|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
u mnie koty wyrastaja z choinki i dobrze
Mój 7,5 kg i choinka...? to katastrofa To by nie była kwestia jednej czy dwóch bombek ![]() Wszystko przez Krop - zabrałam się za wstępne oczyszczanie domu, jestem przy salonie, firanki sie piorą, pare rzeczy wylądowało w koszu... Ile to wytrzyma przy tz - nie wiem...Ja w sumie lubię miec czysto, nie lubię tylko sprzątac
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do odgruzowania, to zobaczysz, ile odzyskasz przestrzeni Trzymam kciuki, i pamiętaj 3P RZĄDZI!!! ![]() Miszka, wkleję, coś poszukam, może wieczorkiem, co? Chociaż mój dom ma już 4 lata i był zrobiony jak jeszcze nie byłam taka mądra Teraz wiele rzeczy bym zmieniła
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem przedmiotowa, otaczaja mnie rzeczy
Stare, nowe, zachomikowane...Cięzko z tym walczyć...
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że ciężko z tym walczyć, mnie było łatwiej bo w trakcie przeprowadzki wywaliłam kupę "przydasiów" Niestety teraz już widzę, że zaczynam obrastać znowu Głównie w ciuchy i kosmetyki ![]() Przeglądałam zdjęcia jakie mogłabym tu wkleić i natknęłam się na zdjęcie łazienki sprzed jakichś dwóch lat cały mój kosmetyczny dobytek stoi na JEDNEJ małej półeczce![]() PS. Kto chce obejrzeć moje wnętrza, niech się zgłasza, zdjęcia wyślę na priw. Za dużo tu obcych/podglądaczy się kręci
Edytowane przez kropeczka74 Czas edycji: 2012-12-19 o 16:27 |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
jutro tz jedzie ogladać...sokolnika
I sokoła, rzecz jasna Jego pani z kontroli zazyczyła sobie taki przerywnik...dla wielbicielek luksusu ![]() http://allegro.pl/lancome-absolue-l-...881008291.html Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-12-19 o 19:48 |
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Chcę Krop ...
|
|
|
|
#2707 | |
|
Rozeznanie
|
......................... ......................... ......................... ......
hello, bardzo podoba mi się 4 zdjęcie...prostota, harmonia kolorów i akcentów, bijące ciepło, zestaw idealny nie za dużo, a w sam raz, jest przestrzeń, minimalizm (wg mojej definicji i ja singiel nr 1 mogłabym się śmiało odnaleźć w tak zaaranżowanej przestrzeniKamaaaaaaaaa, jak to możliwe?!!! wklepuję jakieś 4 krople z umiarem (chociaż ja też mam rozmach w kwestii kosmetyków ) i żadnego dyskomfortu nie odczułam wręcz przeciwnie, jak już wspominałam wielokrotnie is clinical to wg mojej skromnej osoby jedyne sera (jakie znam), które działają..... nie wiem może faktycznie przegięłaś z dozowaną ilością...bo nie sądzę, żeby nasza percepcja była tak skrajnie różna![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
ja też chcę Kropku ![]() ilana.sobiech@gmail.com
|
|
|
|
|
#2708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Jeszcze w kwestii tych zdjęć: nie wszystko było zgodnie z projektem, czasem jest tak, że ja swoje, a klient swoje. Na na przykład nie znoszę sztucznego kamienia na scianach, a juz broń Boże, tak "fantazyjnie" ułożonego, co oczywiście budzi sprzeciw wielu klientów. Zawsze wtedy tłumaczę, że to wygląda tak, jakby odpadło, albo brakło. Wtedy skutkuje I kładą na całą ścianęCo innego kamień naturalny i to w miejscach typu: łazienka, kominek czy ewentualnie przedpokój. Kamień (sztuczny ) za telewizorem czemu ma służyć??Ozdobie??? ![]() Wiem wiem, mam spaczone pojęcie
|
||
|
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Ja widocznie też mam spaczone
Nie rozumiem i nie "czuję" ozdób.Czuję przestrzeń, powierzchnię, wysokość, parametry samych pomieszczeń, nie ich wyposażęnie. Kropka, mojego maila masz, tak apropos zdjęć (wiem, pewnie inaczej pisze się to francuskie słowo). Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-12-19 o 21:09 |
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Już Ci posłałam
|
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po trzech kieliszkach wina, z moim dobrym wieloletnim przyjacielem, takim na dobre i na złe. No i jestem uchlana w tzw. trzy dupy (bezsensowne powiedzenie), zjadłam już coś ciepłego i piję herbatę, może odgonię trochę ten stan totalnego upojenia, masakra jakaś, jutro będę umierać
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdjęć oczywiście nie obejrzałaś??
|
|
|
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście, że obejrzałam, te na PW i podobają mi się kuchnie
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Kaś projekty piękne..
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kama zgadła ![]() Zupełnie nie takie jakbym chciała: przypominam, mieszkam juz 4 lata, nie byłam wtedy taka mądra i na dodatek, a może przede wszystkim umierał wtedy mój Brat, więc jakby lałam na to co i jak będzie w tym domu ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Które konkretnie? Jejku, nie mogę się doczekać, kiedy te łazienki, o których wczoraj mówiłam będą gotowe.... |
|
|
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
Kuchnia dla Ani S. i kuchnia dla p.P.
|
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
hola chicas
saludos cordiales de Tenerife ....dziewczyny przesyłam Wam słoneczko i ciepełko ...wczoraj jak wylądowaliśmy było ok 27-28 stopni ... dziś poopalałam sie na plaży i nawet pomoczyłam się troszkę w oceanie ....cudnie jest ...co tu dużo mówić Wy pewnie już powoli szykujecie się do świąt ...przyjemnego pieczenia , sprzątania i co tam jeszcze robicie ![]() trzymajcie się cieplutko ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#2719 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ooooooo , przepraszam bardzo .... Najpierw była kawa z syropem Amaretto
![]() Cytat:
Nawet kiedyś zdjęcia robiłam ( dawno co prawda , bo pokój przed własnoręcznie przeze mnie zaprojekotwanym i wykonanym - Tak , tak ..... SAMA pomalowałam ściany ( 3 kolory) i SAMA poskręcałam wszystkie meble , które też sama kupiłam ... i do tego zasłonki , obrazeczki pudełeczka i inne ramki ![]() Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! Jak pięknie , Kama , to ujęłaś : ".Ja w sumie lubię miec czysto, nie lubię tylko sprzątac "Uwielbiam mieć czysto , tylko nienawidzę sprzątać .... Myślę , ze to też dlatego , że u mnie zrobienie porządku w domu zajmuje dwa dni , a czysto jest przez 1 godzinę .... Cytat:
A jeśli chodzi o resztę to do przyjęcia jest wnętrze ze zdjęcia czwartego , cieplutkie i ..... MINIMALISTYCZNE A co do sztucznego kamienia .... Mam taki na ścianie ... niestety ... Na szczęscie panie projektantki własnoręcznie go malowały , by wyglądał na naturalny i w miarę im się to udało ....ale JA wymyśliłam właśnie to beznadziejne urwanie tego kamienia w nieregularny sposób na ścianie i to jest MASAKRA .. . Właśnie wygląda jakby odpadło, albo zabrakło .... Ale ja to wymyśliłam, a panie mi nawet nie wspomniały, że może by jednak na całą ścianę .... A to jest ściana główna w salonie , najdłuższa ...Cytat:
Po trzech kieliszkach wina , to nawet ja coś zaczynam czuć .... Dużo pij i dużo cukru sobie zaaplikuj ... Jestem po trzeciej mezo- , przy okazji , zrobiłam sobie u pani kosmetyczki pedicure , tak więc zaoszczędziłam 2 godziny pracy .... Kropka , oczywiście ja zdjęcia też poproszę, ale Twojego domku ,a nie cudzych ![]() Jutro pakowanie , a pojutrze już mnie tu nie będzie .... I całe to przedświąteczne wariactwo ( którego nie znoszę szczerze ) i kupa roboty niech mnie cmoknie .... Tylko się jeszcze wytłumaczę szybciutko , dlaczego nienawidzę świąt ...: W moje rodzinie , zarówno po jednej stronie ( mojej) , jak i po drugiej (TŻ-ta) jest niezbyt "ciekawie"... Sztuczne uśmiechy, sztuczne życzenia , nudo i beznadziejnie .... A narobię się przy tym jak mrówka ( bo przecież mam duży dom , więc zawsze u mnie ), i to zarówno przed świętami , jak i w święta ..... i tak naprawdę nie wiem po co .... Zupełnie inaczej bowiem szykuje się święta ( sprzątanie, pranie firan , obrusów, tony siatek dźwiganych i wystanych w kilometrowych kolejkach, potem skrobanie , obieranie , marynowanie, krojenie , gotowanie , duszenie , smażenie , pieczenie , zmywanie , zmywanie , zmywanie , zmywanie itd... .), gdy czeka się na rodzinę , gdy to jest jedna z niewielu okazji gdy można sie spotkać w większym gronie , gdzie wszyscy ( albo , prawie wszyscy) się lubią/kochają itd .....Rozumieta ?
|
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Opiłam się herbaty z sokiem malinowym, niby jestem mniej pijana, ale koorwa żałuję, że w ogóle wypiłam to świństwo (teraz obliczyłam, że to były 2 kieliszki i pół, chyba), a jutro wiem, że będzie masakra i w nocy też, zawsze po takiej końskiej dawce budzę się o 2-3 w nocy i jestem PIJANA, full opcja z kołysaniem łóżka, chybotliwa tratwa wśród szalejących fal oceanu
mimo, że łóżko (materac) ma wymiary 200 cm / 200 cm i wysokość może z 10 cm, więc o żadnej winie łóżka w kwestii chybotliwości nie ma mowy. Wina jest pijaka, a nie łóżka |
|
|
|
#2722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eeee tam spaczone, po prostu inne banalne ale prawdziwe - o gustach się nie dyskutuje, bo ile ludzi tyle opinii Tig, z tą rodziną to zapewne nie tylko u Ciebie taka sytuacja...ja też mam pozornie "kochającą się" rodzinkę, kuzynki...ciocię, wujka...a wszystko to ukryte jest pod podszewką chorej rywalizacji i nieszczerości...:confused : ale nie zaburza mi to świąt, święta kocham bo to święta jakaś magia a ja nadal mam w sobie dziecko, które kocha zapach pierników, goździków w pomarańczach, choinki, które cieszy się na widok tych przecudnych ozdób świątecznych, zimnych ogni etc. i smutno mi jak sobie myślę, że święta i ogólnie szeroko pojęta tradycja powoli odchodzą w niepamięć....że ludzie ograbiają je z magii....![]() Lapi chica bomba wiesz, że mikołaj nie zajeżdża w tak odległe, ciepłe strony |
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam uważam, że o gustach zawsze warto podyskutować, niby czemu by nie
![]() Powraca do mnie zwiastun fali trzeźwości, ale wiem, że jak tylko przyjmę pozycję horyzontalną, to pijaństwo wróci ze spotęgowaną siłą ![]() Dlaczego dawka 2-3 (nieduże) kieliszki wina jest dla niektórych zabójcza i to przez kilkanaście godzin od momentu wypicia? ![]() Do jutra, bis morgen (dla odmiany od spagnolo)
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
BBrat , możesz mnie zabić , ale jak to czytam to umieram ze śmiechu ... ![]() A to : "zawsze po takiej końskiej dawce" spowodowało , spadłam z łóżka i kwiczę ... i "chybotliwa tratwa wśród szalejących fal oceanu " .... ![]() Bbrat , Ty jesteś pewna , ze to było dwa i pół KIELISZKA , a nie dwie i pół butelki ? ! ![]() |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Też we mnie radość dziecka
Kama droga ta nowośc ..Spróbuj tego lift co kupiłam..Bogata konsystencja,tresciwy taki..fany Dziś przetestuję Algenist w ramionach Morfeusza Gotycką różę kupiłam..do tego mojego szelonga i kanapy czarnej..Jutro będę wieszać na scianę... |
|
|
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
Krop, fajny ten hol, korytarz jak to się tam nazywa
ładna kuchnia ta w ciemnych kolorach i łazienka na poddaszu tyle, że ja preferuję prysznic.Generalnie fajna sprawa projektowanie takich wnętrz, fajna, przyjemna i kreatywna praca ![]() dobranoc laseczki. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- ------------------------- haha Misz ale się zgrałyśmy ![]()
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry od owsianki
![]() Ja podejrzewam, że Lapi to kocha inną Teneryfę, niz ta, na której ja byłam - u niej 20.12 jest ok 27 stopni, u mnie 20.06 bylo 23 i pochmurno przez bite 2 tygodnie. ocean...? brrr...Teneryfa mnie nie lubi - z wzajemnoscia, nawet ziemniaki w sosie mojo jej nie uratuja![]() Brati ma pewnie skopany cykl trawienia alkoholu - na poziomie enzymów albo juz układu trawiennego. i koniec - nas to bawi, a ona umiera po 2 kieliszkach Indywidualna reakcja Ludzie kochaja avocado - a mnie jest po nim niedobrze, choc smak mi pasuje. i co bylo robic...? Kilka razy testowałam i stwierdziłam: awokado nie jest dla mnie. a Brati jest zaprogramowana na trzeźwośc absolutną...dobrze, ze chociaz bounty moze jadac
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-12-20 o 08:16 |
|
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Gust to temat do dyskusji jak każdy inny, z tym że trzeba się liczyć z tym, że może dojść do ekstazy nerwowej rozmówców i że jednak nie przekona jeden drugiego. Co innego jak tu co niektóre laski chcą mi wmówić, ze ten nieszczęsny 4 obrazek Miszki to minimalizm. To akurat nie jest kwestia gustu tylko wiedzy wnętrzarskiej nie nie i jeszcze raz nieee! To jest co najwyżej nowoczesna klasyka ot co! Sluchajcie się profesjonalistki proszę
Edytowane przez kropeczka74 Czas edycji: 2012-12-20 o 08:32 |
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
fuertavertura
Lapi chica bomba wiesz, że mikołaj nie zajeżdża w tak odległe, ciepłe strony ......................... ......................... ......................... ......................... ....... por que ? aqui esta Papa Noel, no sabes ? taa tutaj prezenty przynoszą Tres Reyes Magos czyli trzej królowie 6 stycznia ...trochę inaczej ... jak coś to sama se nakupię prezentów ![]() ulice są ozdobione jak u nas świątecznie i kolędy śpiewają też , wczoraj ulicą szła orkiestra , wszyscy muzykanci w czapeczkach mikołajowych , fajnie jakieś koncetry też mają być w wigilie ...laseczki trzymajcie się cieplutko , ja po kawce i powoli zbieram się na plaże ...mieszkamy na przeciwko plaży ....tym razem postanowiłam nie przejmować się słońcem i plamami , w razie czego cos 1 czeka w lodówce to zrobie po powrocie , a co tam ....trzeba korzystać , nie jest tu tak upalnie jak latem było , tak w sam raz , ciepło ale nie extremalnie upalnie ...
|
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Bry ...
Krop , ja już wiem dlaczego uważasz , że na słynnym już obrazku 4 , że tam jest dużo .... Policzyłaś wszystkie kamyczki na ścianie , tak ? To tak nie trzeba ...nie ... A te wnętrza , które projektujesz są naprawdę piękne ... Łazienki cudne .... Reszta też, oprócz tego pokoju z tymi białymi kanapami .... ![]() Jaki to niesamowity trzeba mieć zmysł , żeby tak wymyślać i jeszcze zgrać z gustami właścicieli ... To bardzo ciężka praca, bo oprócz "ładnych kolorków" trzeba zgrać milion innych rzeczy, a ile to liczenia i przeliczania .... czysta matematyka... Chylę czoła , Krop... BRAWO!!!! ![]() Miszka, a gdzie moje spodnie ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.

Mój 7,5 kg i choinka...? to katastrofa 
- zabrałam się za wstępne oczyszczanie domu, jestem przy salonie, firanki sie piorą, pare rzeczy wylądowało w koszu... Ile to wytrzyma przy tz - nie wiem...Ja w sumie lubię miec czysto, nie lubię tylko sprzątac

Stare, nowe, zachomikowane...Cięzko z tym walczyć...
cały mój kosmetyczny dobytek stoi na JEDNEJ małej półeczce
i ja singiel nr 1 mogłabym się śmiało odnaleźć w tak zaaranżowanej przestrzeni

. Właśnie wygląda jakby odpadło, albo zabrakło .... Ale ja to wymyśliłam, a panie mi nawet nie wspomniały, że może by jednak na całą ścianę ....