|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 20+ cz. II
No przekochany.
Kocurkom zdarza się wydzielac brzydki zapach, ale to chyba jak zaznaczają teren. Mój nie drapie mebli i nie drapał nigdy. A załatwiana się do kuwety na pewno można nauczyc. Koty to czyścioszki więc to pewnie nie jest jakiś wielki problem. Mi się marzy kot bengalski albo syberyjski biały... I buldog francuski Na pewno będę kiedyś miała.Aha.Miałam i kotkę i kocura i kotki są bardziej przyjazne, przytulające itp.
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Płeć nie ma chyba większego znaczenia, ale na pewno musisz pozbawić zwierzę możliwości posiadania potmostwa...
. Niewykastrowane koty zachowują się czasami okropnie. No i jest ryzyko, że pewnego dnia wyczują zapach jakiejś pięknej kotki i pójdą w siną dal... Zwierzęta tez mają swoje potrzeby .Drapania mebli można uniknąć kiedy zafunduje się kotkowi jakiś specjalny drapak. W przeciwnym razie meble moga trochę ucierpieć... Niewesoło może być też w okresie świątecznym, kiedy bombki i łańcuchy na choince wyglądają tak niesamowicie kusząco i zachecają do zabawy... Kot mojej koleżanki kiedyś rzucił się na choinkę i całą przewrócił ![]() Przyzwyczajenie do toalety podobno wcale nie trwa tak długo... Tutaj nie wypowiem się konkretniej bo nie mam doświadczeń na tej płaszczyźnie. Ale... Moim zdaniem mimo wszystko kot śmierdzi. W tej kuwecie trzeba naprawdę czesto sprzatać.. Ja po wejsciu do mieszkania TŻ od razu czuję obecność kota. Nie jest to jakiś straszny smród, ale ja to wyczuwam. Ale domownicy zazwyczaj w ogóle tego zapaszku nie czują - przyzwyczajeni sa . Co więcej... Posiadając kota musisz dobrze zabezpieczyć balkon. Te zwierzeta wskakują wszedzie więc wskoczą i na barierkę. A jak zobaczą jakiegoś ptaszka, muszkę czy inne stworzenie latające, mają ochotę pofruwać razem z nim... i nawet jeśli spadną na te przysłowiowe 4 łapy - mogą być w szoku i uciec gdzieś w popłochu... Zresztą te "4 łapy" to bajka jakich mało. To, że kot się przekręci w locie tak że spadnie na łapy, nie znaczy że tych łap nie połamie... Jak upadek jest z większej wysokości to moga tez uderzyć pyszczkiem w ziemię i tragedia gwarantowana. Kot TŻ spadł z balkonu i złamał łapkę było z tym dużo problemów i niestety sporo to całe leczenie kosztowało... Ogólnie kot to zwierze z charakterem. Nie zawsze można go przytulić i pogłaskać... miewa swoje humory... Musisz się też pogodzić z faktem, że włazi wszędzie. Może więc rozłożyć Ci się na klawiaturze kiedy akurat piszesz jakąś ważną pracę lub może wskoczyć Ci na blat w kuchni kiedy przygotowujesz obiad.. Jeśli przeszkadzają Ci takie rzeczy - kup psa . Ja bym bardzo chciała mieć kota, ale to wszystko o czym napisałam wyżej powoduje, że tego zwierzątka nie posiadam .
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo tak koty mają charakter i swoje zagrywki.Moja kochana kotka notorycznie właziła do zlewu i wylizywała resztki-wystarczyło, że ktoś zapomniał zamknąc drzwi od kuchni. Jak ktoś nie zamknął drzwi do pokoju brata-właziła do terrarim ze świnką morską i ją drażniła. Na szczęście nigdy jej nie zeżarła
Ale przekochana była, aparata jakich mało. Niestety zginęła śmiercią tragiczną na transformatorze.Teraz mamy jej synka
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
psa już mam, cudnego wilczura, ale nie trzymamy go w domu, zresztą nawet sobie tego nie wyobrażam
najbardziej obawiam się właśnie tego wyczuwalnego zapachu kota najbardziej podobają mi się koty rasy Maine Coon, ale kociak kosztuje ok 2000 zł albo więcej i one wyrastają na ogromne kociska Ines a jak to jest z futerkiem, bo koty też chyba zrzucają co jakiś czas aneczka na transformatorze
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
No tak jak psy niestety...
