze przeciąga się na mojej nodze w dżinsach, jak jej mięso kroję, bo może akurat dosięgnie ![]() Myślę o drapaku, jak już mnie będzie stać, to przyjdę na konsultacje Raczej aż tak wielkiego jak u Rybiorka nie walnę, ale myślę o czymś z budką i dwiema lub trzema platformami
Edytowane przez asiek14 Czas edycji: 2012-11-03 o 13:53 |
|
|
|
|
#2681 |
|
Copyraptor
|
Moje jedzą Acanę, ale Małej zdecydowanie bardziej pasuje TOTW, więc jak się skończy to się przerzucam.
Chociaż mam wrażenie, że Acany jedzą dużo mniej
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2682 |
|
KOTerator
|
To kot ideał, z tego co zrozumiałam chciał się bawić wędką i to było to przewinienie
? Musisz go wymęczyć tak, żeby padł i nie mógł się ruszyć do następnego dnia .
|
|
|
|
#2683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() RC ![]() Cytat:
tylko, że dla mnie to jest normalne, bo nasza Figa od zawsze tak robi w opisanych przeze mnie sytuacjach. Tak samo jak Arasz bardzo się ślini jak jedziemy do wetki (z nerwów). Oczywiście ślinienie może być również objawem chorobowym i nie zaszkodzi pokazać kota weterynarzowi. Nasza Ela np. bardzo się śliniła jakiś czas temu, ale nie w jakiejś szczególnej sytuacji tylko non stop + miała trudności w gryzieniu karmy i okazało się, że ma stan zapalny dziąseł więc wizyta u weta jak najbardziej wskazana
|
|
#2684 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A tak ogólnie to łażenie po stolach jak jej to akurat pasuje. Oj już ja ją tak wymęczę, że popamięta. Kot dyszący jak piesek to bezcenny widok a za kilkanaście minut jakby jej energia wracała, no co za stworzenie I do żółwia wpadła dzisiaj sądząc po mokrej sierści, rozbryzgu wody na podłodze i mokrej poduszce na krześle. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2686 | ||
|
KOTerator
|
Właśnie, ale pisałaś kiedyś, że te weterynaryjne bo muszą, to czemu teraz myślisz o zmianie karmy? Czy coś pokręciłam
? Cytat:
.---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
. A tak serio to popieram co zostało już napisane, zachowaniem kotów się nie interesuję bo mam ideały, to nie doradzę A czy kot może dyszeć? Esfira czy to normalne? Bo z tego co tu czytam i nie tylko tu i z tego co słyszę, to koty dyszą jak psy i niby to w porządku? --------- Sonia nigdy przenigdy nie dyszała w czasie zabawy/po zabawie, mimo, że ma podejrzenie czegoś związanego z sercem, nigdy nie dyszała. Milka jak pobiega naprawdę porządnie to nabiera dużo powietrza i czkawkę czasem ma , ale tak żeby sapać jak pies to nie |
||
|
|
|
#2687 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jak mój dyszał po zabawie, to okazało się, że ma zatkany nosek. Czasem chrapał.
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już tłumaczę...Gacuś jak żył był ciągle na weterynaryjnej RC w związku z chorą trzustką. Arasz przez jakiś czas jadł Renala, bo w USG wyszła mu torbiel na nerce, ale wyniki z krwi ma OK więc po skończeniu opakowania może przejść na bytówkę. Natomiast Ela miała trochę podrażnioną wątrobę i przez jakiś czas miała być na Hepaticu, ale też już jej się kończy i wg wetki nie ma powodu żeby nie mogła już jeść normalnej karmy. Myślę natomiast nad zmianą RC na coś innego, bo wiem, że w tym przedziale cenowym można dostać coś o wiele lepszego niż RC. Tylko, że mam problem z Figą, bo ona nie bierze nic innego do pyska niż RC
|
|
#2689 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Nie wiem czy doczytałaś, ale Sonia moja teraz je Hepatic i leczymy wątrobę już od 7 dni... i za 7 dni ma badanie krwi, za 11 USG i badanie serca. A możesz Fidze mieszać RC z bezzbożówką, które pozostałe koty będą jadły? Albo może Figa jeść RC a pozostałe bezzbożówkę i z czasem może i Figa się przekona? Ja Applaws polecam na początek, nie wiem czemu, ale najbardziej mi odpowiada ta karma m.in. jak chodzi o wygląd i zapach. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2690 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast naszej Eli zrobiliśmy wyniki profilaktycznie, bo tak naprawdę nie wiemy ile ona ma lat zawsze miała zbyt mało zębów żeby określić jej wiek, a u nas jest już prawie z 10 lat. Wyniki robiliśmy w lipcu, cały komplet i tylko w tych "wątrobowych" były jakieś nieprawidłowości. Z tego co mam tutaj napisane (wetka dzwoniła do laboratorium przy nas) to jest tak:Diastaza 1680 Aspat 74,8 Alat 108,2 Mocznik 58,5 Kreatynina 1,58 Białko 8,86 Pani doktor podkreśliła alat i białko, że właśnie te wartości są nieznacznie powyżej normy. Ja się na tym kompletnie nie znam
|
|
#2692 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Moniko wierzę, że po leczeniu będzie dobrze
i karma i leki. Mojej bym w życiu tabletki nie podała, bo ta małpa je wypluwa. Nawet wetce dopiero za 4 razem się udało a leki pod postacią płynną to jak podam Elce szprycą to ona idzie i robi tak
|
#2694 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Tak się boję o tą szarą małpkę . Dużo bym dała, żeby była już zdrowa... A mam małe pole do popisu, bo specjalistów i sprzętu brak .Z lekami nie mam problemu, trzy razy dziennie, ani 5 sekund nie trwa podanie do pyszczka, ładnie otwiera i połyka .
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej miejscowości również problem ze specjalistami i sprzętem. Pamiętam jak Kropka zaczęła nam chorować to żeby postawić diagnozę musieliśmy jechać 35 km na rtg i 70 km na usg serca. No, ale czego się nie robi dla swojego futrzaka
|
|
#2696 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale R. tak dyszał w lato (upał) po dzikim bieganiu na działce, jeśli kot dyszy po zabawie w domu, to bym się temu bliżej przyjrzała, zwłaszcza, jeśli to się często zdarza...
|
|
|
|
|
#2699 |
|
KOTerator
|
Jaki wampir
!
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
widziałyście już to?
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

.
?

.

zawsze miała zbyt mało zębów żeby określić jej wiek, a u nas jest już prawie z 10 lat. Wyniki robiliśmy w lipcu, cały komplet i tylko w tych "wątrobowych" były jakieś nieprawidłowości. Z tego co mam tutaj napisane (wetka dzwoniła do laboratorium przy nas) to jest tak:
.