|
|
#2881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
Rany co moje dziecię wyprawia w łóżeczku! Normalnie fikołki tam robi. Przez 9 miesięcy łóżeczko służyło mam tylko do spania a teraz coraz gorzej się go tam usypia. No i ciekawe czy dziś mnie uraczy drzemka - normalnie miał dwie po 1,5 h no i tak to szło żyć. A wczoraj żadnej! Spać mi się chce, jak dziś pójdzie spać to idę tez na drzemę
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie wiem co się Dawidowi popieprzyło w głowie, ale jak poszedł spać po 20 to jakoś niewiele po 22 zaczął jojczeć. Podałam smoczek. Zaczął się przewracać na boki, przemieszczać się po łóżku, przytulać, a za chwilę siadać, gadać i beczeć jak go odkładałam do spania. Nosz ze dwie godziny się z nim mordowałam. A ile się owkurzałam.. Potem jeszcze po 3 butla, ale zjadł tylko 60. Ogólnie to zeszłam ze 120 do 90 i i tak często nie zje całej 90. Wydaje mi się że on je z przyzwyczajenia.. Wstaliśmy o 7:30. I kurcze przez TZ to ja się wkurzam na dziecko. Debil nie pomoże, tylko jeszcze fucał że czemu on nie śpi itp i halo. I co mnie najbardziej wqrwia. Przyjdzie z pracy. obiad, kawa, laptop, tv. Rozumiem tak z 40 minut sobie odpocząć.. ALe to zwykle trwa dopóki małego nie uśpię. Jeśli poproszę to się z nim pobawi. Tak to rzadko ma przebłyski żeby zrobić coś sam z siebie. Podobnie z obowiązkami w domu. Dawno nie zrobił nic. PRanie, sprzątanie, gotowanie ja odbębniam. W weekend to też plus to że on najchętniej by sobie spał gdybyśmy go z Dawidem złośliwie nie budzili. Ale jak jesteśmy nawet na chwilę u jego matki, to zaraz mu coś wynajdzie. BDB że w sobotę auta nie było bo do niej węgiel przywieźli i on miał to zwalać. Ale ale żeby nie było, to w sobotę mają jej drzewo jeszcze przywieźć pi*rdolę jadę do rodziców wtedy. Tak mnie to stworzenie wqrwia że w końcu go zabiję.Idę Dadoliniemu dać śniadanie. Neti to Ty opowiadaj co u CIebie. Jest tu jeszcze taka która będzie organizować suchy basen?
|
|
|
|
#2883 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i spi tam wiekszosc nocy.W dzien sie sam odstawil, teraz podejmuje proby odstawienia w nocy i ciezko strasznie, nie wiem jak to zrobic. Raz sie udalo podac kaszke zamiast UU i spal 5godz ciurkiem, wiec tym moim kp chyba sie nie najada na tyle, zeby spac dluzej. A wczoraj to wyjatek, zazwyczaj sam sie budzi jezeli spi ok. 1,5godz, wczoraj mi po prostu taka jazde zrobil po pierwszej drzemce, ze dalam mu pospac, byle bym tylko mogla odpoczac. Wiem, glupie, ale nie mialam sily kompletnie. poza tym tak jak Ty, drzemka ok. 10-10,30, nastepna 14-14,30, jedzenie pol godz przed spaniem, jedyne czego nie wprowadzilam jeszcze to tego jedzenia. W granicach 22,30, ale najpierw musze go nauczyc jedzenia kaszki, bo poza tym jednym razem caly czas chce uu.. takze dziekuje kochana za ksiazke, bo naprawde jest pierdyliard razy lepiej niz bylo, no i rozpoczyna teraz dzien o 7-7,40, wiec rewelacja po prostu ![]() Cytat:
Cytat:
identycznie jak u nas ![]() Cytat:
a co to kanapka? ![]() Brawa dla Polci za klekanie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43688879]póki kp to wcale bo mi wygodnie, wiesz, ja po kilkanaście razy wstawałam do Agatki to teraz nie będę taka głupia i żeby nie było - ja nie krytykuję niespania z dzieckiem no moj jak widac woli sam w lozeczku, a ja glupia w druga strone, do nas do lozka bo mu niby lepiej.... Dopiero niedawno kolezanka ktora miala podobny problem swoja core wyemigrowala do lozeczka i zaczeli w koncu przesypiac nocki, i unas tez to zadzialalo. Swoja droga ja sie chyba wtedy budzilam "zapobiegawczo"? Najmniejsze jekniecie stekniecie a ja juz dawalam U, zobaczymy jak bedzie dalej, ale przez ostatnie dni wyspalam sie chyba za caly okres od urodzenia babla ![]() Cytat:
a w ktorym tyg sie dowiedzialas? ![]() Bo rekordzistka u nas jest chyba Hje, ktora ruchy poczula i wtedy dopiero do gina poszla? ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i właśnie tak jak piszesz ile lekarzy tyle opinii, skąd my mamy wiedzieć, który lekarz wie lepiej i który ma racje... neti |
|
|
|
|
#2885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ostatnio właśnie słabo je obiadki, w ogóle jakiś niejadek się z niej zrobił. Kilka razy próbuję dać jej obiadek, jak nic z tego nie wychodzi to daję jej mleko/owoc/kanapkę. 3. Nie, już dawno nie używam. 4. Zależy co to jest Ale najczęściej jej nie daję, próbuję zabawić ją czymś innym.Cytat:
Szok jak Leoś już popyla Brawo dla niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za pierwsze kroczki
|
||||
|
|
|
#2886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
czesc!
Ostatnie dni w zasypianiu i spaniu są tragiczne, juz nawet nie chodzi o czeste pobudki, ale czeste i długie pobudki z płaczem....czyzby i Nas dopadły zęby? Na dodatek wczoraj skonczył nam się Nominal, sklep zamknięty więc wybrałam się do reala, staję przed półką dzieciową a tam same kaszki mleczno-ryżowe Tragedia, żeby chociaz jakas kukurydziana, nic. Idę na kasze dorosłe nic. Jedna biała ale w woreczkach (PYTANIE: podajecie już z glutenem?) No to wróciłam na dzieciową. Przeszukałam wszystko i wzięłam JEDNĄ, która była mleczna, ale ryżowo-kukurydziana Dziś podaję a Ola
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie sie Bokeh podziewa?
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie.
Moja kuzynka (tzn żona kuzyna) miała termin na poniedziałek 11.11. Ja powiedziałam w poniedziałek, że urodzi pojutrze, tj. dzisiaj. Właśnie moja mama dzwoni, że Magda rodzi ![]() Także proszę o kciukasy, żeby Eryk cały i zdrowy był
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja stoję, głaszczę, śpiewam, całuje ale uważam że zasypia sama. Czy ja się myle może?? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43687317]Nawijko - no proszę cię Dorka też najpierw mega powaga nierzadko zanim się zaaklimatyzuje to buczenie gdy położona (chociaż ogólnie towarzyska), a nocy też nie przesypia. I nigdy nie śpi w łóżeczku, bo jej tam nie daję ![]() ot, niemowlak i tyle[/QUOTE] U mnie najpierw płacz, a potem się oswaja i ...siedzi i bawi się sama, jest tak zawsze jast jest troszkę więcej ludzi...jakby dziecka nie było. Cytat:
|
|
#2891 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, polecicie mi jakieś fajne książki? tylko nie horrory i SF. Założyłam sobie, że będę czytać 4 książki miesięcznie ;p wiem, ze to mało, bo wcześniej o wiele więcej czytałam, no ale czas... opuściłam się w czytaniu.... ://// 4 książki - kiedy Ty masz na to czas, ja się przeważnie z jedną nie wyrabiam miesięcznie
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
chociaż czy śpi w łóżeczku to bym musiała powiedzieć, że od dawna nie usiedziała w nim dłużej niż 15 min, a co dopiero spać
![]() A jeszcze co do pełzania... ja po jednym z filmów zawitkowskiego, robiłam Oli na podłodze tor przeszkód, a to poduszeczka, a to poburdany koc, moja noga i takie tam, zeby podnosiła dupke i tułów i wprawiła sie w raczkowanie, i ładnie wszystko pokonywała.Meduzza, moja 1 m-ac temu miała 45 (urodzeniowa 33,5). |
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny napiszcie prosze czy to normalne: Oliwka generalnie nie przekręca się z pleców na brzuch, nie pełza, siedzi ładnie sama, ale wczoraj zauważyłam że z tego siadu robi skłon, że buzią dityka ziemi i potem jakoś tak nóżki przekręca że leży na brzuszku, buzia płasko na podłodze i chyba cośsię może do pełzania przymierza. Ale czy te skłony są normalne, czy jej to na kręgosłup albo miednicę nie zaszkodzi???
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki. Nadrobiłam was przy śniadanku i kawce
Marsi-trzymaj się kochana ![]() Filmik z Leo zobaczę później na lapku. Hope- za kuzynke.Meneq-coś może być w tych zakazach typu "nie wolno". Był czas że jak tak mówiłam do Oskara to zaczynał płakać. Teraz jak tak powiem to patrzy na mnie i robi swoje. " Zostaw to" jeszcze nie próbowałam (nie wiem czemu na to nie wpadłam ).Ale tak sobie ostatnio myślałam że przecież jest mnóstwo rzeczy których on nie może,no i co? Za każdym razem mam mówić nie wolno?Nie rusz? Przecież później będzie sobie kojarzył że wszystko miał zabronione. Że nic mu nie wolno. Być może w późniejszym życiu w jakiś sposób go to "ograniczy"-i racja że tego powinno się używać w wyjątkowych sytuacjach. Hope-dziwny ten Twój tż Rozumiem że praca i w ogóle ale kurde jest też ojcem,tu też powinien się wykazać. Mój mąż wczoraj miał nadgodziny ,później pojechał na zakupy,wrócił-zjadł obiad i przyszedł mnie zmienić bo wiedział że jestem zmęczona. Przyszedł mimo że też był przemęczony,pomógł mi sam z siebie,bo ja go o to nie prosiłam.Ostatnio też wsiąkł na dłużej,już myślałam że gdzieś na dworze jest a okazało się że poszedł sprzątać na werandzie. Poukładał w lodówce. Odkurzył. Tak po prostu bo się nudził. Dlatego przykro mi się robi jak piszesz że kompletnie jesteś z tym sama (wiadomo jak poprosisz to zrobi),powinnaś mieć i pomoc i wsparcie. Każda z nas na to zasługuje. Tule Cię kochana
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a robisz wykresy wg tabeli? bo ja tak, i wtedy wszystko mam czarno na białym, teściowej też mowie o przestrzeganiu godzin kciukasy mocno zaciśnięte |
|
|
|
|
#2897 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bez sensu, masz racje, ale wizyty u psychologa w tym osrodku rehabilitacyjnym sa obowiazkowe, takze musialam pojsc.
Cytat:
Uwaza, ze ja przesadzam, a lekarze robia mu z dziecka dziwaka ![]() Zamierzasz stosowac porady lekarki? Cytat:
![]() Ja jeszcze nie podaje glutenowych, ewentualnie mieszam glutenowa z bg. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej. Witam się z rana
![]() Cytat:
http://twojaapteka.co.uk/index.php?r...roduct_id=2436 też tak piecze po posmarowaniu ![]() i jeszcze kupiłam sobie z lirene serum do biustu Cytat:
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny "walczace z drzemkami" - jak Wy to robicie, ze Wasze dzieci nie spia juz powiedzmy po tej 15 az do wieczora? Nie marudza?
Moj by sie chyba zaryczal na amen... |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedługo będzie taki wiek,że dziecku będzie starczyć jedna drzemka a tak wogóle to mój Sammy miał 18 miesięcy jak przestał spać w dzień - nie życzę nikomu![]() Dziewczyny, co się dzieje z Illusion? |
|
|
|
|
#2901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też o niej wczoraj myślałam bo cały dzień jej nie było
Cytat:
mocno zaciśnięte!Cytat:
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mu powiedziałam, że wg mniej Kuba ma mocniejszą lewą stronę (odpycha się z lewej, przekręca się z lewej itd), to wiesz co mi powiedział: a ty umiesz pisać lewą ręką? To normalne, że dziecko jedną stronę ma mocniejszą,bo i dorośli tak mają. Niby prawda ale sam kiedyś zauważył, że ewidentnie prawa słabsza. Ja nie zamierzam... ale mój tż to już wczoraj go sobie posadził koło siebie i dawał chrupki :/ no właśnie też miałam o to zapytać... mój to jak nie śpi ok, 3 h to maruda straszna. |
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierzyłam wlasnie Amelce główke 43cm
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
kochane wczoraj wieczxorem podczytałam troche i mi sie dziec obudził pól godz po uspieniu, buszował do 22
![]() dzieki za pocieszenie, ze nie zawsze moznawszystko ogarnąc i dopilnowac, mimo wszystko gdzies sie czai myśl,że przeciez mogłam zapobiec.... jak mały usnie w południe to zajrze, powiem Wam tylko, ze wczoraj szanowny pan tatus sie zjawił u małego po 1,5 mies...... koparę zbierałam z podłogi
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi Illusion ma zapiernicz w pracy
Nawijko czasem marudzi i kiepsko jest,ale ja się staram go zabawić, pokazuję jego ulubione rzeczy, piosenek słuchamy i jest w miarę. Syllwietta, a cóż sie szanownemu stało.. czego to nie wymyślą http://allegro.pl/simba-lalka-steffi...698297658.html |
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko Domcia ma dwie drzemki już od dawna, drugą różnie - ostatnio ok 15 - 16 wstaje po szaleńczej 30 min drzemce i jakoś wytrzymuje do 19, bo o tej porze jest kąpana, ale niekiedy lekko nie jest
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2909 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej
mamy zęba, już 6 ![]() Cytat:
za pierwsze kroczki i Cytat:
Cytat:
![]() kciuki zaciśnięte!
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
mowiłam Wam, ze mam dostałam propozycję dodatkowej pracy? Bede umwiała ludzi do pracy, czyli taka praca na telefonie... i teraz tak mysle jak to zrobie przy dziecku tak zafiksowanym na punkcie telefonu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

i jak on zapitala
dla Polci

pi*rdolę jadę do rodziców wtedy. Tak mnie to stworzenie wqrwia że w końcu go zabiję.
) i spi tam wiekszosc nocy.
ja nie wiem czy go mam
taka mała a rozumie

Brawo dla niego
Oni są w UK i tam za bardzo to się jakoś nie spinają z tym i ja nie wiem jak im pomóc kurczę ;/
już dawno nie.
22.05.2008
14.08.2011
Tragedia, żeby chociaz jakas kukurydziana, nic. Idę na kasze dorosłe nic. Jedna biała ale w woreczkach

za kuzynke.