|
|
#2671 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Dot.: R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
kazdy tu swoje chwali, nawet jak jest brzydkie. tak samo w moich stronach a my z TZ dopiero wrocilismy z pinety. jezdzilismy rowerem 3 godz. dobrze, ze mialam w planach jeszcze bieganie, ale sobie odpuszcze bo nie mam sil... |
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Czesc kobietki,wypoczywam sobie a podczas ciszy obiadowej i wieczornej sie ucze
pogoda dopisuje,wczoraj na wycieczce w Kolobrzegu bylo piekne slonce. Troche wiaterek powiewa.internet slabo lapie. Sjoanna-nie jechalam do gdanska bo chcialam podczas podrozy zintegrowac sie z dziecmi z zielonej szkoly-grzecznie sie zachowuja ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2673 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Czesc dziwczyny dawno nie zagladalam chcialam sie zapytac czy kupujecie gazety z probkami kosmetykow np tusz chanel albo kremy do rak neutrogena.itp...? Co myslicie warto kupowac? Mi strasznie sie podobaja takie mini produkty ktore mozna przetestowac i sprawdzic bez wydawania duzej sumy no i cxasami probki sa lepsze od oryginalow.w jakich gazetach najczesciej mozna dostac fajne mini produkty?
|
|
|
|
#2674 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
R: Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4049097 4]kazdy tu swoje chwali, nawet jak jest brzydkie. tak samo w moich stronach
a my z TZ dopiero wrocilismy z pinety. jezdzilismy rowerem 3 godz. dobrze, ze mialam w planach jeszcze bieganie, ale sobie odpuszcze bo nie mam sil...[/QUOTE] jak zwykle masz racjê ![]() fajna taka wycieczka rowerowa ja dzisiaj mam za sob± 45 min zumby i 30 innych æwiczeñ bo tz nie ma i man spokój ![]() Cytat:
(tu znowu pada) Cytat:
Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
|
#2675 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: R: Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
no pewnie :thumbup: super pomys³ :thumbup:a jaka to gazetka (i jakie kremy
)Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#2677 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4049097 4]kazdy tu swoje chwali, nawet jak jest brzydkie. tak samo w moich stronach
a my z TZ dopiero wrocilismy z pinety. jezdzilismy rowerem 3 godz. dobrze, ze mialam w planach jeszcze bieganie, ale sobie odpuszcze bo nie mam sil...[/QUOTE] Sportowo sie zrobilo! ![]() No wlasnie - a w Polsce wszystko widzimy w czarnych barwach. Ze takie brzydkie. ![]() Cytat:
Oby pogoda byla coraz lepsza. Cytat:
Kiedys na facebooku byla informacja o probce tuszu do rzes i ta gazete kupilam. Co do czytania - masz racje - dobrze ci zrobi. Ale probkami kremow to sie bardzo nie nasmarujesz. Jakos nie widze ich tu duzo. ![]() Cytat:
![]() Przez to przeziebienie przestalam cwiczyc - musze sie wziasc znowu. Ostatnio sluchalam troche lokalnego radia i zapytalam meza dlaczego w reklamie podaja dlugasne numery telefonow i adresy a nie podadza strony www - zeby samemu znalezc informacje - latwiej i szybciej a do tego prosciej zapamietac. Na co maz stwierdzil ze wiekszosc nie ma swojej strony a do tego starszym ludziom latwiej zwykly adres zapamietac. Odpowiedzialam mu ze w Polsce wiekszosc firm ma strony www od dawna. I wyglada na to ze jest bardziej nowoczesnym panstwem.
|
|
#2678 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
i CI napisze.
|
||
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam ostatnio gazete z tuszem chanel
ale nie pamietam zeby czesto byly jakies dodatki pamietam tylko lakiery laylaWys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2680 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() milo mi
|
||
|
|
|
#2681 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdzi³am jaka to gazeta jedna nazywa siê Tu style a druga Ogii nie wiem co to za kremy sa jeszcze jedna jakas widzialam wczoraj ale nie bylo juz jej z kremem neutrogena.
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Evelinarav jak wroce to wrzuce fotki,na razie kilka jest na fb
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2683 |
|
Rozeznanie
|
dziêki black :thumbup:
ale mam dzisiaj dzieñ lenia. ..ca³y dzieñ w wyrku tylko zrobi³am cambio stagione, ma³e zakupy i godzinê æwiczeñ a taj to tylko odpoczywalam pod ko³dra ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4051919 2]
ja w ostatnim tygodniu kupilam specjalnie gazete Grazia bo byl maly kremik Vichy 15 ml, no i oplacalo sie bo kosztowala 1,5 euro. a gazeta to do d.... byla. nie bylo nic ciekawego do poczytania ![]() [/QUOTE] No to ja wczoraj kupilam ta gazetke - w zestawie z gazetka o urzadzaniu wnetrz. I wewnatrz jest mala probka kremu (nie pamietam juz jakiego) i byl takze kupon na probke 10ml kremu Biotherm do odebrania w perfumerii. I od razu jak bylismy kolo Sephory to weszlismy - niestety probki nie mieli ale mi pani nalozyla porcje do pudeleczka. Wiec mam probke i dalej gazetke - moze gdzie indziej beda miec. U mnie od rana szczesliwie sie tydzien zaczal. Maz rano dzisiaj otworzyl szafke nad zlewem i juz sie zamknac nie dalo. Ten podnosnik, ktory podtrzymuje otwierajaca sie do gory szafke, rozsunal sie na cala dlugosc i wysadzil srubki z zawiasow. Trzeba bylo wszystko odkrecac. Dobrze ze jeszcze na gwarancjii. W sumie to najbardziej uzywana szafka. ![]() W sobote bylismy na filmie Iron man 3 - bardzo fajny. A do tego od czasow Ally McBean mam slabosc do Roberta Downey Jr. Ale cieplo 29 stopnii! A jak u was?
|
#2685 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Hej dziewczyny
![]() Ktoa z was miala meza Calabrese?? Moze mi ktos wytlumaczyc co znaczy "purpeddra"? ![]() Bo znalazlam w necie, ze ""Il termine puerpera viene utilizzato per indicare la donna che ha appena partorito. L'etimologia è da ricercarsi nel latino puer (fanciullo) e pario (partorisco)." ale podobno w dialekcie znaczy to cos innego Uciekam na zajecia, milego dnia!! |
|
|
|
#2686 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() sjoanna u mnie nadal pogoda do pupci, az mam doscyc ehh paulina mojemu osobistemu purpeddra nic nie mowi... chyba ze to miala byc purpetta w kazdym razie to pewnie jakis inny dialekt kalabryjski
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki,nad polskie morze wrocilo slonce ale strasznie sie przeziebilam i chodze z zatkanym nosem..
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
No to u mnie ladnie jest i cieplo - tylko ze wiatr jest.
Byla na targu - kupilam bòb (byl juz od paru tygodni - ale czekalam az cena dojdzie do 1 euro za kilo nieluskanych strakow) Ze tez sie nikomu wyluskac nie chce. Mogliby przeciez zawolac wieksza cene. ![]() Kupilam tez plastikowy polemniczek plastikowych truskawek bo az mnie wolaly - kup nas. ![]() I co - tesc przyniosl z dzialki i dal nam troszke. ![]() Takie moje szczescie - jakbym nie kupila to bym nie dostala. No ale nie jest ich duzo- tak do zjedzenia.
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
hej hej kochane
a u mnie normalnie lato goraczka jak nie wiem ![]() my zaadoptowalismu nowego czlonka rodziny zolwika tz gdzies go w lesie znalazl i do domu przyniosl trzyma my go na zewnatrz,moze ktoras z Was miala zolwika i wie jak sie nim opiekowac??cucitrzymaj sie dzielnie i nie kus juz goframi co tyczy sie i princi
|
|
|
|
#2690 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wy tez macie tutaj alergie? u mnie niedawno sie zaczela i tak sie bede meczyc teraz z miesiac. nos mnie swedzi i katar mam. co za wilgoc |
||
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Ten zolwik to chyba dziki jest?
Moze lepiej go na wolnosc wypuscic - w jakas odludna okolice.
|
#2692 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
zobacz ymy moj Tz mowi,ze one sa jak domowe i lepiej tu jak w terrarium ma![]() zastanawiam sie tez zeby przeniesc tu do nas jednego z kroliczkow miniaturkowych od tesciow bedzie miala mala radoche
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam kiedys zolwia ale to byl wodno-ladowy.najlepiej poczytaj o swoim i podpytaj. Weterynarza
|
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4057010 4]
a dlaczego pytasz? ktos Cie tak nazwal? zaloze sie ze chodzi o purpetta, znaczy polpetta [/QUOTE]Napisal mi wiec pisownia jest poprawna.....moze to jakics wytwor wlasnego slowotworstwa ![]() Ahhhh my na jutro organizujemy grila w akademiku (mam nadzieje, ze nie pada) Ustalilismy, ze sie skladamy do 8€ i zaplacilo nam dzisiaj 46 osob tak wiec bedzie impreza....az sie nie spodziewalam takich tlumow...
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc wloszki moje, udanej majowki. Ja wybywam na plaze, jest sloneczko. Na 12 mamy basen.
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Ciao Kochane czy ktos nas jeszcze pamieta?! to my podroznicy
wrocilismy wczoraj z polskich wojazy, powrot mielismy niestety fatalny, Flavcio dzien przed wylotem sie rozchorowal i plakal przez 2 godziny lotu, biedny taki zakatarzony, ja tez od 10 dni mam kaszel jak gruzlik juz mi nawet bylo glupio przed pozostalymi pasazerami, ale nic nie moglam poradzic, nigdy jeszcze chyba tak nam nie plakal![]() ale powiem Wam, ze super wygodny taki bezposredni lot, jak krolowa Bona, wsiadam w Bari wysiadam w Wawce, no zyc nie umierac, mialam walizke 20 kg i maz jeszcze przywiozl pusta 15, nawiezlismy ksiazeczek, kolorowanek, kupilam sobie pare rzeczy w Mohito i malemu w Reserved, oczywiscie odwiedzilam dentyste, no i dziekuje mmarcepankowi (chyba dobrze pamietam, ze to Ty pisalam o tym sklepie z biustonoszami?), kupilam sobie 2 biustonosze w tym sklepie na Chmielnej, normalnie mam taki za☠☠☠isty biust ![]() widze, ze cuciola zabawia sie nad polskim morzem, super, my nast. razem tez chyba zdecydujemy sie poleciec nad morze zamiast do Wawy, bo szczerze to nic nie odpoczelam, ta odwiedzic tamta, odleglosci straszne, bo wiadomo z dzieciakiem autobusami, Flavio cale dnie rozregulowane, no i najgorsze ze nie chcial jesc oj powiem Wam, ze z jednej strony bylo fajnie, ale z drugiej nic sobie nie odpoczelam, co innego gdybym miala rodzicow to bym sie goscila, a tak to wiadomo wszystko sama dobre juz nie zrzedze, ide wywieszac kolejna praleczke, powiem Wam ze stesknilam sie za moim poludniem, w WAwie wszyscy tacy zalatani mamma mia odzwyczailam sie
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
princi cieszê siê ¿e pasuj± Ci staniczki
:thumbup: pochwalisz siê jakue ciuszki kupi³a¶ i biedny Flavcio u¶ciskaj go ![]() paulinka a sk±d ten twój calabrese? ![]() cuci przeziêbienie jest bee ale baw siê dobrze w Polsce bardzo w naszych okolicach pogoda jest do ... idê na spacer dopóki nie pada a potem z okazji dnia pracy muszê pracowaæ ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#2698 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Cytat:
Np. w RC mio zio to me ziu, a w Caulonii "ziuma". W sumie Kalabria, a wystarczy przejechaæ 100 km i ju¿ mówi± inaczej.... Witaj Princi
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
cucciola79 teraz doczytalam o znalezionym zlowiku, nastepny zwierzaczek do kolekcji waszego zoo
ja to nic nie doradze, bo mialam tylko keidys chomika, nie przepadam z atakimi gryzoniami i gadami, szczerze to boje sie ich dotknac hehemmarcepan babeczka pokazala mi tez jak wlasnie zbierac biust (jesli w ogole jest co u mnie zbierac heeeee) jutro cykne fotki moich sweterkow, w ogole jeszcze weszlam do big stara, podobaly mi sie tez tam niektore rzeczy takie bardziej sportowe, ale Flavcio nie dal nic wybrac, pozostal gorzki posmak w ustachalcon co tam u Ciebie slychac, jak z ta praca?
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Princi - witaj! Szkoda ze cie choroba zlapala a Flavcio plakal w czasie lotu. Moze mu sie uszka zatkaly?
Podobno zawsze jest co zbierac! Wczoraj wieczorkiem zjadlam sobie miseczke truskawek a druga na dzisiaj zostala. Jeszcze musze bòb wyluskac i sobie ugotuje. I zjem sama - bo maz nie lubi. ![]() No a dzisiaj od rana szukalam jakiegos fajnego przepisu na ciagnace sie ciastka z maslaem arachidowym (chewy peanut butter cookies) bo maz kupil kiedys sloiczek zeby mu ciasteczka. Wiec zrobic musialam bo zjadl by caly i do przepisu by nie starczylo. ![]() Wlasnie sie studza.
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

pogoda dopisuje,wczoraj na wycieczce w Kolobrzegu bylo piekne slonce. Troche wiaterek powiewa.internet slabo lapie. 

u¶ciskaj go