|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
No wyprobuje twoja propozycje. Tost przenny zwykły to był. To jaką mam jeść owsianke żeby była z białkiem ale żeby tluszcze sie nei łączyły z ww?
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak samo Agness ładna masz figurke ale jesli uwazasz ze jeszcze troszke zrzucic by sie przydało zebys Ty sie lepiej czuła no to cos w tym musi byc Agness ale zastanow sie czy Ather czasem nie ma racji Chociaz w sumie to nie wiem jak wygladasz nago...![]() Tylko pamietajcie ze skora i kosci tez nie sa ładne ![]() Ech... a jednak mimo wszystko sie o Was boje zebyscie nie przedobrzyły
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie karcę osób z niedowagą - bo i za co? Kim ja jestem, żeby KARCIĆ? Chcę się sobie podobać. To dla mnie ważniejsze niż wskazówka na wadze. Gdybym ważyła np. 58 kg, a miała figurę, która by mnie zadowalała - zaręczam, nie odchudzałabym się. Niestety to kwestia budowy. Ci, którzy uważają, że nie powinnam się odchudzać cieszą się, że mam wystarczająco oleju w głowie, by przy pewnej wadze (52) powiedzieć stop.
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ona ma pewnie rację,jak zawsze... Nie myśl,że jestem jakąś rozwydrzoną smarkulą ,której nagle ni z tego ni z owego zachciało się odchudzać...Po prostu mimo tego,że schudłam muszę przyznać sporo nie potrafiłam siebie zaakceptować i chciałam trochę schudnąć. Nie wiem co mam zrobić,żeby mój brzuch był bardziej jędrny i umięśniony. Nie zawsze znajdzie się czas na ćwiczenia,choć wiem,że tak naprawdę nie ma nic trudnego dla chcącego. ![]() Cóż,ja chciałabym już być na utrzymaniu,ale jednocześnie będąc na utrzymaniu chciałabym wyrzeźbić jakiekolwiek mięśnie na brzuchu,a nie wiem czy w ten sposób mi się to uda. Ja myślisz ? Nie mam zamiaru dążyć ślepo do jakiegoś ideału. Wiem,że mam faceta,który mnie kocha i akceptuje,wszyscy w koło powtarzająć,że żadne diety już mi niepotrzebne. Ale tu chodzi o mnie,o to co ja widzę,kiedy patrzę na siebie w lustrze. Być może mam coś nie tak z psychiką... ech,ale ciężko mi wrócić do takiej zwykłej normalności. Ale dziękuję Ather Jesteś kochana,zawsze potrafisz odpowiednio przemówić do człowieka. Ps. Tak na marginesie,to wiem,że waga tak naprawdę nie ma znaczenia,ale dla mnie moja jest zbyt wysoka... ![]() Edit: Ludowa - Nie rozumiem,co znaczy uprzywilejowana? Co masz na myśli?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Agness, po co Ci to odchudzanie?
![]() Również myślałam, że waga, wymiary nie są dla Ciebie tak istotne jak już przystopowałaś i przeszłaś na utrzymanie. Czy ktoś kto z Tobą jest, kto Cię lubi waży Cię i mierzy? Powinnaś docenić to, że wyglądasz ślicznie i jesteś zdrowa.
|
|
#2887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo BMI na pewno masz w porządku ![]() Cytat:
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn,powiem tak... Nie jest dla mnie,aż tak istotna waga i wymiary,ale po prostu chciałam się lepiej poczuć w swoim ciele. Tyle. Nie jestem jedną z tych,dla których liczy się,żeby mieć wystające żebra,ważyć po 40kg i prawie nic nie jeść. Dziękuję za naprawdę miłe słowa. Już sama nie wiem,czy faktycznie nie robię źle ![]() ![]() Może jednak powinnam przystopować... Cytat:
![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
|
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
tak czytam te Wasze wypowiedzi i powiem Wam ze ze mna jest to samo, schudlam 9 kg, waże 54 kg przy wzroscie 164, na utrzymanie planowałam przejsc juz jakis czas temu, ciągle się odchudzam, nie wiem czemu, z przyzwyczajenia? czasem patrze w lustro i widze ze jestem gruba, ze musze sie odchudzac, ale z drugiej strony wiem ze tak nie jest, walcze z tym, bo wiem ze za duzo od siebie wymagam, wiem ze 9 kg to ogromny sukces. Powoli przestaje sie zadręczać, pracuje nad soba, ale wiem ze zmiana nastawienia wymaga duzo czasu
trzymam kciuki zeby Wam sie udało bo naprawde wymiary macie swietne! ja dzis nie napisze co zjadlam bo wiem ze by mi sie oberwalo troszke ale jutro będe sie przykładac i weczorkiem napisze
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to nie jesteś gruba przecież. Na pewno nie.
|
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam nic złego na myśli Ludowa, możliwe że źle odebrałaś mój post, już sama nie wiem. I może to dziwnie zabrzmi, bo w końcu nie znamy się osobiście - ale martwię się. Tak samo jak Wy pisałyście że martwicie się o mnie... Cytat:
I nie pomyślałam tak o Tobie ani przez chwilę... Wiem że jesteś rozsądną i inteligentną dziewczyną Nic w tym złego że najpierw redukcja potem rzeźba. Możesz zacząć ćwiczyć z obciążeniem. I wyrzeźbić sylwetkę. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie tez jest wazne to pogrubione na czerwono
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego motta,to się zgadzamy
![]() Co do mnie,hmmm,chciałabym po prostu zejść poniżej tej 6... Niedawno miałam 5 z przodu... ![]() ![]() EDIT: Ather - Czyli Twoim zdaniem co powinnam zrobić? Przejść powoli na U,a potem zacząć rzeźbę? Dziękuję
|
|
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno. Wiem, o co Ci chodzi - nie, nie będę się dłużej odchudzać. Mimo wszystko, lubię jeść Przejdę na utrzymanie i będę dużo ćwiczyć, tylko tyle.Cytat:
Nie Ty ![]() Dziękuję Ale co 5 do przodu? 5 kg?
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba jednak zrezygnuję z udzielania się w dietetyce, bo takie sytuacje mnie trochę przerażają... Wydaje mi się, że ze mną coś nie tak i że zachowuję się jak jakieś prosie - bo ważę za mało, powinnam przytyć i to poczyniam. Ten wątek źle na mnie wpływa i chyba nie jest miejscem dla mnie .Miłego dnia ;*
|
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
5 z przodu,miałam na myśli,że waga 50pare,a nie 60pare
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie zostawiaj nas! ![]() Wyjdzie na to,że to moja wina,bo zaczęłam mówić o tym odchudzaniu itp... Proszę,doskonale wiesz,że nie jesteś żadne prosię! ![]() TY musisz przytyć dla własnego zdrowia. Nie odchodź z tego wątku...
||
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gwiazdeczko - z Tobą wszystko OK, tak samo jak... ze mną ^^ też przeszłam na przytycie bo ważę za mało i chcę coś z tym zrobić. Aajjii rownież, Vix i Sydzia też... |
|
|
|
|
#2899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze, żeby w sklepie nie było normalnych serków homo :P Wszędzie jakieś Dino, Danio itp, ale zwykłych BRAK No i nie kupiłam żadnego, bo na co mi to..A na dzisiaj to na razie tyle (R): Śn: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, plasterek szynki drobiowej, 1 jajko + 1 białko, pół ogórka zielonego II śn: 2 kromki chleba żytniego, jogurt naturalny, 1 pomidor, 1 sucharek O (będzie za chwilę, kończy się gotować ): 50g fasoli gotowanej, kalafior gotowany, chuda wołowinka bez polewania sosemPo: jeszcze myślę co można by z twarogiem zrobić? może być np. z nektarynką albo brzoskwinią?Ko: tuńczyk w sosie własnym (chyba się w nim zauroczyłam - pycha!) Czy to nie przypadkiem za dużo, jak na R? :/
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przestajemy się wszystkie smucić,każda jest piękna i wyjątkowa ![]() Wracaj do nas szybko z powrotem,bez Ciebie ten wątek to nie to samo kochana
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Niksia - W IIŚn brak białka. Co do obiadu,fasola nie jest zbyt polecana na redukcji. Na podwieczorek owoce odpadają,lepiej zjeść już wieśniaka lub twaróg z warzywami i zdrowymi tłuszczami
Nie ma u Ciebie zdrowych tłuszczy w ogóle
|
|
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
a maślanka na redukcji? przed chwilą wypiłam dwie szklanki, naturalna bez cukru, ma 1,5 % tłuszczu......
ile to kcal? |
|
|
|
#2903 |
|
BAN stały
|
śn: pół bułki słonecznikowej z łyżeczką masła i dżemem renklodowym (maminej roboty)
II śn: mały kawaleczek makowca, śliwka obiad: pół szklanki kefiru i chochla krupniku (babcinego krupniczku "ktorego nie moglam odmowic" ![]() podwieczorek: 3/4 szklanki mleka + 1.5 łyżki manny + 3 kostki Alpen Golda między czasie: 13 orzeszków ziemnych i z...4 łyżeczki miodu (byłam u dziadzi na miodobraniu- oblizując paluszki nie dało się tego uniknąć )
|
|
|
|
#2904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A już myślałam, że znalazłam ciekawe źródło białka w fasoli, którą lubię No ale jak nie to nie Zdrowe tłuszcze.. zaczynam się w tym wszystkim mieszać W orzechach są, prawda? Z tym że dzisiaj to już odpada, bo nie mam niestety, jutro kupię..
|
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
moja REDUKCJA dzisiaj, ale cos mi nie wyszla... za duzo sie obżarłam.... ;(
Ś: kromka chleba grahamu z polendwicą drobiową + połowa grejfruta IIŚ: 50 g orzechów włoskich + Kubuś ( mather FU**ER !! beznadzieja wiem !!! )O: 2 talerze pomidorówki z makaronem P: 3 rafaello (te kuleczki) + małe cappcino w filiżance.. K: nie wiem ! proszę pomóżcie co mam zjeść na kolacje, żeby było leciuteńko ? tak sobie dziś pofolgowałam z jedzeniem że aż wstyd ! ale jakoś mnie dziwnie głód dopadł ;(((( |
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
R
s:grahamka z chudziutkim schabikiem pomidorek 2ś serek danio(nie mogłam dostać innego w sklepie) 2łyżki musli maleńkie jabłko i gruszka ob leczo z cukini papryki pieczarek i pomidorka do tego 150g drobiowej wątróbki pod plasterek sera feta light kilka pomidorków koktajlowych wszystko wymieszane z sosem z fit up kol twaróg z pomidorem albo wieśniak myśle że przed kolacją zjem jeszcze kilka orzechów włoskich prosze o sprawdzenie! |
|
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
gnębi mnie ta maślanka
proszę może ktoś doradzi.. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz tabelke z wartosciami odzywczymi na maslance - policz ![]() ale srednio 100 ml maslanki (0,5%) ma 35 kcal Ty wypiłaś 1,5% - ta zaś ma ok. 45 kcal / 100 ml maślanka jest dobra np. do owsianki na śniadanie ![]() nawet na redukcji. Jednak musi być wkomponowana w posiłek, a nie pita pomiędzy posiłkami... jw. NNKT (zdrowe tłuszcze) -> oliwa, rybi tłuszcz, avocado, orzechy, pestki, nasiona. |
|
|
|
|
#2909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kolacji to zjadłam już bo zaraz wychodze i wracam dopiero po 22. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

A z psychiką muszę się już sama rozprawić.
Agness ale zastanow sie czy Ather czasem nie ma racji
,której nagle ni z tego ni z owego zachciało się odchudzać...
Co masz na myśli?

trzymam kciuki zeby Wam sie udało

proszę może ktoś doradzi..