Przedłużanie włosów - część V - wątek zbiorczy - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 17:59   #2881
olivien
Raczkowanie

GG do olivien
Dot.: Przedłużanie włosów - część V - wątek zbiorczy

chyba jednak się skuszę na doczepiane 220g raz się żyje a co tam będę żałować. tylko teraz nie wiem jaki chce kolor.. mam brąz na poziomie 4, ale chce zrobić jaśniejszy i nie wiem jakie clipy wziąć chyba nr #4
Stary 2012-07-17, 20:56   #2882
selene72
Przyczajenie

wlosy tangle

Mam pytaníe czy wlosy clip-on można "używać" na codzień i jak je pielęgnować można normalnie myć szamponem i jak suszyc ?
selene72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:14   #2883
Bothi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez semila Pokaż wiadomość
Przyszły i moje włosy - bardzo jestem zadowolona choć nie mam żadnego porównania z innymi zestawami. Zamówiłam doczepiane ciemny brąz i mam pytanie czy ktoś farbował swoje włosy do tego koloru clip`ów ? Czy mogę prosić o nazwę i numer koloru farby najbardziej do nich zbliżonej?

Wstyd się przyznać ale kita z tych clip in`ów jest grubsza niż moje włosy
Ja mam clip in w kolorze ciemny brąz z doczepiane.pl, chwilę wcześniej moje farbowałam farbą Joanna Palona Kawa #242 (koszt całe 5 zł) i były nie do odróżnienia.

Ja niedawno zamawiałam kolejne clipy z LongHair, kolor ciemny brąz, 70 gram, 45cm. Nie zrobię tego błędu co z włosami z doczepiane.pl i nie umyję ich po tygodniu noszenia Kolor idealny, spinki takiej samej wielkości jak w doczepiane.pl, końcówki bardzo cienkie, dlatego dokładam jedną taśmę z doczepianych i jest dobrze. Zaznaczyłam w zamówieniu, żeby wysłali mi w paczce pocztą, wysłali mi kurierem, który jak na złość przyjechał w dzień, gdy nie było mnie cały dzień w domu i nie miałam przy sobie telefonu Na szczęście przyjechał następnego dnia Mam je od około 2 tygodni, będę myła za kolejne dwa, zobaczymy co z nich zostanie

Edytowane przez Bothi
Czas edycji: 2012-07-17 o 21:27
Bothi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 07:37   #2884
semila
Przyczajenie

GG do semila

Cytat:
Napisane przez olivien Pokaż wiadomość
chyba jednak się skuszę na doczepiane 220g raz się żyje a co tam będę żałować. tylko teraz nie wiem jaki chce kolor.. mam brąz na poziomie 4, ale chce zrobić jaśniejszy i nie wiem jakie clipy wziąć chyba nr #4
ja zanim jeszcze doszła dostawa byłam u doczepianych w siedzibie (mieszkanie prywatne). Pani pokazywała mi dwa kolory średni i jasny brąz. Średni brąz był moim zdaniem ładniejszy choć miał miedziane nitki (włosy) - nie za dużo, jasny brąz wpadał w rudy. Kolory różnią się trochę od podanych na zdjęciach ale są w internecie (yt) filmiki poszczególnych zestawów. Pewnie jeszcze bardziej Ci namąciłam w głowie... przy wyborze koloru też miałam mega dylemat.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Bothi Pokaż wiadomość
Ja mam clip in w kolorze ciemny brąz z doczepiane.pl, chwilę wcześniej moje farbowałam farbą Joanna Palona Kawa #242 (koszt całe 5 zł) i były nie do odróżnienia.
ryzyko z tą Joanną.. inni mówią, że niszczy włosy, ale dziękuję przynajmniej już mam pojęcie jakiego odcienia szukać
Stary 2012-07-18, 09:53   #2885
Niissi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dariah4 Pokaż wiadomość
Mam włosy clip in od mniej więcej pół roku. Jak je zamawiałam było napisane allegro, że są to włosy naturalne, niestety okazało się, że chyba jednak nie są. Właściwie to myślę, że są takie pół naturalne, pół syntetyki. Prostowałam je dużo razy, robiłam fale za pomocą prostownicy i są ogólnie ładne, nawet na końcach się zniszczyły, ale bardziej się świecą niż moje własne włosy. Można te clipy jakoś trochę zmatowić? Bo jednak trochę się odróżniają od prawdziwych włosów.
Moja koleżanka też kiedyś miała ten problem i też nie wiedziała co ma z tym zrobić.
Niissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:08   #2886
selene72
Przyczajenie

Dot.: Przedluzanie wlosów.Czesc V wątek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
a ja dzis z braku czasu spielam wsłoski w kitke, nie dopinałam clipów. dziewczynuy kupiłam tę odzywke z alterry ( chwalona na wizazu) z morela i przesnica- bezz ssl, parabenów, natiralna. nabłyszczajaca, i jakies takie włosy >> hmm dziwne, takie lekkie, sypkie,śliskie, nie lubie takiego efektu. a wy macie cos sprawdzonego? juz chyba lepiej u mnie sie sprawdzała taka z loreala, rózowa ale naładowana silikonami:/ nafte kupiłam tez, ale nie uzywam czesto ( maseczka nafta kosmet. żółtko+ kilka kropli olejku rycynowego)

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

===============
dzisiaj włoski bedziesz miała!!!!!!! / proponuje abys nawet na próbe umyła sobie jedna tasmę, zobaczysz jaki sie zrobia fajne takie " bardziej jak nasze"
do Asiulka_22
ja używam produktów z serii provost szampon pianka dodająca objętości maska do włosów i odzywka i jestem bardzo zadowolona włosy mniej się przetluszczają sa mieciutkie produkt jest bardzo wydajny wystarczy odrobina
polecam
selene72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:54   #2887
chuckie_00
Przyczajenie

GG do chuckie_00 Send a message via Skype™ to chuckie_00

Wydaje mi się że niema żadnej metody żeby zmatowić włosy pół-syntetyczne, bo z całą pewnością takie zakupiłaś skoro aż tak bardzo się świecą.. Właśnie to jest ten problem na allegro- wybieramy właściwie na podstawie opisu sprzedającego, ktory niestety nie zawsze jest zgodny z prawdą..
Sama miałam wiele 'przebojów' z doczepianymi włosami. Teraz mam Balmain i są boskie! Z tym że teraz mam doczepione na ultradźwięki, ale clipy też miałam i bardzo polecam.

-Rita Ora Style- nad tym pracuję

CZYTANIE jest sexy.

<WŁOSOMANIACZKA>
chuckie_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:45   #2888
olivien
Raczkowanie

GG do olivien

Cytat:
ja zanim jeszcze doszła dostawa byłam u doczepianych w siedzibie (mieszkanie prywatne). Pani pokazywała mi dwa kolory średni i jasny brąz. Średni brąz był moim zdaniem ładniejszy choć miał miedziane nitki (włosy) - nie za dużo, jasny brąz wpadał w rudy. Kolory różnią się trochę od podanych na zdjęciach ale są w internecie (yt) filmiki poszczególnych zestawów. Pewnie jeszcze bardziej Ci namąciłam w głowie... przy wyborze koloru też miałam mega dylemat.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

ryzyko z tą Joanną.. inni mówią, że niszczy włosy, ale dziękuję przynajmniej już mam pojęcie jakiego odcienia szukać
dzięki ja właśnie myślę nad #4 bo mam miedziane refleksy przez to, że cały czas farbowałam czekoladowymi odcieniami, teraz nieco przyciemniłam i sama nie wiem. może spróbuje ta joanna swoje i zamówię #2, ale on mi się ciemny strasznie wydaje, czarny z brązową poświatą..
Stary 2012-07-18, 12:47   #2889
Niissi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chuckie_00 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że niema żadnej metody żeby zmatowić włosy pół-syntetyczne, bo z całą pewnością takie zakupiłaś skoro aż tak bardzo się świecą.. Właśnie to jest ten problem na allegro- wybieramy właściwie na podstawie opisu sprzedającego, ktory niestety nie zawsze jest zgodny z prawdą..
No właśnie też tak myślałam, że nie ma żadnego sposobu, więc jak widać kupiłam je bez sensu, bo miałam je założone ze 3 razy, nie więcej. Już nie wiem co ma zrobić, żeby wyglądały chociaż trochę naturalniej...
Niissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:36   #2890
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Dot.: wlosy tangle

Cytat:
Napisane przez selene72 Pokaż wiadomość
Mam pytaníe czy wlosy clip-on można "używać" na codzień i jak je pielęgnować można normalnie myć szamponem i jak suszyc ?
Nosisz je jak często chcesz, jeżeli to włosy gorszej jakości wybieraj szampony głęboko nawilżające, ja swoje doczepiane.pl myję zwykłym szamponem i mam puch
każdy gatunek włosa jest inny, jak miałam słowiany to farba tylko fryzjerska i szampony, odżywki i maski tylko firmy fryzjerskiej Matrix. Plus jedwab

Drożdże

Zapuszczam włosy

http://instagram.com/aisha_27_
aGrAwA_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 13:38   #2891
olivien
Raczkowanie

GG do olivien

Cytat:
Napisane przez aGrAwA_26 Pokaż wiadomość
Nosisz je jak często chcesz, jeżeli to włosy gorszej jakości wybieraj szampony głęboko nawilżające, ja swoje doczepiane.pl myję zwykłym szamponem i mam puch
każdy gatunek włosa jest inny, jak miałam słowiany to farba tylko fryzjerska i szampony, odżywki i maski tylko firmy fryzjerskiej Matrix. Plus jedwab
a czym teraz pielęgnujesz swoje gęste z doczepianych?
Stary 2012-07-18, 13:41   #2892
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Cytat:
a czym teraz pielęgnujesz swoje gęste z doczepianych?
Szampon cytrusowy z Head&Shoulders i.... w sumie nic poza tym. Z tym że nie suszę suszarką! Ale katuję prostownicą bo jak wiadomo prawdziwe włosy indyjskie mają to do siebie, że są puchate i lekko falują.

Drożdże

Zapuszczam włosy

Stary 2012-07-18, 13:47   #2893
olivien
Raczkowanie

GG do olivien

Cytat:
Szampon cytrusowy z Head&Shoulders i.... w sumie nic poza tym. Z tym że nie suszę suszarką! Ale katuję prostownicą bo jak wiadomo prawdziwe włosy indyjskie mają to do siebie, że są puchate i lekko falują.
żadnych odżywek i masek? no ja moich też nie będę suszarką suszyć
Stary 2012-07-18, 13:51   #2894
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Cytat:
żadnych odżywek i masek? no ja moich też nie będę suszarką suszyć
Rzadko jedwab Marion.
Wystarczy że odstawisz suszarkę i będą naprawdę piękne i mięciutkie - bo tak naprawdę suszarka to największy wróg clipów...

Drożdże

Zapuszczam włosy

Stary 2012-07-18, 14:16   #2895
olivien
Raczkowanie

GG do olivien

ja nawet moich azjatów nie suszyłam, a i tak były beznadziejne. mam nadzieję, że indyjskie będą dużo lepsze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-18, 17:47   #2896
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nawet moich azjatów nie suszyłam, a i tak były beznadziejne. mam nadzieję, że indyjskie będą dużo lepsze
Wiecie co? To bardzo ciekawe. Zawsze kiedy widzę jakieś azjatki to podziwiam ich przepiękne lejące się wręcz włosy. I jaka szkoda, że nie nadają się do przedłużania. A wydają się naprawdę świetne.

Drożdże

Zapuszczam włosy

Stary 2012-07-18, 18:25   #2897
olivien
Raczkowanie

GG do olivien

Cytat:
Wiecie co? To bardzo ciekawe. Zawsze kiedy widzę jakieś azjatki to podziwiam ich przepiękne lejące się wręcz włosy. I jaka szkoda, że nie nadają się do przedłużania. A wydają się naprawdę świetne.
dokładnie to samo myślałam przy zakupie . dziewczyny mówiły, że azjatyckie są beznadziejne, ja myślałam, że wybrzydzają i na pierwsze włosy będą ok . miałam założone 3 razy i leżą nie wiem jak określić te włosy.. mam wrażenie, że zachowują się jak syntetyk tylko są naturalne
Stary 2012-07-19, 11:52   #2898
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie to samo myślałam przy zakupie . dziewczyny mówiły, że azjatyckie są beznadziejne, ja myślałam, że wybrzydzają i na pierwsze włosy będą ok . miałam założone 3 razy i leżą nie wiem jak określić te włosy.. mam wrażenie, że zachowują się jak syntetyk tylko są naturalne
Właśnie... Nigdy nie miałam azjatów bo słyszałam, że są kiepskiej jakości ale jak patrzę np na moją sąsiadkę (jest azjatką) i podziwiam jej długie prawie czarne włosy do pasa - strasznie gęste to nie wiem dlaczego są tak słabe po ścięciu zagadka dla mnie

Drożdże

Zapuszczam włosy

Stary 2012-07-19, 17:48   #2899
semila
Przyczajenie

GG do semila

Dla tych, które szukają farby odpowiadające clip`om doczepiane ciemny brąz #2 - wybrałam się do hurtowni fryzjerskiej tam razem z gościem dobieraliśmy kolor. Po farbowaniu tylko dla wyostrzonego oka widać malutką różnice może 1/4 tonu może 1/8 (przewrazliwiona jestem ) a tak zlewają się niemal idealnie. Więc dla poszukiwaczy - farba Selective Professional Evo kolor #3.0 plus woda w zależności od włosów 3% lub większe stężenie.
Wstawie zdjęcie wraz z doczepkami w najbliższym czasie.
Powodzenia dziewczyny!
Stary 2012-07-19, 18:10   #2900
olivien
Raczkowanie

GG do olivien

Cytat:
Dla tych, które szukają farby odpowiadające clip`om doczepiane ciemny brąz #2 - wybrałam się do hurtowni fryzjerskiej tam razem z gościem dobieraliśmy kolor. Po farbowaniu tylko dla wyostrzonego oka widać malutką różnice może 1/4 tonu może 1/8 (przewrazliwiona jestem ) a tak zlewają się niemal idealnie. Więc dla poszukiwaczy - farba Selective Professional Evo kolor #3.0 plus woda w zależności od włosów 3% lub większe stężenie.
Wstawie zdjęcie wraz z doczepkami w najbliższym czasie.
Powodzenia dziewczyny!
dzięki, też zamawiam ten kolor, jednak u Ciebie w galerii wydaję mi się być jasny. a ma on może ciepły odcień? na youtubie ten kolor się różni na każdym filmiku.. ja na swoich włosach mam pod światło miedziane, czekoladowe refleksy i nie mogę się ich pozbyć, jeśli clipy miałyby chłodny odcień to musiałabym je pofarbować jakąś czekoladą

czekam z niecierpliwością na zdjęcia!
Stary 2012-07-19, 18:51   #2901
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cześć włosomaniaczki
Jakiś czas temu nosiłam przedłużone włoski, jednak wtedy postawiłam na microringi, były o tyle fajne, że budziłam się rano i one były - strasznie wygodne
Niestety po 3 miesiącach dostałam strasznego uczulenia, kobitka mi powiedziała że to napewno właśnie przez te ringi, musiałam w trybie natychmiastowym je ściągać
Wybrałam wtedy włosy naturalne, nie pamiętam długości chyba 55cm ,ale głowy nie dam uciąć to było 3 lata temu
Teraz przymierzam się znów do upiększenia włosów, po blondzie były bardzo zniszczone teraz brąz-trzeba było dużo ściąć i zacząć je obudowywać.
A clipach kompletnie się nie znam gdzie zamówić, co najważniejsze ile gram co by efekt nie był komiczny.
Boję się że nie będę potrafiła ich zakładać, no i czy tafię z odpowiednim kolorem ? Wtedy to nie było na mojej głowie
Wkleje zdjęcie mniej więcej aktualnych włosów, tamten kolor już się sprał i byly znów farbowane więc są ciut ciemniejsze no i krótsze po wizycie u fryzjera
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _BAK9426.jpg (37,3 KB, 30 załadowań)

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:05   #2902
semila
Przyczajenie

GG do semila

Cytat:
dzięki, też zamawiam ten kolor, jednak u Ciebie w galerii wydaję mi się być jasny. a ma on może ciepły odcień? na youtubie ten kolor się różni na każdym filmiku.. ja na swoich włosach mam pod światło miedziane, czekoladowe refleksy i nie mogę się ich pozbyć, jeśli clipy miałyby chłodny odcień to musiałabym je pofarbować jakąś czekoladą

czekam z niecierpliwością na zdjęcia!
w pełnym słońcu kolor mieni się na ciemniejszy miedziany a czy to ciepły czy zimny yyy.. nie znam się na tym ale raczej ciepły..
w świetle dziennym porównałabym go do zdjęcia poniżej może ciut ciutenke ciemniejszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DUGIE-~1.jpg (16,2 KB, 16 załadowań)
Stary 2012-07-19, 20:22   #2903
olivien
Raczkowanie

GG do olivien

Cytat:
w pełnym słońcu kolor mieni się na ciemniejszy miedziany a czy to ciepły czy zimny yyy.. nie znam się na tym ale raczej ciepły..
w świetle dziennym porównałabym go do zdjęcia poniżej może ciut ciutenke ciemniejszy
dzięki za pomoc mam nadzieję, że będzie pasowało

wstaw zdjęcia

Edytowane przez olivien
Czas edycji: 2012-07-19 o 20:24
olivien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-20, 09:29   #2904
karolina91111
Przyczajenie

Smile Warszawa - pasemka pod ringi - gdzie kupić ?

Cześć dziewczyny

Na początku sierpnia wybieram się na zakupy do warszawy - sukienka na wesele i dodatki... mieszkam w płocku a tu nie ma w czym wybierać no ale nie o to chodzi , miałam już kiedyś przedłuzone włosy ale pasemka które kupiłam za 1,5 zł nie były za ciekawe , na poczatku ok ale szybko sie zniszczyły ... pomyślałam że jak będę w warszawie to mogę podjechać gdzieś i kupić , zobaczyć , ocenić itp . MOże jest ktoś kto się zna i powie jakie i gdzie kupić ? chyba że ktoś kto się zna poleci przez interent na jakieś stronie nie koniecznie allegro bo wiem że sa strony z włosami kolor który mnie interesuje to jasny - średni brąz - bo będą malowane
karolina91111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 11:54   #2905
semila
Przyczajenie

GG do semila
Dot.: Warszawa - pasemka pod ringi - gdzie kupić ?

Cytat:
Napisane przez karolina91111 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Na początku sierpnia wybieram się na zakupy do warszawy - sukienka na wesele i dodatki... mieszkam w płocku a tu nie ma w czym wybierać no ale nie o to chodzi , miałam już kiedyś przedłuzone włosy ale pasemka które kupiłam za 1,5 zł nie były za ciekawe , na poczatku ok ale szybko sie zniszczyły ... pomyślałam że jak będę w warszawie to mogę podjechać gdzieś i kupić , zobaczyć , ocenić itp . MOże jest ktoś kto się zna i powie jakie i gdzie kupić ? chyba że ktoś kto się zna poleci przez interent na jakieś stronie nie koniecznie allegro bo wiem że sa strony z włosami kolor który mnie interesuje to jasny - średni brąz - bo będą malowane
ja to jestem świeża na tym forum ale po przeczytaniu całej części tego wątku mogę Ci powiedzieć, które włosy są zachwalane głownie clip in ale każdy sklep pewnie ma w swojej ofercie także pasemka. Głownie sklepy internetowe: cosmoshop, doczepiane, grzechhair, longhair hmm może jeszcze jakieś nie wymieniłam. Ja jestem posiadaczką doczepianych i chyba mogę je polecić aczkolwiek miałam je tylko raz założone i tylko do przymiarki więc nie wiem jak się zachowują po dłuższym stosowaniu (kręcenie, koloryzacja czy mycie)
Stary 2012-07-20, 12:12   #2906
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Wypróbuj grzechhair

Drożdże

Zapuszczam włosy

Stary 2012-07-20, 14:45   #2907
karolina91111
Przyczajenie

Cytat:
ja to jestem świeża na tym forum ale po przeczytaniu całej części tego wątku mogę Ci powiedzieć, które włosy są zachwalane głownie clip in ale każdy sklep pewnie ma w swojej ofercie także pasemka. Głownie sklepy internetowe: cosmoshop, doczepiane, grzechhair, longhair hmm może jeszcze jakieś nie wymieniłam. Ja jestem posiadaczką doczepianych i chyba mogę je polecić aczkolwiek miałam je tylko raz założone i tylko do przymiarki więc nie wiem jak się zachowują po dłuższym stosowaniu (kręcenie, koloryzacja czy mycie)
grzechhair - tu chyba zamówie włosy jakoś najbardziej mnie przekonały pasemko wychodzi za 1,95
karolina91111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:10   #2908
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Cytat:
grzechhair - tu chyba zamówie włosy jakoś najbardziej mnie przekonały pasemko wychodzi za 1,95
Indyjskie, słowiańskie czy europejskie Cię interesują...?

Drożdże

Zapuszczam włosy

Stary 2012-07-20, 19:46   #2909
adrenalineshot
Raczkowanie

Hej dziewczyny mam pytanie. Znacie jakąś dobrą firmę mającą naturalne włosy clip in, gęste, minimum 55cm? Kurcze szukam jak najlepszych włosów jak na razie na darmo. Chciałabym uzyskać efekt naturalnych włosów. Najlepiej żeby była duuuuża gama kolorów. Co polecacie?
Stary 2012-07-20, 20:32   #2910
uolcia
Rozeznanie

Dziewczyny ja nie wiem jak wy to robicie, że taśm i spinek nie widać na wietrze, a naturalne włosy się nie odznaczają.... Rzuciłam przez to włosy w kąt i sobie leżą :/
uolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości