My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-23, 09:56   #2881
daggmara
Z deszczem w butach

Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Kiedy mi naprawdę o to chodziło, tylko tak głupio zabrzmiało to dopisałam końcówek. No i wyszło jeszcze gorzej

Testuję mydło cedrowe Agafii (takie w galaretce czy żelu) do mycia włosów. Dziwnie się tym posługuje a czytałam, że jakaś dziewczyna jest nim zachwycona.
Wczoraj użyłam pierwszy raz, dało radę zmyć oleje, włosy czyste. Ciekawe jak będzie dalej? Używałyście czegoś podobnego albo mydełek w kostkach w tym celu?
Ja mam czarne mydło Agafii, pieni się jak wściekłe w sumie dobrze mi się nim myje
daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:07   #2882
_agg_
Zakorzenienie

Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!

kocham jeździć na grzyby ale już nie byłam bardzo bardzo długo od kiedy moi rodzice się rozeszli, to już nikt nie jeździ
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:33   #2883
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedy mi naprawdę o to chodziło, tylko tak głupio zabrzmiało to dopisałam końcówek. No i wyszło jeszcze gorzej

Testuję mydło cedrowe Agafii (takie w galaretce czy żelu) do mycia włosów. Dziwnie się tym posługuje a czytałam, że jakaś dziewczyna jest nim zachwycona.
Wczoraj użyłam pierwszy raz, dało radę zmyć oleje, włosy czyste. Ciekawe jak będzie dalej? Używałyście czegoś podobnego albo mydełek w kostkach w tym celu?
Nie przejmuj się, to nawet zabawne było Co do mydeł, to anwen pisała ostatnio coś na ten temat, jej ulubionym jest chyba czarne.
Cytat:
Dla mnie najlepsze są spraye, kupiłam małą buteleczkę, chyba 30 ml, robię przedziałki i wiem, że wszystko jest dobrze pokryte. Do gęstszych rzeczy używam dużego pędzla ze spiczastym końcem. Też robię przedziałki i samym czubkiem włosia przykładam do skóry żeby nie nałożyć za dużo preparatu.
A suche szampony? Nie sprawdzają się?
U mnie też najlepiej sprawdzają się spraye, np. ten po seboradinie. Oleiste mieszanki też wcieram pędzlem do farbowania i to nawet od Scrabble się tego nauczyłam.

Co do wąchania kosmetyków, to widziałam kiedyś kobietę, która psikała sprayami GlissKur do nakrętek, żeby powąchać. Myślałam, że szlag mnie trafi Problem w tym, że znając siebie zrobiłabym awanturę stulecia, dlatego też się wycofałam powtarzając "wdech.. wydech".

Ciapnęłam wczoraj na głowę seboradin a na długość olejek kokosowy. Dawno nie robiłam maseczki z drożdży... może jutro

Denko 2016
suma: 0/157

Recrea 5%-28.09.
Felicja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:35   #2884
Felicja
Wtajemniczenie

Mam dla Was jeszcze ciekawą grafikę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 38535e349afcb2c38b88d08f31f5fa4b.jpg (76,6 KB, 32 załadowań)

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-23, 11:02   #2885
burtonistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
U mnie przetłuszczanie ogranicza Capitavit i Seboradin Niger. Kiedyś chwaliłam sobie wodę brzozową Isana, ale muszę znowu ją kupić i ssprawdzić efekt, bo to było daawno temu.
Poczytam o tych dwóch produktach, dzięki

Cytat:
Dla mnie najlepsze są spraye, kupiłam małą buteleczkę, chyba 30 ml, robię przedziałki i wiem, że wszystko jest dobrze pokryte. Do gęstszych rzeczy używam dużego pędzla ze spiczastym końcem. Też robię przedziałki i samym czubkiem włosia przykładam do skóry żeby nie nałożyć za dużo preparatu.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

A suche szampony? Nie sprawdzają się?
No w sumie z tym pędzelkiem to nie głupi pomysł

No właśnie nie bardzo, albo ja ich nie umiem używać Czaję się na ten batiste, jak będę w hebe to chyba sobie kupię i wypróbuję

Cytat:
Napisane przez Felicja Pokaż wiadomość
Jakie to prawdziwe

burtonistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 11:13   #2886
Cherry_Muffin
nibyżona

Witam sie
Na olej nałożyłam masło do włosów i jeszcze pare kropelek oleju i z 20minut posiedze z czepkiem

Podziwiam Was z tymi przedzialkami! Ja staram sie mniej wiecej tak leciec, ale zeby dokladnie to nie, bo bym zamachała

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 11:29   #2887
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość

wcierka brzozowa to ta woda brzozowa Kulpol?[COLOR="Silver"]
Nie, ja używam wcierkę brzozową Glorii . Tą:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-brzozowa.html

