|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Witam
Ale słonko pieknie świeci, aż miło było wstac Pradip-nawet pierdółki moga się czasem przydac jak sa za darmo a ja jem tak 2-3 jabłka dziennie, czasem banana, no nie wydaje mi się żeby to jakoś dużo było wczoraj zjadłam kolacje przed 18 i tak mnie ssało później, że jeszcze wszamałam dwie marchewki, żeby się zapchac a ja mogłabym rodzic 11.06 bo to rocznica ślubu nasza
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-02-21 o 08:53 |
|
|
|
#2912 | ||||
|
Konto usunięte
|
Hej
Dziś czuję się o wiele lepiej. Chyba faktycznie wczoraj było strasznie kiepskie ciśnienie , a ja tak jak i wy jestem niskociśnieniowcem. Dziś u nas piękna pogoda, zaraz ogarniam dom i idę na podwórko. Cytat:
To nie ty rośniesz tylko dzidziuś mi położna kazała jabłka jeść tylko do południa, bo mają dużo cukru a po południu inne owoceCytat:
![]() Jaki słodki Kacperek Cytat:
![]() I co wam ciekawego mówili na tych zajęciach? Ja zrezygnowałam jednak, bo sama nie chce jeździć a K nie może przez pracę ze mną. Cytat:
Tak naprawdę to miałam nadzieję, że mała się nie przekręci i nie będzie innego wyjścia jak cesarka a ta moja małą złośnica jednak jednak zrobiła obrót i nic z tego Izetko faktycznie by był cudowny prezent Dziewczyny tylko się ze mnie nie śmiejcie, ale miałyście czasami coś takiego, że jak wasze maluchy ruszają się w brzuchu to słyszycie taki plusk? Bo już sama nie wiem czy zwariowała ale ja coś takiego czasami słyszę i jestem pewna na 100%, że to pochodzi z brzucha a nie np. z jelit. Ostatnio tak głośno plusnęło, że nawet K to usłyszał
Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 Czas edycji: 2014-02-21 o 09:42 |
||||
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Ewelika-dzięki za info o jabłkach
ja jeszcze mam za mały brzuchol, ale dziewczyny może cos takiego mają, albo miały daj przepis na sernik ![]() ja dzisiaj robie placek drożdżowy pierwszy raz...bo obiecałam mężowi, że kiedyś mu upiekę bo On lubi z dżemem...ciekawe czy wyjdzie
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45257524]
Ja teraz mam tak z galaretką, non stop muszę sobie ją robić. W ogóle to cały czas bym jadła sernik na zimno, ale że robię taki z jogurtu naturalnego to nie nie muszę się martwić o zbędne kalorie i mogę go wcinać ile dam radę ![]() [/QUOTE] podasz przepis na taki sernik ? ![]() ja nie wiem chyba nie słysze pluskania |
|
|
|
#2915 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przepis jest bardzo prosty i szybki Tylko dokładnych proporcji wam nie podam, bo ja dodaję wszystkiego na oko. Zazwyczaj robię go w dużej misce na sałatkę Jedna galaretkę rozpuszczam w 2szklankach wody, wylewam ją do tej miski odstawiam i czekam, aż zastygnie. zamrożone truskawki blenderuję, dodaje do nich cukier puder. Jak już zrobi się z nich mus, powoli dodaję jogurt naturalny ,cały czas blenderując. w szklance rozpuszczam żelatynę w gorącej wodzie, czekam aż trochę ostygnie i dodaję ją do jogurtu z truskawkami. wylewam to na galaretkę. Znów zostawiam w lodówce do zastygnięcia. I to wszystko zalewam kolejną galaretką. Można dodać owoce według uznania. Jak mam czasami ochotę na więcej kalorii to na sam wierzch dodaję bitą śmietanę robioną z śmietany 30% i posypuję to ją jeszcze tartą czekoladą. Dziś będę robiła z truskawkami i czerwoną porzeczką. Tak więc zapraszam
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45258277]A masz jakiś dobry przepis? To też go poproszę
Przepis jest bardzo prosty i szybki Tylko dokładnych proporcji wam nie podam, bo ja dodaję wszystkiego na oko. Zazwyczaj robię go w dużej misce na sałatkę Jedna galaretkę rozpuszczam w 2szklankach wody, wylewam ją do tej miski odstawiam i czekam, aż zastygnie. zamrożone truskawki blenderuję, dodaje do nich cukier puder. Jak już zrobi się z nich mus, powoli dodaję jogurt naturalny ,cały czas blenderując. w szklance rozpuszczam żelatynę w gorącej wodzie, czekam aż trochę ostygnie i dodaję ją do jogurtu z truskawkami. wylewam to na galaretkę. Znów zostawiam w lodówce do zastygnięcia. I to wszystko zalewam kolejną galaretką. Można dodać owoce według uznania. Jak mam czasami ochotę na więcej kalorii to na sam wierzch dodaję bitą śmietanę robioną z śmietany 30% i posypuję to ją jeszcze tartą czekoladą. Dziś będę robiła z truskawkami i czerwoną porzeczką. Tak więc zapraszam [/QUOTE]az mi ślina pociekła, chyba sobie zafunduje taki deser ![]() ![]() pradip kiedyś pytałaś o termometr z biedronki, nie wiem czy super skuteczny ale mierzy dobrze i ludzie sobie chwalą
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My znów mieliśmy całkiem niezłą noc syn mnie jednak troszkę kocha ![]() Ewelika - a może to znak od córci, żeby jednak rodzić sn ![]() tak ogólnie z moich obserwacji na mojej sali (bo wiadomo różne przypadki są), ale kobietki po sn szybciej dochodziły do siebie. Jedna to się nawet tak zeskakiwała z łóżka, że się zastanawiałam czy to aby na pewno ona rodziła ![]() ja plusków nie słyszałam, ale tż czasami miał takie wrażenie, jednak dopiero po przyłożeniu ucha do brzucha Izetka - to prawda, że jabłka mają dużo cukrów, ale 2 jabłkami to bym się nie przejmowała ![]() a co do zużytych pieluch to ja mam takie zapachowe małe woreczki z tesco na zużyte pieluszki i nic nie śmierdzi ![]() Pradip - Kacper ma suchą skórę i musimy smarować, ale balsam z nagietkiem z Weledy jest niezastąpiony, bo np mam też próbkę Oliatum i zaraz znów ma suchą, po Bambino troszkę lepiej, ale też, a Weleda super się u nas sprawdza. A i małe sprostowanie co do pielęgnacji pępka - jednak mamy przemywać przegotowaną wodą i wacikiem i to tyle, ale ładnie to wszystko wygląda, więc mam nadzieję, że szybko mu się całkowicie zagoi. |
|
|
|
#2918 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja lubię taki angielski sernik na zimno. Tylko trochę kaloryczny robi się go z serka yypu pholadelphia lib almette naturalny do tego smietana i cukier i aromat waniliowy. Normalnie pycha. Chyba muszę zrobić w ten weekend.
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejne pyszności... nie mówcie o słodyczach |
|
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie nie mówcie o słodyczach....nie mogę ich jeść ...
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzka - a ty tą cukrzycę masz czy jesteś blisko, żeby ją mieć?
|
|
|
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
W dokumentach ze szpitala mam wpisane ,że mam tą cukrzycę, ale jak się dobrze odżywiam to cukier mam w normie.
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
też się jej boję, masz jakąś specjalną dietę, tzn dostałaś czy sama uważasz na to co jesz? |
|
|
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostałam rozpiskę, ale sama staram się uważać na to co jem ![]() Jak np. zjadłam dwie małe kromki chleba z dżemem to już miałam wysoki cukier...
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzka - no tak jedne produkty podnoszą cukier szybko, ale i szybko spada, a inne utrzymują się dłużej w organizmie.
Dobrze, że możesz regulować to tylko dietą, a ile razy dziennie sprawdzasz cukier? |
|
|
|
#2928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mierzę cukier 4 razy dziennie...
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... wczoraj mój tż gadał przez skype ze swoją mamą i karmił małego...ja myślałam, że padnę, bo ciągle leciały komentarze typu: unieś mu główkę, za nisko, za wysoko, ale trzymaj go, a jak zobaczyła sposób odbijania małego (co się dziecko sadza na kolanach) to dopiero się zaczęło... aż tata tż-ta jej powiedział, żeby się uspokoiła, bo ileż można... ja wiem, że ona chce dobrze ale stwierdziłam jedno - to była najlepsza decyzja żeby tutaj nikogo nie sprowadzać sobie do pomocy bo ja bym psychicznie nie dała rady
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - jak przyjadą to wręczę im Kacperka i niech sobie te swoje rady wcielają w życie
![]() w pewnym momencie to się zaczęłam zastanawiać czy ja dziecku krzywdy nie robię, ale nic się nie odzywałam bo to tż gadał z mamą... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-02-21 o 13:18 |
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzisz Malgos moja teściowa sama się wprosila a Nadia jak była mała to za stopy trzepala głową w dół bo ta się troszkę mlekiem zakrztusila. Wystarczyło zmienić pozycję i lekko po plecach klepnac ale ona mądrzejsza bo przecież pielegniarka. Teraz latem jedziemy do Polski to się zatrzymujemy u moich rodziców, ciasno będzie ale przynajmniej będę mieć święty spokój tylko jeszcze muszę to tżtowi powiedzieć.
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Fikusek - ja wiem, że moja to wszystko z troski, ale za bardzo traktuje nas jak ...dzieci... ale dam się jej wykazać w marcu
ogólnie ją lubię, ale uwielbia się powtarzać. Jak rodziłam to to samo było: czemu nie robią cesarki i czemu nie robią cesarki, no i czy nie można poprosić o cesarkę, ona sprzeda samochód jak trzeba komuś zapłacić, żeby mi cesarkę zrobili - ludzie niektóre porody trwają troszkę dłużej... (sama rodziła w bólach 24 godz i to drugie dziecko), a potem cały czas - czemu mi cesarki nie zrobili - aż tż nie wytrzymał i powiedział jej parę słów i sama przyznała, że przesadziła i że już nie będzie nic mówić
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z owoców musimy uważać na jabłka, winogrona, arbuzy i czereśnie z tego co pamiętam Może będzie piękny prezent rocznicowy a jak nie to 11.06 będziecie wykurzać malucha z brzuszka i też będzie super ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45257524]Hej Dziś czuję się o wiele lepiej. Chyba faktycznie wczoraj było strasznie kiepskie ciśnienie , a ja tak jak i wy jestem niskociśnieniowcem. Dziś u nas piękna pogoda, zaraz ogarniam dom i idę na podwórko. Też się cały czas nad tym zastanawiam, u nas wystarczy zapłacić i ma się cesarkę. Ale jest tyle za i przeciw, ze sama nie wiem co zrobić. Tak naprawdę to miałam nadzieję, że mała się nie przekręci i nie będzie innego wyjścia jak cesarka a ta moja małą złośnica jednak jednak zrobiła obrót i nic z tego Dziewczyny tylko się ze mnie nie śmiejcie, ale miałyście czasami coś takiego, że jak wasze maluchy ruszają się w brzuchu to słyszycie taki plusk? Bo już sama nie wiem czy zwariowała ale ja coś takiego czasami słyszę i jestem pewna na 100%, że to pochodzi z brzucha a nie np. z jelit. Ostatnio tak głośno plusnęło, że nawet K to usłyszał [/QUOTE]Słonko zawsze poprawia samopoczucie Mała już wie co dla niej najlepsze ![]() Ja nie słyszę pluskania ale mąż jak przykłada ucho do brzucha to zawsze komentuje te pluski i przez to woła na małego Bulgot ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45258277] Przepis jest bardzo prosty i szybki Tylko dokładnych proporcji wam nie podam, bo ja dodaję wszystkiego na oko. Zazwyczaj robię go w dużej misce na sałatkę Jedna galaretkę rozpuszczam w 2szklankach wody, wylewam ją do tej miski odstawiam i czekam, aż zastygnie. zamrożone truskawki blenderuję, dodaje do nich cukier puder. Jak już zrobi się z nich mus, powoli dodaję jogurt naturalny ,cały czas blenderując. w szklance rozpuszczam żelatynę w gorącej wodzie, czekam aż trochę ostygnie i dodaję ją do jogurtu z truskawkami. wylewam to na galaretkę. Znów zostawiam w lodówce do zastygnięcia. I to wszystko zalewam kolejną galaretką. Można dodać owoce według uznania. Jak mam czasami ochotę na więcej kalorii to na sam wierzch dodaję bitą śmietanę robioną z śmietany 30% i posypuję to ją jeszcze tartą czekoladą. Dziś będę robiła z truskawkami i czerwoną porzeczką. Tak więc zapraszam [/QUOTE]Faktycznie prosty przepis. Robisz go tylko z jednego dużego jogurtu i starcza na taką ikeoską duża michę? A robiłaś to ciasto z zawijanych wafli i 2 kolorów galaretki? Cytat:
