|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
Całe wieki!!! TO SE PRZYKUCNIJ! Śmiechy śmiechami ale mi się też już ckni za prawdziwym seksem... Może przez to taka nabuzowana chodzę jak strzepana puszka piwa? ![]() Ale ja se odbiję... Biedny ten mój Mąż będzie,oj biedny!
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co z Pyśką? Czyżby przez ciśnienie ta oxytocyna?
|
|
|
|
|
#2884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nic się nie martw na zapas! Pamiętaj że każdy poród jest inny! Pozatym będziesz skupiona na czym innym niż na patrzeniu! BĘDZIE OK!!!
|
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
Kacha jak przykucne to nie wstanę o własnych siłach.
No ja już mężowi zapowiedziałam maraton seksualny, więc zbiera siły!!! a potem dołączymy do kolejnych wątków mamuś styczniowo - lutowych ale 2011
|
|
|
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
Ewidentnie ma Dziewczyna poczucie humoru i inteligencję po Mamuni...
Ale przeżyje na własnej skórze to dotrze do tej pustej mózgownicy... Mam taką nadzieję... Bo szczerze to mi jej żal.
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, Pampersy są mięciutkie a te Happy jakieś sztywne...
Miałam jeszcze napisać, że witamy Pysię w domu, ale może lepiej było zostać w szpitalu? Właśnie zjadłam sobie makaronik ze szpinakiem i tartym serem... Mniam... TŻ dostał od mamy kluchy z mięsem... Też się zdecydowaliśmy na szczepionkę 6 w 1, ale jeszcze myślimy nad rotawirusami i pneumokokami...
|
#2888 |
|
Raczkowanie
|
Zmykam bo obowiazki wzywają!!
Ściskam Was wszystkie! BYLE DO WIOSNY! ![]()
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze. A mi jeszcze 7 stron zostało do nadrobienia. |
|
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję nowym mamusiom!
Śliczne macie maluszki Ja po wizycie u lekarza, wyczekałam się 3 godziny o nie dość, że lekarz się spóźnił godzinę to tyle osób do niego było, że myślałam, że mnie trafi I tak: 11kg na plusie (czyli w ciągu dwóch tygodni przybyło mi 1,5 kg ), ciśnienie 140/90 czyli podwyższone (swoją drogą ciekawe, że tylko tam mi pokazuje takie duże a jak w domu jestem to mam normalne Przecież ja się nie denerwuję, chyba, że mój organizm tak ) i rozwarcie na palec Dał mi skierowanie na USG, ale USG robią dopiero 24.02
|
#2891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na niego wiec sie wkurzalam jak bylam dotykana co do seksu.. to ja tez mojemu mowie ze ma sie szykowac ![]() Cytat:
![]() za wizyte
|
||
|
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
Zasłona to brzuszek do góry i wypoczywaj
|
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
wreszcie doczytalam te wszystkie strony co pisalyscie (z przerwa na spanie
)pantee - gratulacje!! ładne macie brzuszki dziewczyny, tak sobie ogladalam te zdjecia i pomyslalam ze wszystkie takie rozne a wiecie co tam u Uli?jakieś wieści? ja dziś ubrałam buty nawet więc się cieszę bo nóżki nie takie baniakowate i byłam w szkole - kolejne dwa zaliczenia w indeksie mam i jestem z tego powodu bardzo zadowolona jeszcze tylko 4 egzaminy ![]() jutro antropologia kulturowa ![]() jutro też ma wrócić mój wózek z reklamacji - mam nadzieje że przyjedzie i że nie będzie już żadnych problemów a - i kupiłam ten krem co polecałyście na opuchnięte nogi i magnez bo mam straszne skurcze w łydkach - mam nadzieję że te dwie rzeczy troche mi pomogą no to lecę się uczyć - trzymajcie się dziewczyny i lekkich porodów życzę Edytowane przez kamyil Czas edycji: 2010-01-26 o 18:30 |
|
|
|
#2895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja sie pochwale ze dzis bylismy w banku i PODPISALISMY UMOWE O KREDYT NA MIESZKANKO!!!!ale jestem happy bo byly pewne przeszkody i juz sie obawialam czy uda sie przed porodem to zalatwic. Teraz musimy czekac az wniosek wplynie do BGK i bedzie mozna notariusza zalatwiac no z tym to nei wiem czy sie uda, podobno trwa to 4 dni....a ja za 2 mam tp. Ale narazie jestem dobrej mysli. moze synek bedzie grzeczny i da rodzicom zalatwic kredyt na mieszkanko i dopiero wyjdzie![]() ZEBRA sliczny Piotrus i jaki on juz duzy ![]() BUBI super ze cos sie ruszylo, a dopiero wczoraj pisalysmy ze nic sie nie dzieje ja mam wizyte w czwartek jak dotrwam to sie dowiem co tam "na dole" sie dzieje![]() MALINKA sliczne fotki a ty jak ladnie wygladasz |
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to odpoczywaj sporo bo do terminu jeszcze troszkę ![]() A ja tak sobie myślę kiedy przestać brać magnez na tą moją szyjkę, bo biorę 3x2 tabletki i na ostatniej wizycie zapomniałam się zapytać gina do kiedy go brać ![]() kolejna wizyta 8 lutego a to już będzie 39tc i nie wiem czy nie za długo będę go brała. Nie chcę się przeterminować i chyba powoli zacznę odstawiać....
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od początku ciąży przytyło mi się 12 kg przed ciążą ważyłam 56 kg, a teraz 68 kg (tzn tyle miałam tydzień temu, ale chyba od tego czasu duzo mi nie przybyło). Wszystko praktycznie poszło mi w brzuszek - jakbym piłkę połknęła ![]() Cieszę się, że nie przytyłam dużo, bo już zapowiedziały mi się 2 wesela w tym roku - mojej rodzonej siostry i męża kolegi z pracy, więc nie będę musiała dużo chudnąć ![]() Chociaż ciekawe ile mi jeszcze wejdzie na tyłek do dnia porodu... ![]() ******************** A my od soboty mamy ciągle kłopot z samochodem - zima dopada staruszka i nie chce palić. Niestety akumulator do d... a ma tylko 3 lata wiadomo, że najlepszym rozwiązaniem jest kupno nowego, ale narazie nie możemy, bo kasa...************************* Jutro mam w planach jechać zrobić sobie morfologię i oddać siuśki, ale zobaczymy czy będzie mi się chciało wstać W sumie muszę się z tym uwinąć, bo w przyszły czwartek mam wizytę, więc muszę mieć wyniki do tego czasu. No, ale zobaczymy, czy pojadę jutro, czy pojutrze... ![]() ************************ Poza tym prawdopodobnie nie muszę brać nic do szpitala dla Maluszka, tylko dla siebie ************************* * Tak wogóle to mój mąż kolejny dzień walczy z 1 pokojem - głowa mi pęka dzisiaj, bo robią (ze swoim bratem) sufit podwieszany, więc cały dzień tylko wiercenie i wiercenie i wiem, że dzisiaj tego nie skończą, bo na 22:00 ma do pracy no, ale w sumie coś się buja z tym remontem powoli, to powoli, ale jednak.************************* * Zostało mi jeszcze z 5 stron, bo ja tak czytam i nie czytam, bo coś tam muszę zrobić... No, ale próbuję skończyć ![]() ************************* ** Niestety musimy na dniach kupić opał bo już praktycznie nie ma czym palić... A ceny No dobra trochę Wam pomarudziłam, to idę nadrabiać dalej
|
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzałam filmiki z porodu i tylko nacinanie krocza mnie przeraziło, a tak to nawet wzruszające
cud narodzin
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, by było wszystko dobrze! A może Ty po prostu urodzisz tego 30, jak mąż kazał ![]() No i kciuki za Ulę! |
|
|
|
|
#2901 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wielkie brawa i gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za jutrzejszą antropologie ![]() ![]() Cytat:
Poza tym strasznie chce się tam wybawić, wytańczyć, bo w ciąży tak bardzo trzeba na siebie uważać, poprostu sobie odbije te 9 miesięcy Ostatnio jak byłam w poczekalni w Lux Medzie i biegła pielęgniarka korytarzem to z takim rozżaleniem w głosie mówię do mojego męża, że ja to nawet nie pamiętam już chyba jak się biega Śmiał się ze mnie i z mojej powagi w głosie jak o tym mówiłam
|
|
|
#2902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------------------- A ja właśnie wróciłam z randki z mężem. Chyba był to nasz ostatni wypad razem mi to zrobiło musiałam się ładnie ubrać fajna odmiana od dresówMąż kazał mi się zbierać, zjedliśmy obiadek i pyszny deser ![]() Nawet zrobiliśmy sobie krótki spacerek po takim mrozie, tego mi było trzeba |
||
|
|
|
#2903 |
|
Rozeznanie
|
w srawie wymiotow lekarz stwierdzil ze dzieci tak maja. uspokoil mnie.
w sprawie pampersow rozmiar 2. czy to tylko ja, czy one niczym sie od 1 nie roznia. tzn roznia sie wygladem, delikatnoscia, troche wkladem w srodku i szerokoscia rzepow ale na pewno nie rozmiarem. takze jak dla kogos 1 jest za male to 2 tez bedzie. ja od poczatku uzywalam pampersow, ale w czasie odparzenia, ktore na szczescie sie goi, przeslismy na huggisy. i te sa lepsze wg mnie, bo mala jak zrobi kupke to sie wierci i steka, i wiem ze mam zmienic. przy pampersach nie bylo reakcji. mogla w kupie przespac pol nocy i stad te odparzenia. jesli chodzi o wymaz na gronkowca. robcie i proscie sie o niego. nie dajcie sobie wmowic ze niepotrzebny. ja nie mialam wymazu, a gronkowiec byl, co okazalo sie dopiero po porodzie. mala faszerowali gentamecyna i innymi swinstwami podawanymi przez wenflon. biedna sie nameczyla.
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz termin dzień przede mną.... ciekawe jakie u mnie będzie (i czy będzie) rozwarcie jak pójdę do gina 4.02. czy nic.
|
|
#2905 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki. jestem nowa. Tak jakoś dzisiaj trafiłam na to forum i cały dzień praktycznie czytałam co wypisujecie. Uśmiałam się
Ja jestem w 37/38 tygodniu i też tak obserwuję i czekam. Szczerze mówiąc to chciałabym , żeby malutka wyszła już z brzucha żebym mogła ją zobaczyć, przytulić....a później jeszcze na trochę wsadziłabym ją z powrotem, bo ciąża to taki fajny stan. Termin mam na 18 lutego (wg.lekarza) jeśli do tej pory nic się nie wydarzy to powiedział że 22 wywołujemy. Mam nadzieję ,że Niunia sama postanowi wcześniej wyjść...nie chcę żeby na siłę ją z brzucha wyganiali. I też mam takie kucia, któr wcześniej opisywałyście. trzeba czekać. WIELKIE GRATULACJE dla już rozpakowanych Mam. Ps. no mówię Wam tak mi ta kulka mojego męża przypomina, że nie mogę się opanować ze śmiechu jak na nią patrzę
|
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Z grubsza przeleciałam.
Gratuluję nowym Mamusiom Wszystkie nasze bobaski są śliczne, najładniejsze na całym wizażu ![]() Nie pamiętam kto pytał od kiedy sie masowałam. W poprzedniej ciąży od ok 26 tygognia. Teraz dopiero po 36tygodniu bo wczesniej nie mogłam ze względu na skurcze. Dziekujemy za miłe słowa. Zdjęcie jest ze szpitala - 4 h po porodzie, jak Olafek przyszedł poznawać Siostrzyczkę ![]() Lila ja na razie używam Pampersów Premium Care 2-5kg. Przy synku zmieniłam rozmiar gdy wydawały mi się za krótkie miał wtedy około 4 kg. Gdy synus mocniej się ruszał około 4 miesiąca przeszłam na Huggisy Preminum, bo miały z tyłu fajne falbanki i kupka nie wypływała, co przy pampersach nam się często zdarzało. Teraz zobaczę jak będzie. Milenka śpi wykąpana i nakarmiona. Ide śpiewać Olafkowi. Dobrej nocki i trzymam kciuki za kolejne wypakowania.
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko ja pytałam o masaż
Dziękuję za odpowiedź. Będę się masowała 2x dziennie
|
#2909 |
|
Rozeznanie
|
bez masowania tez mozna krocze ocalic. jestem na to najlepszym dowodem
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.

spokojnie

ale juz na mojego kolejnego esa nie odpisała 

a potem dołączymy do kolejnych wątków mamuś styczniowo - lutowych ale 2011

), ciśnienie 140/90 czyli podwyższone (swoją drogą ciekawe, że tylko tam mi pokazuje takie duże a jak w domu jestem to mam normalne 
na niego

za Ulcię