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Moee jakie produkty się u Ciebie sprawdziły i do nich wracasz?
Ja nie mam za wiele takich. Szampony lubię zmieniać, najczęściej powtarza mi się Ultra Doux rumiakowy. Odżywki różnie, ale wracam do mgiełek Gliss Kura: żółtej i czarnej. I wcierki, Capitavit i Seboradin. Z masek to Wax Pilomax i maski Stapiz. A tak to na pewno kupię jeszcze serum Dove, maskę Natur Vital i szampon Batiste.
Jednak całkiem sporo tego wyszło

-szampon białe kwiaty agafii
-szampon koński -> pobudza wzrost włosa
-peeling do włosów z minerałami z morza martwego -> pobudza wzrost włosa
-maska łopianowa -> pobudza wzrost włosa
-teraz doszla maska aloesowa omia , zobaczę jak się sprawdzi ta z sieminia- jak zużyje cale opakowanie ,bo może wyprze aloesową ( wydaje mi się ciut lepsza)
-olejek bhringraj i khadii na porost -> pobudza wzrost włosa
- woda brzozowa glorii -> pobudza wzrost włosa
-henna
- olejek kerastase na końce

to są takie rzeczy które muszę mieć i używam non stop , dokupuje jak się tylko opakowanie kończy

ale że lubię nowości wszelakie - kupuje od czasu do czasu nowości- jedne działają fajnie to potrafię dokupić 2 butlę, inne tak sobie, ale trochę trzeba żeby się dostało coś do listy powyższej "używalności non stop"

na samym dole kosmetyki najlepsze dla mnie po kolei z mojej listy

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
no to ładnie Nam podpowiedziałaś
jak każda która zapuszcza włosy , na każdym blogu

testuje kosmetyki w dużych ilościach i pisze jak coś fajne - robię tak samo tu na forum
nie ma złotego środka, a uważam że dużo piszę o rożnych kosmetykach, tym bardziej o tych co używam - można popróbować , a może się trafi coś co podpasuje i zadziała

nie ma złotego środka , że napisze dziewczyny to i to i obudzi się ktoś w włosami du pasa po miesiącu , każda musi znaleźć☠najlepszą pielęgnację dla siebie, ja akuratnie stosuje bombę uderzeniową składającą się w kilku rzeczy i u mnie działa .

Cytat:
Białe mydło Agafii, używam do mycia buzi i ciala , po początkowym zachwycie mycia włosów z dalszym używaniem - oklapło

Bardziej zużywam do mycia buzi i ciała , mam strasznie sztywne włosy po nim , nawet maska nie za bardzo je robi miłe , nie podoba mi się na włosy i nie pasuje.

lista kosmetyków:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szampon-balsam-do-wlosow-biala-kapiel-agafii.jpg (13,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f55069b6c2369a773a4ab238d6bfa0d4.jpg.png.jpg (43,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0_0_productGfx_6617d6bdc111699eaef42f215f770995.jpg (31,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dc3fcdf18ed2e22048364f7c9a28dac7.jpg (29,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (8,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bhringraj-olejek-do-wlosow-200ml-hesh.jpg (18,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olejek-stymulujacy-wzrost-wlosow.jpg (17,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14979_full.jpg (8,2 KB, 4 załadowań)
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2014-08-23 o 12:01
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:13   #2888
Felicja
Wtajemniczenie

Dziewczęta, kupiłam wczoraj puszkę mleka kokosowego, bo było nawet tanie, ok. 5zł. I teraz szperam, do czego by go użyć.
Znalazłam m.in.:
mieszanie szamponu z mlekiem kokosowym 1:1
http://porostwlosow.pl/pielegnacja-w...kokosowym.html

I jest też oddzielny wpis o mleczku kokosowym u anwen:
http://www.anwen.pl/2010/11/mleko-kokosowe.html

Uwielbiam kosmetyki samoróbki, więc pewnie coś pokombinuję

Próbowałyście już?

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Moee kochana, wrzuć te fotki do albumu - będzie łatwiej znaleźć później

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

I jeszcze u Wiedźmy o mleczku kokosowym:
http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...-kokosowe.html

Poczytajcie, jeśli jeszcze nie próbowałyście Szczególnie fajnie zapowiada się w kontakcie ze skórą

Usz, miałam lekcje układać, a siedzę na wizażu

Moee wysłałaś tego włosa?

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-23, 12:25   #2889
moee
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Moee kochana, wrzuć te fotki do albumu - będzie łatwiej znaleźć później [COLOR="Silver"]

Moee wysłałaś tego włosa?
zrobię później album cały - co polecam, co nie za bardzo ze zdjęciami etc - muszę siąść do tego

Felcia, nie wysłałam
Po malowaniu , okazało się ze meble chcę zmienić ( jeżdżenie po sklepach), rolety mi w oknach zmieniali ( czekanie na robotników i ich pilnowanie) etc + dwa projekty kończyłam, zabiegana mocno byłam.W tym tygodniu wyśle - muszę siąść, wyrwać dobrze , zapakować i na pocztę podjechać ( a tam zawsze cholera takie kolejki że pól dnia przesiedzę pewnie na poczcie nie dość☠że numerki i masz przed sobą z 40 osób, to żadna nie przepuści żeby tylko kopertę i znaczek kupić bo krzyk na całą pocztę )

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2014-08-23 o 12:27
Stary 2014-08-23, 12:55   #2890
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość
zrobię później album cały - co polecam, co nie za bardzo ze zdjęciami etc - muszę siąść do tego

Felcia, nie wysłałam
Po malowaniu , okazało się ze meble chcę zmienić ( jeżdżenie po sklepach), rolety mi w oknach zmieniali ( czekanie na robotników i ich pilnowanie) etc + dwa projekty kończyłam, zabiegana mocno byłam.W tym tygodniu wyśle - muszę siąść, wyrwać dobrze , zapakować i na pocztę podjechać ( a tam zawsze cholera takie kolejki że pól dnia przesiedzę pewnie na poczcie nie dość☠że numerki i masz przed sobą z 40 osób, to żadna nie przepuści żeby tylko kopertę i znaczek kupić bo krzyk na całą pocztę )

Dziękujemy z góry za album na pewno nie jedna i nie raz skorzysta
O jak ja kocham fakt, że mam pocztę w supermarkecie osiedlowym i nigdy jeszcze nie widziałam tam kolejki Też miałam wysłać włoska, nawet mam już w kopercie Zastanawiam się jeszcze, co mi to da

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-23, 13:00   #2891
Cherry_Muffin
nibyżona

I juz po myciu
Z ciekawosci policzylam ile wlosow mi wylecialo przy myciu, odyzwce i rozczesaniu mokrych wlosow palcami przy nakladaniu jedwabiu i ok. 50 wiec mysle, ze nie jest zle.

16.10.2017r. T ♥

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 14:50   #2892
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta, kupiłam wczoraj puszkę mleka kokosowego, bo było nawet tanie, ok. 5zł. I teraz szperam, do czego by go użyć.
Znalazłam m.in.:

Próbowałyście już?
Wcierałam w skórę głowy przy walce z łupieżem.
Stary 2014-08-23, 16:00   #2893
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
I juz po myciu
Z ciekawosci policzylam ile wlosow mi wylecialo przy myciu, odyzwce i rozczesaniu mokrych wlosow palcami przy nakladaniu jedwabiu i ok. 50 wiec mysle, ze nie jest zle.

ja co jakiś (dłuższy) czas sobie liczę dzienne wypadanie, bo już dawniej miałam z wypadaniem problemy, więc policzyłam wczoraj i z całego dnia wyszło właśnie ok. 50 i to moim zdaniem jest spoko dziewczyny pisały, że normą jest nawet do 200 na dzień

kusi mnie bardzo ta maska z Welli https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...pair-mask.html
jakoś sobie ubzdurałam, że moje włosy byłyby po niej bardzo gładziutkie. Za każdym raazem jak jestem w Hebe spoglądam czy przypadkiem nie jest na promocji, bo regularna cena to 50-60 zł a dziś już miałam ją w koszyczku, ale jednak się powstrzymałam, uffff..

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 16:18   #2894
Felicja
Wtajemniczenie

A jagody goji już znacie?
http://www.wegetarianie.pl/Article2066.html

Niby nic nie pisze na temat włosów, ale wiadomo, jeśli coś jest bardzo bogate w składniki odżywcze, to nie ma się co zastanawiać, włosom też się coś dostanie

Co do mleczka kokosowego, to obmyśliłam sobie, że spróbuję ukręcić maseczkę:
mleko kokosowe + mąka ziemniaczana (dla zagęszczenia ale i wygładzenie) + ewentualnie jakaś odżywka do spłukiwania
Co wy na to?

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-23, 17:48   #2895
burtonistka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, moja mama regularnie kupuje i je zjada

Stary 2014-08-23, 18:18   #2896
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy z góry za album na pewno nie jedna i nie raz skorzysta
O jak ja kocham fakt, że mam pocztę w supermarkecie osiedlowym i nigdy jeszcze nie widziałam tam kolejki Też miałam wysłać włoska, nawet mam już w kopercie Zastanawiam się jeszcze, co mi to da
Album dodalam

nie chciało mi się opisywać wszystkiego więc krótkimi zdaniami co polecam, co mniej

szczęściara , ja to na poczcie swoje muszę odstać
jak mi się ta sobooota ciągnie dzisiaj z chęcią bym jakąś maseczke zrobiła do włosów , tudzież olej nałożyła , a tu nie da rady bo muszę po zakupy jadalniane jechać
Stary 2014-08-23, 19:05   #2897
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
A jagody goji już znacie?
http://www.wegetarianie.pl/Article2066.html

Niby nic nie pisze na temat włosów, ale wiadomo, jeśli coś jest bardzo bogate w składniki odżywcze, to nie ma się co zastanawiać, włosom też się coś dostanie

Co do mleczka kokosowego, to obmyśliłam sobie, że spróbuję ukręcić maseczkę:
mleko kokosowe + mąka ziemniaczana (dla zagęszczenia ale i wygładzenie) + ewentualnie jakaś odżywka do spłukiwania
Co wy na to?
kombinujesz
ale może być ciekawe, a jak mąka ziemniaczana wpływa na włosy? Tzn ona pewnie ich nie obciąża
Cytat:
jak mi się ta sobooota ciągnie dzisiaj z chęcią bym jakąś maseczke zrobiła do włosów , tudzież olej nałożyła , a tu nie da rady bo muszę po zakupy jadalniane jechać
ja też nie muszę stać, ale jak już się zdarzy to odstoję się za wsze czasy!

Ja mam dziś inny łeb na głowie koleżanka nocuje i mogę robić z jej włosami na co tylko mam ochotę a przyda jej się bo ma troszkę takie nieodżywione i nie są w najlepszym stanie. Tak więc mam nadzieję że od tego wszystkiego mi nie złysieje

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 19:29   #2898
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Ja mam czarne mydło Agafii, pieni się jak wściekłe w sumie dobrze mi się nim myje
Mam czarne mydło Alepia i Organique ale nigdy nie próbowałam myć nimi włosów. Bałam się próbować taką "galaretką" ale chyba sprawdzę przy najbliższym wolnym weekendzie co z tego wyjdzie jak mówisz, że daje radę. Włosy mi się ostatnio zaczęłu szybciej przetłuszczać. Może od częstego olejowania albo dlatego, że przestałam robić płukanki octowe?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:

Co do wąchania kosmetyków, to widziałam kiedyś kobietę, która psikała sprayami GlissKur do nakrętek, żeby powąchać. Myślałam, że szlag mnie trafi Problem w tym, że znając siebie zrobiłabym awanturę stulecia, dlatego też się wycofałam powtarzając "wdech.. wydech".
To już przesada, takiego tłustego i brudnego opakowania pewnie nikt już nie kupi. Obsługa powinna zwracać większą uwagę na takie sprawy. Najbardziej denerwują mnie pootwierane szminki i tusze do rzęs, chociaż często winny jest sklep czy producent kiedy nie ma testerów ludzie robią co chcą.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Oj wypraszam sobie. Zaytałam TŻta czym się kieruje wybierając szampon i usłyszałam całą pogadankę, że wybiera się produkty sprawdzonych, "zaufanych" firm odpowiednie do potrzeb a wtedy promocje mogą być decydujące.
Nie znam własnego mężczyzny

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez burtonistka Pokaż wiadomość
No właśnie nie bardzo, albo ja ich nie umiem używać Czaję się na ten batiste, jak będę w hebe to chyba sobie kupię i wypróbuję

Nauczysz się raz dwa Właśnie kupiłam pierwszy i nie mam z nim problemu. Trzeba tylko pryskać z odpowiedniej odległości, bo jak zrobisz to zbyt blisko trudno wytrzepać ten biały nalot.
Zawsze myłam włosy co 3 dni a ostatnio bywa, że 2 są jakieś nieciekawe i ratuję się wtedy suchym szamponem. Ostatnio w Biedronkach był w promocji za jakieś 11 zł. Czasem jeszcze widzę pojedyncze sztuki.

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 19:41   #2899
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
Album dodalam

nie chciało mi się opisywać wszystkiego więc krótkimi zdaniami co polecam, co mniej

A jak mi szybko zleciała! Siedzę od rana nad robotą, trochę dla relaxu w necie poszperałam, teraz się odprężyłam szorując kuchnię... Wsyd się przyznać, ale jeszcze nie zdążyłam zdjąć piżamy Zakupy jadalne staram się robić w piątek wieczorem, wtedy sobota dłuższa jest

Cytat:
kombinujesz
ale może być ciekawe, a jak mąka ziemniaczana wpływa na włosy? Tzn ona pewnie ich nie obciąża

Ja mam dziś inny łeb na głowie koleżanka nocuje i mogę robić z jej włosami na co tylko mam ochotę a przyda jej się bo ma troszkę takie nieodżywione i nie są w najlepszym stanie. Tak więc mam nadzieję że od tego wszystkiego mi nie złysieje
Mąka może troszkę dociążyć, ale bardziej ma wygładzać. Jeszcze dziś nie myłam włosów, rozważam też dodanie mleka kokosowego do odżywki ds, chciałabym mieć możliwość dogodzenia włosom na szybko o 5.30 w tygodniu

Cytat:
Włosy mi się ostatnio zaczęłu szybciej przetłuszczać. Może od częstego olejowania albo dlatego, że przestałam robić płukanki octowe?

To już przesada, takiego tłustego i brudnego opakowania pewnie nikt już nie kupi. Obsługa powinna zwracać większą uwagę na takie sprawy. Najbardziej denerwują mnie pootwierane szminki i tusze do rzęs, chociaż często winny jest sklep czy producent kiedy nie ma testerów ludzie robią co chcą.

Oj wypraszam sobie. Zaytałam TŻta czym się kieruje wybierając szampon i usłyszałam całą pogadankę, że wybiera się produkty sprawdzonych, "zaufanych" firm odpowiednie do potrzeb a wtedy promocje mogą być decydujące.
Nie znam własnego mężczyzny

Nauczysz się raz dwa Właśnie kupiłam pierwszy i nie mam z nim problemu. Trzeba tylko pryskać z odpowiedniej odległości, bo jak zrobisz to zbyt blisko trudno wytrzepać ten biały nalot.
Zawsze myłam włosy co 3 dni a ostatnio bywa, że 2 są jakieś nieciekawe i ratuję się wtedy suchym szamponem. Ostatnio w Biedronkach był w promocji za jakieś 11 zł. Czasem jeszcze widzę pojedyncze sztuki.
Wiesz jak jest, jak się pracuje za 1500 zł, albo w ogóle na umowie śmieciowej, to nic poza tym, z czego się jest rozliczanym, się nie robi. I nie dziwie się!
Mi też się bardzo tłuszczą włosy. Pierwszego dnia po umyciu są super od rana do wieczora, ostatnio na biwaku nawet przetrwały noc jako tako, ale już po godzinie czy dwóch od wstania to miałam grzywkę w strąkach.. taką feee.
Suchy szampon też nabyłam, ale jakoś nie umiem się nim obsłużyć. Próbowałam raz i zaniechałam.

Dziewczyny, życia mi brakuje! Tak bym chciała wszystko zrobić jak trzeba i jeszcze "naładować baterie", żeby nie sfiksować, no ale chyba się nie da

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 19:41   #2900
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam m.in.:

Próbowałyście już?

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Moee kochana, wrzuć te fotki do albumu - będzie łatwiej znaleźć później

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

I jeszcze u Wiedźmy o mleczku kokosowym:
http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...-kokosowe.html

Masz tu filmik jak zrobić maseczkę dla suchych i puszących się włosów z mleczka kokosowego, oliwy i miodu. Jeszcze nie próbowałam ale może się sprawdzić. Też lubię takie mikstury. Jak masz już mleczko to o resztę produktów nie ma co się martwić
https://www.youtube.com/watch?v=O_sC...fBJe5jy93QKmEc

Jak chcesz to popatrz na inne jej filmiki, ma bardzo świetnych dużo rad zresztą wystarczy spojrzeć na jej włosy

Konkursomaniactwo '15
Stary 2014-08-23, 19:47   #2901
burtonistka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wiem, że był w promocji i go nie kupiłam, teraz żałuję Ale skoro mówisz, że jakieś pojedyncze sztuki pozostawały to w pon przejdę się po wszystkich biedronkach w moim mieście i zobaczę czy coś znajdę

Cytat:
kombinujesz
Ja zawsze dodaję mąkę ziemniaczaną do maski, ale nie wiem co ona właściwie robi z nimi, moje trochę unosi i wydaje się ich więcej

Stary 2014-08-23, 20:05   #2902
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:

-szampon białe kwiaty agafii
-szampon koński -> pobudza wzrost włosa
-peeling do włosów z minerałami z morza martwego -> pobudza wzrost włosa
-maska łopianowa -> pobudza wzrost włosa
-teraz doszla maska aloesowa omia , zobaczę jak się sprawdzi ta z sieminia- jak zużyje cale opakowanie ,bo może wyprze aloesową ( wydaje mi się ciut lepsza)
-olejek bhringraj i khadii na porost -> pobudza wzrost włosa
- woda brzozowa glorii -> pobudza wzrost włosa
-henna
- olejek kerastase na końce

to są takie rzeczy które muszę mieć i używam non stop , dokupuje jak się tylko opakowanie kończy

ale że lubię nowości wszelakie - kupuje od czasu do czasu nowości- jedne działają fajnie to potrafię dokupić 2 butlę, inne tak sobie, ale trochę trzeba żeby się dostało coś do listy powyższej "używalności non stop"

na samym dole kosmetyki najlepsze dla mnie po kolei z mojej listy

jak każda która zapuszcza włosy , na każdym blogu

testuje kosmetyki w dużych ilościach i pisze jak coś fajne - robię tak samo tu na forum
nie ma złotego środka, a uważam że dużo piszę o rożnych kosmetykach, tym bardziej o tych co używam - można popróbować , a może się trafi coś co podpasuje i zadziała

nie ma złotego środka , że napisze dziewczyny to i to i obudzi się ktoś w włosami du pasa po miesiącu , każda musi znaleźć☠najlepszą pielęgnację dla siebie, ja akuratnie stosuje bombę uderzeniową składającą się w kilku rzeczy i u mnie działa .

Białe mydło Agafii, używam do mycia buzi i ciala , po początkowym zachwycie mycia włosów z dalszym używaniem - oklapło

Bardziej zużywam do mycia buzi i ciała , mam strasznie sztywne włosy po nim , nawet maska nie za bardzo je robi miłe , nie podoba mi się na włosy i nie pasuje.

lista kosmetyków:
Zdałam sobie sprawę, że nie używałam niczego z Twojej polecanej listy. Jak będziesz miała czas to rzeczywiście zrób jakiś katalog, na pewno kiedyś chętnie skorzystam

Mówisz, że Agafii nie przypadło Ci do włosów? Chodzi Ci o to? Gdybyś miała używać tylko do twarzy i ciała kupiłabyś jeszcze raz?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...lo-agafii.html

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Mi też się bardzo tłuszczą włosy. Pierwszego dnia po umyciu są super od rana do wieczora, ostatnio na biwaku nawet przetrwały noc jako tako, ale już po godzinie czy dwóch od wstania to miałam grzywkę w strąkach.. taką feee.
Suchy szampon też nabyłam, ale jakoś nie umiem się nim obsłużyć. Próbowałam raz i zaniechałam.

Dziewczyny, życia mi brakuje! Tak bym chciała wszystko zrobić jak trzeba i jeszcze "naładować baterie", żeby nie sfiksować, no ale chyba się nie da
A właśnie, przecież Ty masz grzywkę. To tym bardziej spróbuj jeszcze raz. Wiem jak to jest, włosy wyglądają dobrze a grzywka zawsze najszybciej wygląda nieświeżo.
Teraz swoją podpinam, miałam dość walki z nią ale wcześniej ratowałam się jak mogłam. Świetna jest też zwykła zasypka dla dzieci

Nie stresuj się Felu Początki zawsze są trudne ale z każdym tygodniem będzie tylko lepiej. Sama zobaczysz jak to szybko przeleci, zaraz święta i będziesz czuła się swobodnie jak u siebie

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez burtonistka Pokaż wiadomość
No właśnie wiem, że był w promocji i go nie kupiłam, teraz żałuję Ale skoro mówisz, że jakieś pojedyncze sztuki pozostawały to w pon przejdę się po wszystkich biedronkach w moim mieście i zobaczę czy coś znajdę

Ja zawsze dodaję mąkę ziemniaczaną do maski, ale nie wiem co ona właściwie robi z nimi, moje trochę unosi i wydaje się ich więcej
Ale Ci wędrówkę zorganizowałam Zobacz może w Hebe czy innej drogerii. U mnie akurat Hebe nie ma więc nie wiem jak tam wygląda cenowo.
Przedwczoraj widziałam jeszcze te różowe na pewno, były w tych stojakach promocyjnych.

Ciekawa jestem tej mąki. Wszystkie już próbowałyście? Ile jej dodajecie, z pół łyżeczki wystarczy?

Konkursomaniactwo '15

Edytowane przez scrabble1
Czas edycji: 2014-08-23 o 19:59
Stary 2014-08-23, 20:29   #2903
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz tu filmik jak zrobić maseczkę dla suchych i puszących się włosów z mleczka kokosowego, oliwy i miodu. Jeszcze nie próbowałam ale może się sprawdzić. Też lubię takie mikstury. Jak masz już mleczko to o resztę produktów nie ma co się martwić
https://www.youtube.com/watch?v=O_sC...fBJe5jy93QKmEc

Jak chcesz to popatrz na inne jej filmiki, ma bardzo świetnych dużo rad zresztą wystarczy spojrzeć na jej włosy
Bardzo fajnie ten przepis wygląda. I nawet wspomaga wzrost włosów
Dla zainteresowanych podaję:
mleko kokosowe, oliwa z oliwek, miód i witamina E.

Dziewczyna podaje np. 3 łyżki oliwy z oliwek, ale mówi sama, że to ilość na włosy do pasa. Dla włosów średniej długości powinny wystarczyć 1-2 łyżek oliwy i miodu, mleka trochę więcej. Szczerze mówiąc wydaje mi się, że proporcje tutaj można zmieniać wg upodobań.
Ale włosy tej laski mi się nie podobają. To już takie baty zapuszczone dla posiadania długich włosów. Niby zdrowe, ale zbyt cieńkie, rzadkie i płaskie, jak na taką długość. Ale oczywiście to tylko moje zdanie

Cytat:
Zdałam sobie sprawę, że nie używałam niczego z Twojej polecanej listy. Jak będziesz miała czas to rzeczywiście zrób jakiś katalog, na pewno kiedyś chętnie skorzystam

(...)
A właśnie, przecież Ty masz grzywkę. To tym bardziej spróbuj jeszcze raz. Wiem jak to jest, włosy wyglądają dobrze a grzywka zawsze najszybciej wygląda nieświeżo.
Teraz swoją podpinam, miałam dość walki z nią ale wcześniej ratowałam się jak mogłam. Świetna jest też zwykła zasypka dla dzieci

Nie stresuj się Felu Początki zawsze są trudne ale z każdym tygodniem będzie tylko lepiej. Sama zobaczysz jak to szybko przeleci, zaraz święta i będziesz czuła się swobodnie jak u siebie
(...)
Ciekawa jestem tej mąki. Wszystkie już próbowałyście? Ile jej dodajecie, z pół łyżeczki wystarczy?
W szkole nie czuję się już jakoś obco. Jest jeszcze mnóstwo rzeczy, których nie wiem, ale myślę, że to kwestia pierwszych 2-3 lat może i później będę bardziej biegła. Obecnie zmieniam wszystko, co poprzednia nauczycielka sobie wypracowała - nie podobały mi się te programy, po prostu nie czułam ich, nie potrafiłabym z nich uczyć, więc muszę napisać swoje od zera. A to zabiera czas. Drażni mnie też, że nie mam czasu wolnego, takiego który mogłabym z czystym sumieniem spędzić dowolnie. A tu albo gonitwa z czasem, żeby z wszystkim zdążyć, albo obijanie się z wyrzutami sumienia

Szamponu suchego chętnie spróbuję, zwłaszcza, że mi zalega w łazience. Jakieś rady, jak to zrobić prawidłowo?

A mąkę spróbuj. Anwen podaje, że do maseczki gotowej np. można sypnąć łyżeczkę kartoflanki. Ja szczerze mówiąc robię to na oko. Wczoraj miałam na kłaczkach mój ulubiony mix z mąką w składzie: żółtko, miód, oliwa, cytryna i właśnie mąka. Włoski.... miodzio! Dziś już późno, muszę zmyć wczorajszy olej i seboradin (wstyd, znowu 24h trzymam!), więc wypróbuję tylko dodanie mleka do odżywki ds.

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-23, 20:42   #2904
burtonistka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Ci wędrówkę zorganizowałam Zobacz może w Hebe czy innej drogerii. U mnie akurat Hebe nie ma więc nie wiem jak tam wygląda cenowo.
Przedwczoraj widziałam jeszcze te różowe na pewno, były w tych stojakach promocyjnych.

W Hebe są po 15 zł U mnie w mieście nie ma Hebe, ale często jestem w Warszawie i przejeżdżam obok Hebe więc zawsze mogę sobie wejść Sprawdzę jeszcze, może i u mnie coś zostało

Ja dodaję na oko, niecałą łyżeczkę, wtedy maska ma fajną konsystencję i nie spływa z włosów

Stary 2014-08-23, 21:04   #2905
Cherry_Muffin
nibyżona

zalałam siemię zobaczymy czy rano dam radę zjeść
jak co w pogotowiu mam sok z aroni i dżem z czarnej porzeczki
16.10.2017r. T ♥

Stary 2014-08-23, 21:28   #2906
moee
Zakorzenienie

Cytat:
A jak mi szybko zleciała! Siedzę od rana nad robotą, trochę dla relaxu w necie poszperałam, teraz się odprężyłam szorując kuchnię... Wsyd się przyznać, ale jeszcze nie zdążyłam zdjąć piżamy Zakupy jadalne staram się robić w piątek wieczorem, wtedy sobota dłuższa jest
ja wstalam o 5! więc wydaje mi się że trwa i trwa
ja w sobotę jeżdżę z moim bo w piątki późno przyjeżdża z firmy , a do całonocnego nie lubię przeważnie koło południa w sobotę, dzisiaj się coś przeciągnęło , nic nam się nie chciało , jakiś taki leniwy dzień, kolana mnie bolą , pewnie będzie zmiana pogody
, no ale zrobione zakupy i na tydzień spokój

Cytat:
, życia mi brakuje! Tak bym chciała wszystko zrobić jak trzeba i jeszcze "naładować baterie", żeby nie sfiksować, no ale chyba się nie da

będzie dobrze , musisz wpaść w rytm , później będzie szło jak z płatka

chociaż Cię bardzo rozumiem, miałam dwa tygodnie zabiegane bardzo, mało co spałam i marze żeby wyjechać chociaż na weekend gdzieś i się wyciszyć troszkę z książka ..

Cytat:

Mówisz, że Agafii nie przypadło Ci do włosów? Chodzi Ci o to? Gdybyś miała używać tylko do twarzy i ciała kupiłabyś jeszcze raz?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...lo-agafii.html[COLOR="Silver"]

Scrabble wrzuciłam dzisiaj do galerii

Tak, to to mydło , zobaczę na ile starczy i kiedy się zepsuje , to będę wiedziała czy się opłaci zamówić mi drugie opakowanie, schodzi strasznie wolno .. ale uwielbiam nim myć buzie , najlepsze myjadło do twarzy jakie miałam

nie próbowałam mąki i raczej nie spróbuje , nie pasuje mi na włosy od razu mi się wydaje że zrobią się grudki pod wpływem wody /czegoś mokrego i ciężko będzie zmyć

Kiedyś tak sobie z bananem zrobiłam Maseczka bananowo , jogurtowo- miodowa , wymieszalam wszystko, banana zmieliłam , nałożyłam i co? Ja do spłukiwania , a to cholerstwo się zmyć nie chciało - siedziałam i wydłubywałam tego banana z dwa dni z włosów
Więc od eksperymentów jakiś ja z dala , no chyba że bezpieczne i z bezpiecznymi składnikami

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2014-08-23 o 21:30
Stary 2014-08-23, 21:49   #2907
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
[

będzie dobrze , musisz wpaść w rytm , później będzie szło jak z płatka

Tak, to to mydło , zobaczę na ile starczy i kiedy się zepsuje , to będę wiedziała czy się opłaci zamówić mi drugie opakowanie, schodzi strasznie wolno .. ale uwielbiam nim myć buzie , najlepsze myjadło do twarzy jakie miałam

nie próbowałam mąki i raczej nie spróbuje , nie pasuje mi na włosy od razu mi się wydaje że zrobią się grudki pod wpływem wody /czegoś mokrego i ciężko będzie zmyć

Kiedyś tak sobie z bananem zrobiłam Maseczka bananowo , jogurtowo- miodowa , wymieszalam wszystko, banana zmieliłam , nałożyłam i co? Ja do spłukiwania , a to cholerstwo się zmyć nie chciało - siedziałam i wydłubywałam tego banana z dwa dni z włosów
Więc od eksperymentów jakiś ja z dala , no chyba że bezpieczne i z bezpiecznymi składnikami
Dzięki kochana za wsparcie

O przebojach z bananem też już słyszałam, ale mąka ziemniaczana zupełnie nie sprawia takich kłopotów. Ale nic na siłę, pielęgnacja ma sprawiać frajdę, chociaż jak to niektórzy mówią: chcesz być piękna, to cierp.
I tak mnie dziś właśnie pochłostało życie Wchodzę pod prysznic, a tam woda letnia, namydliłam się, woda zimna. Spłukałam szampon i wyskoczyłam z kabiny, no ale jak to tak nie dać nic po szamponie na kudły? Więc wrzuciłam samo mleczko kokosowe i siedzę z tym pod folią w oczekiwaniu na ciepłą wodę. Cieknie mi to z każdej strony... Dodatkowo mam na brwiach i rzęsach hennę. Brwi już raz spłukałam, ledwo cokolwiek chwyciło, więc siup jeszcze raz. Najwyżej będę straszyć. Teraz mi tż wlazł do łazienki i mi pewnie już całkiem zimna woda zostanie

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-23, 21:59   #2908
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kochana za wsparcie

O przebojach z bananem też już słyszałam, ale mąka ziemniaczana zupełnie nie sprawia takich kłopotów. Ale nic na siłę, pielęgnacja ma sprawiać frajdę, chociaż jak to niektórzy mówią: chcesz być piękna, to cierp.
I tak mnie dziś właśnie pochłostało życie Wchodzę pod prysznic, a tam woda letnia, namydliłam się, woda zimna. Spłukałam szampon i wyskoczyłam z kabiny, no ale jak to tak nie dać nic po szamponie na kudły? Więc wrzuciłam samo mleczko kokosowe i siedzę z tym pod folią w oczekiwaniu na ciepłą wodę. Cieknie mi to z każdej strony... Dodatkowo mam na brwiach i rzęsach hennę. Brwi już raz spłukałam, ledwo cokolwiek chwyciło, więc siup jeszcze raz. Najwyżej będę straszyć. Teraz mi tż wlazł do łazienki i mi pewnie już całkiem zimna woda zostanie

o to my oby dwie się hennujemy dzisiaj

chcesz to się z Tobą zamienię mi złapało aż za bardzo, siedzę☠i szoruję brwi od kilku minut mało tego, nałożyłam nie popatrzyłam w lustro, poszłam w międzyczasie nastawić zmywarkę , wracam do łazienki się myć , a tam ... czarna duża kropa na czubku nosa zmyłam i dalej ją widać , więc szoruje że aż nos czerwony , może zejdzie do jutra

na głowie olej , wtarta wcierka , można się relaksować / szorować hennę
Stary 2014-08-23, 22:11   #2909
Felicja
Wtajemniczenie

Cytat:
o to my oby dwie się hennujemy dzisiaj

chcesz to się z Tobą zamienię mi złapało aż za bardzo, siedzę☠i szoruję brwi od kilku minut mało tego, nałożyłam nie popatrzyłam w lustro, poszłam w międzyczasie nastawić zmywarkę , wracam do łazienki się myć , a tam ... czarna duża kropa na czubku nosa zmyłam i dalej ją widać , więc szoruje że aż nos czerwony , może zejdzie do jutra

na głowie olej , wtarta wcierka , można się relaksować / szorować hennę
Nie wiem, czy będzie się czym wymienić, bo mi tż zajął łazienkę i siedzi i siedzi.... A ja z tą henną na brwiach... Oj, nie dane mi jest się dziś zrelaksować Jeszcze będę musiała włosy suszyć suszarką, żeby nie kłaść się z mokrymi

Denko 2016

Recrea 5%-28.09.
Stary 2014-08-24, 08:48   #2910
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Hello

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
zalałam siemię zobaczymy czy rano dam radę zjeść
jak co w pogotowiu mam sok z aroni i dżem z czarnej porzeczki
i jak poszło?

ja siedzę z Khadi i łopianem a zaraz dodam jeszcze jakąś maskę oby włosy były zadowolone.

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości