|
|
#2881 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Witajcie
kawa a potem testy i kawa i testy
|
|
|
|
#2882 |
|
Konto usunięte
|
pozdrawiam z pracy
|
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
U mnie deszcz
Praca, po pracy silownia, jutro wreszcie weekend i moze jakies zakupy ubraniowe w koncu. Zamowilam kilka rzeczy w next, jutro odbiore i poprzymierzam. Poluje tez na kurtke jeansowa na lato. Milego piatku
|
|
|
|
#2884 |
|
Gang Iren
|
U mnie w końcu ocieplenie od wczoraj! Dość siedzenia w domu
\Byłam wczoraj u lekarza z głową, a wyszłam ze skierowaniem do kardiologa. Trochę się cykam, ale mam nadzieję, że moje serducho tylko chwilowo świrowało.
|
#2885 |
|
Konto usunięte
|
Gosia
trzymam kciuki, żeby było ok polecam akupunkturę przy sercu
|
|
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny znacie moze ten podklad? http://www.sephora.pl/Makijaz/Cera/P...-krycie/P60111
|
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście widać, że z okazji długiego weekendu większość się odmeldowała od komputerów. Pewnie to dobrze
Ja wczoraj zaliczyłam wycieczkę rowerową, dziś były długie spacery ... w sklepach . Zakupy kosmetyczno-ciuchowe bardzo udane. Kupiłam m.in. pomadkę Armaniego, na którą od dłuższego czasu miałam ochotę, ale jest tylko w 16 Douglasach w Polsce. Do wypróbowania wzięłam ich podkład Luminous Silk. Mam też próbki CC Strivectin (ponoć wg Pauli najlepszy CC na rynku):https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...y-krem-cc.html i Clinique (ten wzięłam bez większego przekonania). Gosia - głowa/serce - jeśli to problemy z ciśnieniem to warto jeszcze nerkom się przyjrzeć... Zdrówka życzę! I koniecznie - nie martw się na zapas. Uklika - o podkładzie tylko dużo słyszałam/czytałam, w samych superlatywach. |
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej ........
Ja z okazji wolnego właśnie doczytałam wpisy, które wcześniej mi umknęły. Stwierdzam zatem, że panie z Douglasa nie są może najlepszymi doradczyniami, ale przykład Danusi wskazuje, że zdarzają się wśród nich bystre obserwatorki. A Dircik ma bystrą koleżankę. (tu powinny być oklaski, ale "buźki" nadal mi nie wskakują). Fajne zakupy Dircik. Brakuje mi tylko relacji z zakupów ciuchowych. Uklika, ja miałam chyba próbkę tego podkładu. Nie jestem jednak pewna, czy to na pewno był ten. Z tego co sobie przypominam nie pasował mi bo chyba był zbyt widoczny na mojej twarzy............Raczej Ci nie pomogłam w decyzji co do zakupu tego podkładu.......... Wczoraj testowałam CC Chanel. Kusi mnie, bardzo. Dostałam dość pokaźną próbkę, zatem wstrzymam się z zakupem do końca próbki. CC Lancome testowałam dziś. Jest lżejszy niż Chanel, ale dla mnie za ciemny i nie kryje tak, jak Chanel. Gosia, je też trzymam kciuki oczywiście. Beata, gdzie się podziewasz i co czytasz ? Edytowane przez JUKA73 Czas edycji: 2015-06-05 o 23:06 |
|
|
|
#2889 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No właśnie ciśnienie mam dobre. Tylko tętno wysokie. Dziękuję za kciuki
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
Witam ciepło i słonecznie.......
Miszka, gdzie przepadłaś ? Potrzebuję Twojej opinii o pudrze matującym, który ostatnio kupiłaś. Jak się sprawdza ? Lepszy od tego zielonego Laury ? Muszę koniecznie kupić coś matującego na te upały, coś co wrzucę do torebki i będzie mi ratunkiem w środku dnia. |
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Helo
![]() no i wylądowałam nad morzem w Boże Ciało. Było bosko. Nie za dużo ludzi. Piękne plaże, słońce, chodna bryza od morza ![]() Gosia- kilka lat temu tez przydarzyła mi się podobna historia z tętnem. Byłam przerażona, bo przy niskim ciśnieniu (które mam od zawsze) tętno krążyło w okolicy 86-106. Wejście o schodach sprawiało mi bardzo duży problem. Wszystkie badania, ekg itd w normie. Dostałam differgan na uspokojenie, po których byłam mega senna. Wiec po jednym dniu dałam sobie spokój. Po tygodniu wszystko ustąpiło i do dziś nie wiem co było tego przyczyną. Także trzymam kciuki, aby i u ciebie skończyło się tylko na strachu Edytowane przez aussiewoman Czas edycji: 2015-06-06 o 12:25 |
|
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny farbowalyscie moze wlosy farbami Khadi?
|
|
|
|
#2893 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Danusia
A znacie moze KORRES WILD ROSE DZIKA RÓŻA CC ? Probowalam dzisiaj w sklepie, ladny kolorek, rozswietla delikatnie skore. Ciekawa jestem jak przy dluzszym pozostaniu na skorze. Niestety probek nie bylo
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Juka - mówisz, masz
W Promod mi łatwiej odnaleźć: Rybaczki: http://www.promod.pl/kobiety/szorty-...230142955.html Koszulki: http://www.promod.pl/kobiety/bluzki-...250258799.html i http://www.promod.pl/kobiety/bluzki-...260118516.html Takie zwykłe, na co dzień. I jeszcze w H&M koszulka w paski i spodnie leciutkie, letnie, na nieoficjalne okazje/okołodomowe. Dziś spacer w opolskim zoo - chyba najładniejszym jakie znam. Gosia - ja też miewałam "napady" wyższego tętna. Przyczyną mogą być braki magnezu i/lub przewlekły stres. Nie powinny zaszkodzić ziołowe uspokajacze i jakieś Magne B6 max. Ja dwa razy przez dłuższy czas zażywałam też poważniejsze leki (co prawda dawka jak dla kota, jak mówiła moja dr), ale teraz, po zmianie pracy , znów mogłam odstawić i świetnie się czuję. Jeśli badania wyjdą w porządku (czego Ci życzę) to warto pamiętać, że regularna aktywność fizyczna też wpływa na obniżenie tętna spoczynkowego i poziomu stresu.Słyszałyście może o tym cudzie kolagenowym?: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ocollagen.html Ocena 5.0, 6 hitów na 8 opinii. Producent za darmo wysyła 2 próbki, a po zakupie pełnowartościowego opakowania - w tej chwili dodatkowo 30-dniową gwarancję satysfakcji. Znacie kogoś kto to stosował? Edytowane przez dircikowa Czas edycji: 2015-06-06 o 20:36 |
|
|
|
#2896 |
|
Konto usunięte
|
Mam hita, jeśli borykacie się z wypadaniem włosów to to jest czad http://www.naturala.pl/19389-thickbo...opian_plyn.jpg
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Dircik, mnie ten kolagen jakos nie przekonuje. i oceny od osób mało się udzielających także
Nie stosowałam go, kupiłam kiedys innej firmy i z duuuuzym trudem zużyłam. Poza tym, jak ma działać na trądzik, zmarszczki, blizny, nawilżenie i pory - to ja już naprawdę nie bardzo to widzę ![]() Pobyt w Poznaniu przyjemny. Melduje, ze do sephory i douglasa nie zaszłam, nic z kosmetyków nie kupiłam Z utęsknieniem czekam na dzień, gdy nie będę musiała się tynkować. W ostatnim tygodniu spodobały mi się dwa p0odkłady - teint ideal z vichy i skin fabric armaniego. dziś testowałam bb filorgi, ale bez entuzjazmu.
|
|
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
Dircik, fajne zakupy, takie "latowe" , a tak naj, naj, najbardziej to bluzeczka z ptakiem mi się podoba.
Kama, nic nie kupiłaś ?!?! Psujesz się dziewczyno. Trzeba coś kupić, jak się jedzie na wycieczkę, na pamiątkę. O tym cudzie kolagenowym poczytałam. Dużo pozytywnych opinii na blogach. Tak, jak Kama jestem jednak sceptyczna. Od razu przypomniał mi się cud arganowy. Też miał same super opinie, a potem okazało się, że to jakaś ściema była. Oczywiście zanim się to okazało, zdążyłam kupić dla siebie, przyjaciółki i teściowej. Śmierdziało to jak .......i tłuste było jak......w związku z czym nie dałam rady przekonać się o jego cudownym działaniu. Z drugiej strony, używam teraz żelu kolagenowego do mycia twarzy i jest bardzo fajny, ze szczoteczką dobrze się komponuje. Melduję, że CC Chanel jest fajny, ale gdy jest nałożony tylko na serum. Dziś nałożyłam na filtry i przez jakiś czas myślałam, że się uduszę. Gdy się nieco wchłonął było już lepiej. |
|
|
|
#2899 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=dircikowa;51656945]Nie uwierzę, że kolagen zadziała w ciągu miesiąca, nie ma szans. CO do recek, tam się młode dziewczyny wypowiadają, u nich produkcja kolagenu jeszcze wre, co najwyżej osłabiła im się produkcja elastyny dlatego po miesiącu już widzą efekty...eh młodość. Zakupiłam inny kolagen ale jakoś mam do niego pecha najpierw buteleczkę zwędziła mi przyjaciółka, potem ciotka i co one w zachwytach a ja chyba zamówię swoja i schowam za siedmioma górami i siedmioma lasami coby w końcu użyć
to je ten składowo rewelka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...lagen-100.html
|
|
|
|
#2900 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry.
Dziewczyny dziękuję bardzo za zainteresowanie i rady Kupiłam magnez z wit b6 i zaczęłam brać. A tętno w spoczynku miałąm wysokie, bo 145.
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dalam tez opis po polsku u mnie na blogu. Jak dotad zbiera same pochwaly. Tyle tylko, ze nie wiem jak w PL z dostepnoscia. Ja kupowalam ze strony producenta, ze znizka 15%, wiec cena nie taka zla, przesylka byla bezplatna. W ten kolagen tez nie bardzo wierze Gosia mam nadzieje, ze magnez pomoze. Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-06-09 o 19:49 |
|
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma to jak zimny koktajl truskawkowy o poranku. I to taki mocno truskawkowy - 1 kg truskawek na 400 ml kefiru. Dosłodziłam symbolicznie, stewią bo truskawki słodziutkie. Pychotka.
Juka - właśnie o takie "latowe" zakupy mi chodziło. Moja córka już proszącym wzrokiem domaga się współdzielenia koszulki z wyhaftowanym kolibrem ![]() Nie nosiłam się z zamiarem zakupu tego kolagenu, prędzej wzięcia darmowych próbek, ale chciałam poznać Wasze opinie. Szczególnie, że sprzed x lat pamiętam, że ponoć kolagen smarowany na skórę nie ma szansy wpłynąć na odbudowę tego podskórnego. Tym bardziej dziwi chęć producenta wysyłania darmowych próbek i gwarancja satysfakcji. Korzystajmy z pogody, tam gdzie jest |
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zdecydowanie lato
Wczoraj do 1 w nocy byliśmy u znajomych na grillu.Mozna było siedzieć i napawać się ciepłą nocą i chłodem tak wyczekiwanym,bo za dnia-ukrop! Gosia zdrowia! Kama Tyś taka wstrzemiężliwa ![]() Juka czyli chanel taki sobie ![]() Dircik koktajl schlodzony |
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
Miszka, testy Chanel trwają. Jutro nałożę do pracy.
Ponawiam pytanie: jak się spisuje ten nowy puder matujący, który ostatnio nabyłaś i który lepszy ten, czy ten zielony Laury. |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Juka puder dostałam w piątek.Przetestowałam wczoraj.Powiem Ci po paru dniach oki?Jeden to za mało do wydania rzetelnej opinii,ale ....wydaje mi się ,że szala przechyli się na korzyść Urban D.
![]() Co mi po pudrach matujących jak fiiltr powoduje błyszczenie i wzmaga sebum..Błędne koło
|
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Po jednym dniu potestowałam CC: Strivectin i Clinique.
Strivectin jest bardzo przyjemny - i jeśli chodzi o konsystencję, pielęgnację i kolor. Więc jeśli przy okazji ma świetny skład - to może wart jest grzechu. Skóra ładnie wyglądała do wieczora mimo upału. Próbka wystarczy jeszcze na 2-3 dni, więc potestuję też w innych warunkach. Clinique dla mnie ma "dziwny" kolor, taki nie do końca zdrowy, Konsystencja też ok. Miszka - moje dzieci bardzo sobie chwalą z nietłustych filtrów - Uriage Hyseac 50+. Nie wiem, czy nie jest lepszy od Vichy. Ja, z wiadomych względów, nie testowałam teraz na sobie. Pharmaceris S wchłania mi się całkowicie, nie bieli i dobrze sprawdza pod makijażem. Z filtrów do ciała kupiłam Dax i Nuxe - ten drugi w formie suchego olejku, nie ukrywam, że jego zapach ma dla mnie znaczenie . Na okoliczności bardziej plażowo-działkowe do twarzy też mam Nuxe'a. Baaardzo przyjemny. I mimo tego, że wydaje się tłusty po chwili też ładnie znika a skóa wygląda na wypielęgnowaną.Uwielbiam właśnie takie ciepło-chłodne wieczory letnie, spędzane w plenerze. To jedne z najmilszych wakacyjnych wspomnieć, bardzo mnie relaksuje. Co do relaksu - dziś towarzyszy mi album Muse - "Drones". Świetny! |
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mam ciężki dzien. z poznania przywiozłam przeziębienie
Obok mnie w pociągu siedział chłopak niedomyty, ostro palący ( co chwila na dymka wychodził) a do tego przeziębiony Upał, 8 osób w przedziale i non stop pociągania nosem tuz obok mnie ![]() Do tego mama jest chora, dziś do niej jechaliśmy. do tego przytyłam i nie wlazłam w 2 sukienki. ech, pociąć się idzie... |
|
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Kama - trzymaj się ciepło! Przeziębienie minie, wróci lepszy humor. A i latem łatwiej zgubić to co się przyplątało w zimnych miesiącach. Mam taką szczerą nadzieję, bo chyba pierwszy raz w życiu też chciałabym trochę się pozbyć ...
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Jakos tak ostatnio dużo na mnie spada, z tego wiekszośc ode mnie niezależna. Może i potrafię znowu wziąć się do galopu dietetyczno-ćwiczeniowego
No, przy katarze to sam pesymizm ze mnie wypływa, ale i tak skrzydełka mi ostatnio opadły...
|
|
|
|
#2910 |
|
Gang Iren
|
Kama zdrówka! Masz czym się poratować? Na mnie dobrze działają te wszelkie saszetki co się na ciepło pije, typu fervex. No i czosnek, ale to wiadomo nie zawsze można
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

Praca, po pracy silownia, jutro wreszcie weekend i moze jakies zakupy ubraniowe w koncu. Zamowilam kilka rzeczy w next, jutro odbiore i poprzymierzam. Poluje tez na kurtke jeansowa na lato. Milego piatku
. Zakupy kosmetyczno-ciuchowe bardzo udane. Kupiłam m.in. pomadkę Armaniego, na którą od dłuższego czasu miałam ochotę, ale jest tylko w 16 Douglasach w Polsce. Do wypróbowania wzięłam ich podkład Luminous Silk. Mam też próbki CC Strivectin (ponoć wg Pauli najlepszy CC na rynku):

to je ten składowo rewelka
Obok mnie w pociągu siedział chłopak niedomyty, ostro palący ( co chwila na dymka wychodził) a do tego przeziębiony