|
|
#2851 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
Cytat:
) Lea oświecisz nas? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łazienkę mam małą, ale nie mam w niej żadnego pieca ani termy.
|
||||
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po zdjęciu boku za to smark wyleci przy spaniu, więc dla małego, ledwie łażącego spryciarza to za wcześnie. Ja jeszcze mam wizję łóżeczka z pełną górą i dołem. Z jednej strony mam okno, z drugiej drzwi, więc ochrona przed przeciągiem. No i małe nie leży cały czas z wygiętym karkiem, bo słyszy kogoś w przedpokoju... więc u mnie akurat, przy moim ustawieniu musi być zamknięta listwa, nie szczeble, nad głową i przy nogach. Boki oczywiście klasyczne. To ogranicza pole manewru. ![]() Silikon super, tylko zapomniałam zapytać jak to jest z jego szerokością, bo to może pasuje tylko na łóżeczka z Ikei.
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Uff, w końcu nadrobiłam, było tylko 7 stron
![]() Kropka, pytałaś o rozmiary dziecka, nasza mała jak się urodziła miała 3050 kg i 50 cm, więc nawet ubranka w rozmaiarze 50 na niej były luźne, a śpioszki mieliśmy najmniejsze 56 i mała nie sięgała nóżkami do nogawek, tylko kończyły się w tym miejscu, gdzie powinna być pielucha teraz nie wiem jak się nastawiać, bo jak maleństwo będzie po mamusi, to będzie małe, a jak po tatusiu (ma 190 i dobrze ponad 100kg ) to urodzić pójdzie tżKardashi, białe łóżeczka mi się podobają, ale cała reszta też musi być taka delikatna i w tym stylu ![]() Lea, Maksiu cudny ![]() Bydgoszczanka, piękny brzuszek
Edytowane przez Puma13 Czas edycji: 2009-10-24 o 13:28 |
|
|
|
#2854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skrzynka super. ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
No i właśnie. I co bidulo kupisz na początek, jaki rozmiar.
|
|||
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. demontowany bok to też źle dla takiego malucha. Bo nawet czy przez noc się wierci i spadnie. Chyba że komuś nie szkoda to i własnoręczne wyjmie te 3 szczebelki
Tak jak to Tż mi powiedział No ale z drugiej strony to już po łożeczku bo z powrotem się nie włoży ![]() Dokładnie, białe łożeczko musi pasować. Ale wydaje mi się ze u nas bedzie pasowało. Bo mamy takie lawendowe ściany. I ogolnie dla mnie dla dziecka muszą być meble jaśniutkie Jak nie białe to jakieś jasne
|
|
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Ja nad tymi rozmiarami też się zastanawiam (jeszcze nie kupuję - na razie układam sobie w głowie
) , bo wychodzi mi, że rodzinnie to raczej małe dzieci się rodziły - średnio 52cm (ja, siostra, TŻ, tylko mój brat miał 54). No i przy moich 153cm wzrostu nie wyobrażam sobie noszenia i rodzenia dużego dziecka Na szczęście TŻ też za duży nie jest... Myślałam, że najmniejsze będą te ciuszki na 56, ale po tym, co Puma napisała, to już nie wiem...
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biel jest uniwersalna moim zdaniem. Ja łóżeczko na początek będę mieć w sypialni, a meble mam jasne z przodu i bardzo ciemne po bokach, krem z brązem. Żadne drewniane, nie malowane łóżeczko mi nie pasuje, zawsze nie ten odcień. Dlatego też myślę o bieli, zawsze to coś neutralnego i się nie gryzie. |
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
My tez wlasnie mamy takie meble, po bokach jasniutkie a z przodu ciemne.
Zresztą zobaczyłam taki puchowy biały dywanik. I jak go zobaczylam to od razu miałam wizję. Biały dywanik, jasne panele, lawendowe ściany, poddasze, białe łożeczko.. Ahhh..
|
|
|
|
#2860 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja tez dla Maksia miałam sporo ubranek po mojej 12-letniej siostrze i były ok. Cytat:
Cytat:
no właśnie, o co coś więcej z tymi słodyczami chodzi? ![]() Cytat:
Cytat:
super! Gratuluję podwójnie!!!Cytat:
zestaw porodowy dla tatusia to: czapeczka, ochraniacze na obuwie, płaszcz i maska na buzie- wszystko w gustownym zielonym kolorze, u nas bez tego faceta do porodu rodzinnego nie wpuszczą. Do tego aparat foto, coś do picia i do przekąszenia dla taty, poród może trwać długo, lepiej mieć batonik w kieszeni niż biegać po szpitalnych barach, bo można najważniejszy moment przegapic. ![]() Cytat:
ja mam plytki pod sam sufit, moze niezbyt modnee, ale praktycznie. |
|||||||
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uroczo. |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, zaczęłam o tanich łóżeczkach i nie skończyłam myśli...
Na allegro już za mniej niż 200zł można dostać łóżeczko, z którego można zrobić tapczanik, z wyjmowanymi szczeblami i z 3 stopniową regulacją wysokości, bez szuflady, np. takie... |
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
O matuchno kochana, ale z Was gaduły
![]() Cieszę się z udanych wizyt Naleśniki miałam wczoraj. Jedliśmy z bananami i polane syropem klonowym. Pychooooota. lea, fajny Twój Maksiu Sparkly, gratuluję Mój syn jak się urodził miał 56 cm i wagę 3340. Ja miałam sporo ciuszków, bo część dostałam. Pieluchy tetrowe poszły przez te 12 lat na szmatki ( fajnie wchłaniają ), zostało mi parę flanelowych.Jak sobie pomyślę, co robiliśmy z pieluchami... szok. Mówiło się kiedyś, że trzeba przez co najmniej 1 miesiąc używać pieluchy tetrowe. Zakupiliśmy ich trochę, młody moczył się często, a ja je prałam. Dostaliśmy od wujka taką małą maglownice i mąż maglował codziennie te pieluchy Tak odnośnie brzusia......w pierwszej ciąży miałam wieeelki brzuch pod koniec bo miałam bardzo dużo wód. Mam gdzieś zdjęcie, na którym jestem parę godzin przed porodem. Jak znajde to wkleję ![]() Pierwsza kąpiel małego wykonaliśmy sami, bez niczyjej pomocy. Pamiętam jak trzęsły nam sie ręce, ale poszło sprawnie.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-24 o 14:04 |
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne. A to jest to samo ktore wstawiałaś białe ?
|
|
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Dokładnie ten sam krój. Białe droższe, można kupić inne i pomalować. ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2866 |
|
Konto usunięte
|
co się łóżeczka tyczy, dla Maksia mamy w rozm. 70x 140cm,
![]() Wkrótce Maksia przeenosimy do jego pokoju, do normalnego dorosłego łóżka, |
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14894635]co się łóżeczka tyczy, dla Maksia mamy w rozm. 70x 140cm,
![]() Wkrótce Maksia przeenosimy do jego pokoju, do normalnego dorosłego łóżka, Poszukam w archiwum allegro. Bo te foty to mam na dysku zapisane. Momento... |
|
|
|
#2869 |
|
Raczkowanie
|
Kropuś..a masz może link to tego wyrka?
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Kardashi - proszę, białe bez szuflady - 236zł
http://www.allegro.pl/item777984162_...ik_140_70.html i białe z szufladą - 359 zł http://www.allegro.pl/item777988444_..._szuflada.html i jeszcze inne, też białe, z szufladą, wyjmowane szczeble i 3 st. regulacja, całe szczebelkowe i tanie, ale bez opcji tapczanika - 279zł http://www.allegro.pl/item777976733_..._szuflada.html Kitty - dla Ciebie, tanie drewniane, bez szuflady 196zł http://www.allegro.pl/item792160231_...ik_140_70.html ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Z góry uprzedzam, że nie mam z tym sprzedawcą nic wspólnego.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-24 o 14:30 |
|
|
|
#2871 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Podobywuje Ci się?
![]() Wersja szufladowa tego koloru - 289zł http://www.allegro.pl/item792161539_...da_140_70.html Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-24 o 14:52 |
|
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam zamiaru kupować już tych mikroskopijnych ubranek, trochę tego zostało po Amelce, a jak coś to zawsze można dokupić. Z resztą na pierwsze odwiedziny wszyscy kupują i tak te najmniejsze rozmiary bo to takie słodziaki, więc pewnie coś tam przybędzie.
Ostatnio miałam sen, że urodzę dziewczynkę wcześniaczka i leżała biedna w inkubatorze. A jak wychodziliśmy już do domu, to po inkubatorze śmigały koszatniczki. Mamy tu jakiegoś speca od snów?? Trochę zaczęłam się martwić, bo z Amelką sny sprawdziły mi się w 120%, z resztą z innymi rzeczami też. HELP. Chyba potrzebuję, żeby mnie ktoś w dupsko strzelił
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapewniam Cię, że co jak co, ale ten sen to Ci się jednak nie spełni...
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
..zmobiliz uję przyszłego Tatusia to może je pomaluje na jkiś fajny kolor....
|
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, no koszatniczka może nie, ale ten wczesniaczek mnie martwi. Chociaż podobno, nie ma większego prawdopodobieństwa urodzenia wcześniaka, jeśli w pierwszej ciąży był. Dzisiaj ja panikuję, (to na mnie
)
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja łóżeczka od dawna mam obcykane, tak mniej więcej jakie bym chciała i dodane do obserwowanych i fotki zapisane, dla potomności. Ale dziś mnie naszło na szukanie materacy... i tu już się załamałam. Cytat:
|
||
|
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
Już nie będę marudzić, obiecuję
![]() A teraz uciekam, jedziemy wkopywać krzaczki do ogródka. Może to poprawi mi nastrój, pa mamusie
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja idę do wyra, posiedziałam trochę i brzuch mi się spina, czas zmienić pozycję. Papatki... |
|
|
|
|
#2880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale doświadczenia sprzed lat się przydają, w razie braku pampersów umiem dziecko zawinąć w tetrę![]() A co się z nim robi? Jeszcze rok temu moja bratowa kąpała niemowlę ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

)

mój braciszek gryzie łożko. I założyli mu własnie to 
Tak jak to Tż mi powiedział

super! Gratuluję podwójnie!!!
na nowej kuchni zrobię na pewno

? Bo nie moge znaleźć.

)