|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Chciałam dzisiaj iść do gina tydzień wcześniej, ale się okazało, że nie przyjmuje. Nie wiem teraz czy mam iść jutro do innej babki, czy poczekać tydzień na moją wizytę. W sumie oprócz spinania brzucha nic się takiego nie dzieje. |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam u lekarza.Szyjka 2,6.Trzyma😃 Powiedzial ze jeśli dalej będę leżeć to spokojnie dotrwamy.A w razie w mam sie nie bać bo sterydy podane.I wiecie,nie wziął ani grosza..
|
|
|
|
#2914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A bolesne to spinanie? Jak nie, to spokojnie bym poczekała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek ale łdny kącik. Tapeta idealnie pasuje. Ja tez będę miec kolyskę i przewijak obok szafy i wymyslilam, ze kupię taki wiszacy organizer i tam będę trzymac ciuchy dziecka. Niestety nie wymyslilam jak kreatywnie i bez narzędzi zagospodarowac ten stół do przewijania z ikei.. wkurza mnie ta wielka przestrzeń. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
A co chcesz na tym stole mieć? Ja włożyłam na półkę dwa pojemniki ikea drona i te białe pojemniki zawieszane też mam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby tak dalej.Co do podpasek ze skrzydełkami, to położna na SR mówiła, że najlepsze są te "oddychające" bez siateczek i innych dziwactw. Są sztuczne i mogą podrażniać. Ona polecała te duże starodawne podpaski bella. Używałam je i były ok. |
||
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny.Ulżyło mi.Choć teraz spina mi się strasznie po wejściu po schodach.Na bóle powiedzial żeby brać rozkurczową.Co mnie zmartwiło kazał odstawić luteine..A ja się boję..Pobiorę ten tydzień jeszcze.Potem i tak musze odstawić do gbsa.Ale narazie czuje się bezpieczniej jak biorę.Co do podpasek to na poród mam wkłady absorgyn i canpol chyba.A na połóg kupiłam always ale te bez siateczki.I mam jeszcze naturella nocne to myślę że będzie ok.Chyba że podrażnia to wyśle męża bo bella te takie zwykłe babcine.
|
|
|
|
#2920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lilka o te pojemniki mam pozawieszane na stoliku: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/ Myślę, że akurat na takie podręczne pierółki będą w sam raz. A pudełka dwa mam jeszcze te: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...281/#/90399217 I całe miejsce zajęte (tylko jeszcze ten stolik muszę na biało rypnąć) WP_20170822_19_34_34_Pro.jpg
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2017-08-22 o 19:50 |
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Schmetterling w zielarskim.
Migotka niech ci sprawdzi ręcznie. Blond chciałabym przed terminem. Rojku wiesz, że brzuch może opaść na dużo przed. Niestety. Migotka podkłady na początku najleosze ale nie Bella bo obecnie mają kleju. Mam klapki ! Z wyjątkiem biustonoszy które mi idą ponad tydzień i nie wiem czy są dobre oraz toreb to mam chyba wszystko nie spakowane, ale mam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Juka super. To oszczędzaj się teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2922 | |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
![]() Co do podkładów /wkładek poporodowych, to zakupiłam ich stanowczo za dużo i zostały mi 3 paki tych podkładów absorgyn. Zauważyłam, że w porównaniu z porodem sn, teraz po cc krwawię dużo mniej i rzeczywiście wystarczające są podpaski bella ze skrzydełkami (niebieskie opakowanie). |
|
|
|
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
No ale częściej opuszcza się☠max 2 tyg przed porodem
![]() A podkłady mam Hartmana Molimed. Już wypróbowane poprzednio. Są szeeeroookie, cienkie i bardziej chłonne niż te Belii czy Absorgyn, które zaraz się zbijają jak dla mnie w rulon
|
|
#2924 | ||
|
Raczkowanie
|
A ja razem z Tobą
z początku listy spadniemy na koniec ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76514121]2 kapsułki dziennie doustnie Aa i herbatę z liści malin ale gdzie ja ją kupię?[/QUOTE]Ja od weekendu biorę Oeparol 2 x dziennie po 2 kapsułki. Dziś wypiłam pierwszą filiżankę naparu z liści malin (kupowałam na gemini), podejrzaną ma konsystencję "na sucho" po zaparzeniu, w smaku bez szału, ale w sumie to ma działać, a nie smakować ![]() Cytat:
Cytat:
Ja czekam jeszcze na dwie paczki - jutro ma mi przyjść jeszcze jedna rzecz do spakowania do szpitala
|
||
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie słyszałam o tym, że niektóre się rolują😁 Ja mam z firmy Babyono.
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku super, pasuje mi poród za 2 tygodnie
podoba mi się twoja wersja. Pawie ile razy dziennie pijesz napar z liści maliny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Ja mam podkłady z Canpol te na noc i wysokochlonne. Narazie w sumie 2 opakowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alternatywnie mozesz tam np. -trzymac reczniki albo posciel, jesli nie mieszcza ci sie w komodach -polozyc zapas tetrowych pieluszek -zrobic poslanie dla kota/psa/chomika -dekoracyjnie ulozyc jeden bialy recznik i jeden pusty koszyczek, po czym zrobic zdjecie i lansowac sie na facebooku -poprzyczepiac z bokow zabawki i ulozyc dziecko na tej dolnej polce- bedzie sie czulo jak w wielkiej karuzeli -postawic tam kwiatki -uzywac jako dodatkowego stolika/polki w kuchni |
|
|
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
Poprzednio piłam te cholerne maliny i oeparol też jakiś był w ruchu, ale nic nie dało :P Więc teraz jeśli już, to będę liczyć na to szyjka zmięknie od prostaglandyn i skróci od bujania i kręcenia na piłce :P Poza tym wybiorę się jak już będę miała dość na duuuże zakupy :P (za każdym razem dwa dni po mnie brało
) zjem coś bardzo ostrego, a na deser ananasa. Jak nie podziała, to się położę i będę czekać aż samo się nie zacznie
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2017-08-22 o 20:22 |
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku plany obiecujące
Dziewczyny o co chodzi z tym, że niektórzy chcą aby pępowina sama przestała tętnic i aby jej od razu nie przecinać? Pytam, bo w planie porodu to mam. Wtedy jak rodziłam, to położna przecinala na szybko aby Mai tlen podali. Więc nawet mąż nie mógł tego zrobić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Też się obawiam tłumów na sali poporodowej, wgl moim zdaniem szpital po porodzie to nie jest miejsce pielgrzymek, mąż, partner ok, ewentualnie na chwilę najbliższa rodzina, typu mama czy siostra, ale u mnie po porodzie do dziewczyny przychodziły np koleżanki, takie osoby robią moim zdaniem sztuczny tłok i powodują dyskomfort innych świeżo upieczonych mam.
Pisałyście o goleniu tam, koszmar, mnie przed wizytą miał ogolić mąż, ale stwierdziłam, że zrobię to sama, z pół godziny się męczyłam, udało się, ale przed porodem już pasuję, przez dwa tygodnie może nie zarosnę tak bardzo
|
#2931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku no właśnie, a jest taka opcja. I teraz gdybam po co ma się czekać aż ona przestanie tętnić. To coś daje?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dzisiaj sie napisałyście wszystkie szok!! Ja cały dzień na upiększaniach w salonie spędziłam zajrzałam tutaj teraz i jestem w szoku ustosunkuje sie do tego co przykuło moja uwagę ![]() Madzialenka z ta pępowina to jest tak ze teraz jest taka moda ze chcą żeby wszystko co jest wartościowego w pępowinie i krwi pepowinowej dostało sie do dzidziutka - jak przestanie pulsować to znaczy ze dzidzia juz wszystko zabrała czasem nawet położna przepompowywuje tak jakby ręcznie ta krew tak jakby "krówkę doiła ". Czasem trwa to nawet do 30 min i juz nawet łożysko zdarzysz urodzić. Natomiast nie ma tej opcji jesli masz wykupiony zestaw do pobierania krwi pepowinowej. Co do lewatywy ja sie nie godzę w żadnym wypadku. Golić sie tez nie chce do porodu bo jakoś mam wrażenie ze taka "wystawiona " będe... na codzień sie gole ale na wizytę i na takie akcje wole byc troszkę zarośnięta....( nie wiem skąd u mnie takie coś) ![]() Ja jednak myśle ze urodzę ostatnia chociaż bardzo bym chciała na początku września ![]() Jutro mam wizytę i tez w końcu coś będe wiedziała juz nie moge sie doczekać ![]() I powiedzcie mi chociaż mam wrażenie ze ostatnio o to pytałam ale dzisiaj dostałam zdjęcie dzidziusia mojego kuzyna. Jego żona rodziła wczoraj. Dzidzius leży zawinięty w rożek i ma na sobie śpiochy z długim rękawem a z pod spodu ( z rękawków ) wystaje jeszcze body z długim rękawem !! Jest sierpien w szpitalu jest zawsze mega ciepło... wydaje mi sie ze nie potrzebne jest to body pod spodem? Ja dla Olusia mam na nocki śpioszki i juz nic więcej ... bedzie w rozku to przecież bedzie mu cieplutko. Czy zle myśle? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ooo to warto zaznaczyć taką opcję. Dobrze wiedzieć o co w tym chodzi.
Co do ubrania to z tego co pamiętam to Maja tez miała jedną warstwę więcej ubrań. Ale teraz chyba nie będę malego tak ubierają. Tylko tak jak wspominaliśmy wcześniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia z tego co wiem dziecku daje się warstwę więcej.I jemu na początku może być chłodno bo w brzuszku było cieplutko..Ale w domu będę chyba cieniej ubierać bo u nas mimo że jeden grzejnik grzeje to jest mega gorąco.
|
|
|
|
#2937 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie też zaczynam pić i właśnie dwie dziennie.
Kupiłam krem do twarzy na wiatr i zimno. Z babydream w rosmannie. Sroka pisze, że ma dobry skład. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedy się określa plan porodu? Nic mi o tym nie wiadomo. |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja słyszałam ze latem daje sie jedna warstwę mniej a zima jedna warstwę więcej. Jesli ja np będe spała w koszulce na ramiączka i krótkich spodenkach to nie ubiorę dziecka w koszulkę, śpiochy i skarpety... trudne jest to wszystko... niektórym jest wiecznie zimno a innym wiecznie gorąco ... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

nie spakowane, ale mam 

Ja czekam jeszcze na dwie paczki - jutro ma mi przyjść jeszcze jedna rzecz do spakowania do szpitala
ustosunkuje sie do tego co przykuło moja uwagę