![]() Cytat:
A czego używacie po kąpieli? Cytat:
I jak spotkanie w nowym szpitalu? Cytat:
ma Twój Tż cierpliwość Cytat:
![]() Cytat:
Położyłam dziś mamy rękę na brzuchu jak mały się wiercił i mi się kobieta popłakała... |
|||||||
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
Ewelika-robiłam z tego przepisu:https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,6...e-dla-leniwych
ale jakieś takie nie wiem czy dobre wyszło, jadłam lepsze ![]() Pradip-Kochana Mama ![]() Bulgot
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - nie chciałam się wtrącać w rozmowę, więc się nie odzywałam, ale tż już widział moją minę
i ciągle mi powtarza jaki to strasznie ciężki poród przeżyłam (jakby wiedziała lepiej niż ja) a ja akurat tak źle go nie wspominam - no to się wygadałam i aż mi lepiej ![]() na początku była tylko woda i oliwa z oliwek, ale niestety skórka była dalej sucha - teraz używam do kąpieli Ziajkę - natłuszczającą; a po kąpieli właśnie ten balsam Weledy, za to chyba chusteczki nawilżone z aloesem Huggies podrażniły pupkę mojego maluszka, więc wróciliśmy do wacików z przegotowaną wodą i jest zdecydowanie lepiej co do arbuza to jeśli chodzi o kaloryczność czy cukry spokojnie można jeść - to taki owoc, który mogą wcinać na potęgę nawet diabetycy |
|
|
|
#2937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mąż z Bulgotem dowalił Cytat:
![]() Kupiłam chusteczki Huggies naturalne zobaczymy czy u nas się sprawdzą Justii a Ty czym smarujesz Marcela? W ogóle to pępek trzeba przemywać jałowymi gazikami czy można płatkami kosmetycznymi? |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - w końcu nie wiem czy napisałam... jednak pani kazała nam przemywać pępuszek przegotowaną wodą i wacikami (tymi kulkami) bawełnianymi do niczego nie kazali używać jałowych gazików, ani płatków kosmetycznych tylko te kuleczki
|
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45258277]A masz jakiś dobry przepis? To też go poproszę
Przepis jest bardzo prosty i szybki Tylko dokładnych proporcji wam nie podam, bo ja dodaję wszystkiego na oko. Zazwyczaj robię go w dużej misce na sałatkę Jedna galaretkę rozpuszczam w 2szklankach wody, wylewam ją do tej miski odstawiam i czekam, aż zastygnie. zamrożone truskawki blenderuję, dodaje do nich cukier puder. Jak już zrobi się z nich mus, powoli dodaję jogurt naturalny ,cały czas blenderując. w szklance rozpuszczam żelatynę w gorącej wodzie, czekam aż trochę ostygnie i dodaję ją do jogurtu z truskawkami. wylewam to na galaretkę. Znów zostawiam w lodówce do zastygnięcia. I to wszystko zalewam kolejną galaretką. Można dodać owoce według uznania. Jak mam czasami ochotę na więcej kalorii to na sam wierzch dodaję bitą śmietanę robioną z śmietany 30% i posypuję to ją jeszcze tartą czekoladą. Dziś będę robiła z truskawkami i czerwoną porzeczką. Tak więc zapraszam [/QUOTE]Pychotka uwielbiam serniki Cytat:
Małgoś synuś przystojniak w tym sweterku A ja dzisiaj byłam byłam po nowy torebki do sklepiku i sie umęczyłam. Ale w końcu coś pożytecznego zrobiłam ![]() Pradip babcia się rozczuliła, słodko. Meduzko jak było w nowym szpitalu pisałaś już ?
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to zapomniałam napisać że o arbuzie zawsze słyszałam że to bezwartościowe owoce bo to sama woda z cukrem i pestkami Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

a ja jem tak 2-3 jabłka dziennie, czasem banana, no nie wydaje mi się żeby to jakoś dużo było
a ja mogłabym rodzic 11.06 bo to rocznica ślubu nasza

staram się nie jeśc słodyczy(oprócz lodów, ale to tez raz na jakiś czas), jem owoce jakieś jogurty, rzadko kiedy się najadam, pije dużo wody a tu kurka rurka waga rośnie jak szalona