|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Hej dziewczyny! Widzę, że w tym tygodniu nie dopisuje nam humor, mi z resztą też, roznosi mnie od poniedziałku, jeszcze pogoda jest taka za oknem, że nic tylko sobie odciąć łeb. Mam nadzieję, że to minie. Idę po kawę, po sztucznego powera
![]() Gianka Ty chcesz maleńką czasem z powrotem do brzuszka włożyć, a ja mam ochotę wyciągnąć, bo już nogi za sobą włóczę
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Gianna oby już było tylko lepiej
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Mysiu czego ta wredota tak się na Ciebie uwziela jeszcze jej nie ma? Moze przez te "marchewki" się spóźnia Ja wczoraj miałam nagły wyjazd do Wawy bo siostra zrobiła niespodziankę i przyleciała z dziećmi na święta U mnie @ pomału się kończy i z niecierpliwością czekam na wizytę cały czas się zastanawiam jak siostrze powiedzieć o tym wszystkim bo wcale nie mam ochoty znowu płakać
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, no nie ma malpy. Wiesz co ja wogole nie wiwm o co chodzi ale mam wrazenie, ze to moze dlatego, ze albo mialam pozno skok tempki chyba 18 dc albo popierniczylam ta luteina cykl, albo wogole byl bezowulacyjny. Ja ja brac zaczelam 14 dc jakis tam skok niby 18 dc ale pozniej tempka odrazu spadla..
Co do tego jak powiedziec, to nie pomoge.. Napewno wzparcie siostry sie przyda
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu mam nadzieję i trzymam kciuki żebyś jak najszybciej miała laparo, ciekawe co Jakiel ci powie jak pójdziesz.
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie co znalazłam na chrzest
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
My po bioderkach,wszystko dobrze,mala ma nogi rozkladac na zabe Moja dzidka dzis bardzo spokojna (odpukac bo jeszcze noc przed nami) je i spala cale dopoludnie az nie wiedzialam co ma zrobic z wolnym czasem i porzadki zrobila male a potem odpoczelam ![]() Mysiu a kiedy zabieg? To wredota ci sie spoznia? Kochana staraj sie nie denerwowac wiem ze latwo sie mowi ale zeby ta @ sie nie przesunela wstretna. Dobrze bedzie kochana,ja caly czas mysle i trzymam mocno kciuki Kluska ,Mysia dziewczyny wybaczcie ale ja jednak nie dam rady w weekend bo moj tz ma szkole i musi byc ,nastepnym razem sie przylacze juz na pewno Lece do mojego pierdka bo tatus bawi juz pol dnia to teraz mamunka moze sie podlaczy ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Śliczna oj chyba sie nad nia zastanowie i ja
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej helou
Piękna sukienka jak gdzieś smyka dopadnę to zakupię dla swojej chrześnicy.. a jak jesteśmy w temacie chrztu co najchętniej przyjęłybyście w ramach prezentu dla swoich dzieci ( bardziej tutaj nacisk na córki - bo chrześnica druga teraz będzie chrzczona)
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam podobny lata temu bratankowi, tż też jak miał być chrzestnym to taki kupił )
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki,przeżyłam dzisiaj chwile grozy
Panna Magda najbezpieczniejszym prezentem jest zawsze kasa,ja dawałam kasę i Kostek też dostał dużo kasy. Kluska doprowadziłaś mnie do łez... wzruszyłam się,uwierz mi że ja też bez was żyć nie mogę a jak zje*ał mi się komp to myślałam że szału dostanę Mysiu jesteś już u lekarza więc ja mocno ściskam ![]() Gianna Kochanie oby wszystko się wyciszyło,cieszę się że już lepiej a bioderkaYss ja wyję na "in vitro" a na "porodówce" wręcz się zanoszę ![]() Migociu a to niespodzianka Coffe,Izka pamiętajcie że nie jesteście same w gorszych chwilach Rossa,Agabi,Mu co się nie odzywacie ??? Ale mnie głowa boli po tym płaczu z Kostkiem
|
#2891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izka ja myślałam że zawału dostanę normalnie
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia
ale miałaś przeżycia.. ale nie dziwię Ci się.Ja jak dawniej opiekowałam się chłopcem, jego rodzice mieszkali na ostatnim piętrze i mieli zdurniałego sąsiada, któremu wszystko przeszkadzało i wiecie jak to jest jak dziecko chodzi to w jednej ręce wózek w drugiej dziecko, zazwyczaj ja szłam za nim (asekurując go i ciągnęłam wózek po schodach) ale tamtego dnia coś mnie tchnęło bo złapałam go za rękę.. i to był najlepszy pomysł.. bo sąsiad wyciągnął okno z zawiasów, a wiecie jak wyglądają okna na półpiętrach ( te przy podłogach odsyłam jak coś---> http://www.radio5.com.pl/doc/Suwalki...j-do-filmu.JPG ) i mały chciał podbiec i oprzeć się rączkami o szybę, bo zawsze tak na auta z góry patrzył.. Jezus jak sobie o tym przypomnę, jak weszłam do domu to się tacie młodego rozbeczałam aż mnie trzęsło z bezsilności po tym okresie chciałam w ogóle zrezygnować z rodzicielstwa i przebywania wśród maluchów..
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu nic dziwnego, że się wystraszyłaś. Mój siostrzeniec jak był mały to strasznie się zanosił jak był mały, a ja to ze strachu nogi jak z waty.
|
|
#2895 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj byłam na tej cholernej glukozie. Jakoś dałam rade. Jutro wynik i mam nadzieje ze będzie dobrze. Ruda wiem jak to jest. Można zawału dostać. Dobrze ze wszystko sie dobrze skończyło. Kluska uwielbiam czytać Twoje wpisy. Sa takie szczere i az łezka sie kreci w oku. Dobrze ze u mamy sie wyjaśniło.Najważniejsze jest sie przełamać i badać. Ja ostatnio na wizyte zapisałam moją mame. I też na szczęście wszystko dobrze. Mysia mam nadzieje ze lekarz znajdzie dobre wyjście z tej sytuacji. Gianna a może spróbuj troche mm wprowadzić. Może mała potrzebuje bardziej treściwego. Ja dawałam Pawłowi na noc mm bo miałam mało pokarmu, ciągle był na cycu. I super ze bioderka wyszły dobrze Coffee może to przesilenie wiosenne? Spadek formy. Wszystko wróci do normy. AA zapomniałm sie pochwalić że kuzynka tża dzisiaj urodziła synka. Ma 3800gr i uwaga 59cm. Kawał chłopa
|
|
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tasia ale chłopisko zdrówka dla nich a Ty jak się czujesz?
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, matko kochana. Dobrze, ze mimo wszystko zachowalas zimna krew!
Gianka, brawa za bioderka Wiec tak... zabieg przesuniety na 28 kwietnia
|
#2898 |
|
Rozeznanie
|
Cześć ![]() Wywołana do tablicy, odzywam się ![]() Dziewczyny czytam Was i jakoś na wszystko czasu brak.. nie ma kiedy Wam napisać.. LILa GRATULACJE!!! GIANNA u nas na straszne kolki sprawdza sie Sab simplex... My właśnie mieliśmy tydzień wycięty z życiorysu ![]() a my zostaliśmy najszczęśliwszymi rodzicami na świecie bałam się wcześniej zachwalać, by nie zapeszyć, ale minęły prawie 2 tyg i dalej działają mały pomalutku przybiera bardzo mało kupka..raz na 4-6 dni.. a jak chcemy kupkę, to wystarczy dac 50ml mm i jedna lub dwie kupki tego samego dnia murowane położna twierdzi, że moje mleko trawi on w 100%... Powiem Wam, że macierzyństwo to ciekawa sprawa.. człowiek tak bardzo chce, tak się stara i czeka na ten poród czeka na te uśmiechy, na zabawę z maluszkiem, a jakoś do głowy nie przyjdzie, że się po tym porodzie stajemy niedospaną dojarką (jak mówi mój mąż do naszego syna: "gdzie jest jedzenie? ooo... tu... tu jest mama (czytaj->jedzenie)"mnie to wiecznie sił brak.. mąż wraca po pracy i mówi, żebym się ogarnęła, żebym ogarniała dom jak wcześniej... a ja cały czas chodzę zmęczona.. dziś apogeum.. poczułam się tak kiepsko, że szok.. już myślałam czy nie dzwonic do niego, by wrocił do domu bo mi się słabo robiło.. i wzięłam ciśnieniomierz i... nowy rekord mojego cisnienia... 80/60 i na szybko się ratowałam.. herbata+coca cola+ 1,5l wody i wróciłam do żywych.. ![]() a i tak w ogóle to straszliwie kocham naszego syneczka tak bardzo, że wciąż się chcę chwalić nim hih jaki on już duży nie jest i fajniutki ![]() wyślę Wam focię maluszka ![]() a |Wy dziewczyny tzymajcie się mocno!! Mamusie- niech moc b ędzie z Wami jest bardzoooo potrzebna hih bo kolejna noc przed nami :pi cieszmy się, że nasze dzieciaczki sa takie malutkie podobno pózniej jest jeszcze... (żeby nie użyc słowa trudniej...) ciekawiej Ciężarówki- cieszcie się z czasu jaki macie dla siebie potem już ciężko posiedzieć w ciszy i spokoju i zająć się sobą![]() Staraczki- cieszcie się z seksu pózniej roznie z tym może być a wcześniej czy później i tak będziecie ciężarówkami a potem dojarkami ![]() No, to tyle ode mnie marudy od 11 marca największej szczęsciary
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia
![]() Mu dobrze że się u Was uspokoiło,a macierzyństwo to jeden wielki hardcore ale mimo wszystko jest super skoro ja mająa ADHD i Synka z ADHD mogę przy nim spokojnie książkę przeczytać
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda powiem tak jest "zanoszenie" i zanoszenie. Jedno dziecko bedzie wszystko na taki płacz wymuszało, a drugie się z tym męczy. Szczepienie czy jakaś inna stresująca sytuacja dla niego to kończyło się na tym, że robił się siny, wiotki, oczy mu się przewracaly i trzeba było jak najszybciej wychodzić z nim na dwór aby złapał powietrze, na szczęście wyrósł juz z tego dawno, a następne szczęście to takie, ze siostra nie musiała tego przechodzić z drugim dzieckiem.
|
|
#2902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hahahTy już jestes zaprawiona w bojach, a my świeżaczki to marnujemy energię na ciągłe zamartwianie się, zamiast na dbanie o swój rozwój( czytaj-> zrobic w końcu coś niezwiązanego z dzieckiem) ![]() ja żeby wziąść prysznic to czekam, aż mąż wróci z pracy bo się boję, że się zabiję wylatując mokra do płaczącego maluszka hahale pomalutki i my nauczymy sie wielozadaniowości ![]() u nas o tyle gorzej, że jesteśmy tylko we dwójke z maluszkiem,.. żadna mama, teściowa, ciocia czy koleżnaka nie wpadnie w odwiedziny
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu super, że się udało przenieść zabieg
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no chyba że tak,myślałam że tak jak córka mojej sis się zanosił.Dzisiaj miałam w domu Kostka i dwie córki siostry-myślałam że mnie w kaftanie wywiozą
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, no tylko zabieg przelozulismy i tyle. Nic wiecej.
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda masz rację bądź "matką lwicą", a jeszcze trochę i Kostus sam się obroni
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Laski spadam do wyra,wrzuciłam 3focie Kostella do nowego albumu-stary chyba już przepełniony bo nie mogłam do niego zdjęć dodać
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez spadam spac bo głowę mi rozsadza. Do jutra dziewczynki
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu!!!!!!!!
coraz bardziej lubię tego Twojego Jakiela (albo jak raz któaś z dziewczyn napisała "Jankiela" Migotka, Twoja wizyta też niebawem ![]() Ewciu o ja pierdzielę, uczy się jeść, uczy się chodzić i teraz się zaczynają przeboje PannaMagda, Twoja historia mnie zmroziła. dobrze, że opatrzność czuwa. Mu jak ładnie napisałaś dojarko Ty nasza fajne te przykazania dla mam, ciężarówek i staraczek - i jakie prawdziwe też słyszałąm, że ten sab simplex jest super. niby podobno ten sam skład co nasz bobotic a jednak co niemieckie to niemieckie w każdym razie kilka moich koleżanek wypróbowało wszystko co polskie i śliczne maleństwo dawno Agabi nie było? a Arletka? Basia? zjadłam dziś kebab wege i niestety chyba Hania nie jest smakoszem falafeli męczy brzuszek, nie wiem czy się na windi nie skończy. na razie co 15 min popłakuje biedulka przez sen ![]() idę lulać. dobranoc ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Aha, i jestem zła bo kupowałam na all parę rzeczy dla Hani i m in smoczki na 3-6 i co? I kurna pomyliłam numery i przyszły chłopięce ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Już piątek?! No to otwieram i .... miłego dnia dziewczynki ![]() http://m.youtube.com/watch?v=dcP2mdnYbcw
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
To ja pierwsza w pt odpisuje
dziś wizyta u el doktorre i imprezka wiec nie spodziewać się mnie wcześnie Buźka podczytywac będę z pracy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

jeszcze jej nie ma? Moze przez te "marchewki" się spóźnia 

- bo chrześnica druga teraz będzie chrzczona)
)

a bioderka
ale miałaś przeżycia.. ale nie dziwię Ci się.