Dwa razy w roku sierść jest wszędzie ale to akurat najmniejszy problem ja jestem przyzwyczajona... Mnie najbardziej martwi fakt, że ciężko by mi było zabezpieczyć balkon... A to kluczowa sprawa. Ten zapach też mnie trochę odstrasza... nie wiem jak często trzeba czyścić kuwetę i jak drogiego żwirku trzeba do niej używać, żeby zminimalizować ten zapach... Maine Coon - sprawdzilam w grafice google i faktycznie gigantyczne te kocury wyrastają takie małe tygrysy .Ja chyba jednak wole zwykłe polskie "dachowce".
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle kotki rasowe są piękne ale takie drooogie... Teraz mam dachowca. Taki gruby, dumny kocur. To on decyduje kiedy się daje pogłaskac itp. Ja to w ogóle kocham zwierzęta.
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
czytam różne artykuły o wychowaniu kota
i z tego co wywnioskowałam załatwianie się w kuwecie to nie jest największy problem gorzej jeśli się kotek np rozchoruje i wtedy wymiotuje gdzie popadnie, tożto masakra ![]() no i o zapachu też piszą
|
|
#2918 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała zmiana tematu. Mam gigantyczną ochotę na zmianę fryzurki.... Ale sama nie wiem w jakiej byłoby mi dobrze.... Nie wiem co zrobic z tym przodem... Chciałabym trochę z długosci zejśc... A już w ogóle zakochałam się w fryzurkach w stylu bob (coś jak ma Victoria Beckcham albo Rihana) ale to chyba kompletnie nie dla mnie.
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
koty... ja uwielbiam koty
marzy mi się strasznie mieć kota ale mojemu mężowi kompletnie nie![]() lubię rosyjskie niebieskie i birmany ale i tak najbardziej bym chciała czarnego dachowca, mrrrr
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zdjęciach miałaś spięte włoski więc ciężko określić jakiej są długości a jutro jeśli będę miała, to pokażę zdjęcia kotka mojej cioci, rodzice byli tam tydzień i zakochali się w nim
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
No są troszkę dłuższe niż na avatarku. Nie, kolorek zostaje. W brązie czuje się ok.Tylko jaką ja mam twarz? Nie mam pojęcia w jakiej fryzurce byłoby najlepiej... ehh.
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaje że w takich włoskach opuszczonych twarz będzie Ci bardzo ładnie
|
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszperam na fryzjerskim i powklejam. Czegoś z większym pazurem potrzebuję bo sie czuję rozmemłana taka...
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Pospałam troszkę, napiłam się dużej kawy. Był u mnie TŹ na chwilkę, przytulić. Czuję się lepiej. W środę pogrzeb ![]() Muszę jutro w pracy załatwić wolne. Co do kotków to jakiedyś miałam na działce takiego tygryska małego, przekochane stworzenie. Jak ktoś ma domek prywatny to też jak najbardziej kotka można miec, bo wtedy i kuwetę można gdzieś do kąta wstawić, i wogóle. Ale ja i tak chyba wolę pieski ![]() Oreganko, jeżeli o ktosia chodzi to ciężka sprawa, bo jeżeli to było tak pod wpływem chwili, wygłup jakiś to szkoda że mu namieszałaś w głowie, znowu jakąś nutkę nadzieji posiałaś w jego sercu. Także jeśli to był wybryk to czym prędzej wyprostuj to. A jeżeli sama czujesz że coś tam w Tobie się rodzi to mu powiedz o tym. Te uczucia, ciężka sprawa. Jak samopoczucie przed jutrem? Pierwszy dzień w pracy, będę kciukać za Ciebie
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno taka fryzura dodała by Ci pazura...Ja tez kocham zwierzeta... Bardzo bym chciała mieć fretkę ale to tez trochę kłopotliwe w wychowaniu zwierzę... Nie chcę się porywać z motyką na słońce. Właśnie wcinam bruschette. Jakie to jest proste i przepyszne "danie". Mniam. Aż muszę odkopac bruschettowy watek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() jestem, zaraz zabieram sie za pakowanie, ale musze nadrobic zaleglosci, bo po tygodniu to utone w spamie ![]() stesknilam sie |
|
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
Ines a cóż to takiego? Nie jadłam.
A pójdę chyba jutro albo we wt do fryzjerki i pościemniam coś jak to ma mniej więcej wyglądac. Mam nadzieję, że jakoś to wyjdzie. W końcu to tylko włosy-odrosną ![]() Cześc Navi, a już myślałam, że uciekłaś z wątku jak wróciłam ![]() A gdzie się Kasia podziewa?
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, Xal, Ecstasy ![]() Aneczko http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=110
|
#2929 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh migają się dziewczyny migają. Ja to przynajmniej miałam usprawiedliwienie
![]() Ineeessss mam jęzor na ziemi.... Pychotka to musi byc! A to zwykłe bułeczki na pół krojone? Zrobię jak wrócę do domu, póki nie ma babci, która nienawidzi czosnku i nie używamy go w domu. A zioła to z torebki mogą byc?
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
suuuper, bylo swietnie! w zyciu nie widzialam w tym mieszkaniu takiego tłumu przyszło duzo osob i super sie bawilismy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nawet nie chce myslec ze moja babcia jest w kiepskim stanie...nie wyobrazam sobie.. trzymaj sie Słonko ![]() oszalałas! ja jutro ide do fryzjerki na 10. ostatnio sie lepiej czuje w krotkich wlosach ![]() za 18h bede z tatą wlasnie,musze sie pakowac
|
||
|
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to pakowac? To gdzie jedziesz? A jak ścinasz? Pokażesz oczywiście
Na ile tata będzie?
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Navi, a mi to w ogóle umknelo że ty jedziesz do taty! Jak to? To w końcu nie on do Ciebie przyjeżdża?
Navi, a co w końcu kupiliscie Podrzutkowi? Jeju, ale się obżarłam ![]() Aneczka - ja używam ziół z torebki... Tylko jak je wsypujesz gdziekolwiek to dokładnie je przetrzyj w palcach - lepiej wydobędziesz ich właściwości . A co do bułek to różne mogą być... Ja miałam takie zwykłe, ale dosyć puszyste... Z jednej zrobiłam 3 grzaneczki . Jeszcze na przykład bagietka może być
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
kocureeeeeeeeeeeek
![]()
|
|
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
Ines paskudo zaśliniłam cały pokój. Poważnie.Dawno nikt mi takiego smaka nie narobił. Ciesz się, że tak daleko mieszkasz bo już bym dawno u Ciebie była na wyżerce
![]()
|
#2935 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze dorobić przepysznych grzaneczek bo napisałam do TŻ co robię i że szkoda że go nie ma... I za chwilę telefon że on wcześniej skończył zajęcia i czy może wpaść .
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Ines ja też myślałam, że to tata do Navi przyjeżdża chyba coś mi się pomieszało
a wogóle widziałaś komentarz jaki Ci dałam na Twoim fotologu? ale ja jetem żłop właśnie popijam piwko...po wczorajszym to bardzo dziwne![]() piszę tak z doskoku bo przyszedł do Nas męża brat i tak sobie gadamy przy piwku.
|
#2938 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc żłopie
![]() ![]() Też bym się napiła. Ale 1. nie mam czego 2. nie mam z kim No brakuje mi moich dziewczynek, z nimi to zawsze można było się poalkoholizowac
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam i bardzo dziękuję
|
|
#2940 |
|
Wtajemniczenie
|
A Głantamaniera jeszcze zdjęciem zarzuciła. No faktycznie kociątko jak nic.
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

Na pewno będę kiedyś miała.
. Niewykastrowane koty zachowują się czasami okropnie. No i jest ryzyko, że pewnego dnia wyczują zapach jakiejś pięknej kotki i pójdą w siną dal... Zwierzęta tez mają swoje potrzeby 
było z tym dużo problemów i niestety sporo to całe leczenie kosztowało...
Maine Coon - sprawdzilam w grafice google i faktycznie gigantyczne te kocury wyrastają 

marzy mi się strasznie mieć kota ale mojemu mężowi kompletnie nie

zdjęcia z parasolką są super i jaką Ty masz figurę
nawet nie chce myslec ze moja babcia jest w kiepskim stanie...
a wogóle widziałaś komentarz jaki Ci dałam na Twoim fotologu?