Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 16:26   #2671
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Dzisiaj pustki a jutro nie da rady się nadrobić

Ja dziś zamierzam piec pierwsze w moim życiu zwykłe bułeczki z dodatkiem mąki kukurydzianej Takie na śniadanie Zapędu mam sporo i mam nadzieję że wyjdą
ja mam ochote na jakiess ciacho ale dzis nie mam energii na stanie w kuchni. Bulki kiedys robilam ale mialam kiepski przepis wyszly w miare nie zachwycaly,jak zrobisz i wyjda podziel sie przepisem
Stary 2014-09-21, 16:30   #2672
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
ja mam ochote na jakiess ciacho ale dzis nie mam energii na stanie w kuchni. Bulki kiedys robilam ale mialam kiepski przepis wyszly w miare nie zachwycaly,jak zrobisz i wyjda podziel sie przepisem
Jeszcze dziś zamieszczę notę o jakości bułeczek Ja ciacho piekłam ostatnio więc kolejne upiekę pewnie za jakiś czas jak się zbiorę

Wydawało mi się, że my na naszym wątku dużo piszemy, że czasem ciężko nadrobić, ale teraz patrze a mamusie styczniowe mają już 5 część! Tym to dopiero musi się klawiatura palić

Edytowane przez Hasiap
Czas edycji: 2014-09-21 o 16:33
Hasiap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 17:42   #2673
skrzatek24
Rozeznanie

U mnie dziś dzień oczekiwania na mecz. Wczoraj kibicowaliśmy u znajomych, dziś też wspólnie, zmieniamy tylko lokalizację. Ale będą emocje.

Roksape kilka moich znajomych rodziło w Świdniku i wszystkie były zadowolone. Ja nie będę rodziła w Lublinie. Też wybrałam mniejszy szpital, mam nadzieję, że tak jak poprzednio nie będę żałowała. Zebrałam wywiad odnośnie obecnie pracujących na oddziale położnych i z tego co mówią dziewczyny,które rodziły nie ma żadnej zołzy. A to już dużo. Najbardziej chciałabym, żeby trafiła mi sie ta sama co przy pierwszym dziecku. Była spokojna i opanowana i mnie ten spokój też się udzielał.

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2014-09-21 o 18:26
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:10   #2674
karooka
Raczkowanie

My wczoraj na weselu i dzis polegujemy przed tv tez czekamy na mecz!!!

Laski-macie juz wybrane wózki?
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:18   #2675
Suqub
Zakorzenienie

Hej Ja standardowo u rodzinki byłam więc się nie odzywałam.
Wracając zajechałam z mężem do Biedronki i udało mi się kupić koszulę nocną za 13 zł także jedną już mam
U mnie ładna pogoda była, teraz zaczęło się chmurzyć więc ciekawe czy nie zacznie padać
Też czekam na mecz i liczę że nasi wygrają
Trzeba utrzeć nosa Brazylijczykom

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:53   #2676
maczuma
Rozeznanie

Co do wózka, to chciałabym upatrzyc sobie w końcu jakiś konkretny model, bo najpierw chcę kupić pasujący fotelik z adapterami, a wózek to dostanę później od moich rodziców. Będę wdzięczna za jakieś propozycje - wymagań wielu nie mam- głęboko spacerowy, solidny, waga nie gra roli, mieszkam na wsi

U mnie dziś było ładnie, zdążyłam iść na spacer, bo teraz leje a my czekamy na mecz

Zauważyłam, że powoli kończą mi się potężne kopniaki, syn teraz tak jakby masuje mi brzuch od środka, czasami to aż widać jak sunie
Stary 2014-09-21, 19:14   #2677
basiabasia989
Rozeznanie

Oj pustki tu dzisiaj jak zwykle w weekendy. Malowałam paznokcie u stóp i spoko dałam radę ale teraz leżę bo chyba trochę wysciskalam Gabrysie

Jutro uderzam z rana na glukozę po raz trzeci z krwi z zyly jak pani diabetolog przykazala trzymajcie kciuki co bym się nie porzygala i oby wyszło ze żadna cukrzyca mnie nie dotyczy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-21, 19:19   #2678
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze dziś zamieszczę notę o jakości bułeczek Ja ciacho piekłam ostatnio więc kolejne upiekę pewnie za jakiś czas jak się zbiorę

Wydawało mi się, że my na naszym wątku dużo piszemy, że czasem ciężko nadrobić, ale teraz patrze a mamusie styczniowe mają już 5 część! Tym to dopiero musi się klawiatura palić
Hasiap Listopadowo-Grudniowe mamusie tez maja juz 5 czesci,z tego wynika ze jednak nie jestesmy az tak gadatliwe,a po za tym zauwazcie ze z udzielajacych sie regularnie strasznie nam dziewczyn poznikalo...

U mnie tez oczekiwania na mecz
Mam w sobie dzisiaj tyle energii ze wyszorowalam podloge na kolanach w lazience bo juz fugi to wolaly o pomste do nieba
Posprzatalabym cos jeszcze ale juz za bardzo nie mam co

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Basia za dobre wyniki najmocniej jak sie da trzymamy

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 19:29   #2679
Basjenia
Zadomowienie

witam dziewczątka!
a ja dzisiaj pół dnia spędziłam w ch bo najpierw z koleżanką na kawie, potem na obiedzie z babcia i mamą TŻa, a jeszcze potem połazić trochę chciałam za butami....oczywiście nic sensownego nie znalazłam więc kupiłam kurtkę
z butami dramat bo wymyśliłam sobie zamszowe z luźną cholewką takie nad kostke i jak na złość nie ma nigdzie! zresztą-płaszcz chciałam takie w angielskim stylu a kupiłam parke... zresztą w sklepach nie ma nic innego tylko wojskowo-zielone parki.... ja nie wiem co za sklepy żeby wszędzie było to samo:/
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 19:44   #2680
alekaz1
Zakorzenienie

Inka oddaj energii troche bo ja bez sil.

Listopadowe mamuski gnaja ze nie nadarzam z czytaniem i udzielaniem sie

W tym tygodniu mam w planach kupic fotelik i adaptery i to bedzie juz ostatni najwiekrzy wydatek. W pazdzierniku materac i jakies ☠☠☠☠☠☠☠y. Wyprawka juz prawie skaczona normalnie super sie ciesze
Stary 2014-09-21, 19:54   #2681
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
witam dziewczątka!
a ja dzisiaj pół dnia spędziłam w ch bo najpierw z koleżanką na kawie, potem na obiedzie z babcia i mamą TŻa, a jeszcze potem połazić trochę chciałam za butami....oczywiście nic sensownego nie znalazłam więc kupiłam kurtkę
z butami dramat bo wymyśliłam sobie zamszowe z luźną cholewką takie nad kostke i jak na złość nie ma nigdzie! zresztą-płaszcz chciałam takie w angielskim stylu a kupiłam parke... zresztą w sklepach nie ma nic innego tylko wojskowo-zielone parki.... ja nie wiem co za sklepy żeby wszędzie było to samo:/
Hihi szukamy butów w podobnym stylu

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hasiap Listopadowo-Grudniowe mamusie tez maja juz 5 czesci,z tego wynika ze jednak nie jestesmy az tak gadatliwe,a po za tym zauwazcie ze z udzielajacych sie regularnie strasznie nam dziewczyn poznikalo...

Mam w sobie dzisiaj tyle energii ze wyszorowalam podloge na kolanach w lazience bo juz fugi to wolaly o pomste do nieba

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Ja wczoraj tak szorowałam podłogę

Stary 2014-09-21, 22:07   #2682
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:

Tak wiem ze listopadowe mają też 5 części ale żeby styczeń tak już szalał :-P

Bułeczki cudne wyszły jak się uda to złącze tu zdjęcie a jak nie to jutro przez kompa ;-)

Trzymam mocno kciuki za Polskę!!
uploadfromtaptalk1411330023701.jpg
Stary 2014-09-21, 22:10   #2683
sasia25
Rozeznanie

O pewnie wszystkie oglądają mecz ja oglądam kątem oka, bo ogólnie z tz nie interesujemy się tym więc oglądamy bez emocji. Więcej napięcia było jak oglądaliśmy mistrzostwa polski w koszykówce (dziewczyny z Zielonej-jesteście kibickami swojej drużyny? ).

Mam ogromny brzuch i jest mi ciężko przy dłuższych spacerach. Jak ja wytrzymam do porodu?? mała musi jeszcze urosnąć przynajmniej 2kg proszę o taczkę
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 22:41   #2684
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia moj tz to od samego poczatku sie smial ze kupi mi taczke zebym miala na co brzuch zarzucic Ale nie przejmuj sie Ja tez po spacerze mam zadyszke,czuje sie jak lokomotywa Chociaz dzisiaj jak bylismy u dziadkow tz a to dosc duze miasto wiec tam naszej kotki nie wypuszczamy z mieszkania,i jak ze szwagierka wrocilam ze spaceru to ktoras nie zamknela drzwi i dopiero po chwili sie zorientowalysmy ze drzwi sa otwarte na oscierz jak to zobaczylam to bylam pewna ze Figa dala dyla jakwystartowalam po tych schodach to ani tz ani szwagierka by mnie nie dogonili A jak sie potem okazalo kota sobie spokojnie spala u dziadkow tz

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa Mamy mistrzostwo swiata

Emilka
Stary 2014-09-21, 22:43   #2685
Basjenia
Zadomowienie

no....mistrzostwo.....w takim roku nam się dzieciaki porodzą że też będą mistrzami świata

Stary 2014-09-21, 22:44   #2686
Suqub
Zakorzenienie

Ha ha Jest Jest Jest!!!

Stary 2014-09-21, 22:48   #2687
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
O pewnie wszystkie oglądają mecz ja oglądam kątem oka, bo ogólnie z tz nie interesujemy się tym więc oglądamy bez emocji. Więcej napięcia było jak oglądaliśmy mistrzostwa polski w koszykówce (dziewczyny z Zielonej-jesteście kibickami swojej drużyny? ).
Ja nie z Zielonej, kawałek do niej mam, ale fanką koszykówki się nie czuję
Stary 2014-09-22, 08:02   #2688
Suqub
Zakorzenienie

Witam w brzydki, pochmurny dzień
Co polecacie do zjedzenia z dużą ilością błonnika? Mam ochotę na gorzka czekoladę ale nie chciałabym mieć później "problemów"

Stary 2014-09-22, 08:06   #2689
karooka
Raczkowanie

Jesli na sniadanie - owsianka na mleku z suszonymi śliwkami. U mnie codziennie rano nie mam żadnych problemów
Dzis mam lenia i leżę ale musze sie zebrać bo po 10 przyjezdzaja mebelki dla Macka
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:31   #2690
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Ja tez na nogach fakt ze nie wyspana. Dzisczekam na dwie paczki jedna z allegro i jedna z gemini.
Stary 2014-09-22, 09:34   #2691
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki

Witamy sie z Emilka w 30 tc
Wczoraj tryskalam energia a dzisiaj chyba z lozka nie wstane
W tym tygodniu czeka nas urzadzanie,malowanie mieszkania,chcemy troche pozmieniac tak zeby bylo cieplej,bardziej rodzinnie Jezeli ktoras ma jakies fajne pomysly to mozecie cos proponowac

Emilka
Stary 2014-09-22, 09:36   #2692
Basjenia
Zadomowienie

cześć
u mnie też pochmurno i pada...
Suqub to gorzka jest taka mocna?czy masz zamiar zjeść jej karton?
Stary 2014-09-22, 09:54   #2693
madziqqq
Rozeznanie

hej dziewczyny, widzę, że dziś chyba w całej Polsce do dupy pogoda,
obmyślamy z tż plan co zrobić, żeby on w domu posiedział trochę dłużej i jakoś ciężko nam to idzie
mam dziś trochę roboty a nie wiem w co ręce włożyć
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:12   #2694
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Jesli na sniadanie - owsianka na mleku z suszonymi śliwkami. U mnie codziennie rano nie mam żadnych problemów
Dzis mam lenia i leżę ale musze sie zebrać bo po 10 przyjezdzaja mebelki dla Macka
Aha, no to w razie co będę próbować
Do mnie właśnie przyjechały meble do kuchni w końcu zaczyna to jakoś wyglądać

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
cześć
u mnie też pochmurno i pada...
Suqub to gorzka jest taka mocna?czy masz zamiar zjeść jej karton?
Jem czekoladę 60%. Podobno w ciąży są problemy z zaparciami więc nie chciałabym robić sobie dodatkowo kłopotu jedząc czekoladę.

Stary 2014-09-22, 10:21   #2695
sasia25
Rozeznanie

Ja też czekam na listonosza, przyniesie mi karte z banku i będę mogła wreszcie zrealizować mój czek na 100 euro

Cytat:
Sasia moj tz to od samego poczatku sie smial ze kupi mi taczke zebym miala na co brzuch zarzucic Ale nie przejmuj sie Ja tez po spacerze mam zadyszke,czuje sie jak lokomotywa Chociaz dzisiaj jak bylismy u dziadkow tz a to dosc duze miasto wiec tam naszej kotki nie wypuszczamy z mieszkania,i jak ze szwagierka wrocilam ze spaceru to ktoras nie zamknela drzwi i dopiero po chwili sie zorientowalysmy ze drzwi sa otwarte na oscierz jak to zobaczylam to bylam pewna ze Figa dala dyla jakwystartowalam po tych schodach to ani tz ani szwagierka by mnie nie dogonili A jak sie potem okazalo kota sobie spokojnie spala u dziadkow tz [COLOR="Silver"
Wiesz ja aż tak męczyć to się nie męcze. Bardziej chodzi mi o ból nie wiem czy to normalne, ale jak chodzę to bolą mnie jakby pachwiny w nogach? tak mnie tam ciągnie i im dłużej chodzę tym bardziej boli. Mam wrazenie, że to od ciężaru brzucha, bo rano jest najlepiej, a wieczorem to już stękam jak stara babcia

Co do kotki, zabierasz ją z domu do innych domów?

Cytat:
Ja nie z Zielonej, kawałek do niej mam, ale fanką koszykówki się nie czuję
Aaa tak pytałam, bo z Zielonej jest drużyna, która właśnie walczyła o mistrzostwo z Turowem ale żeby nie było, też fanką nie jestem

Cytat:
Hej Dziewczynki

Witamy sie z Emilka w 30 tc
Stary 2014-09-22, 10:27   #2696
Basjenia
Zadomowienie

no właśnie tak myślałam ale mój budyń kazał mi myśleć inaczej:P
Stary 2014-09-22, 10:31   #2697
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia moja kotka jezdzi z nami wszedzie,do dziadkow tz do Brzegu do moich dziadkow w Legnicy do taty tz w Szczecinku Nie mamy jej z kim zostawic a po za tym to taka nasza przylepa
I wczoraj jak tak za nia wybieglam to sasiadka pyta sie szwagierki "A co to pers jakis ze taka panika ?? " aszwagierka jej na to "A gdzie tam dachowiec zwykly i do tego wychodzony"

Emilka
Stary 2014-09-22, 10:32   #2698
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ja też czekam na listonosza, przyniesie mi karte z banku i będę mogła wreszcie zrealizować mój czek na 100 euro

Wiesz ja aż tak męczyć to się nie męcze. Bardziej chodzi mi o ból nie wiem czy to normalne, ale jak chodzę to bolą mnie jakby pachwiny w nogach? tak mnie tam ciągnie i im dłużej chodzę tym bardziej boli. Mam wrazenie, że to od ciężaru brzucha, bo rano jest najlepiej, a wieczorem to już stękam jak stara babcia

Co do kotki, zabierasz ją z domu do innych domów?

Aaa tak pytałam, bo z Zielonej jest drużyna, która właśnie walczyła o mistrzostwo z Turowem ale żeby nie było, też fanką nie jestem

Ja odczuwam ból w kroczu i w pachwinach. Szczerze? Czasami mam wrażenie jakbym jakiś "hard sex" uprawiała taki dyskomfort czuje w tych okolicach. Lekarz nie widzi niepokojących objawów, nic się nie dzieje więc chyba u mnie to normalne

Stary 2014-09-22, 10:41   #2699
Justyssia87
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Zapraszam Was do naszego sklepu jak chcecie sobie powiesić Wasze zdj brzuszkowe lub pociech w pokoju to bijcie do nas jakość jest naprawde dobra więc polecam Jak któras bedzie zainteresowana to na PW wysle kod na darmową wysyłke

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-09-22 o 20:05 Powód: usunięto link
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:49   #2700
sasia25
Rozeznanie

Inka czyli kot podróżnik

Suqub o właśnie, czasem czuję się tak samo mam nadzieję, że to nie jest nic niepokojącego, tylko muszę się bardziej oszczędzać.

Justysia dziewczyny tu miały mieć sesje, to pewnie zgłoszą się po jakąś ekstra zniżkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości