Rozstanie z facetem - część 8 :( - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 19:45   #2701
forumkowiczka
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem - część 8 :(

Jest ciezko i to bardzoooooooo
Wyc mi sie chce bo przeciez to jest najblizsza mi osoba, kocham go jak nikogo (((
Stary 2010-03-08, 19:50   #2702
krolowazimy
Wtajemniczenie

Mój były też się nie odezwał. Nie przypuszczałam, że tak to święto będę kiepsko przeżywać. Życzenia i prezent dostałam od innego, ale w ogóle nie potrafię się z tego cieszyć.

Eh.

Doszłam do wniosku, że albo nie będę się już nigdy z nikim spotykać albo przynajmniej nie będę angażować, żeby móc wszystko oceniać na chłodno i w miarę potrzeby odpowiednio szybko się wycofać. Żeby nie cierpieć potem.

azjainlove jestem już starą babą (panią mgr), a też robiłam sobie zestawienie plusów i minusów. Tych drugich było o wiele, wiele więcej. I zamiast się wycofać już wtedy, brnęłam w to dalej, bo wierzyłam, że go zmienię. A to jest praktycznie niemożliwe.

Dlatego, dziewczyny, jeśli mężczyzna was olewa, czujecie się przez niego źle i taka sytuacja się powtarza, a on nie stara się, by to zmienić - nie dajcie się, tylko kończcie znajomość. Potem można już tylko zwariować. A po co tracić nerwy na kogoś, kto ma was w głębokim poważaniu?

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

forumowiczko płacz sobie, ale potraktuj go tak, jak on Ciebie. Trzeba od czasu do czasu zachować się jak egoistka.

Poza tym... za kim Ty płaczesz? Za osobą, która nie chciała Cię nawet przytulić?
krolowazimy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:56   #2703
AguŚ87
Zakorzenienie

trlalala niew dostalam zyczen :/
tylko smsa ze nie mam sie wszystkim przejmwoac i denerwowac i tyrac wszystkim i głowa do góry" ah jak miło....:/

ej macie tez tak smiac mi sie chce z samej siebie 2h temu wyłam jak nienormalna teraz wogole sie smieje jak jakas chora psychicznie ze skrajnosci w skrajnosc
Stary 2010-03-08, 20:03   #2704
Mikadoo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
Jest ciezko i to bardzoooooooo
Wyc mi sie chce bo przeciez to jest najblizsza mi osoba, kocham go jak nikogo (((
Jest ciężko ale nie ma zmiłuj... Ty o tym wiesz ale on nie musi wiedzieć... spróbuj spojrzeć na to w ten sposób, jakby to była opowieść którejś z nas, z resztą wszystkie tutaj są podobne.. co byś radziła... jakbyś to widziała... koleś zlewa dziewczynę a ona zachowuje w taki a nie inny sposób, jestem pewna, żebyś doradziła jej żeby go pognała bo nie jest jej wart !!!

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Dziewczyny ja wiem, że jest ciężko ale walić te życzenia od nich !!!!!!!!!!!!!!!!!

BTW. Wszystkiego Najlepszego Kobietki
Stary 2010-03-08, 20:09   #2705
krolowazimy
Wtajemniczenie

No właśnie! Również życzę Wam wszystkim i sobie też ;p wszystkiego najlepszego, radości jak najwięcej i marzeń spełnienia
Stary 2010-03-08, 20:49   #2706
asvr
Zadomowienie

A mój były dzwonil o 10 30 jak byłam w pracy i nie odebrałam, później już nie dzwonił a teraz jak próbuje zadzwonic to ma wyłączony telefon. Pewnie siedzy ze swoją dziewczyną ( z która wczoraj mówil ze zerwal wczoraj) ;/

porazka;/
faceci są beznadziejni

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 20:55   #2707
Mikadoo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
A mój były dzwonil o 10 30 jak byłam w pracy i nie odebrałam, później już nie dzwonił a teraz jak próbuje zadzwonic to ma wyłączony telefon. Pewnie siedzy ze swoją dziewczyną ( z która wczoraj mówil ze zerwal wczoraj) ;/

porazka;/
faceci są beznadziejni
są beznadziejni więc sama nie dzwoń
Stary 2010-03-08, 21:05   #2708
asvr
Zadomowienie

Jestem widac jeszcze bardziej beznadziejnia ale glupio patrzec jak przez wlasną dume traci się wyjątkowego faceta. Po nim poznalam kilku i kazdy jest duuuzo gorszy...

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:34   #2709
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
Po nim poznalam kilku i kazdy jest duuuzo gorszy...
tez tak mialam, wiec juz nie spotykam sie z zadnymi, zostaj sama
nie ma jak to sie pozadnie zdolowac http://www.youtube.com/watch?v=A0_RBXw02Lo
nie napisal, zrywam kontakt z nim!
Stary 2010-03-08, 21:59   #2710
Nadia_91
Raczkowanie

Dziewczyny!!
Same sobie szkodzicie.
Nie wypowiadam się tu od parunastu dni, ale czytam na bieżąco. I muszę przyznać, że zamiast SOBIE pomagac to sobie nawzajem szkodzicie...
Bo jak Was łapie zły nastrój to zamiast to zmienić i wyjść np. do ludzi, zrobić coś innego, oderwać myśli to jeszcze bardziej się nakręcacie. Zaczynacie wtedy puszczać sobie strasznie załamujące piosenki, wspominać, co chwilę zerkać na telefon z nadzieją. Tak nie można...
Droga Wizażanko, pomóż sama sobie!

Dzisiaj jest nasze święto. Ja wiem, że wiele z Was (i przyznaje, że ja również) liczyło na jakieś życzenia od eks. Ale co by to zmieniło jakby napisał? Wynikałoby to jedynie z grzeczności, to nie byłby żaden podtekst. A nie wiem jak Wy, ale gdyby do mnie napisał to bym chodziła z bananem na buzi cały dzień jutrzejszy i już sobie wyobrażała Bóg wie co. Nie napisał, więc sobie nie będe niczego wyobrażac i spokój.
To, że nie napisał to jest dla mnie takie utwierdzenie w przekonaniu, że miałam rację, że nie ma sensu już życ nadzieją i skupic się wyłącznie na sobie. Czekałam właśnie na ten dzień kobiet, bo myślałam, że to go jakoś sprowokuje do zagadania czy coś. A tego nie zrobił, więc już na nic nie czekam. Nadzieja umarła śmiercią naturalną. I dobrze
Skończy się moja męczarnia zwana 'oczekiwaniem'.
Nie oczekuje JUŻ żadnej wiadomości i chyba odczuwam... ulgę?

Życze Wam tego, co czyni każdą kobietę jeszcze bardziej kobiecą.
Pamiętajcie, że piękno jest w KAŻDEJ z Was! Niektóre zwątpiły w siebie przez rozstanie, ale róbcie wszystko, aby te iskierki, które tlą się w oczach każdej szczęśliwej kobiety na nowo zapłonęły silnym, gorącym i siarczystym płomieniem

miss u every day.

Edytowane przez Nadia_91
Czas edycji: 2010-03-08 o 23:00
Nadia_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 22:32   #2711
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

Nadia_91 madrze i prawdziwie napisalas
ale to nie jest takie proste, powiedziec "wez sie w garsc" i zrobic to bo gdyby to bylo latwe to dzisiaj juz bym byla spowrotm radosna
Stary 2010-03-08, 22:55   #2712
krolowazimy
Wtajemniczenie

Nadia, ja sobie to, co napisałaś, wydrukuję i w ramkę oprawię
Stary 2010-03-08, 23:03   #2713
Nadia_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maczupikczu Pokaż wiadomość
Nadia_91 madrze i prawdziwie napisalas
ale to nie jest takie proste, powiedziec "wez sie w garsc" i zrobic to bo gdyby to bylo latwe to dzisiaj juz bym byla spowrotm radosna
Ja wiem, Kochana, że nie jest
Ale musimy się chociaż postarać.
Ja mam kilka kryzysowych momentów.
- rano- wstaje i myślę o nim, automatycznie wkręca mi się zmuła.
Co robię? Włączam radio, jak najgłośniej mogę, tańczę robiąc śniadanie, tańczę ubierając się i to nic, że się czasem zadławię jedzeniem , ale pomaga mi to.
- szkoła- koleżanki klepią smsy ze swoimi.
wtedy idę do konkretnych koleżanek, które też cierpią na brak miłości i sobie mogę z nimi pożartować
- popołudnie- kładę się na łóżku, zaczynam się uczyć, automatycznie zamykam oczy i uciekam myślami do niego ;/
Wtedy najtrudniej mi odzyskać dobry humor, ale zwykle to się udaje, bo dzwonie do kogoś albo obejrzę jakiś głupkowaty film w necie
- wieczór- siedzę na gg po kilka godzin, wyczekując na to, aż dostane wiadomość od 'nieznajomego' numeru (nieznajomy numer po byku ;/)
I im bliżej pójścia spać, tym mam gorszą zmułe, bo 'już nie napisze'.
Ale wtedy wyłączam gadu całkowicie albo na niewidoczny idę i sobie czytam wizaż
Albo robię coś innego, ale już nie czekam na wiadomośc, bo wiem, że ona nie nadejdzie.
Jak próbuje zasnąc też jest z tym problem, ale walczę, jak mogę
Z dnia na dzień coraz lepiej wychodzi mi niemyślenie o nim.
Wiadomo, że są gorsze dni (jak dzisiaj), ale tak jak w moim podpisie 'wierzę w lepsze jutro'

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez krolowazimy Pokaż wiadomość
Nadia, ja sobie to, co napisałaś, wydrukuję i w ramkę oprawię
Uhu, jaki mnie zaszczyt spotkał Cieszę się, że przydałam się na cokolwiek
Bo wiecie co, ja po prostu tak, jak i Wy chce mieć ten okres już za sobą! Kurde no, byłam taką radosną dziewczyną, a teraz? Walczę o starą siebie Wy też musicie walczyć Po prostu musimy sobie troszkę pomóc, żeby to stało się jak najszybciej. Pozdrawiam

miss u every day.

Stary 2010-03-08, 23:55   #2714
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

Nadia dziekuj jestes wartosciowa osoba wiedz o tym!
odzywaj sie czsciej co u ciebie!
dobranoc baby i jeszcze raz wszystkiego naj

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

ps. na zakonczenie jakz cudownego dnia i wspanialgo swieta w ktorym przez miliony facetow zostalam obsypana tysiacm jakze pieknych lili wlacz sobie fil "wronika postanawia umrzec"
dobranoc
Stary 2010-03-09, 00:06   #2715
mila dziolcha
Przyczajenie

....wlasnie wrocilam ze spotkania z NIM!.... zrobil mi super mily prezent na dzien kobiet, bo kupiłcos co uwielbiam najmocniej.... było tak fajnie i miło...ehh znowu sie nakreciłam.... ale tak tesknie, minał rózny miesiac.... a dzis było mi tak dobrze koło Niego.... cały dzien nie mialam czasu ,zeby sie z Nim spotkac, wieczorem dopiero znalazlam chwile.... posiedzialam troche i uciekłam, chociaz cchia zebym jeszcze została! - ja tez chcialam zostac, no ale...nie nie nie.... musialam wyjsc.... jejusku ale sie nakreciłam znów - umieram!tak mi go brak
mila dziolcha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 07:44   #2716
forumkowiczka
Zadomowienie

ja wczoraj pisalam sms-y z moim facetem. Bylam w takim strasznym humorze,ze myslalam,ze zwariuje.Czulam sie strasznie,poniewaz caly doslownie caly wieczor ryczalam ;(

ALe pisalismy.Stwierdzil,ze dlaczego on ma sie wysilac,skoro ja nie robie nic,o co on mnie kiedys bardzo prosil.Owszem bylo troche tych rzeczy,ale dla mnie to tak wiele.Zalezy mu na tym zebym czasami ja przejela inicjatywe w lozku, zebym czasami zrezygnowala z zakrytej po uszy pizamy do spania na rzecz skapego kostiumiki,zebym zaczela biegac z nim, jezdzic na basen az w koncu napisal cos,czego za h....nie moge zrozumiec. A mianowicie "dobrze wiesz o co chodzi.Odnosnie twoich ciuchow.WIem,smieszne,ale dla ciebie nie mozliwe"Kupil mi kiedys 2 bluzki i fakt nie mialam ich na sobie.Ale gdyby o to chodzilo powiedzialby wprost.Chcial zebym nosila dekolty dla niego no i staram sie.SPodnice tez nieraz na tylek wcisne.Wiec nie wiem...moze mam malo kolorowa szafe i same sweterki w roznych odmianach no ale....nie wiem Zrobilo mi sie przykro. Uprzedzil mnie ze na piatek ma juz plany wiec w piatek na pewno sie nie widzimy bo idzie gdzies na piwo.A ja?Ja pewnie bede siedziec w domu.Moze moja chrzesnica do mnie wpadnie
Mowil ze w piatek tez jedzie za garniturem. Ale nie wspomnial,zebym pojechala z nim
Przykro mi strasznie.Juz nie mam czym plakac ...
Stary 2010-03-09, 09:40   #2717
irie18*
Wtajemniczenie

dlaczego faceci tal łatwo zbierają sie po rozstaniu? 3,5 miesiąca a on się umawia z inna... nie rozumiem tego. czuje się jakbym była nikim jakby ten związek nigdy nic nie znaczył. nie mam siły cholera
Stary 2010-03-09, 12:25   #2718
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez irie18* Pokaż wiadomość
dlaczego faceci tal łatwo zbierają sie po rozstaniu? 3,5 miesiąca a on się umawia z inna... nie rozumiem tego. czuje się jakbym była nikim jakby ten związek nigdy nic nie znaczył. nie mam siły cholera
Nie istnieje żaden ustalony czas żałoby po rozstaniu. No i łatwiej jest osobie, która odchodzi, bo chce odejść (znudzenie, poznanie nowej osoby, rutyna, cokolwiek, wypalenie uczucia), a nie dlatego, że została zmuszona przez sytuację (kłótnia, zdrada, itp). Skoro ma już nową, to masz jasny obraz sytuacji. Nie ma sensu po nim płakać, tracić leż, bo jego to nie interesuje. Brutalne, ale prawdziwe. Jak ja zostałam rzucona dla innej, dałam sobie 3 miesiące na rozpacz, załamkę, itd. W sumie rozciągnęło się to do pół roku i skończyło między innymi uwaleniem roku na studiach, ale teraz wiem jedno - nie było warto. To ja straciłam rok na uczelni, a tym samym mnóstwo kasy na powtórzenie go, pół roku w życiorysie (nawet nie uprawiałam seksu, bo czułam się, jakbym go zdradzała. Nieważne, że on z nową sobie nie odmawiał). Warto tracić radość życia dla faceta, dla którego jesteś tylko wspomnieniem?

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2010-03-09 o 12:32
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 13:14   #2719
liketoysoldiers
Raczkowanie

Witam wszystkie Wizażanki
Dawno tu już się nie wypowiadałam ale czytam ten wątek często...

U mnie leci 8 m-c od rozstania. Mój ex przedwczoraj wieczorem do mnie dzwonił i zaczął wszystko wspominać - z tego co mówił jest sam i chciałby wrócić..... wczoraj dostałam od niego życzenia.

Powiem Wam że kilka m-cy temu oddałabym wszystko żeby powiedział mi to co przedwczoraj.
Teraz już nie chcę powrotu po raz czwarty. Tak - spędziłam z nim 4 lata, tak-cierpiałam strasznie, postawiłam na niego wszystko i przegrałam, obydwoje daliśmy sobie nawzajem porządnego kopa w tyłek....
Nie widziałam go od sierpnia- mnie wiem co bym czuła widząc go teraz, na pewno sentyment został, na pewno nie znienawidziłam go, na pewno mamy masę wspólnych wspomnień, z nim spędziłam swój "pierwszy raz", mieszkałam z nim, żyłam, gdzieś jego cząstka na pewno we mnie pozostanie....

Ale skrzywdził mnie za bardzo bym kolejny raz mogła mu zaufać. Dziewczyny musimy dbać o siebie - o to by być szczęśliwe i szanowane przez naszych facetów.
Ja już wiem że na jednym z nich świat się nie kończy - spotykałam się z kilkoma od mojego rozstania, w żadnym się nie zakochałam, nie dawno poznałam kogoś kto mnie zainteresował ale zobaczymy jak to się dalej potoczy.

Powiem Wam że oni w większości doceniają co mieli - po stracie.
Ja przedwczoraj usłyszałam bardzo wiele miłych słów, których w ostatnich m-cach związku nie słyszałam wcale. Gdy go prosiłam by mnie nie zostawiał - był zimny jak lód. Teraz się tłumaczy że to było dla mojego dobra. Jak można zostawić kogoś dla jego dobra? Po prostu zatęsknił - zobaczył że sobie radzę, że się podniosłam. Gdy mnie nie ma - jestem dla niego ideałem. Gdy byłam na wyciągnięcie ręki - nie było już tak idealnie.

Przed nami wiosna, za nami (a przynajmniej za mną) wiele nocy przepłakanych w poduszkę, może czas już wrócić do rzeczywistości Dziewczynki.....:rolleyes :?
Ostatnio przeczytałam coś co daje mi siły gdy pojawia się moment wspominania tego co było....

Wstań (...) i idź przed siebie,
nie oglądając się w przeszłość,
niezależnie od tego,
jak była ona dla Ciebie piękna lub tragiczna,

bo życie jest tylko raz i pora już,
abyś wreszcie otworzył oczy.

A. Setman "nie..chcę żyć"

Trzymajcie się Kochane
Damy radę!

Jeśli cię kocham to cicho
tak jak oddech lub szept
kokardy twoim bucikom
przypinam z najbielszych nieb

Edytowane przez liketoysoldiers
Czas edycji: 2010-03-09 o 13:16
liketoysoldiers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 13:27   #2720
forumkowiczka
Zadomowienie

Kazdy facet jest taki sam...kiedy wie, ze ma kobiete na wyciagniecie reki, na kazde zawolanie przestaje sie automatycznie starac, przywyka do tego,ze jestesmy, bylysmy i bedziemy zawsze obok.Nawet nie mysla o tym,ze mozemy obrocic sie do nich plecami.A jednak...wiele z Was wizazanek mialo w sobie te sile i rpozstalo sie z tymi, ktorzy na to zasluzyli.

Ja nie raz przeyzylam rozstanie, ostatnie wiele mnie nauczylo.Jednak teraz kiedy mam kolejny kryzys w zwiazku zapomnialam o trzezwym spojrzeniu na swiat. Boje sie panicznie tego co bedzie za chwile, jutro, za tydzien.Nie wiem czy sie ulozy.Moj facet ma bardzo trudny charakter, ktorego teraz juz nie uda mi sie zmienic. KOcham Go i cierpie,ze tak mnie ignoruje, chociaz on caigle powtarza ze nic mu nie jest,ze wszystko jest w porzadq a ja oczywiscie wymyslam i wkrecam sobie nowe *******y.
Nie wiem, moze ma racje.Ale chcialabym zeby poczul taka niepewnosc,ze moze mnie stracic.Zeby zrozumial i uswiadomil sobie ile dla niego znacze
Stary 2010-03-09, 16:18   #2721
wydra33
Raczkowanie

Rozmawiałam z nim. Chęć rozmowy wyszla ode mnie. On powiedział, że nie chcial sie odzywać, żeby nie robic mi nadziei. I powiem wam, że kompletnie nie rozumiem tego jego toku myślenia. Odniosłam wrażenie, że totalnie sie pogubił...a postąpił tak bo " tak jest bezpieczniej". Zapytałam go czy teraz czuje sie szczesliwy...powiedział, że nie. Że jest mu źle z tym co zrobił. Że mnie skrzywdzil...bla bla bla. Mówilam, że można to wszystko odbudowac. A on, że na dana chwile nie chce ale nie jest pewien co będzie np. za pół roku. ??? Porażka....myślałam, że mam do czynienia z dorosłym facetem. Fakt kiedys ktoś go skrzywdził...i niby tym tez argumentował, że moze boi sie angazowac bo boi sie, że ktos go skrzywdzi znowu. Powiedzial, że nie jestem mu obojetna a na koniec "ślicznie wyglądasz"....ja nie rozumiem... niech ktos mi wytlumaczy to
Ale mimo wszystko lżej mi po tej rozmowie...powiedziałam mu, że nie bede na niego czekać.
wydra33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 16:31   #2722
Mikadoo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wydra33 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z nim. Chęć rozmowy wyszla ode mnie. On powiedział, że nie chcial sie odzywać, żeby nie robic mi nadziei. I powiem wam, że kompletnie nie rozumiem tego jego toku myślenia. Odniosłam wrażenie, że totalnie sie pogubił...a postąpił tak bo " tak jest bezpieczniej". Zapytałam go czy teraz czuje sie szczesliwy...powiedział, że nie. Że jest mu źle z tym co zrobił. Że mnie skrzywdzil...bla bla bla. Mówilam, że można to wszystko odbudowac. A on, że na dana chwile nie chce ale nie jest pewien co będzie np. za pół roku. ??? Porażka....myślałam, że mam do czynienia z dorosłym facetem. Fakt kiedys ktoś go skrzywdził...i niby tym tez argumentował, że moze boi sie angazowac bo boi sie, że ktos go skrzywdzi znowu. Powiedzial, że nie jestem mu obojetna a na koniec "ślicznie wyglądasz"....ja nie rozumiem... niech ktos mi wytlumaczy to
Ale mimo wszystko lżej mi po tej rozmowie...powiedziałam mu, że nie bede na niego czekać.
ehhhhhhhhhh.. za bardzo to rozkminiasz, koleś nie chce zamykać drzwi do końca bo jemu jest tak wygodnie... dla niego też nie jest łatwo to zakończyć, wyrzuty sumienia i tak dalej... takie gadki, że on sam nie wie czego chce, że nie jest pewien to bardzo typowe... bardzo dobrze, że powiedziałaś, że nie będziesz czekać tego się trzymaj !!
Stary 2010-03-09, 18:51   #2723
krolowazimy
Wtajemniczenie

wydra33 na moje skromne oko, to on nie che. Nie zależy mu. Ma to w nosie. Był z Tobą i wie, że nie jesteś tą jedyną. Nie powie Ci tego wprost, bo nie potrafi. Mało mężczyzn potrafi.

Odwróć sobie sytuację. Wyobraź sobie, że jesteś z miłym mężczyzną, który zrobiłby dla Ciebie wszystko, ale mimo to czujesz, że to nie to i nie chcesz go. Nigdy nie będziesz chciała.
Zrywasz, nie odzywasz się, żeby tego biednego, miłego chłopaka nie ranić. On nalega na spotkanie. Ulegasz. Spotykasz się. Podczas rozmowy utwierdzasz się w przekonaniu, że to nie to. I co mu mówisz? A no to, że masz mętlik, że sama nie wiesz, czego chcesz, że może kiedyś.

Bla bla bla.

Jeśli mężczyzna kocha, nigdy nie wypuści z objęć swojej ukochanej. A jeśli coś schrzani - zrobi wszystko łącznie z przenoszeniem gór, żeby odzyskać swoją lubą.

Nie rób sobie nadziei. Zacznij żyć. Szukaj, umawiaj się. Stań się dla kogoś tą jedyną.

(żeby nie było - na Twoim miejscu byłabym również zdezorientowana, ale nie jestem i całą sytuację potrafię ocenić na trzeźwo).

Trzymaj się.
Stary 2010-03-09, 19:06   #2724
Chichibi
Raczkowanie

GG do Chichibi

musiałam.

wegetarianka

Edytowane przez Chichibi
Czas edycji: 2010-03-12 o 17:59
Chichibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 19:07   #2725
irie18*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Nie istnieje żaden ustalony czas żałoby po rozstaniu. No i łatwiej jest osobie, która odchodzi, bo chce odejść (znudzenie, poznanie nowej osoby, rutyna, cokolwiek, wypalenie uczucia), a nie dlatego, że została zmuszona przez sytuację (kłótnia, zdrada, itp). Skoro ma już nową, to masz jasny obraz sytuacji. Nie ma sensu po nim płakać, tracić leż, bo jego to nie interesuje. Brutalne, ale prawdziwe. Jak ja zostałam rzucona dla innej, dałam sobie 3 miesiące na rozpacz, załamkę, itd. W sumie rozciągnęło się to do pół roku i skończyło między innymi uwaleniem roku na studiach, ale teraz wiem jedno - nie było warto. To ja straciłam rok na uczelni, a tym samym mnóstwo kasy na powtórzenie go, pół roku w życiorysie (nawet nie uprawiałam seksu, bo czułam się, jakbym go zdradzała. Nieważne, że on z nową sobie nie odmawiał). Warto tracić radość życia dla faceta, dla którego jesteś tylko wspomnieniem?
to podobno ja mu złamałam serce nie ma nowej, póki co. spodobała mu sie jakaś i z nią pisze. ale samo to, ze jestem dla niego nikim mnie dobija wystarczająco żeby stracić radość życia.
to ja chciałam odejść. a teraz cierpię

Edytowane przez irie18*
Czas edycji: 2010-03-09 o 19:09
irie18* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 20:11   #2726
Nadia_91
Raczkowanie

Jest lepiej. Ciekawe na jak długo...

miss u every day.

Edytowane przez Nadia_91
Czas edycji: 2010-03-13 o 20:20
Stary 2010-03-09, 21:11   #2727
wydra33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolowazimy Pokaż wiadomość
wydra33 na moje skromne oko, to on nie che. Nie zależy mu. Ma to w nosie. Był z Tobą i wie, że nie jesteś tą jedyną. Nie powie Ci tego wprost, bo nie potrafi. Mało mężczyzn potrafi.

Odwróć sobie sytuację. Wyobraź sobie, że jesteś z miłym mężczyzną, który zrobiłby dla Ciebie wszystko, ale mimo to czujesz, że to nie to i nie chcesz go. Nigdy nie będziesz chciała.
Zrywasz, nie odzywasz się, żeby tego biednego, miłego chłopaka nie ranić. On nalega na spotkanie. Ulegasz. Spotykasz się. Podczas rozmowy utwierdzasz się w przekonaniu, że to nie to. I co mu mówisz? A no to, że masz mętlik, że sama nie wiesz, czego chcesz, że może kiedyś.

Bla bla bla.

Jeśli mężczyzna kocha, nigdy nie wypuści z objęć swojej ukochanej. A jeśli coś schrzani - zrobi wszystko łącznie z przenoszeniem gór, żeby odzyskać swoją lubą.

Nie rób sobie nadziei. Zacznij żyć. Szukaj, umawiaj się. Stań się dla kogoś tą jedyną.

(żeby nie było - na Twoim miejscu byłabym również zdezorientowana, ale nie jestem i całą sytuację potrafię ocenić na trzeźwo).

Trzymaj się.
chciałabym na to spojrzeć trzeźwo. Ale non stop jestem rozdarta. I Mikadoo ma racje za duzo rozkminiam. Powinnam to olać ...juz i tak za duzo zrobiłam. Jest cholernie trudno. Wiem, że sobie poradze bo nie mam innego wyjscia. I zazdroszcze Ci takiego 'chłodnego myslenia' Dzięki.
wydra33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 21:45   #2728
paularos
Przyczajenie

Szczerze?? Nawet jakbyście kochały tak jak z kart najbardziej tandetnej powieści romantycznej, to i tak za jakiś czas spojrzycie na to jak na niezłą anegdotę. Sama wiem po sobie. Przejdzie, będzie dobrze. Starajcie się by było tak, jakbyście to Wy były najważniejsze na świecie. Bo tak jest . Twój świat to Ty. Zasługujecie na to by być obsypywaną kwiatami, komplementami i wszystkim co najlepsze. I takich facetów szukajcie. Nie zadowalajcie się okruszkami, kiedy możecie mieć świeży wypieczony chleb.
paularos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 21:48   #2729
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez irie18* Pokaż wiadomość
to podobno ja mu złamałam serce nie ma nowej, póki co. spodobała mu sie jakaś i z nią pisze. ale samo to, ze jestem dla niego nikim mnie dobija wystarczająco żeby stracić radość życia.
to ja chciałam odejść. a teraz cierpię
Przyznaję bez bicia, że nie czytałam Twojej histroii, ale mnóstwo dziewczyn tu pisze, że własnie im zostały złamane serca. Skoro faktycznie "złamałaś" to serde facetowi, to chybanie masz prawa oczekiwać wiele? Np. ja tuż po zakonczeniu zwiazku zrywam kontakty. życie układa potem dalsze relacje, ale na początek urywam kontakt. dlaczego facet, który został rzucony (jak pisałam - nie wiem, co się działo), ma wiecznie czekać, aż go przyjmiesz, czy cos? Diewczyny radzą tu sobie wzajemnie, by olewać tych, którzy je porzucali. nir moze to dzialac w druga strone?
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 22:02   #2730
irie18*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Przyznaję bez bicia, że nie czytałam Twojej histroii, ale mnóstwo dziewczyn tu pisze, że własnie im zostały złamane serca. Skoro faktycznie "złamałaś" to serde facetowi, to chybanie masz prawa oczekiwać wiele? Np. ja tuż po zakonczeniu zwiazku zrywam kontakty. życie układa potem dalsze relacje, ale na początek urywam kontakt. dlaczego facet, który został rzucony (jak pisałam - nie wiem, co się działo), ma wiecznie czekać, aż go przyjmiesz, czy cos? Diewczyny radzą tu sobie wzajemnie, by olewać tych, którzy je porzucali. nir moze to dzialac w druga strone?
sytaucja jest dosc skomplikowana, opisywałam ja w tym watku. wiem, ze jestem zaborcza ale dalej jestem zazdrosna o jego kontakty z dziewczynami... to nie bylo do końca tak, ze ja go porzuciłam... decyzja była wspólna, choć ja sporo zawiniłam. teraz żałuje ale chyba jest za późno...
no i wciąż mamy kontakt, licze na przyjaźń lub chociaż koleżeństwo....ale coś słabo to idzie, więcej jest kłótni...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości