Ile dzisiaj zjadłam ? :) II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-28, 15:42   #2881
nighmare
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to nighmare
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II

No wyprobuje twoja propozycje. Tost przenny zwykły to był. To jaką mam jeść owsianke żeby była z białkiem ale żeby tluszcze sie nei łączyły z ww?

Oh oh oh oh oh
I ain't happy,
I'm feeling glad
I got sunshine in a bag
I'm useless but
Not for long
The future is coming on

nighmare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 15:44   #2882
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nighmare Pokaż wiadomość
No wyprobuje twoja propozycje. Tost przenny zwykły to był. To jaką mam jeść owsianke żeby była z białkiem ale żeby tluszcze sie nei łączyły z ww?
z serkiem homo/twarogiem/serkiem wiejskim.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 15:48   #2883
Mercy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
E tam, szczuplak. W lustrze cały czas widzę zbyt grubą osobę.
Wiem, że to problem, walczę z tym, nie daję się, liczę kalorie, żeby nie zejść za nisko.
Od strony diety wszystko jest w porządku i nie róbcie tych min, A z psychiką muszę się już sama rozprawić.

A na U nie wiem jeszcze, kiedy przechodzę - zależy jak szybko mi pójdzie, ale na pewno najpóźniej w pierwszym, może drugim tygodniu.

Nie traktujcie mnie jak potencjalnej anorektyczki
Cel był 52, niżej nie chcę zejść.
Ludzia bron Boze Ty rzadna anorektyczka nie zostaniesz, za madra głowa z Ciebie na toJesli uwazasz ze musisz jeszcze troszke schudnac to pewnie tak jest.Czasami jest tak ze waga wydaje sie dobra a człowiek taki obtłuszczony chodzi
Tak samo Agness ładna masz figurke ale jesli uwazasz ze jeszcze troszke zrzucic by sie przydało zebys Ty sie lepiej czuła no to cos w tym musi bycAgness ale zastanow sie czy Ather czasem nie ma racjiChociaz w sumie to nie wiem jak wygladasz nago...
Tylko pamietajcie ze skora i kosci tez nie sa ładne

Ech... a jednak mimo wszystko sie o Was boje zebyscie nie przedobrzyły
Stary 2007-08-28, 15:52   #2884
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny ? Załamałam się czytając te wypowiedzi.
To ile Wy chciałybyście ważyć i jakie chciałybyście mieć wymiary abyście były 'w miarę' zadowolone ?

Macie idealne wymiary i wagę, karcicie te, które mają niedowagę - to do czego Wy w końcu chcecie dązyć ? Im dłużej będziecie na redukcji, tym bliżej niedowagi!

Kompletnie Was nie rozumiem, zwłaszcza po tym co mi ostatnio pisałyście, odnośnie przytycia.

Nie waga jest najważniejsza. Zapominacie chyba o innych wartościach - Agness, masz kochającego Cię faceta, masz z nim jak w bajce, jest zapatrzony w Ciebie... To jaką on Cię widzi powinno być dla Ciebie ważniejsze niż to co pokazuje lustro, zwłaszcza ze masz wypaczony obraz siebie - tak wnioskuje czytając co piszesz i widząc Twoje teraźniejsze zdjęcie...

Ech...
Nie każdy jest w tak uprzywilejowanej sytuacji jak Agness, to tak na marginesie.
Nie karcę osób z niedowagą - bo i za co? Kim ja jestem, żeby KARCIĆ?

Chcę się sobie podobać. To dla mnie ważniejsze niż wskazówka na wadze. Gdybym ważyła np. 58 kg, a miała figurę, która by mnie zadowalała - zaręczam, nie odchudzałabym się. Niestety to kwestia budowy.
Ci, którzy uważają, że nie powinnam się odchudzać cieszą się, że mam wystarczająco oleju w głowie, by przy pewnej wadze (52) powiedzieć stop.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 15:53   #2885
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co dziewczyny ? Załamałam się czytając te wypowiedzi.
To ile Wy chciałybyście ważyć i jakie chciałybyście mieć wymiary abyście były 'w miarę' zadowolone ?

Macie idealne wymiary i wagę, karcicie te, które mają niedowagę - to do czego Wy w końcu chcecie dązyć ? Im dłużej będziecie na redukcji, tym bliżej niedowagi!

Kompletnie Was nie rozumiem, zwłaszcza po tym co mi ostatnio pisałyście, odnośnie przytycia.

Nie waga jest najważniejsza. Zapominacie chyba o innych wartościach - Agness, masz kochającego Cię faceta, masz z nim jak w bajce, jest zapatrzony w Ciebie... To jaką on Cię widzi powinno być dla Ciebie ważniejsze niż to co pokazuje lustro, zwłaszcza ze masz wypaczony obraz siebie - tak wnioskuje czytając co piszesz i widząc Twoje teraźniejsze zdjęcie...

Ech...
Wiedziałam,że będzie Ather krzyczała,wiedziałam... ech...
Ale ona ma pewnie rację,jak zawsze...

Nie myśl,że jestem jakąś rozwydrzoną smarkulą,której nagle ni z tego ni z owego zachciało się odchudzać...
Po prostu mimo tego,że schudłam muszę przyznać sporo nie potrafiłam siebie zaakceptować i chciałam trochę schudnąć.
Nie wiem co mam zrobić,żeby mój brzuch był bardziej jędrny i umięśniony.
Nie zawsze znajdzie się czas na ćwiczenia,choć wiem,że tak naprawdę nie ma nic trudnego dla chcącego.
Cóż,ja chciałabym już być na utrzymaniu,ale jednocześnie będąc na utrzymaniu chciałabym wyrzeźbić jakiekolwiek mięśnie na brzuchu,a nie wiem czy w ten sposób mi się to uda.
Ja myślisz ?

Nie mam zamiaru dążyć ślepo do jakiegoś ideału. Wiem,że mam faceta,który mnie kocha i akceptuje,wszyscy w koło powtarzająć,że żadne diety już mi niepotrzebne.
Ale tu chodzi o mnie,o to co ja widzę,kiedy patrzę na siebie w lustrze.
Być może mam coś nie tak z psychiką... ech,ale ciężko mi wrócić do takiej zwykłej normalności.

Ale dziękuję Ather
Jesteś kochana,zawsze potrafisz odpowiednio przemówić do człowieka.

Ps. Tak na marginesie,to wiem,że waga tak naprawdę nie ma znaczenia,ale dla mnie moja jest zbyt wysoka...

Edit:
Ludowa - Nie rozumiem,co znaczy uprzywilejowana? Co masz na myśli?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 15:56   #2886
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Agness, po co Ci to odchudzanie?
Również myślałam, że waga, wymiary nie są dla Ciebie tak istotne jak już przystopowałaś i przeszłaś na utrzymanie. Czy ktoś kto z Tobą jest, kto Cię lubi waży Cię i mierzy? Powinnaś docenić to, że wyglądasz ślicznie i jesteś zdrowa.

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 15:57   #2887
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Ps. Tak na marginesie,to wiem,że waga tak naprawdę nie ma znaczenia,ale dla mnie moja jest zbyt wysoka...
Mogę wiedzieć, ile ważysz i przy jakim wzroście?
Bo BMI na pewno masz w porządku

Cytat:
Edit:
Ludowa - Nie rozumiem,co znaczy uprzywilejowana? Co masz na myśli?
Teżeta

Stary 2007-08-28, 16:01   #2888
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Agness, po co Ci to odchudzanie?
Również myślałam, że waga, wymiary nie są dla Ciebie tak istotne jak już przystopowałaś i przeszłaś na utrzymanie. Czy ktoś kto z Tobą jest, kto Cię lubi waży Cię i mierzy? Powinnaś docenić to, że wyglądasz ślicznie i jesteś zdrowa.
Bo tak jest...
Tzn,powiem tak... Nie jest dla mnie,aż tak istotna waga i wymiary,ale po prostu chciałam się lepiej poczuć w swoim ciele. Tyle. Nie jestem jedną z tych,dla których liczy się,żeby mieć wystające żebra,ważyć po 40kg i prawie nic nie jeść.
Dziękuję za naprawdę miłe słowa.
Już sama nie wiem,czy faktycznie nie robię źle
Może jednak powinnam przystopować...

Cytat:
Mogę wiedzieć, ile ważysz i przy jakim wzroście?
Bo BMI na pewno masz w porządku
Mam jakieś 164cm,a jak dziś stanęłam na wadze było niecałe 61kg

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2007-08-28, 16:04   #2889
(:Iza:)
Wtajemniczenie

tak czytam te Wasze wypowiedzi i powiem Wam ze ze mna jest to samo, schudlam 9 kg, waże 54 kg przy wzroscie 164, na utrzymanie planowałam przejsc juz jakis czas temu, ciągle się odchudzam, nie wiem czemu, z przyzwyczajenia? czasem patrze w lustro i widze ze jestem gruba, ze musze sie odchudzac, ale z drugiej strony wiem ze tak nie jest, walcze z tym, bo wiem ze za duzo od siebie wymagam, wiem ze 9 kg to ogromny sukces. Powoli przestaje sie zadręczać, pracuje nad soba, ale wiem ze zmiana nastawienia wymaga duzo czasu trzymam kciuki zeby Wam sie udało bo naprawde wymiary macie swietne!
ja dzis nie napisze co zjadlam bo wiem ze by mi sie oberwalo troszke ale jutro będe sie przykładac i weczorkiem napisze
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 16:05   #2890
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tak jest...
Tzn,powiem tak... Nie jest dla mnie,aż tak istotna waga i wymiary,ale po prostu chciałam się lepiej poczuć w swoim ciele. Tyle. Nie jestem jedną z tych,dla których liczy się,żeby mieć wystające żebra,ważyć po 40kg i prawie nic nie jeść.
Pogrubiłam, dałam na czerwono - dla mnie tak samo. To myśl przewodnia mojego odchudzania.

Cytat:
No to nie jesteś gruba przecież. Na pewno nie.

Stary 2007-08-28, 16:06   #2891
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę się sobie podobać. To dla mnie ważniejsze niż wskazówka na wadze. Gdybym ważyła np. 58 kg, a miała figurę, która by mnie zadowalała - zaręczam, nie odchudzałabym się. Niestety to kwestia budowy.
Ci, którzy uważają, że nie powinnam się odchudzać cieszą się, że mam wystarczająco oleju w głowie, by przy pewnej wadze (52) powiedzieć stop.
A co jeśli waga będzie niska a Ty nie będziesz akceptowała siebie ? Wymiary nie będą takie jakie chciałabyś aby były...

Ja nie miałam nic złego na myśli Ludowa, możliwe że źle odebrałaś mój post, już sama nie wiem. I może to dziwnie zabrzmi, bo w końcu nie znamy się osobiście - ale martwię się. Tak samo jak Wy pisałyście że martwicie się o mnie...

Cytat:
Wiedziałam,że będzie Ather krzyczała,wiedziałam... ech...
Ale ona ma pewnie rację,jak zawsze...

Nie myśl,że jestem jakąś rozwydrzoną smarkulą,której nagle ni z tego ni z owego zachciało się odchudzać...

Cóż,ja chciałabym już być na utrzymaniu,ale jednocześnie będąc na utrzymaniu chciałabym wyrzeźbić jakiekolwiek mięśnie na brzuchu,a nie wiem czy w ten sposób mi się to uda.
Ja myślisz ?
Ja nie krzyczę przecież... chociaż to w tym wypadku byłoby lepsze bo złość szybko opada. Ale tu chodzi o coś innego.

I nie pomyślałam tak o Tobie ani przez chwilę... Wiem że jesteś rozsądną i inteligentną dziewczyną

Nic w tym złego że najpierw redukcja potem rzeźba. Możesz zacząć ćwiczyć z obciążeniem. I wyrzeźbić sylwetkę.
Stary 2007-08-28, 16:07   #2892
Mercy
Zadomowienie

Dla mnie tez jest wazne to pogrubione na czerwono
Stary 2007-08-28, 16:07   #2893
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie jesteś gruba przecież. Na pewno nie.
Co do tego motta,to się zgadzamy

Co do mnie,hmmm,chciałabym po prostu zejść poniżej tej 6... Niedawno miałam 5 z przodu...

EDIT:
Ather - Czyli Twoim zdaniem co powinnam zrobić?
Przejść powoli na U,a potem zacząć rzeźbę?

Dziękuję

Stary 2007-08-28, 16:12   #2894
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
A co jeśli waga będzie niska a Ty nie będziesz akceptowała siebie ? Wymiary nie będą takie jakie chciałabyś aby były...
Tak będzie. Za parę dni osiągnę 52 i dalej nie będę się sobie podobać, wciąż nie założę rurek ani nie pokażę się bez kompleksów w bikini.
Trudno.
Wiem, o co Ci chodzi - nie, nie będę się dłużej odchudzać. Mimo wszystko, lubię jeść Przejdę na utrzymanie i będę dużo ćwiczyć, tylko tyle.

Cytat:
Ja nie miałam nic złego na myśli Ludowa, możliwe że źle odebrałaś mój post, już sama nie wiem. I może to dziwnie zabrzmi, bo w końcu nie znamy się osobiście - ale martwię się. Tak samo jak Wy pisałyście że martwicie się o mnie...
Wiem, że nie miałaś nic złego na myśli Nie Ty
Dziękuję

Cytat:
Co do tego motta,to się zgadzamy

Co do mnie,hmmm,chciałabym po prostu zejść poniżej tej 6... Niedawno miałam 5 z przodu...
Ale co 5 do przodu? 5 kg?

Stary 2007-08-28, 16:13   #2895
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
EDIT:
Ather - Czyli Twoim zdaniem co powinnam zrobić?
Przejść powoli na U,a potem zacząć rzeźbę?
Ano dokładnie. Powoli na U. Przy wychodzeniu z diety z reguły waga jeszcze leci.
I zacząc trening siłowy. Więcej na ten temat dowiesz się w dziale Fitness

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-28, 16:14   #2896
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Bo tak jest...
Tzn,powiem tak... Nie jest dla mnie,aż tak istotna waga i wymiary,ale po prostu chciałam się lepiej poczuć w swoim ciele. Tyle.

Najczęściej jest tak, że nigdy nie czujemy się dobrze w swoim ciele - a jeśli przy takich odczuciach dobrze wygląda to bardzo niedobrze.

Ja chyba jednak zrezygnuję z udzielania się w dietetyce, bo takie sytuacje mnie trochę przerażają...
Wydaje mi się, że ze mną coś nie tak i że zachowuję się jak jakieś prosie - bo ważę za mało, powinnam przytyć i to poczyniam.
Ten wątek źle na mnie wpływa i chyba nie jest miejscem dla mnie.

Miłego dnia ;*

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 16:18   #2897
agness51
Zakorzenienie

Cytat:

Ale co 5 do przodu? 5 kg?
5 z przodu,miałam na myśli,że waga 50pare,a nie 60pare

Cytat:
Ano dokładnie. Powoli na U. Przy wychodzeniu z diety z reguły waga jeszcze leci.
I zacząc trening siłowy. Więcej na ten temat dowiesz się w dziale Fitness
Dziękuję

Cytat:

Ja chyba jednak zrezygnuję z udzielania się w dietetyce, bo takie sytuacje mnie trochę przerażają...
Wydaje mi się, że ze mną coś nie tak i że zachowuję się jak jakieś prosie - bo ważę za mało, powinnam przytyć i to poczyniam.

Miłego dnia ;*
Mangośka,proszę Cię
Nie zostawiaj nas!
Wyjdzie na to,że to moja wina,bo zaczęłam mówić o tym odchudzaniu itp...

Proszę,doskonale wiesz,że nie jesteś żadne prosię!
TY musisz przytyć dla własnego zdrowia.

Nie odchodź z tego wątku...

Stary 2007-08-28, 16:20   #2898
Ather
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dnia ;*
Mango! Wracaj tu
Gwiazdeczko - z Tobą wszystko OK, tak samo jak... ze mną ^^ też przeszłam na przytycie bo ważę za mało i chcę coś z tym zrobić. Aajjii rownież, Vix i Sydzia też...
Stary 2007-08-28, 16:22   #2899
Niksia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
hmmm, moim skromnym zdaniem powinnaś wybrać jednak inny serek, ten ma bardzo dużo węgli za to niewiele białka
Ok Kurcze, żeby w sklepie nie było normalnych serków homo :P Wszędzie jakieś Dino, Danio itp, ale zwykłych BRAK No i nie kupiłam żadnego, bo na co mi to..

A na dzisiaj to na razie tyle (R):
Śn: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, plasterek szynki drobiowej, 1 jajko + 1 białko, pół ogórka zielonego
II śn: 2 kromki chleba żytniego, jogurt naturalny, 1 pomidor, 1 sucharek
O (będzie za chwilę, kończy się gotować ): 50g fasoli gotowanej, kalafior gotowany, chuda wołowinka bez polewania sosem
Po: jeszcze myślę co można by z twarogiem zrobić? może być np. z nektarynką albo brzoskwinią?
Ko: tuńczyk w sosie własnym (chyba się w nim zauroczyłam - pycha!)

Czy to nie przypadkiem za dużo, jak na R? :/

Niksia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 16:22   #2900
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Mango! Wracaj tu
Gwiazdeczko - z Tobą wszystko OK, tak samo jak... ze mną ^^ też przeszłam na przytycie bo ważę za mało i chcę coś z tym zrobić. Aajjii rownież, Vix i Sydzia też...
Dokładnie
Przestajemy się wszystkie smucić,każda jest piękna i wyjątkowa
Wracaj do nas szybko z powrotem,bez Ciebie ten wątek to nie to samo kochana

Stary 2007-08-28, 16:44   #2901
agness51
Zakorzenienie

Niksia - W IIŚn brak białka. Co do obiadu,fasola nie jest zbyt polecana na redukcji. Na podwieczorek owoce odpadają,lepiej zjeść już wieśniaka lub twaróg z warzywami i zdrowymi tłuszczami Nie ma u Ciebie zdrowych tłuszczy w ogóle

Stary 2007-08-28, 16:55   #2902
Anheles
Rozeznanie

a maślanka na redukcji? przed chwilą wypiłam dwie szklanki, naturalna bez cukru, ma 1,5 % tłuszczu......
ile to kcal?
Anheles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 17:05   #2903
dolare
BAN stały

GG do dolare

śn: pół bułki słonecznikowej z łyżeczką masła i dżemem renklodowym (maminej roboty)
II śn: mały kawaleczek makowca, śliwka
obiad: pół szklanki kefiru i chochla krupniku (babcinego krupniczku "ktorego nie moglam odmowic"
podwieczorek: 3/4 szklanki mleka + 1.5 łyżki manny + 3 kostki Alpen Golda
między czasie: 13 orzeszków ziemnych i z...4 łyżeczki miodu (byłam u dziadzi na miodobraniu- oblizując paluszki nie dało się tego uniknąć )
dolare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 17:08   #2904
Niksia
Raczkowanie

Cytat:
Niksia - W IIŚn brak białka. Co do obiadu,fasola nie jest zbyt polecana na redukcji. Na podwieczorek owoce odpadają,lepiej zjeść już wieśniaka lub twaróg z warzywami i zdrowymi tłuszczami Nie ma u Ciebie zdrowych tłuszczy w ogóle

A już myślałam, że znalazłam ciekawe źródło białka w fasoli, którą lubię No ale jak nie to nie

Zdrowe tłuszcze.. zaczynam się w tym wszystkim mieszać W orzechach są, prawda? Z tym że dzisiaj to już odpada, bo nie mam niestety, jutro kupię..

Stary 2007-08-28, 17:12   #2905
ViVian66
Zadomowienie

moja REDUKCJA dzisiaj, ale cos mi nie wyszla... za duzo sie obżarłam.... ;(

Ś: kromka chleba grahamu z polendwicą drobiową + połowa grejfruta
IIŚ: 50 g orzechów włoskich + Kubuś ( mather FU**ER !! beznadzieja wiem !!! )
O: 2 talerze pomidorówki z makaronem
P: 3 rafaello (te kuleczki) + małe cappcino w filiżance..
K: nie wiem !

proszę pomóżcie co mam zjeść na kolacje, żeby było leciuteńko ? tak sobie dziś pofolgowałam z jedzeniem że aż wstyd ! ale jakoś mnie dziwnie głód dopadł ;((((
ViVian66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 17:16   #2906
bazylinka
Raczkowanie

R
s:grahamka z chudziutkim schabikiem pomidorek
2ś serek danio(nie mogłam dostać innego w sklepie) 2łyżki musli maleńkie jabłko i gruszka
ob leczo z cukini papryki pieczarek i pomidorka do tego 150g drobiowej wątróbki
pod plasterek sera feta light kilka pomidorków koktajlowych wszystko wymieszane z sosem z fit up
kol twaróg z pomidorem albo wieśniak
myśle że przed kolacją zjem jeszcze kilka orzechów włoskich
prosze o sprawdzenie!
bazylinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 17:31   #2907
Anheles
Rozeznanie

gnębi mnie ta maślanka proszę może ktoś doradzi..
Anheles jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-28, 17:39   #2908
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anheles Pokaż wiadomość
a maślanka na redukcji? przed chwilą wypiłam dwie szklanki, naturalna bez cukru, ma 1,5 % tłuszczu......
ile to kcal?
2 szklanki, ok. 450 ml
masz tabelke z wartosciami odzywczymi na maslance - policz
ale srednio 100 ml maslanki (0,5%) ma 35 kcal
Ty wypiłaś 1,5% - ta zaś ma ok. 45 kcal / 100 ml

maślanka jest dobra np. do owsianki na śniadanie
nawet na redukcji. Jednak musi być wkomponowana w posiłek, a nie pita pomiędzy posiłkami...

Cytat:
Napisane przez Anheles Pokaż wiadomość
gnębi mnie ta maślanka proszę może ktoś doradzi..
jw.

Cytat:
Napisane przez Niksia Pokaż wiadomość
A już myślałam, że znalazłam ciekawe źródło białka w fasoli, którą lubię No ale jak nie to nie

Zdrowe tłuszcze.. zaczynam się w tym wszystkim mieszać W orzechach są, prawda? Z tym że dzisiaj to już odpada, bo nie mam niestety, jutro kupię..
NNKT (zdrowe tłuszcze) -> oliwa, rybi tłuszcz, avocado, orzechy, pestki, nasiona.
Stary 2007-08-28, 18:02   #2909
Niksia
Raczkowanie

Cytat:
NNKT (zdrowe tłuszcze) -> oliwa, rybi tłuszcz, avocado, orzechy, pestki, nasiona.
Dzięki! Jednak będą orzechy - wiele rzeczy można znaleźć w kuchni, jak się dobrze poszuka

Stary 2007-08-28, 18:20   #2910
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
sprwdźcie dziewczyny menu:
sniadanie : 2 kromki żytniego ze słonecznikiem:1 z szynką, 2 twarogiem i odrobina pasztetu drobiowego
II sniadanie: brzoskwinia, homo natur.z musli i mandarynką, 1 ciastko zbozowe
obiad: 1 kotlecik mielony i kapusta czerwona
podwiczorek:20g orzechów laskowych
w międzyczasie gryz batonika z ziarnami,
kolacja:pół twarożku 0,5% i 1/3 homo 5% z cebulką i papryką; grubszy plaster polędwicy wieprzowej i kwałek (3 cm)kiełbasy polsiej,wiem tłusta
chodzi mi o to od podwieczorku, bo jakos wyrzuty sumienia mam że przesadziłam
co do kolacji to zjadłam już bo zaraz wychodze i wracam dopiero po 22.
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości