Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-26, 21:27   #2731
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Opowiem wam moj sen ktory mi sie snil z wtorku na srode (po wizycie u lekarza) mialam tego nie opowiadac nikomu ale on jest taki glupi ze napisze wam....bo pewne nikt w realnym swiecie by czegos takiego nie wymyslil
Snilo mi sie ze weszlismy z moim do gabinetu i lekarz był nawalony !! Tak mocno ze ledwo na nogach stał....no ale nic, powiedzial ze USG mi nie zrobi tylko zbada recznie i w trakcie badania stwierdzil ze dziecku krzywo rosnie głowa ze rosnie w kształcie litery "G" hehe nie wiem jak mam sobie wyobrazic ta głowe w kształcie tej litery...... ale powiedzial ze na nastepna wizyte mam przyniesc ze sobą grubą tasmę klejącą zeby sie poowijać i poprzyklejac dookoła fotela bo bedzie prostował dziecku tą głowę i jeszcze cos tam mialam przyniesc ale zapomnialam co to było no i wyszlismy....i obudzilam sie. Głupie to jakies było Jak mamie opowiedzialam ten sen to pierwszym skojarzeniem jej co do tej literki G było ze przeciez dziecko bedzie mialo nazwisko na literę G i ze pewnie bedzie geniuszem hehe

A co do geniusza to znajoma z pracy taka starsza babka kazała mi jesc baaardzo duzo miodu ze po miodzie moje dziecko bedzie geniuszem ze ona jadła i jej syn i corka bardzo dobrze sie uczyli, byli kujonami ciekawe....
taka była moja reakcja i mojego TZ na Twój sen:
no to nie zapomnij taśmy;-)

a jeżeli chodzi o miód to ja kończę już 3 słoiczek w ciązy a wcześniej jadłam raz na rok albo i rzadziej...widać mój bobas sam sobie wydumał, że będzie geniuszem

Emzeta, a co takiego ciekawego czytasz?

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 21:48   #2732
gosiunia22
Zadomowienie

Dzięki za namiar na "Encyklopedię", kobitka w kiosku długo szperała, aż w końcu znalazła. Właśnie obejrzałam film z załączonej płyty. Rany, jakie ta murzynka/Hinduska miała rozstępy!!! Masakra... Jedna z kobiet miała w 12 tyg. brzuch taki jak jak teraz w 17, więc chyba na razie nie rozrosłam się za bardzo. Poród co prawda widziałam nie pierwszy raz w TV, ale... brrrr... znów zaczęłam się bac. Mimo znieczulenia widac było, jak kobieta sie męczyła. W sumie niby nie powinno mnie to dziwic, ale... boję się. I tyle. Z drugiej strony bardzo się wzruszyłam jej szczęściem. Niesamowite przeżycie.
Zanka, trzymaj się ciepło. Na pewno nastepnym razem dzidzia się "ujawni" i prawidłowo ułoży. Mnie też nstraszono na pierwszym usg (niedorozwojem płodu), a potem okazało się, że wszystko jest ok.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...

Edytowane przez gosiunia22
Czas edycji: 2008-09-26 o 22:28
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 21:58   #2733
emzeta
Zadomowienie

was czytam ,ze was glowy bola i mdlejecie... jak wczesniej poczytalam ze ktores czuly pierwsze ruchy to tez mi sie wydawalo ze czuje....

A tak w ogole to czytam "Dziecko, pielegnacja i wychowanie od noworodka do nastolatka" dr.Spocka, ale ze on juz nie zyje to jakis jego uczen zredagowal najnowsze wydanie, podobno biblia wychowania i nasze mamy nas wychowywaly wg dr spocka, nawet ostatnio czytalam w artykul w TS i tez bylo napisane ze nasze mamy mialy latwo bo wyczytaly w dr spocku co maja robic i tak robily i powiem wam bardzo mi sie podoba ta ksiazka, ale chyba juz dawno sie nie stosuje tego spocka w pl, bo czasami dziwne rzeczy tam czytam, ale utwierdza mnie ona w postanowieniu ze dziecko bedzie zimno chowane, zreszta chyba tu w uk raczej tak jest, chodzi mi o temp powietrza nie uczuc
I do karmienia ma ciekawe podejscie, tez raczej takie ze jak najszybciej dziecko je to co my, ale bardzo jest za zdrowym odzywianiem.

Powiem wam ze ja mam porownanie najbardziej z siostrzenica meza, ktora skonczyla wlasnie 4 lata i duzy wklad w sposob jej wychowania ma tesciowa (od ktorej dostalam ta ksiazke w prezencie), to smiac mi sie chce, bo tesciowej by chyba wlosy deba stanely jakby przeczytala niektore te rzeczy, ta siostrzenica to byla notorycznie przegrzewana, ciagle w bardzo cieplych pomieszczeniach, ciagle grubo ubrana, przykryta i w czapce, a diete miala moim zdaniem malo urozmaicona, nawet teraz na wakacjach bylismy to ona przez tydzien jadla rano i wieczorem parowki a na obiad rosol z torebki, a jak jedlismy w knajpie to wtedy frytki.... wiem ze latwo sie madrzyc teraz a w zyciu jak to w zyciu, no ale siostrzenica jest chorowita teraz, chociaz swietna i bardzo madra z niej dziewczynka

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 21:59   #2734
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Zanka, fajny maluch, podobny do was

Buziaczekk a ja tez znam ten sposob z kwaska, tylko nie wiedzialam ze to sie tak nazywa, ja mowie sok z kiszonej kapusty tez bardzo lubie, ale dziwi mnie ze po tym sloneczniku z lupinami cie nie przeczyszczalo, przeciez to czysty blonnik...

I mnie dzis glowa boli, moze od czytania...

Ja to zjadałam całymi paczkami !! wiec te łupiny sie tam w tej kupce blokowały i kupka sie robila gruba i twarda a jako dziecku to ciezko to było oddac do wc, dzieci to chyba jakos inaczej reaguja na zatwardzenia niz dorosli ja znam to jako kwaska od samego poczatku bo "woda od kwaszonej kapusty" czyli kwaska
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 22:06   #2735
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
taka była moja reakcja i mojego TZ na Twój sen:
no to nie zapomnij taśmy;-)

a jeżeli chodzi o miód to ja kończę już 3 słoiczek w ciązy a wcześniej jadłam raz na rok albo i rzadziej...widać mój bobas sam sobie wydumał, że będzie geniuszem

Emzeta, a co takiego ciekawego czytasz?

Ja tez jak sie obudzilam to przeanalizowałam jeszcze raz ten sen i tez sie zaczełam smiac z tego z tej literki G , prostowania głowy i tasmy klejacej ciekawe jaki sen bede miec po nastepnej wizycie bo po poprzedniej w tamtym m-cu to mi sie snilo ze maluch na USG prosto w monitor sie wystawil rozłozyl nogi i mial wieeelkiego sisiaka takiego jak kilkuletnie dziecko
Stary 2008-09-26, 22:33   #2736
gosiunia22
Zadomowienie

Buziaczekk, nie łam się, też mam powalone sny, ostatnio śniło mi się, że urodziłam... małego, włochatego pająka z ośmioma nóżkami, który mi uciekł gdzieś w samochodzie, no więc zaczełam go szukac w bagażniku. No i karmiłam go butelką wielkości paznokcia... a pod konie c snu podniosłam samochód i przeniosłam go na inne miejsce parkingowe. Porażka

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 22:35   #2737
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Dziekuje zanka

Ale mi dobrze po tej kawie i paczkach Wiecie co, ja sobie mysle, ze z moja wada serca dlatego mnie serce caly czas boli, ze po prost meczy sie pompujac za 2 osoby... Chyba mu troszke ta kawka pomoglam. W sumie czytalam, ze w ciazy nie powinno sie pic wiecej niz 4 kawy dziennie , ponizej tego nic sie nie dzieje. A ja pije srednio raz w tygodniu, i to z taka iloscia mleka, ze tej kawy prawie nie czuc, wiec chyba wszystko w porzadku.
Milego weekendu dziewczyny i malenstwa, do zobaczenia w poniedzialek !!
cmok !!

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 23:09   #2738
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Dziekuje zanka

Ale mi dobrze po tej kawie i paczkach Wiecie co, ja sobie mysle, ze z moja wada serca dlatego mnie serce caly czas boli, ze po prost meczy sie pompujac za 2 osoby... Chyba mu troszke ta kawka pomoglam. W sumie czytalam, ze w ciazy nie powinno sie pic wiecej niz 4 kawy dziennie , ponizej tego nic sie nie dzieje. A ja pije srednio raz w tygodniu, i to z taka iloscia mleka, ze tej kawy prawie nie czuc, wiec chyba wszystko w porzadku.
Milego weekendu dziewczyny i malenstwa, do zobaczenia w poniedzialek !!
cmok !!
Spice girl a za kogo jeszcze twoje serce krew pompuje?

Stary 2008-09-27, 04:36   #2739
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

emzeta jak to za kogo, no dla bobasa sie musi napedzic z tlenem i z powrotem, nie dla sasiada przeciez Lekarka mnie ostrzegala, ze moge miec wieksze klopoty z sercem w ciazy, no bo jak wiadomo wydajnosc serca musi wzrosnac o 30-40%, a ja za mocnego to nie mam. Jak dotad nic sie nie dzialo, ale od paru dni cos zaczyna pobolewac. Nie chce brac tabletek, zeby dziecka nie faszerowac, musze sie przy nastepnej wizycie zapytac, co robic.
Pamietacie jak na poczatku rozmawialysmy o tradziku w ciazy? Nie wiem dlaczego, ale pryszcze, ktore pojawily mi sie wraz z ciaza i zniknely po skonczeniu 1 trymestru, wrocily teraz Nie wiem, co mam zrobic, na nowo sie brzydze wlasnej twarzy dotknac, zawsze mialam gladziutka skore. Czy tak juz ma byc do konca?

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 07:39   #2740
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry
ja trochę poddenerwowana jestem przez pozycję mojego dzidziusia, wczoraj starałam się o tym nie myśleć, skupiałam się na tym że nie pokazał płci, ale dziś od kiedy wstałam martwię sie. Może to moja wina, bo nie oszczędzałam się w ogóle, nie czułam się ciążowo więc nie nie zachowywalam się jak w ciąży. A teraz martwię się co bedzie z moim dzidziusiem...

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 08:27   #2741
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja trochę poddenerwowana jestem przez pozycję mojego dzidziusia, wczoraj starałam się o tym nie myśleć, skupiałam się na tym że nie pokazał płci, ale dziś od kiedy wstałam martwię sie. Może to moja wina, bo nie oszczędzałam się w ogóle, nie czułam się ciążowo więc nie nie zachowywalam się jak w ciąży. A teraz martwię się co bedzie z moim dzidziusiem...
Nie masz co martwić sie na zapas - po prostu czaem się zdarza, że dzidziuś przyjmuje dziwne pozycje. Wierz mi, jak zacznie sie naprawdę intensywnie ruszać, zmieni pozycje milion razy.
A co do ułożenia dzidziusia, to na to nie mamy żadnego wpływu, więc nie musisz sobie wyrzucać, że coś zaniedbałaś. Głowa do góry!!!
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 08:54   #2742
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

witam

Zanka szkoda, że dzidzia nie pokazała swoich walorów. Na następnym usg na pewno już zobaczysz No i absolutnie nie jest to Twoja wina, że maleństwo sie nie ujawniło, po prostu mialo taki kaprysA ten pierścień to chyba pessar? Moja bratowa przy trójce dzieciaczków miała zakładane i wsio było ok.

Buziaczek sen miałaś kapitalny, uśmiałam sie nieźle

Dziewczyny dbajcie o brak zaparć, bo od nich do hemoroidów krótka droga, a ból strasznyyyy. Miała we wcześniejszej ciąży, potem, jak za dużo przesililam sie jednego dnia, teraz też na pewno będę mieć

Jeśli chodzi o pajacyki, to polecam rozpinane na całej długości i z rozpinanymi nogawkami. Nie lubiłam np. tych wkładanych przez głowę i z zapięciami na plecach, bo wciąż miałam wrażenie, że te napy kłują dzieciątko w plecki Polecam takie: http://allegro.pl/item446415207_emil...k_primark.html

Już niedługo chyba przestanę brać luteinę, ginka kazała do końca 3 m-ca, a tu jeszcze tydzień. Biorę też żelazo, mam mało krwinek. W czwartek mam usg, jakieś głupie przeczucia mam, aż sie boje...

Ten mój Zgredek nie daje mi popisać:rolleys:
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 09:21   #2743
gosia j.
Rozeznanie

Co do naszego niesfornego maluszka, który się nie pokazał, to pewnie nieśmiałość tak działa . A i Zanka nie martw sie zobaczymy co przyniesie kolejne USG.
Wczoraj byliśmy w sklepie Krzyś. Dziewczyn, polecam gorąco wózek firmy Jedo, przykładowy linkhttp://allegro.pl/item438420619_3_w_...l_gratisy.html
Idelany na nierówne drogi delikatnie sie prowadzi. Koszyk nie jest bardzo duzy ale nie jest tez jakis niewielki. W zestawie "firmowym" jest tylko gondola i spacerówka.
Te co mają jakieś dolegliwości - pomyślcie jak to bedzie za te 6 czy 5 miesiecy jak bedzie po wszystkim. Bedziecie sie czuly wtedy jak w niebie .

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 09:49   #2744
Anvi
Raczkowanie

Już drugi dzień mi się wizaż wiesza i nie mogę nic napisać Kolejne podejście...

zanka kochana nie martw się. Na razie dzidziuś nie jest zbyt ciężki i nawet jak się tak układa to nie powinno się nic zlego stać. Ujście szyjki masz zamkniętę? Tak długo jak jest zamknięte, dzidziak jest bezpieczny. A zanim urosnie na pewno zdąży zmienić pozycję kilkanaście razy!

buziaczek, gosiunia22 umieraliśmy ze śmiechu z moim małżonem jak to czytaliśmy

emzeta mi koleżanka dała książkę dr.Spocka ale jeszcze nie zajrzałam. Skrzywili mnie trochę na studiach jak opowiadali że dr. książki mądre pisał ale sam dla swoich dzieci był bardzo surowy, karał je i wychowywał w kompletnym przeciwieństwie do swoich porad

A! A te chłopy się chyba zmówiły z tymi tekstami o rudych albo czarnych dzieciach! Mój ostatnio wypalił to samo przy rodzinie i znajomych to mu powiedzialam ze jak sie urodzi rude to znaczy ze mu "instrument" zardzewiał a jak czarne to znaczy że go nie domył!

Dziwczyny czy wy macie problemy z bezsennością? J się cholernie męczę w nocy...spać nie mogę i ciągle w dzień padam na pyszczek... Była dyskusja o pozycjach do spania a mi nijak nie wygodnie

Miłego weekendu!!
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 09:58   #2745
zanka205
Zakorzenienie

ale ja czuję jak mnie na pęcherz naciska, teraz to nic takiego ale jak pozycji nie zmieni może to powodować skracanie szyjki.

Stary 2008-09-27, 10:54   #2746
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja czuję jak mnie na pęcherz naciska, teraz to nic takiego ale jak pozycji nie zmieni może to powodować skracanie szyjki.
Kochana wiem że się martwisz ja też bym się martwiła!!!to normalne ale nie daj się zwariować!!!to nie Twoja wina że dzidziuś akurat tak leży może tak mu wygodniej i tyle!!!Kieyd masz następną wizytę?

PS u nas pogoda pięknaidę wieszać pranie(wiem że nie powinno się ale kurka kto za mnie powiesi?? a tyle prania jest )Mężulek do 18 w pracy dziś więc czeka mnie samotny dzień pranie, sprzątanie, gotowanie
Stary 2008-09-27, 10:56   #2747
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
Kochana wiem że się martwisz ja też bym się martwiła!!!to normalne ale nie daj się zwariować!!!to nie Twoja wina że dzidziuś akurat tak leży może tak mu wygodniej i tyle!!!Kieyd masz następną wizytę?

PS u nas pogoda pięknaidę wieszać pranie(wiem że nie powinno się ale kurka kto za mnie powiesi?? a tyle prania jest )Mężulek do 18 w pracy dziś więc czeka mnie samotny dzień pranie, sprzątanie, gotowanie
za dwa tygodnie idę

Stary 2008-09-27, 11:02   #2748
SoNeRa
Zakorzenienie

no to ten czas proszę ładnie poświęcić relaksowimoże poczytaj sobie coś o dzidziusiach albo o ciąży tylko nie jakieś komentarze straszące na necie tylko jakąś mądrą książkę
A który to tydzień już?bo jak klikam w Twoja fasolkę jak w wiekszość u dziewczyn to mi error wyskakuje
Ja dziś zaczynam 13 tydzien
Stary 2008-09-27, 11:10   #2749
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
no to ten czas proszę ładnie poświęcić relaksowimoże poczytaj sobie coś o dzidziusiach albo o ciąży tylko nie jakieś komentarze straszące na necie tylko jakąś mądrą książkę
A który to tydzień już?bo jak klikam w Twoja fasolkę jak w wiekszość u dziewczyn to mi error wyskakuje
Ja dziś zaczynam 13 tydzien
no u mnie sprawa skomplikowana wg. OM to jeszcze 17. t.c. a wg. pierwszego usg już 18.t.c.

Stary 2008-09-27, 11:14   #2750
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
emzeta jak to za kogo, no dla bobasa sie musi napedzic z tlenem i z powrotem, nie dla sasiada przeciez Lekarka mnie ostrzegala, ze moge miec wieksze klopoty z sercem w ciazy, no bo jak wiadomo wydajnosc serca musi wzrosnac o 30-40%, a ja za mocnego to nie mam. Jak dotad nic sie nie dzialo, ale od paru dni cos zaczyna pobolewac. Nie chce brac tabletek, zeby dziecka nie faszerowac, musze sie przy nastepnej wizycie zapytac, co robic.
Pamietacie jak na poczatku rozmawialysmy o tradziku w ciazy? Nie wiem dlaczego, ale pryszcze, ktore pojawily mi sie wraz z ciaza i zniknely po skonczeniu 1 trymestru, wrocily teraz Nie wiem, co mam zrobic, na nowo sie brzydze wlasnej twarzy dotknac, zawsze mialam gladziutka skore. Czy tak juz ma byc do konca?
No to chyba ze dla bobasa a nie za bobasa, przeciez bobas ma swoje serduszko i jego krew absolutnie nie miesza sie z nasza krwia, a w ogole przeczytalam dzis ze w 17 tygodniu jego serduszko pompuje 24 litry krwi dziennie, ale faktycznie nasze serce sie troche wiecej napracuje bo mamy wiecej krwi w ciazy

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość

emzeta mi koleżanka dała książkę dr.Spocka ale jeszcze nie zajrzałam. Skrzywili mnie trochę na studiach jak opowiadali że dr. książki mądre pisał ale sam dla swoich dzieci był bardzo surowy, karał je i wychowywał w kompletnym przeciwieństwie do swoich porad

A! A te chłopy się chyba zmówiły z tymi tekstami o rudych albo czarnych dzieciach! Mój ostatnio wypalił to samo przy rodzinie i znajomych to mu powiedzialam ze jak sie urodzi rude to znaczy ze mu "instrument" zardzewiał a jak czarne to znaczy że go nie domył!

Dziwczyny czy wy macie problemy z bezsennością? J się cholernie męczę w nocy...spać nie mogę i ciągle w dzień padam na pyszczek... Była dyskusja o pozycjach do spania a mi nijak nie wygodnie

Miłego weekendu!!
No mi sie tez wizaz wiesza, az sie odechcewa wchodzic....

Ciekawe z tym spockiem, jednak wiesz podoba mi sie to co pisze, choc ta ksiazke napisal tak na prawde needleman, no i jest na prawde praktyczna, np opisane sa sytuacje ktore moga spotkac dziecko i co robic wtedy... poza tym jak przeczytalam o 4 latkach jak bylam na wakacjach to dokladnie jakby o siostrzenicy meza pisal i podobaly mi sie jego rady na jej zachowanie.

No i ja mam problemy z bezsennoscia, wczesniej spalam duzo, teraz zmeczona jestem a nie moge zasnac.

Cytat:
Zanka nie martw sie tak, mi tak jak wszystkim sie wydaje ze dzidzia sie jeszcze naobraca ze ho ho, lekarz moze mowil, ze jakby w przyszlosci mial tendencje do takiego wciskania sie tam, a teraz mi tez czesto sie maly na pecherzu kladzie, czasem na pol dnia, czasem na 2 dni...

Stary 2008-09-27, 12:23   #2751
SoNeRa
Zakorzenienie

ja też mam problemy z wizażem
Ja mam lenia nie mogę się coś zabrać za te porządki
Stary 2008-09-27, 12:53   #2752
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

dziewczyny ratujcie! jestem chora! nie moge sie do lekarza dodzwonic i nie wiem co moge brac zeby te przeziebienie sobie poszlo... pomozecie?

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 13:03   #2753
emzeta
Zadomowienie

czornoo, pare postow wczesniej jest przepis na mixture domowej roboty, z lekow to na pewno tantum verde mozna i rutinoskorbin, a ja polecam czosnek!

Stary 2008-09-27, 13:04   #2754
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie! jestem chora! nie moge sie do lekarza dodzwonic i nie wiem co moge brac zeby te przeziebienie sobie poszlo... pomozecie?
mleko z miodem, herbatka z sokiem z malin, płukanie gardła ciepłą wodą z solą, a z leków oscilococinum, z tej serii są tabletki na katar, gardło. Może jakiś syrop, ja brałam prawoślazowy, i tantum verde na gardło.

Stary 2008-09-27, 14:10   #2755
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:

Ja tez czasem czuje jak mi maluch naciska na pecherz a objawia sie to tym ze jak dluzsza chwile siedze to czuje jak momentalnie mi sie strasznie zaczyna chciec sikac tak jakbym ze 2 dni nie sikala i to jest momentalnie i co sekunde mocniej tak jakby wlasnie ktos mi naciskał na ten pecherz a jakas chwile wczesniej byłam w ubikacji.....teraz od kilku dni mi to przeszlo a trwał prawie tydzien, widocznie maluch jest inaczej odwrocony teraz .... i juz tak źle nie ma, ale jeszcze kilka dni temu to była tragedia bo nie mogłam doleciec do wc a poleciało pare kropelek ....bałam sie gdziekolwiek jechac bo od razu rozgladałam sie za ubikacja po wyjsciu z auta, do sklepu mam 10 min autem zawsze przed wyjsciem z domu korzystam w wc a moje zakupy zaczynaja sie od razu po wyjsciu z auta od skorzystania z wc takze to jest normalna sprawa ze maluch ci naciska na pecherz....a poczekaj jak zacznie kopac w pecherz to dopiero bedziesz klnac....jechalismy kiedys ze znajoma autem, była w 8 m-cu i mała ja tak kopneła w pecherz ze ona az sie popłakała i była w stanie na srodku ulicy sie wysikac...ale dojechała na miejsce ze łzami w oczach i mi to opowiadała jaka gehenne przezywa jak mała ja kopie w pecherz lub naciska...
Stary 2008-09-27, 14:19   #2756
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Ja tez czasem czuje jak mi maluch naciska na pecherz a objawia sie to tym ze jak dluzsza chwile siedze to czuje jak momentalnie mi sie strasznie zaczyna chciec sikac tak jakbym ze 2 dni nie sikala i to jest momentalnie i co sekunde mocniej tak jakby wlasnie ktos mi naciskał na ten pecherz a jakas chwile wczesniej byłam w ubikacji.....teraz od kilku dni mi to przeszlo a trwał prawie tydzien, widocznie maluch jest inaczej odwrocony teraz .... i juz tak źle nie ma, ale jeszcze kilka dni temu to była tragedia bo nie mogłam doleciec do wc a poleciało pare kropelek ....bałam sie gdziekolwiek jechac bo od razu rozgladałam sie za ubikacja po wyjsciu z auta, do sklepu mam 10 min autem zawsze przed wyjsciem z domu korzystam w wc a moje zakupy zaczynaja sie od razu po wyjsciu z auta od skorzystania z wc takze to jest normalna sprawa ze maluch ci naciska na pecherz....a poczekaj jak zacznie kopac w pecherz to dopiero bedziesz klnac....jechalismy kiedys ze znajoma autem, była w 8 m-cu i mała ja tak kopneła w pecherz ze ona az sie popłakała i była w stanie na srodku ulicy sie wysikac...ale dojechała na miejsce ze łzami w oczach i mi to opowiadała jaka gehenne przezywa jak mała ja kopie w pecherz lub naciska...
ja mogę pocierpieć, ponarzekać że boli czy coś, ale nie chce żeby coś dzidziusiowi zagrażało.

Stary 2008-09-27, 14:22   #2757
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość

zanka kochana nie martw się. Na razie dzidziuś nie jest zbyt ciężki i nawet jak się tak układa to nie powinno się nic zlego stać. Ujście szyjki masz zamkniętę? Tak długo jak jest zamknięte, dzidziak jest bezpieczny. A zanim urosnie na pewno zdąży zmienić pozycję kilkanaście razy!

buziaczek, gosiunia22 umieraliśmy ze śmiechu z moim małżonem jak to czytaliśmy

Miłego weekendu!!

Ja od kilku dni mam problemy ze snem, budze sie kilka razy w nocy i krece sie w kołko, zaczyna mi się tez już źle spac, w kazdej pozycji jest mi niewygodnie a to dopiero 18 tydzien sie dzis zaczał a co bedzie dalej, jak nie kregosłup, to brzuch boli, albo mi ciezko na brzuchu itp, jak za gwałtownie sie poruszam czy przekrece to w dole brzucha po bokach strasznie mnie zaczyna cos ciagnac, okropny bol......dzis w nocy zakaszlałam i od tego wysiłku po obu bokach zaczeło ciagnac....az sie poryczałam bo nie dosc ze drapie w gardle, spac nie umialam, w kazdej pozycji źle to jeszcze te ciagniecia w brzuchu, ja sie gorzej czuje w tym drugim trymestrze niz w pierwszym a powinno byc na odwrót podobno....jedynie tyle w tym drugim jest dobre ze mdłosci i wymioty sie zmniejszyły o 90% ale samopoczucie kijate i zaczeły sie zaparcia, zgaga, zawroty głowy, moj juz mowi ze ze mna nie wytrzymuje juz.....ze jestem nie do zniesienia, ze czasem ma mnie juz dosyc serdecznie ale coz musi wytrzymac i dlatego zaciska zeby....na wizycie we wtorek lekarz mu powiedzial co nieco na temat zachowania, samopoczucia kobiety w ciazy i co jej wolno a czego ne wolno robic......moj oczy na niego wywalił ale wysłuchał i nic nie powiedzial.....wzial to do siebie i wytrzymuje.... a lekarz mu powiedzial ze wy faceci to sobie tylko tu poogladac przychodzicie i myslicie ze kobieta bedzie wygladac i czuc sie i robic wszystko jak do tej pory, ale tutaj sie mylicie, ciaza ma swoje prawa i kobieta nic z tym nie moze zrobic...... to trzeba przetrzymac bo czasem bedzie lepiej a czasem gorzej, ze do kobiety ciezarnej trzeba jak do dziecka
Stary 2008-09-27, 14:30   #2758
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
ja mogę pocierpieć, ponarzekać że boli czy coś, ale nie chce żeby coś dzidziusiowi zagrażało.

No ale bylas u lekarza, niczego zlego sie ne dopatrzyl, wiec jest na 100% wszystko ok, jak sie dobrze czujesz nic cie nie boli, nie plamisz itp to nie ma sie czym martwic.....a za 2 tyg masz kolejna wizyte wiec nie ma źle, ja mam wizyte 3 tyg i tez mnie szlak trafia bo mialam nadzieje we wtorek ze zobacze malucha bo czekalam na to jak na szpilkach 3 tyg a tu nic......tylko serducho slyszalam.....i dowiedzialam sie ze mam macice miekka czyli prawidlowo i ze musze wytrzymac jeszcze kolejny miesiac (jeszcze 3 tyg) ja za to martwie sie moja waga ze nie przytyłam dalej ano 0,5 kg wiem ze lekarz powiedzial ze nie mam sie czym martwic bo na to przyjdzie czas i to nic zlego ale ja i tak sie martwie i dziennie sie waze - nie wiem po co
Stary 2008-09-27, 15:05   #2759
SoNeRa
Zakorzenienie

co do spania w nocy to z zaśnięciem nie mam problemów ale ja się już nie daj Boże obudzę w nocy to nie mogę usnąć;(i tak dziś właśnie obudziłam się o 2:30 i do 5 nie mogłam zasnąc porażka
A co do wagi to moja też stoi w miejscu nie mam kompletnie apetytu cosik
A i jak u Was z ochotą na sexik?u mnie zeeeeero totalne zerrooo ochoty sex może nie istnieć a przed ciążą miałam spore libido
Stary 2008-09-27, 16:21   #2760
ewccik
Zadomowienie

Mam pytanie do Was forumki i mam nadzieję że któraś z Was wie coś na ten temat. Iwa_iw liczę na Ciebie.
Jestem drugi miesiąc na zwolnieniu. za sierpień dostałam około 40zł więcej wynagrodzenia z zakładu pracy i tak teraz myślę czym to jest spowodowane. Czy może zakład pracy nie przekazał składki do PZU (w ubezp. grupowym potrącali zawsze właśnie jakieś 40zł) czy wogóle istnieje taka możliwość ? i na zwolnieniu powinnam sama opłacać PZU ?
Proszę o pomoc
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości