|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII
chatka gratulacje
super
|
|
|
|
#2732 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No uzbierało się, aż się sama zdziwiłam Ale fajnie bardzo, bo dzięki temu naszym Dzieciom też będziemy mogli swoje złoto dać jak dorosną i będą chciały zakładać swoje rodziny hehe, taka rodzinna tradycja ![]() Cytat:
![]() Przeczytałam też, że miałaś zabieg jakiś na nogę, mam nadzieję, że już wszystko dobrze Cytat:
I Wy też miałyście ![]() ![]() ![]() A w ogóle jeszcze Wam coś powiem... Bo ostatnio byłam przymierzyć tę moją biżu do sukni i sweterek i jak sweterek ślicznie pasuje, to biżuteria tak jakoś.... prawie jest niewidoczna W domu świeci na mnie jak na choince, a przy sukni normalnie mi ginie... Dlatego, że jest "biała", a już zupełnie inaczej wygląda z jakimś delikatnym blaskiem koloru. NO i chyba będę musiała sobie jakąś inną wybrać. ALE do rzeczy. Dziś właśnie Teściowa zapytała o biżuterię, jak Jej mówię, jak to wygląda, a Ona z poważną minę: Bo wiesz, nam się ukluła taka rodzinna tradycja, że naszym obu zięciom kupowaliśmy zegarki z okzji ślubu.... Ty będziesz naszą pierwszą synową, więc pomyśleliśmy, że kupimy Ci biżuterię! A ja normalnie tak: i mówię, że nie, że gdzieś biżuterię mi kupować itd... Na to Teściówka: ale my kupimy Ci to tak czy siak, ale lepiej, żebyś sobie sama wybrała taką, jak Ci pasuje! Także ogólnie jak myślałam, że będę miała z głowy sprawę biżuterii, tak teraz jest ona jeszcze 10 razy bardziej skomplikowana niż normalnie. NO bo fajnie, Oni chcą kupić, ale wszędzie są kolczyki, a ja chcę klipcy, bo nie mam przekłutych uszu. Poza tym nie umiem sobie wybrać biżuterii! No i najważniejsze, cholera, przecież nie wiem, ile Oni kasy chcą przeznaczyć! Nie chcę przesadzić...NO niby powinnam się cieszyć, ale jakoś mi tak dziwnie z tym cholera ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
hehe, w tych snach najbardziej widać, czego każda z nas się boi najbardziej ![]() Dzięki Zobaczymy, czy tak super, jak pójdę już pracować ![]() Na szczęście mam jeszcze tydzień na oswojenie się z tą sytuacją... Bo jakbym miała już jutro zacząć pracować, to pewnie bym kręćka psychicznego dostała
|
|
#2733 |
|
Konto usunięte
|
chatko gratuluje pracy
uszy sobie mozesz przekłuć to nic a nic nie boli |
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore zamawialy welony: czy jak pisza w aukcji kolor BIALY to są rozne odcienie? moja suknia bedzie snieznobiala i co ja zrobie jak mi przyjdzie inny kolor
myslicie ze taki welon pasowalby do mojej sukni? http://moda.allegro.pl/welon-slubny-...056372368.htmltam jest napisane, ze pasuje do empire i rybek... a moja to raczej ksiezniczka.. a mi sie podobają tylko takie welony a nie chce wygladac smiesznie... help!!! |
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przypadku welonów biel to biel
|
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31806527]chatko gratuluje pracy
uszy sobie mozesz przekłuć to nic a nic nie boli wiem Kochana, ze nie boli, bo miałam kiedyś kłute i nawet nosiłam kolczyki. Tyle, że mi zaczęło ucho ropieć, wyjęłam i potem za późno chciałam z powrotem włożyć no i mi uszy zarosły. I potem jakoś nigdy nie miałam ochoty ich przekłuwać i tak mi się trochę nie usmiecha robić tego teraz, tylko na raz w sumie, bo nie mam potrzeby noszenia kolczyków na co dzień. A poza tym trochę boję się, że znowu zacznie mi ropieć przed samym ślubem i wtedy ani kolczyków, ani ładnych uszu na ślub Cytat:
Twoja suknia nie jest tak strasznie rozłożysta, żeby nie pasował, więc moim zdaniem możesz brać ![]() Dobra, już naprawdę idę spać
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
ajj naściągałam sobie piosenek
i ide sobie potańczyć żeby się odprężyć a potem spaaaać dobranoc
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
A ja się powinnam uczyć, a siedzę sobie z Wami...
Chatko gratuluję Jutro trzeba mi cudu - mam egzamin, 48 pytań, a umiem na razie 4... Dziś zarezerwowałam fryzjerkę i kosmetyczkę dla mnie, mamusi i TŻa |
|
|
|
#2739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze będzie!! zmykam do spania bo od rana mam pełno latania! karaluchy pod poduchy
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam ![]() Korci mnie, zeby zamowic sobie ten welon wkoncu to nie majątek i w kwietniu jak bede miala przymiarke to go wezmę i zobacze czy bedzie pasowalo Dzieki Kicia i Chatka za odp![]() dostalam dzisiaj @ i zdychalam pol dnia.. i to w samochodzie.. jak ja wtedy chcialam byc w lozku.. az ryczec mi sie z bolu chcialo.. zjadlam 2 tabletki i przeszlo po pol godziny... masakra dzisiaj byla.. i obliczylam tez, ze jak wszystko pojdzie tak jak teraz to w lipcu powinnam dostac okres 11... a 14 slub.. zawsze to lepeij, bo to juz bedzie 4 dzien, wiec bede juz sie dobrze czula.. ale jednak @ to nie jest cos o czym marze na wlasnym slubie..:/ a jak mi sie ze stresu poprzesuwa i wyjdzie akurat na 14 to sie zabije ![]() dobra, ide spac dobranoc
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba że na sali planujesz zdjąć to co innego Cytat:
![]() i ![]() ![]() Chatka gratulacje pracy
|
|
#2743 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-01
|
Hej dziewczyny
![]() Mam nadzieję, że pozwolicie mi się tutaj przyłączyć. Sama jestem fotografem ślubnym i myślę, że będę mogła wymieniać się z Wami pomysłami
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko! Super wiadomość! Gratuluję!!!
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
chatko
nie mogło być inaczej świetna wiadomość i zaczniesz pieniążki zarabiać Paulinka fajniutki ten welon i tak jak mówią dziewczyny biel to biel
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Chatko a nie mowilam ze bedzie Party
hahaha...wiedzialam ze dostaniesz te prace, nie mialam co do tego najmniejszych watpliwosci Gratuluje kochana !!! normalnie dumna z ciebie jestem
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2012-01-24 o 08:08 |
|
|
|
#2747 |
|
Raczkowanie
|
Chatka gartulacje, a co do biżuteri to ja bym taktownie zapytała szanownej Teściówki ile możesz przeznaczyć na biżuterie
|
|
|
|
#2748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i powodzenia w nowej pracy Co do bizuterii to ja planuje wziac zdjecie mojej sukni i pokazac pani w jubilerze, zeby doradzila, moze Ty tez tak zrob? I z tego co wiem to wiekszosc kolczykow bez problemu moga przerobic na klipsy! Chyba ze sa zrobione w calosci "zlane" ze srebrem to wtedy nie, ale jak np bigiel jest polaczony koleczkiem z kolczykiem, to bez problemu moga to przerobic na klips! Sama takie rzeczy robie, wiec w guliwerze tym bardziej potrafia I niech Tż zagada do szwagrow co to maja za zegarki i podpatrze np na necie za ile takie sa, wtedy bedziesz miala rozeznanie ile za nie rodzice dali i wtedy za taka cene wybieraj tez bizuterie, albo reszte doplac... nie wiem czy to dobry pomysl . Albo niech Tż delikatnie zagada do rodzicow ![]() Wiktusiaczek powodzonka jutro, zeby te 4 pytania siadly na egzaminie! A ja jakos dzisiaj zyje nasza podroza poslubna i czytam rozne info o tym co warto zwiedzic |
|
|
|
|
#2749 |
|
Wtajemniczenie
|
Chatko
za pracę Witam we wtorek. Jadę zaraz do USC.
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
chatko - gratulacje
Co do biżu, to sama wiem, jaki to problem ze znalezieniem właściwej. Zrób tak jak radzi Irmelin - zapytaj teściowej, ile możesz przeznaczyć kasy, bo bez tego ani rusz. Teraz jest bardzo ładny komplet z apartu w kolorze granatowym (załącznik), może by ci pasował do koncepcji kolorystycznej. moja koleżanka z pracy go ma i jest prześliczny, tylko musiałabyś spytac jubilera czy przerobi Ci kolczyki na klipsy. To nie jest takie trudne wbrew pozoromPaulinko - welon będzie pasował i jest piekny |
|
|
|
#2751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.riverisland.com/Online/wo...sandals-611784 Cytat:
wiedziałam że Ci się uda Cytat:
Twoja suknia jest rozłożysta, wiec prawdopodobnie się z nią zleje i nawet nie będzie go widać tam u dołu.... jeśli koniecznie chcesz długi to bym na Twoim miejscu wybrała dłuższy, taki co najmniej 2,5 metra, żeby do ziemi sięgał i gęstszy (coś w tym stylu: http://allegro.pl/show_item.php?item=2056372374 ) ogólnie jak byłam w sklepie z dodatkami ślubnymi to pani mówiła, ze raczej odradza długie welony do sukni typu księżniczki A co do koloru to biały to śnieżnobiały jakby był inny odcień to by napisali zę ecru albo ivory
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2012-01-24 o 08:38 |
|||
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, wczoraj pisałam o tych darmowych zdjęciach ślubnych, które udało mi się znaleźć. Dziś dostałam linka do strony tych fotografów. Powiedzcie co myślicie http://noctolux.blogspot.com/
Bo Tż dał mi trochę do myślenia, że skoro oni poszukują pary do portfolio, to nasze zdjecia moga potem wisieć na stronie. To już akurat nie bardzo mi się uśmiecha, no ale coś za coś. Fotografowie planują spotkanie, co myslicie, zgadzać się czy nie?
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie możecie spisać umowę i dojść do porozumienia co do fotek zamieszczonych na ich stronie (wybór itp.) My jak podpisywaliśmy umowę z fotografem na ślub to były pytania czy zgadzamy się na udostępnienie swoich wizerunków na stronie. Akurat nam to nie przeszkadza. Wiesz, u mnie zdarzało się że na wystawce u fotografa na osiedlu wisiały fotki ślubne bez zgody osób fotografowanych - wiem bo kilka osób potem interweniowało. Moja fotka do dokumentów też, jak zobaczyłam to myślałam że wyskoczę z siebie A mojej zgody nie mieli, nawet się nie pytali...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-01-24 o 09:05 |
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko !
gratuluje kochana! ![]() ![]() klask i:
|
#2755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym się zgodziła bez wahania!
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
Jakie to smutne, ogladac taki smutny slub...PM-ka na ani jednym zdjeciu nie jest usmiechnieta...straszny to musial byc dzien dla niej...
http://www.bialeinspiracje.pl/?p=11994 |
|
|
|
#2757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2758 | ||
|
Zadomowienie
|
Ehhh chyba mam doła:/ Przyszłam dziś do pracy bo wczoraj miałam urlop a koleżanka mi mówi, że wczoraj zwolnili u nas w biurze 18 osób!
Mi został jeszcze tylko miesiąc umowy i nikt nic mi nie mówi;( A w tym tygodniu za obrączki musimy zapłacić i zbliża się komunia chrześniaka mojego tżta ja nie wiem co my zrobimy ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak, że ze stresu się właśnie często śmieję, żeby jakoś zniwelować mój strach, więc u mnie takich zdjęć nie będzie. Gorzej jeśli to będzie głupkowaty uśmiech połączony z przerażeniem ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Wiem jednak co czujesz. W poprzedniej pracy też czekałam na czarny dzień. Zwalniali regularnie po kilka osób, zamykali placówki (mały bank, który zaczął mieć problemy ze spłatą kredytów klientów, małe zainteresowanie kredytami w kryzysie i dużo surowsze wymogi jeśli chodzi o ich udzielanie) i w końcu padło na mnie. Spodziewałam się, więc z jednej strony szoku nie było, ale sposób w jaki to się stało był koszmarny...! Aż szkoda gadać. Moja siostra też pracowała w tej firmie i kierownik powiedział mi wprost: Nikt was nie zwalnia, bo dobrze sobie radzicie, ale w końcu do was dojdzie, więc lepiej zrobić to teraz. Zwolnij się sama. Albo ty zrobisz to teraz sama , bo masz krótszy staż i mniejsze doświadczenie, albo później polecicie wy obie. Wybieraj czy wolisz być bezrobotna ty, czy obie! Koszmar. Placówka już nie istnieje i kierownik też nie pracuje, ale gdybym spotkała go na ulicy, to dałabym mu w twarz! |
||
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
heja dziewczyny a co to wizaż nie strajkuje?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

super 

uzbierało się Wam tego troche 

oki ide spać do TŻ miłej nocki życze papa do jutra
W domu świeci na mnie jak na choince, a przy sukni normalnie mi ginie... Dlatego, że jest "biała", a już zupełnie inaczej wygląda z jakimś delikatnym blaskiem koloru. NO i chyba będę musiała sobie jakąś inną wybrać. ALE do rzeczy. Dziś właśnie Teściowa zapytała o biżuterię, jak Jej mówię, jak to wygląda, a Ona z poważną minę: Bo wiesz, nam się ukluła taka rodzinna tradycja, że naszym obu zięciom kupowaliśmy zegarki z okzji ślubu.... Ty będziesz naszą pierwszą synową, więc pomyśleliśmy, że kupimy Ci biżuterię! A ja normalnie tak:
i mówię, że nie, że gdzieś biżuterię mi kupować itd... Na to Teściówka: ale my kupimy Ci to tak czy siak, ale lepiej, żebyś sobie sama wybrała taką, jak Ci pasuje! Także ogólnie jak myślałam, że będę miała z głowy sprawę biżuterii, tak teraz jest ona jeszcze 10 razy bardziej skomplikowana niż normalnie. NO bo fajnie, Oni chcą kupić, ale wszędzie są kolczyki, a ja chcę klipcy, bo nie mam przekłutych uszu. Poza tym nie umiem sobie wybrać biżuterii! No i najważniejsze, cholera, przecież nie wiem, ile Oni kasy chcą przeznaczyć! Nie chcę przesadzić...
myslicie ze taki welon pasowalby do mojej sukni? 
i ide sobie potańczyć żeby się odprężyć a potem spaaaać dobranoc

I niech Tż zagada do szwagrow co to maja za zegarki i podpatrze np na necie za ile takie sa, wtedy bedziesz miala rozeznanie ile za nie rodzice dali i wtedy za taka cene wybieraj tez bizuterie, albo reszte doplac... nie wiem czy to dobry pomysl
Twoja suknia jest rozłożysta, wiec prawdopodobnie się z nią zleje i nawet nie będzie go widać tam u dołu.... jeśli koniecznie chcesz długi to bym na Twoim miejscu wybrała dłuższy, taki co najmniej 2,5 metra, żeby do ziemi sięgał i gęstszy (coś w tym stylu:
A mojej zgody nie mieli, nawet się nie pytali...