|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
kasiek
![]() To moje pierścienie śmierdziały, a raczej to co było pod nimi ach te bakterie.To Ty na dół też mnasz taki wkładany z tą 'plastikową' płytką ? pokaż fotkę jak się w te reteinery zamontujesz, bo nie mogę sobie tego wyobrazić.00aga00 ładne ![]() Ja teraz tez mam kłopot, bo moja orto się mnie zawsze pyta, co jest nie tak wg mnie, i teraz stoję przed lustrem i się zastanawiam, co by jej tu powiedzieć co mi nie pasi. Przestawiła mi tą dolną jedynkę, to teraz druga jakaś dziwna się wydaje - choć od przodu lepiej nie będzie ale jak otworze to widzę, że jakoś w linii nie są. Ale za to robiłam ostatnio test na lodzie. Na zółtym serze też ładnie widać Czyli wgryzam się odiciskając w ten sposób ząbki. I na lodzie elegancko ładny łuk ![]() Nie wiem może to kwestia przypiłowania ząbków. Właśnie zobaczyłam, że między kłem a dwójką na dole mi się lekko dziąsło zapadło ![]() A w ogóle są jakieś zabiegi na dziąsła? żeby je podnieść jakoś by otaczały łądnie ząbki ? |
|
|
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
00aga00 bardzo ladne zębale , moj aparat jutro roczek obchodzic bedzie
HAHA. Ale jak dla mnie to moge go jeszcze nosic rok czy dwa , nie zalezy mi bo i tak do mnie pasuje i malo co go widac bo mam male zabki.A no wlaśnie takie pytanie czy po zdjęciu aparatu mozna jedyniki nadlac albo zrobic cosik by były większe..?? orto wspomniala cos o licowkach(sama proponowałą) ale nie wiem czy sie zdecyduje bo to w sumie ingerencja jest ))
|
|
#2913 | ||
|
Raczkowanie
|
powiększa się nam już grono osób zdejmujących aparat
choć tak naprawdę już się przyzwyczaiłam do druciaka ale nie mogę się doczekać kiedy będę szczerzyć sie do wszystkich z prostymi zebami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() piękne ząbki edit: własnie doczytałam w podpisie :P Cytat:
gratuluję kasiek Cytat:
no i żeby nie było... moje gratulacje (po raz 3-ci juz dzisiaj) kliwia dobry pomysł z tym serem i lodami |
||
|
|
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
00aga00 czego Ty chcesz od ząbków? Sliczne są
![]() Ja do orto jutro idę. Zobaczymy, co tak mi wymodzi. Ale napewno nie chcę już ani bezbarwnych, ani perłowych gumek- jedne zrobiły się szaro-zielone, a drugie żółte . Wygląda to paskudnie. Może jasny róż? Pomyślę jeszcze
|
|
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
OOagaOO ząbki są ok
![]() Kasiek no kurcze ładne zębiska u mnie zamiast pierścieni są rureczki to dyskomfortu nie będzie przy zdejmowaniu ale jak piszesz,że lajcik to super!!!
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
szwedka84 nie robiłaś tak nigdy ?
ja jak miałam krzywe to często tak robiłam, teraz jakoś czasami jak jem lody - big milki
|
|
|
|
#2917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czasem z nudów przygryzam sobie lekko łapkę, to widać taki odcisk zamków strasznie mnie to bawi, że widać i zębiska i taki łańcuszek ![]() ![]()
|
|
#2918 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz po nocy, kiedy zęby są jeszcze wrażliwe, mam wrażenie (a może tego się boję i mi się wydaje), że 2jka chce znowu się cofnąć na stare miejsce przed założeniem aparatu ![]() Cytat:
Ostatnio zauważyłam, że prawą jedynkę mam wyżej niż drugą dzięki ![]() Cytat:
Głowa do góry Ja chciałam szybko, szybko i w sumie górny łuk nosiłam rok i 7 m-cy. Dziś jadę odebrać retencyjny. Zobaczymy co to za ustrojstwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
dygotka8: jeszcze nie są proste bo były duze problemy z Ta jedna nieszczęsna jedynka ale już sie sprawuje dobrze i naprawia sie!! Tak Mam planowane ściągniecie na Styczeń!! Jeny nie moge sie doczekać
jak pisałam na 100-dniówkę bede mieć proste ząbki )) ![]() ![]() kasiek87: PiIIIIękne ząbki :PP.. a Jeśli chodzi o ściąganie to wiem mniej więcej jakie to jest uczucie!! Juz tyle razy miałam zdejmowane i przyklejane zamki!! Najgorsze było dla mnie to polerowanie zęba i czyszczenie z kleju taki dziwne uczucie łaskotania prawda ?? szwedka84: tak od lipca W PIĄTEK będzie dokładnie Moj Roczek z drucikiem ![]() trzeba to oblać ![]()
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiek, aga, poldzia slicznje zeby macie
oczywscie te 2 pierwze kobietki maja dla mnie wielkie gratuleszyns;P za sciagniecie a poldzi zazdroszcze tackih ladnych zebali )jak kasiek mowi ze pryszcz sciagnie aparatu jets to sie nie bojam:P aczkolwiek przede mna dluuuga droga:P kasiek ile placilas za sciagniecie+retencje? mojej mamy kolezanki syn nie dostala retencji zadnej ani drucika nie ma...i zeby ma proste, ciekawe jak to jest ;]] sawa sawa jka tam twoje zeby?nadal sie krzywia?mam nadzieje ze jest oki! ej jak wy to robicie ze potraficie cytowac po pare osob?ja za diabla nie umiem;D JUTRO MAM rozmowe w sprawie pracy:P hehe...aaaa i na prawko chyba sie musze zapisac;/ boje sie jak diabli
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
ojeeej śliczne macie te ząbki po ściągnięciu aparatu!
no i przez Was już tym bardziej nie mogę się doczekać sierpnia nooo...ALE mam pytanie. Czy Wy dostałyście retencyjne od razu po ściągnięciu (tzn wyczytałam tylko że Kasiek tak)? bo u mnie to będzie tak wyglądać że retainery dostanę dopiero drugiego dnia... i trochę się boję że w międzyczasie już się coś skomplikuje, skrzywi... kurczę no boję się jak nie wiem a jak z resztą aparatek? wiecie już jak u Was to wyglądało lub będzie wyglądało po ściągnięciu? No i czy przez jedną noc może się coś pokrzywić?
|
|
|
|
#2922 |
|
Raczkowanie
|
smv
no to tak: trzeba nacisnąć tą ikonkę wielocytuj i ona właczy się na pomarańczowo jak chcesz następny post to tak samo klikasz na wielocytuj i ile postów chcesz to tak zaznaczasz a na koniec możesz zwykle cytuj np i już ![]() Retencja u mnie ma być jeszcze nie wiem jak to będzie ale wiem że po zdjęciu dostanę retencyjny i wtedy mogę się raz na jakiś czas pokazywać z ząbalami i już za wizyty nie płacę no i ten jeden łuk ma kosztować około 300 zł
|
|
|
|
#2923 |
|
Kokon pro
|
zaraz porobie fotki moich retencyjnych badziewi
za calosc zaplacilam 600 zl 250 zl razy 2 za kazdy z aparatow i 100 zl wizyta ;]a jutro ide wydac jeszcze 150 za scaling +piaskowanie ![]() a fakt faktem scieranie kleju i polerowanie mnie strasznie laskotalo w zeby zeby wczoraj mialam wrazliwe jak po wizycie bol i w ogole dzis po nocy spedzonej w tym zlomie jest juz lepiej choc nie jakos super wygodnie najgorsze ze jezyk mi sie zle uklada przez to miedzy tymi dwoma plytkami ohyda i dalej seplenie :P za 10 -15 min dam fotki ![]() juz wklejam najgorsze w tym jest to ze nie da sie razem zebow zlozyc znaczy gory z dolem i trzeba miec tak jakby rozchylone zeby szkoda gadac ;] a na dole jeszcze nie mialam rownanych zebow bo beda rownane razem z gora jeszcze bo ta falbanka mi sie nie podobaa i ja od razu dostalam retencyjne zlomy moja orto bierze wyciski jeszcze jak ma sie aparat zeby od razu miec retencje i zeby nie czekac
|
|
|
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ratunku
nosze aparat od 10 sierpnia drut mi wyskoczył, z (chyba się tak to nazywa) pierścienia, czyli tam przy końcu, czy mam biec do ortodonty ? wizyte mam 5 sierpniaz góry dzieki za dopowiedź ![]() P.S czy za tą wizytę mam płacić, czy to w ramach aparatu ? |
|
|
|
#2925 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam pytanie czysto praktyczne
obcierał mnie zamek na trójce więc zakleiłam go woskiem, ale jak długo on sie trzyma? a przy jedzeniu mam go odkleić? żebym nie połknęła
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A za wizytę nic nie płaciłam. Zresztą to chwila dosłownie poprawienie tego drutu- możesz podejść do orto to Ci to powinien/powinna zrobić między pacjentami |
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
zabijcie mnie takiej ikonki-wielocytuj nie widze;D
emeczko wiem ze u mojej orto przed sciagniem robi sie wyciks w aparacie(bez drutków_ i pierscieni(chyba bez pierscieni) no i na kolejna wizyte (juz nie wiem kiedy) jest retencja.widzilam bo moj brat robil etencyjne apartki;]
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
to ten cudzysłów pomiędzy "cytuj" a "odp"
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa widze ! heheh super dzieeeki!
|
#2930 |
|
Rozeznanie
|
Mam small pytanie, jak ściąga się pierścienie? Dla mnie zakładanie, to była makabra... brrr.....
|
|
|
|
#2931 |
|
Kokon pro
|
|
|
|
|
#2932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do wypadnięcia druciska z łuku, to ja szłam do orto to było gratis
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
kasiek to fatalnie że się nie da zamknąć buzi :Eek: kurde nie po to tyle się nosiło aparat, żeby zgryz się naszedł jak należy, żeby teraz wszytsko do góry nogami montować
![]() a nie mogła Ci przykleić tego drucika lingwalnego na dole? ps. fajny kolczyk ![]() Magdalena Dobrowolska rozkręca się i wyciąga, Jak masz pod dziąsłami pierścienie to może lecieć trochę krwi. |
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
;]
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
mestia ja tam nie odklejalam wosku;]
|
#2936 |
|
Kokon pro
|
ee tam te druviki wcale takie fajne nie sa bo nie da sie czyscic zebow nicia dentystyczna i czesto robi tam prochnica niestety klej lubi odpryskiwac, a sam drucik czasami sie odkleja ;]
no niestety ale jak mam tylko gorny retencyjny to normalnie da sie zamknac paszczeke tylko z tym dolnym jakos tak niekomppatybilnie jest ale do przezycia, lepsze to niz wyciagi chociazby ![]() Kliwia dzieki mi tez sie moj kolczyk podoba
|
|
|
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 |
|
Rozeznanie
|
a to dzięki
to ide jeść mój zmiksowany rosołek![]() ale jeszcze jedno... po założeniu aparatu od orto dostałam tylko wosk, nie dostałam tego wyciorka o którym pisałyście. zwykła szczoteczka pewnie nie daje takich efektów w czyszczeniu... a gdzie można go kupić?
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pytanie ! czy ktoras z Was ma/miala gumeczki do rozciagania?
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byla o tym mowa !!!!!! dziewczyny używajcie wyszukiwarki po to ona jest!!! wyciorki można kupic: a) w sklepach medycznych b) w rossmanie c) w aptekach wosk: w sklepach medycznych |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

ach te bakterie.
pokaż fotkę jak się w te reteinery zamontujesz, bo nie mogę sobie tego wyobrazić.
Aparatek kosmetyczny - góra od 09. 2007
choć tak naprawdę już się przyzwyczaiłam do druciaka ale nie mogę się doczekać kiedy będę szczerzyć sie do wszystkich z prostymi zebami 

. Wygląda to paskudnie. Może jasny róż? Pomyślę jeszcze