Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-27, 10:45   #2701
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II

U nas też noc była jakaś niespokojna, może to ta pogoda Strasznie w nocy wiało i lało, deszcz dzwonił o parapety a witr gwizdał niemiłosiernie. Olivka, która zawsze przesypia całą noc wierciła sie i budziła, też ze 2 razy wstałam do niej i dałam jej smoka, tylko u niej wyglądalo to tak, że jak mnie zobaczyła to otwierała buźke jak rybka dostała smoka, w momencie myka na boczek i spała dalej. No i jak nigdy pobudke zrobiła o 7, ciemno było za oknem brrr, nie byłam aż tak wyrodna, więc wstała i dałam jej mleka, posadziłam w naszym łóżku a ta zaczęła śpiewać jak skowronek. No ale mój kochany, twierdził, że ja przy tych śpiewach nie zasnę więc zabrał ja do drugiego pokoju, pobawił sie z nią godzinkę i po godzinie sama wstała. A ja hmmm przed chwila wstałam, Olivka teraz siedzi obok mnie i cieszy sie do pilota.
Kasiu faktycznie często w stolicy bywam, wogóle dużo sie przemieszczamy więc w sumie na wszystkie wizażowe spotkania mamy szansę się załapać. A tak poważnie to jeśli tylko będziemy w Wawie to bardzo chętnie, tylko u nas jest problem z planowaniem. Bo najczęściej to ok poniedziałku jestesmy juz pewni czy jedziemy....

Ufff a ze zmianą pieluch to mnie trochę uspokoiłyście bo przy normalniej ilości kupoli, tzn. 1 na dob zużywamy 3-4 pampersy. Juz myślałam, że jestem wyrodna, ale po wczorajszym spotkaniu sie uspokoiłam

A i jeszcze jedno, co do imienia Dobromiła, to zdrobnienie Miła, Miłka (nie chcę nikodo urazić) ale kojarzy mi sie tylko i wyłącznie z filmem "Pieniądze to nie wszystko" (jak ktoś nie widział tej komedia to niecznie niech zobaczy) i krową Miłką
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 11:14   #2702
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Miniu ja znam ten film..

imie Dobromila mi sie nie podoba.. choc kto wie moze za kilka lat stanie sie modne i bedzie co druga dziewczynka milka.. tylko napierw musza dac to imie do jakiegos serialu i zeby jakas fajna aktorka grala..

musze spadac.. wiecej pozniej napisze bo tz chce kompa

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 11:34   #2703
minia99
Zadomowienie

U nas pada śnieg, dla przypomnienia powiem, że to takie białe zimne płatki, które lecą z nieba. A moja rodzina śpi sobie w najlepsze. Likusia w łóżeczku, TŻ w łóżku, przytula sie do mnie przez sen, a ja z "laptokiem" buszuje w wyrku. Aż mnie ssie żby pojeść sobie moich wczorajszych gołąbków ale twarda jestem i poczekam do obiadu.
kropka no jednak serial robi swoje ale jest dobrze bo w filmie juz to imię było, i to czworonożne stworzenie było naprawdę urocze
Stary 2008-01-27, 11:40   #2704
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Najlepszości dla Antka, zdrówka i radości, od lei i Maksa.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
a tz tu jeszcze do amorow sie szykuje.. nie wiem czy dam rade dzis (teraz poszedl z psem)
Zabrzmiało to tak jakby poszedł na amory z psem.

barwa, nam idzie około 4 pieluch, chyba ze jakiś nieplanowany kupol wyskoczy.

eve, Maks tez czasem płacze przez sen, dotychczas z trzy razy zdarzyło mu się, że płakał tak bardzo żałośnie, nie można go było wybudzić, a przez sen uspokoić też ciężko. Chyba złe sny.

Ale wszystkie fotki super, najlepsze te zbiorowe. więc i ja wreszcie wklejam coś od siebie.
magma, ja też posłałam ci PW.

Dobromiła... średnio mi się widzi. Ale macie racje, sa gusta i guściki. Znajoma nazwała syna Ziemowit. tez mi się nie podoba.

katia, jejku, współczuje tylu pobudek. Ale musisz byc niewyspana.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 11:43   #2705
Konto usunięte

I kolejne:
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 11:44   #2706
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

eve mojemu tez sie zdaza zalosnie zaplakac jak spi.. chyba jak mu ie sni cos smutnego.. ja nie wiem czemu.. moze mu sie sni ze nie ma mamusi

Moj bandziorek ladnie pospal 1,5 godzinki.. My na obiad mamy piers krczaka ale miniu golabki zrobie w tym tygodniu.. tylko ze my jemy bezmiesne golabki

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 11:47   #2707
Konto usunięte

I jeszcze jedno:
Stary 2008-01-27, 11:54   #2708
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

a my jednak do retauracji nie idziemy bo moja matula sobie wymyslila ze najpierw sie idzie do kosciola a potem sie je i my tez tak mamy zrobic, chodz prawie zawsze chodzimy na 17, wiec jej podziekowalam i zyczylam smacznego, niech sie udlawi tym jej obiadem. ale jestem nabuzowana !!

lea - ja taka nie wyspana jestem czesto i sadze ze wlasnie z tego mi sie popoludniu w glowie kreci.

Dobromiła ani Ziemowit mi sie nie podoba.

minia - u nas tez pada snieg i tez znam ten film
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 12:14   #2709
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Dziękuję Kochane za odpowiedzi

Miniu dobre porównanie, Kasiu bo z Miłki to taka Krasula była

Co do Ziemowita to też mi nie podchodzi, a jak jesteśmy przy imionach to co powiecie na Nawojkę znajoma mojej mamy tak dała córce na imię

Katia, też bym się wnerwiła

Nie wiem czy Wam opowiadałam jak batman na kolędzie mnie zapytał czy mam dobrego męża, no to mówię że tak a potem mnie pyta czy pobożny a ja że baaaaaardzo przecież nie przyznam się

U nas ponuro brrr
Stary 2008-01-27, 12:15   #2710
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

eve zgadzam się z tobą, że państwu T trzeba dupsko sprać, no może pani T darujemy ze względu na to, że i tak ją nieźle boli

Krzyś też miał takie chwile płakania przez sen i tylko przytulenie przez mamusię pomagało, ale to mu się choroba zaczynała. Dzisiaj w nocy spał ze mną i strasznie się rozkrywał. I jak on ma być zdrowy
Stary 2008-01-27, 12:18   #2711
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Kasiu co racja to racją, P się upiecze
Oliwcia też się ostatnio strasznie skopuje
Stary 2008-01-27, 12:25   #2712
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Antoś wszystkiego najlepszego !!!

Cytat:
Napisane przez evemamaoliwki Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki też potrafią przez sen w nocy tak żałośnie zapłakać, bo Oliwcia od jakiegoś czasu tak właśnie ma, w dzień jest radosna i nic się nie dzieje
Eve, mój Mati tak ma. Płacze tak z żałosnym zaciąganiem, jakby go coś bolało.

Co do pieluch to Mati zużywa ich ok 8 na dobę . Rano zakładam czystą, a po godzinie ok jest kupa, potem przed każdym jedzonkiem, no i przed snem dodatkowo, ale on też od jakichś 2 tygodni zaczął szybciej sygnalizować że już ma mokro, nawet jeśli nie jest tak źle... Wcześniej mógł spać z 5-kilową pieluchą i mu nie przeszkadzała, a teraz się jakiś wrażliwy zrobił . Właśnie się zastanawiam nad pieluchami, zeby jakieś najtańsze kupować na dzień, a na noc Huggiesy. Widziałam kiedyś w Kauflandzie jakieś "Wickies", ale nie wiem jakie one są i nie pamiętam ile kosztowały. Muszę je obejrzeć jak będę na zakupach. Bo normalnie u nas to ok 3 paczek pieluch miesięcznie idzie...

My dziś w nocy wstawaliśmy z mężem na zmianę ok 8 razy , ale jak tylko było smarowanie dziąsełek to uśmiech od ucha.
Fajnie macie z tym śniegiem . U nas raczej się nie zanosi. Wczoraj to była istna wichura i ulewa! U mojej siostry na wsi oczywiście pozrywało druty i nie mieli prądu (6 km od miasta) .

Dobromiła mi też się nie podoba . I też mi się w pierwszej chwili skojarzyło z tą Miłką z filmu .
U mnie w klatce (tzn. w bloku) jest w ogóle głupia moda z prześciganiem się w nadawaniu oryginalnych imion... Kretynki... I teraz biegają takie: Natany, Alany i Oskary. Tylko mój synuś jest "pospolity" . Ale ja chciałam takie imię właśnie .
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 12:27   #2713
minia99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evemamaoliwki Pokaż wiadomość
Co do Ziemowita to też mi nie podchodzi, a jak jesteśmy przy imionach to co powiecie na Nawojkę znajoma mojej mamy tak dała córce na imię
Kasiu ja przeczytałam : NAWIEJKA , nieżle odjechane imię jak dla mnie .
Ludzie czasami mają jazdy z imionami dla dzieci, u nas jest Konstytucja. No i jedna rodzina, która rzuca mnie na kolana imionami dzieci: Zemowit, Ziemomysł, Lestek i Bogna , ale Piastowska rodzina co??? Az strach się bać jak nazywałyby sie kolejne pociechy. O i jeszcze na osiedlu jest JUDASZ.
Ja jednak wolę juz tak oklepane imie jak Olivka
EDIT: TŻ własnie się przeciągnął i zapytał czy wstajemy juz
A Olivka nic, śpi...
Kropka a co jest w bezmięsnych gołąbkach, sam ryż???
Stary 2008-01-27, 12:32   #2714
katia21
Rozeznanie

ja mam sasiadkę Nadię.

Jakby było dzisiaj mało problemów, to jeszcze mi Kacper dzisiaj daje popalić. Wogóle go nie rozumiem. Jak ma iść spać to płacze, ale bawić się też nie chce bo też płacze. Stawiam że jest niewyspany, ale śpi po 40 min i się budzi. Mam dość dzisiejszego dnia.

Ponieważ nie idziemy do knajpy, to musze sama obiad zrobić. Nie miałam go w planach więc będzie krokiet (mam zamrożone) z barszczem z torebki.
Stary 2008-01-27, 13:36   #2715
Kancia
Zakorzenienie

mi się Nadia bardzo podoba i Anastazja ale Ziemowity I Dobromiły
Stary 2008-01-27, 13:42   #2716
minisia
Zakorzenienie

katia to jak masz już dość tego dnia to ja ci życzę, żeby się szybko skończył A na mamę w takim wypadku też bym się nieźle wkurzyła

minia ale imiona Ja nienawidzę imienia Gracjan Moja kumpela nazwała córkę Róża Rozalia - myślałam, że padnę ze śmiechu Teraz tydizeń temu urodził im się syn i wszyscy myśleli, ze nazwą go Narcyz, ale ma na imię Kacper

eve Hani też się czasem zdarzy zapłakać tak żałośnie przez sen i wydaje mi się, że to chyba jej się coś śni, bo w sumie to zdarza się nie za często

Ja mam dziś na obiad chińszczyznę a z tymi gołąbkami to minia narobiłaś mi smaka i chyba też zrobię w tym tygodniu takie fajne w sosie pomidorowym Tylko, ze ja nienawidzę ich robić, bo jak mi się ta kapusta przy zawijaniu rozwala to już mi się odechciewa gołąbków
I też nie wyobrażam sobie gołąbków bezmięsnych

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 13:53   #2717
motylek78
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny,
jestem mama z watku jesiennegi i rowniez podczytuje Was regularnie. Sliczne te Wasze dzieciaczki i takie slodkie . Zazdroszcze tego spotkania. Tez bym chciala zeby i u nas na watku wypalilo. Pewnie zorganizujemy cos przed wakacjami Zdjecia extra i te lody ...ale narobilyscie mi smaka
Strasznie podoba mi sie na zdjeciu wuzek minisi a Hanutka w nim to juz jest rozbrajajaca . Tez bym chciala zeby moj Max byl zawsze taki grzeczny i wesolutki.
Minisiu mam pytanie czy moglabys napisac jakiej firmy masz ten wozek spacerowy. Wyglada na bardzo wygodny I ile wazy? Wlasnie przymierzam sie do kupna spacerowki i nie wiem na co sie zdecydowac
Z gory dzieki za odpowiedz.
Caluski dla wszystkich bobaskow
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 14:04   #2718
minisia
Zakorzenienie

motylek dzięki za komplemencior
Co do wozka to firma X-lander. My mamy model XA. kupiliśmy cały zestaw gondola, stelaż, spacerówka, także na początku Hania jeździła w gondoli w sumie 7 miesięcy, a teraz, ze już ładnie siedzi to przeszliśmy na spacerówke. Jeśli chcesz samą spacerówkę to kosztuje ok 1000zl . Wkleję Ci linka z ich stronką:

http://www.x-lander.com/xlander/pl/modele/xa/

Ja jestem bardoz zadowolona z tego wózka. Co do wagi to nie powiem Ci, bo nie mam pojęcia. Z gondolą wózek waży 16kg DLa mnie ważne były skrętne koła z możliwością blokady.
Jak będziesz miała jeszcze jakies pytania to z chęcią ci pomogę

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-01-27, 14:23   #2719
katia21
Rozeznanie

minisia - dziekuje

juz jest lepiej bo dalam Kacprowi nurofenu i albo mu on pomogl, albo to tylko zbieg okolicznosci
Stary 2008-01-27, 15:04   #2720
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź, troszkę mnie uspokoiłyście bo zaczynałam się martwić

Witaj Motylku

Minisiu toż to cały ogród botaniczny

Katia, u nas też marudnie i właśnie z niewyspania, oczka ma jak szparki ale w łóżeczku usnąć nie chce tylko na rączkach więc zabrałam ją na spacer i teraz jeszcze drzemie

Mnie też narobiłyście ochoty na gołąbki to w zaczynającym się tygodniu na wizażowych stołach będą królowały gołąbki

Też jestem ciekawa tych gołąbków bez mięsa
Stary 2008-01-27, 15:50   #2721
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Hello!
Buziaki dla Antosia

Gratuluję udanego spotkania. Miło zobaczyc Was i dzieciaczki takie rozbawione.

No i Weronika na antybiotyku. Bakteryjne gardło i kataralne uszy. Augmentin 2x dziennie i oczywiście do noska i uszek kropelki, zawiesina na rozrzedzenie wydzieliny i cebion. Podawac przez 7 dni /krople 5/. Płucka czyste.Mała ogólnie w dobrej formie, bawi się, broi, tylko ten kaszel brzdki, oj brzydki. Nie spacerowac prze 5 dni, mozna werandowac, ale kąpac normalnie.

Wczoraj u nas była burza z piorunami i błyskami, a dzisiaj sypie snieg.

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 15:55   #2722
minisia
Zakorzenienie

iwka dużo zdrówka dla Werci - bidulka Oby szybko przeszło

U mnie też biało, ale taki mokry ten śnieg. Nie byliśmy na spacerze, bo w taką pogodę nie ma co. Wczoraj też wiało jakby się ktoś powiesił, potem ulewa, ze jedna tafla wody na szybach, a dziś ten śnieg Ja chcę już wiosnę

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-01-27, 16:02   #2723
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Buziaczki dla Werci i Kacperka, żeby szybciutko wrócili do zdrówka .

Ja też w przyszłym tygodniu zrobię gołąbki . Kurde smaka narobiłyście chyba wszystkim .
Mati u mojej mamy a ja zrobiłam ciacho i czekam na moją siostrę z facetem.

I JA TEZ CHCę JUż WIOSNę!!!
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 16:16   #2724
sweetmadijka
BAN stały

GG do sweetmadijka

minia99 dziekuje za oficjalne przyjecie

ja zmykam bo tz ma urodzinki i zaraz jego rodzice przyjda...o zgrozo..........
sweetmadijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 16:24   #2725
minisia
Zakorzenienie

sweet to wszystkiego dobrego dla TŻ
I udanej imprezki

A moje szczęścia śpią, a ja bym zjadła coś słodkiego Idę coś sobie wybrać

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-01-27, 16:39   #2726
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Dzień Dobry Wieczór Melduję się dopiero teraz, bo wczorajsi goście zabalowali do 2 w nocy i od rana miałam trochę sprzątania. Oczywiście na spotkaniu było odjazdowo, a ja do wieczora trawiłam tą porcję lodów
U mnie za oknem biało Nasypało, nawet nie wiem kiedy...
Minisia - ja mam blender Braun. Dostałam go od rodziców po urodzeniu Jagódki, do dzisiaj działa bez zarzutu
Co do imion - co powiecie na staropolskie Wszobija Natknęłam się na nie podczas szukania imion dla córek. Mnie się nigdy nie podobało imię Damian, no ale mój mąż je nosi, więc nie mam wyjścia...
Stary 2008-01-27, 16:42   #2727
minisia
Zakorzenienie

Wszobija

izuniak posłałam ci wczoraj linki do tego fotelika Inglesina - widziałaś ???

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-01-27, 16:44   #2728
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

iwka szkoda wielka, że jednak miałam rację. U Krzysia też zaczęło się niewinnie. Chyba zakupię jednak ten Cebion ponownie. Buziaki dla małego chorobzdziela od drugiego chorobździela i jego mamy

Co do imion to eve znasz dziewczyna MP Jagoda ma siostry: Kalinę, Malinę, Różę i jakąś normalną chyba Alinę (tzn. wszystkie są normalne, tylko imię nie z ogródka)

U nas też strasznie nasypała, a wczoraj lało i wiało okropnie. My ze względu na chorobę Krzysia nie chodzimy na spacer od poniedziałku, tylko jeździliśmy na zastrzyki
Stary 2008-01-27, 18:14   #2729
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Kasiu bo rodzice Jagody to chyba zapaleni sadownicy

Izuniak, no to Wszobij pobił wszystkie imiona
A brat jego to powinien zwać się Drapichrust

Iwka, ogromne buziole dla chorowitki od Oliwci i wizażowej ciotki klotki

Sweet, to dla Twojego TŻ z życzonkami z okazji udanej imprezki i żeby teściowa była grzeczna
Stary 2008-01-27, 18:42   #2730
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Weronka dziękuje za pozdrowienia.

Muszę Wam szybko napisac jaka jest dzielna. Bałam się,że nie weźmie tego antybiotyku i trzeba będzie siły użyc. A ten mój szkrab wręcz wylizał łyżeczke i buźkę po nim.Uff... Jeszcze tylko kropelki do noska i uszek, ale to juz betka.

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości