|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Eirene
Od pasa w dół nic nie czujesz
|
#2882 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(Odnosnie zajmowania sie domem, zycze Ci zebys doczekala tego dnia, kiedy wracasz i wita Cie zapach swiezosci!! Czesto moj maz cos tam probowal pomoc, ale wszystko bylo robione tak po lepkach, teraz pelen profesjonalizm )---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() 99 byloby jescze dobrze, a 100 to juz zle? Nie przejmuj sie, lekarz na pewno wie, co robic. |
||
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Od momentu kiedy odebrałam wyniki nie przejmuję się już wcale :P ale wcześniej miałam stresa
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
Wcale sie nie dziwie
Ja zaczelam troche podchodzic do wszystkiego na zasadzie, ze co ma byc to bedzie. Oczywiscie dbam o siebie i wszystko sprawdzam, ale juz nie panikuje. A przekroczenie normy o 1 moze pewnie byc spowodowane roznymi czynnikami. Mysle, ze jednak zawsze najlepiej jest sprawdzic kazda watpliwosc u lekarza, nawet dla wlasnego samopoczucia, a stres jak wiadomo nie jest wskazany
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zrobię i tak mam innych stresów co nie miara
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2887 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
prosić można, ale czy zechcą? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to chyba jednak się zdecyduję. Zadzwonie dziś do gin prywatnie ![]() ja też mam niski i już się boję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko niedobrze, żę coś CIę wzięło ![]() Dostałąm skierowanie. Teraz położna nic nie mówiła, ale ja pierwszym razem szłam na krew i mocz, to mowila, żę mają umowę podpisaną i nie płace. Mam nadzieje, żę jednak są niepłatne ![]() Cytat:
a ja dziś zadzwonię do gin prywatnie to też dam znać ![]() zastanawiam się tylko czy częste usg nie zaszkodzą maluszkowi? Cytat:
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziś mam wizytę o 14.15 kurcze boję się.i o to chodzi Cytat:
ja tam wolę zastrzyk ![]() nie wiem kiedy to mnie czeka bo mamy budowę i mąż wraca i od razu tam leci, więc w sumie nie mogę oczekiwać że jeszcze będzie w domu sprzątał. pomaga mi w dźwiganiu itp ale jak się narobi na budowie to mi żal potem go wykorzystywać ![]() Ma.ko czytałam na necie że to mit że usg częste szkodzi maluchowi. nie ma żadnych badań na to wskazujących jednak ja myślę że skoro nie ma badań to jednak warto nie robić tego zbyt często ale co miesiąc nawet jakby było to chyba nie tak częśto
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-06-17 o 07:23 |
|
|
|
|
#2889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Ma.ko w Uk chyba prędzej mozna takie rzeczy wyprosić. Tu jest troche inaczej z porodami. Chociażby ten epidural jest dostępny za darmo, w Polsce z tego co wiem kosztuje chyba z 500 zł. |
|
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli przechodziłaś już ospę to uważaj żeby nie zachorować na półpaśca, jest groźny w I i w II trymestrze. Wiem coś na ten temat bo przechodziłam ją w pierwszej ciąży i prawdopodobnie zaraziłam się od kogoś z ospą, a ospę miałam przebytą w dzieciństwie. Trzeba wtedy przyjmować leki które mogą zaszkodzić dziecku..
|
|
|
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo u mnie w mojej mieścinie małej to można pomarzyć o zzo. Cytat:
|
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny ja dzisiaj zaczynam 11 tydzień
dzień rozpoczełam wyrzyganiem śniadania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przy @ słabłam.... Ale to co się działo podczas porodu... Dla mnie masakra ![]() Co do ospy-boję się tych różnych świństw, ale jak się ustrzec...
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w rodzinnym mieście nie dają znieczulenia. Dziewczyny jeżdżą do innego miasta ok. 150 km dalej. Mogę rodzić też w mieście gdzie mieszkam, ale wtedy rodzinka będzie musiała do mnie wpaść. Nie wiem czy sobie poradzę z takim małym dzieckiem. Znajomych pociech nie bralam na ręce póki nie miały ok 2 msc.
bałam się, że połamie im kości ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a własnie a propo przyplątania. przyplątała mi się opryszczka... w poprzedniej ciąży miałam co tydzień teraz pierwsza jest. zapytam lekarza dziś co mogę na to brać. nie boli bardzo ale już żółty płyn się zbiera. Cytat:
to instynkt ja też maluchów nie dotykałam a swoje musiałam przebrać od razu i karmić i jakoś tak instynktownie wiedziałam jak choć teraz znów się boję haha
|
|
#2897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety moj I trymestr mija pod znakiem nudnosci i wymiotow wiec wznowienie wiekszej ilosci ruchu przewiduje od sierpnia - mam taka nadzieje![]() Cytat:
ja chyba mialam w normie, juz nie pamietam ![]() Cytat:
Cytat:
Croppka jak sie czujesz? Cytat:
ja przed 6 wymiotowalam "niczym"Dziewczyny ja dzis wyjezdzam i nie bedzie mnie do konca tego tyg. moze mi sie uda w jakis dzien wpasc na nasz watek
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Lepiej się dzis czuje. ..nie wiem co mi bardziej pomoglo - czy ten krem czy sudocrem,którym na zmiane się smarowalam. Mialam pobudki o 1 i o 4 . Prawie poczułam sie jakbym miala noworodka Pokaze wam na zdjęciu jaki mam bebzol
|
#2899 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wlaśnie opinie na necie są podzielone Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
biedna ![]() odpoczywaj " ![]() Cytat:
![]() ale masz śliczny brzuszek ![]() Qrde a mnie od rana pobolewa podbrzusze. A już długo mnie nie bolało. NIe wiem czy to normalne czy faktycznie za mocno szalałam na weselu
|
|
#2900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaka ulga jak znieczulenie zaczyna działać W takich bólach jak miałam to chyba nawet bym się zgodziła żeby mnie pokroili bez znieczulenia więc zastrzyk przy tym to pikuś...Cytat:
Ból w moim przypadku jest nie do opisania. I na taki ból nie można się przygotować bo nikt nie jest w stanie wyobrazić sobie takiego bólu. Nawet ja po takim czasie już nie pamiętam jakie to było uczucie. Pamiętam tylko, że bardzo bolało. A co do tego, że zapomina się o bólu jak już się urodzi to mogą tak mówić kobiety, które nie miały bardzo ciężkiego porodu. Ja się wcale nie dziwię, że niektóre wpadają w depresję i nie chcą nawet dziecka oglądać. Dla mnie to była mega trauma. Gdyby nie to, że teraz na 90% będę mieć cesarkę to bym się nie zdecydowała na drugie dziecko. Ale z porodami jest tak, że każda kobieta przeżywa go inaczej. Wśród moich koleżanek, które urodziły naturalnie raczej żadna nie narzeka na silne bóle. Raczej poszło im szybko i bez większych trudności I nie znam żadnej która by rodziła ze znieczuleniem... Ja po prostu wiem jak wyglądał mój pierwszy poród i nie chciałabym tego przeżywać ponownie, dlatego chcę mieć cesarkę i jedynie w przypadku gdy poród zacznie się sam przed umówionym terminem cc to dopuszczam ewentualność porodu sn ![]() W pierwszej ciąży chciałam urodzić naturalnie - bo przecież inne rodzą to czemu ja bym miała nie urodzić. I byłam przygotowana na to, że będzie boleć, ale nie sądziłam, że coś może boleć aż tak. A i jeszcze był temat bólu miesiączkowego. Ja miałam mega bóle - jak na czas nie wzięłam tabletki to nie byłam w stanie wstać z łóżka i leżałam zwinięta w kłębek. Za to po porodzie bóle znacznie się zmniejszyły i już nawet nie potrzebuję środków przeciwbólowych Więc jest nadzieja
|
||
|
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak sobie pojem to też mi wyskakuje taki brzuchol, że aż się boję jak będę wyglądać później, bo mam tylko 157 cm wzrostu ![]() Kurczę, widzę, że tutaj już temat wózków się pojawił, ja się na tym nie znam w ogóle, a najgorsze jest to, że nie znam się na niczym, co związane z dziećmi Boję się, że sobie nie poradzę... ostatnio znajoma Tżta urodziła, wszyscy mówią, że radzi sobie świetnie, jakby miała już 10 dzieci...od razu wiedziała co i jak. Bardzo się tego obawiam, aż na samą myśl chce mi się płakać, ostatnio ciągle się załamuję i popadam w jakieś stany depresyjne
|
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie widać tylko popołudniu i wieczorem rano płaskacz Cytat:
jesteś bliżej niż myślisz bo ja strzelin ![]() ![]() brzuszek jeśli tylko pobolewa to chyba nic takiego, macica się rozciąga - mnie też pobolewa
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ginka mówiła ze częste usg nie szkodzi maluszkowi
Ja tez jestem zielona w temacie wózków wiec wdzięczna byłabym jakby ktos sie wypowiedział kto ma jakies doświadczenie w tej kwestii;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
U mnie głównym kryterium jest to żeby był lekki. Zastanawiam się czy nie kupić tylko głębokiego a potem już parasolkę. Jest jeszcze taka opcja, że będę wózek trzymać w aucie żebym nie musiała go nosić
ale to się okaże po wakacjach bo nie wiem czy nie sprzedam auta...
|
|
|
|
#2905 | ||
|
Buc
|
Cytat:
Cytat:
u mnie też, bo będę musiała go jakoś na 2 piętro wtaszczyć.
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
dzis ok godz 14.20 mam pierwsze konkretne usg. Na ostatnim badaniu nawet nie bylo widac bicia serduszka poniewaz byl to dopiero 4 tydz takze dzis sie denerwuje czy ciaza zywa , czy wszystko w porzadku..
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam podobny jak mam wzdecia Cytat:
trzymamy kciuki daj znac po wizycie
|
|
#2908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i natychmiast zapomniałam. cieszyłam się że już po. nie przeżywałam że o boże co ja musiałam przejść ![]() ale wierzę że jest i tak że się niestety nie może zapomnieć i jest to trauma. ja widocznie nie miałam aż takiego ciężkiego porodu skoro zdecydowałam się świadomie drugi raz ![]() Cytat:
kciuki zaciśnięte ja mam 14.15 usg
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jak bym wiedziała, że rozwarcie się zwiększa to jakoś bym była bardziej zmotywowana. Ale jak u mnie rozwarcie stanęło na 3 cm i przez kilka godzin nie ruszyło do przodu, główka się nie obniżyła i nie było żadnego postępu a na koniec i tak mnie pokroili to się odechciewa... Taka sztuka dla sztuki - ma boleć i koniec, bo tak.
|
|
|
|
|
#2910 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(no i poronienie, całą noc w domu...ale nie będę wspominać, myślę, że bóle porodowe właśnie takie są) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekamy na wieści |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

(
jakie miałyście wyniki dziewczyny?

to chyba jednak się zdecyduję. Zadzwonie dziś do gin prywatnie 

Następna wizyta za miesiąc, bo lekarz idzie na urlop. Karta ciąży założona -termin na 12 stycznia 2015r- w ogóle wizyta trwała 1,5h
. Już nie mówiąc o tym, że tłumaczyłam położnej jak zapisywane są teraz pesele (są zmiany w miesiącach urodzin)

ja przed 6 wymiotowalam "niczym"