|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Nasz Igi też ma takie zdjęcia z 2 urodzin ![]() A w ogóle to byłam na odchowalni i w końcu urodziła taka mamusia czerwcowa, którą przetrzymywali już tyyyyyyleee czasu. Miała termin na 14.06!
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Zjedliśmy naleśniczki na śniadanie ![]() Pranie pościeli Edzika zrobione, do wieczora wyschnie
|
|
|
#2703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ps aż tyle czasu ja trzymali masakra |
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Która się składa na apartament na Cyprze?
http://biznes.onet.pl/wielka-wyprzed...5,1,news-detal
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
ja juz po wizycie. Mlody rosnie jak na drozdzach. Wszystko jest w jak najlepszym porzadku podobno brzuch mam wysoko nad pepkiem juz. Maly lezal plecami wiec za duzo widac nie bylo ale siusior rosnie Widzielismy:PLekarz stwierdzil ze nie ma sensu powtarzac tej glukozy skoro mialam bardzo niski wynik po godzinie.
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
shureSuper wieści
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#2709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesciowa jest wyszkolona i jest bardzo pomocna...aczkolwiek wiem ze w wielu kwestiach sie z nia nie zgadzam, wiec bede musiala ja stopowac...ale mysle ze dopiero w pozniejszym okresie a nie w okresie pologu ![]() ja sie na tym totalnie nie znam, ostatnio pierwszy raz widzialam malutkie dzieciatko, u mnie w rodzinie nie ma dzieci zadnych wiec po prostu jestem zielona jak kapusta ![]() niestety moja tesciowa uwaza ze dla dziecka trzeba sie totalnie poswiecic i za przyklad stawia swoja corke, ktora ma meza wlocha, zyja we wloszech i taki model jest idealny: ona nie pracuje, on pracuje jako nauczyciel... tylko tam nauczyciel jest w stanie zarobic na 4 osobowa rodzine i kredyt, a tutaj nie. potrafi kwekac o wszystko ze słabe jakościowo... juz widze jaka bedzie afera ze kupie oliwke Babydream, a nie jakiejs topowej francuskiej firmy za 100zł... ale pocieszajace jest to, ze ona sie mnie boi... jedno słowo, gasze ją i ona juz sie nie odzywa... Cytat:
![]() słodziaki
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
U nas jest np. tak, że zaczęliśmy budowę w tamtym roku w lipcu, oszczędzaliśmy tak z dwa lata od ślubu i jakoś udało się postawić dom w bardzo surowym stanie (ale nie płaciliśmy za robociznę, wszystko sami ). Mąż tylko zarabiał, mało, duży plus że mieszkamy na razie u moich rodziców, ale on opłaca mi studia ponad 500 złotych miesięcznie, plus dojazdy, plus tam mieszkanie. Jedzenie, nasze opłaty, 2 samochody, węgiel, itd. teraz żyjemy oszczędniej niż za czasów kawalerskich ale jesteśmy w stanie coś odłożyć ![]() Długo nie mogłam znaleźć pracy i akurat udało mi się zaraz przed tym jak dowiedziałam się że jestem w ciąży To przynajmniej mam na wyprawkę dla dzidziusia ![]() I to nie jest tak, że jeżeli mam na coś ochotę, to sobie nie kupię, wręcz przeciwnie ![]() Teraz zamawiamy okna, będziemy robić instalacje, odwodnienie i tak do przodu ![]() Jesteśmy młodzi więc mamy czas
|
|
|
|
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki ![]() wczoraj położna mi się pytała kiedy byłam ostatnio w Polsce i sprawdzała moje wyniki z początku ciążu dot różyczki bo jest taka oto akcja w Norwegii: http://www.mojanorwegia.pl/zycie_w_n...czepienia.html Ona mi pokazywała normalnie norweską gazetę, że takie rzeczy piszą ![]() Ja zdziowiona o co chodzi, mówię jej że oglądam polską tv, czytam gazety w internecie, rozmawiam przecież z ludźmi i nic nie wiem o tym... słyszałyście coś? Mi te liczby które są przyytoczone w artykule i tak wydają się dalekie od epidemii no ale... Norki się boją
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wczoraj pisałyscie o cetaphilu.. ze ktos chce kupić na poczatek..
ja na stronie producenta przeczytalam ze polecane do skóry atopowej.. czy jest sens maluszkowi od razu zakladac takie kosmetyki?? dlaczego niektore z Was chca takie kosmetyki>?? kolejnej rzeczy nie ogarniam
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aa i Badzia gratuluję córeczki
|
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- jestem raczej twardo stąpająca po ziemi, nie zawsze drogo, dużo i modnie znaczy dobrze. |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeszko
![]() jestem i ja wczoraj wieczorem poszlismy sie z mezem przejsc po miescie i okazalo sie ze u nas w C&A sa super promocje...kupilam komplecik z myszka mickey na 62 za cale 5 euro krotki rekawek za 3 euro - ma ekstra bawelne i dwa pajace na 68 juz bo mniejszych ubranek mam sporo za 3 euro kazdy... te pajace nie sa moze jakies mega piekne ale za ta cene to zal nie brac :P zwlaszcza ze nie mam a pajace rzadko kiedy w promocjach i to takich... bylo jeszcze duzo spiochow welurowych ale nierozpinane w kroku... a takich nie chcialam... kocham wyprzedaze ![]() nie wiem co mam zrobic z moim mezem... od poczatku roku ma problemy ze snem... mowi ze niczym sie nie stresuje ani nic, a kurde nie moze zasnac biedaczek teraz od maja bylo juz dobrze, zmienilismy kierunek ulozenia glow w lozku a tu nagle w poniedzialek nie zmruzyl oka, we wtorek spal bo byl zmeczony po poniedzialku... a dzisiaj znow powtorka z rozrywki... zal mi biedaka bo przeciez po takiej nocy musi isc do pracy... a prace ma odpowiedzialna...musi duzo myslec i nie moze sie pomylic... nio i nie wiem co z nim zrobic... ide w piatek do lekarki po tabletki dla mnie i pobrac krew to bede ja meczyc... moze cos poradzi...bo jakies ziolka z apteki nie pomagaja ![]() Cytat:
![]() dzis ma CC nasza kolezanka
|
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
[Cześć
Nie śpię od 5 dzisiaj, jakoś już nie moglam zasnąć i się wkręciłam w czytanie książki aż do teraz Refluks mi się dalej daje we znaki, coraz większy mam kaszel i drapanie w gardle i nie wiem, czy to od tego, ale kaszlu nienawidzę ogólnie. W każdym razie trzymam się diety, chociaż mam straszną ochotę na kawę Ale nie można przy tym kofeiny, a ja chyba przeżywam szok z odstawienia Ale za to odkąd nie pracuję, przestał mi twardnieć brzuch Cytat:
My mamy na dzień dzisiejszy 2600 kredytów miesięcznie plus mnóóóóstwo długów po rodzinie,prawie 40 tys które nam jeszcze zostały z ubiegłorocznego zakupu i remontu mieszkania i szczerze mówiąc może źle nie zarabiamy, ale wcale szału nie ma przy takich wydatkach... A jeszcze się staramy coś odkładać, żeby te długi pospłacać. I trochę się obawiam jak to będzie jak będę dostawać 80 proc zamiast 100 i nie będzie premii (bo u mnie premie co 3 miesiące, więc chyba się nie będą wliczać)...Ale to fakt, że im więcej się zarabia, tym więcej się wydaje---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- A w ogóle to witam się w 29 tygodniu
|
|
#2719 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a oilatum to emolient...a nie jest to defacto to samo co ten cataphil? nad tym oilatum tez sie zastanawiam, ale nie chce przecudowac
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Cetaphil jest do skóry suchej lub wrażliwej, lub atopowej. A nie stricte do atopowej. Mi polecano go na Sr i moja ciocia też polecała po opiniach koleżanek z oddziału, soł...nie uważam,żebym była nadgorliwa
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- raczej te kolo 8-9 kiedy juz sa przemadrzale
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbezpieczniej. Bo z kolei ja słyszałam złe opinie o emolientach różnych firm. Mózg się lasuje od tego wszystkiego
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
ale miałam dzisiaj sen śniło mi się że urodziłam ale nasze dziecko było straaaasznie malutkie normalnie był o połowę mniejszy od pozostałych dzieci (a urodzony w terminie)zryty był ten sen nic się kupy nie trzymało
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomnialam powiedziec ze dzisiaj rozpoczynamy 31 tc
![]() a teraz zmykam na targ, bo marzy mi sie fasolka szparagowa a kurde w de nigdzie znalezc nie moge trzymajcie kciuki zeby na targu byla....
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już zaczyna się mądrzyć, ale tak zupełnie bez krępacji. czasem lekka przeginka![]() motylku drogi. .ale nie taki w tym sens, że użyjesz jednego lepszego kosmetyku, tylko taki ze używasz za dużo. Więc chyba jednak do nadgorliwych nie należysz czytałam wczoraj posty dziewczyn, które naprawdę przesadzają z nadmiarem kupownych dziecku kosmetyków.. no krem 50UV.. usmialam się.. |
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
co do zarobków i wydatkow to jak trzeba to sie zaciska pasa, ja nigdy nie zarabialm na tyle by chociaz 500 zl na siebie moc wydac ;/ od kilku lat moje wydatki to prawie cala pensja i mimo to ze mieszkam z rodzina nie sa male, z tym ze i moje pensja wynosi tyle co minimalne wynagrodzenie,
jeszcze do Wroclawia poprzyjezdzalo duzo przyjezdnych wlasciwie to miasto studentow i ludzi z okolicznych miast i gzie nie bylam w pracy to woleli osobe nie z Wroclawia, bo wiedziali ze taka osoba zdeterminowana i zrobi wszystko by sie tu utrzymac, a ja do tej pory zadowolic sie musze 1200 zl i praca nie zwiazana z zawodem, mialam wyksztalcnie a zapier*alam z miotla, i sluchalam jak ludzie czestpo mlodsi ode mnie jecza bo maja od 2000 wzywż i kosmetyka sobie kupic nie mog ai im malo, nosz kurde dlatego wyjezdzalam, przynajmniej za granica nie musialam zalowac sobie |
|
|
|
#2730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie zapominaj, żeby ubrać dziecku 48 tysięcy warstw ubrań plus dwie czapki, cienką i zimową![]() przypomniało mi się jak pracowałam w oddziale zerowym w szkole podstawowej i był ostatni dzień kwietnia. Wzięłam dzieci na dwór bo zrobiło się chyba z 18 stopni i świeciło słoń, wszystkie dzieci w zimowych rzeczach jeszcze, rano przecież chłodno, no i się pociły w tych rzeczach. Więc większość zdjęła czapki, zwłaszcza ci co mieli te zimowe jeszcze bo przecież się z nich lało. No i przyszła po jednego chłopca mama i zrobiła mi borutę na całe boisko i poszła do dyrektorki bo zdjęłam dziecku czapkę A PRZECIEŻ JEST KWIECIEŃ
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Julek 18.09.2013

[/RIGHT]
ale dobra nie ględzę już

Ale nie można przy tym kofeiny, a ja chyba przeżywam szok z odstawienia
czy Was też irytują dzieci takie 3-5 lat?
ale to wszyscy wiedzą
śniło mi się że urodziłam ale nasze dziecko było straaaasznie malutkie