Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 10:11   #2701
chmielinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Słuchajcie, a na jaką powierzchnię są przeznaczone te nawilżacze (i na jaką kubaturę)? bo mieszkamy w starym budownictwie i pokoje są duże i wysokie, więc to chyba istotne...
nie znam dokładnych parametrów, na chwilę obecną nawilżacz stoi u nas w pokoju po powierzchni ok 22 m2 o wysokości 2,5 m. Mąż sprawdzał że ponoć jest ok. Zajrzałabym do instrukcji ale teraz mąż w pracy a ja mam leżeć, więc wieczorem podam więcej szczegółów.

zobaczcie jaki artykuł jest na wizaz.pl https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/...syndrom-kuwady

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:12   #2702
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

zobaczcie jaki artykuł jest na wizaz.pl https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/...syndrom-kuwady
to by sie zgadzalo u mojego wystepuja tez biegunki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:14   #2703
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Słuchajcie, a na jaką powierzchnię są przeznaczone te nawilżacze (i na jaką kubaturę)? bo mieszkamy w starym budownictwie i pokoje są duże i wysokie, więc to chyba istotne...
Powiem Ci, ze nawet tego nie sprawdzalam. Tam jest regulator. Zazwyczaj mialam dosc malo ustawione. Dopoki ja sie dobrze czuje w pokoju, czyli nie jest za suche powietrze, ani nie czuc za duzej wilgotnosci, to tak zostawiam
Ustawiam najwyzej na 1/4 regulacji, wiec zgaduje, ze u Ciebie tez by sie sprawdzilo, tylko trzeba wiecej ustawic

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:21   #2704
luby957
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja nie nosze na obcasie. I na wiosne mam zamair kupic niskie. a z tymi ruchami to kochana nie dramatyzuj bo w tych tygodniach nie bedziesz ich czuła ciagle. Ja nieczuje tez cały czas. Tylko w okrelonych porach i tylko jak leze. Albo siedze.
No własnei chodzi o to że ja zawsze 3 razy w ciągu dnia czułam idealnie ruchy maleństwa czyli z rana i póżniej jak usypiałam mała w południe i wieczorem. A teraz rano juz drugi dzień nie czuje. Ale sobei tak myśle że może po prostu zmienił sobei czas czuwania i zabawy.

Kurcze wczoraj była taka fajna pogoda była w Lublinie i słoneczko i w maire ciepło a dziś buuuu temp na minusie i mało słońca a miałam dziś iśc do sklepu popatrzeć na buty ale chyba nie pójde bo po prostu pogoda wcale nie zachęca.
No i co do butów to bardzo dziekuje za Wasze opinie.
Stary 2012-03-06, 10:23   #2705
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
to by sie zgadzalo u mojego wystepuja tez biegunki

a mój tyje razem ze mną

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Powiem Ci, ze nawet tego nie sprawdzalam. Tam jest regulator. Zazwyczaj mialam dosc malo ustawione. Dopoki ja sie dobrze czuje w pokoju, czyli nie jest za suche powietrze, ani nie czuc za duzej wilgotnosci, to tak zostawiam
Ustawiam najwyzej na 1/4 regulacji, wiec zgaduje, ze u Ciebie tez by sie sprawdzilo, tylko trzeba wiecej ustawic
dlatego żeby tego nie robić na "czuja" kupiliśmy taki z higrometrem i on sam kontroluje wilgotność powietrza. U nas jest to niezbędne bo w tych naszych blokach trzeba uważać, bo łatwo właśnie można stracić czujność i zaraz wyskakuje na ścianie wilgoć

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:27   #2706
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jak pojem, to się w cyckach już nie zapnę
hehe mam to samo
w kurtce zimowej dopinam sie w brzuchu a w cyckach nie! Chociaż w brzuchu obwod jest większy, ale kurtka jest tak uszyta...

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

A ja ostatnio umyłam okna. Chociaż staram się to robić wolniej i nie tak często, jakby było potrzebne. W pierwszej ciąży też myłam okna i było ok
ja w ciaży raz umyłam okna, ze świadomością ze robię źle i ze świadomością że nie można. Tak tylko troszkę umyłam Ale teraz jak brzuchol na dobre rośnie to już stanowczo nie Z myciem okien to chyba chodzi tylko o to, że nie można rąk trzymać długo uniesionych w górze, nie można też wdrapywać sie na stołki, więc ta czynność odpada i już

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

Też mam wizytę w czwartek.
też usg połówkowe??

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie,
Nadrobię was pewnie końcem tygodnia, o ile mi się w ogóle uda... Napiszę pokrótce co u mnie - wpadłam w wir pracy, bite 8h nie odchodziłam od biurka, tyle zaległości, z których odkopywać się będę przez tydzień. Wszyscy mnie miło przyjeli, cieszyli sie, ze w koncu jestem. Ja też się cieszę. Od razu człowiek inaczej funkcjonuje, a nie jak jakiś gnieciuch w domu w piżamie. Odebrałam wyniki posiewu, niestety mam bakterię i jutro idę po antybiotyk. Na szczęście to nic poważnego, nie ma się czym przejmować, ale pasuje wyleczyć.
Pozdrawiam was i życzę miłego tygodnia!
Fajnie, że masz prace którą lubisz. Moja by mnie teraz zabiła
Ale mimo wszystko nie przemęczaj się, nie wolno

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Linka25 byłam dziś u mojej dr i mówiła mi właśnie o tym artykule, bardzo mi go polecała i ma mi podesłać na @, ogólnie mi to odradziła bo powiedziała że w Polsce raczej w najbliższych latach nie będzie opcji wykorzystania tego i to będzie strata pieniędzy, sama też się na to nie zdecydowała
jeśli bedziesz miala skan to ja chętnie
na poczatku byłam bardzo na tak odnośnie do możliwości pobrania i przechowania krwi, ale teraz powoli też nastawiam sie sceptycznie ...

Cytat:
Przesadzacie tutaj, naprawde...
Skad ta pewnosc, ze ona o dziecko nie dba?
Ma swoje zdanie na pewne tematy i ok. Kazda z nas chce sie czuc ladnie, ale dajcie spokoj z takimi tekstami.
Jeszcze to porownanie do mamy magdy z sosnowca.
Dobrze, nie podoba Wam sie jej podejscie. Macie do tego prawo, ale pewne uwagi nalezy zachowac dla siebie. Z czystej kultury.
I ode mnie tyle na ten temat, bo naprawde nie ma co tego ciagnac dalej.
Cytat:
Moze niektorzy potrzebuja troche wiecej czasu na pogodzenie sie z dzieckiem. Myslisz, ze na polowkowym myslala tak samo jak wtedy?
Gdyby faktycznie tak bardzo go nie chciala - aborcja to nie jest problem.
Bardzo latwo mozna ja zrobic w Niemczech, Holandii, aborcje farmakologiczna (do 9tyg), pewnie i w Polsce znajda sie jakies miejsca.
Zgadzam się Paula

Cytat:
Tak samo jak pisanie na innych wątkach, że jesteśmy zaniedbanymi kurami domowymi... Nie jest fajnie czytać tak o sobie na innym wątku, tym bardziej, że jest to tekst wyjęty z kosmosu.
O jeśli tak było to nieładnie...kejtigda by sie zdziwiła gdyby zobaczyła jakie tu są laski..

Co do tematu - tego burzliwego - to wtrącę swoje trzy grosze. Uważam ze kejtigda mogla swoimi wypowiedziami zdenerwować lub spowodować myślenie "Boże, nieodpowiedzialna" (sama tak myślałam momentami), ale to jej sprawa co robi ze swoim życiem. Ja jestem z natury dość tolerancyjna i rozumiem, że można rożnie chcieć żyć. Nie każdy musi pragnąć dziecka. Nie oburza mnie to, że dziewczyna nie mogła patrzeć na monitor usg i podarła zdjęcie. I to mówię ja, która mam 30 lat prawie i o dziecko starałam sie 1,5 roku
Ciąża to był dla niej szok, nie chciała dziecka. Ale nie pozbyła się go. Pozbierała sie w sobie i chce być mamą. I to jej sie chwali.
Laser? Nie widzę nic złego. Obcasy? Tak, sama ją odwodziłam od tego
Uważam ze kejtigda zmieni swoje podejście, a przynajmniej powinna.
Nie twierdzę jednak że ona to będzie złą matką, a my takimi idealnymi Każda z nas ma jakieś grzeszki na sumieniu. Obcasy to fatalne zło, a złe jedzenie w trakcie ciąży to co? Coś dobrego dla dziecka? Kolejny gyrosik i hamburger To jakoś nikogo nie oburza, a podarte zdjecie z usg powoduje święte oburzenie. Uważam ze to nie fair. Tak samo jak porównanie do matki z Sosnowca. Moze zamiast rzucać kamieniem, to przyjrzyjmy sie sobie i dajmy żyć innym. Nie popieram wszystkich zachowań kejtigdy - wręcz przeciwnie. Musi sie troche zmienić jeśli chce być dobrą mamą. Ale to dotyczy prawie każdej z nas. każda ma coś w sobie do poprawki

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-03-06 o 10:41
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:29   #2707
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

a mój tyje razem ze mną

dlatego żeby tego nie robić na "czuja" kupiliśmy taki z higrometrem i on sam kontroluje wilgotność powietrza. U nas jest to niezbędne bo w tych naszych blokach trzeba uważać, bo łatwo właśnie można stracić czujność i zaraz wyskakuje na ścianie wilgoć
Mi to bez roznicy, dbalam o to, zeby nie byla zbyt duza wilgotnosc. Poza tym to jest prezent. Normalnie bym wziela cos tanszego, przeciez nie ma co wydawac za duzo pieniedzy, a nawilzacz wcale nie musi (a nawet nie powinien) byc non stop wlaczony, tak mi mowil lekarz.
Najlepiej robic dosc krotkie sesje nawilzania. Zwlaszcza przy malym dziecku, bo pozniej pojdziecie w miejsce, gdzie bedzie bardzo sucho i klopot. Niemowle przyzwyczajone do innego powietrza bedzie kaszlec i bedzie mu zbyt sucho.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-06, 10:29   #2708
prince_polo
Zakorzenienie

brzuch mnie boli...... i czesto kłuje w pochwie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 10:31   #2709
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Zgadzam się Paula

O jeśli tak było to nieładnie...kejtigda by sie zdziwiła gdyby zobaczyła jakie tu są laski..

Co do tematu - tego burzliwego - to wtrącę swoje trzy grosze. Uważam ze kejtigda mogla swoimi wypowiedziami zdenerwować lub spowodować myślenie "Boże, nieodpowiedzialna" (sama tak myślałam momentami), ale to jej sprawa co robi ze swoim życiem. Ja jestem z natury dość tolerancyjna i rozumiem, że można rożnie chcieć żyć. Nie każdy musi pragnąć dziecka. Nie oburza mnie to, że dziewczyna nie mogła patrzeć na monitor usg i podarła zdjęcie. I to mówię ja, która mam 30 lat prawie i o dziecko starałam sie 1,5 roku
Ciąża to był dla niej szok, nie chciała dziecka. Ale nie pozbyła się go. Pozbierała sie w sobie i chce być mamą. I to jej sie chwali.
Laser? Nie widzę nic złego? Obcasy? Tak, sama ja odwidziałam od tego
Uważam ze kejtigda zmieni swoje podejście, a przynajmniej powinna.
Nie twierdzę jednak że ona to będzie złą matką, a my takimi idealnymi Każda z nas ma jakieś grzeszki na sumieniu. Obcasy to fatalne zło, a złe jedzenie w trakcie ciąży to co? Coś dobrego dla dziecka? Kolejny gyrosik i hamburger To jakoś nikogo nie oburza, a podarte zdjecie z usg powoduje święte oburzenie. Uważam ze to nie fair. Tak samo jak porównanie do matki z Sosnowca. Moze zamiast rzucać kamieniem, to przyjrzyjmy sie sobie i dajmy żyć innym. Nie popieram wszystkich zachowań kejtigdy - wręcz przeciwnie. Musi sie troche zmienić jeśli chce być dobrą mamą. Ale to dotyczy prawie każdej z nas. każda ma coś w sobie do poprawki

Zgadzam sie.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
brzuch mnie boli...... i czesto kłuje w pochwie
Mnie tez, a zaraz lece z malym na szczepienie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-06, 10:32   #2710
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Wczoraj w pracy jedna z klientek zauważyła, że jestem w ciąży
Jakie to miłe prawda?

I jeszcze jedno odnosnie mojej wypowiedzi dot. burzliwego tematu: ja nie chcę nikogo urazić ani krytykować. Każdy robi co uważa. Po prostu żyjmy i dajmy żyć innym.
Stary 2012-03-06, 10:35   #2711
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i przeglądzie auta
Dzidziuś urósł CRL 11cm waży 200g i doktor znów potwierdził, że najprawdopodobniej chłopak, ale jeszcze mi nie wpisuj płci na pierwszej stronie, poczekam do 20 tyg. Jakiś leniwy był, nie chciało mu się ruszać łapkami tylko tak ledwo ledwo, a nóżkami wcale nie chciał
Pierwszy raz podglądałam dzidziusia bez męża, nie mógł się zwolnić z pracy, dziwnie tak jakoś...
Ojej to moje przeczucia się nie sprawdziły na dziewczynke... hmmm ale bardzo się ciesze ja muszę czekać do 30 marca...

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a oto mój bamberek:
18+1- malutki chyba cio??
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

zdjęcia brzunia niżej (22t2d)
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
wstawiam mój bebcolek,kiepskie foto bo zrobione telefonem
22t6dc
Cytat:
Dzisiaj dzień pokazywania brzuszków, więc ja pokażę z wczorajszego wieczora czyli 21t3d
Cudne brzuszki dziewczyny

Ja uciekam na razie od Was, jakoś mało czasu mam na wizaż, dziś urodziny TŻ i idę robić Devil Cake a tak mi się nie chce...
Buziaczki i ponadrabiam może wieczorkiem...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:35   #2712
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Co do tematu - tego burzliwego . Obcasy to fatalne zło, a złe jedzenie w trakcie ciąży to co? Coś dobrego dla dziecka? Kolejny gyrosik i hamburger To jakoś nikogo nie oburza, a podarte zdjecie z usg powoduje święte oburzenie. Uważam ze to nie fair.
ad1. i to nie jedna ładniejsza od niej a sie nie wywyzsza i nie pier.dzieli ciagle o wyglądzie
ad2. no naprawde rewelacyjny przykład, podrzec i wyrzucic skan ze swojego dziecka (a przedewszystkiem nie spojrzec nawet na nie)do zjedzenia hamburgera czy gyrosa

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 10:41   #2713
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Kurde, ja magnez to jem ten Asmag, podobno najzwyklejszy, ale kosztuje cos ponad 10 zł. To drogo w stosunku do tego Soleilko, co podałas.
Ja biorę Magne B6. Ma największą dawkę magnezu z wszystkich dostępnych na rynku- aż 54 mg. Płacę jakieś 14-15 zł za 50 sztuk.
Na mnie bardzo dobrze działa

Cytat:
Kejtigda ale Ty odwracasz teraz kota ogonem. Żadna z nas nie chce przytyć +20 kg, niektóre są smutne inne nie, ale nie robią z tego problemu rangi narodowej jak Ty . A Ty z tym całym grzmieniem na grube osoby wprawiasz w kompleksy niektóre z nas! Jakbyś się poczuła czytając wypowiedzi szczupłej osoby, że takie tycie jest obleśne? Nie jesteś na tym wątku sama i możesz urazić kogoś. Tak samo jak zostawianie dziecka. Nie krytykujemy wyjścia na siłownię czy do fryzjera (nawiasem mówiąc dziękujemy za przedstawienie nas w tak pięknym świetle ) a Twój wyjazd za granicę kiedy dziecko ma 6 tygodni. Żadna kochająca matka nie zostawia tak małego dziecka. Zresztą z tego co pokazujesz dziecko nie jest dla Ciebie nikim ważnym skoro planujesz je zostawić i znaleźć pracę pozwalającą jak najczęściej się od niego wyrwać Tak samo nazywanie dziecka wpadką i pisanie o nim w takiej formie nawet w swoim podpisie może kogoś urazić na tym wątku.
Forum jest rzeczywiście publiczne, ale uwierz - Twoje zachowanie nas denerwuje i w niektórych momentach jest bezczelne. Jeżeli nie rozumiesz czemu, to trudno. Mam jednak nadzieję, że kiedyś zmienisz swoje nastawienie, a Twoje dziecko nie będzie siedzieć przyklejone nosem do szyby i czekać na mamusię, która ma je daleko gdzieś.
Bardzo dobrze to ujęłaś
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:41   #2714
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki za wizytę!!!!!!
Dzięki.

Już jestem w domu. Dziecię zostało pomierzone i dopiero w raporcie z USG widzę, że wymiary wskazują na różne tygodnie, ale różnice mieszczą się w granicach dokładności pomiaru. Lekarz mówi, że wszystko jest w porządku i maleństwo rozwija się prawidłowo. Z badania na fotelu tzn.określenia wysokości dna macicy wynika, że to 23 tydzień, ze średniej pomiarów na USG również, a dokładniej 22t+3d, czyli tp 7.07. Waga 489 g. Po porannej kawie maleństwo było dość ruchliwe. Na razie ma dużo miejsca, więc może kopać w wody płodowe i części ruchów nie poczuję.

Półkule mózgowe symetryczne, twarzyczka też, wodogłowia nie ma. Serduszko zbudowane prawidłowo, przepływy wewnętrz właściwe, pępowina trójnaczyniowa, bez przepukliny, żołądek pełny, czyli przewód pokarmowy drożny; pęcherz moczowy pełny, czyli nerki pracują, maleństwo wierciło... całą tylną częścią ciała, co też jest dobrym objawem, bo potwierdza prawidłową budowę kręgosłupa. Dużo tego sprawdzał i tłumaczył, a w raporcie są tylko wyniki pomiarów służące do określenia wieku. Pokazał mi tęczówki i zmierzył stópki mają ok. 8 mm Szyjka w porządku, łożysko również, żadnego odklejania się, krwiaków itp.

Skoro słabnę, jak stoję, to nie mam ostro zmieniać pozycji (tego nie mogę robić od lat) i długo stać - po to mam zwolnienie. Moje skurcze mogą wynikać z rozciągania wiązadeł, bo nic złego się w tym miejscu nie dzieje. Na ból krzyża pozwolił brać paracetamol, chyba ibuprom i coś jeszcze. Wiedziałam, że z tych trzech mogę brać tylko paracetamol, który raczej by nie pomógł, a poza tym jak boli, to staram się po prostu położyć i do tej pory leków nie brałam. Mówiłam o plamieniu, ale ciemnym się nie przejął. Powiedziałam, że na skurcze brałam scopolan i zwiększyłam dawkę magnezu - też zaakceptował.

Zapomniałam poprosić, albo sam zapomniał sprawdzić tętno. Może nawet bez tego widział, że jest dobrze? Smutno mi trochę, że nie posłuchałam serduszka, ale 15.03 będę miała badania prenatalne, więc jakoś to przeżyję.

Wszystko wskazuje na to, że będzie
DZIEWCZYNKA

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-03-06 o 20:54
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:43   #2715
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ad2. no naprawde rewelacyjny przykład, podrzec i wyrzucic skan ze swojego dziecka (a przedewszystkiem nie spojrzec nawet na nie)do zjedzenia hamburgera czy gyrosa
Prince akurat to pierwsze dziecku nie szkodzi, a drugie tak
Stary 2012-03-06, 10:43   #2716
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dzięki.

Już jestem w domu. Dziecię zostało pomierzone i dopiero w raporcie z USG widzę, że wymiary wskazują na różne tygodnie, ale różnice mieszczą się w granicach dokładności pomiaru. Lekarz mówi, że wszystko jest w porządku i maleństwo rozwija się prawidłowo. Z badania na fotelu tzn.określenia wysokości dna macicy wynika, że to 23 tydzień, ze średniej pomiarów na USG również, a dokładniej 22t+3d, czyli tp 7.07. Waga 489 g. Po porannej kawie maleństwo było dość ruchliwe. Na razie ma dużo miejsca, więc może kopać w wody płodowe i części ruchów nie poczuję.

Półkule mózgowe symetryczne, twarzyczka też, wodogłowia nie ma. Serduszko zbudowane prawidłowo, przepływy wewnętrz właściwe, pępowina trójnaczyniowa, bez przepukliny, żołądek pełny, czyli przewód pokarmowy drożny; pęcherz moczowy pełny, czyli nerki pracują, maleństwo wierciło... całą tylną częścią ciała, co też jest dobrym objawem, bo potwierdza prawidłową budowę kręgosłupa. Dużo tego sprawdzał i tłumaczył, a w raporcie są tylko wyniki pomiarów służące do określenia wieku. Pokazał mi tęczówki i zmierzył stópki mają ok. 8 cm - nie mam pojęcia, gdzie to wszystko się mieści! Szyjka w porządku, łożysko również, żadnego odklejania się, krwiaków itp.

Skoro słabnę, jak stoję, to nie mam ostro zmieniać pozycji (tego nie mogę robić od lat) i długo stać - po to mam zwolnienie. Moje skurcze mogą wynikać z rozciągania wiązadeł, bo nic złego się w tym miejscu nie dzieje. Na ból krzyża pozwolił brać paracetamol, chyba ibuprom i coś jeszcze. Wiedziałam, że z tych trzech mogę brać tylko paracetamol, który raczej by nie pomógł, a poza tym jak boli, to staram się po prostu położyć i do tej pory leków nie brałam. Mówiłam o plamieniu, ale ciemnym się nie przejął. Powiedziałam, że na skurcze brałam scopolan i zwiększyłam dawkę magnezu - też zaakceptował.

Zapomniałam poprosić, albo sam zapomniał sprawdzić tętno. Może nawet bez tego widział, że jest dobrze? Smutno mi trochę, że nie posłuchałam serduszka, ale 15.03 będę miała badania prenatalne, więc jakoś to przeżyję.

Wszystko wskazuje na to, że będzie
DZIEWCZYNKA
super ze wszystko dobrze
ja 15.03 ide na usg polowkowe

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 10:43   #2717
agunia82
Zakorzenienie

Maciejka super wieści I gratuluję dziewczynki

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:44   #2718
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Prince akurat to pierwsze dziecku nie szkodzi, a drugie tak
ale nam chodzilo w tym przypadku pierwszym o zachowanie. A nie ze tym zaszkodziła dziecku
a pozatym jedzenie takie niby szodzi a kazda z nas je czasem wcina i tu nikt nie mowi o jedzeniu dzienw dzien bo chyba nikt nie je.
zreszta to tym bardziej nie trafny przykład skoro jedno szkodzi a drugie nie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 10:44   #2719
nel_a
Zakorzenienie

mnie tam nie wzrusza co o nas pisze, mysli i mówi Kejtigda, przecież w sumie to nas nie zna, mnie na oczy nie widziała. To że nie popierałam jej wypowiedzi np. o bieganiu po porodzie na usuwanie rozstępów nie oznacza że jestem zaniedbaną kurą domową poza tym lepiej być kurą domową niż pustą laską.

Maciejko gratuluję córci

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-03-06 o 10:46
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:46   #2720
Linka25
Zakorzenienie

Maciejka super bardzo dużo się dowiedziałaś. Świetnie, ze wszystko dobrze.
Stary 2012-03-06, 10:46   #2721
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mnie tam nie wzrusza co o nas pisze, mysli i mówi Kejtigda, przecież w sumie to nas nie zna, mnie na oczy nie widziała. To że nie popierałam jej wypowiedzi np. o bieganiu po porodzie na usuwanie rozstępów nie oznacza że jestem zaniedbaną kurą domową poza tym lepiej być kurą domową niż pustą laską.

*
nom

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 10:49   #2722
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ale nam chodzilo w tym przypadku pierwszym o zachowanie. A nie ze tym zaszkodziła dziecku
a pozatym jedzenie takie niby szodzi a kazda z nas je czasem wcina i tu nikt nie mowi o jedzeniu dzienw dzien bo chyba nikt nie je.
zreszta to tym bardziej nie trafny przykład skoro jedno szkodzi a drugie nie
To był przykład na to, ze jedno niefajne zachowanie oburza, a drugie także niefajne - nie oburza (chociaż jest akurat szkodliwe dla dziecka w przeciwieństwie do pierwszego, które dziecku jest obojętne )

I nie, nie każdy je takie jedzenie
Stary 2012-03-06, 10:52   #2723
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za wszystkie kciuki, podziałały
Byłam u gina na badaniu, bez usg. Wszystko w najlepszym porządku, nie ma się do czego przyczepić. Mówi, ze ciaża ładnie rośnie.
Słuchałam bicia serca
Przepisał mi jedynie zelazo, by morfologia dalej nie spadała.
A teraz najważniejsze czyli te moje skurcze brzucha. Opowiedziałam mu dokładnie jak to czuję, powiedziałam że brzuch twardnieje na parę sekund wieczorami i przy zmianach pozycji. Skurcze są bezbolesne, jedynie nieprzyjemne. Stwierdził, ze są one jak najbardziej bezpieczne. Kazał brać magnez.

Paula czy Ty je miałaś w poprzedniej ciązy lub teraz? ja czuję od paru dni sporadycznie, a jestem w 20 tc.

śliczny! mój jest chyba tej samej wielkości
Jakie żelazo lekarz kazał Ci przyjmować? Chodzi mi o nazwę preparatu? Czy oprócz żelaza i magnezu przyjmujesz dodatkowo witaminy dla cięzarnych?
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:54   #2724
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu zaprosiłam Cię na fejsie
Ty szpiegi jeden Ty!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:54   #2725
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze niektorzy potrzebuja troche wiecej czasu na pogodzenie sie z dzieckiem. Myslisz, ze na polowkowym myslala tak samo jak wtedy?
Bardzo latwo mozna ja zrobic w Niemczech, Holandii, aborcje farmakologiczna (do 9tyg), pewnie i w Polsce znajda sie jakies miejsca.
Nie wiem, co myślała... Tylko ona to wie.
Ja tylko napisałam, że przykro mi się to czytało. Napisałabym więcej, ale nie ma co rozwijać tego tematu dalej.
Dodam, że mi jej obecność nie przeszkadzała. A to, że czasem według mnie przesadzała, to cóż, nic na to nie poradzę, ten typ tak ma i tyle.

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam, wrzucam zdjęcie brzuszka (16t5d), ale jest bardzo niewyraźne, bo nie dość że robiłam przed lustrem, to jeszcze w ciemnym pokoju, bo tż spał po nocce. W przyszły poniedziałek się poprawię
Dobranoc
Jaki mały brzuszek.

Cytat:
Nie noszę. Dla mnie najwygodniejsze buty na wiosnę i czasem lato to baleriny Wydaje mi się, że pasują do wielu rzeczy, spodni i sukienek. Mam takie które kupiłam na śp. stadionie dziesięciolecia, już się rozlatują, ale są mega wygodne, nie znalazłam godnego następcy, ale będę szukać właśnie miękkich balerinek
Uwielbiam baleriny. Od jakiegoś czasu rozglądam się za jakimiś ciekawymi. Fajne, kolorowe są na stronie Butyk, ale jednak wolałabym przymierzyć. Narazie więc tylko się przyglądam.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a jak zwykle wszystko mu nie pasuje. Dzisiaj był problem, bo włożyłam dowód rejestracyjny do szuflady, żeby nie leżał na wierzchu. Jak mu zwróciłam uwagę, że on najchętniej by wszystko zostawiał na wierzchu, przez co zaraz robi się bałagan, to zaczął na mnie głos podnosić. Mam go już dość, starałam się być ostatnio mimo wszystko dla niego miła, ale koniec z tym. Od dzisiaj odzywam się do niego tylko "służbowo", a jak się dalej będzie tak zachowywał, to pojadę sobie na jakiś czas do rodziców. Ja powinnam mieć spokój psychiczny a nie słuchać co chwila marudzenia i pretensji
Niedobry!
Cytat:

też usg połówkowe??
Nie wiem, czy mój gin tak to traktuje, ale możliwe. Dziś mam 19,1 tc.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:56   #2726
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
a do kogo mozna Cie porównać skoro piszesz tutaj że na usg odwracałaś głowe żeby nie widzieć na monitorze swojego dziecka a zdjęcie wydruk z usg wyrzuciłaś?!
bo mi to wystarczy żeby Cie kompletnie zignorować,wytłumaczyłaś się dowiedziałaś się o co nam chodziło,to teraz wracaj na "swój wątek",bo tutaj nie jesteś mile widziana jak już wcześniej dziewczyny pisały.
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku Uważaj na siebie i dużo wypoczywaj
Dziękuję

Cytat:
Pewnie nie wies, ale na którymś wątku Kejtigda pisała, że na aborcję było już za późno...

Cytat:
Nie czytalam jej postow na innych watkach. Po prostu uwazam, ze ma inne podejscie, ktore niekoniecznie musi okazac sie zle.
Jak juz napisalam - szczesliwa mama to szczesliwe dziecko
Masz rację co do pogrubionego Tylko zauważ, że K w swoich postach prawie wcale nie pisała o dziecku, tylko ciągle o sobie, o swojej figurze, diecie, obcasach itd. A to już chyba nie jest normalne na forum związanym jednak głównie z ciążą
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 10:58   #2727
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za wszystkie kciuki, podziałały
Byłam u gina na badaniu, bez usg. Wszystko w najlepszym porządku, nie ma się do czego przyczepić. Mówi, ze ciaża ładnie rośnie.
Słuchałam bicia serca
Przepisał mi jedynie zelazo, by morfologia dalej nie spadała.
A teraz najważniejsze czyli te moje skurcze brzucha. Opowiedziałam mu dokładnie jak to czuję, powiedziałam że brzuch twardnieje na parę sekund wieczorami i przy zmianach pozycji. Skurcze są bezbolesne, jedynie nieprzyjemne. Stwierdził, ze są one jak najbardziej bezpieczne. Kazał brać magnez.

Paula czy Ty je miałaś w poprzedniej ciązy lub teraz? ja czuję od paru dni sporadycznie, a jestem w 20 tc.
W poprzedniej ciazy. Teraz tez sie zdarzylo, ale naprawde sporadycznie
Jaki bierzesz magnez?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-06, 11:00   #2728
nel_a
Zakorzenienie

a oglądałyście kiedyś na tvn style Zaklinacza Dzieci?
Według niego dzieci czują, rozumieją więcej niż nam się zdaje. I już w łonie matki doskonale rozumieją jakie mama lub ktoś z rodzina ma nastawienie.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 11:01   #2729
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
To był przykład na to, ze jedno niefajne zachowanie oburza, a drugie także niefajne - nie oburza (chociaż jest akurat szkodliwe dla dziecka w przeciwieństwie do pierwszego, które dziecku jest obojętne )

I nie, nie każdy je takie jedzenie
ok. nie spieram sie
a co do jedzenia niech Ci bedzie ze nie kazdy, ale na tym forum akurat duzo nas takie jedzenie wcina raz na jakis czas

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-06, 11:01   #2730
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Jakie żelazo lekarz kazał Ci przyjmować? Chodzi mi o nazwę preparatu? Czy oprócz żelaza i magnezu przyjmujesz dodatkowo witaminy dla cięzarnych?
Ja biorę femibion natal 2 i magnez.

On teraz przepisał mi Tardyferon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości