|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Alliw STO LAT Kochana ! Uśmiechu na codzień
|
|
|
|
#2672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Krew pobrana, wyniki wieczorem. Ciekawe,czy hemoglobina sie poprawila ![]() Krzys drzemkuje, obiad zrobiony. Jak sie obudzi, idziemy karmic kaczuchy ![]() Alliw duuuuuzo zdrowia i szczescia! Cytat:
BYou co do imienia Ania - mam bardzo duzo kolezanek w moim wieku o tym imieniu (roczniki z lat 70` i 80`), starsze osoby tez; a potem rzeczywiscie przestano nadawac. Teraz wraca Hania (u nas dwie ), a Ani nadal malo, no to nadrabiamy ![]()
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia ładne imię Ania moja kuzynka z wawy ma córki Anię i Olę, mam babcię Anię
A gdzie brzuszek ? czy coś przegapiłam?---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Ja też czekam aż mała wstanie obiad zrobiony leczo z cukinni posprzątane więc odpoczywam. Zjemy i też idziemy na spacerek |
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Nie zarzuce bo to jest strona firmy która robi dowóz na województwa pólnocne. Jak poszukasz w necie to na swoj rejon tez znajdziesz. |
|
|
|
#2676 | ||
|
Zakorzenienie
|
o matko! ale prezent !!!zazdraszczam ! ja chyba taki będę miała kilka lat dopiero
![]() ![]() Cytat:
mówisz? ![]() ujdzie . choć chodzic z katarem jak jeast 22 stopnie jest srednio ![]() Cytat:
i faktycznie dziewczynek małych mało o tym imieniu .znam tylko jedna - kuzynko-ciocie mojej Ninki - to oni nam "zabrali" imie ... A Anna to piękne ,klasyczne imie .bardzo mi się podoba Alliw - perfumujesz się już??? ja właśnie się zastanawiam kiedy zacząć ....z jednej strony mój syn tak cudownie mlecznie pachnie ,z drugiej strony nawet nie to ze tesknie za perfumami (tesknie trochę) ale tak rozkminiam ...czy to przyklejenie do cyca to może tez przez caloksztalt - mama pachnie "mamą"itp. A swoja droga tak mysle - nie jem niczego podejrzanego , nie pijam tez ,wszystko co zdrowe ,zero słodyczy ,zero perfumów , caly czas dla dzieci .jedyne ustępstwo - kawa raz dziennie od miesiąca . Dziwnie się czuje taaaka bez grzechu
|
|
#2677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
by sie ''swinstwo'' nie rozwinelo Cytat:
!!! od nas wszytskicha wiesz ze My mam MOC Cytat:
Cytat:
) ale w Liceum juz 3 w klasie - hehe.co do Hanna .. to tez rozwarzalam to imie, ale wyszedl Emilian no to lece do pracy ... wdepne do przychodni zdrowia i zamowie se tlumacza na wizyte 7maja bom doczytala ze ma byc z lekarzem jeszcze, a nie tylko same szczepienie ( bo tak to bym se dala rade ) no ale jak lekarz to ja mam Pierdyliard pytan do niego
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Agateczka -R tez jeszcze w pierwszym foteliku .nogi podkurczone . choć jesteśmy teraz na granicy -niedługo będziemy zmieniac (mam maxi-cosi).
ale jak piszesz ze tylko nozki wystają a głowka się miesci to jest ok! syn mi mężnieje - mowa o najmłodszym. cudnie je ,wszystko ! owsianki ,ryby ,warzywa .owoce ,kasze ,ryze ,makarony .jedynie naleśniki nie podpasowały . i rosnie ,tyje -czuje to już !!!
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze nie, ale juz bym chciała zacząć (tylko perfumy trza kupić
)U mnie moja siostra i babcia Ania
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle zdrówka
|
|
|
|
#2681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() albo wypsikam się ale ja mam tylko wode toaletowa nie perfumy to nie wsytarczą na całą noc....hmmmm poszłam na zakupy, dekolt miałam,dziadek ledwo szedł okulary jak denka od piwa ale se zaglądnął i jeszcze poderwać chciał na gadkę tym chłopom to nigdy nie przechodzi!Straz miejska zostawiła mi za szybką liścik w nocy, o 0:35!!! kutafony jedne! chyba im się nudzi, moze zacznę dzownic do nich z byle pierdoła bo się czymś zajmą
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-04-25 o 13:54 |
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziadek (choć ja tez jak jest okazja -patrze w dekolt w ogole lubie poogladac sobie lachy )a no a straz ewidentnie się nudzi
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
To jak o dekoldach mowa - wczoraj jak jechalam do pracy - laska murzynska miala TAKIE cycusie ze hoohoo no musialam se popatrzec - i po ciuchu zazdroscilam. Pocieszalam sie tym ze ona max na 18wygladala - i po ciazy pewnie juz nie beda takie jedrene
No to zalatwilam co chcialam jade do pracy - czasu bede jeszcze miala to zajrze do Lindexa co mi smsa przyslali ze dzis 25% ranatu na wszystko - moze cos upatrze - rozmiaru Worka po Ziemniakach :hahaha Kocham Cie Emilianku |
|
|
|
#2685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jest jeszcze tula toddler, dla starszych dzieci (11-22kg), jak patrzyłam na wymiary to ma bardzo duży panel, ale wydaje mi się, że zwykła tula wystarczy na teraz. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Agateczka, ile się da woź w pierwszym jeśli zależy Ci na półleżącej pozycji. Nam w sklepie nawet powiedzieli, że dziecko nie powinno spać w samochodzie i powinno siedzieć jak pytałam o półleżące pozycje. Wiadomo, że takie są i na dłuższą trasę są konieczne, ale generalnie dziecko powinno siedzieć w kolejnym. Ja wożę J. w pierwszym foteliku (0-13), ma ok 80cm i 11kg, mieści się, choć nogi sporo wystają. Niedługo musimy zmienić ze względu na stykającą się z końcem fotela głowę. ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Amelie - ale co z tego, że rodzina taka? nie każdy ma idealnie. to Ty masz bronić swoje dziecko przed takim gadaniem. Byłam dziś na chwilę w pracy, wszyscy pytali czy J. już chodzi. Nie, ma jeszcze czas. Ja przytyłam. Cóż, macierzyństwo mi służy. Mam się załamywać takimi tekstami Na każdym kroku ktoś pyta czy J. chodzi, część rodziny pokłada ogromne nadzieje w naszym wyjeździe, że tam ruszy. A jeśli nie ruszy to co? Mamy nie wracać Litości...
|
|||
|
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmisz lyzeczka czy sam je? papki czy kawalki?---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
my jak jedziemy dalej to staram sie wybierac taki czas, by wlasnie spal.
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo PADLAM bylam w salonie gdzie fona kupowalam - pytam sie ILE wyniesie naprawa ekranu ( bom stykla - AjFon 4 ) a on mi 2tys Nok
boooooshe - to w takim razie dolorze sobie 1,5tys i bede miala NOWY hahaha. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mów ze chodzi, to sie wszyscy odczepia, albo " chodzi? on juz na rowerze śmiga i po bulki nam chodzi"! nie przejmuj sie , ja tez sie przejmowalam, moje dziecko potrafi chodzic, przejdzie sobie pare krokow, ale jej sie nie chce, woli sobie na czworakach śmigac, wiec spoko, moze za jakis czas jej sie zachce ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Amelie, może ona z głodu tak płacze. ..
U nas w najgorszym okresie ząbkowania nie chciała jeść i jednocześnie płakała, że glodna... |
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
ja nie pije tez, ale dlatego, ze nie lubie, bez perfum jakos nie moge, tym bardziej bez slodyczy i popalam czasami( z nerwow...) caly czas Cie podziwiam. |
||
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
alliw - szczęścia, zdrowia, pomyślności kochana
Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu Cytat:
U nas dziś dzień samosiowania połączonego z nicniepasowaniem. Zupa na obiad bee, lepiej mamo podaj nóż, mama noża nie dała, więc trzeba krzyczeć, mama zrobiła kanapkę, ok, dobra kanapka, ale w sumie mama je coś lepszego, to może jej zabiorę, nie chce dać, więc pokrzyczę i tak w kółko Boże, widziałam dziś jakąś durną babę, która wiozła maleńkie dziecko na kolanach. Utłuc to za mało. Czemu ludzie nie mają w ogóle wyobraźni? Handlowiec. Też mam nadzieję, że będzie dobrze, bo jeśli nic nie uda mu się znaleźć na miejscu to pewnie będzie musiał wyjechać ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra, maruder zjadł mleko i krzyczy, więc trzeba uśpić
|
||
|
|
|
#2692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis gorzej... z lyzka nie podchodz..Cytat:
|
||
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Śpi
![]() Cytat:
czasem się łapię na tym, że mówię do Tżta "patrz jaka laska poszła" albo "zobacz jakie ma fajne cycki" , ale on już się przyzwyczaił
|
|
|
|
|
#2694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chce coś z Kamilem zrobić bo ma cienkie włosy więc fryzury z tego nie będzie a taki szoszonek chodzi, chociaż lubi z TŻ tego szoszonka ![]() a i super że J. zasypia w wózku! u mnie Kamil pewnie by nie zasnął więc problem ale fajnie że J. akceptuje, tym bardziej że jesteś z niego taka zadowolona ![]() Cytat:
dlatego ja nie daje jabłka. Obejdzie się. Banana ostatnio dałam po gryzie (bo ma jedną dolną jedynkę) i pierwszy gryz też utknął, ale to banan więc w końcu przeleciał.... teraz kontroluje żeby brał małe gryzy Amelie mówisz że masz nerwicę lękową, ja też mam i czegoś nie rozumiem. Przecież przy nerwicy lata się co chwile do lekarza, jest się panikarą?? ja staram się kontrolować, zresztą nawroty mam rzadko ale jednak prędzej panikuje jak zaniedbam, zdecydowanie... |
||
|
|
|
#2695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowałaś może dawać jej jedzenie do łapki? Może sama by więcej zjadła tak z ciekawości?Cytat:
Moderna - myślisz, że BLW można nauczyć? Chodzi mi o to, że chciałabym, żeby mój mały zaczął sam jeść rączkami, ale wszelkie próby kończą się tym, że wciera jedzenie w blat i woła "am am". |
||
|
|
|
#2696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja podaje z kasza jaglana ja zawsze robie tak zeby bylo duzo duzo warzyw ![]() jedzenie do łapki tak, najczesciej sobie rozgniata i wszystko trafia na dywan czasem sporadycznie sobie sama je ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Luna0 a bierzesz jakies leki ? Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-25 o 16:28 |
||
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
tyle was tu zaglądających w dekolt
, a ja myślałam ze jak laska patrzy mi to albo mam coś/ czymś się upierdizelilam na bluzce/ stanik mi wychodzi/inne raczej mi rozmiaru nie zazdroszczą chyba ze są totalne dechy u nas coś żarełko średnio wchodzi dziś, może taki dzień, ja ziewam jak smok wawelski cały dzień, kawa na chwile pomogła tylko
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nikt nie zagląda, bo ja właśnie decha, kiedyś jeszcze jakieś tam cycki miałam, ale teraz to już tylko wspomnienie
Może się zgłoszę do jakiegoś programu i mi zrobią![]()
|
|
|
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

buuuuuuu ,nos zatkany , gardło pobolewa ....oby dzieci nie dostały .....
by sie ''swinstwo'' nie rozwinelo
Mój syn zrobił mi dziś prezent i obudził się w nocy tylko raz 

Na każdym kroku ktoś pyta czy J. chodzi, część rodziny pokłada ogromne nadzieje w naszym wyjeździe, że tam ruszy. A jeśli nie ruszy to co? Mamy nie wracać
boooooshe - to w takim razie dolorze sobie 1,5tys i bede miala NOWY