Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-23, 08:21   #2911
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

kasiek
To moje pierścienie śmierdziały, a raczej to co było pod nimi ach te bakterie.
To Ty na dół też mnasz taki wkładany z tą 'plastikową' płytką ? pokaż fotkę jak się w te reteinery zamontujesz, bo nie mogę sobie tego wyobrazić.

00aga00 ładne

Ja teraz tez mam kłopot, bo moja orto się mnie zawsze pyta, co jest nie tak wg mnie, i teraz stoję przed lustrem i się zastanawiam, co by jej tu powiedzieć co mi nie pasi. Przestawiła mi tą dolną jedynkę, to teraz druga jakaś dziwna się wydaje - choć od przodu lepiej nie będzie ale jak otworze to widzę, że jakoś w linii nie są.

Ale za to robiłam ostatnio test na lodzie. Na zółtym serze też ładnie widać Czyli wgryzam się odiciskając w ten sposób ząbki. I na lodzie elegancko ładny łuk
Nie wiem może to kwestia przypiłowania ząbków.

Właśnie zobaczyłam, że między kłem a dwójką na dole mi się lekko dziąsło zapadło

A w ogóle są jakieś zabiegi na dziąsła? żeby je podnieść jakoś by otaczały łądnie ząbki ?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 08:24   #2912
rutka_86
Raczkowanie

00aga00 bardzo ladne zębale , moj aparat jutro roczek obchodzic bedzie HAHA. Ale jak dla mnie to moge go jeszcze nosic rok czy dwa , nie zalezy mi bo i tak do mnie pasuje i malo co go widac bo mam male zabki.
A no wlaśnie takie pytanie czy po zdjęciu aparatu mozna jedyniki nadlac albo zrobic cosik by były większe..?? orto wspomniala cos o licowkach(sama proponowałą) ale nie wiem czy sie zdecyduje bo to w sumie ingerencja jest))
Stary 2008-07-23, 09:19   #2913
szwedka84
Raczkowanie

powiększa się nam już grono osób zdejmujących aparat ahhhhh chciałabym i ja dołączyć do tego grona choć tak naprawdę już się przyzwyczaiłam do druciaka ale nie mogę się doczekać kiedy będę szczerzyć sie do wszystkich z prostymi zebami

Cytat:
Napisane przez poldzia89 Pokaż wiadomość
....

Oto moje zabki :PP
piękne ząbki możesz powiedzieć ile już nosisz ?

edit: własnie doczytałam w podpisie :P

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
juz jestem dopiero wrocilam ;]
wiec dziure mam jedna a dentystka stwierdzila ze mam bardzo ladne zabki ^^
wiec step by step zdejmowania zlomu

siada sie na fotel ... orto bierze szczypce robi cos przy pierscieniach i slychac pstryk i zsuwa pierscienie nie boli choc przyjemne nie jest szczegolnie jak ma sie pierscienie w dziasla wbite ( przez ten moj przerost dziasel) pozniej bierze drugie szczypce i odrywa kazdy zamek w ogole tego nie czuc tylko slychac nastepne pyk pyk pyk i juz po aparacie ( dostalam na pamiatke oba luki bez pierscieni bo one musza isc w odpady bo zbyt skazone sa) ktos mowil ze pierscienie mu smierdzialy po zdjeciu czy cos wiec moje nie smierdzialy :P
pozniej orto bierze wiertelotek ( mnie osobiscie bardzo to laskotalo w zeby) oczywiscie slinociag idzie w ruch bo wiertla z woda moja orto uzywala wiec sciera resztki kleju i cementu a pozniej bierze taka koncowke do polerowania i poleruje zeby i koniec

u mnie trwalo to 20 min niecale bylo milo i przyjemnie za to moje retencyjne aparaty sa okropne nie da sie w tym mowic ( luk podniebienny to przy tym pikus) przypominam mam dwa na dol i na gore nie mam podkleonch zebow drutem, w ogole przez ten dolny mam odruch wymiotny a gorny jest ok tylko mnie uwiera po dluzszym noszeniu a ze w czw ide na scaling i piaskowanie to powiem zeby poprawila

to chyba tyle zdjecia krzywe i male bo mialam glupia mine ale nie umiem tak robic zdjec a z mojej komorki sa naprawde badziewiarskie lepsze za tydzien zeby mam prosto tylko na zdjeciu wyszly jakos pupowato jakby skrecaly hehe ale to tylko moja umiejetnosc robienia zdjec a i orto rownala mi jedynki ale jeszcze nie sa do konca zrobione zeby nie zrobily sie nadwrazliwe wiec narazie lekko na nastepnej wizycie beda juz do konca wyrownane

w ogole to zeby wydaja mi sie wielkie i jakies takie lopatologiczne ;]
20 min i po druciaku dla mnie bomba gratuluję kasiek a zdjęcia są w porządku i wcale nie masz głupiej miny

Cytat:
Napisane przez 00aga00 Pokaż wiadomość
Cześć Kiedyś pisałam w tym wątku, pewnie już mnie nikt nie pamięta
Dziś miałam ściągnięty górny aparat, dolny we wrześniu Sama nie wiem, co mam myśleć o tym efekcie... dalej mi coś nie pasuje
Dodaję fotki
Jak dla mnie wszystko jest ok
no i żeby nie było... moje gratulacje (po raz 3-ci juz dzisiaj)

kliwia dobry pomysł z tym serem i lodami

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 09:44   #2914
ninaad
Wtajemniczenie

00aga00 czego Ty chcesz od ząbków? Sliczne są

Ja do orto jutro idę. Zobaczymy, co tak mi wymodzi. Ale napewno nie chcę już ani bezbarwnych, ani perłowych gumek- jedne zrobiły się szaro-zielone, a drugie żółte. Wygląda to paskudnie. Może jasny róż? Pomyślę jeszcze
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 09:45   #2915
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

OOagaOO ząbki są ok to racja ,co pisała któraś z dziewczyn patrzymy w lustro i mamy wygórowane wyobrażenie o naszych zębach
Kasiek no kurcze ładne zębiska fajnie Ci u mnie zamiast pierścieni są rureczki to dyskomfortu nie będzie przy zdejmowaniu ale jak piszesz,że lajcik to super!!!
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 09:50   #2916
kliwia
Zakorzenienie

szwedka84 nie robiłaś tak nigdy ?
ja jak miałam krzywe to często tak robiłam, teraz jakoś czasami jak jem lody - big milki
Stary 2008-07-23, 09:59   #2917
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
szwedka84 nie robiłaś tak nigdy ?
ja jak miałam krzywe to często tak robiłam, teraz jakoś czasami jak jem lody - big milki
hehe, ja też tak robię a czasem z nudów przygryzam sobie lekko łapkę, to widać taki odcisk zamków strasznie mnie to bawi, że widać i zębiska i taki łańcuszek

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 10:32   #2918
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skarbonka Pokaż wiadomość
Jedyne co tu może nie pasować to odcień błyszczyka , choć taki naturalny róż akurat należy do moich ulubionych Masz piękne, równe, białe zęby - gratuluję i szczerze zazdroszczę. To wrażenie, że coś jest nie w porządku wynika może z faktu kilkuletniego przyglądania się zębom, sprawdzania postępów leczenia, wielkiego oczekiwania na zdjęcie aparatu itd . Problem był przez dwa lata, a teraz go po prostu nie ma, może dlatego wydaje Ci się, że coś jest nie tak? Pozdrawiam
A błyszczyk to akurat jest bezbarwny :P pierwszy lepszy, który miałam pod ręką przy robieniu zdjęć Teraz po nocy, kiedy zęby są jeszcze wrażliwe, mam wrażenie (a może tego się boję i mi się wydaje), że 2jka chce znowu się cofnąć na stare miejsce przed założeniem aparatu
Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
OOagaOO ząbki są ok to racja ,co pisała któraś z dziewczyn patrzymy w lustro i mamy wygórowane wyobrażenie o naszych zębach
Właśnie, może dlatego, że zawsze coś znajdę, co mogłoby być lepiej Ostatnio zauważyłam, że prawą jedynkę mam wyżej niż drugą No i ogólnie mam specyficzny kształt zębów, ale do tego już się trzeba przyzwyczaić...

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
00aga00 ładne
dzięki
Cytat:
Napisane przez rutka_86 Pokaż wiadomość
00aga00 bardzo ladne zębale , moj aparat jutro roczek obchodzic bedzie HAHA. Ale jak dla mnie to moge go jeszcze nosic rok czy dwa , nie zalezy mi bo i tak do mnie pasuje i malo co go widac bo mam male zabki.
A no wlaśnie takie pytanie czy po zdjęciu aparatu mozna jedyniki nadlac albo zrobic cosik by były większe..?? orto wspomniala cos o licowkach(sama proponowałą) ale nie wiem czy sie zdecyduje bo to w sumie ingerencja jest))
Z takim nastawieniem to na pewno doczekasz się przeslicznych ząbków Głowa do góry Ja chciałam szybko, szybko i w sumie górny łuk nosiłam rok i 7 m-cy. Dziś jadę odebrać retencyjny. Zobaczymy co to za ustrojstwo

Cytat:
Napisane przez szwedka84 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie wszystko jest ok
no i żeby nie było... moje gratulacje (po raz 3-ci juz dzisiaj)
dziękuję
Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
00aga00 czego Ty chcesz od ząbków? Sliczne są

Ja do orto jutro idę. Zobaczymy, co tak mi wymodzi. Ale napewno nie chcę już ani bezbarwnych, ani perłowych gumek- jedne zrobiły się szaro-zielone, a drugie żółte. Wygląda to paskudnie. Może jasny róż? Pomyślę jeszcze
dzięki
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 11:38   #2919
poldzia89
Zadomowienie

dygotka8: jeszcze nie są proste bo były duze problemy z Ta jedna nieszczęsna jedynka ale już sie sprawuje dobrze i naprawia sie!! Tak Mam planowane ściągniecie na Styczeń!! Jeny nie moge sie doczekać jak pisałam na 100-dniówkę bede mieć proste ząbki ))
kasiek87: PiIIIIękne ząbki :PP.. a Jeśli chodzi o ściąganie to wiem mniej więcej jakie to jest uczucie!! Juz tyle razy miałam zdejmowane i przyklejane zamki!! Najgorsze było dla mnie to polerowanie zęba i czyszczenie z kleju taki dziwne uczucie łaskotania prawda ??

szwedka84: tak od lipca W PIĄTEK będzie dokładnie Moj Roczek z drucikiem trzeba to oblać

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 12:04   #2920
smv
Zakorzenienie

Kasiek, aga, poldzia slicznje zeby macie oczywscie te 2 pierwze kobietki maja dla mnie wielkie gratuleszyns;P za sciagniecie a poldzi zazdroszcze tackih ladnych zebali)
jak kasiek mowi ze pryszcz sciagnie aparatu jets to sie nie bojam:P aczkolwiek przede mna dluuuga droga:P kasiek ile placilas za sciagniecie+retencje?

mojej mamy kolezanki syn nie dostala retencji zadnej ani drucika nie ma...i zeby ma proste, ciekawe jak to jest ;]]

sawa sawa jka tam twoje zeby?nadal sie krzywia?mam nadzieje ze jest oki!

ej jak wy to robicie ze potraficie cytowac po pare osob?ja za diabla nie umiem;D

JUTRO MAM rozmowe w sprawie pracy:P hehe...aaaa i na prawko chyba sie musze zapisac;/ boje sie jak diabli
Stary 2008-07-23, 12:13   #2921
emeczka
Wtajemniczenie

ojeeej śliczne macie te ząbki po ściągnięciu aparatu! no i przez Was już tym bardziej nie mogę się doczekać sierpnia nooo...

ALE mam pytanie. Czy Wy dostałyście retencyjne od razu po ściągnięciu (tzn wyczytałam tylko że Kasiek tak)? bo u mnie to będzie tak wyglądać że retainery dostanę dopiero drugiego dnia... i trochę się boję że w międzyczasie już się coś skomplikuje, skrzywi... kurczę no boję się jak nie wiem a jak z resztą aparatek? wiecie już jak u Was to wyglądało lub będzie wyglądało po ściągnięciu? No i czy przez jedną noc może się coś pokrzywić?

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 12:33   #2922
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

smv
no to tak: trzeba nacisnąć tą ikonkę wielocytuj i ona właczy się na pomarańczowo jak chcesz następny post to tak samo klikasz na wielocytuj i ile postów chcesz to tak zaznaczasz a na koniec możesz zwykle cytuj np i już

Retencja u mnie ma byćjeszcze nie wiem jak to będzie ale wiem że po zdjęciu dostanę retencyjny i wtedy mogę się raz na jakiś czas pokazywać z ząbalami i już za wizyty nie płacę no i ten jeden łuk ma kosztować około 300 zł
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 13:14   #2923
kasiek87
Kokon pro

zaraz porobie fotki moich retencyjnych badziewi za calosc zaplacilam 600 zl 250 zl razy 2 za kazdy z aparatow i 100 zl wizyta ;]
a jutro ide wydac jeszcze 150 za scaling +piaskowanie

a fakt faktem scieranie kleju i polerowanie mnie strasznie laskotalo w zeby zeby wczoraj mialam wrazliwe jak po wizycie bol i w ogole dzis po nocy spedzonej w tym zlomie jest juz lepiej choc nie jakos super wygodnie najgorsze ze jezyk mi sie zle uklada przez to miedzy tymi dwoma plytkami ohyda i dalej seplenie :P za 10 -15 min dam fotki

juz wklejam najgorsze w tym jest to ze nie da sie razem zebow zlozyc znaczy gory z dolem i trzeba miec tak jakby rozchylone zeby szkoda gadac ;]
a na dole jeszcze nie mialam rownanych zebow bo beda rownane razem z gora jeszcze bo ta falbanka mi sie nie podoba

a i ja od razu dostalam retencyjne zlomy moja orto bierze wyciski jeszcze jak ma sie aparat zeby od razu miec retencje i zeby nie czekac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00069.jpg (44,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00070.jpg (45,5 KB, 95 załadowań)

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 13:51   #2924
bagera
Rozeznanie

Dziewczyny ratunku nosze aparat od 10 sierpnia drut mi wyskoczył, z (chyba się tak to nazywa) pierścienia, czyli tam przy końcu, czy mam biec do ortodonty ? wizyte mam 5 sierpniaz góry dzieki za dopowiedź
P.S czy za tą wizytę mam płacić, czy to w ramach aparatu ?
bagera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 14:00   #2925
Mestia
Rozeznanie

a ja mam pytanie czysto praktyczne obcierał mnie zamek na trójce więc zakleiłam go woskiem, ale jak długo on sie trzyma? a przy jedzeniu mam go odkleić? żebym nie połknęła

Mestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 14:00   #2926
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bagera Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku nosze aparat od 10 sierpnia drut mi wyskoczył, z (chyba się tak to nazywa) pierścienia, czyli tam przy końcu, czy mam biec do ortodonty ? wizyte mam 5 sierpniaz góry dzieki za dopowiedź
P.S czy za tą wizytę mam płacić, czy to w ramach aparatu ?
ja byłam jak mi raz wyskoczył drut. Drugi raz mi się już nie chciało.
A za wizytę nic nie płaciłam. Zresztą to chwila dosłownie poprawienie tego drutu- możesz podejść do orto to Ci to powinien/powinna zrobić między pacjentami
Stary 2008-07-23, 14:08   #2927
smv
Zakorzenienie

zabijcie mnie takiej ikonki-wielocytuj nie widze;D

emeczko wiem ze u mojej orto przed sciagniem robi sie wyciks w aparacie(bez drutków_ i pierscieni(chyba bez pierscieni) no i na kolejna wizyte (juz nie wiem kiedy) jest retencja.widzilam bo moj brat robil etencyjne apartki;]
Stary 2008-07-23, 14:15   #2928
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
zabijcie mnie takiej ikonki-wielocytuj nie widze;D
to ten cudzysłów pomiędzy "cytuj" a "odp"
Stary 2008-07-23, 14:22   #2929
smv
Zakorzenienie

aaaa widze ! heheh super dzieeeki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 14:30   #2930
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Mam small pytanie, jak ściąga się pierścienie? Dla mnie zakładanie, to była makabra... brrr.....
Magdalena Dobrowolska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 14:36   #2931
kasiek87
Kokon pro

to przeczytaj wyzej pisalam o tym pare postow doslownie wyzej czy to tak ciezko przeczytac posty na tej chocby stronie omg

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-07-23, 14:36   #2932
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mestia Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie czysto praktyczne obcierał mnie zamek na trójce więc zakleiłam go woskiem, ale jak długo on sie trzyma? a przy jedzeniu mam go odkleić? żebym nie połknęła
ja nie odklejałam do jedzenia, ale zawsze sam spadał ^^można go zjeść, on się rozpuszcza ponoć

co do wypadnięcia druciska z łuku, to ja szłam do orto to było gratis

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 14:40   #2933
kliwia
Zakorzenienie

kasiek to fatalnie że się nie da zamknąć buzi :Eek: kurde nie po to tyle się nosiło aparat, żeby zgryz się naszedł jak należy, żeby teraz wszytsko do góry nogami montować
a nie mogła Ci przykleić tego drucika lingwalnego na dole?
ps. fajny kolczyk

Magdalena Dobrowolska rozkręca się i wyciąga, Jak masz pod dziąsłami pierścienie to może lecieć trochę krwi.
Stary 2008-07-23, 14:45   #2934
smv
Zakorzenienie

;]
Stary 2008-07-23, 14:47   #2935
smv
Zakorzenienie

mestia ja tam nie odklejalam wosku;]
Stary 2008-07-23, 15:11   #2936
kasiek87
Kokon pro

ee tam te druviki wcale takie fajne nie sa bo nie da sie czyscic zebow nicia dentystyczna i czesto robi tam prochnica niestety klej lubi odpryskiwac, a sam drucik czasami sie odkleja ;]
no niestety ale jak mam tylko gorny retencyjny to normalnie da sie zamknac paszczeke tylko z tym dolnym jakos tak niekomppatybilnie jest ale do przezycia, lepsze to niz wyciagi chociazby

Kliwia dzieki mi tez sie moj kolczyk podoba

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-07-23, 15:22   #2937
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
to przeczytaj wyzej pisalam o tym pare postow doslownie wyzej czy to tak ciezko przeczytac posty na tej chocby stronie omg
Nie wkurzaj się, ja tak wpadłam na forum jak po ogień i chciałam zapytać

Masz super ząbki! Gratulacje!
Magdalena Dobrowolska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 15:23   #2938
Mestia
Rozeznanie

a to dzięki to ide jeść mój zmiksowany rosołek

ale jeszcze jedno... po założeniu aparatu od orto dostałam tylko wosk, nie dostałam tego wyciorka o którym pisałyście. zwykła szczoteczka pewnie nie daje takich efektów w czyszczeniu... a gdzie można go kupić?

Mestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 15:34   #2939
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Kasiek, aga, poldzia slicznje zeby macie oczywscie te 2 pierwze kobietki maja dla mnie wielkie gratuleszyns;P za sciagniecie a poldzi zazdroszcze tackih ladnych zebali)
jak kasiek mowi ze pryszcz sciagnie aparatu jets to sie nie bojam:P aczkolwiek przede mna dluuuga droga:P kasiek ile placilas za sciagniecie+retencje?

mojej mamy kolezanki syn nie dostala retencji zadnej ani drucika nie ma...i zeby ma proste, ciekawe jak to jest ;]]

sawa sawa jka tam twoje zeby?nadal sie krzywia?mam nadzieje ze jest oki!

ej jak wy to robicie ze potraficie cytowac po pare osob?ja za diabla nie umiem;D

JUTRO MAM rozmowe w sprawie pracy:P hehe...aaaa i na prawko chyba sie musze zapisac;/ boje sie jak diabli
wydaje mi sie, ze to zalezy od wady, jesli ktos ma wade zgryzu - to wiadomo, zeby sa bardziej hmm "przestawne" i trzeba uwazac, zeby nic nie powrocilo na swoje dawne miejsce, a jak ktos mial po prostu pare zabkow (ale w rzedzie) poprzekrzywianych, to ryzyko powrotu do "krzywizny" jest mniejsze.

mam pytanie ! czy ktoras z Was ma/miala gumeczki do rozciagania?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 15:50   #2940
szwedka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mestia Pokaż wiadomość
a to dzięki to ide jeść mój zmiksowany rosołek

ale jeszcze jedno... po założeniu aparatu od orto dostałam tylko wosk, nie dostałam tego wyciorka o którym pisałyście. zwykła szczoteczka pewnie nie daje takich efektów w czyszczeniu... a gdzie można go kupić?

byla o tym mowa !!!!!! dziewczyny używajcie wyszukiwarki po to ona jest!!!

wyciorki można kupic:
a) w sklepach medycznych
b) w rossmanie
c) w aptekach

wosk: w sklepach medycznych

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości