Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 10:54   #2701
beaufyf00l
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Moje U:

Ś. Płatki BF wymieszane z owsianymi, bardzo dużo malin, amarantus, figa suszona, daktyle, serek wiejski (pół) owsianka jak zawsze full wypas
Kawa mrożona z mlekiem i pianką, posypane startą gorzką czekoladą 90% kakao (2 wysokie szklanki) pyszna musiała być też chyba sobie dzisiaj wypiję kawę mrożoną :p smaka mi narobiłaś!
Ob. Łosoś wędzony z sokiem z cytryny i koperkiem ; puree z kalafiora ; sałatka z oliwek zielonych, kapusty pekińskiej, szczypiorku, papryki i sera feta z majonezem fajnie fajnie
D: Truskawki, czereśnie ; smoothie biedronkowe mango-marakuja pysznie i zdrowo (przynajmniej owoce ;p bo jak z tym smoothie to nie ekhm... ;p)
K. Kromka żytniego ze słonecznikiem posmarowana grubo masłem i pokrojone na niej oliwki, jajecznica z kiełbaską i cebulą, reszta sałatki z obiadu, herbata z miodem mniam!
Po: truskawki przy oglądaniu filmu

Proszę o ocenę
Jak zawsze oryginalnie, zdrowo i smacznie. Bardzo mi się podoba, że tyle różnych owoców.

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
R/U

Sniadanie; owsianka z 4 lyzek na mleku z nektarynką, połową banana, jogurtem brzoskwiniowym, garscią cini minis i jaśków toffi hmm też miałam zapas nektarynek, ale jakoś nie byłam przekonana czy wypalą w owsiancce? pasują?
30 min hula hop
IISniadanie; zielona herbata, 3 kromki chleba fitness z telegrafu 2 z duszoną cebulą z jajkiem, jedna z szynka pomidorem i cebulą + duuuuzy plaster arbuza fajnie
30 min siłowy
Obiad; Spaghetti wlanej roboty z makaronem razowym i miesem mielonym indyczym(zostalo tego bardzo malo wiec jeszcze 2 male wazówki zupy zalewajki) fajnie. Uwielbiam spaghetti, a szczególnie mojej mamy poza tym indyk zdrowy
Podwieczorek; pomidorówka zabielana jogurtem z makaronem razowym ok
22 dzien a6w (robie co 2 dzien)
Kolacja; połowa makreli wędzonej z kalafiorem ok
Spaghetti z oliwą mam nadzieje, bo nie widać za dużo nnkt. Poza tym oczywiście good

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 10:57   #2702
Larissis
Raczkowanie

Napisane przez party
U/P

I śniadanie: parówka z musztarda, kromka ciemnego pieczywa z nasionami posmarowana twarogiem rzodkiewkowym z szynka z indyka, miseczka płatków kukurydzianych, banan, mała nektarynka
obiad: krokiet z pieczarkami, 3 ziemniaki
deser: mały kawałek loda-rolady
przekąska: jabłko, mała nektarynka, 5 łyżeczek jogurtu naturalnego, 1 kromka pieczywa chrupkiego wasa
kolacja: szklanka mleka o,5%, 3,5 kromki ciemnego pieczywa z nasionami z twarogiem rzodkiewkowym i ogórkiem

proszę o ocenę.

moim zdaniem idealny jadłospis na P, z ponad 3000 kcal na pewno się uzbiera

Ten jadłospis ma 3000 kcal???
Larissis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:04   #2703
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

no coś Ty. Gorzkakawa ironizowała. Chyba.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:07   #2704
PeggySue1989
Przyczajenie

Ja od kilku dni ograniczam się w jedzeniu słodyczy i staram się w miarę mądrze układać posiłki, jednakże wczoraj była impreza w domu i duuużo jedzenia I tak jadłam o wiele niej niż zwykle przy takich okazjach i jestem bardzo ciekawa, czy to, co wczoraj zjadłam, jest aż tak złe

P.S. Jestem chyba na etapie Rrrr, skoro to pierwsze dni, chociaż ja się za bardzo nie trzymam stalowych zasad...

Śniadanie: owsianka z jabłkiem, cynamonem i 2 łyżeczkami cukru, kanapka z wędliną, pomidorem i szczypiorkiem

II Śniadanie: 2 kawałki ciasta (nie będę słodyczy ograniczać do zera, bo nie chcę się katować)

Obiad: troszkę ziemniaków z koperkiem, kalafior, devolai (nie wiem, jak się to pisze), pokrojony do obiadku pomidorek

Podwieczorek: znowu ciasto...

Kolacja: Domowa sałatka warzywna, kanapka z wędliną i pomidorem, odrobina jakiejś potrawy, w której były brokuły, malutkie klopsiki i pieczarki

W ciągu dnia miałam dużo ruchu, bo około 2 godzin grałam z rodziną w siatkówkę (tak po prostu sobie odbijaliśmy, ale sporo się przy tym nabiegałam, aż mnie lewa stopa dziś boli). Poza tym wypiłam 3 albo 4 szklanki mleka (mniam!) i filiżankę słabej kawy oraz jednego małego drinka za zdrowie siostry, która to wczoraj miała urodziny
Ogólnie to ćwiczę około godziny prawie codziennie, albo jazda rowerkiem, albo różne ćwiczenia, albo i to i to

Oceńcie proszę, czy to jedzenie było chociaż tak w miarę ok, czy beznadziejne :P

Edytowane przez PeggySue1989
Czas edycji: 2009-06-29 o 11:09
PeggySue1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:16   #2705
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez party Pokaż wiadomość
Zostało mi jeszcze 1,5 kartoniku mleka 0,5%. Później postaram się przerzucić na inne Dzisiaj jestem na siebie wściekła bo żadnego porządnego śniadania tylko owoce i na II tak samo Ale w ogóle nie mam dzisiaj apetytu, jakaś chandra, przygnębienie mnie dopadło. Nawet nie mam ochoty zjeść kromki chleba i to nie tyle, że mam wyrzuty czy coś, ale po prostu nie mam na nic ochoty ;/ Może nie miałam apetytu na śniadanie bo wczoraj zjadłam je później niż zwykle i nie miałam II śniadania, więc może dlatego nie mam dzisiaj na nic od rana ochoty ?
Na niejedzenie można sobie pozwolić na U, ale na P jednak powinnaś zjeść chociaż porządne śniadanie. Może zamiast chleba, zjedź owsianke z owocami, dużą ilością orzechów? Albo zrób sobie jogurt grecki z owocami.
Co do ochoty, to nie wiem, ale czasami ochota to nie wszystko, trzeba zjeśc z rozsądku.
the cherry blossom girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:22   #2706
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PeggySue1989 Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni ograniczam się w jedzeniu słodyczy i staram się w miarę mądrze układać posiłki, jednakże wczoraj była impreza w domu i duuużo jedzenia I tak jadłam o wiele niej niż zwykle przy takich okazjach i jestem bardzo ciekawa, czy to, co wczoraj zjadłam, jest aż tak złe

P.S. Jestem chyba na etapie Rrrr, skoro to pierwsze dni, chociaż ja się za bardzo nie trzymam stalowych zasad...

Śniadanie: owsianka z jabłkiem, cynamonem i 2 łyżeczkami cukru, kanapka z wędliną, pomidorem i szczypiorkiem jaki chleb, masło?

II Śniadanie: 2 kawałki ciasta (nie będę słodyczy ograniczać do zera, bo nie chcę się katować) no tak, początek diety ale nie 'diety'.. jak postanawiasz się odchudzać to bądź konsekwentna.. zjedz 0,5-1 kawałek i normalne zdrowe 2 śn

Obiad: troszkę ziemniaków z koperkiem, kalafior, devolai (nie wiem, jak się to pisze), pokrojony do obiadku pomidorek to jest panierowany kotlet z masłem w środku?

Podwieczorek: znowu ciasto... chyba sama wiesz... daj homo nat i orzechy

Kolacja: Domowa sałatka warzywna z majonezem?, kanapka z wędliną i pomidorem jw, odrobina jakiejś potrawy, w której były brokuły, malutkie klopsiki i pieczarki

W ciągu dnia miałam dużo ruchu, bo około 2 godzin grałam z rodziną w siatkówkę (tak po prostu sobie odbijaliśmy, ale sporo się przy tym nabiegałam, aż mnie lewa stopa dziś boli). Poza tym wypiłam 3 albo 4 szklanki mleka nie wiem jakie pijesz ale to 1l 2% to 470 kcal (mniam!) i filiżankę słabej kawy oraz jednego małego drinka alkohol za zdrowie siostry, która to wczoraj miała urodziny
Ogólnie to ćwiczę około godziny prawie codziennie, albo jazda rowerkiem, albo różne ćwiczenia, albo i to i to a może wziąć się za porządny trening siłowy np.?

Oceńcie proszę, czy to jedzenie było chociaż tak w miarę ok, czy beznadziejne :P
nie chcę Cię zasmucać, ale moim zdaniem nie ma ten jadłospis nic wspólnego z redukcją
0 nnkt
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:58   #2707
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
no coś Ty. Gorzkakawa ironizowała. Chyba.
oczywiście że to była ironia. miałam jednak nadzieję, że party ją wychwyci

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 12:17   #2708
Annie1441
Wtajemniczenie

U:
1. pól rogalika z masłem, wieśniak z pomidorem i szczypiorkiem, kakao nat. na mleku 2%
2. 'sałatka': pół szklanki jagód, parę łyżek arbuza (z 6-8), pół homo nat. gałka lodów,szczypta cukru, 3 podpłomyki bezcukrowe

siłowy+ aeroby
3. brokuły z sosem czosnkowym (jogurt nat. czosnek. dużo koperku), schab gotowany, garść orzechów, łyżeczka oleju

aqua aerobik + 10km rowerek/ 20 km rowerek

4. pół rogalika z masłem i czymś (wędlina/makrela/ pasztetowa)+ ogórek świeży, szczypiorek i koperek

może mało, ale nie mogę więcej.. coś mi się zrobiło z żołądkiem i np. po śniadaniu prawie pękłam
Stary 2009-06-29, 12:22   #2709
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:

Śniadanie: owsianka z jabłkiem, cynamonem i 2 łyżeczkami cukru, kanapka z wędliną, pomidorem i szczypiorkiem

II Śniadanie: 2 kawałki ciasta (nie będę słodyczy ograniczać do zera, bo nie chcę się katować)

Obiad: troszkę ziemniaków z koperkiem, kalafior, devolai (nie wiem, jak się to pisze), pokrojony do obiadku pomidorek

Podwieczorek: znowu ciasto...

Kolacja: Domowa sałatka warzywna, kanapka z wędliną i pomidorem, odrobina jakiejś potrawy, w której były brokuły, malutkie klopsiki i pieczarki

W ciągu dnia miałam dużo ruchu, bo około 2 godzin grałam z rodziną w siatkówkę (tak po prostu sobie odbijaliśmy, ale sporo się przy tym nabiegałam, aż mnie lewa stopa dziś boli). Poza tym wypiłam 3 albo 4 szklanki mleka (mniam!) i filiżankę słabej kawy oraz jednego małego drinka za zdrowie siostry, która to wczoraj miała urodziny
Ogólnie to ćwiczę około godziny prawie codziennie, albo jazda rowerkiem, albo różne ćwiczenia, albo i to i to

A mnie się podoba takie R wakacyjne, niczego sobie nie odmawiasz i dużo się ruszasz, nawet jeśli waga Ci nie spadnie to zrobisz się laska jak trza. O! Będziesz mieć jędrne, kobiece, szczupłe ciało, a nie dwa worki z przodu po cyckach i dwa z tyłu po pośladkach i obwisłą skórę na brzuchu... A potem chudzielce mówią że mają wielki brzuch, jak im zamiast normalnej tkanki wisi skóra i gdzie ten brzuch ma się po obiadku schować jak nie ma bioderek?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 12:35   #2710
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

zgadzam się z Dekas jadłospis nie jest jakościowo redukcyjny, ale skoro Peggy i tak się ogranicza i je mniej niż zwykle, to po co ma się katować? Im mniej restrykcyjna dieta, tym łatwiej z niej wyjść, no i metabolizm nie cierpi tak bardzo.

Stary 2009-06-29, 12:45   #2711
Annie1441
Wtajemniczenie

dobra, sry
myślałam że 4 kawałki ciasta na R to nie bardzo, ale może się mylę
może zamiast ograniczać, lepiej postawić na lepszą jakość..?
Stary 2009-06-29, 12:56   #2712
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
dobra, sry
myślałam że 4 kawałki ciasta na R to nie bardzo, ale może się mylę
może zamiast ograniczać, lepiej postawić na lepszą jakość..?
Przecież dziewczyna napisała, że to była impreza rodzinna...

dobra, a teraz pytanie, chciałabym sobie zjeść sezamki, albo chałwę, ktora ma sezam ale jestem uczulona i się po nim duszę, jeśli sobie zjem i łyknę tabletki dla alergików to objawy się pojawią czy nie? Wiecie, nie chcę zdechnąć
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2009-06-29, 13:24   #2713
PeggySue1989
Przyczajenie

Hehe, wiedziałam, że kicha będzie... Ale to właśnie z tego względu, że impreza Normalnie nie jem już słodyczy, co najwyżej ze 2 ciastka przez cały dzień, albo 2-3 kostki czekolady.
Tak sałatka była z majonezem, devolai z serem w środku, a chleb pełnoziarnisty. Niestety mieszkam na wsi i nie ma tutaj wyboru co do typów chleba, jest zwykły pszenny i czasem wieloziarniasty...

Wiem, że to nie jest jakaś tam dieta , dla wielu z Was oznaczałoby to pewnie wręcz tycie, ale ja jestem bardzo wysoka (179cm) i jakiejś tam energii potrzebuję.
Nie sądzę też, że dobre byłoby, żebym całkowicie ograniczyła słodycze i nie jadła tego, co uwielbiam. Nawet jeśli bym wytrzymała miesiąc bez słodyczy, to potem by puściły hamulce i efekt jojo murowany...

Wolę chyba chudnąć powoli, niż się katować Ruchu mam teraz dużo i przez tydzień schudłam prawie 2kg, więc nie jest źle

A mam takie pytanie: czytałam na tym forum, że rano powinno się jeść dużo węglowodanów, żeby wprawić w ruchu metabolizm. Będę się starała jeść jak najczęściej rano owsiankę, ale jakbym np. nie miała czasu jej przyrządzić, to co powinnam mniej-więcej zjeść, żeby sobie tę zdrową dawkę węglowodanów dostarczyć?
A słodycze tez dostarczają węglowodany, prawda? Więc chyba nie będzie tragedii, jeżeli się rano zje zawsze coś słodkiego? Bo wieczorem to wiem, że już nie można, ale tak z rana, to jak śmietana...

I jeszcze pytanie: w treningu siłowym jakie ćwiczenia polecacie?

Edytowane przez PeggySue1989
Czas edycji: 2009-06-29 o 13:28
PeggySue1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 13:37   #2714
naughtyprincess
Raczkowanie

[QUOTE=Larissis;13000680]Napisane przez party
U/P

I śniadanie ok.540kcal wg mnie: parówka z musztarda (150kcal) , kromka ciemnego pieczywa z nasionami posmarowana twarogiem rzodkiewkowym z szynka z indyka(120kcal), miseczka płatków kukurydzianych(150), banan zależy jakiej wielkości ale niech będzie (100kcal), mała nektarynka (20) bardzo dobrze
obiad(350kcal): krokiet z pieczarkami(200kcal), 3 ziemniaki (150kcal) trochę mały ten obiad nie ma żadnej surówki , białka .
deser: mały kawałek loda-rolady (100kcal) ok.
przekąska ok 160kcal: jabłko(60), mała nektarynka(20), 5 łyżeczek jogurtu naturalnego(60), 1 kromka pieczywa chrupkiego wasa (20) ok . minimalne białko w jogurcie , owoce i wg.
kolacja(490kcal) : szklanka mleka o,5%,(70) 3,5 kromki ciemnego pieczywa z nasionami z twarogiem rzodkiewkowym i ogórkiem(420) nie ma wystarczającej ilości białka dużo węgli .

proszę o ocenę.

moim zdaniem idealny jadłospis na P, z ponad 3000 kcal na pewno się uzbiera policzyłam wszystko i wyszło ok.1540 kcal więc tak śniadanie okej , brak drugiego śniadania nawet na P powinno być trzecie obiad maluteńki w porównaniu do kolacji przekąska maluteńka DZIEWCZYNO ! Ty jesteś na P ! ograniczasz spożywanie tłuszczu używasz mleko 0,5 % które jest mało wartościowe zamiast 3,5 % mało białka dużo węgli bardzo (!!!!!) mało warzyw ;| musisz popracować nad swoim jadłospisem urozmaicić go . Nie jeść aż tak dużo na noc , jeść więcej na obiad jeść II i III śniadanie . Jadłospis ciulowy

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
U:
1. pól rogalika z masłem, wieśniak z pomidorem i szczypiorkiem, kakao nat. na mleku 2% ok.
2. 'sałatka': pół szklanki jagód, parę łyżek arbuza (z 6-8), pół homo nat. gałka lodów,szczypta cukru, 3 podpłomyki bezcukrowe mmmm podziel się ;p

siłowy+ aeroby
3. brokuły z sosem czosnkowym (jogurt nat. czosnek. dużo koperku), schab gotowany, garść orzechów, łyżeczka oleju brak warzyw .

aqua aerobik + 10km rowerek/ 20 km rowerek

4. pół rogalika z masłem i czymś (wędlina/makrela/ pasztetowa)+ ogórek świeży, szczypiorek i koperek okej.

może mało, ale nie mogę więcej.. coś mi się zrobiło z żołądkiem i np. po śniadaniu prawie pękłam
no właśnie bardzo mało na takim jadłospisie i wysiłku fizycznym będziesz chudła jak cholera . musisz jeść więcej bo to wkąńcu U a nie R.
Stary 2009-06-29, 13:41   #2715
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość

dobra, a teraz pytanie, chciałabym sobie zjeść sezamki, albo chałwę, ktora ma sezam ale jestem uczulona i się po nim duszę, jeśli sobie zjem i łyknę tabletki dla alergików to objawy się pojawią czy nie? Wiecie, nie chcę zdechnąć
Ty to dobra jesteś.... A tak poważnie ja bym jednak nie ryzykowała
Stary 2009-06-29, 13:42   #2716
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:

lepiej nie ryzykuj zrób sobie słonecznik pieczony jest boooski .

wsypujesz do garnka paczkę łuskanego słonecznika kostkę masła i szkl. cukru mieszasz to aż się wszystko oprócz słonecznika rozpuści . wlewasz na blachę i wsadzasz do piekarnika pieczesz i co chwilę lukasz czy się nie przypaliło jak będzie mieć kolor lekko brązowy wyciągasz i zostawiasz do wystygnięcia . a i jak wlewasz to na blache to wcześniej kładziesz na nią folię aluminiową albo papier śniadaniowy.
Stary 2009-06-29, 14:19   #2717
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

kurczę no nie wiem, ja bym podobnie jak Kawa chyba nie ryzykowała

Cytat:
Hehe, wiedziałam, że kicha będzie... Ale to właśnie z tego względu, że impreza Normalnie nie jem już słodyczy, co najwyżej ze 2 ciastka przez cały dzień, albo 2-3 kostki czekolady.
Tak sałatka była z majonezem, devolai z serem w środku, a chleb pełnoziarnisty. Niestety mieszkam na wsi i nie ma tutaj wyboru co do typów chleba, jest zwykły pszenny i czasem wieloziarniasty...

Wiem, że to nie jest jakaś tam dieta , dla wielu z Was oznaczałoby to pewnie wręcz tycie, ale ja jestem bardzo wysoka (179cm) i jakiejś tam energii potrzebuję.
Nie sądzę też, że dobre byłoby, żebym całkowicie ograniczyła słodycze i nie jadła tego, co uwielbiam. Nawet jeśli bym wytrzymała miesiąc bez słodyczy, to potem by puściły hamulce i efekt jojo murowany...

Wolę chyba chudnąć powoli, niż się katować Ruchu mam teraz dużo i przez tydzień schudłam prawie 2kg, więc nie jest źle

A mam takie pytanie: czytałam na tym forum, że rano powinno się jeść dużo węglowodanów, żeby wprawić w ruchu metabolizm. Będę się starała jeść jak najczęściej rano owsiankę, ale jakbym np. nie miała czasu jej przyrządzić, to co powinnam mniej-więcej zjeść, żeby sobie tę zdrową dawkę węglowodanów dostarczyć?
A słodycze tez dostarczają węglowodany, prawda? Więc chyba nie będzie tragedii, jeżeli się rano zje zawsze coś słodkiego? Bo wieczorem to wiem, że już nie można, ale tak z rana, to jak śmietana...

I jeszcze pytanie: w treningu siłowym jakie ćwiczenia polecacie?
oczywiście, że nie będzie tragedii, skoro chudniesz na podobnym temu jadłospisie, to jest ok nie musisz jeść codziennie owsianki, pieczywo pełnoziarniste się świetnie nadaje na śniadanie, zresztą jak będziesz je jeść na zmianę z pszennym, też nie będzie tragedii. Jesteś wysoka, aktywna, naprawdę nie ma potrzeby katowania się restrykcyjnymi dietami, zwłaszcza, że są wakacje i, wiadomo, wiele pokus ...Jak i wiele ruchu. Pamiętaj tylko o nnkt, orzechy, oliwa, takie tam, niby nic, a bardzo ważne.

Co do siłowego treningu, polecam forum Fitness.

Stary 2009-06-29, 15:14   #2718
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Ja chciałabym polecić figi suszone Bo są mega słodkie, więc świetnie zaspokajają potrzebę sięgania po coś słodkiego, a są dość mało kaloryczne.
the cherry blossom girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 15:36   #2719
tibbidabo
Raczkowanie

moje R

s-kanapka razowca z serkiem bialym kakao mleko 2%
2s-precelek jablko
o-20dkg makaronu pelnoziarnistego z serem i niestety sosem fix napoli z knorra
p-wisnie
k-kanapka razowca z serem bialym pomidor

BARDZO PROSZE O OCENE
tibbidabo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 15:39   #2720
Magdalena0603
Rozeznanie

utrzymanie...

• 2 kanapki razowca z serem żółtym wędzonym i pomidorem, sałatą
  • jogurt Babie lato (jabłko + cynamon)
  • skrzydełko kurczaka-smażone na oliwie z oliwek , 2 ziemniaki,surówka pekińska
  • 2 łyżki tuńczyka w oleju,2 łyżki homo z cebulką, kromka razowca

mogę prosić o jakąś ocenkę?..mam wrażenie,że zwiększyłam NNKT,posiłki bardziej obfite,a i tak na tym nieco chudnę..nieco..poza tym jest to o tyle dziwne,że mam zero ruchu...
dopiero od sierpnia planuję rower...help..
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 15:44   #2721
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naughtyprincess Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

no właśnie bardzo mało na takim jadłospisie i wysiłku fizycznym będziesz chudła jak cholera . musisz jeść więcej bo to wkąńcu U a nie R.
a warzywka były w obiadku! brokuły!

merci za ocenkę
Stary 2009-06-29, 15:57   #2722
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
utrzymanie...

• 2 kanapki razowca z serem żółtym wędzonym i pomidorem, sałatą
  • jogurt Babie lato (jabłko + cynamon)
  • skrzydełko kurczaka-smażone na oliwie z oliwek , 2 ziemniaki,surówka pekińska
  • 2 łyżki tuńczyka w oleju,2 łyżki homo z cebulką, kromka razowca

mogę prosić o jakąś ocenkę?..mam wrażenie,że zwiększyłam NNKT,posiłki bardziej obfite,a i tak na tym nieco chudnę..nieco..poza tym jest to o tyle dziwne,że mam zero ruchu...
dopiero od sierpnia planuję rower...help..
a oczywiście, mega mega mega ogromne są te twoje posiłki sam jogurt ? co to jest ? ziemniaków , gdybyś chciała to byś więcej moga, tuńczyka cała puszka.

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 16:09   #2723
martto
Raczkowanie

Moge prosic o ocene mojego jadlospisu?
R
śn. 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów owsianych, łyżeczka słonecznika, łyżeczka dyni, 2 łyżeczki zarodkow pszennych, 2 suszone morele, 2 suszone śliwki, banan, jogurt nat.
IIśn. 2 kromki razowca, trojkat sera topionego light, plasterek serka fit, pół dużego pomidora
lód big bambi(upał dał mi sie we znaki:P)
ob. filet kurczaka gotowany, pół woreczka ryzu brązowego, kalafior
miseczka truskawek
podw. serek homo, garść fistaszków
kol. pół kostki sera białego, ogórek, pomidor z dymka
Stary 2009-06-29, 16:23   #2724
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
ktoś oceni moją R???

• jajecznica z 2 jajek,z cebulką,ze szczypiorkiem,grahamka z szynką chudą ,pomidor,cebulka
  • miseczka truskawek
  • warzywa na patelnię -200 g z oscypkiem wędzonym
  • homo(kilka łyżek),wymieszany z sałatką:sałata,pomidor,og óras,cebulka,sos grecki..taka średnia miseczka wyszła

bardzo proszę o wszelkie oceny

przypominam się nieśmiało
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 16:49   #2725
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

Hej dziewczyny mam do was pytanie co najlepiej zjesc po ćwiczeniach na siłowni węglowodany czy białko ??? Jeżeli jestem na R
Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 17:02   #2726
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Ty to dobra jesteś.... A tak poważnie ja bym jednak nie ryzykowała

a ja chyba jednak spróbuje a co mi tam, jest ryzyko jest zabawa

albo nie uprażę sobie włoskie z cynamonem na wieczór...

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2009-06-29, 17:03   #2727
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tibbidabo Pokaż wiadomość
moje R

s-kanapka razowca z serkiem bialym kakao mleko 2%
2s-precelek jablko
o-20dkg makaronu pelnoziarnistego z serem i niestety sosem fix napoli z knorra
p-wisnie
k-kanapka razowca z serem bialym pomidor

BARDZO PROSZE O OCENE

czy to nie podchodzi pod głodówkę????
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 17:21   #2728
party
Raczkowanie

GG do party

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
oczywiście że to była ironia. miałam jednak nadzieję, że party ją wychwyci

Oczywiście, że wychwyciłam. Jedno spojrzenie na ten jadłospis i od razu widać, że zjadłam za mało ilościowo i jakościowo.

party jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 19:42   #2729
aoii
Rozeznanie

no to dzisiaj pe:

I: duży paluch z ziarnami pieczony z czosnkiem na maśle, dużo almette i szynki, papryka, pomidor, cebulka ( tata robił ;p) + 0,5l kawy z mlekiem
II: elovena cynamonowa, kilka suszonych śliwek
2 kulki lodów śmietankowych ze szklanką wiśni, jabłko juz lepsze niż wczoraj xD
o: duży kubek barszczu czerwonego na rosołku + grubaśny krokiet z grzybami i kapustą, w panierce, smażony
p: 0,5l zielonej z miętą , pół paczki biszkoptów bananowych
serek homo 150g z pokrojoną gruszką i zarodkami
k: jogo owoce leśne, maślana, duża micha płatów, jak zwykle zalane, zmieszane i zjedzone
po: drugie pół paczki biszkoptów XD

chyba tyle.

jutro wyniki
Stary 2009-06-29, 19:52   #2730
Irish lady 28
Zadomowienie

to może ktoś oceni moja dzisiejszą R...proszę..

1. jajko na miękko,kanapka razowca z pomidorem i sałatą,szklanka mleka 2%
  2. grahamka z salami i ogórkiem,jabłko
  3. pierś kurczaka (kostki pokrojone-ok.200 g)-smażone na oliwie z o., buraczki zimne,1 ziemniak w mundurku
  4. plater żółtego sera,jogurt naturalny + 1 łyżka tuńczyka wsw + 2 łyżki homo +rzodkiewek parę +plasterków ogóra parę+cebulka)

nie za dużo????????????????????? ???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości